- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazenke
őstag
97622 es hozzászólás ügy folytatása. a tv (g2) gyárivisszaállítással sem javult meg kb fele fényerőt tudja a frissítés óta . energiatakarékos mód sincs bekapcsolva. menüben már minden beállítás kipróbálva. Következő lépés szervíz kihívása lesz.
-
zazenke
őstag
kedves fórumozók és esetleg G2 tulajok. A napokban volt egy szoftver frissítése a tv-nek és erősen úgytünik hogy sötétebb lett a kép .minden fajta tartalomnál Dv stb.... Az eredeti fényerő akkor sincs meg ha minden érték maxra van húzva. Ilyen lehetséges és szólhatok a szervíznek vagy van valami egyszerű házi megoldás ?
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
boborján2 #90542 üzenetére
a minilednél én is belenyúltam (tcl c835) mert az lehet hogy amit vhiktor mond az a helyes beállítás de észrevettem DV tartalmaknál hogyha sötét helyett fényes opció van beállítva akkor több képrészlet látszik sötét képtartalomnál. Mostha több minden látszik akkor miért ne úgy legyen .. Az olednél pont ettől félek mert akárhányszor nézem a teszt felvételeket az rtings oldalán mindig úgy érzem hogy egyes képrészletek sötétebbek a kelleténél . Pl sötét zöld lombkorona csak egységesen sötét és ott is tűnnek el alig látható részletek amit minilednél még láthatóak lennének. Persze ezek csak fikciók mert nem volt alkalmam élőben összehasonlítani őket azonos képtartalommal.
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
Pro Koryak #66862 üzenetére
pusztán csak érzékeltettem egy igen komoly érvet az LG melllett . Természetesen egy valamivel jobb tulajdonságú oledért mindenki annyit kockáztat amennyit akar. van akinek megéri a mérlegre tenni 4-500 ezret. Elvégre egyszer élünk
És van aki a rosszabb hozamú de biztonságost választja. Más részről pedig pitiánerségnek tartom hogy a többi gyártó nem az LG -t követi gaaranciáztatás terén legalább a drágább 300 ezret meghaladó tévéknél. . Szerintem elég tőkeerős cégek ezek. Es az is lehet hogy a németeknél nem mernék ezt eljátszani.
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
Pro Koryak #66822 üzenetére
nem, de ha betartják a saját politikájukat mint pl talán a sonynál olvastam hogy 7 különálló pixel hibára vagy 1cm2 en belüli 3 pixel hibára cserél csak, akkor az a helyzet áll elő hogy lesz 1-2 pixelhibád a 400 ezres tévén és azt fogod nézegetni éveken keresztül mégnem beletörődsz. Még a picit gyengébb lg nél ez nem fordul elő jóesetben a beszámolók szerint . a sok lg hibabejelentés létező dolog már csak matematikailag is ez jön ki mert több vásárolt tvből több a bejelentés de azmár nem mindegy ezt hogyan rendezi le a szervíz.
-
zazenke
őstag
azt én is tapasztaltam hogy az android tv zártabb mint a sima droid. hiába tettem fel azokat az appokat rá ami pl a droid telefonomon intézi hogy reklámmentesen fusson a youtube vagy lehessen menteni vagy fusson a háttérbe de egyszerűen nincs rá optimalizálva és lehetetlen kezelni . ami nincs ki hivatalosan android tv platformra adva az hiába droid-droid akkor sem lesz jó
-
zazenke
őstag
a samun vagy az lg-n meg lehet azt csinálni hogyha nem jó a gyári lejátszóprogram akkor lecserélem pl egy olyanra ami úgy kezeli a külön feliratfájlt hogy annak csúszása esetén hozzá lehet igazítani az időzítést. Úgy mint pc-n a vlc-t vagy a POT playert stb.Ezt most csak kérdezem mert kíváncsi vagyok rá hogy mennyire nyitott és sokoldalú a droidhoz képest
-
zazenke
őstag
válasz
eagleberg #66605 üzenetére
ezt akkor tudod megmondani biztosra ha párhuzamba megy mellette egy lcd tv. ez a video gyönyörűen elmondja hogy mi ez a jelenség és mit jelent qlednél vagy hogyan jelentkezik miniledes tvnél vagy olednél igaza volt Alaves forumozónak tényleg jelen van lcdnél is csak más okból és másképp. google automatikus magyar fordítással néztem de megértettem így is [link]
-
zazenke
őstag
válasz
miklos0514 #66602 üzenetére
szerintem téged is az zavar ami engemet az úgynevezett black crush jelenség(egyes sötét képrészleteknél eltünnek bizonyos képrészletek csak sötétet látsz helyette) amit eddig minden teszt videónál láttam. Az itteni oled tulajok állítják hogy kalibrálással meg lehet szüntetni . A netes cikkek szerint nem lehet teljesen lenullázni ezt a hibát mert ez oled sajátosság.
-
zazenke
őstag
válasz
Pro Koryak #66510 üzenetére
elolvastam és mindkét tábornak megvolt a saját rendszerét helyeslő hozzászólása oled vs qled . Esküszöm kiválasztani neten keresztül a megvásárolni kívánt tévét az izgalmasabb mint maga a tv
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
paatrick #66479 üzenetére
és az nem lehet hogy amikor a fényerőt felveszed arra az értékre mint amit írtál akkor valójában az oled feketéje már jobban világít mint egy miniledes tv-nek pl tcl c825 vagy samu qn 90 es széria ? itt is csak ennyi a baj ? 5:25 nél a tank mintázata konkrétan nem is látszik az lg c1 nél [link]
-
zazenke
őstag
egy idézet google fordítóval oled tv hátrányait ecsetelik a kérdésem az hozzátok hogy ez igaz ? A „feketék összezúzásával” is problémákba ütközhet. Ilyenkor az OLED TV egy különösen sötét területet lát, és csak teljesen feketévé teszi. Ha azt tervezte, hogy újranézi a Trónok harcából a Hosszú éjszakát, akkor is lemaradhat néhány kulcsfontosságú részletről a zúzott fekete területek miatt. Lényegében megfoszt bizonyos részletektől a mélyebb fekete nevében. Ez általában problémát jelent a rosszul kalibrált OLED-eknél, ezért előfordulhat, hogy trükközni kell." Erről az oldalról van : [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Padavan firmware
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tőzsde és gazdaság
- Mini-ITX
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro