- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krilehor
tag
válasz
Krilehor #59582 üzenetére
Hogy jobban megértsem itt mi történhetett. Teljesen szétszedve semmiféle égésnyomot nem látok a relén. Nagyon alap villamossági tudásom alapján, ha elromlik a relé és nem engedi lekapcsolni magát mint most, akkor sem mehet több és erősebb áram a kapcsoló felé, mint ami relé nélkül menne, nem? Illetve ez egy kis teljesítményű fogasztó, így véleményem szerint a túlterhelés eshetősége sem állhatott fent. 6 Ampert bír elvileg a relé , az 230V-on max 1380Wattos fogyasztót el kéne bírnia, jól gondolom? (P=230V×6A=1380W)
-
-
válasz
Krilehor #52099 üzenetére
lehet.
nálam is megy.
zb-n valóban bizonytalan. én az automatizmusokban 5sec delayjel 3x kiadom a parancsot.
úgy már nem hibázik 😀ezzel a sávrolóval az a gond, hogy 17mm-es a tengelye. ilyen pici csőmotort én sem találtam a zemismarton kívül.
az meg csak akksisban létezik. én tuti nem fogok 2 hetente egy usb kábellel körbeszaladgálni tölteni.
a smart home pont az ellenkezőjéről szól.
úgyhogy bekábeleztem és kétheti időzítéssel töltetem.gondoltam, hogy kiherélem az akksit belőle, de olyan kicsi az egész (20 éve sem biztos, hogy sikerült volna szétszedni-összerakni), hogy maradt ilyen fatengelyesnek...
-
SafE84
tag
válasz
Krilehor #52089 üzenetére
A Zemismart zigbee-s akksis rolóinál azt tudni kell, hogy nem közvetlenül zigbee-s, hanem egy RF/zigbee gatewayt adnak mellé, amit USB-n keresztül kell megtáplálni (pl teló töltő).
A HA-s integrálása megoldott, de nem 100%-os. Sajnos viszonylag sokszor nem veszi a parancsot a gateway. Az RF távirányítójával tökéletesen működik. -
fo_di
őstag
válasz
Krilehor #52089 üzenetére
a másodikra: ha végálláskapcsolós butamotort veszel, akkor végállásban mindenképp megáll a motor. egyébként a shelly a kalibráció után idő alapján tudja, hogy hol a vége. ha nyomógombot veszel, akkor be lehet állítani, hogy gombnyomásra elindul ki/be, ami végigmegy, ha nem nyomsz még egyet, ha nyomsz még egyet, megáll. a rendes kapcsoló meg addig megy, amíg nyomva van a gomb (végállásos motornál nem megy tovább akkor sem, ha nyomva marad)
-
Degeczi
nagyúr
-
koala69
tag
válasz
Krilehor #50539 üzenetére
szia - csak csendben kerdezem, nem lenne jobb, ha egy Broadlink RM4Pro-ra cserelnel? Van hozza integracio, a sajat programja csak a beuzemelshez kell. Nalam ilyen vezerel ket radios motort, ami az arnyekolot mozgatja.
Tokeletesen mukodik mar egy eve kb. Gombnyomasra tanul, megjegyzi, visszajatsza, -- persze a diy mas kerdes, de ha nem jonne ossze, ez mukodik out of the box. -
Gabesz87
veterán
válasz
Krilehor #50539 üzenetére
Szia. Nekem még a régebbi fekete Bridge van, az új, fehér valamiért nem annyira jó, de már nem tudom az okát. Nekem egy ismerősöm csinálta meg a HW részét, felflashelte Portisch és Tasmota fw-el. Kis help ehhez: [link] Itt ahogy látom írnak is egy ilyet:
Users reported limited success flashing Tasmota to
R2 V2.2
.
Nekem már csak az MQTT és HA beállításokkal kellett foglalkoznom, és szépen teszi a dolgát. Mondjuk volt egy kezdeti nehézség, mert folyamatosan ledobta a router, megszakadt a kapcsolat a bridge-el, és csak a router restart segített. Olvasgattam a Tasmota FAQ részét, és végül az lett a megoldás, hogy a HA-ban beállítottam egy Ping add-ont. AZóta minden OK. Ahogy írják is a FAQ-ban, lehetséges, hogy a Mesh hálózat az oka, nem tudom. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Krilehor #37154 üzenetére
Nem feltétlenül ténylegesen aktuális, hanem ami szerinte aktuális. Ezt könnyen ki tudod próbálni, h eltávolodsz biztosan hatótávolságon kívülre, ott nyomogatod, akkor is változik-e: ha igen, akkor nincs kétirányú kapcsolat, csak saját magának tartja nyilván a szerinte fönnálló állapotot. Mint egy klíma távvezérlő is. Jó eséllyel ilyen, mert nem sok értelme lenne kétirányú megoldással bonyolítania a gyártónak, bőven elég ez a saját nyilvántartású módszer is.
Először az RF protokollt kellene teljesen földerítened, aztán az alapján saját olyan IR-RF gatewayt készíteni, ami szintén nyilvántartja ezeket az állapotokat (mert ezek szerint jó eséllyel nem pl. "hangerő +", "hangerő -" parancsok mennek ki, hanem konkrét értékek beállításai, tehát ugyanígy nyilván kell tartanod az aktuális utolsó helyzetet)
Nem mondom, h lehetetlen, de veszett sok, nehéz munka valós haszon nélkül, így nem hiszem, h érdemes vele foglalkozni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Krilehor #37152 üzenetére
Ott van a gyártója oldalán, h 868 MHz-es, így az infrás Harmony-val nem lehet kezelni. A visszajelzés nem jelent okvetlenül kétirányú működést, pl. a klímák távvezérlője is jelez üzemmódot, hőfokot, ventilátorfordulatot, stb-t a kijelzőn, pedig csak egyirányú infra kapcsolattal adja át az összes beállított jellemzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged