- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #53196 üzenetére
Bandus: talan accessories a jelentese
-
fokukac
nagyúr
válasz
szemléltetve:
-
válasz
és az ACC?
-
concret_hp
addikt
mi az a CAN?
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #53194 üzenetére
Egy bizonyos szint fölött az állásinterjú nem úgy néz ki, hogy "meséld el a dízelmotor hidegindítási karakterisztikáját". Mocskosul komplex szakmai kérdéseket tesznek fel, és általában legalább egy gyakorlati feladatot is meg kell oldanod helyben.
Bár egy kedves barátom legutóbb két napot kapott, hogy jelentkezzen a megoldással, lehetőleg személyesen. Nem is várták el, hogy azonnal válaszoljon, hanem hazaküldték a HR-es rész után. Hozzávágtak egy csv-be exportált CAN logot, azt a feladat valami olyasmi volt, hogy írjon szabályzást az ACC-hez. (A logolt CAN üzenetek kevesebb, mint 10 százaléka volt releváns.) -
Viszlát
addikt
Interju pipa, szerintem keves vagyok meg ehhez, de majd meglatjuk. Rendesen elfaradtam baszki, kb ugy erzem magam mint egy 20 oras munkanap utan...
-
BlacKSouL
addikt
"..szélvédettnek szélvédett...De megmarad a büdös is.."
-
bobsys
veterán
válasz
bobsys #53181 üzenetére
TP-Link TL-MR3020 $35 usb sticket eszik meg es van ra OpenWRT
-
Tim82
félisten
válasz
bobsys #53179 üzenetére
Akkor sikeresen félreértettem a mondatodat (my bad, mindjárt bealszom itt Barad'Dur-ban
) - úgy értelmeztem, hogy telefont vennél, legfeljebb ha nem lehet a te irataiddal, akkor a sógoréval, hogy arról menjen a mobilnet megosztása.
Stick-nél nem lesz olcsóbb a hordozható hotspot, az tuti.
-
Tim82
félisten
Egyenlegfeltöltős (= nem előfizetéses) mobilnetnél, csak sim kérése esetén meglepődnék, ha kérnének tőle iratokat.Na, közben meg is találtam a Telenor ÁSZF-ben (ha már a Telenort emlegettük) a pontos feltételeket:
Belföldi magánszemély:
"Igénybevételi díjat előre fizető (kártyás) előfizetői csomag vásárlása esetén
A szükséges eredeti dokumentumok
- Az alábbiak közül egy fényképes dokumentum bemutatása szükséges: a szerződéskötő érvényes régi típusú személyi igazolványa, vagy régi típusú személyi igazolvány és lakcímigazoló kártya, vagy új típusú személyi igazolvány (kártya) és lakcímigazoló kártya, vagy Magyarországon kiállított új típusú vezetői engedély (kártya) és lakcímigazoló kártya, vagy útlevél és lakcímigazoló kártya."Külföldi magánszemély:
"Igénybevételi díjat előre fizető (kártyás) előfizetői csomag vásárlása esetén
A szükséges eredeti dokumentumok
A szerződéskötő Magyarországon kiadott igazolványa (külföldiek részére kiadott személyi igazolvány, vagy tartózkodási engedély, vagy regisztrációs igazolás/regisztrációs kártya EGT-állampolgár részére, vagy letelepedési engedély [külön okmányként és matricás formában is], vagy Magyarországon kiállított új típusú vezetői engedély [kártya]), vagy a szerződéskötő útlevele. Amennyiben az okmány nem tartalmazza a belföldi lakcímet, akkor a lakcím külön igazolása szükséges."Innen, az ÁSZF 5. melléklet.
bobsys: ha szolgáltatófüggetlen (és az itthoni 3G hálózatot ismeri), miért lenne gond?
-
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #53168 üzenetére
Telenornak van mind Pomazon mind Alsonemedin lefedettsege igy szerintem az lesz. Vodafone 3G only es itt a 3G az otvar lassu
fokukac: nem lattam, egyebkent beazonosithato vagyok ott van az utlevelem
tildy: az ameriakai telefonomat viszem ott majd bekapcsoloma hotspotot ha meg az lassu lesz akkor a sogorommal elmegyek es veszunk egyet az o nevere ha nekem nem adjak
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #53169 üzenetére
Mondom, nekem sajat bankszamlamra nem akartak hagyni befizetni lakcimkartya nelkul, hiaba mutattam az utlevelet.
@ irja jol.
Mint irtam, most vettem nemreg tesco mobile kartyat, azon is van mobilnet, ott se lakcimkartyat, se mast nem kertek. Igaz egy magyar cimet meg kellett adni, ahova kikuldtek az aktivalashoz szukseges kodot.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #53166 üzenetére
Tolunk kertek a lakcimkartyat is, eloszor esmein nem talalta , addig nem adtak ki, amint megtalaltuk, megkaptuk.
T-nel: ezt talaltam , ez ervenyes rad: [link]
Azt irja : "A fenti esetekben kötelező állandó lakóhelyet igazolni, mely az adott dokumentumban található, vagy külön lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal tanúsítható. "
Amugy a tesco mobil nem ker ilyesmit.
Kicsit hasonlit az eset a bankos tortenetemhez, ahol nem akartak engednia sajat szamlamra befizetni, mert vagy kulfoldi utlevelet fogadnak el, vagy magayr szemelyi+ lakcimkartya, vagy magyar utlevel+ lakcimkartya . Magyar utlevel , no lakcimkartya nem volt nekik ervenyes szemelyazonositasra. Ez akkor volt, mikor teszteltem, mi a helyzet az olyan esetben, ami neked is vanAzert bizom a legjobbakban, de erre jobb felkeszulnod, hogy siman elkuldhetnek lakcimkartya/magyar lakcimigazolas hianya miatt. Vagy depozitot kerhetnek.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Na, HMRC levelet kuldott, jury summons. Ehh... Nem ertem, hogy valaszthattak ki, meg nem elek itt 5 eve. ( oke, azt irjak electoral register alapjan valasztjak ki az embert, de a reszvetelhez elvileg kell 5 ev ittlet)
Szoval mehetek frankon a birosagra.Mondjuk kivancsi vagyok, milyen lesz.
-
pohár
félisten
válasz
Integra #53160 üzenetére
hopsz, azt már valahogy nem láttam ott legalul...
ez már majdnem olyan, de ez is összesítve szedi le a pénzt, meg élő előfizetés kell hozzánálunk volt egy sima stick, töltöttél rá pénzt, aztán bírta valameddig... se szerződéskötés, se semmi nem kellett
de úgy látom, hogy ez a fajta mobilinternet megszűnt, mert semmi ilyet nem látok a T oldalán már
-
bobsys
veterán
En vagyok a bena vagy a T-Mobilnal tenyleg nincs nem szerzodeses elofizeteses mobil internet? (az usb stickes verzio)
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
Jól halad az ötkerben a tanyafejlesztés, mert a szabadság téri mélygarázs lejáratát ma egy "élőállat szállítás" feliratú teherautó állta el, amire éppen pakolták fel a mangalica fesztiválról itt maradt disznókat, bocsi, mangalicákat.
-
bobsys
veterán
Gondolkozom a magyar szamlam megsszuntetesen is. Havi 800 forint azert, hogy havi egyszer utaljak egy masik magyar bankszamlara. Ha a masik fel belemegy, hogy 3 havonta utaljak akkor zarom is be, mert a Western Unionon keresztul utalni mar akkor jobban megeri.
-
B1T3
addikt
válasz
bandus #53146 üzenetére
Szerintem is jó ötlet, és tényleg csak az a procedúra tűnik körülményesnek, míg eljut odáig az ember, hogy használja. Bár aki gyakran jár arrafelé, talán nem teher. A cikk végén jól összefoglalták, miért jó ötlet („olcsóbb lehet, mint a taxi, kényelmesebb lehet, mint a tömegközlekedés, és mégsem kell a saját – vagy bérelt – autóval járó kötöttségekkel kalkulálni”).
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #53118 üzenetére
De mondjuk. Cibnel nem dombornyomottam van, terhelik is a 10 forintokat. Raffinal meg még a csoportos beszédére sem szégyellik kivetni ezt a beszedendo költséget. Amint hazaerek a svedektol, megkeresem pontosan mennyi az annyi.
Feherhollo : bankja válogatja. Magyar illetéket nem kell, de pl a legtöbb brit bank ( current account of eseten) felszamol tranzakciós illetéket.
Persze van olyan , amelyik nem, de nem túl gyakori. En a metro banknal láttam, meg talán Emvy mondta meg régebben valamelyik HSBC csomagot.
Ez nekem minden vásárlásnál £1. USA bankok eseteben nem vagyok jártas. -
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #53144 üzenetére
Én is jónak tartom a Linkedin-t, talán félreérthető voltam. Hülye userek meg mindenhol vannak...
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #53133 üzenetére
Engem is kerestek viszonylag pénzes melókkal. (Sokszor 60k EUR/év fölött.)
Általában három bajom volt velük:
- Világ segglyukán volt a célojjektum, ami közelébe kellett volna költöznöm.
- Arab ország.
- Magyarország.Két olyan ajánlatot kaptam, amiből végül interjú lett, de végül a mostani cégem győzött.
Szóval szerintem a linkedin minden hibájával együtt is jó arra, amire kitalálták. -
-
lorcsi
veterán
van egy kollégám, 4 napja dolgozunk együtt..de még egyszer sem nézett a szemembe, szerintetek ?
40-es mackós fószer, nagy pofával és nagy dumával
nem értem az egészet -
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #53130 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a linkedin törzsközönsége nem az átlag Józsi, aki bárhová beküldi a cv-t. Nyilván sokat itt sem jelentenek a számok, de azért nem arról van szó, amit a HR-es ismerősöm szokott mesélni, hogy java dev pozicióra asztalos meg buszsöfőr is jelentkezik kb.
Btw. a mostani melóm úgy lett, hogy linkedinen kerestek meg, hogy érdekelne-e. Szóval nekem pozitív tapasztalataim vannak vele.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
freaghill #53129 üzenetére
Az a baj, hogy ez a kb. 10 éves poén akkor még úgy ahogy jó volt. 5 éve már kicsit elcsépelt lett, és most a fészbukosok akiknek egyrészt minden új az elmúlt 10 évből, másrészt szeretik ugyanazt ismételgetni úgy 10-12 napon át, telekúrják vele az egészet, és a végén átszivárog máshova is, ahol már mindenki egy penészes szakállú ezeréves poénként tekint rá, vagy kurvára unja, mert napok óta ezt olvassa azon a szaron, ahonnan tényleg rengeteg ismerősömet kéne kibaszni, vagy nekem kirakni magam, csak sajnos vannak dolgok amik miatt nem tehetem.
No ez most kijött így vasárnap reggel, mint egy chillis babos fing.
További vidám vasárnapot mindenkinek. -
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #53127 üzenetére
Arra a poziciora, amiben most dolgozom, 472-en jelentkeztek. Az ugynok elmondasa szerint ebbol 11 volt aki megfelelt az alapveto elvarasoknak legalabb, az emberek nagy resze olvasas nelkul kuldi a jelentkezest, aztan majd ha felhivjak, akkor megnezi mirol is van szo. De abbol a 11-bol is csak haromnak az anyagat talaltak eleg jonak, hogy behivjak interjura. Szoval a szamokon nem erdemes rugozni.
-
freaghill
őstag
Baj van Légyszi segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komoly dilemmában vagyok srácok!
2 éve élek együtt barátnőmmel, egy autós találkozón ismerkedtünk meg. Minden csodálatos volt, de az utóbbi időben feltűnt, hogy többet jár fodrászhoz, tornázik, sőt, konditerembe is el kezdett járni. Tegnap munkába indultam, de félútról visszafordultam a kocsimmal és megálltam a fölöttünk levő utcában, ahonnan jól rálátni a házunkra. Nem kellett sokáig várnom, megállta a házunk előtt egy böhöm nagy autó, amiből egy öltönyös fickó szállt ki, kezében egy csokor virággal. Ekkor leguggoltam a Lada mellé, meg ne lásson, és feltűnt, hogy a blokk aljából világos színű olaj szivárog. Mit gondoltok, vigyem szervizbe, vagy álljak neki magam megbütykölni? Vajon a folyás honnan eredhet?
Előre is köszi a segítséget. -
fokukac
nagyúr
kurvajó nemzetközi állások vannak a linkedin-en, de amikor ráklikkelsz, és kiírja, hogy eddig 172-en jelentkeztek, azért az egy kicsit hervasztó érzés.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #53125 üzenetére
én meg a híradó elejét láttam. Úgy kezdték, hogy „az EU-ban az elmúlt években duplájára nőtt a fiatalok munkanélkülisége”, de nálunk bezzeg új rekordon van a foglakloztatottság. Aztán megjelent a képen OV, alulra ki volt írva a foglalkozása (min.eln.) és elmondta, hogy jobban teljesítünk, de addigra már elkapcsoltam :-)
-
-
BlacKSouL
addikt
Amúgy kiqrt szar idő van és volt is egész nap.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #53120 üzenetére
De hát informatikus, biztos csak trollkodik.
-
ne mondjátok már, hogy ez átterhelődik a kártyatulajdonosra. nálam szerintem nincs ilyen.
bobsys: biztosra sajna nem tudom ígérni, de igyekszem segíteni
egyébként szerintem a kp-vel jobban járnátok. a pénzváltók sokkal jobban váltanak, és most ugye a $ is az egekben van.
-
bobsys
veterán
Koszonom, igen az itteni Mastercardomat viszem (meg az Amexet de azt a repteren/benzinkuton kivul ugyse fogjak elfogadni sehol) es nemi keszpenzt
-
bobsys
veterán
Van meg par kerdesem
Mobilnetet tokmindegy melyik szolgaltatonal veszem vagy valamelyik esetleg tobbet ad, jobb akarmi?
Kartyas vasarlasoknal most van valamilyen ado? ha 1000 forintert veszek valamit akkor mondjuk 1020 forintot terhelnek be miatta vagy ez hogy mukodik?
tisztara mintha olyan helyre mennek nyaralni ahol sohasem jartam(#53109) bandus:
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #53103 üzenetére
A honlap szerint a Fotaxi az. 30 kilometer es 8800 Ft a kalkulatoruk szerint ez tenyleg nem olcso, utoljara mikor taxiztam 2011ben akkor a belvarosbol elvittek otezerert Alsonemedire
Bandus: csaladban van egy VW Polo, egy Opel Corsa meg egy Opel Astra. Egyikbe se for elferni 2 nagy borond, 3 carry-on, egy babakocsi meg 3 fo, talan ha aposom a Ducatoval jon elenk, de akkor nekem a rakterben kell utaznom
Az airport Shuttle nem visz Alsonemedire
-
Hogy dögölne meg a freemail nem tudok csatolmányt adni a levélhez, így meg hogy küldöm el a levelet ?
UI: Na küldtem egy ürest, az átment, majd utána még 1x de most csatolmánnyal, és jó lett, wáááá
EQMontoya: Akkor mit ?
-
bobsys
veterán
Most mi a helyzet taxifronton A Lisztferihegy repteren? Meg mindig egy ceg van? Van azknak honlapjuk ahol meglehet nezni mennyiert visznek hova?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Logitech G923 Racing Wheel and Pedals Xbox One/PC Kormány És Pedálsor
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest