Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tukko1
aktív tag
válasz
ViZion #53860 üzenetére
Azt én se tudom honnan kapja a relé a tápot én csak a gyári modult (nem tudom a számát fejből) cseréltem ki egy esp-02s -re! A gyári modul gnd és 3v pinjeir rá volt még forasztva párhuzamossan 3db smd kondi! Ezt lehagytam, de szerintem próbáltam azzal is és úgy emlékszem azzal is "cicergett". Akkor az simán lehet hogy a esp-02s modul rossz minőségű?
-
noorbertt
őstag
válasz
vampire17 #53627 üzenetére
Szia,
tado pro app, magyar szemszögből miben ad többet? Tudsz olcsóbban rendelni esetleg? Kell hozza bármilyen papír?
Regisztrációkor nincs Hungary lehetőség, így arra tudok gondolni h csak több funkció érhető el és ha másnak akarod telepíteni akkor nem kell külön felhasználókkal babrálni.
-
Sziasztok!
Segítsétek kérlek!
Adott egy elektromos kapu, aminek a vezérlőjéről készítettem képeket.
Kép1, kép2, kép3, kép4Van még régről maradt shelly1 relém.
Meg tudnám oldani, hogy telefonról tudjam vezérelni a kapu kinyitást, becsukást?
Ha igen, tudnátok segíteni, hogy mit hova kellene ehhez kötni?Kapu mellett van még wifi hálózat.
-
chemand
aktív tag
Az enyém nem romlott el ugyan, de ilyenre cserélném ezzel a módszerrel.
-
ami fura a leírás szerint küldi vagy félre értettem...
home assistantban ezt látom:
Elvileg mindent bekapcsoltam, de az L1-L2 feszültséget nem mutatja...
exportnál van sum de a T1-T2 összege az T3-T4-en nem jön adat...
importnál T1+T2 a sum T3 T4 meg üreskezd észhez térni lett pár újabb adat:
[kép]de arra még nem jöttem rá mia a T1-T2-T3-T4
-
kbela365
tag
válasz
Audience #53688 üzenetére
@Audience és @vampire17: tudnátok némi tudást megosztani OTGW ügyben? Megérkezett, wifi modullal kértem, az OTGW-firmware 0.10.3+e334c42 verziója már fent is van, mqtt beállítva.
Azt értem, hogy alapesetben monitorozni fog ha bekötöm és mqtt-n küldi az adatokat, amit az én esetemben home assistantban látok. Ez így rendben, de hogyan tudom például maximális előremenő hőfokot limitálni?
Kell egy HA automatizmus, ami ha a termosztát például 45 foknál magasabb előremenőt kér, akkor mqtt-n beállítja az OTGW-n, hogy írja felül a kért értéket 45-tel, amikor pedig a termosztát újra alacsonyabb hőfokot kér, akkor egy másik automatizmus törli a felülírást? Mi a jó algoritmus erre?Vagy csak simán HA-ból ki kell küldeni, hogy a maxchsetpt értéke 45 és ezt a paramétert elvileg az evohome termosztát úgysem módosítja?
-
noorbertt
őstag
válasz
tajati #53883 üzenetére
Nem használom a gyári appot így igazából HA úgy van megcsinálva hogy
1: elmegyünk otthonról menjen magától : lefut a nyitás és indul , majd ha docker fele közeledik (docking státusz) akkor nyisson rá.
2: zonákra bontottam a házat és gombokat használok és első parancs a nyitás.
3: 2 naponta hétköznap menjen a kukához és maradjon ott
Ha ragaszkodsz a gyári apphoz akkor nem fog az olyan könnyen menni, mert lassabban jön a státusz HA-ra mint elindul a robot. -
stigma
addikt
válasz
vampire17 #53878 üzenetére
Másikat nem tudom sajnos. Az biztos , lehet hogy wifi-n kommunikál, de sosem kapcsolódtam wifire vele, sem appot nem használtam hozzá.
Konnektorba dugtam, bekapcsoltam, majd a másik szobában lévő másik vevőben hallom a hangokat ezért gondolom rádiófrekvenciás lehet vagy passzolom, mert én azért kérdeztem be itt, mivel ti vagyoktok az expertek/guru-k a témában.Köszi a segítséget.
-
Home Assistantban hogyan lehet beállítani, hogy adott IP-ről érkező API kérés esetén ne kelljen kulccsal authentikálni?
-
stigma
addikt
válasz
vampire17 #53870 üzenetére
Hi, de vettünk, van légzésfigyelő is , igaz az nem zavar be az biztos, de van 2 fajta Babyőr is amit ahsználunk (egyik épp tönkrement), most viszont ezt használjuk.
Mondjuk érdekes igen,nem is figyeltem, épp akkor megy el a jel, mikor a gyerkőcök aludnak vagy épp a szobában vannak. (Sosem kapcsolom ki, de ugye hang hatására aktiválódik az eszköz)
Nuvita Quadryo 1 digitális bébiőr - Zöld - 3010 - Babaszafari Bababolt
Köszi az infót, akkor lehet mégsem rossza kütyü, erre nem is gondoltam.
Másik márkát nem tudom, de utánnajárok, hogy az milyen frevencián kommunikál. -
vampire17
addikt
válasz
kenand #53861 üzenetére
- Tado vezetékes termosztátot át tudom alakítani vezeték nélkülivé?
- Igen, kell hozza egy receiver- Vagy ha úgy is teszek Tado radiátor szelepeket az egyes helyiségekbe, akkor felesleges, mert a szelep is be tudja kapcsolni a fűtést ha szükséges?
- Ha igy lesz, nem szukseges. a Template sensorokat erdemes megfontolni.- Ha átalakítom buszos kapcsolatra a Tado termosztátot, és elmegy az internet akkor a beállításokat addig megtartja? Az alapján működik?
- V3+ eszkozoktol kezdve megtartja. -
vampire17
addikt
-
S-eye
senior tag
válasz
vampire17 #53843 üzenetére
Rendben, már úton van
Előtte még lenne egy másik kérdésem is. Shelly 1PM mini (ez maradt, mert jól működött) van olyan Switch beállítás, hogy a SW port mindig zárva (NC) legyen? Függetlenül a relé állásától.
Az elképzelés az, hogy a keringető szivattyút a Shelly is be tudja kapcsolni és a termosztát (Computherm Q8RX vezérlő) is, ez van a switchre kötve, viszont csak akkor kapcsoljon ki a pumpa, ha mindkettő (Q8RX és Shelly 1PM mini) kikapcsol.
B opció, hogy nem kötöm be a SW portba a vezérlőtől jövő vezetéket, hanem párhuzamosan futtatom. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Hetekben, napokban az alábbi érdekességre lettem figyelmes a Tado egyik radiátorfejécel kapcsolatban: [kép]
Tado V3+-os rendszert használok (termosztát+Bridge), illetve 3 szoba 3 db Tado radiátorszelep, mely kb 4 éve van nálam, és tökéletesen ment eddig.
Napokban Gyerekszobában vettem észre, hogy van úgy hogy nem érem el sem az alkalmazásban, sem webes felületen az egyik "okosfejet", képen láthatjátok mintha megszakadna a kapcsolat, régen ilyen nem volt.
Elemeket cseréltem párszor, probléma nem szűnt meg, reseteltem is (How can I restart my tado° devices? | Help Center for tado° V3+ and earlier devices) , eltávolítottam az appból, majd újra hozzáadtam, de úgy néz ki nem segített nekem.Igazából fűteni megy a fűtés ilyenkor, mert megnéztem mikor megszakadt, csak rövid időre vagy pár órára csinálja ezt a fajta hibajelenséget.
Gondolom ez azt jelenti kezd tönkremenni, vehetek egy újat ?Alza-n ezt a 2 fajta Tado-t találtam, mindegyik jó lehet gondol ugye
Tado Okos termosztátfej, kiegészítő készülék - Termosztátfej | Alza.hu --> Most ez van
Tado Duo Pack Basic Okos termosztátfej - Termosztátfej | Alza.hu --> Mit jelent az hogy Basic, tud valaki ebben segíteni?Azt tudom az új fej ami Tado X az nem kompatibilis a mostanival akkor termosztát és brdige-t is kéne vennem.
Tudna valaki segíteni nekem?
-
Tado vezetékes termosztátot át tudom alakítani vezeték nélkülivé? Vagy ha úgy is teszek Tado radiátor szelepeket az egyes helyiségekbe, akkor felesleges, mert a szelep is be tudja kapcsolni a fűtést ha szükséges?
Ha átalakítom buszos kapcsolatra a Tado termosztátot, és elmegy az internet akkor a beállításokat addig megtartja? Az alapján működik?
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg tippetek, hogy a vidóban található megoldás milyen mechanikával lehet megoldva? Én is elrejteném így a porszívót.
-
beers
addikt
Ha elromik a zigbee átjáró (pl. Sonoff Zigbee 3.0 Usb Dongle) egy rendszerben, akkor ki lehet másikra cserélni úgy, hogy ne kelljen minden eszközt egyessével párosítani hozzá? Pl valami conf file-ban árírni az egyedi azonosítót az újra? Vagy szopóroller az egész......?
Gyanítom nem!
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani hasonlót, mint a Moes wm-104b-m 2 gangos wifi kapcsoló csak lehesen rá tasmotát tenni?
-
Degeczi
nagyúr
-
flashpointer
őstag
A kovetkezo problemara keresek megoldast, akinek van benne tapasztalata szivesen vennem hogy merre induljak el:
Vizes padlofutes lakasban (elosztodoboz is ott van), van 6 kor, helysegenkent egy, es jelenleg szobankenti analog termosztattal lehet beallitani (Melyitett kotodobozok + 230V oda van vezetve)
Nagyon bena az allitasa ugyhogy szeretnem telefonrol is kezelni/ideoziteni+egy modernebb kezelopanelt szobankent, ehhez keresek valamit. Kolleganak Shelly termekei vannak es elegedett, a kezelofelulete nekem is nagyon tetszett de ugy lattam naluk nincs pont erre semmi, Zigbee-ssel van egy rakat.Egyszerre ket rendszert hasznalni esetleg nem kenyelmetlen, fütes zigbee mas (Vilagitas stb) Shelly?
-
4D4M
senior tag
válasz
Degeczi #53849 üzenetére
A logika ezt a felépitest diktálná, amit te mondasz, de én nem használtam még erre.
Amire valójában gondoltam az az, hogy én a feltételekbe általában nem teszek semmit, hanem csak a műveleteknél vannakopciók
ésha
tesztelések. Ebben az esetben noha mindig eljut a műveletekig, a legtöbbször ebből nem lesz semmilyen cselekvés. -
-
petakpa1
őstag
Az első teraszra nyíló redőnyökön keresztül nem járunk ki, oda nyílik a lakás bejárati ajtaja is. De ettől függetlenül az oldalsó (déli) és hátsó (nyugati) teraszok esetében igen fennáll az a veszély, hogy az automatizmus kizár minket a teraszra
Ennek elkerülésére egyenlőre két ötletem van:
1) oldalsó és hátsó teraszra úgy időzítem be az automatizmus futási feltételeit, hogy mondjuk a oldalsó az csak 12-16-ig a hátsó meg 16:05 után futhasson. Nem igazán ideális megoldás...
2) mivel csak 45%-ig mennek le ha kizáródunk, akkor laposkúszásban azért be lehet még jönni -
4D4M
senior tag
válasz
petakpa1 #53842 üzenetére
Az automatizmus futása nem jelenti azt, hogy csinált is valamit. Ilyesmire inkább egy kapcsoló segédentitás lenne alkalmasabb, amit te kapcsolgatsz, meg egy időzítő, amit te indítasz. Mindkettő ugyanabban a végrehajtási szalban manipulalva, amelyikben a redőnymozgatás műveletek.
Egyébként szépen elorejelezted mi a legnagyobb kockázat azon redőnyöknél, amiken keresztül közlekedés is van (: Azt gondolom ez az, amit még 20x atgondolva se jut minden szituáció eszedbe.
-
válasz
kbela365 #53839 üzenetére
Ez lett jó végül:
type: custom:mushroom-cover-card
entity: cover.garazs_nyito_garazsajto
icon: mdi:garage-variant
name: Garázsajtó
show_buttons_control: true
show_state: true
state_color: false
card_mod:
style:
mushroom-shape-icon$: |
.shape {
{% set state = states('cover.garazs_nyito_garazsajto') %}
{% if state == 'closed' %}
--shape-color: rgba(0,128,0, .2) !important; # Zöld, ha zárva van
{% else %}
--shape-color: rgba(255,0,0, .2) !important; # Piros, ha nyitva van
{% endif %}
}
.: |
ha-state-icon {
{% set state = states('cover.garazs_nyito_garazsajto') %}
{% if state == 'closed' %}
color: var(--green-color); # Zöld ikon zárva
{% else %}
color: var(--red-color); # Piros ikon nyitva
{% endif %}
}
-
petakpa1
őstag
Köszi! Ma is tanultam valamit
. És igen jónak tűnik a sablonom nyári hónapokra
.
És akkor jöjjön valami egészen bonyolult.
A fenti automatizmusom nyári hónapokban ha délelőtt meleg van a első teraszon akkor le fogja engedni a redőnyt. Ez szuper.
Viszont mi van akkor ha az asszony bemegy délelőtt az első teraszra nyíló szobába, hogy megkeressen valamit a szekrényben, és a távirányítókval felhúzza a redőnyöket?
A fenti automatizmus 5-10 percen belül, amikor ismét változik kinn a hőmérséklet, újra futtatja az automatizust és redőnyök megint lemennek 45% nyitott állapotba. Ha asszony még ott van a szobában anyázik
.
Ezért arra gondoltam, hogy berakok egy olyan további HA feltételt, ami az vizsgálja, hogy ugyanez az automatizmus futott-e az elmúlt 30 percben. Ha igen akkor ne futtassa újra, ha nem akkor ismét hajtsa végre.
Ezt hogyan tudnám megoldani? HA az automatizmusok menüben megjeleníti, hogy minden egyes automatizmus mennyi idővel ezelőtt futott utoljára. Ezt a számláló/entitást értékét hogyan tudnám figyelni, és beállítani további feltételként azt, hogy értéke > 30 perc-e?
-
petakpa1
őstag
Folytatnám az HA-om konfigurálását egy olyan automatizmussal, hogy
TRIGGER: ElsőTeraszon változik a hömérséklet sensor értéke
ÉS HA az alábbiak teljesülnek
- Nyári hónapban vagyunk, tehát: június, július, vagy augusztus egyikében
- Első Terasz hőmérséklet > 27 fok
- Reggel 8:30 után de 12:30 előtt vagyunk napon belül (csak délelőtt kapja a napot első teraszom telibe)
- Redőny1 és 2 45%-nál jobban nyitva vanAKKOR Redőny 1 és 2-t mozgassa 45%-ig nyitott poziba
A feltételek rész így néz ki: [kép]
Kérdésem, hogy az Érték Sablon jól van megszerkesztve? Akkor ad igaz értéket ha nyári hónapban vagyunk?
-
kbela365
tag
Ennek így biztos működnie kellene? Nem a card_mod-dal lehet a style-t állítani az egyes kártyákon? Láttam a te megoldásodra is több változatot, de nekem például ezt, hogy "styles:" nem értelmezi a HA legújabb változata.
card_moddal valahogy úgy lehetne, hogy a styles helyettcard_mod:
style: |
ha-card {
{% if states('cover.garazs_nyito_garazsajto') == 'open' %}
background-color: red;
{% else %}
background-color: blue;
{% endif %}
}
Ehhez telepíteni kell a card_mod kiegészítőt. A méretezésről fogalmam sincs sajnos.
-
djsweetboy
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy eszköz nem tartalmaz entitást (tuya power meter), akkor a fogyasztási adatokat nem fogom HA alatt semmiképp sem látni?
Nem lehet valahogy létrehozni az entitást? -
-
Sziasztok!
Van egy kártyám:
type: custom:mushroom-cover-card
entity: cover.garazs_nyito_garazsajto
icon: mdi:garage-variant
name: Garázsajtó
show_buttons_control: true
show_state: true
state_color: false
styles:
icon:
- color: |
[[[
if (entity.state === 'open') return 'red'; # Nyitott állapotban piros
if (entity.state === 'closed') return 'blue'; # Zárt állapotban kék
]]]
- width: 60px
- height: 60px
name:
- font-size: 18px
Szeretném azt ha kinyitom a garázst akkor piros legyen az ikon, ha lecsukom kék legyen.
Most folyamatosan szürke az ikon. -
pch
senior tag
Nekem sonoff zbmini van vagy 4 helyen. Viszont ez neked azért nem jó, mert a sw bementére nem lehet 230V-ot küldeni. Tapasztalat
Nekem TMBC125 volt a kapcsoló tag. Ez 230V-ot ad ki. Viszont ugye a zbmini nem tudott csak száraz kontaktot a bemenetén. Így raktam közéjük egy relét. Így ment vagy 1 évig mikor rászántam magam és a TMBC-t szétszedtem és átalakíottam.
Ezt csak azért írtam, hogyha minden szakad tudsz csinálni száraz kontaktot is, és akkor bármi mehet oda. Max +1relé+foglalat lesz. -
fap333
aktív tag
válasz
szente #53829 üzenetére
Próbáltad már a módot átállítani 'single'-ről 'restart'-ra?
-
4D4M
senior tag
válasz
szente #53829 üzenetére
Vagy egy dedikált időzítőt hozol létre a segédentitásokon belül, amit tudsz resetelni, leállítani, újraindítani, stb vagy tanulmányozod a HA dokumentáció ide vonatkozó szakaszát (:
-
szente
addikt
Sziasztok!
Ha-ban van
háromegy automatizmusom, ami azt csinálja, hogy ha felkapcsolom a fürdőben a világítást, akkor bekapcsolja az elszívó ventillátort, majd ha lekapcsolom a lámpát, akkor vagy lekapcsolja 1 perc késleltetés után a ventit, vagy ha 65% felett van a páratartalom, akkor megvárja míg ez alá csökken és utána kapcsolja le.
Ez tök jól működik is, egy dolog kivételével:
Ha lekapcsolom a villanyt és a késleltetési időn belül (ugye egy perc) megint vissza kapcsolom a lámpát(mert mondjuk valamit elfelejtettem), akkor nem kezd el újra vissza számolni és felkapcsolt villany mellett is lekapcsolja a ventit, ha letelt a lekapcsolás óta eltelt egy perc.
Mit kéne még rajta mókolnom, hogy ez is működjön?
Így néz ki az eredeti: -
vampire17
addikt
probalj azert meg sztm elotte egy resetet. ugy visszaall a basic mukodesre ami:
L+N= egyertelmu
SW = kapcsolo felol jovo fazis (mezei fali kapcsolo)
I = Fazis
O = fogyaszto fele meno fazis (villanykorte)
Ha full resettel sem megy ilyen configban egyik sem a 3 kozul, akkor ott valami tenyleg nagyon nagy furasag van... Itt a topicban sztm osszesen tobb 100 Shellyt vettunk mar, de ilyet meg nem tapasztalt senki.
-
S-eye
senior tag
válasz
vampire17 #53818 üzenetére
Nem reseteltem még. Kapcsolót raktam hozzá és villanykörtét. Rengeteg opciót végigpróbáltam.
"input:0": {
"id": 0,
"state": falseA false sosem váltott át true-ba.
Egy idő után már a kapcsolóval sem akarta felkapcsolni a villanykörtét, csak a relével.
Talán még, ha a szelep fázis és nullája lenne a Shelly betápja, akkor azzal még lehetne kezdeni valamit...
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van valakinek Govee termékekkel tapasztalata? Milyen minőség? LED csíkot szeretnék a helyezni az álmennyezetbe és nem szeretném ha gond lenne belőle. Megbízható a márka?
Köszönöm szépen!
-
vampire17
addikt
válasz
amargo #53803 üzenetére
Nekem ilyen van:
https://www.sommerbolt.hu/sommer-twist-200-e-ketszarnyas-kapunyito-szett
Ezzel vezerlem:
https://www.aliexpress.com/item/4000185222913.html
A wifis valtozattal, 24V rol megy, a Sommer kozpont taplalja meg. Tuya Local -al integraltam home assistant-ba. Tamogatja a gyari, 868mhz es ugrokodos taviranyitot. en a gyari radiovevot ki is szereltem belole.
-
-
S-eye
senior tag
válasz
vampire17 #53806 üzenetére
Egyébként ez egy SNSW-001X8EU verzió ha számít valamit. Lehet, hogy gen2 és azért nem működik, amit akarok.
Sima Switch módban:
// 20241007205844
// http://192.168.0.157/rpc/Shelly.GetStatus
{
"ble": {
},
"cloud": {
"connected": true
},
"state": false
},
"mqtt": {
"connected": false
},
"switch:0": {
"source": "SHC",
"output": true,
"temperature": {
"tC": 51.6,
"tF": 124.8 -
S-eye
senior tag
válasz
vampire17 #53800 üzenetére
Csináltam egy új bekötést.
Sima E27 LED gömb. A relé kapcsolja. I/O bekötve. Még a fázist a SW is megkapja.
(a szelepmotort is kapcsolja, amit leválasztottam a termosztátról)
Bekapcsolt lámpa állatpot:
// 20241007203148
// http://192.168.0.157/rpc/Shelly.GetStatus
{
},
},
},
},
"output": true,
"tC": 54.1,
"tF": 129.4Kikapcsolt lámpa állapot:
},
},
},
},
"output": false,
"tC": 55.3,
"tF": 131.6Ebből nekem az jön le, hogy az OUTPUT állapot változott csak. De az input miért nem változik?
-
-
Degeczi
nagyúr
Ha nem kell most visszamenőleg és ez a küszöbérték fix, akkor ha átfordítod bináris állapotra egy segédszenzorral (ami a küszöb fölött on, alatta off), ott a gyári history_stats szenzor pont ilyen célra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- DJI topic
- Metal topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest