- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JDM_Style
tag
válasz
Tothgera30 #29997 üzenetére
és ha a balban van csak? Vagy mindkettőben?
-
Csyppa
senior tag
Valami nem jó itt.
-
-
JDM_Style
tag
válasz
kételkedem #29991 üzenetére
fiukra gondoltam
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #29990 üzenetére
Utánaolvasva, a FF 14-ben nem volt gyakorlatilag tördelés, valószínű, hogy a 16-ban sem javították.
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #29978 üzenetére
Ma nálunk ő sütött amerikai palacsintát reggelire. Bitang jó lett, jobban szeretem mint a hagyományosat és kevésbé macerás sütögetni. Olvasztottunk rá mogyorós, nugátos csokit, de volt hozzá házi szeder és baracklekvár is.
Aztán én elvittem étterembe Márton nap alkalmából és tartottunk egy kiadós libalakomát, nehogy éhezni kelljen. Sajnos az új borom még nem forrt ki, de jó a tavalyi is. -
JDM_Style
tag
van köztetek valakinek fülbevalója?
mit gondoltok arról ha valakinek a jobb fülében van?
-
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #29983 üzenetére
Milyen tablet, milyen OS (verzió is), milyen böngésző?
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #29980 üzenetére
teljesen tudományos voltál, a Te válaszod a helyes, csak egy nagyságrend különbséggel: a 13. telefonos segítségem alapján 30 dkg liszt a mérőedényen pont fél liter.
Amúgy lehet, hogy én számoltam el
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #29980 üzenetére
Opera Mobile-on 2* egymásután megérinted a képernyőt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #29978 üzenetére
Tehát minden attól függ, hogy milyen liszt, de főleg, hogy melyik malomban őrölték meg. Mert lehet, hogy a Zsófia malomban megőrölt BL-55 búza-finom fajsúlya 6 g/ccm, a BL-80-as fehér-kenyéré viszont 6,9 g/ccm, ellenben a Gútai malom BL-55-öse 6,15 g/ccm, a BL-80-a pedig csak 6,81 g/ccm.
Szóval szerintem nézz utána ennek alaposan. Mert ha véletlenül nem a jó képlettel számolod ki, akkor dobhatod ki az egészet.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #29977 üzenetére
kösz.
mondjuk van egy kis ellentmodás kettőtök között.Szerinted 18g = 3 cm3, tehát 30 dkg = 300g liszt térfogata 50 cm3, ami fél deciliter.
míg ewhu kollega szerint 1 csapott evőkanál = 15 ml = 1,5 dkg liszt
tehát 20 csapott kanálnyi kell 300g = 30 dkg liszthez,
és mivel 1 kanál 15 ml, így 20 kanál 300 ml, ami ugye 300 cm3, ami három deciliter.de lehet, hogy még egy picit álmos vagyok, és elszámoltam
.
megyek, iszom egy nescafe-t.Mennyi a töketlen fecske repülési sebessége?
Mondjuk ugye, attól függ, hogy afrkai vagy európai fecskéről van szó...Áh, lehet, hogy inkább elviszem az asszonyt étterembe, az sokkal egyszerűbb
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #29970 üzenetére
Az az asztalos palacsinta
én receptből csinálom.de tudom, hogy mióta itt lakom, már párszor csináltam palacsintát, de nem emlékszem, hogyan...
szóval, valaki meg tudná nézni a kedvemért egy mérőedényen, hogy hány cm3 30 dkg liszt?
dankesőn! -
-
fokukac
nagyúr
HEEELP!
palacsintát szeretnék sütni a b. nejemnek, mert szülinapja van.
a problémám az, hogy nem találom a mérőedényt, amin be van vnalkázva, hogy mennyi Finomliszt kell... csak olyan mérőedényt találtam, amin térfogat van (ml/cm3)A kérdésem az lenne, hogy 30 dkg liszt az hány cm3?
Valaki nézze már meg nekem, legyen olyan kedves...
Előre is köszönöm!
-
BlacKSouL
addikt
-
ladybug
őstag
Tegnap végre vettünk kábelt (sikerült nem melléfogni) és kb 200 csatornát tudunk mostantól nézni a központi műholdas antennáról. Ennek több, mint a fele olyan nyelven jön, amit soha nem is fogok érteni, de legalább elmondhatjuk, hogy ilyenünk is van.
Amúgy pedig szép reggelt mindenkinek.
-
jeges
senior tag
válasz
BlacKSouL #29958 üzenetére
ha vki gyanúsított, nincs bizonyítva, h lopott-csalt-ölt-etc. simán kiderülhet, h mégsem ő tette, de addigra már a fél ország előtt meghurcolták, s mivel a hírek ma már visszakereshetők, esélyes, h egész életében kisérteni fogja a gyanúsítás puszta ténye is.
nem azt állítom, h ebben a konkrét esetben valaki bűnös vagy sem, csak igyekszem kidomborítani a gyanúsított és az elkövető közötti különbséget. -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #29961 üzenetére
Nemá'. A melóm 98%-ában angolul kell gondolkodnom. Nem vágyom még többre.
-
lujó55
addikt
válasz
venember83 #29961 üzenetére
ejj, megtörted a varázst, pedig Béla már majdnem hazavágta a topikot
-
venember83
nagyúr
Hogy ti is nevessetek: link.
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #29958 üzenetére
a gondolat első részéhez: nem vagyok Béla
a gondolat második részéhez: +1 hozzá sorolom még azokat akik töviggázzal nyomják a 21 éves fekete matricás roncs dízeljüknek. az ilyeneket bezúzatnám. a sofőrrel együtt mint a maffiás filmekben
ja majd ' elfelejtettem: nem vagyok Bélaamúgy meg rohadjanak meg a meterológusok is. Azt mondták, hogy ma jó idő lesz 14 fokos hőmérséklettel. Ereszcsatorna építés. Eredmény: a csatorna csálén, csak minden második csavar éppenhogy meghúzva. A PE tiplik törtek a hidegben és még a torkom is fáj, az arcüregem be van gyulladva olyan hideg szél fújt. 11-ig még a tetőt se láttam a ködtől.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #29956 üzenetére
A nap válasza: Nem érted te a jogállamiság lényegét.
Amíg csak dolgozol, fizeted az adót, áfát, áfaadót, adóáfát, csekkadót, adóadócsekkadót, tizedet, robotot, kilencedet, addig neked kötelességeid vannak. Köteles vagy dolgozni, dolgozni, fizetni, fizetni és fizetni. Meg kussolni. És Kovács Béla vagy.
Amint megölsz valakit, onnantól jogaid vannak, jogod van a neved elhallgatásához, K.Béla, adatvédelmi jogaid vannak, állampolgári jogaid vannak, emberi jogaid vannak. Jogod van tagadni, hazudni, jogod van ügyvédhez, vele magad felmentetni, jogod van fűtött cellához, melegvízhez, ingyen ételhez.
Ha különös kegyetlenséggel ölsz, jogod van csuklyához a fejedre hogy nehogy valaki meglásson ki vagy.
Ha visszaeső vagy szintén kivételezett vagy.Stb.
Más: az összes bagós füstölős autós egy bunkó paraszt tapló seggfej. Az ablakon kidobált csikkjeikkel a büdös nikotinszagú seggükbe. De szeretnék egyszer egy ilyen köcsögnek az autójára szarni. Csak úgy.
-
Winner_hun
félisten
-
lujó55
addikt
"Az aznapi rendőrségi sajtótájékoztatón azt közölték, hogy október 29-én a gyilkosság három gyanúsítottja ölte meg Szita Bencét: a fiú nevelőapjának volt élettársa, P. Erika és két hajléktalan, az 57 éves B. József és a 41 éves K. József."
A nap kérdése: miért nem tudhatjuk, hogy mi az elkövetők (bocsánat, gyanusítottak) teljes neve?
-
bobsys
veterán
válasz
zolynet #29942 üzenetére
Ebbol csak a Kwak nevut ismeresm. Latszik nem vagyok nagy soros, azota meg teljesen atszoktam a ciderre. Es oreg is vagyok mar, fel litertol siman berugok
(#29949) fokukac; esszerubb lenne ha az unnepnap fixen a het napjara esne, mittomen minden ho masodik hetfoje es akkor nem kene szombaton dolgozni, aminek semmi ertelme, mert fele ember szabadsagon a masik fele aki bent van nem dolgozik csak tologatja a papirt, aki meg dolgozni akar nemtud, mert a masik szabadsagon van
-
Viszlát
addikt
Hölgyek és Urak!
Van esetleg olyan önök között aki androidos tabletet használ előadás megtartásához? Előadói nézetes androidos ppt progit keresnék, de a szakmai topikokban semmi érdemleges választ nem kaptam.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #29949 üzenetére
Szakmai kérdés: az USB3 ugye lefele kompatibilis? lehet használni egy USB3-as külső mobil vinyó rack-et úgy, ha a gépen / TV-n csak USB2 csatlakozó van?
TV-k hogy reagálnak az ilyesmire?1. igen (tapasztalat), 2. gépen biztosan (tapasztalat), valószínűleg TV-n is, 3. nem tudom, valószínűleg ugyanúgy, mintha USB 2.0 rack lenne...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #29950 üzenetére
Te nyertél :-)
végre egy ember, akinek nincsenek idő-problémái... :-) -
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #29944 üzenetére
a múlt héten 3 napot dolgozunk, ezen a héten meg hatot. mindezt a pihenés jegyében, nem szeretem, ezt a sorrendet.
na mindegy. idén eléggé el van ez a dolog cseszve, valami 6 szombaton kell dolgozni... szerintem ennek így már semmi értelme, ilyenkor úgyse dolgozik sneki úgy, hogy az értékelhető lenne...
------------------
Szakmai kérdés: az USB3 ugye lefele kompatibilis? lehet használni egy USB3-as külső mobil vinyó rack-et úgy, ha a gépen / TV-n csak USB2 csatlakozó van?
TV-k hogy reagálnak az ilyesmire? -
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun #29947 üzenetére
A családi vállalkozás már csak ilyen, hallod!
-
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #29945 üzenetére
Ja hogy ma munkanap van? Fel se tűnik az ilyen nekem
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #29945 üzenetére
Elnézést, igazad van, ennyire pontosan nem vagyok képben, hogy melyik szombaton melyik ledolgozandó szabadnapot pipáljátok ki.
Szóval kukac: november másodikán mintha nem panaszkodtál volna az extra szabadnapra.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #29941 üzenetére
Király ez a cikk.
Jól tükrözi a folyamatokat, nem csak a reptéren, hanem úgy általában véve Magyarországon is, folyamatosan haladunk az igénytelen, olcsó, logikátlan, káros, reputációt romboló és ugyanakkor egyszerűen visszacsinálhatatlan megoldások/dolgok irányába.
Annyira jó szombaton dolgozni...
-
zolynet
veterán
válasz
Winner_hun #29940 üzenetére
kicsit jobban ütöttük el az időt
egy La Gauloise Blonde-val indítottam
majd ezt követte egy Tripel Dendermonde, Tripel Karmeliet, Kwak
és végezetül egy Bush
@Pater Marcus -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29933 üzenetére
A repülőtéri kiszolgáló cégek és maga a repülőtér is úgy tűnik, hogy a „megszoksz vagy megszöksz” elvet követik az utasokkal és dolgozóikkal szemben. Nyilván az utasok egy része idővel hozzászokik majd a sátrakban történő nyomorgáshoz, didergéshez, a hosszú sétához,az infralámpákhoz és a konténeres toi-toi wc-khez.
-
Winner_hun
félisten
Munkának vége mááára.
Ja nem, tegnapra. Na mindegy, egyre megy
-
-
Dylen
senior tag
Állandóan kapom az értesítéseket a badoo oldalról...most már elég volt, megpróbáltam ennek véget vetni. Kattintok a leiratkozás linkre, megjelenik az oldal, ahol be kell jelentkezni ahoz, hogy törölhessem a profilomat (wtf?) Nem is regisztráltam! Sosem voltam az oldalukon, egy ismerős küldött egyszer egy meghívót, amit kapásból töröltem. Nem is értem ezt az egészet
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #29919 üzenetére
Igaz! Hogy ez nekem nem jutott eszembe..
-
fokukac
nagyúr
Azért a wizzair se semmi.
Most mondja a bnőm, hogy emelt díjas az ügyfélszolgálat telefonszáma (225 ft/perc), és nem veszik fel.
Hát az agyam eldurran, de tényleg...
azért a pofátlanságnak sincs teteje. -
kételkedem
addikt
No kérem szépen, haza értem!
Bp-ről túl sokat nem tudok elmondani, a melóhelyen kívül nem sok helyen voltunk. A szálloda egész jó volt, a gyenge wifit, a büdös szobát és a tolakodó japán nyugdíjasokat leszámítva.
Hazafelé valaki felszállt a vonatra Szolnoknál, kb 10 percig volt netem!
-
lujó55
addikt
fú de régen voltam bent.
-
válasz
FehérHolló #29911 üzenetére
Nálam fordítva van a helyzet, sajnos
.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29924 üzenetére
Es nem csak kirepulsz a szekbol hanem raadasul nagyon para is. Nekem is volt benne parszor reszem, es az sem jo jel ilyenkor, hogy az osszes legikisero rohan a sajat ulesehez es leszijazzak magukat. Ha valaki all az siman benez a kapitanyifulkebe
Nembaj, bevezetik aztan lesz sok cikk a homaron, hogy vettem jegyet es a kocsogok nem engedtek, hogy leuljek
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #29921 üzenetére
istenkirályság.
nem a repülés veszélyes, ugye, hanem a lezuhanás.
amúgy pedig egy turbulenciánál is jól jöhet, ha be vagy kötve, én pl. éltem már meg olyat, hogy olyankor hirtelen "esett" a gép nem tudom mennyit, 5-10 métert, de ha nem vagyok bekötve, akkor lehet, hogy felrepülök a plafonraui. remélem, lesz sárga szöcske is!
-
Viszlát
addikt
Egyfontos állóhelyeket tervez a Ryanair
A cím kissé hatásvadász, de azért ez akkor is WTF
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #29919 üzenetére
óóóó te dráááága, Klemensziiiisza...!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #29915 üzenetére
Hát persze. Azért mennek, mert kell. Különben nem mennének.
Ha valamivel nincs gond, akkor miért kell mellette kampányolni, tüntetni, menetelni. -
fokukac
nagyúr
érdekességképpen:
Hollandia - állandóság, kiszámíthatóság, agyelszívás -
BlacKSouL
addikt
Az milyen ország ahol a kormány mellett kell tüntetni? Türkmenisztán? Észak-Korea? Chile?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #29911 üzenetére
nettó 8 vagy bruttó 8?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30 #29908 üzenetére
Nekem meg már annyi plusz órám van a héten, hogy ma sem kellett volna bejönnöm, nemhogy holnap.
u.i.: Hivatalosan napi 8-ban dolgozom.
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #29901 üzenetére
Ott bizony nem egyszerű jóllakni. És finom sör sincs.
-
Loretto
veterán
Sziasztok!
Tegnap sikerült ebben a témában Lajostól egy közel 2.5 órás előadást hallani. Nagyon érdekes volt.
-
Jó reggelt. Eljött a héten az utolsó 12h-m, szinte már félig boldog vagyok, pedig még le se tudtam. Na, megyek dolgozni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #24959 üzenetére
csak kérnem kellett, hogy legyenek még szélesebbek a monitorok, az LG már meg is csinálta.
Szerintem olvassák a topicot... -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #29901 üzenetére
szemben van a stex, legalább menjetek át oda... :-)
-
kételkedem
addikt
elindultunk vacsorazni a fovarosi estebe es a 32-esek teren a mekiben kotottunk ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged