Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
szőröscica #52197 üzenetére
Nem vártam én ilyet. Minden pénzem dollárban és euróban van már egy jó ideje. Ott csesztem el, hogy nem adtam el a lakásom tavaly, még azt is át kellett volna váltani, és akkor most nyugodtan hátra is dőlhetnék
@Integra: az a baj, hogy ezzel a pénzed ugyanannyit ér (mármint ha kívülről nézed). Igazából az ország értékelődik le.
Bár rá is fér...
Talán észhez térít pár embert, ha megkapja az e havi törlesztőrészletről szóló értesítőt. -
fokukac
nagyúr
306,5.
Ma is jobban teljesít. -
Integra
titán
én rá szavazok
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp #52185 üzenetére
Nálam ez a két fogalom sokszor szinonímiái egymásnak.
üdv, föccer
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #52185 üzenetére
hát pedig a brit tudósok..
-
BlacKSouL
addikt
Bpesten német érdekeltségű, vasúti járművekkel kapcsolatos gyártócégnél (fék) nem dolgozik valaki esetleg? 23.ker
-
válasz
Winner_hun #52180 üzenetére
Tizedike kornyeken majd egy jo lumia800 hatso burkolatot mar kineztem a tamogatasodra
-
Winner_hun
félisten
eBay ügyfélszolgálaton kb. 10 napja ígérték hogy 7 napon belül válaszolnak.. hétfőn írtam rájuk hogy nem jött semmi válasz és továbbra se tudok vásárolni, másnap reggelre megoldódott a probléma, de válasz azóta se jött tőlük. És ez volt már előtte levő héten is... minden esetre 2-3 napja nincs gond (kopp-kopp).
De legalább van új rekord, utolsó 31 napra már 6 termék/napnál járok (181 termék), utolsó 60 napra meg 287 terméknél300-at jó lenne elérni... mert miért ne.
-
Hehe
-
tbs
addikt
válasz
parandroid #52166 üzenetére
Ne felejcsük el, hogy a hidrogéncellás izé is villanyautó.
A mostani akkuskodást mindenki látja hogy nem lehet fenntartani - de kuvvajó pálya a hajtáslánc fényezésére, a világ szoktatására a hanghoz, a máshoz.
Lsd. még pl. számítógép architektúrák.
-
tildy
nagyúr
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #52169 üzenetére
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #52165 üzenetére
Aha, pár éve vagyunk náluk, de minden flottul megy mindig, kopp-kopp.
Flexi csö azért, mert az ment tönkre és az valo a kocsi alá elöl, semmi mokolás nincs benne. Mielött belekötne valaki, nem tudom mi valo alá, de most ez van alatta és szaktopicban is ezt mondták, ugyhogy ugyanolyanra cserélem, mint ami most van alatta, csak nem lyukasra -
Integra
titán
válasz
parandroid #52166 üzenetére
a következő 30 évben nagy valószínűség szerint nem fog változni a világ energia mixe. ami növekedés van évente, az a kb 1.5%, az nem oszt nem szoroz, mert hiába a megújuló energiába való befektetés, ezt el is viszi részben a növekedés. a kőolaj mellett a földgáz szerepe fog nőni, az atom is marad.
ráadásul nem lehet azt sem megcsinálni, hogy máról holnapra mindenki dugaljba dugja az autóját. miért? mert egy teljes iparág fog megsemmisülni és szociális katasztrófát fog okozni, az egész logisztika és minden tönkremenne, százmilliók megélhetésével együtt. szóval ez nem ilyen egyszerű. -
parandroid
félisten
Pont erre gondoltam én is, hogy a villamos energiára mint az autóipar szent gráljára tekintenek, és mindenki ettől várja a csodát, pedig a villamos energia sok esetben nem megoldás, hanem maga a probléma - megújuló energiaforrások ugye nem 100%-osan megbízhatóak (nem mindig süt a nap, fúj a szél, vagy stimmel a vízállás, hogy rugalmasan kiszolgálja a nyilván nem egyenletesen eloszló energiaigényt ), a fosszilis energia rettenetesen környezetszennyező, atomerőművet meg mindenki legfeljebb saját magától többezer km-re szeretne, ha egyáltalán.
p
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #52129 üzenetére
Ezt csak most látom ahogy haladok a visszaolvasással.
Nekünk tavaly jött felszólítás, de a rendes levél az hova lett? A postás azzal gyújtott be? Jópofák azért.
A Genertel egyébként akikkel szívünk megint, jövöre átmegyünk az Allianzhoz, mert a kocsi is ott van és mindig gyorsan küldenek mindent.Vacsira hotdogot ettem, láttam az újságban, hogy a lidliben van pirított hagyma, szakadt kipufogóval már kezdtem ideges lenni mire találtam egy boltot. A hotdog kiflit is rádobtam a grillre, nagyon finom lett
Sürgősen kell egy flexi cső, ez nem állapot. Vagyis állapot, de nem jóMa még szép idő volt, 3 órát sétáltunk, jólesett, klassz nap volt
-
válasz
parandroid #52158 üzenetére
A szennyezes lokalizalasa jo dolog, szerintem ebben megegyezhetunk. Ha ugyanazt a fustot a Nagykorut helyett valami erdo kozepen eregetjuk ki, ahol a novenyzet tud vele valamit kezdeni, az jo megoldas.
A halozat terhelese az egyik legkomolyabb kihivas. Mar most vannak gondok Nemetorszagban azzal, hogy hogyan hozzak le az aramot eszakrol (a szeleromuvektol) delre (az autogyarakhoz, peldaul). Az elektromos halozat vesztesege nem elhanyagolhato, tehat benzin formajaban elhozni valamennyi energiat 1500 kilometerrol hatekonyabb, mint vezetekent.
Aztan a masik problema az energiatarolas.
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #52053 üzenetére
Nekünk ma jött meg a levél végre.
-
szőröscica
addikt
válasz
De az erőmű nem itt pöfög az orrom alatt, ellentétben az autókkal.
Egyébként az is nagy előrelépés lenne, ha kitiltanák a kocsikat a belvárosból.
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang #52159 üzenetére
Valószínűleg úgy, ahogy azt, ha jól rémlik, a Renault találta ki a Twizzyhez, konkrétan úgy történik a tankolás, hogy kicserélik az akkumulátort - az autó árában nincs is benne az akku ára, az soha nem is kerül az autó tulajdonosának tulajdonába. Ez a megoldás az egész tankolási procedúrára, mivel egy komplett feltöltés nem 2 percig tart egy elektromos autó esetében. Kis tételben működik ez is, de elképzelni sem merem, mekkora akku-parkokat kéne üzemeltetni, ha milliószám közlekednének az elektromos autók. No meg hogy milyen környezetterhelést jelentene a működésképtelenné vált akkumulátorok kupaca, és mibe kerülne az ártalmatlanításuk a jelenlegi technológiai feltételek mellett...
p
-
válasz
Érdekes kérdés, de hogy oldanák meg vajon a tömbházas autótulajok a töltést? o.O
[Akiknek az utcán parkol a jármű] -
parandroid
félisten
válasz
szőröscica #52140 üzenetére
De pont azt mondom, hogy azt a villamos energiát is meg kell termelni, amit abba a sok millió autóba belenyomnak, gyakorlatilag megsokszorozódna az elektromos fogyasztás. És hiába van most túlkínálat, azonnal kevésnek bizonyulna bármilyen kapacitás, ha egyik pillanatról a másikra a teljes gépjárműparkot így kéne tölteni. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az erőművek kevesebb szennyező anyagot bocsátanának ki, és akkor még nem is beszéltünk a logisztikáról, mert nyilván a hálózat sem bírná a terhelést.
Persze ez teljesen elképzelhetetlen, hogy valóban egyik napról a másikra történjen, de elgondolkozni érdemes azon, hogy valóban annyival jobb-e nekünk a jelenlegi rendszerben, ha minden 'villannyal' megy? Nem összeesküvés-elmélet, fogalmam sincs, mi lenne a vége egy ilyen alapos számításnak, pont ezért érdekelne.
És nem, nem tudom, hogy mi lenne a még ennél is jobb, vagy a tökéletes megoldás - ha tudnám, máris csinálnám a sok pénzt belőle.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #52153 üzenetére
két grafikon, csak a szemléltetés kedvéért:
török líra:
forint
jó, persze nem egy kaptafa a kettő, de azért szembeötlő a hasonlóság.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #52125 üzenetére
Az EURHUF ma határozottan jobban teljesít, mert az előbb megvolt a 304,6 is.
de kit érdekel, elvégre a rezsi csökken, annyira jók vagyunk.
-
-
BlacKSouL
addikt
Hogy a vérbe lehet a gmail-ben elérni, hogy miután kijelentkeztem, ne ugyanoda akarjon visszajelentkezni?
Kilépek, és nem tudok másik fiókba átlépni. Sütiket törlöm, de semmi. -
Integra
titán
válasz
fokukac #52143 üzenetére
egyszerűen nem tudom elhinni, képtelen vagyok elfogadni azt a tényt, hogy komolyan vannak emberek, akik ezt megeszik és önként asszisztálnak hozzá. sehogy sem fér a fejemben, hogy idáig süllyed ez az ország, hogy ennyire arcpirítóan ostobák és mennyire igyekeznek hülyének nézni az embert..
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #52142 üzenetére
Békemenetre tessék menni!
éljen a szovjet-magyar barátság..!(kurvanagy fészpalm, csak nincs időm keresni)
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #52140 üzenetére
a dízelek betiltásával kellene kezdeni... csak a kapzsiság megfojtja európát és a németek addig lobbiztak, amíg jól lábon lőtték vele magukat. most meg bajban ők is, meg az egész eu a dízelek miatt, már rájöttek, hogy elqrták. nagyon. ez van. norvékogknál már az első törvénymódosításokon dolgoznak, hamarosan életbe is fog lépni.
-
szőröscica
addikt
válasz
parandroid #52137 üzenetére
Viszont a légszennyezésnek jót tennének az elektromos autók. Ha nem kellene itthon megfulladni a kipufogógázoktól. Itthon sokszor észre sem vesszük mennyire rossz a levegő. Voltam két hete síelni, aztán sétálgattunk is a hegyek közt a valóban friss levegőn. Ha két percenként elment egy kocsi, érezhetően bebüdösített, kortól függetlenül. A legrosszabbak a dízelek voltak, az új részecskeszűrősek is szörnyűek, a benzinesek egy fokkal jobbak.
Nagyon durva mennyiségű kipufogógázt szívunk magunka nap mint nap, és ezzel kellene kezdeni valamit.
-
fokukac
nagyúr
:-)
-
parandroid
félisten
Kutatás: az elektromos autók nem mentik meg a bolygót. És a nyúlfarknyi írás még fel sem teszi a legnagyobb kérdést, hogy mibe kerülne nekünk (és a bolygónak) az, ha hirtelen minden autó tisztán elektromos lenne, és mindenki ahogy hazaér, azonnal dugna - mármint a dugvillát a 'kettőhúszba'. Lehet, hogy az eredeti tanulmányban van erről is szó, nincs időm kattintani, rohanok, jók legyetek.
p
-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica #52134 üzenetére
Más fajta fával / páccal természetesen más szín is megoldható
-
szőröscica
addikt
válasz
Winner_hun #52130 üzenetére
A munkád minőségéről nagyon jókat hallottam. Én kicsit másfajta színvilágban gondolkodom, de nincsenek kizárva az egyedi készítésű bútorok. Először álljanak a falak belül, addig gyűjtöm az ötleteket, aztán ha aktuális, lehet megkereslek privátban.
-
Integra
titán
válasz
Pttypang #52111 üzenetére
jó kérdés. nem tudom. fogalmam sincsen milyen nyaralni, mit jelent az, hogy nyaralás. mindig dolgoztam és csak ennek éltem. olyan volt, hogy mondjuk egy hosszú hétvégére barátokkal, kollégákkal elmentünk valahova borozni. vagy ha van egy jó nap, akkor motorra fel és 50 fokos aszfalton izzadok egész nap és szelem az erdőket, vagy pályázom.
ám olyan, hogy repülőre felülök, vagy autóba beülök és irány valami más ország, tengerpart és napsütés és semmit tevés.. nem tudom, hogy ez e a klasszikus nyaralás és szükségem van e erre és hogy képes lennék e rá. -
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #52129 üzenetére
jajj, így én is jártam.
melyik az, csak nem az egon?
az első tészletről megmondták, hogy január 20-ig kell befizetni.
A másodikról pedig szó se esett.
Mivel negyedéves gyakoriságot választottam, fel sem merült bennem, hogy a második részlet már februárban esedékes, ezek a b*zik pedig nem szóltak. Májusban aztán már gyanús volt a dolog, de mikor telefonáltam, hogy nem jön számla, azt a választ kaptam, hogy fel is mondták a szerződésem, mert lejárt a 60 nap. én meg csak néztem, hogy mi van... agyrém. -
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica #52028 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
Na nekem ma küldtek felszólító levelet hogy nem fizettem még. Igaz hogy az előző levélben azt írták hogy majd küldik a számlaszámot amit eddig nem küldtek de most a felszólító levélben benne van.
A szerződési feltételek értelmében a biztosítási díj esedékességétől számított 60. nap elteltével a szerződés és vele egyidejűleg a biztosító kockázatviselése megszűnik,ha addig a hátralékos díjat nem rendezi. - ha jól értem akkor ~február végéig kell rendezni az elmaradást mert január 1-től él az új biztosítónál a szerződés.
-
> Szvsz architekturálisan gyakorlatilag az eniac óta nincs felmutatva semmi újdonság, csak szépen ki lett fényezve a cucc
Elnezest, de LOL
> Értem a profitciklus nyomását
Nem vagyok ebben biztos
. Boldogan optimalizalna mindenki teljesitmenyt, legalabbis szerintem nagyon szorakoztato munka, a problema az, hogy te, mint vasarlo, nem akarod kifizetni. A megbizhatosag ugyanez a teszta, az emberek szabadon valasztottak a Linux/Windows mondjuk a QNX helyett, az Androidot a Blackberry helyett, a 40 millio sorbol allo oprendszert a 100%-ig validalt kernellel rendelkezo egzotikumok helyett. Sirnak az emberek, hogy miert nem tesztelnek eleget, miert nem optimalizalnak eleget, aztan amikor elojon ket termek, az egyik gyorsabb es megbizhatobb, a masik pedig drasztikusan tobb feature-el rendelkezik, akkor az utobbit valasztjak. Az elso meg eltunik.
Szoval az tortenik, amit a felhasznalok akarnak.
Ja, es nagyon fontos: mernokkent a 'jo' == 'eleg jo', epp ellenkezoleg, mint ahogy irod. A dolgokat nem onmagukert hozzuk letre (altalaban), hanem azert, hogy megoldjanak egy problemat. Ha egy szolgaltatas megoldja a problemat, de nem tokeletes, akkor az jobb, mintha kozelebb van a tokeletesseghez, de soha nem keszul el. Szerintem.
Szerk.: amirol te beszelsz, az kozelebb van az R&D-hez. Egyebkent nezd meg, hogy ahol tenyleg szukseg van az optimalizaciora, ott megcsinaljak, nem veletlenul tortennek olyanok, mint pl. amikor a Facebook kitalalta, hogy vegulis csinal egy JIT-et PHP-ra (Hiphop), es lenyegeben ujragondoljak az egesz futtatokornyezetet. Mert szukseguk volt ra.
-
fokukac
nagyúr
EURHUF: 303,8
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #52119 üzenetére
Nincs para, jobb hátsó sárvédőn kerék fölött lett némi karc, nem gáz.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30 #52116 üzenetére
Tegnapi portó után olyan kómás voltam, hogy a mélygarázsban lekoccoltam egy oszlopot reggel.
-
fokukac
nagyúr
na jó, nem te, hanem egy átlagos halandó... :-)
Pálinkázással drágább.
Meg ugye helytől is függ. Én 3-4 ezer Ft-ból teljesen jól megvagyok, és ebben többnyire van kaja is, közepesen menő 6. kerület helyeken.
De ismerek olyan külvárosi kocsmát is, ahol kétezerért bárki berúg :-) -
4:20-as ébredés, 25 perc várakozás, 140km utazás, és 11-től Sürgősségi/Oxyológia vizsga...
Nem jó ez a nap...
-
tbs
addikt
válasz
parandroid #52114 üzenetére
Hál isten értem mindegyik álláspontot.
-
parandroid
félisten
Nyilván kellenek a szent őrültek, akik egy élet munkájával alapvetően változtatnak meg egy adott területet, és mindegyikük még csak nobel-díjat sem kap érte, de a mindennapi technológiát a sok kis eredmény- és profitorientált szorgos kis méhecske viszi előre, a saját kis 'rövidtávú' boldogulásuk érdekében.
p
-
tbs
addikt
Ööööö.
Szvsz architekturálisan gyakorlatilag az eniac óta nincs felmutatva semmi újdonság, csak szépen ki lett fényezve a cucc. A szoftverek optimalizálása pedig méltánytalanul alulértékelt történet már régóta. Értem a profitciklus nyomását, de ide is illik a klasszikus: több csilliárd légy nem tévedhet -> finom a tehénszar...
Az elég jó ritkán jó. A pragmatizmus rövid távon előny. Stb.
-
válasz
FehérHolló #52104 üzenetére
- nem halott
- nem volt szo PC-rol
- a beagyazott rendszereket ugyanugy a Moore-torveny kovetkezmenyei ES az architektura viszi elore, mint a PC-ket is. A PC architektura legalabb annyit fejlodott az idok soran (sot, sokkal tobbet), mint a beagyazott rendszerek nagyresze. Egeszen pontosan a beagyazott rendszerek a PC-tol vettek at egy csomo mindent.
- altalanosan elofordulo erveles, hogy a szoftvereket 'nem optimalizaljak', es hogy a programozoknak tobbet kene foglalkozniuk az optimalizalassal. Muszaki ember leven nyilvan tisztaban vagy vele, ha X torzios merevseget ker a gyar a beszallitotol, akkor nem fogja azt mondani a beszallito a hataridokor, hogy sikerult elernunk 4X-et, de szerintunk lehet ez meg 6X is, ugyhogy inkabb nem szallitunk. Ez nem igy megy. A programozo optimalizal, de az optimalizacio altalaban nem egy faktorrol szol, hanem ido-penz-time to market-sebesseg-satobbi. Ha egy program futhatna 1.6 GHz-s Pentium M-en 5 ev munkaval, de 2 ev munkaval meg lehet ugy irni, hogy fusson egy 2.2-es C2D-n, es a ket proci piaci aranak a kulonbsege 10 dollar, akkor kinek es miert jo az, ha dragabban jutunk el ugyanoda (ergo hogy a felhasznalo vegul hasznalhatja a programot)?Mindenki orulhet annak, hogy a PC-k hardvere ilyen rohamosan fejlodott, es nem kellett megvarnunk, amig szoftverrel potoljuk a hardvert. Es senkinek nem lesz jobb, ha azert kell fizetni a programozokat, hogy finomhangoljak a programjaikat a vegletekig. Ja, de, a programozoknak jobb lesz, mert meg tobb fizu, meg erdekesebb melo. De hogy a vegfelhasznalo szemszogebol minden dragabb lesz, az tuti.
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #52085 üzenetére
Semmit tévő avagy álmodik a nyomor maintanance outage kellős közepén.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #52098 üzenetére
Fejlődés?
A japán autókba úgy kb. 50 éve szerelnek digitális kvarcórát, mégis, a néhány éves autók egyikében késik, a másikban meg siet a beépített óra. 50 év alatt nem lett pontosabb semmivel.
Akkor végülis mi fejlődött?
-
válasz
concret_hp #52098 üzenetére
Szerintem belathatatlanul sok lehetoseg van a jelenlegi szamitasi kapacitas/watt mellett is.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #52086 üzenetére
Jelentem, nem szorultam tanácsra, csak feltettem a kérdést random módon, hátha kezdetek vele valamit.
A lasagna ráadásul nem rossz ötlet.
concret_hp: A PC már így is halott, nem kell oda moore törvény. A beágyazott rendszereket pedig főként nem ez a törvény viszi előre, hanem inkább az architektúra fejlődése.
Szerintem ha nem tudnák duplázni a tranzisztorszámot, a PC hardverek fejlesztése is eltolódna _végre_ abba az irányba, hogy optimalizálják HW-SW szinten, ami van. Szóval a kérdés valamennyire halott, de a válaszom körülbelül annyi, hogy nézz rá a konzolokra. 7 év alatt ugyanaz a hardver, 2007 óta pedig a grafika óriásit fejlődött. Tehát nem állna meg az élet. Az emberek abból főznek, ami van. -
Integra
titán
válasz
szőröscica #52099 üzenetére
szerintem amikor leülsz a saját 4 falad között a kanapéra, magasról fogsz tenni rá, hogy nincsen nyaralás, valamit valamiért
crytec:
emlékeim szerint egész eddigi életemben talán háromszor ha voltam klasszikus értelemben vett nyaraláson. de lehet, hogy csak kétszer.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- JÁTÉKOS Asus NVIDIA 2gb Intel core i7-8550u 16gb ddr4 256gb ssd +1TB hdd win11
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- Dell Precision 5530 / i7-8850h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- IPhone 13 Pro 256GB gyári független ÚJ akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3350
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest