- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnrn
aktív tag
válasz
blaca83 #102902 üzenetére
Köszi!
Arra lettem figyelmes, hogy a HUN kiosztású billentyűzet megléte nem triviális. De az is lehet, hogy csak a fotók illusztrációk.....meg hogy Windows nélkül nem nagyon lehet termékhez jutni.
Matt, fényes, tükröződésmentes. IPS, Oled. Sok féle felbontás. Hú, már csak a kijelző tulajdonságaiban is úgy el lehet veszni...
Asszem beugrom ma notebook.hu és a média Markt üzletekbe és megfogdosok pár ilyen masinát. Van még olyan üzlet, ahová érdemes lehet betérni?
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #102792 üzenetére
Konkrétan három kollégám van, akik onnan jöttek át. Egyikük folyton azzal fáraszt, amikor megyünk a városban, hogy "ezt is én csináltam, azt is én csináltam" (szobrok, köztéri Zsolnay cuccok, stb). De ők már nem foglalkoznak ilyesmivel.
Fürtös György lánya is a kollégánk volt évekig, ő most is foglalkozik még aktívan kerámia készítéssel, vele is tudok beszélni.
Írd meg a kérdést, aztán megkérdezem tőlük, hátha.
Még egy tipp: esetleg ugorj be hozzájuk, vagy kérdezz telefonon. Én tőlük hoztam évekig az agyagot a kerámiaszakkörünk részére.
-
kbela365
tag
válasz
blaca83 #102277 üzenetére
Toyotásoknak pedig: Continental WinterContact TS860 téli 195/65 R15 91 T TL 2017 / Egyéb acélfelni - Acélfelni 15x6 (autoalkatresz.hu)
Nekem teljsen feleslegesen áll a garázsban, ezért szabadulnék tőle. Az ár alkuképes. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
blaca83 #101617 üzenetére
Szoftveres megoldás: felrak valamilyen youtube downloader kiegészítőt a böngészőjébe, - van belőlük több tucat mindegyik böngészőhöz - és azzal ilyen-olyan formátumban le lehet menteni. Ennek hátránya, hogy mikor időnként változik a Youtube API, akkor lehet, hogy átmenetileg egyik-másik nem fog működni míg le nem követik a változásokat.
Hardveres megoldás: a hangkártyája kimenetét visszahurkolja a line-in bemenetre és egyszerűen egy Audacity progival felveszi amit lejátszik. Nyilván ennek akkor van értelme, ha nem totál gagyi alaplapi csoda van a gépben.
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #101554 üzenetére
Mi IDE szoktunk vinni mosatni rendszeresen dolgokat (terítőkek, függönyöket főleg, nagyobb mennyiségben, nagyobb darabok, amik normál mosógéppel nem megoldhatóak). Esetleg kérdezd meg, hogy az adott ruhádat vállalják e. Ide sok szállodás, panziós is viszi a dolgokat, annyit tudok. Főleg a mennyiség miatt. Azt nemtudom, hogy kényes ruhákkal hogy állnak, de egy kérdést megér talán.
-
-
-
-
Ricsi.M
tag
válasz
blaca83 #100886 üzenetére
Razer egereknek tipikus hibája... anno volt egy Razer Taipan egerem, az drága volt, párszor megmentettem. A Taipanhoz rendeltem mikrokapcsolókat, még talán meg is vannak.. a kicseréltek viszont már max pár hónapot bírnak. A harmadik csere után meguntam és ment a kukába.. vettem egy Razer Deathadder-t, 1 év után ugyanez a hiba.. öcsémnek szintén.
Razert soha többet.. a Logitech MX Master egerem lassan 3 éves és semmi baja. -
Exian
addikt
-
-
Bird
addikt
válasz
blaca83 #100099 üzenetére
Van erre, egy elég hatékony topik: üzleti vita és megbeszélés
-
-
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #99476 üzenetére
Értem. Az nem olyan sok. Nem tudom mennyire sürgős, én valamikor 1-2 héten belül megyek elvileg alkatrész beszerzésre, ha nem felejtem el, megkérdezem, hogy van e most nekik.
Amim van és tudnék adni, az HDD tároló rekesz. Ilyen műanyag cuccos, amibe egymás mellé lehet állítani a HDD-ket. Ilyenben kapják a boltok. Nehéz elmagyarázni, képet majd mutatok, ha esetleg érdekel. De az csak arra jó, hogy tárolni, csomagoláshoz kevésbé jó, bár ha nagy tételben mondjuk többet küldesz, akkor jó lehet. Lehet vágni belőle.
De ettől még célszerű zacsiba is rakni egyesével a HDD-ket, szóval nem ez kell neked.
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #99470 üzenetére
Mekkora mennyiségről lenne szó? Nincs ismerősöd PC szervizben, PC boltban, vagy olyan helyen, ahol sok új gépet raknak össze rendszeresen?
Én ilyen helyről már szereztem be ilyesmi dolgot nagyobb mennyiségben is. Alaplapos zacsi az teljesen jó, csak egy egyszerű olcsó fóliahegesztő kell hozzá és akkor le tudod zárni a zacsikat, én is azzal szoktam. Méretesebb alaplaplapos zacsiba van, hogy 2db HDD is belefér. Mármint darabolás után. A lényege a fóliahegesztő, azzal tetszőleges méretűre formálhatod a zacsit. Nekem bevált.
Én legutóbb így többtíz alaplapos dobozt és benne a zacsikat mentettem ki a kukába dobástól. A dobozokat elhasználtam csomagküldésekkor, a zacsikba meg ment HDD, meg ilyen-olyan számtech alkatrész, fóliahegesztővel lezárva.
HDD-s zacsikba, ha lezárod, célszerű rakni bele olyan kis nedvesség összegyűjtő cuccost! Nem tudom mi a hivatalos neve, tudod, az a kis párna szerű izé, ami amúgy is szokott lenni pl. új HDD-k mellett a zacsiban, meg sok elektronikus alkatrész csomagolásában is, ami megfogja a párát!
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #99374 üzenetére
"A hátránya viszont, hogy havonta 4-5.000 Ft hozzá a 25kg só amit "megeszik" a rendszer."
Az lófing. Én kibékülnék ennyivel, ha az egész rendszer meg lenne oldva így.
Mi csak vízszűrő kancsót használunk, csak az meg tud enni havi 2-3000 Ft-ot és az csak ~200 L vizet szűr és főleg csak klórt, meg az esetleges szerves anyagokat, de ásványi anyagokat nem szűr.
Szóval jó nektek, hogy van ilyen rendszeretek. Panelben ez megoldható?
mmondjuk valószínűleg könnyen, mindössze 2 helyen van víz (fürdő, konyha), amik ráadásul együtt vannak, egy bejövő csőből kapják a vizet.
-
-
-
-
blaca83
őstag
válasz
blaca83 #96416 üzenetére
Alapvetően az a problémám, hogy a Z390-es lapomnak már újabb volt a front USB aljzata, mint az InWin 509-es házamnak a kábelezése.
Elvileg ezzel az átalakító kábellel össze lehet kötni őket és akkor a ház frontján lévő USB portok is működnek.
Alaplap:
Asus ROG Strix Z390-E Gaming https://rog.asus.com/hu/motherboards/rog-strix/rog-strix-z390-e-gaming-model/Ház:
InWIN 509 és ezen a videón szerintem 4.26-tól pont a kérdéses alkatrészt mutatja majd: https://www.youtube.com/watch?v=RBt-sU58H1w&t=268sHa van valakinek ötlete, akkor ne tartsa magában.
-
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
blaca83 #95709 üzenetére
Ha nem tudod mire kell, elég nehéz lesz jól választani.
Ha autót keresek, de nem árulom el, hogy napi 1-2km vagy napi 1000km megy bele. Azt sem mondom meg, egyedül ülök be, vagy 40-en. Esetleg sódert akarok szállítani vagy szennyvizet szippantani. Elég vicces jelenetek jöhetnek össze
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
blaca83 #95697 üzenetére
A sata port multiplier annyit csinál, hogy 1db sata port sávszélességét osztja szét 5db (kisebb is létezik) AKTÍV hdd között.
Ha egyszerre csak 1-2 hdd aktív az 5-ből, vagy nem számít a sebesség, akkor olcsó, működő megoldás.
Ha számít a sebesség, a legolcsóbb talán az usb hub+usb3-sata átalakítók. Az usb3 sávszélesség kezelését nem ismerem. -
Engineer086
Modder
válasz
blaca83 #94187 üzenetére
Orfűn sárkányhajózás közben sokan supolnak körülöttünk, még nem volt lehetőségem kipróbálni, de idén sort akarok keríteni rá. Kollégám átesett már a tűzkeresztségen, eleinte fura olyan magasan van a súlypontod, de utána egész jó móka-szerinte. Tavaly viharos időben volt, aki suppal teljesítette a Balaton átevezést.
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #93623 üzenetére
Jah
Nem hiszem, hogy máshol épülne meg, ha ennyire a déli ipari parkot emlegetik. Persze bármi lehet. És abban is igazad van, hogy van, ami meg sem épült pont ott, pl. az Auchanról is szó volt, amikor elkezdték kialakítani ott az ipari parkot jó pár éve. Viszont egy jó pár csarnok megépült azóta és üzemel, most is épül több egyszerre, szerintem ott lesz, HA LESZ
Ebből sem sok derül ki, viszont legalább van hivatalos infó a cég honlapján.
Keresd meg őket valamilyen csatornán
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #93621 üzenetére
Bocsi, de az első mondatban elhangzik az első kérdésedre a válasz
"Több mint 15 milliárd forintos beruházás keretében építkezésbe kezd a pécsi Déli Ipari Parkban a japán Seiren" - tehát a Rózsadomb utáni területen, valahol az autópálya mellett, ahol már javában épülnek egyéb csarnokok, üzemek, illetve van, ami már jó ideje üzemel (itt lakunk mellette, látom rendszeresen, meg oda szoktunk járni sétálni). Kezd benépesedni az e terület.
A kivitelező szerintem nem ismert még.
-
-
-
-
Exian
addikt
válasz
blaca83 #92574 üzenetére
Veszélyes hulladék, nem hiszem, hogy pénzért át veszik. Persze az autó akku is az, de abban van sok értékes, újrahasznosítható elem. Az elemben? Szerintem nincs, de valóban, jó kérdés. Mivel sok helyen raknak ki gyűjtőládikákat az elemeknek, lehet, hogy még is hasznosítható valamire, vagy lehet, hogy csak környezetvédelmi okokból gyűjtik be, hogy ne a kukába dobják az emberek, hanem megfelelő módon semmisétsék meg. Jó a kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged