Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
válasz abrtom87 #50967 üzenetére
Csak HomeKit megoldás érdekel? Ha igen akkor ott az “Eve” nevű app, talán megoldható. Pl scenes lámpa fel kapcsolás
Majd rules résznél összerakod a cuccot, viszont ott olyan nincs, hogy ha épp otthon vagy mint feltétel, de olyan van hogy ha a riasztó nem aktív…Másik opció, HomeAssistant és onnan tudsz a HomeKit eszközeidet is irányítani, vagy akar bármilyen eszközt a Homekitnek adni, így távolról is elérhető.
De akar bármelyik kamera is kompatibilis lehet. -
noorbertt
őstag
válasz abrtom87 #50972 üzenetére
Én ezt külön vennem. Azt hogy felkapcsoljon a lámpa érkezésnél este azt szerintem az említett appban megoldható gond nélkül.
Arra kell valami, hogy akkor ne kapcsoljon fel amikor a szomszéd ott sétál, de te nem vagy kint.
Lehet maradi..de én egy kapcsolót használnék bentre, le és akkor off, de ha elmész otthonról akkor fel és élesedett a rendszer /persze ezt is lehet okosítani/ + ha te kapcsolod fel és otthon vagy akkor x percig + amíg mozgás van kint. -
faki_
senior tag
válasz abrtom87 #50967 üzenetére
Ha Home Assistant alatt fenn van a Mobile App, akkor van egy "iPhonod neve" entitás, aminek (nálam legalábbis) az értéke "Otthon" vagy "Távol". Így kapcsoltam ki-be először pl. a mozgásérzékelést, de volt, hogy csak viszonylag sok idő, akár 15-20 percre reagált, miután elmentem otthonról. A frissítés állítására nem találtam lehetőséget, így inkább az iPhonon csináltam automatizmust a Parancsokban. Ehhez kell a telefonon a HA app és egy pluszba létrehozott jelenet/scene, ami kapcsolja kívánt dolgokat. Az automatizmus létrehozásakor a legkisebb, 100 méteres kört választva a térképen elég gyors a reakció.
-
ViZion
félisten
válasz abrtom87 #50984 üzenetére
Tailscale. Min fut a rendszered? opnsense-re telepíthető, saját gateway-t hoz létre. Némi SSH/Linux iCLI ismeret kell, de elég jó a doksija, részletes és vannak videók is (itt ezt nem szeretik, de ezek a Tailscale videói a leírások alapján). Egy subnetet lehet beállítani, majd ezt engedélyezni kell a központban és a klienseken is. Nem kell port forward, nálam a dupla (vagy tripla) NAT-on is átküzdi magát. Mindenre van leírás.
Ha jól rémlik a HA alá is telepíthető, de ezt nem kutattam alaposabban.
Jah, és biztonságosabb egy rosszul beállított routeres VPN-nél, ott azért figyelni kell pár dologra.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
addikt
-
stopperos
senior tag
Veszel egy Mikrotik routert, 7-es OS-t teszel rá. Használod a saját Back to Home [IP/Cloud] szolgáltatását, vagy magad összeraksz egy Wireguard vagy OpenVPN kapcsolatot rajta. Ha dinamikus az ip címed, akkor tud egy DDNS nevet is adni (<sorozatszám>.snhcf08ex6afa.sn.mynetname.net).
Annyi, hogy az eszköz beállítás nem next-next. De ha kell segítség, akkor meg tudjuk beszélni.Szerintem egy mAP-pal jársz legjobban. Van olcsóbb is, de ez időtállóbb. Ez kb 17 500 Ft. (Mi ezzel oldjuk meg a céges home office VPN-t.)
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
abrtom87
tag
Köszi mindenkinek! Nem nekem lesz, tudtommal HA fut valami Rasberry-n (nem tudja milyen, használtan vette, de elvileg ősrégi cucc, talán 1-ez verzió). Azért kérdezem mert azon szerintem nem megy el még a vpn is, így inkább tailscale képes router kellene, talán az a legegyszerűbb. Vagy venni egy újabb Rasberryt
-
ViZion
félisten
válasz abrtom87 #50996 üzenetére
Tailscale bármin is elfut, nem sok kraftot igényel. De miért nem az okosotthon szerveredre telepíted?
Amúgy ez is Wireguard alapú. A Cloudflare beállítása (opnsense alatt mindenképp) jóval macerásabb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
daninet
veterán
válasz abrtom87 #52027 üzenetére
Broadlink rm pro
Én HA alól használom de nem vagyok vele teljesen megelégedve. Valószínűleg a HA integrációja rossz mert az eszköz cloud appjával oké. Nyitottam már githubon neki reportot de le se sz@rja senki. Egyszer megcsinálta valaki és csókolom.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
válasz abrtom87 #52115 üzenetére
Azért, mert a 433 és az infra is egyirányú kommunikáció. Nincs visszajelzésed arról, hogy a kiadott parancs valóban megtörtént-e. Értsd: távolról sosem fogod biztosan tudni, hogy valóbank nyitva-e vagy zárva-e a redőny. Ha ez nem zavar/nem létkérdés, akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Cyberbeni
addikt
válasz abrtom87 #52175 üzenetére
Melyik plugint próbálod? Ezt? [link]
Nálam jól működött, csak az volt a baj, hogy nem volt olyan opció, hogy 2 részletben megadni az időzítést, mert én úgy akartam, hogy amikor szétnyíltak már a lamellák, az van 1%-nál, tehát az 50% az tényleg nagyjából félállás, ezért átvittem NodeRED-be, ahol magamnak számolgatom az időzítéseket. -
faki_
senior tag
válasz abrtom87 #52841 üzenetére
Bármi jó lehet, amit tudsz az iOS parancsokból vezérelni. Nekem pár dolog így vált automatizmusból a Home Assistant alatt. Pl. Smart Life (Tuya) dolgok is megjelennek lehetőségként, eWeLink nem, de azt az appon belül Siri-hez adva már szintén elérhető, Eve Motion-t nem ismerem.
-
ViZion
félisten
válasz abrtom87 #54359 üzenetére
Nem, nem a kismegszakító HELYETT, hanem a kismegszakító UTÁN kell az okosrelé/megszakító/kontaktor/bármi. Hány Amper fog ott szaladgálni töltéskor? Hány fázison?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
4D4M
aktív tag
Ismerem és értem a problémát és a feladatot. Az lenne a megoldás, amit írtam. A Fi reléből hozhatna olyat, ami egyben túláramvédelmet is tud, és akkor kevesebb hely kell. Ezen kívül egy bármilyen shelly, akár din sines. Ez kapcsol egy mágneskapcsolót.
Nem ismerem a tesla töltőjét, de azért azt jó lenne valahogy elkerülni, hogy töltés közben lelövöd alóla az áramot – véletlenül....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
spst
csendes tag
Milyen autót fogsz tölteni róla? Csak Teslát?
Ha ez így van, akkor a beállításoknál korlátozhatód a töltést csak Teslákra, sőt alvázszámra is...
Egyéb autók esetén sajnos ez nem működik, ha engedélyezni akarod más autó töltését is, akkor ezeket a korlátozásokat el kell felejteni. -
spst
csendes tag
válasz abrtom87 #54374 üzenetére
Nálam is ez a helyzet, de mivel családi házban van nincs probléma azzal, hogy más is tölthet...
Valamelyik teslás fórumon olvastam megoldásokat, próbálkozásokat régebben, de nem emlékszem mit és hol. Talán érdemes rákeresned, mert én most nagyon dolgozok és nem tudok foglalkozni vele. Sajnálom... -
ViZion
félisten
válasz abrtom87 #54378 üzenetére
vagy egy zárható kismegszakítós szekrény a falba, és 3 megszakító.
-
spst
csendes tag
válasz abrtom87 #54378 üzenetére
Add meg a címet
Viccet félretéve, úgy épül fel a táplálás, hogy ÉV relé, megszakító, töltő. Ide kellene vezérlést beépíteni, de nincs erre dedikált kapcsoló, áramkör, stb.
Ezért legfeljebb azt tudod megoldani, hogy ha te akarsz tölteni, akkor felkapcsolod a táplálást, egyébként meg lekapcsolva tartod. Hátránya, hogy minden töltéskor meg kell várni, hogy felálljon a töltő és működőképes legyen. Nem frissül a szoftver, ahhoz be kell kapcsolni, nem éred el az alkalmazással, stb.
Viszont ha ezt akarod csinálni, akkor a legegyszerűbb megoldás, az ÉV relé és megszakító védett térben elhelyezése (házban) és a megszakítóval kapcsolód a töltőt, úgyis oda kell menned a kábelt csatlakoztatni...
Lehet sok pénzért automatizálni, de akkor is oda kell menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest