- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #102222 üzenetére
Ott nálad valami nagyon nem jó. De nem a böngészőt kell lecserélni, elég megjavítani. https://support.mozilla.org/hu/kb/firefox-frissitese-kiegeszitok-es-beallitasok-alap
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #102217 üzenetére
Megy az. Csak android alól próbáltad? Nyisd meg gépen böngészőből.
Telefonon meg a szokásos, ha nagyon elcsesződik valami, akkor törlöd az app, kapcsolódó google appok adatait a telóról aztán maximum bejelentkezel újra. Ha ez sem oldja meg, akkor meg factory reset a romon.
*feltéve, hogy nem telt be a google tárhelyed, rokonaim jártak így és akkor egyszerűen csak nem kapták meg az emaileket mert lejárt a megnövelt tárhely előfizetésük és elfelejtették megújítani...
-
-
válasz
Lomha 8V #102213 üzenetére
Hát nézd meg, melyik SSID melyik sáv (nem csak a frekiben fog eltérni), és mind a kettőn lassú-e.
Illetve IPv4 vagy 6. Nem kéne észrevenned, de lehet a 6-ossal van valami para szolgáltató oldalon (pl. frisen elrontottak valamit - a routeren ha nem változott semmi, attól még a szolgáltató tudott).
A telefont is újrarúgtad? -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #102208 üzenetére
Kábellel LAN porton ellenőrizted, hogy megvan-e a bejövő sávszél?
Wifinél előfordulhat, hogy többen dolgoznak ugyanazon a csatornán, ahol van szomszéd ott erre figyelni kell. Ha a router magától nem tud ilyet, akkor neked kézzel kiválasztani egy kevésbé használt csatornát. -
Exian
addikt
válasz
Lomha 8V #97852 üzenetére
Nővéreméknél van ilyesmi beszerelve a mosogató alatt. Nagy családiház, messze van a bojler és gyakorlatilag a konyhában sosem lehetett melegvízet használni, mert nagyon sokára ért oda a bojlertől. Ők csak emiatt raktak ilyet. Amióta van ez a kütyü nekik, pillanatok alatt van forróvíz. Szó szerint forró, múltkor majdnem leforráztam a kezem vele. Persze, nyilván lehet állítani, hogy mennyire forrósítsa a vizet.
-
-
válasz
Lomha 8V #96023 üzenetére
Ez oda bőven overkill. Hasonló kategóriás Sanyit szereltem, adtam el már, nem voltam elájulva tőle, de a célnak még sok is, nem hogy megfelel. Sajnos ilyen kicsi, olcsó kompaktokban egyik gyártó sem erőlteti meg magát - a kompakt gép ott kezdődne, ahol a Canon S100...105, G12/G16, ilyesmik voltak sok évvel ezelőtt.
-
-
-
a2d2
addikt
válasz
Lomha 8V #93925 üzenetére
Nem ismerem, láttam tegnap de meg sem néztem közelebbről mert gondoltam tuti kukoricás. Inkább beraktam egy tálca Argus Goldot. 150Ft-ért az ajándék.
Régen egyik kedvenc söröm volt, sokat vettem még az üveges formájában. 160Ft volt anno, aztán elkezdték felvinni az árát 180-ra meg 200-ra, akkor inkább már megvettem az IPA-t meg egyéb sokkomlósakat. Mindjárt leviszem a pincébe lehűteni, kíváncsi leszek mert pár év alatt akkora választék lett hogy teljesen elszoktam az ilyen hagyományos söröktől. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #93902 üzenetére
Én most voltam oltáson. Szép sorok voltak, de minden gyorsan ment. 1 embert láttam mindössze, aki nem pfizerre jött, neki nem volt sorbanállás.
Ma nyilatkozta a főni, hogy heti 150e 18 éven felülinek jut majd pfizer, így elvileg gond nélkül tudsz majd oltatni azzal is a következő hetekben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #93883 üzenetére
Írd fel valahová!
Egyébként én sem tervezek sokáig várni, de most két hónap alatt bejön valami 3.5M adag Pfizer az országba, akkor már abból csak-csak kaphatok én is. Nem mintha a másikak nem lennének jók, de egyszer én is szeretnék részesülni a "csókosból" valami terén...
-
Lacko87
tag
válasz
Lomha 8V #93877 üzenetére
Azért annyira nem kell sietni. Te amúgy is komolyabban beteg voltál, tehát van biztosan bőven ellenanyag a szervezetedben. Most pedig amúgy is jön a nyár, a jó idő és teljesen le fog úgyis csendesesni a járvány helyzet is. Szerintem jobban jársz, ha megvárod legalább a nyár véget és akkor már biztosan lesz mindenféle vakcina bőven. 6 hónapra kapod a védettségi igazolványt is úgyhogy nem maradsz le semmiről.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #93877 üzenetére
Nekem pont most járt le a hétvégén. Akár foglalhatnék is elvileg magamnak, vagy várhatnék a háziorvosra. Van némi magas vérnyomásom ami miatt nem kaphatom bármelyiket, de azt nem tudom, hogy melyiket igen... Ugye még mindig titok az állítólag létező oltási terv, máshol meg ilyen részletek nincsenek leírva...
Úgy egyébként nézegesd az EESZT-t, hogy rögzítették-e a felgyógyulásodat, mert ha nem szerepel benne, akkor nem fog jönni védettségi igazolás aztán mehetsz vissza a kórházba intézni a lejelentést.
-
-
Lacko87
tag
válasz
Lomha 8V #93518 üzenetére
Lehet, hogy mégis kellett volna kérni a Favipiravirt neked is
Néhány orvos túlzásokba esik a mellékhatásait illetően, pedig ez egy évek óta használt influenza elleni gyógyszer, aminél vannak sokkal durvább szerek is, amit meg simán felírnak.Jobbulást és gyors felépülést kívánok!
-
Exian
addikt
válasz
Lomha 8V #93518 üzenetére
Ójaj
basszus. Jobbulást és gyors felépülést kívánok!
Mi miatt hívtál mentőt, ha szabad kérdezni? Erősen köhögtél, vagy magas láz folyamatosan, vagy mi volt az a konkrét tünet?
Őszintén szólva nekem is volt 3-4 nap, amikor majdnem hívtam mentőt, de én nem tudtam egyszerűen megnevezni, hogy mi a baj. Se köhögés, se láz, se semmi nem volt, csak amolyan "mindjárt elájulok" állapot. Aztán valahogy eltűnt pár nap alatt.
Most meg erős poszt-kovid tünetek vannak, 1 hónap után. Most jönnek elő az akkori gyulladások utólagos hatásai, amiket akkor nem is éreztem.
-
Lacko87
tag
válasz
Lomha 8V #93363 üzenetére
Engem valamiért rábeszéltek erre a Favipiravirra, pedig igazából nem voltak még tüneteim, csak a pozitív teszt. Így viszont nem tudom, hogy emiatt nem lett komolyabb, vagy egyébként sem lett volna. Feleségem nem szedhette, nála komolyabb volt a lefolyás. Több napig volt magas láz, izomfájdalom, nehézlégzés. Aztán az addigi 8000 NE D vitamint feltolta 20 ezerre és rá 2 napra szinte hihetetlenül el is múlt az egész.
-
Exian
addikt
válasz
Lomha 8V #93363 üzenetére
A vérhígító nem csak akkor kell, ha ágynak dőlsz. A kovid egyik velejárója LEHET a vérrögképződés, attól függetlenül, hogy mozogsz e vagy sem és pont a megelőzés miatt célszerű. De persze én nem vagyok orvos, úgyhogy csak óvatosan javaslok bármit is, mindenképp egyeztess az orvosoddal! Nálam a tablettás vérhígítót kérdés nélkül felírta, a hasba szúrós injekciót meg azután, hogy felhívtam rá a figyelmét, hogy klinikailag igazolt örökletes trombózis hajlamom (Leiden mutációm) van.
Az is érdekes, hogy az oltások kapcsán is a vérrögképződéses mellékhatásos esetek fordulnak elő leginkább. Több országban több vakcinát ezek miatt függesztettek fel.
A Favipiravirt én sem kértem amúgy, amiatt, amit írsz, hogy gyilkos a májra, nekem korábban volt májfunkciós problémám, úgyhogy nem javasolta a dokim. Elég, hogy alkohollal gyilkolom
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lomha 8V #93344 üzenetére
Én (még) nem voltam covidos (szombaton oltakozztam.is) de figyelve az ilyen jellegű tanácsokat az egyik fontos dolog, hogy mindenképp rögtön az elején vedd fel a kapcsolatot a háziorvosoddal és folyamatosan konzultálj vele.és ne várj az erősebb tünetekre. Egy-két óra alatt drámaian rosszabbodhat az állapotod, sokszor az életveszélyes állapotig. Nagyon javasolt a pulzoximéter beszerzése és használata. Előfordul, hogy nehézlégzés és légszomj nélkül is alacsony a vér oxigénszintje, ami a tüdőgyulladásra utal.
Jobbulást!
-
válasz
Pozitív teszt esetén váltsd ki a favipiravirt és kezd el szedni. Alapvetően ez az első, amit tenni kell, mert nagyon gyors a lefolyása ennek a mutációnak. Ha nem vagy genetikailag érintett, akkor viszonylag enyhe, ha igen, akkor gyorsan súlyos. Ezt tanácsolják mindenhol az orvosok is. A covid ügyelet is felírja. Nem voltam ilyen helyzetben, de szerintem megkérdezik a taj számod, megnézi, hogy pozitív a teszted és felírja a felhőbe. Ha nem, akkor a háziorvos.
A torokfertőtlenítés mehet kevésbé népies módon is. Pl. fogorvosi beavatkozás utáni öblögető oldattal.
D vitamin, czink és máriatövis kapszula. Az utóbbi azért kell, mert tönkrecseszi a májat, az meg regeneráló hatású. Utólag is azt adatják, amikor megjönnek az első rémisztő laboreredmények. Aspirin protect ha nincs semmi különös véralvadási bajod. Minimum 1, max 3 szedhető naponta. Egyél utána ha bevetted, ahogy írja a tájékoztató.
Nem estem át rajta, de nagyon sok kollégám és ismerősöm igen, a tőlük kapott infókat tudom mondani. Mármint azokét aki túlélte.
Fulladás, köhögés, 3 napon túli magas láz esetén sajnos be kell menned a kórházba.
-
Exian
addikt
válasz
Mi most estünk át rajta. Ahogy már többen írták: D vitamin ezerrel, NAGY dózisban, és bökd magad! Nekem mondjuk kötelező volt, mert trombózis hajlamom van örökletes úton (genetikai vizsgálat kimutatta), tehát szúrnom kellett hasba ninden nap vérhigitó injekciót (de nekem máskor is kell, ha pl olyan betegségem van, ami miatt sokáig vagyok ágyhoz kötve vagy ilyesmi), plusz szedtem ASA protektet, ami szintén vérrög képződés ellen van. Ha nincs hajlam trombózisra, akkor is javasoltak ezek, nert a kovid egyik fő velejárója a vérrög képződés. Engem amúgy pszichésen kezdett ki ez a nyavaja, nem volt semmi kimondott kovid tünetem, de idegrendszerileg rendesen földhöz vágott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rajtunk most megy / ment át. Arra számíts, hogy nem lesz gyors gyógyulás, ha lesz lázad meg fejfájás, akkor az napokig (4-5 simán) meglesz. Én mondjuk megúsztam egy pici hőemelkedéssel meg némi takonnyal az egészet, de idősebb családtagokat azért jobban megviselte. Komolyabb tüneteknél meg hívd az orvost.
Egyik Pécsi virológus javaslata, és ezt több szakembertől is láttam, hogy 38 fok alatt ne csillapítson senki lázat, addig nem kell.Nálunk valszeg faterom hozta haza, amikor megkapta az első oltást a zsúfolásig telt oltóponton, pont kijönnek a lappangási napok...
szerk: a D vitamint zsíros étellel együtt vedd be, az úgy tud rendesen felszívódni.
Exian: technikailag ez nem legális felhasználás, mert csak a "'diákigazolványos" jogosult a használatára, de ő 5 eszközön is.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
C 1000mg+, D vitamin 6-9000 egység, illetve mi családosan a következőt csináljuk, több covidosnál bejött. Veszel egy normális minőségű teafaolajat nem egy nagy költség. Én beleraktam kis pumpás üvegbe vízzel higítva, nem kell bele sok 10-15 csepp egy 50mlesbe, torok illetve szájüregbe fújni, természetesen nem lenyelni, kiköpni. Továbbá a tenyeredbe cseppents 1-2 cseppet, ujjaddal picit dörzsöld be és tölcsért csinálj és azon keresztül lélegezve szívd be, kicsit tartsd bent. Napi párszor nyugodtan, de ne várd meg hogy légszomjig juss.
-
-
válasz
Lomha 8V #93213 üzenetére
Egy karos főzőnél átlag 11 gramm darált kávét teszel a gépbe. Mondjuk abból 4-et naponta, az kemény szerintem. Az 88 gramm kávé, tehát kb. 1500 forint/250 gramm kávé árral lehet számolni a kapszulás árával. Az már viszonylag minőségi kávé.
A kapszulás arányaiban mindig drágább, viszont nincsenek olyan hátrányok, mint a darált kávénál, hogy nagyrészt megvételkor már döglött.
Sok dolgot kell/lehet nézni ez egyes fajták szempontjából. Nálam a kényelem és az állandó minőség volt a döntés alapja, meg a változatosság. Így használom a nespresso komolyabb gépét és napi 2, néha 3 kávét iszunk, mióta helyzet van, lényegében itthon. Ebbe 170-200 forint kb. egy kávé, de úgyse járunk sehova, sokat spórolunk máshol. Ha visszatér a normál munka (sohanapján), akkor majd napi 1 kávé lesz hétközben. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lomha 8V #93208 üzenetére
Karos kávégép. Például: [link]
Bár az elnevezés nem teljesen korrekt, mert ezek lényege nem a kávétartó karja, hanem a megfelelő nyomást adó pumpa (ami pl a klasszikus "szarvasiban" [link] nincs. Ott a gőz nyomása tolja át a vizet). A vendéglátós, nagyteljesítményű gépeket régen szintén "karos" gépeknek hívták. Azokon tényleg jellemző volt a kar, amiv a pumpa működtetésére szolgált (ma már ez elektromos). [link] -
Utka
aktív tag
válasz
Lomha 8V #93182 üzenetére
Üdv!
Úgy látom a kérdés lényege elsiklott....
Olyant vegyél, amihez a legolcsóbb a töltény.
Esetleg van egy -két kedvelt ital fajta.
Nem Kávét írok, mert pl. az általam ismert Dolce Gusztohoz többféle csokis, kakaós, karamellás, satöbbis. Ha csak Kávé (igen, nagy betűvel. Megérdemli ;-) ) akkor kapszula ár szerint.#93192 M_AND_Ms
Én is lecserélném az öreg Trevit egy karosra... Csak nem láttam olyant, ami tetszene.$
hcl : KÁVÉról van szó!
-
Exian
addikt
válasz
Mi sokadik fajta kapszulás gépen vagyunk túl. Volt többféle Dolce Gusto, volt a Tchibo saját gépe és most Nespresso. Ez a legjobb úgy tűnik. Sokféle konstrukció van náluk, gyakorlatilag a gép ingyen megszerezhető. Mi is így vettük a jelenlegit, amúgy külön a gép ~25e körül lett volna, de egx akció keretében megfelelő számú kapszulával ingyen volt.
A melóhelyre a korábbi Dolce Gusto gepünket vittem be, tölthető kapszulával, mert abba nagyon jól lehet bármilyen, tetszőleges fajta őrölt kávét rakni, így ha ez is cél, akkor a Dolce Gusto gépek a javasoltak. De ha nincs időm tölteni, akkor meg rakok bele sima gyári kapszulát és kész.
A legfontosabb kérdés, hogy melyik kapszula formátumot akarod, mert sokféle van és egyik nem feltétlenül passzol a másikba. Pl a Dopce Gusto és a Nespresso is a Nestlé márkája, de a kapszulák nem csereszabatosak. A Tchibo megint másik fajta méretű, formájú kapszulát használ. Stb.
-
Engineer086
Modder
válasz
Nekünk volt, de aztán lecseréltük egy hagyományos készülékre. Az igaz, hogy a betöltés egyszerűbb, kényelmesebb, de aztán a kis kapszulákból ugyanolyan macerás a zacc kipiszkálása. Ráadásul ha nem az alumínium-, vagy újra tölthető kapszulás verziót használod, akkor egy halom műanyag szemetet is termelsz.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Lomha 8V #91599 üzenetére
Talpán vagy a hátán írja a wifi hozzáférés adatait ott van mellette a belépéshez szükséges is.
Exian
Telekomnál PPPoE Passthrough van, Telekom topikban van szinte napi szinten van leírva a beállítása, nem kell hozzá a szolgáltató sem, ha tudja az ember a PPPoE felhasználónevet és jelszót. -
Exian
addikt
válasz
Lomha 8V #91599 üzenetére
Kérdés, hogy milyen módra van állítva? Ő a fő router is egyben, vagy csak mint "momdem" van jelen és van plusz saját routered? Ha előbbi, akkor szívás, akkor kérd a szolgáltatót, hogy rakják át bridge módba. Legalábbis Diginél így van, lehet kérni, hogy hogyan állítsák, de csak központilag tudják, én mint felhasználó, nem tudok belépni az eszközükbe.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Lomha 8V #91597 üzenetére
Telekomos HGW-d vagy ONT-od van? Koax, optika vagy DSL? Ha csak mögé lökted a saját routered, akkor dupla NAT-od van, most kellene nyitni portot a Telekomos eszközről a saját routeredre. (Vagy hálózatos topikban kérj segítséget, és rakjátok normálisan rendbe a LAN-odat.)
-
Exian
addikt
válasz
Lomha 8V #91591 üzenetére
Azt írja, hogy másik alhálózati tartományban van a megadott IP, mint a helyi háló. Ott lesz a gond, valószínűleg elírtad.
Írd le a belső hálózatod IP tartományát, meg azt az IP-t, amire irányítani akarod.
Ha pl. 192.168.1.1 a router IP-je, amiről ugye az átirányítást akarod csinálni, akkor az irányítandó IP-nek is a 192.168.1.X tartományban kell lennie.
-
-
Exian
addikt
válasz
Lomha 8V #91347 üzenetére
Ja, kár ezt tovább ragozni, én voltam a pancser, hogy nem húztam le magam és nem próbáltam meg, de őszintén szólva álmomban sem gondoltam, hogy mindössze ennyi baja lenne. Én azt hittem, hogy elállítódott valami benne, akkor ment el a hangja, amikor a menüben állítgattam ezt-azt és egy adott beállítást leokézva makkant meg, teljesen abban voltam, hogy "rendszerszinten" szállt el benne valami. Valamit aztán magyarázott a srác, hogy van benne valami védelem, ami lelökhette a végfokot (talán olyasmit állítgattam) és azért nem szólt, vagy pedig kontakt hiba lett hirtelen, függetlenül az állítgatásomtól (ő sem tudta igazán megmondani, hogy mi volt a konkrét hiba). Az biztos, hogy azóta, hogy ő "megmozgatta" a kábeleket, azóta rázós úton bizony el-el hallgat hol a jobb, hol a bal fele, tehát... valami ilyesmi probléma lehet, amit végül is nem oldott meg 100%-osan. Egy kábelmegmozgatásért továbbra is gáz szerintem, ha 3000+ pénzt elkér valaki. Mert valójában csak ennyit csinált, kábelköteg lehúz, megmozgat, visszadug.
Ha nem kért volna pénzt és/vagy nem lenne probléma azóta a rádióval, akkor meg sem említettem volna az esetet, sőt, ajánlottam volna én is.
Valószínűleg az lehet a rádióval, ami egy korábbi autómban is volt egy rádióval és azt megjavítottam, hogy a csatlakozósornál elengedett a forrasztás és nincs megfelelő kontakt. Az újraforrasztás után tökéletes lett.
-
válasz
Lomha 8V #90978 üzenetére
Attól függ mit értesz "kicsit" alatt.
VGA-val valóban érdemes várni egy kicsit most, de ennek a konfignak jelenleg a vga a gyenge láncszeme.
Könnyen lehet, hogy egy 2070-el már kint lennél a bajból ezzel a procival is.
Ha mégsem és ha nem akarsz lapot is cserélni, akkor elég lehet bele egy i7 is, ha tudsz jó áron szerezni.
Nekem eddig nem volt játék aminél kevés lett volna az I7 7700k és a 1080Ti páros 60Hz-en.
Persze van ahol 1-2 csúszkát le kell húznom, hogy meglegyen a 60, de ez a grafikán nem érződött eddig. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #90978 üzenetére
Proci: 4 szál az manapság már csak kevés játéknak elég.
VGA: 1080P-ben már valszeg bele tudsz ütközni limitbe vele.Javasolt fejlesztési irány: Ryzen 3600 procis gép, új VGA-val. Illetve várd meg a szeptembert, kb. akkor jönnek az új Ryzenek, várható árcsökkenés az előző szériában.
-
szkorhetz
őstag
válasz
Lomha 8V #90490 üzenetére
Nekem Lordestint írtak fel és egyébként két hét után sokkal jobban vagyok.
Előtte 300 métert nem tudtam futni, három hónapig küldözgettek mindenféle főorvoshoz már, nem tudták, mibajom, aztán kiderült, hogy minden repülő növényre allergiás vagyok, felírták a Lordestint és érezhetően jobb. -
IO.sys
őstag
válasz
Lomha 8V #90479 üzenetére
Anno volt az a szopogatótabletta, amit akut tüneteknél kellett elszopogatni. Cetirizin-dihidroklorid a hatóanyaga. Hatott, rohadt jó volt. Évekkel később megtöbbszörözték az árát, a hatóanyagtartalmát meg szerintem csökkentették, mert messze nem hat úgy. Aztán jött a Cetirizin tabletta, aminek ugyanez a hatóanyaga. Hát, szerintem elég púder, augusztus közepétől majdnem novemberig haldoklok napi 2 tabletta mellett.
Az okosok azt mondják, parlagfű lekvárt kell enni, utána fél évig nincs gond. -
szkorhetz
őstag
válasz
Lomha 8V #89618 üzenetére
[link] Ilyet használunk!
Mennyire szénsavas? Amennyire akarod! három palackunk van itthon, mind a három eltérő mennyiséggel szokott készülni, így mindenki a maga kedve szerint választhat.
2-3-4 nyomás a három palac alapértelmezett mennyisége. A 2 olyan mint az enyhén szénsavas ásványvizek, a 4 pedig mint a direkt fröccsnek készülő ásványvizek. -
-
szkorhetz
őstag
-
Exian
addikt
válasz
Lomha 8V #89606 üzenetére
Végül nem. Maradtam a kisüzemi cserélhető szikvízes megoldásnál. 80 Ft a 2 L palack, akárhogy számolgattam, nem lenne sokkal olcsóbb otthon készítve, és akkor az csak sima csapvíz, klórral, egyebekkel, a szikvíz meg tisztított víz. Aztán helyet foglal a cucc a konyhában, ha tönkremegy javítani/cserélni kell, sok egyéb macera is lehet vele, szóval hagytam a francba.
Így kényelmesen átsétálok a szomszéd kisboltba, odaadom az üres palackot, kapom a telit, kifizetem és kész
Így ráadásul adok munkát (főleg ebben a nehéz időben) a kisembereknek: kezdve a szikvízes üzemben dolgozóktól, a fuvaroson át, aki kiviszi a kisboltba és végül a kisboltosig + alkalmazottjainak. Persze a Sodastream is munkát ad sokaknak, ez kétségtelen, de főleg multiknak.
Jobbezígy.
Ráadásul ezt a fajta palackot számos pécsi kisboltban és zöldtségesnél cserélik (általában mindenhol 80 Ft-ért), most, hogy elköltözünk, már az új helyen is találtam rögtön 2 helyet, ahol lehet cserélni, de ha járok még, szerintem találok még 1-2 helyet párszáz méteres körzetben.
-
válasz
Lomha 8V #89357 üzenetére
Úgy beszélek
Nem agysebészet ez. Windlord mondja jól, nem kapsz IP-t. A 169 a Microsoft saját tartománya, abból gondol egyet a gép, ha nem oszt neki senki, így ha két windózt összedugsz minden nélkül, látják egymást.
De ez fura, hogy nem oszt IP-t. Kikapcsoltad a DHCP-t amikor bekötötted a T-s router mögé? Mert ha igen, akkor tényleg kézzel kell adni. -
-
válasz
Lomha 8V #89354 üzenetére
Ezért mondtam korábban, hogy kábelen dugd össze
Amúgy ha megvan a jel, és azon lógott korábban valami eszközöd, akkor annak rá is kéne csatlakoznia (ha még nincs reset-elve, akkor ugyanaz maradt minden, csak nincs útvonal a net felé). Ha wifin csatlakozik egy telefon, vagy gép, azon ugyanúgy meg tudod nézni, hogy mi a gateway - a wifi csak a drótot helyettesíti, a hálózat ugynaz. -
válasz
Lomha 8V #89352 üzenetére
Van, de resetelni kéne inkább... A LAN nélküli macerálás az úgy kezdődik, hogy csinálsz egy TFTP szervert, és megpróbálod failsafe-ben vakon felnyalatni róla a routerrel a firmware-t, amit az fel is húz magának, és szépen helyreáll.
Vagy beforrasztod a soros port tüskéit az alaplapjába, rácsatlakozol egy USB-RS232 TTL adapterrel (600-1000Ft ebay-ről), és soros konzolon adod meg neki a TFTP szerver címét, és kézzel felflasheled. Ez utóbbi a biztosabb módszer.
Illetve sorosról gondolom lehet resetelni is, de még nem kellett.Hacsak nem programoztad át a Reset gombot az Openwrt-ben, akkor azt táp alatt 10-15mp-ig nyomva resetelni kell a routernek, és LAN felől 192.168.x.1 címen elérhetőnek lennie.
A routeren mit csinálnak a LED-ek? Elindul normálisan, és pislognak, vagy periodikusan újraindulgat?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mozgásban a Titan Quest II
- EAFC 26
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen széket vegyek?
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest