Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TasiA

senior tag

válasz zfarkas #2789 üzenetére

:DDD :) Nem azt mondtam, hogy a Polo rossz, de azért azt ne mond, hogy tágas.Nem azért, hogy az Astra olyan űberfasza, de nagyobb a beltér és az ülések is nagyobbak.A vállatok sem ér össze télen kabátban,befér a kezed az ülés és a B oszlop kőzé (Polo-nál nem), nem pedig rajta ülsz az ajtókárpiton a bal oldaladdal, na meg a csomagtér. Ezt most ne rosszindulatúnak érezd, mert egy Corsa is ilyen, szóval nem a Polo-nak szól, csak a kategóriának.

1:
    Abban viszont én is egyetértek, hogy szerintem is felesleges most azért autót cserélned, mert rá kell költeni ~100 ezer forintot. A 75 ezer km, még egy 1.4-es autóban sem számít soknak. Csúnya lenne, ha az autókat 100-ezer km-re terveznék. Csak az üzembehelyezése az új autónak lenne 100 ezer forint+ha azt is hitelre vennéd, akkor még a kamatokat is kalkuláljad, arról nem is beszélve, hogy a Polo most évente 100 ezerrel ér kevesebbet, az astrád meg kapásból értéktelenedne vagy 400-ezret, mikor kigurulsz a szalonból és + az öregedés. Ez minden autónál így van.

2:
    Viszont, ha más szemszögből nézem:
    Számold ki, hogy áll a Polo anyagilag. Gondolok itt a most következő kiadásokra. 75 ezernél, ha még nem volt cserélve, akkor kb most jön :motorvezérlés, szílyak , görgők, gumik, lengéscsillapítók(ha már gyengék), esetleg gömbfelyek, szilentek, fékolaj, tárcsák,betétek stb. Te tudod milyen állapotban van a masina és mennyit használod. HA a felsoroltak cseréje ezek után jön, akkor érdemes elgondolkodni az új autón. Az megint 70 ezer km költségek nélkül.A kötelező szervíz az meg olyan, hogy olyan 25-30 ezerFt 15 ezrenként.
    Ezt neked kell eldöntened. Vagy fizetsz megint havonta FIX összeget és semiféle plusszra nem kell számítani, vagy marad a mostani és apránként lesznek kiadások.
    Nálunk a családban a szülők mindíg új autót vesznek, én meg eddig csak használtat. Havi anyagiak kb ugyan annyi, csak nekik sosem jön semmi váratlan, nálam meg igen.

(ha bírod anyagilag, akkor vegyél újat, ha másra is tudnád költeni, akkor ne)
    Remélem segítettem összezavarodni! :)

Új hozzászólás Aktív témák