Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tajati
aktív tag
4D4M
Még nincs beszerelve. Milyen vezérlőt érdemes beszereznem? hely szerintem akad a tokban neki. Majd csak augusztus végén jön felmérni a redőnyös. Kérdés, hogy ha több motor lesz, akkor mindegyikhez külön vezérlő kell? -
4D4M
senior tag
válasz
tajati
üzenetére
Mindenképpen távirányítós lesz, mivel csak betáp lett odahúzva.
~
A legrosszabb, ami történhet a projekteddel a felvázolt célok vonatkozásában, hogy rádiós motorod lesz. Amennyiben erre a betápra még bárhol rá tud kerülni egy vezérlő, ami után már négy vezetékkel mész a buta motorhoz, akkor van esély a járatos megoldások irányában. -
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jó helyen járok, ha home asistanttal kapcsolatban szeretnék kérdezni?
Köszi!
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretnék elektromos redőnyt felszereltetni, milyen tipusú motorral szereltet érdemes kérnem, ami könnyen illeszthető HA illetve Home kit alá? Mindenképpen távirányítós lesz, mivel csak betáp lett odahúzva.
Ugyanitt kérdezem, Szegeden tudtok-e jó redőnyöst?

Köszönöm szépen!
-
Degeczi
nagyúr
Az említett, elegáns és megbízható módra adja magát a riasztó rendszer - de persze csak emiatt nem fogsz kiépíteni ha még nincsen, csak ha már adott egy olyan (pl. Paradox vagy régebbi DSC) ami könnyen beintegrálható.
Enélkül is pofonegyszerű, hiszen ahogy az ábra is jelzi, választható közvetlen, ellenállás nélküli mód, amiben rákötöd pl. egy ESPHome-ot futtató vmilyen ESP-s cucc szabad lábára. -
vampire17
addikt
En ezzel csinalnam, de barmi jo aminek van digital inputja:
https://www.shelly.com/en-hu/products/product-overview/shelly-plus-uni-1
-
Jarod1
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
okoskonektort ajánlom én is Tuya és Smart life appok kb kompatibilisek, csak becsatolod a konnektort
és már megy is, fogyasztást is mérnek, listázzák mennyi a havi árafogyasztás,16-20 Amperes verziók vannak
időzíteni is lehet ha pl 1 órára szeretnél valamit elindítani,
nem kell külön fizikai egység hozzá, előfizuval smst- is lehet kérni. -
migabi24
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nekem ez van, hibátlan [link] de az is ugyanazt tudja amit te néztél.
-
migabi24
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Értem, megnéztem neked, eldugva ugyan de találtam ilyen opciót, offline emlékeztető néven, ez azt tudja, hogy 30 perc offline állapot után értesít az app, ez még jó is neked mert egy rövid áramszünetnél pl nem fog zaklatni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
migabi24
üzenetére
Múltkor volt egy áramszünet, persze 3 napig pont nem volt otthon senki és valami lecsapta az áramot. Csak a szerencsén múlott, hogy átmentem meglocsolni a növényeket és ezt észrevettem, így nem kellett kidobálni a fagyasztóból a dolgokat.
Na ezt szeretném elkerülni azzal, hogy a fagyasztó elé tennék egy olyan okos konnektort, ami tud kommunikálni egy olyan felhő alapú applikációval, ami jelez akkor, ha a konnektort nem találja az aktív eszközök között.
De tekintve, hogy se okos konnektorom se ilyen applikációval nincs tapasztalatom, nem tudom, hogy milyen párosítás kellene ehhez. Neten találtam félinfókat arról, hogy az általam linkelt app tud ilyet.Az már részletkérdés, hogy azért jelez, mert szerverhiba/hálózati hiba/ki lett húzva a falból, még mindig jobb, mintha nem jelez semmi. Lényeg, hogy jelezzen a telefonon, ha az app szerint lecsatlakozott az eszköz.
-
migabi24
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nekem van ilyen itthon, de még mindig nem értem mit is szeretnél pontosan
így nagyon nehéz segíteni
-
lsebestyen
addikt
válasz
LouiS22
üzenetére
"Az általad vázolt szituban maximum arról tudnál értesülni, hogy nincs kapcsolat a szerver és a plug között" - elég ez is természetesen (azért írtam az offline állapot vizsgálatát).
Smart life app + gosund sp1 jó lenne? -
LouiS22
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ilyen eszköz nem létezik.
Ha elmegy az áram, nem lesz wifi sem, nem tud a felhőhöz csatlakozni. Másrészt, arról meglehetősen nehéz - nem lehetetlen persze - értesítést küldeni, hogy "elment az áram".
Az általad vázolt szituban maximum arról tudnál értesülni, hogy nincs kapcsolat a szerver és a plug között - de ez lehet akár szerveroldali hiba is, akár a router hibája/hálózati probléma és persze áramszünet is.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy okos konnektort, amihez van olyan normális felhő alapú applikáció (iOS/Android), ami tud jelezni, ha elmegy az áram.
Mit javasolnátok?
Idősebb generációnak kéne, szóval a sok mókolást elkerülném. Konnektor bedug, appon regisztrálás email címmel, eszköz összekötése az applikációval, beállítani, hogy pl. 30 perc offline állapot után kapjon egy app értesítést a telefonra vagy emailt.
Köszi!
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Van több összetett shortcutom iPhoneon amiket Siri hangparanccsal vezérlek. Hogyan tudnám a Homeban beállítani, hogy bizonyos időben kapcsoljanak ezek a shortcutok?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Felszerelésre került a naprolo. Végül egy buta motor lett beszerelve mellé egy shelly 2pm és egy 433as relé a szelerzekelo miatt. A motort nem tudták a kivitelezők beallitani mert speciális kábel kell hozzá. Most felszereltek a shellyt hogy legalább azzal tudjam mozgatni csak figyelni kell a vegallasra. Ti hogyan kötnétek be az rf relét? A shellyvel sorosan vagy párhuzamosan?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Adott egy Home Assistant rendszer, ami egy Dell Wyse gépen fut. A fő vezérlőeszközöm egy iPad 5 falra rögíve. Nagyon jó kis kiosk progit találtam rá, szóval minden tök jó, kivéve azt hogy naponta 5 alkalommal merül le és tölt fel az iPad. Kicsit aggódok azon hogy mikor robban le a falról akksival együtt
Szerintetek ez mennyire normális? Autómatizmusokba meg lett csinálva, hogy 20-80 között legyen, de nem tudom meddig fogja így bírni. Mennyire kell aggódni emiatt? Van-e jobb megoldás? iPad-et nem lehet fix áramra kötni valahogy?
-
jilian
addikt
🙋🏻
Ezt eldughatom belül a gipszkarton falba?
A konnektor mögött csinálnék neki egy belsö dugaljt és akkor ezt a bumszlit nem látnám.
A vékony kábelnek furnék egy lukat ahol kivezetem és ennyi.
-
Vodike
tag
válasz
fap333
üzenetére
Ebbol a toltobol nekem is csak ennyit sikerult kicsikarni, mint neked. Hibauzenetek tomkelege, de mas nem.
Amugy ezt a toltot meg aruljak par neven, meg valami magyar webshopban is megtalaltam a webshop nevere cimkezve.
Vegul en csereltem gen3 wall chargerre, abbol legalabb jon adat:
-
dbius
veterán
Köszi, én magam nem használok dockert, nem is ismerem, a Home Assistant használ dockert az egyes addonokhoz és azok futnak dockerben.
Közben annyit találtam, hogy ssh-n keresztül:
docker container lslistázza a HA-n belül futtatott docker konténereket, és
docker exec --helppedig megmutatja, hogy miket lehet ezekkel kezdeni. Tovább nem merültem bele, nem akarom szétbarmolni a működő rendszert.
-
-
dbius
veterán
A homeassistant mappán belül találod, de csak bizonyos dolgokat belőle.
A docker miatt nem tudsz hozzáférni rendesen, legalábbis én nem tudtam, még ssh-n sem találtam meg azt a bizonyos
configdata mappát és ahogy néztem a neten mások se nagyon találják.Egyébként pont Te hívtad fel a figyelmet a változásra anno: [link]
Szerk:
Böngészd végig ezt a szálat, hátha lesz benne megoldás: [link]
-
4D4M
senior tag
Biztos én vagyok a béna, de hol kellene megtalálnom az ESPHome build és egyéb fájljait?

Az addons egy végtelen hivatkozás spirálban van. Ez gyanús, de nem rémlik, hogy én ebben módosítottam bármit is:
Van valakinek ötlete?
-
fo_di
őstag
válasz
Air.Wolf
üzenetére
szerintem a tuya app fogja sirinek kiajánlani, ez lehet segíthet: https://www.youtube.com/watch?v=unc7b-dIZj0 (nem használom se tuyát, se sirit, de ezt tudom elképzelni és elnézést a kínaiak nevében is a mókus géphangért)
-
Air.Wolf
csendes tag
Szervusztok!
Telepítettem kettő Delight55379 garázsnyitót [link] aTuyaSmart appal, hiba mentesen működik de most szeretném SIRI paranccsal nyitni és zárni. A leírásba az van, hogy csak SIRI!
Ha tudtok segítsek hogyan tudom megoldani nagyon megköszönöm.
-
fo_di
őstag
válasz
fap333
üzenetére
a warningok jó része úgy tűnik, hogy nem támogat elég sokféle szenzort. talán legnagyobb problémát a websocket ping hiba jelentheti
de ha működik legalább a töltési státusz és az energiamennyiség, akkor jó vagy
az abbmen is van jónéhány ismeretlen, de a lényegesek megvannak

ebből a csomóból én talán csak a töltési állapotot, az "energy session" és az "Energy Active Import Register" nevűeket használom (utóbbi megy az energia dashboardra, az előbbi kettő meg sima kártyának)
-
fap333
aktív tag
Nekem sajnos olyan lehetőségem nem volt az evse beállításaiban. De úgy néz ki sikerült előrrébb lépni a belső hálóra való kényszerítéssel. Úgy néz ki mostmár látják egymást
Egyenlőre sok érték nem elérhető, de lehet nem is lesz rá szükségem....
Meg a Notification fülön ír néhány warningot, emit nem tudok eldönteni, hogy probléma-e vagy sem:
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Használom a HA-ban GoogleDrive Backups addon-t.
Az mitől lehet, hogy már több mint 10GB egy mentés? Ez a fajta mentés a mariadb-s adatokat is tartalmazhatja? Ha igen, akkor azt valahogy ki lehet venni belőle? Én nem találtam ilyesmit a beállításai között.
Köszi szépen előre is mindenki segítségét! -
-
fo_di
őstag
válasz
fap333
üzenetére
nekem egy abb töltőm van és azt vettem észre, hogy csak akkor sikerült összekapcsolnom őket, ha az abb szerveréhez nem kapcsolódik a töltő
egyébként az töltőnek ipként a ha ip:9000-et adtam meg
kicsit beszédes a plugin, napi 1-2 csengő alá rakott értesítése van érdektelen dolgokról, amit a fejlesztő megszüntetni nem akar, azt javasolja, hogy automatizmussal töröld ki őket... -
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Vásároltam egy elektromos autó töltőt (Injet Sonic) ami elvileg tud OCPP 1.6J szerint beszélgetni. Találtam egy HACS integrációt is, ami pont erre van kitalálva (HACS OCPP). Próbáltam összehozni a kettőt, de jelenleg valamiért még nem látják egymást. Ha esetleg valaki már megküzdött ezzel a problémával, akkor szívesen venném a tapasztalatokat, hogy pl az URL-nek mi volt a szintaktikája, portbeállítás hogyan lett elvégezve, felhasználó/jelszó beállítások voltak-e, stb, stb...
Köszönöm előre is! -
-
Speederer
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Kicsit utána kellett néznem a Shelly addonoknak, de akkor ha jól értem ennél a verziónál egy kábel lógna ki a hűtőből a szenzor és a Shelly addon között. Ráadásul a Shelly-t és az addon-t össze kell pattintani, így nem férne a konnektor mögé, de mondjuk mehetne a hűtő tetejére, viszont akkor még kellene egy dugalj is.
Jobb lenne a vezeték nélküli (elemes) hőmérő, de tudom, hogy az meg wifi-nél nem előnyös a relatíve nagy fogyasztás miatt.nfer: a wifi-s okoskonnektoros kapcsolgatás ugyan nem tűnik túl kifinomult megoldásnak, de még mindig ez a leggyorsabb megoldás.

Azért most hogy mondjátok, hogy a hűtőben lévő termosztát cseréje megoldhatja a problémát (jó esetben nem drágán), akkor azért ennek még utána megyek. Addig meg bevetek egy wifi-s okoskonnektort.

Köszi mindenkinek a gyors választ.
-
-
Speederer
senior tag
Szüleimnél előállt egy megoldásra váró feladat okosotthon témában.
Az alapszitu az, hogy félig elromlott a hűtő, ami annyit jelent, túlhűt, tehát ha be van dugva, akkor hűt kvázi folyamatosan, kb 0 fokig. Ez nem annyira jó, de a manuális megoldás rá, hogy a behelyezett hőmérőn csekkolható, hogy mennyi a hőfok és ha már kezd túl alacsony lenni, akkor ki kell húzni. Aztán persze érdemes visszadugni mielőtt nagyon felmelegedne... mindezt manuális módszerrel nem túl szórakoztató.Persze vehetnének másik hűtőt, vagy megcsináltathatnák a mostanit (bár ez lehet nem annyira rentábilis), de én megláttam benne az okosítás lehetőségét.
A probléma, hogy nincs náluk Home Assistant és igazából egy plusz szervert nem is szeretnék. Szóval vagy át kellene csatornázni az oda kihelyezésre kerülő eszközöket (hőmérő + switch) az én HA szerverembe (vpn adott) vagy náluk kellene olyan eszközöket elhelyezni, ami nem igényli a HA-t.
BT-s és zigbee-s hőmérőim vannak itthon, meg okoskonnektor is, utóbbiból zigbee biztosan, de talán valamilyen wifi-s is, ezekből lehetne most gazdálkodni. Igazából még egy plusz zigbee coordinátor is van, ami perpill nincs használva, csak tervben volt, hogy majd valamikor beüzemelem.
Szóval most így ezeket leírva körvonalazódik is bennem, hogy a zigbee irányba kéne elindulni, viszont egyelőre nem látom át, hogy hogy tudnám vpn-en keresztül megoldani a dolgot (2 külön subnet van, ezek látják egymást oda-vissza: 192.168.x és 192.168.y), illetve hogy a 2 zigbee hálózat miként működhetne 1 HA-ból.Valaki használ ilyesmit? Vagy felejtsem el és oldjam meg ott helyben?
-
faki_
senior tag
válasz
abrtom87
üzenetére
Bármi jó lehet, amit tudsz az iOS parancsokból vezérelni. Nekem pár dolog így vált automatizmusból a Home Assistant alatt. Pl. Smart Life (Tuya) dolgok is megjelennek lehetőségként, eWeLink nem, de azt az appon belül Siri-hez adva már szintén elérhető, Eve Motion-t nem ismerem.
-
abrtom87
tag
Szerintetek ha azt szeretném, hogy ha otthon vagyunk (kizárólag akkor) és elmegyünk a kapu egy pontja előtt akkor felkapcsoljon a lámpa x percre, akkor ahhoz mi kellene? Fontos, hogy szomszéd, idegenek esetén ne kapcsoljon, csak ha otthon van valamelyik családtag (Homekit rendszerünk van, iPhoneokkal). Kamera rendszerünj esetén van így beállítva, hogy családtag otthonléte esetén nem rögzít, csak ha elmegyünk. Eve Motion lenne jó (több Eve eszközöm van) vagy jobb lenne egy Aqara FP2?
-
Gtaati
őstag
Minden megoldás érdekes lehet, akár az is hogy a kapcsoló helyére egy okos kapcsolót tenni. Olyan letezik ami okos és mechanikusan hagyományos ként is használható? Milyet ajánlotok? Köszönöm!!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e az, hogy egy nedves-párás aknában van egy szivattyú amiről az öntöző rendszer működik. Az aknában van egy dugaljzat amibe be van a szivattyú dugva. A túl végén meg egy billenő kapcsoló. Az megoldható-e, hogy a billenő kapcsoló mindig fel lenne kapcsolva, és az aknában a dugaljzatba egy okos dugaljzatot tenni ami rendelkezik ip védelemmel, és így távolról vagy időzítve használni a szivattyút? Ha igen milyet tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
-
-
Burki
aktív tag
válasz
ViZion
üzenetére
Szia. Köszi. Ezt találtam meg én is.
Flashing the device does not require soldering.
Következő lapon:you will need the following:
Sonoff ZB Bridge Pro (duh!)
FTD Flasher (or this one)
Soldering Iron (TS80P) and headers (optional if you have other ways of securing pins in place)
Majd megmutatja mit hova kell forrasztani. -
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit elkeseredve szeretnék segítséget kérni. Vettem egy Sonoff Zigbee Bridge Pro-t, illetve egy Sonoff hőmérőt tesztelés céljából. Az eszköz remekül működik a saját applikációjában, viszont tegnap este amikor szerettem volna Home Assistant alá integrálni, csúfos kudarcot vallottam. Próbáltam Add-ons menü alatt, eWelink Smart Home felületen keresztül, de ott a bejelentkezés után az az információ fogadott, hogy sem a bridge, sem a hőmérő nem támogatott eszköz. Ez után elkezdtem keresgélni, és szembe jöttek velem firmware cseréről szóló leírások, de az első amibe beleolvastam úgy kezdte a műveletet, hogy kapjam szét az eszközt, és forrasztgassak kábeleket a nyákra, a másik végére meg usb csatlakozót. Egyrészt túl laikus vagyok ahhoz, hogy ezt elvégezzem, másrészt nem akarom ennyire szét hebrákolni az eszközt amit vettem.
Szeretnék működő megoldást találni a problémára mielőtt berendelném a további tervezett eszközöket.
Szóval a kérdés az lenne, hogy megoldható-e forrasztás / heggesztés / hebrákolás nélkül az, hogy ezt a nyomorúságos Sonoff Zigbee Bridge Pro eszközt beintegráljam HA alá, és a hozzá kapcsolt hőmérőt, és a jövőben hozzá kapcsolni tervezett eszközöket működtetni tudjam HA alatt?
Amennyiben van megoldás rá, tudna nekem valaki egy olyan linket adni, ami ténylegesen működő megoldást vezet le?Előre is köszönöm a segítséget!
-
JMP
kezdő
-
amaximus
csendes tag
válasz
tototos
üzenetére
Tasmota+Portisch-el a következőképpen működik:
* sniffelni: rfraw 177 (lásd: https://tasmota.github.io/docs/Commands/)
• nyomd meg a kívánt gombot, akár többször is
• jegyezd le a console-on mutatott kódot
* keresd a leggyakoribb bucketeket
* a formátum (lásd https://github.com/Portisch/RF-Bridge-EFM8BB1/wiki/Commands):
0xAA: sync start
0xB1: command
0x05: bucket count
buckets 0-4
data
0x55: sync end
* a küldendő kód: átformázni kell a sniffelt kódot: https://bbconv.hrbl.pl/
0xAA: sync start
0xB0: command
0x35: len command
0x05: bucket count
0x14: repeats
buckets 0-4
data
0x55: sync endHa ez megvan akkor egy template sensor kell, ahol az xxxx, yyy, stb a fent átformázott kód vagy annak egy jellegzetes részlete:
(ha_venv3_12) thin620t:~/homeassistant_conf/mqtt_sensors $cat rf433.yaml
name: "RF433"
state_topic: "sonoffrf433/tele/RESULT"
json_attributes_topic: "sonoffrf433/tele/RESULT"
# grep "[019][89][01][89] 55" sencor_rfcodes.txt
value_template: >-
{% if value_json.RfRaw.Data| regex_search('xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx\s55') %}
living_motion
{% elif value_json.RfRaw.Data| regex_search('yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy\s55') %}
smoke_detector0
{% elif value_json.RfRaw.Data| regex_search('zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz\s55') %}
blinds_open
{% elif value_json.RfRaw.Data| regex_search('wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww') %}
blinds_close
{% endif %}
expire_after: 5 -
tototos
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tippje, hogy ezt a távirányítót hogyan tudnám HA segítségével emulálni? [link] Vettem Sonoff rf bridge-t de nem látja a távirányító jelét. Raktam rá már egyedi fw-t azzal sem.
-
Primary92
senior tag
Van olyan olcsó kijelző (Shelly Wall Display-hez vay Sonoff NSPanel-hez hasonló), ami ismeri MODBUS RTU-t?
-
Sziasztok!
ESPHome kütyüknél (Wemos D1 mini főleg) szoktatok állítani a flash_write_interval értékén? Default 1 min, mennyi így ezeknek az élettartama? Érdemes kitolni 3 min-re?
-
Jarod1
veterán
Sziasztok! Melyik az a Légkondi típus ami smart life ba integrálható?
-
-
-
Celtis
veterán
válasz
jilian
üzenetére
Célszerűen ugyanolyan keresztmetszet, szigetelés és átmérő mint az eredeti. A helyes polaritás mellett inkább arra kell figyelni, hogy a toldás megfelelően legyen szigetelve, illetve a kábel lehetőleg időjárás álló legyen, ha kültéren, főleg napon van. A fekete köpeny jellemzően jobban bírja.
De nem igazán tudod elrontani.
-
jilian
addikt
Hello,
mennyire lehet meghosszabitani egy kaputelefon
solar panel kábelt? (5m kéne)
Mert akkor át tudnám rakni a kapu másik oldalára ahol 6 órával többet sütné a nap. -
amargo
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Ez CW és WW-t tud és a kettőt egyszerre, ha jól számoltam 3 módja van.
A motor az UVW és 3 db vezeték megy bele, UVW a képen alul látszik is. DC áramot kap a motor, de nem tudom mekkora feszt.
A topic-ot köszönöm, ott is felteszem a kérdést 😊
JMP: ha már kommunikálni fog, akkor igen HA alá.
Mit értesz külön kezelés alatt? Mert igen külön szeretném kezelni a lámpát és a motort is, ha van valami kész megoldás mint a sonoff iFAN, az jó lenne
Ami az én fejemben ez érlelődik: a falon van 2 db kapcsolóm az egyik kapcsolná a lámpát a másik a FAN-t csak simán on/off legutolsó állapot alapján viszont HA alatt vagy közvetlenül RF-e / zigbee-vel lehetne finomítani. Korlátozott viszont a vezeték. Jelenleg 3 db vezeték megy a FAN+ LED felé és emlékeim szerint van még egy UTP kábelem is ott alacsony feszültség gyanánt.
-
válasz
Jolida
üzenetére
Annak az adapternek van kimenete is? USB csak táp? Sajna nem csak mérni akar, Szivattyút is kapcsolgatna, meg távolról is ránézne.
Kvázi egy okostermosztát kell, de kitolt tartománnyal...Összeszedtem, ESP32-vel, 2 csatornás relé modullal, kijelzővel és 2 db dallas szenzorral 5k alatt van Aliról. De itt nincs Tuya app.
-
válasz
amargo
üzenetére
Ez miféle LED ez? Nem RGB, csak CW?
A motorba hány vezeték megy? Hány Voltos? Mert DC-re van PWM vezérlő, vagy van ESC ha BLDC motor. Ezeket lehet építeni, vagy venni készen is. Ha a fesszel kell szabályozni, az macerásabb, de megoldható. Hobbielektronika topikban tudnak jobban segíteni esetleg.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
...természetesen nem
Lekvár lesz az, csak ilyen híg egy kicsit!
-
Sziasztok!
Valami okos hőmérő kellene a kollégámnak, lehetőleg wifi Tuya...
Nehezítés: 100°C-ig kellene legalább mérnie. Sonoffnak van olyan, ahol a mérőt külön lehet csatlakoztatni, de csak 85°C-ig mér.
Egyelőre elzárkózik az ESP építéstől (10k alatt meglenne kijelzővel
) , mert a gyári jobb, Tuya kell, stb...
Létezik ilyesmi egyáltalán?
amargo: milyen lámpát kapcsol? Ha innen csak áramot kap, akkor ott lehet a szín állítgatás esetleg.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Kicsit hamarabb cselekedtem mint gondolkoztam volna és lenne egy kérdésem mennyezeti ventilátor és lámpa okosításával kapcsolatban a lámpa része még csak-csak, mert ahhoz van ez külön vezérlő és ebből a controllerből csak az on/off jel megy ki a LED vezérlő felé és minden kapcsolás után változtatja a színét gőzöm sincs, hogy lehetne-e ezt valahogy okosítani ESP-vel?
így néz ki a remote controller:
[kép] [kép] [kép]Ez a ventilátort : [link] természetesen DC motor-os és én meg vettem hozzá egy SONOFF iFAN04-et, ami AC-t kezel
mind1
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kompakt vízhűtés
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szerintetek ez mennyire normális? Autómatizmusokba meg lett csinálva, hogy 20-80 között legyen, de nem tudom meddig fogja így bírni. Mennyire kell aggódni emiatt? Van-e jobb megoldás? iPad-et nem lehet fix áramra kötni valahogy?