Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30851) Amartus válasza Gubek-Einste (#30848) üzenetére


Amartus
senior tag

janos666+

Köszönöm, akkor 1043 v3-ban gondolkodom, ha kelleni fog. Kikapcsolom a mac-szűrést; megnézem, hogy megfelelő-e hatótávolság és észlelés. Ha gyenge a jele az upc-s router-nek, akkor v3.

[ Szerkesztve ]

Istenem, tele van csillagokkal...

(#30852) bjz68 válasza mezis (#30829) üzenetére


bjz68
csendes tag

"Nem tudok olyan esetről, hogy a linkelt beállítással nem működött volna rendben egy routerhez vagy modem-routerhez csatolt router. Pedig már jó egy néhányat összedrótoztak vagy WiFi-n összekapcsoltak így."

Tegnap este megpróbáltam az ajánlott leírás alapján beállítani és úgy tűnik sikerült!
A "B" routeren a DHCP=Off beállítás volt a kulcsmozzanat, eddig be volt kapcsolva ez az opció.
Hálás köszönet :R

(#30853) Geripapa


Geripapa
aktív tag

Érdeklödnék hogy az otthoni nasomon, milyen megosztást érdemes beállitani?
Jeleneleg smb van, jól van az úgy vagy érdemesebb másikat csinálnom?
A médialejátszóm linuxos, az asztali gépem linuxos, egy laptop jelenleg win7es de nemsokára linuxos lesz, na meg nas is linuxos... az smb meg ha jol tudom windowsos...

Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;

(#30854) MaCS_70


MaCS_70
Topikgazda

Üdvözlet a T. Társaságnak!

Problémám, illetve a megoldandó feladat a következő:

Adott egy ház, nagy telek, a háztól kb. 150 méterre egy gazdasági épület. Ide kéne kijuttatni a netet. Erre ugye kézenfekvő megoldás egy pár kültéri AP, a TP-Linknek vannak remek példányai.
A gond az, hogy magához az AP-hoz is wifin kellene eljutnia a jelnek, mert a ház nem vezetékezhető. A kérdés az, hogy van-e olyan kültéri AP, ami maga is wifiről táplálkozik, és azt mintegy repeaterként adja tovább.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30855) And válasza Geripapa (#30853) üzenetére


And
veterán

"[..] az smb meg ha jol tudom windowsos..."
Szerintem ezt rosszul tudod, a samba windows-os neve fájl- (és nyomtató-) megosztás. Egyébként meg édes mindegy, hogy milyen alapú, hiszen például egy linux-os vagy akármilyen más rendszer alatt futó webszerverre sem csak ugyanolyan rendszert használó kliensgéppel (böngészővel) tudsz csatlakozni, hanem akármilyennel. A samba házon belül megfelelő, ha a kliensek is támogatják. A fájlok távoli, internetről történő eléréséhez az FTP a célszerű választás, illetve az erőforrásigényüktől függően esetleg tapasztalhatsz sebességkülönbséget az átvitelben smb / FTP között (nálam az utóbbi valamivel gyorsabb, de ez csak PC-re vagy PC-ről másoláskor érdekes).
#30854 MaCS_70: "A gond az, hogy magához az AP-hoz is wifin kellene eljutnia a jelnek, mert a ház nem vezetékezhető."
Mármint a kiindulási alapként szolgáló házban? Természetesen - és szerencsére :U - nem csak a TP-Link gyárt kültéri, antennával integrált eszközöket, és igen, létezik olyan, amelyik támogatja a repeater-módot. Csakhogy ezzel mindössze annyi a gond, hogy a legtöbb esetben - irányított antennával szerelt eszközöknél - ennek nincs sok értelme, hiszen maga az antenna a kültéri ellenállomás felé van irányba állítva. Így aztán nem igazán alkalmas arra, hogy egy valahol a házon belül elhelyezkedő AP-re kapcsolódjon jelismétlés céljából. Ha az ismétlendő AP közel van, akkor ezzel nincs gond, de ha a kültéri eszköz a tetőn, több szinttel / fallal / födémmel odébb található, akkor ezzel a beltéri linkkel gondjai lesznek, nem is beszélve a jelismétlésből eredő linksebesség-csökkenésről. Például az ubiquiti kültéri eszközei által futtatott AirOS támogatja a repeater-módot, de némelyik típus meg is szabadítható az antennájától (pontosabban a paraboloid / grid tükörtől), így csak a nyers feed-antenna sokkal nagyobb nyílásszöge (azaz kisebb nyeresége) érvényesül, amivel ez ki is használható, nem csak a fő irányból érkező forgalmat tudja ismételni ugyanabba az irányba, mert annak nem sok teteje volna.

(#30856) D4v3


D4v3
őstag

Sziasztok!

Egy ismerősömhöz mennék holnap, akinek problémája van a nettel és kíváncsi lennék, hogy szerintetek mit lenne érdemes megnézni a lassú netjük ügyében. Egyelőre alap T-homeos 10mb/s-es net van bekötve (az is csak 6mb/s-el megy általában..), egy PC és egy laptop használná, ha tudná, de sokszor kb. csak a skype működik. Létezhet, hogy 2 gép ennyire megenné a sávszélességet? Oldalak is random jönnek be, netet használó progik is vagy be tudnak login-elni vagy nem. Elsőre azt mondtam neki, hogy google DNS-t állítson be magának, de úgy tűnik nem lett jó (bár a routerben nem állította át, csak a PC-jén még). TL-WR1043ND rouetrről van szó amúgy meg gondolom az alap t-home-os roueteren jön be alapból a net. Van valami ötletetek így elsőre, hogy mit lenne érdemes átnézni?

(#30857) MaCS_70 válasza And (#30855) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Köszönöm!
Ez sajnos elég lehangoló. Valahogy úgy gondoltam, hogy egy körvevő/sugárzó antenna jele és az irányhangolt antenna között menne a repeatelés. Ez amúgy nem is olyan elvadult igény, két hét alatt három megkeresett ismerősöm mondta, hogy ő ugyan nem ismer ilyen egységet, de ha tudok, szóljak, mert neki is kéne.
A házon belüli topográfiát még nem ismerem, nem jártam bent.
Kifelé viszont fontos lenne a szűk iránysugárzás.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30858) And válasza MaCS_70 (#30857) üzenetére


And
veterán

Persze, nem az igény elvadult, csak a megvalósítása nem túl szerencsés (egy autó utasterében sem úgy akarunk sötétben több fényt kapni, hogy az első tompított fényszóró helyett bekapcsoljuk a reflektort, mert az ugye nem túl célravezető). Sajnos ezzel meg kell békélni, és rá kell magunkat vagy az illetőt venni a kábelezésre, mert az a végpontok adatkapcsolata szempontjából mindenképp előnyösebb. Persze az is megoldható, hogy a házon belüli, a kültéri AP-n végződő kapcsolatra is dedikált eszközöket használunk, de arra nem feltétlenül a wifi a legjobb megoldás. Lehet akár powerline adaptereket is telepíteni, de sok esetben a LAN kábelezése sem lehetetlen, legfeljebb macerás, viszont az eredmény szempontjából ez a legelőnyösebb. Ha a lánc túl sok aktív (főleg soho-kategóriás, relatív olcsó) eszközt tartalmaz, a megbízhatósága és sebessége is csökkenhet. Kültéri eszközöket meg leginkább irányított antennákkal készítenek, mivel ezeknek a célja általában a nagyobb távú összeköttetések létrehozása, amihez a nagyobb nyereségű (ergo erősen nyalábolt, keskeny nyílásszögű) antennák az alkalmasak.
#30856 D4v3: Elsőre meg kellene próbálni a TL-WR1043-ast kihagyni a körből. Feltételezem, hogy a szolgáltató is wifi-s HGW-t (modem-routert) adott, akkor meg miért kell egyáltalán egy újabb router? Ebben a formában csak akkor szokás használni, ha az újabb router valójában AP-ként / switch-ként (LAN-portja felől) van bekötve, mert a HGW-nek kevés a LAN-portja, vagy kicsi a wifi-lefedettsége, ezért a 2. routert kábellel elvezetjük a lakás távolabbi pontjára. Az szolgáltató által biztosított sebességet amúgy is a saját modeme vagy HGW-je után illik megvizsgálni, lehetőleg kábeles csatlakozás mellett, hogy a felhasználó saját hálózati eszközei még véletlenül se jelentsenek plusz korlátozást.

(#30859) MaCS_70 válasza And (#30858) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Köszönöm, sajnos én is erre a következtetésre jutottam, csak bíztam benne, hogy nem lesz igazam...

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30860) Gubek-Einste válasza And (#30858) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

miért kell egyáltalán egy újabb router?
Sokszor a szolgáltatói HGW elég gyenge eszköz, nem bírja terhelést és közel sem tud annyit mint egy saját router, főleg ha CFW-vel van szerelve. Gyakran merül fel igény, itt a fórumon is, arra, hogy a szolgáltató ne lásson bele az előfizető saját hálózatába.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30861) And válasza Gubek-Einste (#30860) üzenetére


And
veterán

A CFW-vel egyetértek, amiatt én is szenvedek. A terhelés kapcsán: annyi mindenesetre elvárható a szolgáltató routerétől / HGW-től, hogy a saját maga által biztosított sávszélességet átroutolja, főleg ha az mindössze 10 Mbps (és mondjuk nem 5 kliensgép torrentezik egyenként ötszáz szálon futtatva). A saját hálózatba 'bele látásra': ebből a szempontból vajon mi lehet a különbség (ha van) a szolgáltató HGW-je és a felhasználó saját routere között, ha teszem azt mindkettő NAT-ol, és a LAN-oldalon mindkettőnél egy önálló alhálózat van?

(#30862) Gubek-Einste válasza And (#30861) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A saját hálózatba 'bele látásra': ebből a szempontból vajon mi lehet a különbség (ha van) a szolgáltató HGW-je és a felhasználó saját routere között, ha teszem azt mindkettő NAT-ol, és a LAN-oldalon mindkettőnél egy önálló alhálózat van?
Ezt nem teljesen értem, lehet már fáradt vagyok és emiatt.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30863) And válasza Gubek-Einste (#30862) üzenetére


And
veterán

"Gyakran merül fel igény, itt a fórumon is, arra, hogy a szolgáltató ne lásson bele az előfizető saját hálózatába."
Arra vonatkozott a kérdésem, hogy vajon mennyivel "lát bele" jobban a szolgáltató az előfizető saját (al)hálózatába, ha csak a saját HGW-routere van oda telepítve - és az nem kapcsolható bridge módba, tehát nem használható egyszerű modemként - annál, hogy ha a felhasználó még utána tesz egy saját routert is.

(#30864) Intruder2k5 válasza And (#30863) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az a különbség, hogy a szolgáltató a saját eszközéhez értelemszerűen bármikor hozzáfér, és akár a tudtodon kívül is, azt állít be rajta amit csak akar. Volt is erre már nem egy példa nem is egyszer, elég csak a UPC WiFree-t említeni. De hiába cserélsz admin jelszót is, nekik abba mindig szabad bejárásuk lesz, és ha az egyetlen NAT-oló eszközt kedvükre konfigurálhatják, onnantól kezdve akkor kutakodnak a LAN hálózaton, amikor akarnak. Ezzel persze nem mondom azt, hogy az unatkozó rendszergazdák minden szolgáltatónál ezzel szórakoznak, hogy az efi-k NAS-ain kutatnak, de az elvi lehetőség adott rá.

(#30865) Gubek-Einste válasza And (#30863) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mivel a szolgáltató maga igényeire alakítja a firmware-t így bármilyen funkciót bele tud tenni bármikor (pl UPC Wi-Free) és ki tudja mi van jelenlegi is benne? A fórumon volt már olyan hozzászólás amiben az illetőnek a hiba bejelentés alkalmával megmondták konkrétan, hogy mik is a beállításai (SSID/jelszavat változtatott/stb).

Lassú voltam :O

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30866) Intruder2k5 válasza Gubek-Einste (#30865) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Arról meg már nem is beszélve ugye, hogy pl. az Invitel ki sem adja a HGW jelszót. Aztán persze másik kérdés, hogy a fórumon ez is nyílt titok, de a szolgáltató nem adja ki, ha meg valaki reset-eli az eszközt, akkor elbukja a beállításokat amik az IPTV-hez szükségesek, és azt megint csak jó pénzért állítják vissza neki.

(#30867) And válasza Intruder2k5 (#30864) üzenetére


And
veterán

Oké, de tegyük fel, hogy ennek tényleg csak a felhasználók segítése lehet a célja (ehh, majdnem el is hittem ;] ). De mondjuk egy jelszó nélküli fájlmegosztást vagy anonymous FTP-t is el tudnak érni? Persze utóbbit biztos, ha a port forwardot is lehetőségük van piszkálni, ez meg már egy kissé túlságosan is paranoid gondolat (épp ezért akár igaz is lehet, de ebbe inkább nem gondolok bele).

(#30868) Intruder2k5 válasza And (#30867) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha mondjuk SSH-n be tud lépni a HGW-be, akkor azon létrehoz egy tunnel-t, amin tetszőleges IP címet, portot, szolgáltatást elérhet a LAN oldalon, legyen az FTP szerver, vagy NAS megosztás. És adott esetben ennek az SSH szolgáltatásnak nyoma sem kell, hogy legyen az előfizető számára is elérhető admin felületen, mert mondjuk szervíz célokat szolgál, és kész.

(#30869) Gubek-Einste válasza And (#30867) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez is olyan mint nyilt vagy gyengén védett wifi-t üzemeltetni otthon, nincsen garancia arra, hogy valaki nem fogja kihasználni a lehetőséget.

ennek tényleg csak a felhasználók segítése lehet a célja
Ha segíteni akarna a szolgáltató akkor adna csak modemet és/vagy a HGW-kben lenne bridged/modem mód is, esetleg nem lenne teljesen kiherélve a firmware. Még hosszan lehetne sorolni az ilyen és ehhez hasonló dolgokat.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30870) havri1 válasza Tosee (#30846) üzenetére


havri1
félisten

Ezeket alapban így használom. Magánhálózat, és minden gépen engedélyezve van a filemegosztás és felderítés.
Amit kiemelnék, hogy van amikor bele tudok lépni a "szerver" gépbe minden gond nélkül, viszont van, hogy hiába látja a gépet, hibát ír, amiről csináltam a képet is.
Most valamit a napokban extrán elállíthattam, ugyanis abban az esetbe, ha bele tudok lépni a "szerver" gépbe, lát minden megosztást, viszont ha másolni, indítani akarok onnan valamit, azonosítást kér..ujjlenyomat, vagy user /pass. Mivel minden gépen azonos minden (fiókok, online fiók van mindegyiken), megpróbálok belépni, de sikertelen, azt írja nem jó user pass...pdig ki van kapcsolva a jelszavas védelem a hálózati megosztási központban, minden gépen.

havri

(#30871) D4v3 válasza And (#30858) üzenetére


D4v3
őstag

Köszi, úgy tűnik, hogy alap routerrel megy 1 gépről, kábellel. Sőt ahogy próbálgattuk (közben google dns-t belőttem a tplink routeren) már 1 gépet is elbír a tplink router, viszont, ahogy rácsatlakozik kábelen a másik is totál halott lesz a net, kb. csak skype megy, más semmi. Az ok, amiért szükségük van a másik routerre is az az, hogy a thome-os valahol 25 méterre a ház másik végében van és a szobába meg gondolom albérlet lévén már át volt hozva egy kábelen a net a tplink routerbe.. pluszban kábelezgetni az egész házon át meg nem akarnak nagyon illetve állítólag a wifi jel is gyenge alapból. Mit lehetne még próbálgatni? Az esetleg lehet, hogy az alap 10megás thome net csak 1 gépet bír és nem lehet megosztani?

(#30872) guftabi96


guftabi96
addikt

Sziasztok! Van itthon egy Tplink TL-WR743ND routerünk, amire csatlakozik 4 gép.
Az lenne a kérdésem, hogy tudom-e szabályozni a routerrel az egyik gép internet elérését, illetve annak sebességét?
Tehát ha úgy érzem, hogy lassú a net, akkor a (kőkemény) 15mbps max sebességet azon a gépen lecsökkentem max 1mbps-re.
Illetve, ha ezt lehet állítani a router beállításaiban, akkor ennek van-e valami megoldása valamilyen asztali program formájában?
Választ előre is köszönöm!

#KeepFightingMichael

(#30873) Gubek-Einste válasza D4v3 (#30871) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az esetleg lehet, hogy az alap 10megás thome net csak 1 gépet bír és nem lehet megosztani?
Ilyen nincsen.

Kellene tenni egy próbát egy másik router-rel.

#30872 guftabi96
Van lehetőség korlátozásra a Bandwidth Control/Rules List alatt.

Illetve, ha ezt lehet állítani a router beállításaiban, akkor ennek van-e valami megoldása valamilyen asztali program formájában?
Ezt pontosan hogyan is érted?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30874) guftabi96 válasza Gubek-Einste (#30873) üzenetére


guftabi96
addikt

Úgy, hogy van-e valami olyan program, amivel tudom ugyan ezt a funkciót elérni.
Tehát, ha úgy érzem, hogy lassú a net, akkor ne kelljen belépnem a router beállításaihoz, hanem elindítok egy programot, és az adott ip-hez tartozó gépnek leveszem a sávszélességet, majd ha már nem kell a net, akkor újra engedélyezem a max sávszélt a programmal

#KeepFightingMichael

(#30875) Gubek-Einste válasza guftabi96 (#30874) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ilyen programról nem tudok de nem is nagyon van értelme mivel csak az adott gépre telepítve lenne értelme használni ilyet.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30876) And válasza D4v3 (#30871) üzenetére


And
veterán

"Az ok, amiért szükségük van a másik routerre is az az, hogy a thome-os valahol 25 méterre a ház másik végében van és a szobába meg gondolom albérlet lévén már át volt hozva egy kábelen a net a tplink routerbe.."
Az eddigi információkból az nem derült ki, hogy hogyan csatlakozik a második eszköz (TP-Link router) az elsőre: valóban routerként, vagyis a WAN-portja felől, vagy szimpla switch/AP-ként (LAN-porton keresztül)? Ha előbbi, akkor próbáld meg az utóbbi topológiát is (ügyelve a TP-Link IP-címére és arra, hogy a dhcp-szervere ki legyen kapcsolva).

(#30877) D4v3 válasza And (#30876) üzenetére


D4v3
őstag

Kipróbáltam az említett sorrendet, bár az ügyelve a tp-link IP címre rész nem igazán világos. De a beállítás után egy gépen tökéletes volt minden, majd a második gép kábellel vagy wifivel való csatlakoztatása után kb. egyből dőlt az egész, van hogy kicsit még jó, aztán elmegy minden, egy-egy oldal esetleg még bejön, elég fura. Router reboot-oknál vissza-visszajön de a vége ugyanaz, olyan is volt, hogy abban a pillanatban, amikor 2-es gép kikapcsolt, a másikon rögtön elment a net (kivéve persze a skype..). Köszi az eddigieket azért!

(#30878) Gubek-Einste válasza D4v3 (#30877) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

ÍGY kell beállítani az AP/Switch módot.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30879) Tosee válasza havri1 (#30870) üzenetére


Tosee
őstag

Ekkor valami gubanc lehet a beállításokkal! De sajnos így látatlanba nincs több ötletem! :U Ezekkel a beállításokkal működnie kellene!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#30880) havri1 válasza Tosee (#30879) üzenetére


havri1
félisten

Nem baj, köszi!
Lehet visszatérek w7-re, ott simán ment minden. :R

havri

(#30881) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Üdv!
Lehet, hogy bugyuta kérdés, de UTP fali kábel végére nem tudok krimpelhető dugót helyezni, csak keystonet, igaz?

[ Szerkesztve ]

(#30882) Intruder2k5 válasza Feketelaszlo (#30881) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Hát nagyon nem oda való, az biztos. Láttam már olyan kábelt krimpelve, de mivel 1 merev szál van a kábelekben, így a kontakt meglehetősen bizonytalan.

(#30883) Feketelaszlo válasza Intruder2k5 (#30882) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Köszi, de egy ilyenben már végződtehetem? Aztán ha jól értem ebből már mehet a patch kábel mindkét végen.

(#30884) Intruder2k5 válasza Feketelaszlo (#30883) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, az úgy megfelelő lesz.

(#30885) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Kétszobás panellakásba szeretnék wifit, bármilyen megoldás érdekel.

Egyelőre DIGINet 100-ra fizettem elő (100/50 Mbps), de lehet, hogy később magasabb csomagra váltok. Ez van most bekötve közvetlenül PC-re kötve.

Amit szeretnék:

- wifi-képes Samsung okostévé is gond nélkül kapcsolódhasson a hálózatra,
- legyen a PC is "mobil", ha lehetséges, ez is wifi-n keresztül kapja a netet,
- telefon/tablet stb. is csatlakozhasson a hálózatra.

Arra gondoltam, hogy mindehhez elég lenne egy routert vennem, a PC wifi-csatlakozásához pedig valamilyen sticket, így lehetne a router mondjuk a nappaliban egy polcon, minden más eszköz pedig tetszőleges helyen (vezeték nélkül). Van esetleg ennél praktikusabb megoldás? Milyen routert / sticket ajánlanátok?

Köszönöm!

(#30886) Borisz76 válasza Apollo17hu (#30885) üzenetére


Borisz76
veterán

Csak érdekesség...

Ha már ennyi minden "lógna"a wi-fi -n akkor legalább a PC-t kösd rá kábellel.
Szerintem....

Bár nálam a TV is és a Házimozi erősítő is kábellel csatlakozik.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#30887) Apollo17hu válasza Borisz76 (#30886) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Kösz a linket, nem olvastam még ilyen teszteket.
Akkor egyelőre maradok annál a megoldásnál, hogy a routerre kábellel kötöm a PC-t, tehát csak routerre szeretnék tippet.

(#30888) Borisz76 válasza Apollo17hu (#30887) üzenetére


Borisz76
veterán

Talán az egyik legkedveltebb és remek ár/érték arányú router a :
TP Link WR1043ND

Fóruma is van.

Ha elnyerte a tetszésedet és vásárlásra adod a fejed akkor nagyon figyelj a VERZIÓ-ra !
Létezik belőle v1 , v2 és v3 is.
Nekem v1 van otthon ...talán 6-7 éve vehettem.
Érdemes a v3-t venni , frissebb, újabb, nagy/gyorsabb nettel is jobban boldogul mint elődei.
A fórumban kérdezősködhetsz is.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#30889) Gubek-Einste válasza Apollo17hu (#30887) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Router ajánlás ITT.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30890) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!

A következő huawei hg8245h modem routert használom itthon és soha nincs feltöltésem a Qbitorrenttel.
Kérem segítsetek hogy mit hol kellene beállítani.

20 éve a Prohardveren

(#30891) Panhard


Panhard
tag

Sziasztok!
Van egy TP-link TL-MR3420-as 3G routerem és egy telenor mobilnetem. A probléma az, ha a 3G kapcsoltatot használom a routeren, akkor nem működik a port forwarding. Semmit nem forwardol, hiába állítom be. Kivétel a router web management szolgáltatását, ha bekapcsolom, akkor az elérhető a publikus IP-n a 80-as porton, de más nem.
Ha a mobilnet modemet egy PC-be dugom be, és ott csatlakozok a netre, akkor a publikus IP-n látok 5-6 portot, amit a windows nyitott meg.Tehát a modem az jó lehet.

(#30892) krealon válasza guftabi96 (#30872) üzenetére


krealon
veterán

"Van itthon egy Tplink TL-WR743ND routerünk, amire csatlakozik 4 gép.
Az lenne a kérdésem, hogy tudom-e szabályozni a routerrel az egyik gép internet elérését, illetve annak sebességét?
"

Bandwidth Control pelda. Az emliettt TL-WDR4300-asban ugyanugy mukodik a savszelesseg szabalyozas, mint a TL-WR743ND-ben.

(#30893) krealon válasza Feketelaszlo (#30881) üzenetére


krealon
veterán

"UTP fali kábel végére nem tudok krimpelhető dugót helyezni, csak keystonet, igaz?"

2 fele krimpelheto UTP csatlakozo fajta letezik.
- Patch kabelgez 2 agu villas erintkezo valo, ami vampirkent, a kabel kozepebe nyomodik
- fali kabelhez, 3 agu villas erintkezo van, aminek a fogai egymas utan mas-mas oldalrol szurodnak a tomor er es a sigeteles koze.

Patch csatlakozo a bal oldalon, a fali csatlakozo a lenti kep jobb oldalan lathato.

Ha nem a kabel tipusanak megfelleo RJ45-os csatlakozot krimpelunk a kabel vegere, akkor nagy valoszinusegggel kontakthibas lesz, ami bizonytalan mukodest eredmenyez.
Fali kabelt mindenkepp rogzitett helyen erdemes hasznalni, mert meg a megfelleo (3 agu) csatlakozo mellett is kialakulhat kontakthiba, ha kabel mozgatva van.

Szerk: a korabbi irasom a temaval kapcsolatban

[ Szerkesztve ]

(#30894) modflow


modflow
veterán

Kábelnetem van, eddig 30/6-os volt

Most át lett állítva 60/6-ra és azt tapasztalom, hogy az utorrent tölt ezerrel, de a böngésző kiírja, hogy:

A kiszolgáló nem található

A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) www.speedtest.net helyen.

Ellenőrizze a címet, nem gépelte-e el. Például nem írt-e ww.valami.hu-t a www.valami.hu helyett.
Ha semmilyen oldalt nem tud letölteni, ellenőrizze a számítógépe hálózati kapcsolatát.
Ha a számítógépet vagy a hálózatot tűzfal vagy proxy védi, ellenőrizze, hogy a Firefox számára engedélyezett-e a webhozzáférés.

Tehát olyan, mint ha nem lenne net, pedig van, mert az utorrent működik. Ennek mi lehet az oka?

Most egy másik gépen, bár itt wifi-n is ez a helyzet. Először nem volt net, most éppen lett, de némelyik weboldal bejön, némelyikre meg a fenti hibát írja. Nincs proxy-m, szóval nem értem mi baja van.

Szerintetek?

(#30895) Gubek-Einste válasza odrif (#30890) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A Huawei eszközben kellene felvenni egy MAC cím alapján fix-ált IP-t a torrent-ező gépnek, majd a programban megadott portra csinálni egy átirányítást.

#30894 modflow
Milyen router van használatban?
Korlátozva van a torrent-nél a sebesség/használt szálak száma?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#30896) MaCS_70 válasza krealon (#30893) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Nagyon igaz -- tömör, fali kábelt még a hozzá készült dugóval sem biztos, hogy megbízhatóan lehet használni!
Éppen most szívunk egy ilyen problémával egy szakadt vezeték miatt.
Egyébként van esetleg erre ötletetek? Két szakadt tömör STP kábelvég összagyógyítása, ráadásul kültéren...

Köszünettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30897) krealon válasza MaCS_70 (#30896) üzenetére


krealon
veterán

"Két szakadt tömör STP kábelvég összagyógyítása, ráadásul kültéren..."

Tapasztalat hijan :( , csak keresoszavakkal tudok segiteni:
CAT6 Connection Box

(#30898) MaCS_70 válasza krealon (#30897) üzenetére


MaCS_70
Topikgazda

Köszi!
Lehet benne valami, mert a boltban is pont ezt a megoldást ajánlották! :DD

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30899) mellov


mellov
csendes tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Ma sikerült vennem egy Asus RT-N12 routert, amit rögtön a vásárlás után sikerült beüzemelnem. Az üzembe helyezéstől számított első órában már jelentkeztek ingadozások a WIFI kapcsolatban (hol maxon volt a jelerősség, hol felét karcolta), néha egyáltalán be se jön semmi . Csináltam egy hibaelhárítást aminek a végeredménye egy "A windows nem tudja automatikusan észlelni a hálózat proxybeállításait" mondat. Na én innentől teljesen meg vagyok lőve, igazából borzasztóan tudatlan vagyok e téren. Már olyat is olvastam hogy tegyem újra a win 8.1-em amit megmondom őszintén nem akarok, nem azért vettem egy új kütyüt hogy itt op rendszert telepítgessek. Remélem tudtok nekem segíteni. Előre is köszönöm!
:R :R

(#30900) Intruder2k5 válasza mellov (#30899) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Jelentkezz be a router beállításaiba, és első körben a WiFi-nek válassz egy fix csatornát, 1-11 közt. A csatornaszélességet állítsd 20MHz-re, a titkosítás pedig legyen WPA2/AES.

Van más egyéb látható WiFi hálózat is?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.