- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
A NAV emberei a Tokaji út (KGST piac) mellett lévő presszóban ellenőriztek. A "kert helységben" egy asztalon találtak egy zárjegy nélküli cigis dobozt, benne 13 szál cigivel. A NAV 150.000 forintra büntette a presszóst, amit a másodfokon eljáró bíróság helyben hagyott. A döntésnél az úgynevezett objektív felelősség elve érvényesült. A kocsmárosnak kellett volna bizonyítania, hogy mikor, és ki tette a külső vendégtérben az asztalra a cigis dobozt. A pert elbukó felperes ezen túl a perköltséget is köteles megfizetni.
Az eredeti hír itt!Egyre jobban utálom az objektív felelősséget! Nem azt büntetjük, aki vét a törvény ellen, hanem azt, akire rá tudjuk verni a balhét! Sőt a bizonyítást rátoljuk a terheltre! Bizonyítsa be, hogy ártatlan, ha tudja!
-
bobsys
veterán
Credit kartya igenylest 4 ora alatt jovahagytak, mara ennyi, megyek is haza mindjart
-
Tim82
félisten
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #21180 üzenetére
Nein.Oder ein bischen aber das ist nicht sehr gut oder nicht viel für machen grose karrier.
War ich klar?Ej de jo lenne ha a hotel nem 3 km-re lenne a szupermarkettol,ha a supermarket meg nyitva lenne es a japan fonok ablaka nem a parkolora nezne.Igy hiaba van nalam a kulcs,es hiaba tojom le hogy ittam egy sort,nem tudok elmenni bevasarolni meg egy kis szloven sort,sem nemi kis edesseget vagy ragnivalot igy vacsora utanra.
Mondjuk a sult tintahal eloetelnek,meg a lo-steak...azaz ló-szték foetelnek ruccola salataval es parmezannal eleg jo volt.Ra egy uveg Lasko...isteni.Viszont ott nem ettem desszertet,a fonok nem szeret sokaig enni,de legalabb kifizeti a kajankat.Most viszont hianyzik nemi edesseg.A varos folott vagyunk,isteni kilatassal egy remek helyen,van muholdas tv nezhetetlen musorokkal meg wifi es en a desszert miatt picsogok.
Na udv mindenkinek Skofja Loka-bol. -
-
zoltanz
nagyúr
Valóság: egyes kistérségekben 25% a munkanélküliség. Mo-on a potenciális munkaerő kínálatot jelentő népesség (15-29 év) csak 27% ami Eu-ban a legalacsonyabb...
-
ToBeY
nagyúr
Azért néha megéri komolyabb összeget áldozni egy számítógépházért is.
A 6éves Thermaltake házamnak elég gányul néz már ki a plexije.Írtam a gyártónak,hogy hol lehetne venni oldallapot hozzá hozzá.Visszaírtak adjam meg a címem és térítésmentesen küldenek egyet.
Na ezt nevezem én supportnak -
fokukac
nagyúr
válasz
hallari #21167 üzenetére
azért egy nyelveket beszélõ, kezdõ diplomás pár évvel ezelõtt bruttó 200-250-rõl indult, a versenyszférában... és, ha jól dolgozott, aklor ez tovább is nõtt... csak most más idõket élünk, sajnos...
ez jórészt a kormány hibája, mert az intézkedéseivel erodálta az üzleti bizalmat, igy senki se tervez itt, nem ruház be, nincs új munkahely... -
szg88
őstag
Nálatok megy a hardverapró?
-
Timocicu
senior tag
válasz
Winner_hun #21170 üzenetére
Hogy került volna csak úgy ki onnan ???
-
Winner_hun
félisten
Hmm van aki idén lett kititlva de nincs benne a miért moderáltuk topikba.
-
fokukac
nagyúr
válasz
hallari #21160 üzenetére
hát igen, az építőipar nagy szarban van évek óta... de hogy a mol-ban ennyien jelentkeznek egy állásra, azt nem gondoltam volna
Mondjuk, gondolom, azért speciális olajipari szakembereknél kicsit egyszerűbb a helyzet (anyám-apám ott dolgozik, geológus, illetve fúrómérnök).Amúgy az a szakma, amiben Setít dolgozik, az viszonylag keresett, de tényleg, több haverom is ezt csinálja, és hiába van válság, évente, kétévente új céghez mennek, mindig egy picit több pénzért.
-
Timocicu
senior tag
-
Timocicu
senior tag
zoltanz, szg88
De az sem érdekli a közvetlen főnökét, hogy már az összes dolgozó panaszkodik, hogy csak zavarja Őket a termelésben ...
Igen, sajnos manapság csak ez a bevált, bár tapasztaltam már olyat is, hogy valahova azért nem vették fel az illetőt, mert ott dolgozott a rokon is.
-
hallari
tag
válasz
BlacKSouL #21154 üzenetére
"Pesten elmehetnék budit takarítani másfélszer ennyiért."
Ne gondold. Sok helyen most csökkentettek bért, nagyon sok cég egyszerűen megszűnt (építőiparban voltam diszpécser tavalyig, erről a szegmensről beszélek). Én már lassan egy éve keresek munkát nem felsőfokkal, de elég jó végzettséggel (a munkaügyi központ szerint) és közel 20 éves gyakorlattal. 175 nettót kérnék, de belemennék akár bruttóba is, mert most járt le az ellátásom. És egyszerűen vissza se írnak, 100 helyről, ahova leadtam az önéletrajzomat talán 10-ből szóltak/írtak vissza. A MOL-nál egy helyre több, mint 2.000 jelentkező van és máshol is bőven válogathatnak. Buditakarítóként/biztonsági őrként meg keresnél kb. nettó 80-90-et - ha éppen van felvétel.Nem olyan fényesek itt sem a kilátások.
Ja és ahogy olvasom az előző kommenteket a másik probléma a nepotizmus: tényleg sokat számít, hogy kinek a kije vagy.
-
Timocicu
senior tag
válasz
BlacKSouL #21154 üzenetére
Szomorú, hogy ennyire becsülik meg a tanulást, a diplomát, a nyelvtudást ...
Pároméknál a céghez olyan emberke jelentkezett udvarosnak, minimálbérért, Akinek kertészeti főiskolája van. Nem tud mit tenni, el akarja tartani a családját és itt a környéken nem talált más lehetőséget. Udvarosnak, aki sepreget, havat takarít, füvet nyír, épp azt teszi, ami az évszaknak megfelelő, kint az udvaron. Ennek ellenére felvettek egy olyan embert, Aki egész nap csak lebzsel, nem csinál semmit, a hó sem volt eltakarítva, inkább bent a gyár területén komázik egész nap, azért Őt, mert Valakinek a Valakije.
-
szg88
őstag
Sztem Pest se kolbász
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #21146 üzenetére
HUF. Gondoltam hogy euróban fogom kérni, különösen pár hete. De úgyse mentek volna bele, meg elfogadni se fogadják el túl sok helyen.
Elmegy a 3. ember. Már voltak bent jelentkezők. Az egyiknek a fizetési igénye nettó 230k + egyebek lett volna. És nem emiatt szórták ki. De ez lett volna a következő röhögés tárgya.
Elmondom, max Br. 140-ért vesznek fel nálunk diplomás embert, nem szakmán belülit is, aztán majd belejön. Ne legyen 30 éves fölötti, és ne akarjon sokat keresni. De legyen valami munkatapasztalata. Ismétlem, Br. 140-ért. Irodába, angolul jól beszélőt, 'stratégiai' pozícióba.
Ez a megyében is gyenge, de a munkanélkülinél viszont több.
mod: és tízesével jönnek a jelentkezők..és mindig akad minimum 1 aki elfogadja.
Pesten elmehetnék budit takarítani másfélszer ennyiért. -
szg88
őstag
Nem is küldtem annyit
Szia TCicu.
-
ToBeY
nagyúr
Már bármennyi privit se lehet küldeni nyugodtan?Ráadásul a captcha be sem jön.
-
Timocicu
senior tag
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #21141 üzenetére
Te egy hős vagy.
És elég fényesen élsz ahhoz képest, ha tényleg ennyi a bruttód...Itt az ideje, hogy tegyél valamit a saját sorsod érdekében, pl. elmenj mondjuk egy másik céghez, ahol jobban értékelik a munkád, a tudásod, és az általad generált hozzáadott-értéket.
Ismerek beszerzőket, logisztikusokat, akik háromszor ennyit keresnek, szóval nem lehetetlen.
Egyszerűen csak el kell már jönnöd abból a periférikus városból, valami jobban prosperáló (és jobb éghajlatú) vidékre, az adottságaid meg vannak hozzá, beszélsz angolul, rinyálni is tudsz… csak el kell magad adnod, az egész csak erről szól.
Ui. ja, és legyen lift!Ui. ha az a 185-190k az euró, és éves, akkor visszavontam!
-
lorcsi
veterán
pm-t szeretnék küldeni de alul megjelenik egy iylen:
A spam kiszűrése érdekében egy limit fölött privát küldése csak a captcha használatával lehetséges.
Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:ez mi a fene ?
-
Winner_hun
félisten
Duplaöccázhármasriosfrissítés.
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #21141 üzenetére
Mindezt egy olyan irodában, ahol meg lehet főni. Ez az iroda ráadásul egy olyan városban van, ahol alig süt a nap, télen nem takarítják rendesen az utakat és a járdát. Ha télen egy kicsit enyhül az idő, akkor a sós-salakos-homokos-fűrészporos latyakban lehet csak sétálni. Persze levegőt nem lehet venni, mert mindenki azzal tüzel, amit éppen talál.
Ugyan ezt a munkát Tokióban lehet, hogy nem br 77000 jenért végzi valaki
-
BlacKSouL
addikt
A japán ügyvezetőmmel megyek 12:30-kor Szlovéniába tárgyalni angolul egy 150 000 €-s üzletről. 22 beszállítóval - többségében külföldi - tartom folyamatosan a kapcsolatot angolul. Nagyjából 100-120 teljesen új alkatrész gyártásindítását, mintázását, szerszámgyártását követem nyomon. 150-160 régi, 1-4 éve gyártásban lévő alkatrész problémáit, minőségügyi reklamációit, árváltozásait követem nyomon. Tárgyalok évente többször az árcsökkentésről, alapanyagárváltozásról, árfolyamveszteségről kínaiakkal, koreaiakkal, fülöpszigetekiekkel, franciákkal, olaszokkal, lengyelekkel, románokkal, szlovénekkel. Nagyjából évi 300-350 000 € nettó költségcsökkentést (alkatrészár, szerszámköltség, stb.) teljesítünk egy évben ketten a kollégámmal. A 25M € éves forgalom 85%-os alapanyagköltségével jelentős részéért felelünk a cégnek.
180-195k-t keresünk. Br.Hol a tejfel???
-
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30 #21126 üzenetére
Most mit mondjak, 2 eve idejottem a ceghez, en voltam az egyetlen kulfoldi/bevandorlo.
Ketszer lettem az ev dolgozoja, en dolgozom a legtobbet a cegnel es en keresem a legtobbet is. 2 cegtulaj van az egyik a legjobb baratom lett, a masik meg jo haver, egyszeruen nem tudok lehetetlent kerni toluk, igaz ok sem tolem.
Majdem minden ugyfelem tok elegedett, megy a szamlazas, ha melo van akkor melo van, nem kell konyorogniuk, hogy csinaljam meg.
Viszont ,ha nincs hajtas gyakorlatilag azt csinalok amit akarok, ha olyanom van kiveszek egy fel napot - egesz napot es megmondhatom oszinten, hogy nincs kedvem itt ulni vagy a baratnomet akarom elvinni randizni, mert akkor er ra, es rendben van.
Sot mult evben randiztam egy "tehetosebb" csajjal es elkeretem az egyik fonok kocsijat poenbol es az is rendben voltMindenkinek olyan melohelyet kivanok ahol jol erzi magat! Szerintem meg lehet talani.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Tothgera30 #21126 üzenetére
Akad azért. Én nem panaszkodom, teljesen elégedett vagyok a mostani üzemmel ahol dolgozok.
-
Mi ütött belém, hogy nem izgatnak a mai okostelefonok?
-
szg88
őstag
válasz
Winner_hun #21120 üzenetére
közeli??
-
Timocicu
senior tag
válasz
Winner_hun #21119 üzenetére
Sajnálom!
Őszinte részvétem!
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #21128 üzenetére
Holaza szlasz..!
-
kételkedem
addikt
Privátban küldöm az "Álláskereső 1." csomagot. Ez a csomag egyelőre csak egy bankszámlaszámot tartalmaz. Ide kell utalnod egy jelképes (50 EUR) regisztrációs díjat. Ha megkaptuk a regisztrációs díjat, jogosult leszel az Álláskereső 2. csomagra. Ebben a csomagban kapsz egy címet ahova az önéletrajzodat, a bizonyítványaid másolatát és a fotóid portfólióját küldheted. Ezzel egy időben kell befizetned a nyilvántartási díjat is. Ez most akciósan 50 EUR/hó. Ha ezeken a lépéseken túljutunk, minden héten kapsz tőlünk egy link gyűjteményt az éppen aktuális állásajánlatokkal.
Mivel ekkor már teljes jogú regisztrált felhasználónk leszel, akciós áron hozzájutsz az általunk készített, testre szabott, professzionális "Milyen a jó önéletrajz?" kiadványunkhoz. Elektronikus levélben minden héten kapsz egy leckét. A leckék ára csupán 10 EUR leckénként! Ha megrendeled és egy összegben befizeted a 10 részes leckesort, akkor jogosult leszel egy személyes karrier tanácsadásra! A tanácsadást hétfő reggelenként tartjuk a lónyai vadászkastély melletti tónál!
Természetesen garanciát vállalunk arra, hogy egyetlen éven belül keresünk neked egy megfelelő állást!
Szándékunk komolysága jeléül máris kapsz egy ingyen ajánlatot: [link]
-
-
Dylen
senior tag
ajánljatok vmi jó állást
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #21115 üzenetére
De legalább a városok peremén lehet medvét vadászni.
-
homeless09
őstag
válasz
venember83 #21115 üzenetére
nem csak romániára kell gondolni,a sokkal jobb módú osztrákoknál is olcsóbb.
-
venember83
nagyúr
válasz
homeless09 #21101 üzenetére
Cserébe a minimálbér Romániában kb. hatvan százaléka a magyar minimálbérnek, az ingatlanárak kb. ugyanott vannak, következésképp a lakbérek is, cserébe az üzemanyag tizenpár forinttal olcsóbb.
-
homeless09
őstag
-
Timocicu
senior tag
Autónavigátor küldte e-mail:
Szerdától 4 forinttal drágább a benzin, 2-vel a gázolaj (2012. február 20. hétfő)
-
szg88
őstag
válasz
homeless09 #21101 üzenetére
Meg több a zsetonjuk is.
-
Verus
senior tag
válasz
homeless09 #21100 üzenetére
Hát én nem etetném Bélát nyugodt szívvel ukrán üzemanyaggal. Nem bírná a kényes gyomra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged