- SCYROX V8 gamer egér
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Szólánc.
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicker
őstag
Worms, worms plus...
Wolf 3d
Duke nukem
Deathrally
Dyna
Soldier of fortune
Quake, botos és egyéb kiegészítőkkel...
Prince of persia (még az elsők)
Golden axe
C&C
Age of empires
Dungeon keeper
Terep
Terep2Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
lanszelot
addikt
Hello,
Egy C64 -es játék címe nem ugrik be.
Egy olyan pici emberkével kell barlang rendszerben menni mint Indiana Jones. De nem Indiana Jones játék.
Tudja valaki? -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #1030 üzenetére
Hello,
Sikerült a R36S-t másik SD kártyával működésre bírni.
Nem hiszitek el:
A 103 üres könyvtárat plusz 1 db játékot kellett fel másolni.
Tehát nincs rajta rendszer file.
Csak az üres könyvtár szerkezet nélkül nem indul el.
Minden könyvtár tartalmat letöröltem egyesével.
Bármit letörölhetek, csak a gyökérben lévő könyvtárakból nem lehet egyet se törölni.
Ez nagyon fura.Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek.
Most már megtartom, mert én meg vagyok vele elégedve.Más :
Több mint 95 retro game könyvtár van a kártyán.
De én nagyon kimaradtam anno ebből.
TV tenisz volt meg uncsitesómnak, nekem meg c64 és itt véget is ért.
Szeretném mindegyikhez az 5 legjobb játékot felrakni, hogy megismerjem.
Honnan tudom melyik könyvtár mi?
mame, pico-8, openbor, msx, loversnx, bios...stb nekem semmit se mondanak.
Van valami oldal ahol utána nézhetnek ezeknek a rövidíteseknek?
Retro romokat tudom honnan szerezzek be, de ott a konzol neve van. -
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1052 üzenetére
De akkor miért nem jó, hogy az R36S-klónos linkeden elérhető valamelyik, biztosan a gépeddel kompatibilis EmuELEC verziót telepíted a 2 GB-os SD-re és mellé felteszed azt a pár játékot, amivel tényleg szeretnél játszani?
Ráadásul a linkeden vannak dtb fájlok is letölthetően.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lanszelot
addikt
Lementettem iso ba és sima másolásal is.
Abban a bios mappában játék van.
Nincs koze az OS hez.
Nem tudom milyen konzol a bios , de az csak játék emulator, mint a ps.
Több mint 18000 játék van rajta, az kezelhetetlen.
Azért akartam meghagyni az eredetit és a 2Gb-s kártyámra pár játékot rá dobni és végre játszani vele.
Mind a 103 konyvtárat átnéztem.
5 rendszer könyvtár van, de azt magától hozza létre az OS.
Minden más konzol könyvtár.
A neten írt file ok nincsenek rajta. Se dtb, se ini, se semmi.
Pedig a dtb-t nagyon írják, hogy az nagyon fontos lementeni. -
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1050 üzenetére
A #1040-ben linkelt képernyőképeden: [link] van egy "bios" mappa, ami nem üres. Ezt mindenképpen mentsd le. Megint csak a képernyőképeid alapján az SD kártyán minden olyan mappa, amelyiknek egy retro konzolról van elnevezve (pl. "psx" mappa) és nem üres, tartalmaz játék ROM-okat. Ezeket a mappákat is mentsd le.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1048 üzenetére
Közben ugyanazt találtuk meg. Viszont a linken írnak rá megoldást - custom firmware futtatása, másik, megbízhatóbb SD kártyáról. Úgy látom, mégsem úszod meg az ArkOS-t, mert azt ajánlják. De van ott letölthető EmuELEC is.
A hozzáadott SD-ről a ROM és a BIOS könyvtárakat mindenképpen mentsd le.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1046 üzenetére
Nem linkeltem ArkOS-t, egy útmutatót linkeltem, amiben amúgy ez van az R36S vonatkozásában (kiemelés tőlem):
Some other devices are unofficially supported. For example, the Anbernic RG351MP ArkOS image will work on the PowKiddy RGB20S, R35S, and R36S devices, and the Anbernic RG353M image will work with the Anbernic RG353P. The PowKiddy V10 also works with the PowKiddy RGB10 software image.
Unofficially supported devices may have some controller/input inconsistencies, and you are generally on your own to troubleshoot issues since they do not have official support.Szerk.: [link] ez alapján még R36S klónod van. Ennek - a valódi R36S-sel ellentétben - van eMMC-je és arról fut az EmuELEC. [link]
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Ez van rajta.
Ha volna 64Gb sd kártyám meg is csináltam volna.
2Gb-s sd kártyám van.
Mivel nekem max 20 játék kell rá, az is bőven elég.
Nem akarok kidobni egy 64Gb kártyára, hogy hátha.
De nem tudom hogy hol az os.
Az eredeti kártyát nem tudom használni, amíg nincs backup -om.
Így nem tudom használni .
Jelenleg van egy levél nehezékem.Az az ark os amit linkeltél nem működik az r36s-el.
Csak az amit én linkeltem. Mivel az amit linkeltél más procihoz van. Azért csinálta a github-os hozzá azt amit én linkeltem.
De mint írtam engem csak az érdekel, hogy végre játszhassak már vele. -
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1044 üzenetére
Amit találtál, az egy unofficial fork-ja az ArkOS-nak, de oké, ez most lényegtelen. (Ha mégis érdekel majd, itt lesznek hasznos infók: [link] )
Két dolog:
- Be tudod linkelni a termékoldalt, ahonnan rendeltek az R36S-t? Remélhetőleg van ott infó arról, milyen OS-t adtak hozzá. Az EmulationStation elviekben egy frontemd önmagában csak, nem az OS.
- Azzal tudsz és akarsz is próbát tenni, hogy a gyári SD tartalmát átmásolod egy másik, üres kártyára és megnézed, hogy a másik kártyát betéve rendesen "feláll" a rendszer, vagy ugyanaz történik, mint amit az #1040-ben írtál?"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1040 üzenetére
ArkOS nem rakható fel mindegyikre. Ott az arkos oldalán kiemelve.
Pont azért, amit írtam is a #1035 elején.Nagyon ajánlom az SBCGaming subreddit-en az R36S-re keresést, hasznos infók lesznek, én is onnan szedem.
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat.
Szét szedtem, nincs 3ik sd kártya.
Linux alatt, és W10 alatt is megnéztem, csak 1 particio van rajta, az pedig a teljes kártya méret, és fat32.Kivettem az sd kártyát, elindul, de hiányol vmit. Azt írta menjek ide: [link]
Beraktam egy másikat üresen.
Létre hozott pár könyvtárat, de pont az van benne ami a másikon.
Itt a teljes lista ami az sd kártyán van. [kép] [kép] [kép]
Én nem találtam rajta rendszert.
Mint írtam nincs system file rajta, se rejtett file. Csak könyvtárak.
System file: külön kell engedélyezni a Windows 10 ben hogy láthasd. Nem azonos a rejtett file-okkal.ArkOS nem rakható fel mindegyikre. Ott az arkos oldalán kiemelve.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Nagyon egyszerű kipróbálni, a kolléga vegye ki az SD-t és úgy kapcsolja be a kézikonzolt.
Van itthon Odroid Go Advance, Anbernic RG35xx, Miyoo A30, Powkiddy RGB30 és X55, valamint Trimui Smart Pro. Mindegyiknél, kivétel nélkül, az SD kártyán van, arról indul az OS.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ezeknél a cuccoknál jellemzően nincsen eMMC vagy belül elrejtett memóriakártya foglalat. (Az már egy felsőbb árkategória "kiváltsága").
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #1034 üzenetére
R36S-re (ha eredeti, mert ezt is hamisítják) pont van ArkOS. (Az RS36S pont maga is egy klón cucc, egy Anbernic kézikonzollal - asszem, RG351V - egyezik teljesen hardveresen, így az arra való ArkOS 1:1-ben jó az R36S-re is.)
Milyen "rendszerfájloknak" kellene szerinted a memóriakártyán lenniük?
Semmi olyasmit nem írtam, hogy kellene lennie harmadik SD-nek.
-
lanszelot
addikt
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Nem mindegyikre megy fel másik OS.
Ezért kell az eredetitől biztonsági másolat.
Ha el száll akkor legyen miről vissza állítani.
Az eredeti sd kártyán nincs OS hiába mentem le, mert mint írtam csak könyvtárak vannak rajta. Rendszer file -oknak nyoma sincs seholNem átlátszó, de szét szedhetem.
Viszont miért lenne benne egy harmadik SD kártya, ha ott az üres amibe csak az os megy. -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Utána sem lesz levélnehezék, csak kell egy új, megbízható(bb) microSD kártya. A gyári OS-nél meg vannak jobb opcióid, mint pl. az ArkOS nevű CFW.
A legtöbb két kártyahellyel rendelkező kínai kézikonzolnál igazából lehetséges egy kártyás setup is, amikor az OS és a ROM-ok egy kártyán vannak. Szerintem ha ragaszkodsz a gyári rendszerrel, egyszerűen készíts backupnak egy lemezképet a meglévő SD-ről.
-
doc
nagyúr
válasz
Ez egy elég általános ketyere, az összes kb ugyanez csak más designnal.
ha már átlátszó, nincs valahol belül egy SD foglalat amin rajta van a kártya? Nekem egy e-book olvasó volt pl ilyen, szetszedes után derült ki hogy egy közönséges SD kártya van belül egy foglalatban -
lanszelot
addikt
válasz
Antonius1978 #1029 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
A gond az, hogy ha nem ismered, úgy nem hiszem hogy tudsz segíteni.
R36S egy kis kézi retro játék konzol.
Linux fut rajta, több OS van hozzá.
Elég sok retro konzol emulator van rajta.
Amiga, C64, nintendo-k, sega-k, psp, ps1....stb rengeteg
18000 játékkal jön, és rakhatsz rá amit akarsz, csak rá kell másolni.
25e Huf otthon [link]
A konzolnak 2 SD kártya foglalata van.
Egyik az OS a másik a játékok.
No, az enyém úgy érkezett, hogy csak a játékok kártya van benne.
Ami fat32 format, és csak 1 particio van rajta. Linux al néztem, tuti ennyi.
Azon pedig 103 könyvtár, de a gyökérben nincs egy file se.
Az OS kártya foglalat üres.
Viszont elindul, és tökéletesen fut minden.
Csakhogy azt javasolják mindenhol, hogy az OS ről azonnal készítsünk biztonsági másolatot, mert a hozzá adott SD kártyák nagyon hamar elszállnak. És utána levél nehezék.
Szeretnék biztonsági másolatot készíteni, de nincs miről.
Azt szeretném tudni, hogyan készítsek biztonsági másolatot?[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello,
Vettem egy R36S retro game konzolt.
Azzal kapcsolatban volna kérdésem, de nem tudom hova írjam.
Tudnátok segíteni? -
Antonius1978
addikt
válasz
cappa72 #1026 üzenetére
Nem ilyesmi, hanem pont ez
Regebb valahonnan megszereztem a legnagyobb valtozatot, ahol valami mas animacio van, amikor felfedezo uton repulsz.Ezt a jatekot nagyon eltalatak a keszitok, nagyon raereztek, a DOS-os jatekok kozott az egyik legjobbnak tartom - ha nem a legjobb...
-
-
válasz
Antonius1978 #1023 üzenetére
Szerepjáték volt?
Mert a Dune1 az volt, 30+ éve, és azzal játszottam életem leghosszabb egybefüggő játékát. 36 óra alatt csináltam meg.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Antonius1978
addikt
válasz
cappa72 #1021 üzenetére
Nekem az a Dune volt a kedvencem, ahol a filmbol berakott jelenetek/grafikak voltak, teruleteket kellett ilyen vagy olyan modszerrel elhoditani a Harkonnenektol, fremen csapatokat kellett felfogadni, miutan megtalaltad a barlangjukat, fuszert kellett kitermelni a csaszarnak, lehetett felszerelest vasarolni kereskedoktol, felfedezo repuleseket kellett tenni stb, imadtam, habar mostmar van 7-10 eve amikor utoljara jatszodtam vele.
Masik kedvencem a Reunion, ezt kb Imperium Galactica 0-nak neveznem. Mellesleg, aki szereti az IG1-et, FB-n van egy srac, aki kibovitette a jatekot, ha valakit erdekel, majd megkeresem a hivatkozast.
-
Megint megtaláltam a Dune 2-t.
Kivittem.
Jó ez a játék még így 800*600-as felbontásban is
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
bocs, ha rossz helyre... de kínlódok a megfelelő topic megtalálásával.ZX Spectrum gépet akarok 30 év után újra működésre és főleg játékra bírni, itt a hardver része is téma vagy csak a szoftver?
Aurea mediocritas
-
Egon
nagyúr
Kis nosztalgiaképp előszedtem az Incubation-t. Az alapjáték már anno sem okozott különösebb kihívást, de a kieg (Wilderness Missions) annál keményebb. A 10. pályán az eredeti, PC Guru-s leírásban is azt írták, hogy a középen levő 16 ládából mindössze 5 db-ot sikerült a cikkírónak kinyitnia. Nekem eddig 14 db volt a rekordom, de akkor a pálya két szélén levő, összesen 6 db ládát hanyagoltam. Most sikerült egy híján az összes ládát kinyitnom a pályán (az egyik középen levőt nem erőltettem), azaz 20 db-ot. Eléggé durva volt.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Kábé az összes (körökre osztott) stratégiai játék "intelligens döntéseket" igényel. Ajánlom a gog.com-ot, ahol nagyon jó (régi) játékok szerezhetők be szinte fillérekért, gyakran még azon belül is akciózva.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
sisi22
aktív tag
Par honapja meghalt ez a forum?
Egy proba: keresek intelligens donteseket igenylo, offline jatszhato jatekokat.
Egy pelda talan harminc evvel ezelott amerikai win32-es jatek, egy orszagot lehetett iranyitani, koltsegvetest csinalni es donteni a haborukrol es talalmanyokrol, stb.
A jatek nevet sajnos nem tudom, nem jatszottam vele, csak egy vallalatnal lattam, hogy angolul tudok jatszottak vele.Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Egon
nagyúr
Csillió jó játék jelent meg ebben az időszakban, valami műfaji korlát nem ártana.
A többiek autós játékokat írtak, akkor jöjjön pár játék az én kedvenc műfajomban (stratégia), a teljesség igénye nélkül: Impossible Creatures, Freelancer, Praetorians, Massive Assault, Starcraft 2, stb."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
batyuska100
senior tag
válasz
MaxxDamage #1011 üzenetére
Nekem a Most Wanted megvolt Xbox Classicon és engem a sárga filter zavart nagyon. Az az Xbox volt az első játékgépem, az eredeti német NFS lemez mellett még fel volt rakva a belső hddjére (custom szoftver volt rajta) a Crash Bandicoot The Wrath of Cortex, na ez ment orrvérzésig. Emlékszem hogy a tesómmal játszottunk felváltva, mert csak egy kontroller volt, de soha nem tudtunk eljutni a 10. pályáig (kb).
-
válasz
batyuska100 #1009 üzenetére
Emlékszem az underground-ra...ohhh mikor megjelent és geforce 2-s kártyám volt ami tudta a "mosódást" nitronál
Street Legal Racing Redline is nagy kedvenc volt...meg volt még jó pár autós játék az NFS szériákon kívül is.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz
batyuska100 #1009 üzenetére
fú... rögtön eszembe jutott a testdrive sorozat.
90-ben azért még nem volt a maiakhoz hasonló élmény, de akkor marhára' örültünk neki.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Sziasztok!
Nálam a legelső PC-s játék... nem is vagyok benne biztos mi volt, vagy a Mario & Luigi, vagy az Oroszlánkirály, vagy a Cool Spot, vagy a Simcity 2000. Mindegyiket szerettem.
Doom természetesen az úttörő volt itthon, szüleim nem bírták annyira gyors volt nekik a gameplay...
Aztán jött a PS2, és onnan indult a konzolért való rajongásom, Gran Turismo 3-at mai napig néha előveszem.Na most egy kis dilemmában vagyok, ugyanis nemrég építettem egy retro gépet Windows XP-s játékokhoz (a Geforce 8800Gts van elég erős hogy a Crysisből kipréselje a 25-30 képkockát
), csak nagy fellendülésemben épp a játékokról feledkeztem meg. Persze az alap FPS-ek (mint az említett Crysis, vagy Doom 3, HL2) megvannak, inkább más műfajokra gondoltam, tudtok pár játékot javasolni, ami szépen el tud rajta döcögni (vagy esetleg száguldani)? 2002-2010 közötti címekre gondolok.
[ Szerkesztve ]
So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse.
-
akaido
addikt
válasz
batyuska100 #1006 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
batyuska100
senior tag
Hali
Honnan tudnám letölteni a Sven Bømwøllen-t és ha van magyarosítás akkor azt is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Macska topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- SCYROX V8 gamer egér
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest