Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9701) Lczandris válasza dr.bubo (#9699) üzenetére


Lczandris
csendes tag

Természetesen klónoztam, de igazából nincs rá szükség, bármelyik gépet dugom a modemre működik vele a net

Banday

(#9702) dr.bubo válasza Lczandris (#9701) üzenetére


dr.bubo
őstag

Másik utp kábbelel próbáltad már a modemet és a routert összekötni?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9703) Lczandris válasza dr.bubo (#9702) üzenetére


Lczandris
csendes tag

igen, és másik kábellal se működött. viszont ha az első kábellal kötöm össze valamelyik gépet és a modemet akkor működik. Szóval kábelhiba kizárva.
Igazából, azon csodálkozok, hogy úgy kell beállítanom a hálózat beállításait, hogy helyi átjárón keresztül kapcsolódok a hálózatra, nem pedig közvetlenül. Ilyesmi viselkedésre a routeremet hogy lehetne beállítani?

Banday

(#9704) sch_a válasza Tosee (#9697) üzenetére


sch_a
addikt

Béna vagyok, nem találom, hol tehetném ezt meg. :(

(#9705) sch_a válasza sch_a (#9704) üzenetére


sch_a
addikt

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget! Megoldódott.

(#9706) Dr.Ádám


Dr.Ádám
tag

Üdv!

Esetleg a 9686. számú hozzászólásban leírtakban tud valaki segíteni?
Így könnyebb.

[ Szerkesztve ]

(#9707) mezis válasza Dr.Ádám (#9706) üzenetére


mezis
nagyúr

Csak elméleti fejtegetés: A modemnek "tárcsáznia" kell egy telefonszámot. Ezt be tudod állítani az egyik PC-n. A másik PC-n be tudsz állítani olyat, hogy a rákapcsolt modem "vegye fel" a kapcsolatot, ha érkezik egy "kicsengetés" és egyeztessenek sebességet ? Gyanítom, hogy nem.
( Kell még hozzá beszerezned egy telefonközpontot is. :D )

Ez az egyszerű, felhasználói kezelése a modemeknek. Ezzel nem zártam ki azt, hogy esetleg a modemek "alacsonyabb szintű" kezelésével rávehetők a kapcsolatra.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#9708) And válasza mezis (#9707) üzenetére


And
veterán

"A másik PC-n be tudsz állítani olyat, hogy a rákapcsolt modem "vegye fel" a kapcsolatot, ha érkezik egy "kicsengetés" és egyeztessenek sebességet ? Gyanítom, hogy nem."
Hát szerintem rosszul gyanítod ;). Hogy a fenében lehetett volna pl. Doom-mal játszani telefonos hálózaton keresztül, két önálló PC között internet nélkül, 10+ évvel ezelőtt, ha nem így? Márpedig nekünk sikerült, és gondolom, ezzel voltak így még jópáran. Faxot sem csak küldeni tud egy modem, hanem - megfelelő szofverrel - fogadni is. A telefonos modem nem csak arról szól, hogy az ISP modemjét tudjuk felhívni, bármelyik más modemet is fel lehet (az 56 kilobites modemek aszimmetrikusak, mint az ADSL, így egymás között 'csak' 33kbps-sel képesek kommunikálni, ha jól emlékszem). Be kell állítani az IP-protokollt a telefonos kapcsolat alatt, aztán onnan kezdve szoftveres kérdés, hogy hogyan kezeljük a bejövő hívást, de gondolom, bármelyik elterjedt oprendszer alatt is van ilyenre lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#9709) And válasza And (#9708) üzenetére


And
veterán

(Ja, azt nem írta egyértelműen, hogy úgy képzeli el a dolgot, hogy közvetlenül összeköti a két modemet. A kolléga csak azt kérdezte, hogy lehetséges-e LAN-t létrehozni két modemmel, arra pedig a válasz: igen, csak önálló telefonvonal kell mindkét modem mellé. Sorry.. :B)

(#9710) Dr.Ádám válasza And (#9709) üzenetére


Dr.Ádám
tag

Üdv!

Köszönöm a felvilágosítást, és igen csak 2 pc -t szeretnék hálózatba kötni egy kábel segítségével.
Tehát így ez nem megoldható ha jól sejtem?

[ Szerkesztve ]

(#9711) dr.bubo válasza Lczandris (#9703) üzenetére


dr.bubo
őstag

"úgy kell beállítanom a hálózat beállításait, hogy helyi átjárón keresztül kapcsolódok a hálózatra, nem pedig közvetlenül."

Ezt nem értem? :F A géped automatikus ip-re van állitva vagy fix-re.
routerben a dhcp be van kapcsolva?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9712) Lczandris válasza dr.bubo (#9711) üzenetére


Lczandris
csendes tag

Akkor vegyük az alap állapotokat , routert most hagyjuk, legyen csak egy gép a modemen. A gépen a csodás winfos xp futkorászik, ebbe van hálózati beállítás varázsló. mikor ezt elindítod, 3 lehetőség közül lehet választani. Az első h a gép közvetlen kapcsolatban van az internettel. magyarul bejön a kanóc a lakásba, modem, aztán gép. A második lehetőség, hogy a gép egy helyi átjárón, vagy másik számítógépen keresztül csatlakozik a netre. Magyarul kanóc be, modem, router vagy másik gép vagy egyéb, aktuális gép.
Nos router nélkül az első lehetőséget kéne választani, és a második kerületi lakásban így is volt ha csak egy gépet használtunk, routerrel pedig a második lehetőséget kellet választani és minden vígan működött. Ebben a lakásba bejön a kanóc, rajta a modem, és ha rádugom közvetlenül az egy számítógépet akkor azon a második (helyi átjárós) lehetőséget kell választanom, mert az elsővel nem működik. Ekkor természetesen automatikus ip-t és dns-t kell neki beállítani. Ha beiktatom a rendszerbe a routert (dhcp be), akkor a net meghal, de a hálózat többi része működik. Ahogy néztem a router státuszát, lát minden rá csatlakoztatott gépet, de wan oldalról nem kap semmit. se ip, se dns se átjáró se semmi.
Megpróbáltam, hogy mikor egy gépet csatlakoztattam a modemre kiírtam az adatokat (többszöri csatlakozás után is azonosak voltak), majd a routert statikus ip módban beállítgattam vele, de MAC-et klónozva, de még ez sem segített. A led-ekből annyi látszik, hogy a router és a modem között van adatforgalom, legalábbis mond a kettőnek villog a megfelelő led-je, de mégse működik.

Banday

(#9713) dr.bubo válasza Lczandris (#9712) üzenetére


dr.bubo
őstag

Ha routert használsz, akkor a hálozati varázslót felejtsed el. :) Nem kell! Amit beállitottál töröld ki.
A géped legyen automatikus ip kérésre állitva.
A routerben pedig a WAN-nál az internet csat tipusa dynamic ip. Esetleg mac clonozás (de már állitolag ez nem kell a upc-nél)
DHCP sever legyen bekapcsolva.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9714) greeny7 válasza dr.bubo (#9713) üzenetére


greeny7
tag

Szia!

Nekem hasonló a problémám mint Lczandris-nak. A gond az, hogy ismerősömnél, jelenleg modem-->pc majd pc-n tárcsázás, és van net (T a szolgáltató). Ha viszont egy routert beiktatunk a modem és a pc közé, akkor "otthoni" hálózat szuper, a router látja a pc-t és a laptopot is, azok is viszont, kapnak ip-t, viszont nincs net. Router WAN status-nál, nincs ip, tehát maga a router nem kap a net felől semmit. Itt a beállítást PPPoE-re tetem (majd megadtam a pc történő tárcsázásnál használt felhasználónevet és jelszót). Mit kellene másképp cisnálnom (amiatt mert eddig itt tárcsázni kellett a pc, másképp kell beállítani? valamit törölni kell?)? Pc-n ip kérés automatikus beállítva, DHCP, tehát sztem jó.

Nekem otthon már van egy beüzemelt hálózatom, routerrel, minden oké, működik. gondoltam kipróbálom ismerős routerét, és vígan működik, csatlakoztatott gépeken van net, teljesen ok. Nem router hiba. Vagy nem PPPoE csatlakozási típust kellene beállítanom a routeren, vagy nem tudom. Légyszíves segítsetek! :(

előre is köszönöm

u.i.: már több helyre is írtam, lehet hogy nagyon láma, és azért, de nem kaptam sehol segítséget... :O

(#9715) dr.bubo válasza greeny7 (#9714) üzenetére


dr.bubo
őstag

A routerbe kell beállitani az internet kapcsolatot. Ami PPPoE felhasz.név és jelszó (ahogy irtad is).
A gépeken levő internet kapcsolatot viszont töröljétek vagy tiltsátok le. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9716) greeny7 válasza dr.bubo (#9715) üzenetére


greeny7
tag

Nagyon köszönöm a válaszod, mert reményt ad hogy megtudom csinálni :R !
OK, routerben akkor (ahogy elsőként gondoltam is) jók a beállítások. Viszont akkor a tárcsázós kapcsolatot ha jól értem törtölni kell a hálózati kapcsolatok-ban. Ennek megléte okozhatja akkor azt, hogy nem tárcsáz be a router? Nem engedi hogy a router tárcsázzon?!?

(#9717) mezis válasza greeny7 (#9716) üzenetére


mezis
nagyúr

Törölni nem kell, csak nem kell elindítani a "tárcsázós" kapcsolatot. (Jól jöhet az még.)
A "drótos kapcsolat tulajdonságainál kell a TCP/IP kapcsolat tulajdonságainál az IP cím automatikus kéréseét beállítani.

Addig nem lesz internet, amíg a router WAN státusánál nem jelenik meg egy globális IP cím, DNS. Azt pedig a modemtől kell kapnia.

(Próbaképp az "otthoni" kapcsolatoddal is kipróbálhatod, a telefonos internet nincs telefonszámhoz kötve. A keresztpróbát is megteheted, vagyis otthon teszteled az ismerősöd accountját. A telefonközpontban is lehet hiba. Az ügyfélszolgálatot kell akkor hívni.)

mezis

(#9718) Lczandris válasza dr.bubo (#9713) üzenetére


Lczandris
csendes tag

Eddig a második kerületben ez a módszer kifogástalanul működött, szerintem a router beállításokkal kell valamit kezdenem, méghozzá azt kéne elérnem, hogy a router a wan oldalon ne egy modemhez, hanem egy másik routerhez akarjon csatlakozni.
Lehet h a megfogalmazás nem teljesen korrekt, de működés szempontjából, ehhez tudnám legjobban hasonlítani.

Banday

(#9719) dr.bubo válasza Lczandris (#9718) üzenetére


dr.bubo
őstag

Mért kéne másik routerhez kapcsolodnia? A modemhez kapcsolodik.
A routerben a WAN dynamicus ip(automatikus ip)-re legyen álitva. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9720) greeny7 válasza mezis (#9717) üzenetére


greeny7
tag

Köszi, nem törlöm csak letiltom. de ha jól értem akkor ennek a "nem letiltása" okozhatja azt, hogy a router nem kap IP-t (azt mondjuk még mindig nem értem hogy miért :F ).

(#9721) Lczandris válasza dr.bubo (#9719) üzenetére


Lczandris
csendes tag

Úgy van beállítva

Banday

(#9722) Cinege45


Cinege45
tag

Üdv.,
Infót, segítséget szeretnék kérni.
Adott egy PIII-as noti és benne egy Intel PRO/Wireless 2200BG hálózati
kártya installálva (XP).
Van egy LinkSys routerem is amit nem sikerült megfelelően konfigurálni
így betettem a szekrénybe...(nem akarok hálózatot kialakítani!).
Amikor a vezeték nélküli hálózati kapcsolatok ikonra kattintok (az ADSL
modem nincs bekapcsolva, a kábel nincs a gépbe!) megjelenik 6-8 titkosított
hálózat különböző térerővel és egy linksys nevű titkosítatlan
hálózat amire rá tudok csatlakozni és így internetezni is.
Kérdésem: -lehet-e gond az, hogy titkosítatlan hálózaton nézem a weblapokat és
én honnan tudom meg, hogy van-e az én kapcsolatom titkosítva?
Ugyanis nem vagyok tisztába azzal, hogy a titkosítatlan kapcsolattal a
gépem biztonságosan üzemel-e?
Köszi a választ!
Üdv.,

(#9723) Csabee. válasza Cinege45 (#9722) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Ment privi

Üdv: Csabee.

(#9724) MZsoltee


MZsoltee
veterán

Helosztok, egy egyszerű kérdésem lenne, hol lehet adsl szűrőt kapni?

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#9725) Bonzo válasza greeny7 (#9720) üzenetére


Bonzo
tag

Ha nem indítod el és nincs automatikus indításra állítva, nem okozhat gondot. Itt valami más hiba lesz, ha jó a hálózat (látják egymást a gépek) akkor a klienseken minden ok, a routerbe nem stimmel valami. Azon belül a WAN résznél kell keresgélni. Ott ahol a PPPoE rész van (ahol beírod a felh.nevet/jelszót) kell lennie egy manuálisan indítható Connect/Disconnect gombnak (esetleg a statuson belül) amíg ott nem írja ki hogy PPPoE Connected, addig valami nem ok. Ha router nélkül működik, a modem kizárva. Felhasználónév jelszó biztos rendben van? "Nagybetükkisbetük"? :)

(#9726) Bonzo válasza Cinege45 (#9722) üzenetére


Bonzo
tag

A szomszéd hálózatához kapcsolódik a géped, ennyi. Az ő routerért, modemét és internet kapcsolatát használod (vezeték nélkül). Az hogy titkosítatlan az csak azt jelöli, hogy a kedves szomszéd 'elfelejtett' jelszót beállítani, így aki az antenna jelét veszi, az kapcsolódni is tud hozzá (ahogy Te is). magyarul nincs "lejelszavazva" :) Onnantól hogy kapcsolódik a hálózatához, használhatja az internet hozzáférését is.

(#9727) Cinege45 válasza Bonzo (#9726) üzenetére


Cinege45
tag

Köszi, de...
ebből az aspektusból akkor én "unlis"vagyok?
Router nélkül nem lehet internetezni?
Lehet eme cselekedetből a gépnek/programnak/nekem valami köv.?

(#9728) shev7 válasza Cinege45 (#9727) üzenetére


shev7
veterán

mivel titkositatlan, ezert lehallgathato. Aki arra jar siman lehallgathatja a kommuikaciot. Ha nem biztonsagos a bejelentkezes, akar a jelszavaidhoz is hozzaferhetnek.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#9729) Cinege45 válasza shev7 (#9728) üzenetére


Cinege45
tag

Ok!
de honnan tudom meg, hogy a bejelentkezésem biztonságos-e?
Különben ez volt az alapkérdésem: -hol állíthatom be a biztonságot az No:9722.ben
felvetett kérdésre...

(#9730) shev7 válasza Cinege45 (#9729) üzenetére


shev7
veterán

ha https-es a bejelentkezes akkor biztonsagos. Ha nem, akkor lehallgathato.

Ha a router titkositatlan kapcsolatot ajanl fel, akkor te sehol. Mivel ha titkositott lenne, alapbol nem is tudnal ra csatlakozni, csak a jelszo ismereteben.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#9731) mezis válasza MZsoltee (#9724) üzenetére


mezis
nagyúr

Pl. itt:
[link]

De bizonyára van a T-home üzletekben is

mezis

(#9732) mezis válasza Cinege45 (#9729) üzenetére


mezis
nagyúr

A szekrényben tudod beállítani a biztonságot. ;]
Nem olyan ördöngős dolog egy Linksys WiFi router beállítása, itt is meg a Linksys fórumán is számíthatsz segítségre. Ehhez először is sasold le a routered pontos típusát (vagy keresd elő a kezelési utasítását).

mezis

(#9733) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!
Adott két gép, legyen mondjuk új gép, és régi gép.
Az új gépben van két hálókártya, az egyikbe megy a UPC-s modem, amin jön a net. Ez a Helyi kapcsolat, amely meg van osztva, hogy a Helyi kapcsolat 2-is használhassa.
Az új gépben lévő másik hálókártyából megy a régi gép hálókártyájába a kanóc. Itt kiosztottam a 192.168.0.1-es (új gép), illetve 192.168.0.2-es (régi gép) IP címeket.
A két gép látja egymást, meg tudom osztani a fileokat, pingelni, mindent, de a régi gépen nem megy a net. :( Bármit próbálok az internet explorerben beállítani (A beállítások automatrikus észlelése, proxy beállítás 192.168.0.1, 192.168.0.2-es IP-vel is) de nem megy.
Mit rontottam el, mi lehet a baj?
Köszi

(#9734) mezis válasza Pityke78 (#9733) üzenetére


mezis
nagyúr

Az internetmegosztást engedélyezted ? (Vez.p, Hálózat beáll.)

mezis

(#9735) Pityke78 válasza mezis (#9734) üzenetére


Pityke78
őstag

Megoldódott. A régi képen nem volt beírva a DNS kiszolgáló. Beírtam és minden okay.
Azért köszi.

(#9736) greeny7 válasza Bonzo (#9725) üzenetére


greeny7
tag

Nem indítom el, így akkor az kizárva. A hálózat jó. A PPPoE résznél amit kellett (kapcsolódás automatikus, név, jelszó...) beírva. És igen, a "kisésnagybetűk" rendben vannak! :)
Sajnos nem ok. Szerintem valamelyik nap átugrom az isimhez, és mégyszer nekiesem. Az a baj, hogy nagyon zavar hogy mi lehet a gond, és nagyon nem értem... :F

(#9737) greeny7 válasza mezis (#9717) üzenetére


greeny7
tag

egy dolog fölött elsiklottam, mit értesz az alatt hogy "drótos kapcsolat beállításai"?
A klienseken a vezetéknélküli rendben, automatikus ip kérésre állítva. De mi az a drótos? :F

(#9738) dr.bubo válasza greeny7 (#9737) üzenetére


dr.bubo
őstag

Mi a router és modem pontos tipusa? :F :)

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9739) Bonzo válasza greeny7 (#9736) üzenetére


Bonzo
tag

Összekötés után csinálj egy modem és router "kihúzbedug"-ot. (reset)
Ha ez se segít, akkor ellenőrizd a router és a modem közti utp kábelt (állapota, cross linkkes e (ha nem, azzal próbáld ki)
Bár az új eszközök már képesek ezt a problémát kezelni, de mivel nincs más ötletem.. hátha

(#9740) cecil


cecil
aktív tag

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem:

Adott egy jól működő otthoni hálozat:
kábelnet + router + asztali gép (win7 x64) + laptot(XP SP3) + HD médiaplayer (Xtreamer)

- router (54g-s) nappaliban, médiaplayer + TV mellett
- asztali gép kábellel csatlakozik (kiszobában van - behuztam kábelt a falba )
- laptop wifi -n (kisszobában)

probléma: a laptopról wifi miatt nem tudunk filmezni csak az asztali gépről, mert lassú
hálózaton átmásolni az asztali gépre ugyancsak lassú
( asztali gépen van a megosztott mappa a cuccokkal amit lát a player )

kérdés:
megoldtható-e hogy a laptopot kábellel rákötöm a gépemre és az asztalin keresztül osztom meg neki a netet és a hálózati másolás is gyorsabb lenne...
ASUS P5K Premium lapom van amin 2db Gigabites hálozati vezérlő van (Realtek + Marvell)
vagy egyszerübb venni egy olcsó switchet azt rádugni a routerre és arra menne a gép + laptop...

routert nem akarok cserélni n-sre, mert laptopba is kéne akkor vevő
viszont késöbb tervben van egy NAS

Előre is köszi:
Viktor

(#9741) mezis válasza cecil (#9740) üzenetére


mezis
nagyúr

Én inkább a routert cserélném el egy olyanra, amelyiknek a WiFi-n kívül van 4 LAN portja meg egy USB.

mezis

(#9742) mezis válasza greeny7 (#9737) üzenetére


mezis
nagyúr

Az UTP kábel, RJ45-ös csatlakozóval.
A vezérlőpult/Hálózati kapcsolat/Helyi kapcsolatok közt találod. (Tartozik hozzá egy vezérlő elektronika.) A tulajdonságai ugyanúgy babrálhatók mint a WiFi kapcsolaté (vezérlőé).

mezis

(#9743) czanga válasza czanga (#9671) üzenetére


czanga
őstag

Nos, megérkezett az új modem, egy D-link 360R ADSL 2 személyében. A régit a szolgáltató visszekérte, viszont kaptam az újhoz is megfelelő kábeleket, amivel bekötöttem, rá a routert, ami szépen osztja a netet minden felé. 1 gépre kábelen keresztül, 2 pedig wifi-n kapja a jelet. A router egy D-link di-524-es modell. Nem épp a legjobb na... :) viszont speedtest-tel továbbra sem mértem 3,8 mbps-nél nagyon sávszélt, tényleg semmi sem változott, pedig elvileg már a sávemelés megtörtént, modemet is cseréltek, de semmi. A router nem tud többet?
Rákötöttem a modement router nélkül az egyik gépre, de nem ment, mindazonálltal nem lepődtem meg, mivel gondolom háló beállítás kellene neki. :B Mert anno routerrel lett beállítva, bár sztem akkor mennie kéne így is, mivel a beállítás megvan. Na mind1, nem értek annyira hozzá. :)

Mit tudok csinálni? Mi lehet a baj?
-kábelek? (patch)
-modem?
-router?

Először erre kéne rájönni, én innen tovább lépjek, mert az újra konfigurálás vicces dolog lesz, HA az a hiba. Azzal el leszek asszem. :D

[ Szerkesztve ]

(#9744) mezis válasza czanga (#9743) üzenetére


mezis
nagyúr

A modemek, routerek már elég régóta 100 Mbit/s-en (is) működnek az RJ45-ös porton.
Lehet, hogy túl távol van a telefonközpont.
Citáld ismét a szolgáltatót, aztán ha nem tudják megoldani, akkor szerződés módosítás, vagy bontás.

mezis

(#9745) czanga válasza mezis (#9744) üzenetére


czanga
őstag

22. kerület-ben lakom, és most kaptam egy infót, miszerint lehet mivel külső kerület, nem tud többet a kiépített vonal. viszont lehet le kéne teszteljem, csak magát a modemet. Gondolom, akkor új hálózati kapcsolat beálítása, stb stb... Vicen kívül nicns ADSL-het toturial, hogy nagyjából mit és hogyan állítsak? :) Nembaj ha nincs, max megoldom, legutóbb is sikerült. :) Közben az enternet topicba is írtam, hátha van ott valaki, aki hasonló gondal küzd.

(#9746) Bonzo válasza czanga (#9745) üzenetére


Bonzo
tag

Ugyanilyen modemem és ugyanilyen routerem van. Mindkettő bőven viszi az 5 megát. Én ~5.5 mbitet mérek, wifin és kábelen egyaránt. Ennyit bir a hálózat (8 mbites) Tehát, mindkét eszköz biztosan többet tud az általad mértnél.
Ha router nélkül is ez a sebesség jön ki, akkor ez van. Nem tudsz mit tenni.

Vezérlőpult/hálózati kapcsolatok. Bal oldalt: új kapcsolat létrehozása
Tovább>,Tovább>,Kézzel állítom be a kapcsolatot, Tovább>, Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő bla bla, Tovább>Bármilyen név, Tovább>,Adatok megadása,Tovább> és ha létrejött..kapcsolódás

Aztán mehet a speedtest

[ Szerkesztve ]

(#9747) cecil válasza mezis (#9741) üzenetére


cecil
aktív tag

ezzek is van 4 portja csak a laptopot nem tudom rákötni kábellel mert messze van és nem tudok behúzni még egy kábelt...
a router meg azért van messze, mert a modem és a médiaplayer is a nappaliban van...

(#9748) Bonzo válasza cecil (#9740) üzenetére


Bonzo
tag

A kisszobába teszel egy switchet arra a két gép, és kész. így gyors a másolás a két gép között, plusz az átjárót(routert) is látja mindkét gép, ergo van net. Nem kell túlbonyolítani :)

(#9749) LGLuke válasza cecil (#9740) üzenetére


LGLuke
őstag

Annyit csinálsz, hogy bridget hozol létre a 2 hálókari között a desktop gépen, aztán mehet a 2. kariba a laptop kábele. Kapásból műxik.
A switch persze annyival jobb, hogy a desk-nek nem kell mennie mindig, elég a laptop a filmnézéshez, és ez ugye áramszámlában jelentkezik.

(#9750) greeny7 válasza Bonzo (#9739) üzenetére


greeny7
tag

Szia!
A router EDIMAX BR-6204Wlg. alapból 8-as firmware volt rajta, de mivel ugye szenvedtem a beüzemeléssel, felraktam rá már a legfrissebb firmware-t is. Mivel nálam, hibátlanul felcsatlakozott a szolgáltatóhoz, így a routerrel illetve a router-t a pc-vel összekötő kábel hibája sztem kizárva.

Bonzo, már alapból reseteltem, kihúz-bedug, tehát ezek megvoltak, mert igyekeztem minden olyan dolgot ellenőrizni megcsinálni, ami tudásom szerint esetleg segíthet, de sajnos nem. Viszont nálam ahol működött, a saját kábelem volt a router és a modem között, így azt még mindenképp kipróbálom, teljesen igazad van!!

Ebből adódóan, amire eddig jutottam.
- router működik
- kliensek sikeresen csatlakoznak a WLAN hálózatra
- Router és PC közötti kábel jó

Amit meg kellene nézni:
- router - modem közötti kábel

Remélem ez is befolyásolhatja, hogy a router nem csatlakozik a szolg.-hoz, mert ha ez a probléma, akkor sikerülni fog összehozni a működő hálózatot (habár azt nem tudom, hogyha a modemet a pc-vel összekötöm ugyanazzal a kábellel, akkor jó a net, ha meg a modem-routert kötöm össze ua. kábellel akkor meg nem :F , lehetséges e egyáltalán)

köszönöm az eddigi ötleteket, tényleg jó fejek vagytok :K , a héten amikor ismét megpróbálkozom ismerősömnél, akkor úgyis jelzek ide.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.