Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31137) Razermazer


Razermazer
őstag

Sziasztok

Problémám a következő, Intruderrel már beszéltünk az N66u topikban erről de nem oda való már, így ez a megfelelő topik neki úgy érzem.
Szóval NAS távoli elérése(Qnap-ts120), esetleg FTP, és magát a routert is, ez lenne a cél.
A hálózat a következő: Szolgáltató a Tcom, szerintem mindent elmondtam ezzel dupla natolás, első eszköz Tcom HGW dlink 704b lan 1 portja van összekötve a router (N66u tomato firmware-el) wan portjával.
Mindkét eszközön engedélyezve van, a DHCP, DDNS szolgáltatás egyiken sincsen még.

A routerre van kötve minden eszköz, ami fellelhető a házban, két lan port foglalt, az egyiken van a NAS a másikon egy laptop, wifin egy másik PC és telefonok.
Router fix ip-vel van regisztrálva a HGW-ben DMZ módban(a hgw tartományában), a NAS a routerben fix ip-vel van regisztrálva lanon keresztül természetesen.
Tehát d-link ip 192.168.0.1-245 ebben a tartományban van a router 192.168.0.25 ip-vel.
A belső lant a router osztja 192.168.1.1-254 tartományban ebben van a NAS 192.168.1.224- ip-vel fixre állítva.

Na most DDNS mindhárom eszközben van dlink, asus, qnap igazság szerint én a qnap-ét használnám mivel nem fizetős, és tartozik hozzá még cloud háttértár is mind például a dropbox(nem kell megújítani mint no ip stb).
Egyébként regisztráltam is rá már így van is DDNS nevem xxxx.myqnapcloud.com. Ha helyesen gondolkodom akkor a külső elérést, csak mobil neten vagy külső hálózatról tudnám kipróbálni, hogy működik e belső hálóról nem!
Nas webes elérés, ftp elérés, router elérés ezzel a DDNS címmel csak külső hálózatból lehetne tesztelni, hogy a portok és beállítások rendben vannak e. De a Dmz miatt nem vagyok biztos hogy jó ez így. Meg a dupla DHCP sem biztos hogy jó! ebben kellene segítség :K
Szerdán jönnek úgyis bekötni az iptv-t, így addig nem esnék neki, gyanítom az felrúg mindent bár nem kéne.

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.