- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A MOL és társai modern adalékokkal dolgozik.
Azt nem írtam, hogy az Auchan nem adalékol, de ezt csak ők maguk tudják biztosra, ez számomra nem megnyugtató. A MOL nyers üzemanyagot ad el, mindenki maga teszi bele a saját receptúráját.Milyen adalékokat szokás az üzemanyagba tenni: pl. lerakódásgátló, súrlódáscsökkentő; a többi Google.
A 98-as lehet, hogy hoz az autómba +1-2 lovat, én nem érzem meg ezt. A 95 teljesen OK számomra.
Szombaton az budaörsi Auchan 95 381 Ft volt; MOL 95-öt Netrisk kártyával +/- 1-2 Ft eltéréssel tankoltam volna.De most kivételesen 98-at tettem bele + VIF (Google), hogy nyugodt legyek. Jól fogyasztott vele, de nem tudom összehasonlítani, mert mindig más a fogyasztásom a körülmények függvényében.
-
Azon gondolkodtatok már, hogy mennyire / milyen színvonalon lehet adalékolt az Auchan üzemanyag?
Most szombaton ott tankoltam 98-ast (ez volt a kivételes alkalom) 396 Ft-ert, öntöttem mellé VIF adalékot.
MOL 95-ös 380 Ft lett volna Netrisk kedvezménnyel. És tutira adalékolt.
-
Márkaszervizben 15 ezer Ft + az amennyiért az olajat megveszed magad. Ez tartalmazza: munkadíj, olajszűrő, pecsét a szervizkönyvbe, gyors átnézés.
A levegőszűrő cseréje asszem' 4 év/90 e km-nél esedékes, én magamnak cserélem évente. Márkaszerviz kb. 10 ezret kér érte.
A gyári olajcsere-periódus max. 30 e km, szvsz bőven elég 15 ezrenként cserélni. Nálam kb. minden 20. tankoláskor kap 95-ösnél jobb benzint, azt is pazarlásnak elém meg.
-
TSi max. 10.000/olajcsere, ahogy Kornél is írja. Ha pedig teheted, magas oktanszamos, extra adalékolt üzemanyag. Jótékony hatással van az olaj öregedésémek csökkentésére és a direkt befecskendezés is igen jól kihasználja.
A VW csoportnál mennyire húzós egy olajcsere amúgy? (Olaj, olajszűrő, levegő szűrő, munkadíj)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Markizmark #930 üzenetére
De nem a garis csere helyett cserél otthon hanem a mellett pluszban 15k km között félúton 7500-nál.
-
Amarton
tag
1.5 TSI 110KW motorba mennyi és milyen olaj kell?
Fix és változó szerviz intervallum is érdekelne. -
Mágus2
Közösségépítő
Olajnyomás a béka segge alatt, 0,9 bar alatt sikít csak, nincs az az olaj, ami ezt megoldja. A motor siklócsapágyai kopottak, olajpumpája kopott. Ha nem cseréled ki ezeket, hamarosan a turbó és a vezérműtengelyek is elköszönnek. Ne használd így, vagy keress egy bontott motort, mert ez hamar kuka lesz.
Olajpumpa szíj volt már cserélve?
-
tomajer
tag
Üdv!
Próbálok tömören kérdezni.
2015-ös VW 2.0 crtdi motor CFH motorkóddal.
Előírt spec VW 507.00.
Viszont, van az autóban majd 300 ezer.
Melegben, ha dugóban araszolok, egyszercsak elkezd a piros olajnyomás lámpa villogni. Ez ugye akár lehetne egy piros halálfej is :-)
Először infarktust kaptam, de kiderült, van benne olaj elég, és ahogy kicsit visszahűlt abba is hagyta.
Nna most azt mondták, tegyek bele "vastagabb" olajat. De ez a specifikáció, nem létezik csak 5w 30 asban.
Mit tehetnék, hogy a specifikáció is megmaradjon, és az olaj is vaskosabb legyen?
Megfelelő adalék is tetszene.Köszönettel!
-
zoo8800
veterán
Szűrőből én is Mannt vettem a Golfomba (G7 1.4 CZC 2016), de nem hiszem, hogy a többi, nevesebb utángyártott sokkal rosszabb lenne.
Olajból 5W30-as Long Life CASTROL EDGE TITANIUM FST ment bele, ez több helyen olcsóbb is, mint a nem LL.
Este megnézem a gépkönyvet, hogy ez jó lesz-e a Tiedbe is, de szerintem igen. -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Vw Golf 4 1.6 FSI , BAD 2002-es 217k van most benne.Eddig castrol edget használtam 5w40 de már nem szeretnék ilyen drága olajat tenni bele én a Totál olajra gondoltam. Az úgy középkategória csak abból nem tom melyik kéne
Meg a váltóba is szeretnék olajat cserélni egy sima 5 fokozatú manuális váltóról lenne szó. Ebbe milyen olaj való és mennyiségre mennyi?Mindenki gyárit mond de én nem találok sehol olyat csak DSG-be...
-
v450
tag
Sziasztok!
VW GOLF 7 1.2 TSI CJZ 2014 06 64000 km
Sokat olvastam fórumot, mindenki ajánlja minden szűrőhöz Mann Filter márkát, akkor az lesz. 1 hónap múlva jár le műszakim, garancia is, most már nem viszem márkaszervizbe, messze van. Eddig Shell helix 0w30 olajat kapott. Olajhoz Castrolt írt Saint vagy valaki nem emlékszem már. Melyik lenne legjobb? Kérem írjatok le pontos típust. Előre is köszönöm mindenkinek.
-
Kornel
veterán
Igen ez érdekes.
Ennek ellenére hidd el, hogy ennél csak rosszabb olajakat töltenek ezekbe.Megvettem anno a Splash-em 60.000 km-el, mindhárom kötelező szervizkor 10w40 ment bele az ajánlott 0w20 helyett, de igazából még az is megengedett bele, ahogy az M13A-ba is.
Szvsz ez felesleges aggódás, én jobban aggódom a Boosterjet-be rakott benzines F9000 ECSTAR miatt (API minősítést adnak csak meg), de igazából eljutottam oda, hogy leszrm, könyv szerint jó bele, kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Gombászkönyvek egyben
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest