- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-11 13:15 Téma összefoglaló
-
grizlisandor
veterán
(rögzített hozzászólás)Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogkefe21
csendes tag
Előtte. De pont ma reggel hidegen már mintha lett volna hangja, kuplung kinyomásra elhallgatott. Utána melegen már nem volt hangja, menetközben is semmi, lehet most kezdődik, de ettől függetlenül most jár le a 3 év/45 ezer km, nem emiatt akarnám lecserélni, meg rohanni sem akarok most gyorsan megcsináltatni, lehet csak a ma reggeli 5 fok miatt volt zajosabb az indulás.
-
gg72
veterán
Köszi, Qru-nak is! Akkor ebből a kettőből marad vmelyik. Nem nagyon árérzékeny a dolog, úgy vagyok vele, hogy évente egyszer veszek olajat, akkor az pár ezer Ft már nem számít. Az előző tulaj tette bele a Petronast, én meg korábban egy Hyundai i30ban ezt a Shellt használtam, egyikkel sem volt gond.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha olcsó de jó olaj kell akkor a Total-ra is érdemes ránéznie.
-
gg72
veterán
A könyv ezt írja:
Az említett 5W40-et a Motul olaj keresője dobta fel, amúgy most Petronas 5w30 van benne, és 5000 km/fél év után semmi bajom vele, nem eszi a motor. Akkor maradjak ennél, vagy a Shell ECT C3? -
Qru
MODERÁTOR
Kár akkor maradok az X-Cess-nél. De lehet rápróbálok a Shell-re.
-
konci79
őstag
Köszi, de a képek jók.
Valamelyik gyártó, pl. a Hengst olyat csinál mint a fenti képen a fekete keretes, valamelyik meg olyat mint a Mann.
Ennyire nem vagyok elveszett.
Kérdés továbbra is az, hogy befolyásol-e valamit hogy melyiket rakom bele, mitől jobb-rosszabb egyik a másiktól, vagy semmi jelentősége sincs, csak ilyen és kész
-
Qru
MODERÁTOR
O ez a Bubiba is jo lenne! Radaron van akkor nalam.
-
Qru
MODERÁTOR
Anno a 120L-be siman beleontottem ilyet. Tulelte.
-
Depiboy
tag
Z18XE Opel motorba használom mostmár második cseréjét éli, én aztmondom nem olyan rossz ez mint a tesco saját márkása

-
Audience
aktív tag
A fene tudja, vannak minősítései tehát bevizsgaltak. En is szkeptikus vagyok de csak a márkanév miatt.
-
erik365
senior tag
Fűnyíróba talán bele merném önteni, természetesen ez csak az én véleményem.
-
tibbike01
addikt
Mindenhol máshol meg 8321-ft. De ja végre valami, ami Bárdinál olcsóbb, mint máshol.
-
norrberth
addikt
Nem megy be a helyére, amit gyalázatos egy Mann tól.
Mert egy alsó polcos Alcotól elfogadja az ember.
Az a probléma vele, hogy sokkal nagyobb lett.
Opelé 1.5Cm hízott.Úgy ment be össze hajtottam félbe.
Belenyomtam a 2 végét, ott tartottam.
A haver meg középen 2 szélét nyomta belefele.
Úgy bement, de ahogy elengedtük kiugrik a helyéről.
Meg körbe befele tiszta hullámos volt a szűrő, mert belevolt tuszkolva
Golfnál ugyanez... 2024 es gyártásokNem tudom mi lett most, de most egy darabig Mann levegőszűrőt nem fogom erőltetni.
Eddig is csak Mannt kapott, nem volt ilyen probléma vele. -
csongi
veterán
Motorozas es motorozas kozott is van elteres.
En mar nem jutok el a kuplung egetesi szintre.
Ahhoz mar oreg vagyok.Azt sajnos nem tudom milyen a xado ciklikus terhelhetosege. Valszeg rosszabb, es nem veletlen rosszabb a viszkoja sem.
Szerintem nekem a valtom kopott, es ott lehetne kompenzalni valmennyit.Qru
Nezegettem azokat is. Sztem az meg sok.
17.5 a folyosabbak, es mind Jaso MA2Jaso MA iranyaba nezelodok, ott meg a 10w40 elerheto par gyartonal. Pl Gulf. Mol, Eurol, Eneos
-
erik365
senior tag
Igen tudom csak nem értem, hogy a Ford és a Peugeot teljesen más olajat használ. (A1/C3)Egyikben sincs dpf, fap. Megy bele a gyári elvileg M2C913-D szabvány kell, azt meg tudja a Motorcraft.

-
Qru
MODERÁTOR
Nem kapkodtak el, mar kb minden potens markanak van eszteres olaja.
Kovetkezo olajcserekor lehet ranezek.
-
focvis
veterán
Nem volt feltűnő súlykülönbség, igaz nem is figyeltem erre, ha majd utolérem magam a melóban, esetleg beviszem lemérni vmi jobb mérlegen.
Hart Premium Line - titkon azt reméltem, egy Mann FP lesz a dobozban, ugye a Hart egy csomagoló cég. Hát ez nem az. 🤷♂️
-
troll81
addikt
21.10.12 van a dobozon.Meg 21.11.10.
Akkor simán mehet bele.
-
csiga8
senior tag
Köszönöm a választ!
A CR-be ez megy majd, ( B7 Passat, 2011, 2.0 CR), még van egy adag Fuchs Titan GT1 Pro C3 5w30-am, [link] aztán váltok. Ezzel sem volt semmi bajom, évente megy kb 3-4.000 km-t, évente cserélem az olajat.
Nem sokkal drágább ez a Shell 0W30 ultra [link] , de az a 204-es viszkozitási index és -51C folyáspont úgy, hogy a 100C fokon mért kinematikai viszkozitása még egy picivel nagyobb is, mint az 5W30-é, az igen baráti.
A PD-kbe 5W40 ment eddig is, csak véletlenül találtam meg, hogy a HTHS értéke ennek is 3,5 CP-nál nagyobb, külföldi fórumon azt írták, hogy az első generációs PD-be ( ahol nincs LL lehetőség) nem jó, a többibe elvileg igen.
Igazából nem fontos, csak akkor egy féle olajat tartottam volna itthon.
-
csiga8
senior tag
Azt néztem az itteni összefoglaló-ajánló ( Lubrizolos olaj összehasonlítő kalkulátor) részben, hogy az 507.00 olaj HTHS értéke épp úgy 3,5 cP feletti, mint az 505.01-é, de szinte minden tekintetben lényegesen jobb.
A Shell 0W30 ultra 204-es viszkozitási indexe pedig - szerintem- igen magas, ugye ő már valódi szintézis olaj ( GTL).
Lehet rossz az információm, de most ő a gyári VW olaj.
A B7 Passat 2.0 CR-be ezt fogom venni, épp csak drágább egy 5W30 olajtól, csak gondoltam hátha valaki már próbálta.
-
Qru
MODERÁTOR
Semmi hátránya benzinesbe a C-s olajnak igazából ha a gyártó engedi. Az ACEA A (benzin) / B (dízel) szabvány is párban jár. C3-as olaj egy közepes hamu tartalmú olaj (pont azért, hogy dízelbe és benzinesbe is jó legyen) ami DPF/OPF és katalizátor kímélő. Amúgy ez autógyártói érdek, hogy ne kelljen 2 féle olajat logisztikázni, készletezni.
A GM Dexos2 pl kifejezetten az ACEA C3 szabványra és az ILSAC GF-4-re épül (plusz pár egyéb GM specifikus előírásra). Tehát a Dexos2-es olaj C3 és minimum GF4-es lesz.
Bocs, az gippazoid-nak címeztem volna.

-
gippazoid
őstag
"Az a baj, hogy a keresők sem tökéletesek!"
1-2 még OK, de hogy mind amit megnéztem?
-
kstcsk
tag
1.2, láncos, 2006 Corsa C, 80LE Twinport (Z12XEP)
Köszi, hát igen, pont az ilyen érdekessègek miatt keveredtem ide

-
Motion_Blur
félisten
Nincs hibakód, de a szerelő szerint "be van lassul az 1-es lambda".
Érdekes mert az olajfogyasztás minimális, 8000 km-en 2 deci, viszont az olaj fekete és égett szagú.
A szerelő szerint az elkokszolódott 1-es lambda keverékképzési gondokat okoz és ez is okozhatja azt hogy az olajnak enyhe benzin szaga van. A magasnyomású nem ereszt át, ez fix.
Szal van megoldandó probléma

-
Tothgera30
veterán
Energy Premium PD-t használtam párszor. Elégedett vagyok vele. Most kipróbálnék valami mást is. Köszönöm az ajánlást.
-
Asbee
veterán
Az a legideálisabb felhasználási forma, legkevésbé jön ki az olaj minőségéből adódó probléma. Én ezért szoktam fater corolláját példának hozni. 22 éve napi szinten városban van rövidtávozva, + mellé pár hosszú út is. Új kora óta Mobil 1 esp-t kapott, 1 év vagy 10k km csere. Amióta lerontották, Motul Eco Lite vagy EFE. Semmi mérhető olajfogyi, még 2500km -es túra után sem volt neki. Motorhoz, vezérléshez, semmihez hozzá nem kellett nyúlni, csak kopó fogyó alkatrészek. Hidegen sosincs taposva, csak kíméletesen. Pedig ez még az olajfogyi problémás motor. Ennyit számít a jó, belevaló olaj, időben csere és odafigyelés.
-
MasterMark
titán
Hát ha már Renault, akkor Elf.

De ha nem kapni ott ahonnan rendel, akkor persze jó az is, nem azt mondom.
-
bul07
nagyúr
Volt nekem is reklamálásom náluk de szó nélkül visszavették másodjára is a szűrőt ami hibás volt
Itt írtam HENGST szűrők cseréjéről[link]Na meg volt hogy kimaradt egy dolog a csomagból, és nem is kicsi, egy kipufogó dob. Megjött a futár már átvételnél gyanús volt mert túl kicsi volt a doboz, nem volt benne. Hívtam őket de már addigra ők is észrevették a hibát és mire telefonáltam már futárnál volt a dob, másnap megjött.
Csak jó lenne minél hamarabb ha itt lenne mert öreg most úgy jár a kocsijával hogy a légszűrő háznál egy csavar se tart semmit mind megvan szakadva és ki tudja nem e szív fars levegőt a motor
Olajcserénél úgyis le kell bontani a levegőszűrő házat mert pont alatta van az olajszűrő és akkor van tervbe a megoldása -
gg72
veterán
Én ilyen szempontból a Fékmester-t csak dícsérni tudom, vasárnap rendeltem szűrőt és gyertyákat, ma már átvettem őket az MPL automatából.
-
Rivaul
addikt
Pont 6 ekm-el ezelőtt. A fagyálló tiszta és szinten maradt.
-
Qru
MODERÁTOR
En meg Motul. Es akkor mi van?
Btw nem rossz az Eneos de van nala jobb.
-
tboldi
nagyúr
Ja, én se szórakoztam ilyennel soha, most is csak azért, mert több éve volt az utolsó olajcseréje (az elmúlt 5 évben alig párezer km-t futott).
-
Qru
MODERÁTOR
Mondjuk az igaz és nem is noname olajak mentek bele. Bár volt amikor szegénynek Eneos-al kellett beérnie...

-
Qru
MODERÁTOR
Havernak volt egy öreg Avensise, neki pl szépen gatyába rázta a motor olajzabálását a Xado. Én a gyakori és jó minőségű olajcserében hiszek de kinek mi. Bár ez nyilván csak akkor opció, ha az elejétől nálad van a kocsi.
-
tboldi
nagyúr
Rengeteg.
Majd kitalálom, melyik legyen, egyelőre nem sürgős, 22-ét céloztuk meg az elhozás napjának.
-
tboldi
nagyúr
Igen, ez nem egy rossz ötlet, nekem is eszembe jutott már. Mondjuk a Xado csapágy-visszaépítésében nem hiszek, a Liqui Moly szimpibb.
2 olajcserét nem akarnék, annál lustább vagyok.

-
Qru
MODERÁTOR
Ha beleborít csere előtt egy LM öblítőt azzal bajt nem okoz.
-
focvis
veterán
Bár én nagy lötyi (adalék) öntögető vagyok, inkább:
- első körben beletennék egy olcsó, akár Mannol olajat, középszerű szűrővel,
- kicsi használat, 1 hónap után cserélném minőségi olajra, szűrőre.Vagy ha tisztítóadalék, akkor is átöblíteném utána olcsó olajjal.
-
Tibko8
senior tag
Nem feltétlen autópályán teszi bele nagyon vegyes van hogy egész nap csak város egy egy vidékkel.
Akkor amit írtál Total meg Motul olaj az ezek szerint tökéletes hiába más autó gyártók olaj specifikációjával rendelkezik csak és nincs közte a KIA.
Elképzelhető hogy a KIA-nak nincs is különösebb elvárása az olajokkal szemben, csak mert semmit nem találtam róla. -
Tibko8
senior tag
Esetleg akkor a nagy gyártó termékei közül melyik a legjobb ár/érték arányú? Sokat megy vele a fater évi 50-60k km így 5-6 olajcsere biztos lesz.
Motul közül amit írtál az teljesen jó a kocsiba? Vagy esetleg Eneosból mi lehet jó hozzá?
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem most SL.6 van benne pont.
Ez olyan mint a ZF valto, ott is mas periodust ir a valto gyartoja meg mast az autot osszeszerelo ceg/marka.
-
Qru
MODERÁTOR
Semmit nem ir rola sajnos a manual.
-
maximuss
tag
A német ravenol shopbol bármit megrendelhetsz, 9,90€ a szállítás (30 literig).
Ravenol SVS 5w-40 és Ravenol VSI 5w-40 -
tboldi
nagyúr
Ja, láttam, de a RUP is megfelelő ACEA és API besorolású, illetve a kettőnek a BMW, a GM dexos, a Mercedes, a Ford és a VW jóváhagyásai is megegyeznek. Ha mindezek között van átfedés, akkor a Fiat szabványtól sem lehet távol.
-
norrberth
addikt
Madaras tényleg nagyon fasza.
-
Qru
MODERÁTOR
Durvaszűrő van, a többi meg elég a hengerben.

Itthon kb mindenhol ugyanazt kapod. OMV ami a prémiumot Ausztriából hozza de az alap benyó náluk is a Dunai finomítóból jön (aka MOL).
-
norrberth
addikt
-
Dalion
tag
Ezt tudom, de ez szerintem semmivel sem jobb az említetteknél, én azt keresem ami a létező legjobb ebben a kategóriában, ha van ilyen és nem csak a flakonon lévő felirat ami változik
. -
Qru
MODERÁTOR
Utána, a fontossági sorrendet tartom.

-
2ozzmexy
senior tag
Nem álltam beléd, tessék végig olvasni, ott a vége is
-
norrberth
addikt
Nem tudom, miért kell belém állni a tömegből.
Szeretnek😁😁
Én ma már inkább eloldalazok. Rá hagyom az emberekre.
Egy macskás linkkel! 😹Ez csak fórum. Nem a bíróság.
Sokan véresen komolyan fórumoznak.
Élet halál tusát vívnak!!🤣🤣
Utána meg kirakják őket. -
2ozzmexy
senior tag
Csak a gyári? Oké... sok sikert a neves német konszern által gyártott olajszűrőhöz... bár Győrben biztosan nem gyártanak sem légszűrőt sem olajszűrőt, nem merem kijelenteni hogy csak a gyári.
Suzuki gyári olajszűrő Mahle, mert ezt a saját szememmel láttam, de Volkswagen passz. Igen, tudom, másik gyárban készül a gyári szűrő, sőt másik kontinensen, nem csak az autógyár által tularazott termék. De no offense
-
tibbike01
addikt
Jaa persze a Mann FP-vel szemezek, de jó látni, hogy a többi gyártó is kezd feljönni és pl a Bosch, Velao, Hengst, Meyle is gyárt antibakteriális szűrőket.
-
Czimby
addikt
Köszönöm!
Akkor a Motul specific lesz. -
Qru
MODERÁTOR
0W50 az nagyon racse.
-
erik365
senior tag
Most áprilisban került a kocsiba. -
Asbee
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Oke, csekkolom majd. Meg a gyartasi idot, azt se neztem meg rajta.
-
erik365
senior tag
Nekem most ez van benne igaz Fiat, de ugyan az.
-
tboldi
nagyúr
Akkor az említett Garrett turbó adott lenne, de az előbb-utóbb bekövetkező MultiAir javítás legalább félmillió Ft, és akkor még nem is növeltük a teljesítményt.
Az elfogultságot félretéve tényleg a 155 pacis motor a legjobb, gyári állapotban csak 15 pónival és 20 nyúlmókussal kevesebb a QV-nél, viszont annál stabilabb, megbízhatóbb. A GT1446-os turbóval meg tudja ez is a QV szintjét (lásd Abarth Grande Punto esseesse), vagy akár egy laza remap is elég, ahogy én is tettem.
Persze így bejön egy másik probléma, az M32-es váltó, de feleannyiból felújítható/ápgrédelhető, mint a MultiAir, és tulajdonképp végérvényesen.
Mondjuk a korai QV-k C635-ös váltóival is akadtak gondok.Hellyel-közzel gyári cuccokból meg lehet építeni, a kutya nem mondja meg, hogy nem gyári. Intercoolerből pl. az 1.75 TBi-jét szokták feltenni.

-
norrberth
addikt
Isten ments az drága 🤣
Bőven jó ez is.6000Km ilyen színű az olaj benne.
Szerintem 7-8 ezernél dobom le.
-
Asbee
veterán

Google fordító, de lényeg így is ok
1) The base number is average 7.7. This suggests that the oil will last for 5-7.5 thousand kilometers. Service intervals at the dealer are 15,000 kilometers. What does this mean? That you need to change your oil between official shifts. Either you go to the dealer yourself and demand that the oil be changed earlier, or you quietly change it yourself. This oil is not enough for such a long interval.
2) Viscosity at 40C = 28.67. Imagine, my classmates have 42, but here it’s 28.67. That is, we have before us an oil for setting fuel economy records. Perhaps this is generally the lowest-viscosity twenty that Oil Club has tested. By the way, take note for owners of hybrids. They were looking for just such an oil... The point is that low viscosity allows you to save fuel during cold starts and warming up to operating temperature. It has less resistance to engine parts...
3) Viscosity at 100C = 7.42. Also low. Also economical. Is it enough to protect against wear? If you have normal civilian operation without extreme conditions and an engine that is designed to use low viscosity. I think so. Everything will be OK.
4) Viscosity index 244. Very high. Once again it confirms that this is an economical oil.
5) Flash point 221C. Doesn't break any records. Let me explain why? Low viscosity base oils generally do not have a high flash point compared to thick base oils. And the more such base oils in a product, the worse its thermal stability. That’s why we don’t have enough stars in the sky, but there’s no need to worry about it, the minimum required is there.
6) Pour point -50C. My regards! Do I need to say something? No matter where you use it, it will hold up.
7) Sulfur is high, most classmates contain less sulfur. But later we will see a fattening additive package. She's most likely from there. The sulfate ash content is good, allowing this oil to be used in engines with direct injection.
8) Let's move on to the additive package. See that huge molybdenum content? Not only does Mazda save fuel with its low viscosity. There is also a powerful molybdenum complex present here, which performs two functions. Provide even more fuel economy and protect against wear in case of emergency cases of oil film rupture. Molybdenum coats the surfaces of parts and even if there is a decrease in viscosity or extreme loads, it will protect the engine. The oil contains boron as an ashless dispersant. Magnesium plus calcium as a detergent neutralizing additive. Well, phosphorus plus zinc, the traditional anti-wear additive ZDDP .
The Fourier IR spectrum indicates that the oil is based on VHVI hydrocracking (possibly adding PAO or is it VHVI III+ because the peak is high.)Ultra economical oil. Even Toyota doesn't have this. If you want to set fuel economy records. Try it. He has everything for this. Very low viscosity at the moment when you start the engine in the morning and drive short distances with chronic underheating. Lots of molybdenum to reduce friction and wear. Excellent low temperature performance. Anti LSPI calcium plus magnesium package. It is with this oil that SkyActive X will produce maximum power due to lower viscosity and molybdenum resistance. Mazdavodam who is going to pour it. Very important advice. Don’t think that it will last forever and last 15,000 km. It needs to be changed at least after 7.5 thousand km.
-
focvis
veterán
Ha drága, akkor nem kell a zöld világítás. 🤗 (A Mazda saját dobozolású olaja kb. 20 e. / 5 liter.)
Évente fogom cserélni, márciusban. Nem tervezek 15 ezer km-nél többet menni vele egy évben, inkább 8-10 K (ceteris paribus). Télen pihenni fog, időnként és szép időben megjáratom, feltéve hogy nem lesz kivonva télre a forgalomból.
-
focvis
veterán
Ha zölden fluoreszkál, akkor még sem vetem el teljesen.
(Viszont a LM-nak van AA Spec 0w20-a is. AA = American, Asian) -
tboldi
nagyúr
De mindenképp pozitív csalódás, ha jobbat kapsz, mint a hirdetett.

-
Qru
MODERÁTOR
-
tboldi
nagyúr
Ebbe én is belefutottam már, a neten kb. mindenhol dexos1 Gen2 ée API SN szerepel az Eco-lite 0W20-on, holott már 2-3 flakont is vettem, ami Gen3 és API SP.

-
norrberth
addikt
A golf az örök🤣
Elkéne már adni.
Venni kéne nekem is valami szópó rollert. 🤣Ha tudom annó hogy 30 évre veszünk autót.
Akkor 115 lovas legendás TDI t veszem.
Nem a PD t!
És azzal is megyek nyugdíjba 🤣
Ezek a BCB benyások nincsenek olyan jók.
-
norrberth
addikt
Puccosat kapott az Opel.
Liqui t
Legközelebb Motul lesz.⚡Ami fura pár hete néztem akkor még barna volt.
Most meg olyan rozsdás barnás a színe. 😺Hűtőfolyadékra gondoltam.
De a tartályból nem hiányzik.
Meg az olajbeöntő sapka nem habos.
A hűtőfolyadék tartályban se látok semmit.
Mert ezeknél típus hiba.
Olajhűtő tömítés. -
Qru
MODERÁTOR
Nekem a szervofolyadek lesz musoron. Fekre ramert most tavasszal, akkor meg jo volt.
-
tboldi
nagyúr
Igazából lehet külön is, csak át kell építeni.

-
norrberth
addikt
Dexos 2 olaj kell bele

Azok meg mind C3 -
focvis
veterán
Miért ne a gyártó által első helyen ajánlott olajat tenném bele? (Költői kérdés)
-
Qru
MODERÁTOR
Itt is kb ezek az arak vannak. Kiveve a gyarit az picit dragabb sztem de markakert nem mertem megkerdezni.
Mann-nak annyira nem orult a szerelo o magatol Mahle-t tett bele.
-
Qru
MODERÁTOR
Mann jelentosen dragabb mint a Mahle mondjuk. Lehet akkor utobbi lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
Ott meg szuro nincs a kocsihoz.
Marad a Kauffer ott van minden.Szurobol (olaj) Mann, Mahle vagy Purflux?
-
2ozzmexy
senior tag
Ez így van, sok automata váltóban ezért van legalul a szűrő, hogy amikor cseréled (minden olajcserénél!) akkor a kopadék is jöjjön ki. De a kezikben van mágnes a szintellenőrző csavaron is, a teknő aljában is.
-
Qru
MODERÁTOR
Tuneti kezelesre jo az a Xado valtocucc amugy valoban. Havernak a Avensis-ben is megszunetette a valtobugasat.
-
Lauda
titán
Köszönöm szépen, el is küldtem a rendelést!
-
csiga8
senior tag
Megérkezett az olaj az olajlerakattól. [link]
Kicsit bizalmatlan voltam, ezért goggle maps-on megnéztem, tényleg van-e ott üzletük ( van), és adószámuk alapján ( az olajmarket és az olajlerakat egy adószámon van) az ecégjegyzéken ellenőriztem, létező cég problémák nélkül.
No, ezekután vasárnap rendeltem, hétfőn visszaigazolták, kedden ( ma) már meg is kaptam az árut.
Volt benne meglepi ajándék is! 1 db XL-es ( Fuchs matricás) Polo, Motulos lánctisztító kefe, szórófej, általános tisztító, Fuchs sebességváltó olaj prospektus.
-
csiga8
senior tag
-
troll81
addikt
Igen jól.
Ez a kettő ami bevált folyamatosan.
A rövid táv miatt is van a km csökkentve és az LM kb 35€ az 5 liter az optimális
-
Qru
MODERÁTOR
Tavasszal rendeltem es pikk-pakk megjott a pakk. Akkor nagy a szoras naluk...
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, tokeletes az ajanlas.
Motul Specific 913D is jo bele nem csak az Eco-Nergy.
Amugy en a Totalt raknam bele, olcso es jo.
-
Morris
veterán
De a gen2 már szíjas, nem?
-
Gyula84
veterán
akármit is beszél valószínű, hogy igazat mond

-
Qru
MODERÁTOR
Az nem inkabb a tartalek kipu.
-
2ozzmexy
senior tag
Nekem ugyan nem, én arra a gépre nem költök egy banit sem, mégha az enyém lenne, de akkor már kerestem volna valakit aki szétdönti és újjáépíti a motorját.
Szerintem cégautóhoz képest már így is jobban van vele törődve mint kellene.Nagy duzzogva felvittem rá hétvégén a kerámiás bevonatot és átkentem bőrápolóval a belteret, mert nem akar lecsapágyasodni (hogy vinné már el a rozsda
) és mióta friss folyadékokat és szűrőket kapott, nem akar zörögni se a váltó, se a difi, úgyhogy marad még...
A következő projekt egy flakon üregvédő lesz, vagy kifújom PUR habbal 
Nyáron viszem műszakizni, majd kiderül a mérésen mennyi lerakódás van a motorban, max ha ezért bukik meg akkor kinézek a 'bucsuba valami két pálcás STP löttyért, Motult akkor sem kap, mert nem fizetik ki.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
grizlisandor
veterán
-
8
őstag
a kauffert szeretem, de többszöri saját tapasztalat alapján a "platina vip" semmit sem ér, sőt, pár éve teszteltem és két ugyanolyan rendelés közül a vipest négy nap múlva, a vip nélkülit másnap vehettem át, ugyanaz a termék, ugyanolyan átvétel, a vipes rendelést pár perccel előbb adtam le
persze biztos van olyan termékkör amire hasznos, én még nem tapasztaltam
szerintem lényeg ha a rendelés után rögtön (amint lehet) felhívod őket és érdeklődsz, mondod hogy minél hamarabb kéred -
Qru
MODERÁTOR
Legtobb olaj 5 evig szavatos a gyartastol az altalanosnak mondhato.
-
MrSealRD
veterán
Persze, hát nekem se varrógépem van... Igazából a típus nem volt lényeg, csak a Shell Helix Ultra mint olyan lett volna az ajánlásom lényege.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Autós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Parkside szerszám kibeszélő
- LG LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most áprilisban került a kocsiba.

A következő projekt egy flakon üregvédő lesz, vagy kifújom PUR habbal