- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
50500 - 50401
68459 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Nagy valószínűséggel megváltoztak az entitásnevek, azaz a jelenlegi entitások nevei nem azonosak az előzőekkel. Ha azokat visszaállítod a régire akkor meg kell jelenjenek a korábbi adatok.
Szerk: persze ha visszaállítod a neveket a korábbira, akkor a jelenlegi entitásnevek alatt gyűjtött adatok fognak eltűnni. Adatbázisszinten össze lehet őket boronálni, de abban nem tudok segíteni.
-
fil
őstag
HA-n van egy HomeWizard P1-es a villanyórán. A napokban ez megszüntette a kommunikációt a HA-val (elérhetetlen volt).
Sajnos rossz megoldást választottam, gondolván, hogy az egyszerű és töröltem majd újraraktam a P1 integrációt. Ezután működik rendben, da a korábbi adatok mind elvesztek. Vissza lehet ezt hozni valahogy, backupból? -
dbius
veterán
Csak tipp: A card mod szerintem nálad is fent van és annak volt egy breaking change frissítése 3.4.0-nál. ami pont ilyesmivel kapcsolatos.
A style fölé szúrd be:
card_mod:style:Utána szerintem működni fog.
-
BrandonXXV
aktív tag
A Shelly mint gyártó, jó irány lehet?!
Kellhet nekem a HomeKit?! -
ViZion
félisten
Simple termostat-nál a style nem működik. Lehet, h nem a legutóbbi HA frissítés okozta, hanem vmi korábbi...
Van megoldása vkinek, vagy várni kell a frissítést? -
vampire17
addikt
Ha nincs nulla, akkor esetleg ez:
https://www.okosabbotthon.hu/zigbee-230v-rele-ket-aramkoros-csak-fazissal-mukodo-kapcsolobemenettel
-
hunace
tag
Sziasztok,
olyan relét keresek amely 2 áramkört, két külön fogyasztót (izzót) tudok vezérelni és a lehető legkisebb méretben (Zigbee vagy Wifi).
Melyiket tudnátok ajánlani ? -
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában, olvasgatok is persze, de merült fel kérdés.
Alapvetően onnan indult a dolog, hogy szeretnék a garázsba és a konyhába egy-egy okos füstérzékelőt, ha bármi gond lenne, ne csak helyben jelezzen, hanem küldjön értesítést is.
A shelly termékét nézegetem, mert szimpatikus, hogy vannak megoldásaik sok mindenre.
Na most, van saját alkalmazása, amin keresztül lehet látni az eszközöket, oké.
Viszont elég sok almás eszközt használunk, aminek van az apple homekit része.Milyen irányba érdemes indulni, későbbieket is szem előtt tartva, shelly saját alkalmazása, vagy apple homekit felé?!
Világításban a váltókapcsolás megoldott okosreléknél?
-
ojb
tag
Igen.
Jól értelmezed. Szükséged lesz egy ZB GateWay-re is.
Mivel a már megvásárolt eszközöd (konnektor) a Tuya cloud szisztémához integrálható alapértelmezetten, ezért célszerű Tuya kompatibilis GW-t vásárolni hozzá.
A kinézett Avatto GW02 -vel együtt fog működni a konnektor.
A későbbiekben arra kell majd figyelned, hogy a megvásárolt ZB eszközök mind Tuya kompatibilisek legyenek. -
Fuser és Tsa
tag
Sziasztok,
egy teljesen triviális dologban akadtam meg.
Illetve nem megakadtam, el sem tudok indulni.
Annyi lenne a dolog, hogy klíma értékeit (beállított hőfok, működési mód, ventilátor) elmenteni segédváltozókba, és egy script lefutása után visszatölteni a klímára.
A segédek megvannak, de az értékadással meg vagyok lőve.
Valaki ki tudna segíteni egy gondolatébresztéssel? -
4D4M
senior tag
Ez mondjuk azért lehet így, mert általában működnek. (: zigbee eszközökre gyakorlatilag néhány kivételtől eltekintve semmilyen frissítés nem érkezik, és nem is szükséges. Boldogan elbeszelgetnek amig van kivel, és ki nem lehelik a lelküket. Amíg van valaki aki legyártja ezeket, addig a meglevő nyílt forrású cuccok elmukodnek lokálisan. Ha ettol elpartolnak a gyártók akkor én is elpartolok tőlük... Ilyen egyszerű.
-
zsamiatt
őstag
"2. az 1. kiegészítéseként: semmi nem garantálja azt, hogy holnapután nem tesznek keresztbe a localtuya és társai workaround megoldásoknak."
Csak hogy korrektek legyunk ez a DIY megoldasban is igaz ha leal a fejlesztes lassan nem fog tudni mukodni. Es ha nem vagy programozo + nincs szinte korlatlan idod ugyan ugy cseszheted. Szamtalan github projekt van amihez mar evek ota nem nyultak. Legyen szo firmwarerol, pluginrol, egyeb progirol.
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Tök új vagyok okos otthon témában. Bár elolvastam pár cikket összefoglalót, és igyekeztem a keresőt is használni, de mégis lenne pár kérdésem.
Vettem egy okos konnektor/fogyasztásmérőt (Tuya Smart Plug Zigbee EU With Power Monitor), ami ha jól értem csak Zigbee rendszeren át érhető el, tehát szükségem van egy Zigbee gateway/hubra.
Jelenleg ezzel próbálkoznék csak, bár a későbbiekben tervben van kerti öntözőrendszer kapcsolgatása, illetve telefonról távirányítható garázskapu kapcsolgatás. Bár ez ügyben még nem néztem utána dolgoknak.
Kérdésem az lenne, hogy bármilyen Zigbee + Wifi/RJ45 (esetleg +BLE) gateway jó lehet, vagy valamire még figyelnem kell?
Legolcsóbb megoldásnak a Avatto GW02 ZigBee tűnik, vagy a Xiaomi Yeelight Gateway picit többért. Ezek jók lehetnek vagy mást javasoltok?
Köszi szépen előre is -
chemand
aktív tag
-
ViZion
félisten
-
butch3r
senior tag
sziasztok
próbált már valaki itt sikeresen csatlakoztatni smartThingset HA-hoz?
jelenleg vpn-en keresztül lehet elérni HA-t, zero tier one-al. Viszont nem jöttem még rá, tudok e és ha igen hogy zero tier one vpn-nel webhookot létrehozni? amit eddig találtam az alapján ott is csak fieztős megoldás van.
ötlet, javaslat? azon túl hogy nabu casa-ra fizessünk elő?
esetleg másik olyan vpn szolgáltatás ahol webhook ingyenes és HA kompatibilis?
-
ViZion
félisten
sajnos ez a felhős világ az, ami jön, ránkerőltetik. win 11 iskolai laptop, ami egy gáz tablet amúgy, ms reg nélkül el sem indul. Mivel nem hazudtuk be a gyerek korát, így minden indításhoz az én belépésem is kell. Kipróbálom vmikor live linuxal, mert ez kuka. Továbbra is tartom, h Ms, fb, guggli több adatot gyűjt, mint a Tuya. Es a HA is... pedig nem kértem. De ha olvastátok, hamarosan autózni is csak online bejelentkezés után lehet... vagy nem lesz navi, zene, stb... de majd meghackelik ezt is, meg mindenkinek alap lesz a normális tűzfal. a tuya valahol nagyon hátul van a felhős para listámon, másnak meg nem, ennyi.
-
chemand
aktív tag
-
migabi24
nagyúr
-
chemand
aktív tag
-
migabi24
nagyúr
-
LouiS22
veterán
A kóstolgatásod lepereg rólam, cserébe írok néhány gondolatébresztőt.
0: az olcsó és a jó ritkán jár együtt.
1. azzal, hogy QR-ral hozzá tudod adni a HA- hoz a cuccaid egy dolog történt: kreáltál egy csodálatos, a felhőtől függő valamit. Ha a túlvégen lelövik a szervert, vagy leáll, netán fizetős lesz a hozzáférés, akkor majd vakarod a fejed.
2. az 1. kiegészítéseként: semmi nem garantálja azt, hogy holnapután nem tesznek keresztbe a localtuya és társai workaround megoldásoknak.+1: a wifi nem smart home protokoll, bármennyire is annak hiszik sokan
De örülök, hogy te elégedett vagy vele egyelőre, remélem, hogy a jövőben is így lesz.
Egyébként egy eszköz nem attól lesz okos, hogy ráírták. Szerintem attól lesz okos, ha okosan, ésszel tudod/fogod használni.
-
migabi24
nagyúr
Én semmi hátrányát nem tapasztaltam még, viszont nagyon kényelmes és nem kell hozzá programozónak lenni, a mai világba minden küldi az adatokat mindenhova ezt el kell fogadni, amíg nekem ebből nem származik hátrányom addig leszarom, gondolom akkor te okos telefont se használsz? Vagy okos Tv-t.
-
LouiS22
veterán
-
ViZion
félisten
háát, FB vagy google bármid van-e? Azok több adatot gyűjtenek, csak nem kínába küldik. De még a HA-val is küzdeni kellett, h ne csatlakozzon az "anyahajóhoz", pedig itt a biztonság meg a lokál a kulcsszavak...
Tuya cuccok kevés alkalommal másznak netre. Csak 7 napos statom van, ~46k dns lekérdezésből 28 db-al az első Tuya cucc egy villanykapcsoló. -
ViZion
félisten
-
Gabesz87
veterán
ESP egyelőre még totál idegen számomra, nem foglalkoztam vele. Rendeltem Ali-ról - ma jött meg - 2db M5Stack Atom Lite-ot (ha jól tudom, ezeket mesh-ben is lehet használni, ha netán nem lenne elég 1-nek a hatótávja). A cél igazából egyrészt kiváltani a Xiaomi Gateway 3 HUB-ot, meg a jövőbeni fejleszhetőség. A kérdésem, hogy akkor BLE proxy-ként ugye ki tudom váltani a gateway-t? Csak Xiaomi hőmérők csatlakoznak rá, ill egy éjjeli fény, de annak meg igazából teljesen fölösleges HA-ban lennie.
-
ojb
tag
-
footy
addikt
Van ra lehetoseg hogy egy ilyen boardon javitsak a WIFI jel erossegen?
AZDelivery ESP32 NodeMCU Module WLAN WiFi Dev Kit C Development Board mit CP2102
Ugyanazon a helyen egy raspberry zero W-vel meg teljesen stabil a kapcsolat, amikor az ESP-vel mar szakadozik.
Van esetleg ajanlott ESP aminek van kulso antennaja? -
4D4M
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
4D4M
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
4D4M
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
4D4M
senior tag
-
4D4M
senior tag
2024.02 update fail, ha esetleg valaki Hikvision integrációt használna...mint én.
-
-ZeeZee-
senior tag
-
ViZion
félisten
Szia!
Az megfelelő és olcsóbbat nem nagyon találsz. Sajnát app kell, mert amúgy nem tudod beállítani, utána akár törölhető is, weben eléred -ha nem kapcsolod ki ezt a lehetőséget.tukko1: Gosund jó, aranyos, olcsó, de a kikapcsolás jelzésére alkalmatlan, sok fals pozitív volt nálam... Shellyvel ez megoldódott.
-
adabra
senior tag
Én NOUS A1Z zigbee-s dugaljból használok 8 db-ot. Amazonról rendeltem még 22-ben, mert még szállítással is olcsóbb volt, mint itthon. [link]
- stabilan működnek kb. másfél éve
- fogyasztást is mér
- kicsi a helyigénye
- állítható, hogy mi történjen áramszünet után
- állítható a LED működése
- némelyik csak azért van bedugva, hogy a zigbee mesh hálózat jobb lefedettségű legyenMosógépet vagy szárítót pont nem vezérlek/mérek velük, de szerintem jó cucc.
Ilyenem is volt 3 db, de abból 2 már nem működik.
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni: egy szivattyú teljesítményét szeretném monitorozni HA alatt, illetve ha arról van szó, akkor kikapcsolni akár távolról is. Egy 10x10-es OBO dobozba szeretném belerakni, a szivattyú teljesítménye kb. 1000-1200W. Csak HA alól szeretném vezérelni, monitorozni, nem kell saját app. Shelly Plus 1PM-et néztem ki:
- HA integráció
- MQTT
- fogyasztásmérés monitorozás.
Ennél van jobb, vagy esetleg ami ezeket tudja, de olcsóbb? Előre is köszönöm.
-
tukko1
aktív tag
Milyen fogyasztásmérős dugalj ajánlotok mosógéphez és szárítóhoz?
-
halisa
tag
Csak elmélkedés. Ha van egy ilyen BADRING vízszivárgás-érzékelő és felteszem a falra/plafonra. Ott is működhet? Mert hétvégén a műhelyben elment az áram/panel ház fszt/. Nem értem el az ottani HA-t. Gondoltam biztos a net ment el megint. Majd át sétálok megnézem mi a helyzet. Hát, a fölöttem lakók eláztattak. Teljesen elázott a fal/tapéta az áram is elment.
Ha tennék a kényes pontokra a plafonra ilyet talán időben jelezne a rendszer, hogy tudjak reagálni. -
belashx
senior tag
-
spst
csendes tag
-
ViZion
félisten
-
sambenez
addikt
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Picit Off-os téma, de talán elfér, mivel nem találtam élő topikot.Asustor NASon fut a Home Assistant egy VirtualBoxban. Vagyis futna, de nem.
Eddig minden rendben volt vele, ma viszont valamiért úgy gondolotam, hogy újraindítom a HA-t. Sajnos nem indult el, de el se jutott odáig, hogy próbálkozzon, mivel csak a VB Shell-je jön be.
Próbáltam régi, és új verziójú HA-t elindítani(vdi fájl), de ugyanaz van.
LEszedtem a VirtualBox-ot, visszatettem, de ugyanaz a helyzet,.
A NAS utoljára 01.22-én frissült, azóta nem volt vele gond.Valaki tudna adni támpontot, merre induljak el? Mindjárt kipróbálom a Pc-n is, hátha, bár az nem ugyanaz a környezet (win11)
-
spst
csendes tag
Vaillant kazánunk van és a Multimatic appot, illetve a Multimatic HA integrációt használom. Az appban megjelent egy frissítési üzenet, miszerint megszűnik a Multimatic app és a sansoApp is.
Aki bármelyiket használja figyeljen erre, mert a frissítés elhalasztása nem megoldás, március környékén leállítják a jelenlegi szervert, újra költöznek és azzal már csak a frissített, új MyVaillant app működik.
Én ma frissítettem és az app működik, többet tud, de még vannak hiányzó dolgok, pl. a Party üzemmódot nem tudja, de állítólag folyamatosan fejlesztik.
A frissítés után másik HA integráció kell hozzá, szintén MyVaillant a neve és elérhető a HACS repoból. -
spst
csendes tag
Állítólag ez lenne cél, de nem rég volt az éves elszámolás, nem jöttek olvasni a mérőt és átalányt akartak nekem elszámolni. Mikor megpanaszoltam, még engem kértek számon miért nem jelentettem be időben... Kérdem én, akkor miért jelent folyamatosan a mérő, ha nekem kellett fényképeket készíteni róla és beküldeni? Minek akkor a korszerű technika?
-
gyuri2008
veterán
-
LouiS22
veterán
-
gyuri2008
veterán
-
sambenez
addikt
-
gyuri2008
veterán
Tavaly felraktak egy új villanyórát a típusa:
SX601 (S12U16) Egyfázisú SMART fogyasztásmérő 2G/4G
kommunikációs modullal.Miért van bebenne gsm modul meg sim kártya?
Ez beszélgetést és képet rögzít?
-
fo_di
őstag
esetleg ez? [link]
vagy kézzel megszerkeszted a mostani készleted? -
rita7107
aktív tag
-
koala69
tag
Sziasztok,
max7219 kijelzore szeretnek szoveget kiiratni. Eddig pixelmix.ttf-et hasznaltam, de most ekezetes karakterekre lenne szuksegem.
Tud esetleg vki ajanlani olyan fontkeszletet, ami boldogul ezzel a feladattal, es eleg jol olvashato 8x8 -as kijelzon?
Koszonom! -
footy
addikt
Sziasztok!
A Tado hoszivattyuvezerlojevel van valakinek tapasztalata?
Egyszeruen semmit nem talalok rola. (semmi youtube video, vagy teszt vagy akarmi)koszi
-
Satus
tag
-
Bathalsar
aktív tag
Egy VALLHORN-t beszereztem, de csak most olvastam el, hogy kültérben is használható. Z2M simán felismerte, csak előtte rá kellett jönnöm, hogy nem 3x, nem 5x, nem több mp-ig kell nyomva tartani a párosító gombot, hanem 4x kell megnyomni.

BADRING érkezését várom, ha jó áron lesz, kelleni fog több is.
-
spst
csendes tag
Módosítottam az automatizmust az unknow állapot megelőzésére és több mint egy hete tesztelem különböző körülményeket előidézve és úgy tűnik jól működik. Ezt használom, ha érdekel valakit.
alias: Terasz világítás be- és kikapcsolásadescription: Terasz világítás terasz ajtó vezérelt be- és késleltetett kikapcsolásatrigger:- platform: stateentity_id: binary_sensor.teraszajtofrom: 'off'to: 'on'- platform: stateentity_id: binary_sensor.teraszajtofrom: 'on'to: 'off'for: 00:00:10condition:- condition: orconditions:- condition: sunafter: sunset- condition: sunbefore: sunriseaction:- service: light.turn_{{ trigger.to_state.state }}target:entity_id: light.terasz_vilagitasmode: single -
LouiS22
veterán
-
eastsider
nagyúr
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném. Át kellene helyeznem egy sima egysarkú kapcsolót az ajtó másik felére. Szeretném a lehető legkevesebb rombolással megoldani. Létezik olyan kapcsoló ami pl RF-en keresztül kapcsol pl egy sonoff relét amit a régi kapcsoló helyére raknék be például? Mit ajánlanátok erre nekem? Köszönöm előre is! -
rita7107
aktív tag
-
its_grandpa
tag
Igen, leegyszerűsítettem mert ez volt a feladat,innen indultunk.
>> ...kellene valami fizikai védelem is a padló elé hogy ne mehessen be túl meleg víz..
Erre mondtam egy 40 rugós megoldást.
Most meg a szálat olvasva átalakítjátok az egész fűtési rendszert, beraktok ~ 150-ért hidrováltót meg egy keringetőt. Értem én a jó tanácsokat de úgy gondolom kell egy gépész aki rendesen megtervezi neki és akkor 3-4 kiló elköltése után talán rendes fűtése lesz. -
4D4M
senior tag
Konkrétumok nélkül nehéz erről beszélni, de ami elhangzott 6-8 kW az 2-3 átlagos méretű korszerű ház teljes hőigényét fedezi egy zordabb téli időszakban. Attól függően hogy milyen a padlóburkolat, praktikusabb egy bizonyos beérkezo teljesítmény felett már inkább a padlóban akkumulalt energiát elszállítatni, mint levagni a rendszerről. Tehát ha úgy tetszik olykor pont növelni kellene a tömegáramot a csökkentés helyett.
-
ViZion
félisten
ha már "harc"...
És akkor ott vannak az emeletes házak, ahol meg lehet baccódni, de a meleg az megy fel.
Szobákban termofej + shelly TRV az emeleten, 26 °C, lent 23-24. Nem akkora para -főleg az asszonynak-, de nekem alváshoz kevesebb is elég lenne, sőt.
Ajtót az emelethez leszavazták, kellene egy hőfüggöny, de ha valaki hajnalban ott belekeveredik és arccal előre ledzsanáz a lépcsőn...
rita7107: elvileg reset után ezek csinálnak egy wifi hotspotot, ahhoz kell kapcsolódni telefonnal és konfigolni. Ha előző tulaj a Tuya-ból nem léptette ki, akkor nem fog menni szerintem.
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam ingyen egy wifis (?) kapcsoló "okosítót" + egy kinetic kapcsolót.
Ennek a magyar megfelelője. [link]
A kinetic kapcsoló + a normál kapcsoló része működik, de wifin keresztül nem "látom", se a routeren, se a telefonos applikációban. (Kinetic switch/Tuya).
Hogyan lehetne megtudni, hogy valóban wifis, esetleg találkozott már ezzel a termékkel valaki? -
gorbep
őstag
az a baj, akkor a többi helység hűlni kezdene... meg van oldva, nincs probléma, csak nem állandó a tömegáram... nem ördögtől való ez...
Azért a szabályozástechnika 40 éve megoldotta már a nagy időállandójú rendszerek precíz szabályozását... de ez nem egy hiszterézis szabályozó, de nem is egy PID...

-
4D4M
senior tag
Vétek lenne télen nem beengedni a napsütést. A passzívháztervezés gyakorlatilag erre épül.
1.: légtechnika
2.: kikapcsolt hőtermelővel keringtetni a padlófűtést -> átlagolja a helyiségeket
3.: ahogy Audience mondta, ha jól van belőve az előremenő, akkor önszabályozó módon automatikusan leesik a leadott teljesítménye, ahogy csökken a hőmérsékletkülönbség a helyiség és a padló között.
4.: kisgatyában élvezni a napsütést (: -
Audience
aktív tag
Megakadályozni a benapozódást, így van! Ha csutkára elzárod szerinted mennyi idő mire lehűl, majd ha elmegy a nap és estére lehűl a levegő mikorra érti utol a beállított hőmérsékletet?
Ezen picit segít az, hogy önszabályozó és ahogy nő a hőmérséklet, melegszik a naptól a felület csökken a hőleadása.
Az általad leírt esetet nem lehet felületfűtésnél kezelni!
-
gorbep
őstag
-
Audience
aktív tag
Ha egy kör le kell zárni akkor ott valami nem kerek. A felületfűtést nem lehet/érdemes ugyanúgy szabályozni mint egy radiátort.
Ha le kell zárni teljesen az méretezési/kivitelezési/beszabályozási hiba!
Egy jól méretezett rendszerben ha be vannak állítva a tömegáramok és jól van megválasztva/szabályozva az előremenő akkor mindenféle hókuszpókusz nélkül rendben kell lennie a helyiséghőmérsékleteknek. Akinek az kell, hogy napközben leállítja a fűtést, estére elindítja, gyorsan változtatja annak nem való a felületfűtés. A felületfűtéssel szép egyenletes hőmérsékletet lehet tartani egész évben.
Szerintem(!) aki ilyen elektronikus hókuszpókuszokkal tudja csak egy helyiséghőmérsékletet beállítani ott rossz a rendszer.
-
tasiadam
veterán
Udv
A Homa Assistantal valamennyire mar baratok vagyunk, igy nem ujdonsag a nagyresze, viszont az lenne a kerdesem, hogy Wifis kaputelefon bekotheto siman alexa rendszerbe valahogyan? HA-nal egyertelmu lenne, de ha nem szukseges, azt kihagynank.
-
mauimagic
senior tag
-
sunavlys
őstag
-
Audience
aktív tag
-
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
-
4D4M
senior tag
-
Audience
aktív tag
-
mauimagic
senior tag
-
4D4M
senior tag
Csak ugyanazt tudnám válaszolni, mint sunavlys-nak.
A padlófűtés pont egy nem változó tömegáramú hőleadó – ha szakszerűen készül. -
sunavlys
őstag
-
mauimagic
senior tag
-
tradeelek11
aktív tag
-
xeo98
csendes tag
-
4D4M
senior tag
-
User_2
aktív tag
-
Gabesz87
veterán
Tegnapi este margójára egy kis segtíséget szeretnék kérni. Történt ugyanis, hogy arra jöttünk haza vidékről, hogy kilyukadt a hazsnálati víz tágulási tartálya, spriccel a víz, és a tároló helyiséget a garázs mellett el is árasztotta. Nagy kár nem történt szerencsére, a szauna alá is befolyt a víz, ez ami még kérdéses, hogy onnan hogy töröljem fel
A másik oldali tároló is úszott már, azt meg a xar vízlágyítónk áztatta el többször (novemberben tönkre is ment) ill. a tavaly augusztusi itéletidőben a csatorna lefolyóból (ahová a vízlágyító túlfolyója van állítva) ömlött vissza a víz. De az új vízlágyító beszerelésével párhuzamosan ezt is helyre tétetem, megcsináltatom, hogy jó legyen. Na szóval az az ötletem támadt, hogy ezek után mindkét tárolóba, de talán még középre is - ahol az autó áll - tennék valami vízérzékelőket, ami HA-ba van integrálva, és nyilván küld értesítést. A gond az, hogy nem értek hozzá, gőzöm sincs, mi kell hozzá, hogysmint kell megcsinálni, szóval jó lenne egy kis segítség. Zigbee koordinátor van de akár wifis is lehet, mindegy. -
sunavlys
őstag
-
4D4M
senior tag
-
mauimagic
senior tag
kicsit leegyszerűsíted a dolgot, hiszen ha kevert köröd van, akkor nem lesz elég a kazán szivattyú, be kell építeni egy másikat, illetve hidraulikus váltót is illik tenni.
Egy jól modulációval rendelkező, normálisan méretezett kazán mellé egyik sem kell, megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
50500 - 50401
68459 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Milyen egeret válasszak?
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Óra topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)