- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
Nem, szerintem a kozeposztaly definicioja mar jo ideje viszonylag stabil, a problema az, hogy a kozeposztaly megszunt. Nalunk a kommunizmus alatt szuntettek be, nyugaton meg a tarsadalmi retegek szetszakadasanak eredmenye. Amirol te beszelsz, azt inkabb 'kozepreteg'-nek mondhatnank.
Tenyleg az a kemeny, hogy a kozeposztalyba nem igazan lehetseges sajat erobol bekerulni, marmint mondjuk egy millios brutto fizetes mellet sincs ra eselyed, ha a nullarol indulsz. Ez egy szomoru dolog.
-
Nem is, csak nem mindegy, hogy melyik országban vagyunk, és mihez viszonyítjuk azt a középet.
Nyugaton lehet, hogy az a középosztály, amit mondtok, hogy bébiszitter, takarító, kertész, két kocsi. Na, nálunk ez a felső huszad mondjuk.
Nálunk az a középosztály, ha van hol laknod, és van mit enned, és esetleg van egy 10 éves kocsid is.
-
EQMontoya
veterán
Az, hogy ennyit keresel, egy dolog. Bérelsz lakást, fenntartasz autót, élsz, esetleg él melled valaki más, aki nem (nagyon) keres, és nem marad azért olyan sok. Nyilván normálisan meg lehet belőle élni, de ez azért nem luxus. Arról nem is beszélve, hogy ha 2 gyereket kell valakinek bruttó 500-ból etetni, úgy, hogy anyuka mondjuk még otthon van gyesen valami nevetséges összegből, és emellett megtenni a fentebbieket (mondjuk nem bérli a lakást, de pl. fizeti rá a hitelt), akkor kiderül, hogy tényleg nem is olyan sok ez.
Amiért Bandus mellé kell állnom, hogy nem támogatnám az szja emelést, az a következő: minden évben lehet olvasni az szja statisztikákat, hogy a munkavállalók felső 4-5%-a fizeti be az SZJA jelentős részét (negyedét mondjuk), és ez olyan bruttó 5M/év fölötti jövedelmet jelent. És ebből már látszik is a gáz. Mert hogy ebben benne vagyok, meg szerintem itt a topicban azért vagyunk néhányan, akik keresünk ennyit, és világosan látszik: bőven nem ennyien élnek ennyiből, vagy ennél többől az országban. Mert azt látom, hogy ennyiből hogy lehet élni úgy, hogy nincs se gyerekem, nincs se frankhitelem, stb. És ebből bizony nem lesz új BMW, de még új Mazda is csak neccesen, sok idő alatt. És ha az ember kimegy az utcára, nagyon jól látszik, hogy sokan élnek ennél bőven többől. Pl. láttam egy új GT86-ot ma is, meg pénteken is.
Az SZJA emelésnek addig pedig nincs értelme, ameddig a társadalomnak egy jelentős része nem fizet bele semmit, vagy csak nagyon minimálisat. Akkor már inkább a 27%-os áfa, amivel pedig az a probléma, hogy erősen csökkenti a versenyképességet. De legalább egy nagyjából igazságos adónem, amelyet hellyel-közzel az alapján fizetünk, amit fogyasztunk. Tehát amilyen színvonalon élünk.
Szóval lehet itt a multikat szidni, meg lázadozni ellenünk, de ameddig a drága nőgyógyászaink többször annyit keresnek, mint egy multi középvezetője, és mindebből még pofátlanul nem is adóznak semmit, addig talán először itt kellene rendet tenni...
-
tildy
nagyúr
Meg 200-bol is felrerakhato annyi, de nem errol van szo.
Ketten meg valoszinuleg nem keresik meg ezt a penzt, a nok fizetese ugyanabban a pozicioban nezve is sokszor 10-30%-al kevesebb, de statisztikai dolgokban emvy van otthon, ha akarja, majd o hozza a pontos szamokat.
Nem tul gyakori, persze elofordul azert, hogy valaki nokent ennyit vagy tobbet vigyen haza. De nem feltetlen erdemes ugy szamolni, hogy mindketten ennyit keresnek.
-
Remélem elfér, ha nem, kéretik töröltetni !
Most mondjam azt, hogy a szavaival egyetértekUfóbéka: Hát, hmm, ezek egyre pofátlanabbak.
-
Szép estét mindenkinek, álmodjon mindenki jót (
rizsacsökkentést, hasonlót)
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Igen, ez jó megoldás lenne, támogatom, ámde ha azt nézed a hitel is hasonló (igaz ott nem bírsz máshová menni)
Mondjuk, ha idegenben is elveszted az állásod, akkor ott se tudnád sokáig fizetni a díjat, az más kérdés, hogy félre tudsz tenni. (vagy ilyen esetben fizetik helyetted ?) -
Tényleg, Bandus, a mai nap beszólása az államtitkár úré, ez ma mindent vitt szerintem.
["az energetikai államtitkár azzal érvel, hogy nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják."]
hát ez kész.
-
válasz
bandus
üzenetére
Nem a 16% a sok, hanem a még e mellett levont 18,5%-nyi munkavállalói tb-járulék.
A kettő összege 34,5%-os levonást jelent, azaz jelenleg az egykulcsos rendszerben a nettó bér a bruttó 65,5%-a. Szerintem ez egyáltalán nem kis elvonás, pláne, ha figyelembe vesszük a munkáltató által fizetett 27%-nyi "szociális hozzájárulási adót" is, akkor az jön ki, hogy a bérköltség felét lenyúlja az állam.Ettől függetlenül szerintem van létjogosultsága a több kulcsnak, de valóban nem úgy, hogy már br. 200-nál bejön egy nagyobb kulcs, hanem sokkal feljebb kéne rakni a határt, illetve az is üdvös lenne, ha egy jövedelmi kategóriában sem lenne az összesített elvonás nagyobb, mint 40-45%, mert az kontraproduktív, ha az állam a jövedelem felét elvonná.
-
bandus
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
ezt marhára szorgalmaznám, hogy itthon is bevezetésre kerüljön.
egy barátnőm lakott eddig úgy, hogy az albérlet ahol lakott az a társasház tlajdonában volt, és nekik fizetett. de ilyen kosntrukcióról még nem hallottam magyarországon. ez szerintem rengeteget dobna az országon és akár még a "fiatalok" marasztalására is használható lenne.
az a bécsi 160k annyira nem is vészes, ~50 M huf. itthon is ennek a közelében vannak ezek, jobb környéken, jobb házakban.
-
FehérHolló
veterán
Osztrákban van olyan megoldás, hogy az állambácsinak befizeted körülbelül az éves fizetésed, majd jogot kapsz kedvezményes bérletre (havi párszáz euro 100+ négyzetméter). Ezt a jogot nem vehetik el tőled, és ha másik városba kellene költöznöd, akár át is viheted. Rengeteg állami bérház van. (A házak több, mint fele ilyen Bécsben.)
Németben pedig lehet hosszútávú (10+ év) bérleti szerződéseket kötni, amik a bérlő számára tartalmaznak jobb feltételeket, a főbérlőt pedig az állam kártalanítja egyéb módokon.Mindkettő a mobilitást szorgalmazza.
A magyar "kell saját lakás/ház" felfogás teljesen zsákutca. Egyik szülő elveszti a munkáját, utána az átlag 1 éven belül nem is talál, azt annyi.u.i.: Bécsben egy 120 nm-es lakás 160k EUR fölött van. Ingolstadtban szintúgy. München 300k+. Csak hogy a fenti párszáz euro ne tűnjön soknak.
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ezt könnyű így megállapítani, de azért nem egyszerű ám levetkőzni a tiednél idősebb generációkba belenevelt értékrendszert, miszerint addig nem érkeztél meg igazán, amíg nincs saját ingatlanod. A biztonságérzet keresése meg semmiképpen sem faszság, még akkor sem ha régi beidegződések miatt rossz módszerrel történik. Legalábbis attól tuti nem változik semmi, hogy lefaszságozzuk, még ha bizonyos szempontból igazad is van.
-
bandus
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
szerintem is, de sokakban ez él, hogy saját lakás mindenek előtt és ez aránytalanul nagy terhet ró még arra is aki br. 500-at keres, nemhogy arra aki minimálbért.
de az igaz, hogy a jelenlegi minimálbér nem sok mindenre elég. a fővárosban pl. még a legolcsóbb albérlet is 40-50k körül lehet. de ezt nem a minimálbér egekbe emelésével kell elérni, leginkább a munkaadót terhelő egyéb járulékokat kellene csökkenteni. csak hát ez a vám is az amatőr módon megírt költségvetés foltozására szolgál.
szerintem érdemi változás akkor lesz itt, ha mondjuk az én generációm - aki ebben a szarban nőtt fel és megélte az összes hülye politikus baklövését - be tud törni a politikába és tényleg komoly változásokat akar véghezvinni.
-
Az a baj, hogy itt Mo-on soknak számít, az hogy van 160-ezres hitele, az azt jelentené, nem kevés pénzt vett fel, de mire ?
Havi 300 nettóból azért tudnék félretenni simán egy 100-ast, persze nem luxusban élnék, mert arra tény nem elég még ez a pénz se. Viszont számoljuk azt, hogy 2-en keresik ugyanezt a pénzt (azért így nézzük már), így már összejön fél milla, abból tud lakást venni, mégha hitelre is, meg gyereket vállalni, de ha szerinte nem, akkor szerintem hagyja is az egészetFehérHolló: Miért is az ? mire költené a pénzét, ha nem arra, hogy legyen saját lakás/ház, ahova hazamehet, ahol felnevelheti a gyerköcöt ...
-
tildy
nagyúr
Csak ismetelnem a kerdest:
"Havi 400-500 ezer forint az alig 290-340 ezer forint nettó. Ez sok? "Foleg ha valaki diplomas, mernok, vagy orvos, vagy vallalkozo, tokmindegy. Aki ennyit keres abszolut messzi van attol, hogy "gazdag" legyen.
Foleg ha van jo kis 160 ezres hitele is ..... Ki tudja.Erre az osszegre mondta anno exem: ehenhalni sok, elorebb jutni keves.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Most mondanám, hogy teszek vagy nem teszek érte, a legnagyobb baj az, hogy a bérek rohadtúl nincsenek a kiadásokkal arányban, ha valaki elvégzi a munkáját, akkor meg tudjon élni, legalább egy lakást össze tudjon spórolni, de nem így van. A minimálbér értéke jó lenne, csak ép nettó 100-nak kellene lennie. (jelenleg 66 ha jól nézem)
-
válasz
bandus
üzenetére
Szeretnék én annyit keresni, mint a kedves emlegetett a levélben (500.000 bruttó), éphogy nem nyomorog, hát beszarás.
Egyébként egyetértek, a sok juttatást kellene eltörölni, 3 gyerek felett csak csökkenteném, nemhogy még többet kapjon, ha szülni képes, akkor lássa is el maga. -
bandus
veterán
egy kis szösszenet: [link]
engem csak ne akarjanak pluszban adóztatni a sok ingyenélő helyett, hihetetlen.
-
bandus
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
hát, mert annyira volt szükségem
amúgy fogalmam sincs mennyi a kp felvétel idegen automatából. gondolom ha többet veszek fel, akkor még több. ez meg elég volt addig, amíg az utamba kerül egy erstés automata.# 52854 @:
szerintem is egyre inkább javul a helyzet, már a kisboltokban is tudok kártyával fizetni anélkül, hogy le akarnának szúrni. sőt, egyre több helyen működnek már érintés nélkül a terminálok. ami zavar inkább, hogy sok helyen pl hiába van rajta a visa paywave logója, mégsem enged vele érintés nélkül fizetni (intersparban, tescoban). eddig azt hittem, hogy a kártya rossz, de múltkor az újságosnál tudtam ilyen módon használni, tehát mégsem én vagyok a ludas.
hp:
szerintem a közgép dologhoz az is hozzátartozik, hogy nem igen van rajtuk kívül itthon olyan cég, aki képes lenne ezen nagy elnyert projektek kivitelezésére, így elég monopol, de legalábbis oligopol helyzetben vannak. más kérdés, hogy hogyan kerültek ide, mert ahhoz nyilvánvalóan kellett egy kis hátszél viktor segglyukából
-
tildy
nagyúr
A
magyar egeszsegugynehany egeszsegugyis bekaphatja. Tisztelet a kivetelnek. Elhiszem, hogy tulhajszoltak, de mi a nyavalyaert nem lehet elmondani azt, hogy mi a helyzet? Az egy dolog, hogy a beigert 3-4 orai mutet helyett meg fel hetkor sincs semmi info a mutetrol, hanykor lesz, lesz-e egyaltalan.De az, hogy par nappal kesobb annyit mondanak, hogy semmi jo, es ennyi, semmi egyeb informacio , hat baromira "orvendetes". Mindezt raadasul egy szivbetegnek.
Csokoltatom azt a korhazat. -
válasz
concret_hp
üzenetére
szerintem mostanában pont, hogy javul a helyzet, egyre több helyen fogadnak el kártyát, és símán fizetek már párszáz forintot is kártyával. A múltkor pl. 130 Ft-os vizet vettem, mert n em volt nálam pénz. (Szerintem kisebb lett a jutalék, mert kicsit megzabolázta a versenyfelügyelet a visa-mastercard párost a jutalék szempontjából)
Amúgy meg, ha netalán előveszek egy tízezrest, és nem egy nagy boltban vagyok, már mindenki sikitozik, hogy jajj, nem tud visszaadni.
@PeterkeT: most éppen újabb támadás készül az ország ellen, ha nem tudnád! Szóval Te ne szóljál be onnan kintről!

pedig a tények azt mutatják, hogy jobbanteljesít...
ui. és mivel ez egy számtech fórum, ezt is be kell linkeljem, hogy a közigazgatásunk is csak egyre korszerűsödik, van például kisflopi

[link] -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
De amikor épp most veszünk egy ollllyan szép csilivili atomerőművet, amiről azt sem tudjuk, hogy mibe fog kerülni (sokba). Meg hogy mit fog szólni az EU ehhez az egészhez (merthogy burkolt támogatás a hitel állami visszafizetése és nem költségként kezelése). Meg, hogy mit fog szólni az orosz fél, amikor mi megmondjuk, hogy mennyiért adjuk az áramot (merthogy joga van megmondani, hogy tetszik-e neki, mennyiért akarjuk adni). Meg hogy meddig szállítanak hozzá fűtőanyagot (20 évig, utána zsarolhatnak megint). Meg hogy meddig tárolják a nukleáris hulladékunkat (20 évig, utána visszaküldik nekünk, ez a legnagyobb lol az egészben). Ja, és akkor tényleg, mennyibe is fog ez nekünk kerülni, és milyen feltételekkel? És minek kell nekünk ez most húdehirtelen?
De mindegy is, mert akit érdekel, annak semmi köze az egészhez (vagy már külföldön van, vagy oda készül, vagy rászólnak, hogy pofa lapos), a kétharmadnak meg úgyis mindegy, bármit megesznek.
p
-
concret_hp
addikt
kíváncsiságból belenéztem a nem érdemelnek több esélyt prospektusba. azért ahhoz kell 1 kis arc, hogy a közgép, föld és trafikosztás felderengő emlékképeinek árnyékában arra hivatkozzanak, hogy mer' nokiásdoboz meg milliók

-
Integra
titán
ah so, értem. na, konkrétan pontosan ezért nem kommentelek gplay-ben sem, és g+-on sem, sőt, sehol sem. nem tetszik ez az összefűzősdi. viszont megírtam külön a fejlesztőknek, ha azt akarod, hogy értékeljem a programod, akkor érd el a google-nál, hogy anonim maradjak, egy nick alatt. válasz: értjük a gondod, tudjuk, és minket is bosszant, de nem fogunk tudni semmit elérni

itbulvárkafé meg no comment

és nem csak a telenor tárol plain textben jelszavakat, de valszeg ezt ő sem hiszi el.. elismert hacker meg ki? mi? én meg ismerek egy pár dajkópali által nem elismertet, meglepődne mire képesek, de valszeg ők nem hitelesek nála
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ezzel igazából úgy vagyok, hogy nehogy már egy pénztáros nézzen le, főleg ne azért mert kártyával szeretnék fizetni én vagyok aki fizet vagy mi a lóf@sz.
1x volt hogy vmi játékboltban ki volt írv,a hogy kártyás fizetés csak X összeg felett (1-2 ezer ft). én vettem valamit valami X + 200ft-ért és a pénztáros ilyet szól, hogy nincs-e kp-m, mert ez csak 200ft-al több
-
válasz
Integra
üzenetére
Nem. Azt gondolom, hogy a G+/Facebook megoldas nem jo, mert rengeteg hely van, ahol szeretnek regisztralni, szeretnek kommentelni, satobbi, de nem akarom, hogy a teljes nevem/egyeb adataim latsszanak. Tehat olyan rendszerre van szukseg, ahol kulonfele szemelyisegeket krealhatok.
> ami ott marad, az feltörhető
Nem feltetlen, korrekt implementacio eseten. Errol majd biztos lesz hir, de nem tunnek amatornek.Most irtam Dajko Palinak, hogy a Telenor plain text passwordoket tarol, es erre van nyilvanvalo bizonyitekom, es kertem, hogy irjon hirt belole. Viszont megkerdezett par 'elismert hackert', akik szerint ez nem gaz, szoval nem irja meg. Pofam leszakad.

-
Integra
titán
miért a több személyiség? biztonság növelése miatt, hogy ha egyiket mégis megtörik, az összeset ne tudják nyitni? nekem még a biztonság terén van bőven kérdőjel, de valszeg a hozzá nem értésem miatt... hogy és mit tárol az oldal, ahova belépsz, hiszen valami azonosítót regisztrációkor ott is kell hagyni és ami ott marad, az feltörhető e, etc.. de pont azért linkeltem, mert valami, ami talán tényleg jelenthet előrelépést. unom már, hogy mindent kódtároló programban kell tárolnom..
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Álltam meg már úgy benzinkúton egy hosszúra nyúlt nap után, hogy még előttem van kb 150km, készpénz nincs nálam, de muszáj ennem/innom valamit, mert a béka segge alatt van a vércukrom. Vettem egy snickerst és egy üveg ásványvizet, úgy néztek rám, mint valami bűnözőre, amikor kiderült, hogy kártyával akarok fizetni. Ja, tankolás meg persze céges üzemanyagkártyára ment. Próbáltak rábeszélni, hogy ne tegyem, meg gúnyolódott a két kisköcsög egy sort, hogy milyen csóró vagyok, de onnét kezdve aztán meg pont leszartam, hogy mibe kerül ez nekik.
Egyébként itt is gyakran előfordul, hogy nincs nálam készpénz, de ez itt a németeknél valahogy nem akkora gond sose, meg persze jóval több helyen is lehet fizetni kártyával, mint Mo-n (jegykiadó automaták, parkolóautomaták, néhány helyen még üdítőautomatáknál is, üzletekben meg gyakorlatilag az a fura, ha valahol nincs leolvasó). Meg gondolom olcsóbban is használható itt a kártya.
p
-
B1T3
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Mert nem volt semennyi pénze. Lehet, éhes is volt stb.
Hasonló helyzetben én is megfontolnám a felvételt. -
Integra
titán
urak, emvy, erről mi a véleményetek?
-
bandus
veterán
ez teljesen bank- és konstrukciófüggő. nekem továbbra is nulla ft, bár az erste megszüntette már a szupernulla bankszámlát (ha beérkezik havi 150k, akor 0 ft, ha nem akkor ~1600 ft
). ahogy nézem most hasonló konstrukcióban 1000 ft és 200 ft így a számlavezetési díj. de én azt hiszem meghagyom a jelenlegi szupernull-t, ennél jobb ajánlatot már úgyse találok. -
B1T3
addikt
Ha már bankok, én nem vagyok annyira a témában, szóval mint a CIB-nél, máshol is kb. 800 Ft-os a havi számlavezetési díj?
Én ezt is sokallom. -
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Akkor nehogy erre pazarold!

p
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
utolsó nap, amikor még szabin vagyok
nem mennék be az irodába.
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Csak ha nagyon álmosan indul a reggel, és amúgy nincs semmi elintéznivalód, csak bámulod a havas tájat az irodaablakból.
p
-
FehérHolló
veterán
186 új üzenet.
Volt szó pináról, érdemes visszaolvasni? -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
egyébként a napokban próbáltam megbecsülni, hogy mennyit nyertem (nem vesztettem) azon az utóbbi pár évben, hogy a vagyonom jelentős része nem forintban van, és ami forintban van annak is szignifikáns háynada valójában nem forint alapú eszköz, csak forintban mérik az árfolyamát. forintban kifejezve, jobban teljesítek, azt kell mondjam

-
Az OTP már 10 éve is a legdrágább bank volt, de viszont az árfolyamaikban ők voltak a legjobbak, emlékszem, hogy dollár és auró esetén is max 2-2,5 Ft volt a deviza vételi-eladási között a marzs.
Aztán az elmúlt években a bankadó és egyebek ügyesen megoldották ezt is, momentán 6,5 Ft a marzs az euró esetén, és 5 a dollár esetén. A többi banknál pedig ennél is több, ha jól emlékszem, a leggecibb a Citibank (19 forintos euró-marzs), de persze a CIB is jól vált (12 forintos euró-marzs)
IGazából az a baj, hogy az unortodoxia miatt a pénzügyi szektorunk egyértelműen a használhatatlanság irányába fejlődik már évek óta. Zombibankrendszert sikerült kinevelni, ami ugyan nem hitelez (mert nincs kinek, nincs mire, nincs miből) de viszont minden egyes tranzakcióval lehúz.
Mert a hivatalos kormány policy az, hogy "neazemberekfizessékmeg", de azért azt az évi 300-350 millliárdot beszedjük valahogy, és persze, a bankok a gecik. A 4 év alatt beszedett 1200-1300 milliárd Ft pedig elfolyt valahová a feneketlen zsákban.
És haladunk vissza az időben, jön az "ingyen" készpénz, postai sorbaállás, zsebbe fizetés.
Pénzügyi rezsicsökkentés, ahogy azt a magyarok igazán szeretik. -
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
Nekem google-xe 374 eseten 369.4ert valtott a raiffeisen, google/xe 378 eseten 373.6ert. Szeretem ezt az azonnali devizavaltas funkciot, mert egyreszt akkor valtom, mikor akarom, masreszt napon belul is sakkozhatok kicsit.
Font szamlam es forint szamlam van a raiffeisennel. Egyeb valtasi koltseg nincs, utalas innet 10 font. -
Integra
titán
-
Mawyx
őstag
Gyerünk már, kéne egy gól, különben bukok egy csokit.
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Megnéztem én is, nekem sem volt igazam, csökkentették a díjat, megemelték a limitet (400 volt eddig) és egész jól váltanak (369 vs 372 a kh javára). Tavaly nyáron kellett utoljára használnom, akkor sírtam, 15 font tranzakciós díj és 334-ért váltották (bankomnál 352 lett volna)...
-
Viszlát
addikt
-
bobsys
veterán
válasz
Bubee82
üzenetére
ott sajnos nincs usd-huf
(#52819) Viszlát: WU 5 USD a dija ha bankszamlarol bankszamlara utalsz, de picit nagyobb oszeggnel elengedik azt is (most nalunk 1usd=223.5 huf)
szek: hmm. lehet tevedtem a cib jobb de ha odamegyapenz akkor ugye van a havi szamlavezetesem + az onnan valo masik szamlara valo utalas, nah, jobban ki kell ezt szamolni
-
bobsys
veterán
Ha Magyarorszagon bemegyek a bankba, mert kotelezove teszik a tokent (CIB), de nincs szemelyim es lakcimkartyam akkor elhajtanak?
-
válasz
PindurAnna
üzenetére
és ha nem szerelmes a leányzó, akkor este le se tudja venni?

-
bandus
veterán
a sok nyelvvizsga válogatás után rájöttem, hogy az ielts vizsgát ráérek megcsinálni, jó lesz egyelőre 13k-ért egy rigó utcai szóbeli is

ahogy elnéztem ez a legkönnyebb és a legolcsóbb.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Na ettől kifeküdtem:
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Tehát azzal, hogy rácsatlakozott, megbénította azt. Szemtelenkölke, hát azt hiszi, hogy egy hálózat arra való, hogy csak úgy rácsatlakozzanak? Hát attól megbénul! Még jó, hogy amúgy senki nincs soha rácsatlakozva. Szánalom bazmeg, gondolom valami közmunkásként odavezényelt 47e Ft-os 'informatikusuk' van ezeknek is, aki a járás összes iskolájához van kivezényelve, és messziről már látott számítógépet, de ha értene hozzá, akkor sem lenne sem ideje, sem eszköze, sem forrása, sem motivációja (de talán még jogosultsága sem) rendbe tenni a dolgokat.

Szerintem egyébként bedugták az említett routert egy szabad aljzatba, ezzel sikerült ip-cím ütközést generálniuk, és ettől tényleg leállhat a hálózat, főleg, ha nem profi eszközök vannak, hanem egy otthoni router alapbeállításokkal, így a két eszköz a szar konfigurálás miatt versenybe szállt a 192.168.1.1-es címért.

p
-
modern intő, kockáknak...

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Mesterséges intelligencia topik
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- ldave: New Game Blitz - 2026
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- További aktív témák...
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyebkent meg mintha a hivatkozott cikkben az uriembernek meg nem lenne gyereke. )