- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Az ilyen bigyók is tudnak N-et. Akár kültér, akár beltér, b/g módokkal nem szemetelném az étert, mutass olyan cuccot, ami nem tud N módot. Értem, hogy nem kell nagy sebesség, de válaszidő és távolság miatt is jobb. Igaz, hogy lassabb pl egy Zigbee még a b/g módoknál is, de legalább a keretek is optimalizálva vannak erre, valamint ott a mesh a hatótávra. Sok lassú, de nagyon rövid idejű üzenet. B módban meg pár kliens felzabálja az adásidőt, a környéken meg zavarhat másokat. 40MHz valóban nem kell, sőt ellenjavalt, én 2.4-en 20MHz- et használok szinte, aminek sebesség kell, takarítom band steering segítségével 5GHz-re.
-
E.Kaufmann
veterán
B/G-ért én pénzt nem adnék
Emlékszem, hogy 15 éve cseréltem le egy vállalatinak szánt G-s wifi AP-t egy TP-link akkor 8-10ezer forintos N-es routerre, hogy az legyen az új céges AP. Ég és föld volt a különbség, és a TP-link nyert, mert az akkori laptopok már mind támogatták az N-et. N nél régebbi lényegében csak jelzavarónak jó... N-es router/AP kompatibilis visszafelé, B/G-s eszközt meg tényleg csak akkor, ha valami nagyon drágán pótolható eszköz, de azt is inkább ha lehet vezetéken kötném egy N+ képes OpenWRT vagy Mikrotik routerre, hogy az legyen a kliens. -
E.Kaufmann
veterán
Azért az N nem árt sőt, annak nagyobb a hatótávja. Még a 8266 is ismeri és rendes FW esetén B/G támogatás lelövése mellett is kapcsolódnak WPA2-vel. ESP32 meg normálisabb FW-vel még a WPA3-at is kezeli simán, nekem a Shelly cuccaim már így kapcsolódnak, más kérdés, hogy a wAP nem fogja szerintem tudni a WPA3-at, mert neki nincs újabb Wifi csomagja, ha jól rémlik.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Jó kapós a Shelly Dimmer gen4 vagy marha keveset tudtak gyártatni. Már vártam rá 1.5-2 hónapja, tegnap jött a levél, rendelhető, be is rendeltem. Ma újabb levél, hogy alacsonyak a készletek már belőle, ha kéne még...
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
SLZB-MR1U használók, van aki közületek USB HUB-ot vagy valami OTG cuccot használ a rádió megtáplálásra és USB-UART eszköz csatlakoztatására egyszerre? Mi vált be?
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Másvalaki a kérdésemre?
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
A Pi4 8GByte RAM-mal elég erős lehet lokális hangvezérléshez? Kinek milyen USB mikrofon vált be?
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Én vegyesen használom, ha negy teljesítmény, akkor Meanwell, ha abból kell származtatni kis teljesítményű másik DC tápot, akkor egy kisebb elterjedtebb DC-DC modul, Ali/Hestore vegyesen. Van egy ilyen Mini560(pro) passzív bélyeg többféle be és kimenettel, azokat érdemes használni, akár többet berendelni valami nagyobb rendelési számokkal rendelkező kereskedőtől.
-
E.Kaufmann
veterán
Elárasztás érzékelőkből melyiknek legjobb az elemélettartama? 5-10 év esélytelen elemes működésről?
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Az addon dolga lenne a rét limit

Ezt írja a leírása:Known limitations
Rate limiting with username/password authentication
The classic API (username/password authentication) has strict rate limits that can result in your account being locked out for up to 24 hours if these limits are exceeded. To avoid this issue, use one of the following options:Option 1: Your inverter supports API token: Use token authentication instead, as this uses the official Growatt V1 API that does not have this limitation.
Option 2: Your inverter doesn’t support API token: Avoid all unnecessary integration reloads, as a reload triggers re-login via Growatt classic API.
Azt írja, ha API token-es belépés nem elérhető akkor kerülni kell az addon újraindulásokat. Nekem egy addon akkor "reloadolt" magától sokat, ha kevés volt a memória, de hátha jön egy ügyelestes szaki, aki megmondja a frankót.
-
E.Kaufmann
veterán
Ha már feldobott a téma, van olyan elemes cucc, ami Hörmann rendszerű távirányítót meg tud tanulni és kaput vezérelni? Az se lenne baj, ha nem felhős, viszont időjárásálló

-
E.Kaufmann
veterán
Home Assistant OS alatt hogy tudom felcsatolni a Raspberry Pi konfigot tartalmazó partícióját, az se baj, ha csak olvashatóra. SSH elérés van, csak a régi leírásokban más eszköznevek szerepelnek.
-
E.Kaufmann
veterán
Ahol nem fontos az elemes működés ott pont ezért jó a WiFi. És nekem sincs vezetékes kapcsolatom a garázzsal, az is Wifin megy. Amúgy engem is érdekel azért a téma, mert vízszivárgás érzékelőkből a Zigbee-s a legolcsóbb, és vennék párat, de amúgy a garázsnyitás wifis...
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Megjött a második ZWT198 termosztát. Más benne a relé, amúgy kívülről és belülről egyforma. Az fw verzió ennél se látszik Z2M miatt, de mintha stabilabb lenne (kopp-kopp) valamint a fel-le gombok alvó kijelzőnél nem csak felkapcsolják a kijelzőt, hanem már egyből változtatják a hőmérsékletet. A másik nem így működött (vagy ha ez valamelyik beállítás sara, szóljatok, de elsőre nem látok különbséget a beállításokban)
Amúgy van egy olyan gyanúm, hogy ezeknek ez az érintőgomb a legnagyobb nyűgük. Mivel a NO-COM-NC vezetékek a közelükben lépnek ki hátul és nem is sok a hely máshol vinni, ezért a három vezetéket a hátlap mögött átvezettem egy ferrit gyűrűn
, mint fehér mágia, meg még egy-egy melegt@kony sávot teszek a kiljelző hátoldali lábsorára és az alá is, hogy eltartson, meg az se lenne jó, ha sérülne a a kábelek szigetelése a lábak mentén -
E.Kaufmann
veterán
Már a második Avattoval bajlódok (az első le-lekapcsolt), de lehet, visszateszem a pont ilyen alap termosztátot (régen Computherm volt, de a gombja megadta magát, emagos klón lett helyén egy ideig). Az Avatto ZWT198 pl gagyibb, az is elemes, de nincs elszeparálva a relé meg az elemes rész, elemcseréhez érdemes lelőni a fázist, míg a Computhermben (és a román emagos klónjában) szépen leválasztható az elemes rész, valamint a Computhermben (de a románban is) 8A Omron relé van, míg az Avattóban valami 2A csingcsung relé.
-
E.Kaufmann
veterán
A konkrét típust nem ismerem, de webhook URL-ekkel böngészőből tudod a plugokat, ha pl a helyi wifi-re fel van csattanva és tudod a címét:
Relay on:
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=on
Relay off:
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=off
Relay toggle:
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=toggle
Relay on with timer (in seconds):
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=on&timer=30
Relay off with timer (in seconds):
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=off&timer=30 -
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Nem maradtam le, de több AFDD is már kombinálva van ÉV funkcióval és lehetne akár ezzel is kombinálni, ne kelljen két-három különböző eszköz, valamint a Kijevet is azért írtam, hogy érthető, onnan vannak vevők rá, mert a ruszkik miatt nehéz tartani az ajánlott paramétereket a villamos hálózatukon...
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Túl olcsó
ÉV relét nem kapsz ennyiért szaküzletben (még ha az alkatrészek bírják is, és van olyan aki szét is szedte a buta változatot és szerinteaz alkatrészek kilóra megvannak benne), azért nem merném beszerelni...Maga a koncepció tetszene amúgy, meg jó lenne valami AFDD funkció is bele, állítható érzékenységgel meg fw frissítési lehetőséggel (kicsit túlérzékenyek voltak az első generációk)
Amúgy megértem, hogy Kijevből miért veszik

-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem is ez van
Zigbee modell: TS0601_TZE284_xnbkhhdr (Wall thermostat)
Valami új revízió lehet. Jön másik forrásból egy cseredarab, meglátjuk, az hogy muzsikál. Annyit tettem még, hogy a HA oldalán a soros portra bekapcsoltam az RTS/CTS-t meg korlátoztam 16-ról 2-re a concurrency értékét, úgy sincs más Zigbee eszközöm.Te használsz ilyen munkanap/szűnnap/hétvége beállításokat?
-
E.Kaufmann
veterán
Benne a wifi/zigbee "bélyeg" (mert van Wifi-s változat) az Tuya cucc, de magát ez egész termosztátot nem láttam még átbrand-elve sehol. Mindenütt van legalább olyan termékfotó, ahol szerepel az, hogy Avatto. Értem én, hogy az integráció szempontjából az a fontosabb, hogy a Tuya bélyeggel hogy kommunikál és hogy ilyen szempontból abba az ágba tartozik.
Neked látszik az fw verzió ZWT198-al vagy neked is unknown? -
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Próbálok most kéz alól szerezni egy másikat, ha az is csinálja, akkor gondolom a zigbee átjáró vacakszik, az amúgy is csak átmeneti megoldás lett volna.
Amit viszont lehet rosszul csinálok, ha nem akarok semmilyen termosztát oldali ütemezést, akkor a Working day-t manual-ra kell állítani? Akkor ugye nem veszi figyelembe a Schedule weekday és Schedule holiday beállításokat sem? Hiába próbálom üresen hagyni, visszaír alapértelmezett értékeket.
-
E.Kaufmann
veterán
Esetleg lehet, hogy ezeket az Avatto-kat is hamisítják, vagy más van az Alin mint a hazai boltokban?
-
E.Kaufmann
veterán
Másnak nincs vagy nem volt olyan gondja, hogy az Avatto ZWT198 termosztát fogja magát és lekapcsol? Másnál látszik Z2M alatt a firmware verzió és tudta valamire frissíteni?
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Én a ZWT-t vettem (wifi-s helyett zigbee-s "bélyeg" elektronika van benne). Működik amúgy, csak azért 230V-t kapcsolgatni vele nem szerencsés. Elemcserék előtt is érdemes áramtalanítai a rendszert, na meg mivel fixen van bekötve a vezeték (nincs külön szedve a relét és a kábelbekötést megvalósító rész magától a termosztáttól, mint a buta Computhermnél, amit váltott), akkor ha merev vezetékek vannak, érdemes megtoldani hajlékonnyal, azt bekötni, de azt meg érdemes érvéghüvelyezni a termosztát oldalról (a toldásnál meg 221-es Wago-ztam, ott nem kellett ilyesmi) viszont az érvéghüvelyezés miatt meg nem biztos, hogy lesz elég hely összecsukni a hátlappal, szóval a kábel keresztmetszete is korlátozott.
Valamint nekem hátulról jön a kábelezés, nem felülről kábelcsatornán és sajnos nem adtak hozzá valami műanyagot, ami a fenti kábelbevezető nyílást takarná, kénytelen voltam kábelcsatornából kivágni kis anyagot és felragasztani, mert rálátni a csavaros kötési helyre, amiben meg ott a 230V...
Annyival bolondítottam még meg a dolgot, hogy egy 2A lassú biztosítékot kötöttem be a COM elé (a fentebb a másik termosztát ábráján is ott szerepel, ott 5 A értékkel, de gondolom abban erősebb a relé), ha gond lenne a szelepmotorral, akkor ne égjen le a termosztát. -
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Z2M + Tuya termosztát esetén a holtzóna elállítódik 1-2 naponta. 1 C lesz a beállított 0.2 helyett. Más tapasztalat ilyet?
-
E.Kaufmann
veterán
Elvileg a bővítményeket is tudod menteni és költözésnél (PI3 -> Pi4) nekem vissza is állította, persze a VM mentés visszaállítás a tisztább, pláne ha valamit az alaprendszerben is elizélnek, csak azért a VM-hez is érteni kell valamicskét, kezdő meg lehet, jobban jár, ha simán rendszeresen ment mindent a HA-n keresztül.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
A konténeresnek volt régen hátránya. Virtuális gép is akkor lehet gond, ha valami helyi fizikai eszközt kell elérni, de még az se feltétlen akadály, ha kicsit konyítasz ezekhez. De igazából, ha van rendes időszakos mentésed, tökmindegy, mert visszahúzod a konfigot egy másik gépen lévő HA alá.
VM vagy konténer akkor kell, ha mást is szeretnél futtatni azon a gépen, ami teljes rendszert igényel vagy valami fürtözés van a háttérben, egyébként nem bonyolítanám vele az életem. -
E.Kaufmann
veterán
Na, csak átálltam a sötét oldalra, mert volt pár hülyeség a ZHA-val (az eszköz oldalon).
A Z2M+Tuya termosztáttal eddig annyi előnyt láttam (a stabilabb működésről még nem merek nyilatkozni, nyugtával a napot), hogy 0.5-helyett akár 0.1 C holtzóna is elérhető. Én belőttem 0.2-re, mert szereti túltolni a régi termosztát is a fűtést, de sokat nem akarom szüttyögtetni a szelepet.Viszont az OTA szekció fityiszt mutat, nem fw-t, teljesen üres.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Nem lenne sokkal nagyobb az akksi, de gondoltam, hátha jobban bírja, mint a sima ólomakksi. Tudom, hogy egyrészt a szabályozása se mindegy ezeknek a szünetmenteseknek, meg a hűtését is a gyári áthidalási időre méretezik. Igazából nekem egy 100W 12V szünetmentes is jó lenne, ha nem közvetlenül az akksi feszültségét nyomná rá a fogyasztóra, hanem lenne bennük DC-DC átalakító, de az "olcsóbbakban" nincs ilyen. Így marad a szünetmentes + olcsóbb ipari táp.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Úgy érzem, érdemes lesz bepattintani egy túlfesz védő patront a kapcsolódobozba. UPS már van a hálózati eszközöknek, most nézegetem, hogy van-e már értelmes drop-in replacement LiFePo akksi hozzá. Azt írták, már a riasztós Paradox-nak is van saját márkás ilyen akksija, valami 16e HUF, lehet teszek vele egy próbát, mert annyit nem fogyasztanak a cumóim, hogy gond lenne a beépített BMS-nek.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Azt olvastam, hogy régebben voltak gondok Tradfri cuccokkal, valamint, hogy sok gyártónak vannak egyedi profiljai, amihez jobban fekszik a Z2M
Olympia76: Talál is firmware-ket vagy ez is olyan vagy igen de általában nem, mint a ZWave-JS UI-val? Nekem sem veérlőhöz sem az ajtóérzékelőhöz sem a vízérzékelőhöz nem talált semmilyen fw-t.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem van Gen4-es relém, de HA alatt nem tudtam párosítani Zigbee módban, sőt még az AP mód is elveszett, hiába reseteltem többször is, de nagy nehezen vissza tudtam szedni a vezérlést (BT-n keresztül APP-al, pedig úgy tudtam a ZB meg a BT nem működik egyszerre) és még pár sikertelen kísérlet után visszaálltam Matter fw-re. Amúgy már van egy noname LED körtém és egy Avatto Tuya ZB termosztátom, mindkettő tudott párosodni és folyamatos a kapcsolat. Pedig a legalapabb burkolat nélküli integrált antennás USB-s átjárót használom.
-
E.Kaufmann
veterán
Akkor szóltál volna cs#szed! Tokkal és foxposttal? Én úgy vettem és akkor épp a HA-n ez volt a legjobb, amit találtam.
Amúgy azért váltottam 3B-ről, mert a ZWaveJS újraindulgatott és kevés volt az 1GByte RAM, most a kettő úgy néz ki hogy +ZigBee alrendszerrel is elég, lekezeli egyszerre a ZWave header-t és az USB-s Zigbee eszközt az Add-on-okkal együtt.
-
E.Kaufmann
veterán
Én 19-ért vettem kéz alol 2GByete RPi4-et szimpla műanyag házzal ahhoz van egy 500 forintos mini560 12V-5V modul, ami a központi 12V-s tápomra kapcsolódik, de 12V dugasztápja sokaknak van felesleges, táp megoldva. Levettem az órajelet meg a throttling hőmérsékletet a txt-ben, Home Assistant így is elboldogul, nem kell se borda, se mini venti, se spéci ház. Az SD kártyából valóban érdemes valami tartósabbat, de 7-ért már lehet kapni kisebb endurance kártyát. Nekem így stabil, a power check se kiabál alacsony feszkó miatt. Sok helyet és áramot nem kér és full passzív.
-
E.Kaufmann
veterán
Kipróbátam elem nélkül az USB-C-t. Életre kell sima töltőről a termosztát, valamint méregettem az elemcsatlakozót, de oda nem ad ki feszkót (ha esetleg lenne benne valami alap cseptöltés, de nem úgy néz ki)
-
E.Kaufmann
veterán
Egyrészt ezt írhattad volna él nélkül, másrészt eddig az ilyen manual.plus féle oldalakkal az volt a tapasztalatom, hogy lehúzások, mutatnak pár oldalt és a többiért meg fizetni kell, ezért is skippeltem. Amúgy ez az "in some modell" kitétel is most micsoda?
PS: utólag szerkeszteni nem ér, már olvastam a gúnyosabb változatot...
-
E.Kaufmann
veterán
A gyári is CR2032 volt? Azt olvastam, van valami BR2032, ami tovább bírja az állást még ha kisebb is a kapacitása. A másik, hogy pont volt egy téma egy másik fórumban, hogy több éve gyártott és raktárban álló elemeket kapott a boltban vagy webshopból az illető és azokkal voltak is problémái.
-
E.Kaufmann
veterán
Avatto (Z)WT 198 elemes termosztátnál az USB-c vésztáp, vagy tölteni is tudna akksit?
Home Assistantból a zigbee-s változatnál van mód az elem állapot csekkolására? -
E.Kaufmann
veterán
Van az a kábel, amin 1V is átmegy komolyabb veszteség nélkül nagyobb fogyasztóval. Vízórát még nem barkácsoltam, de egyebet már igen, kültéren is. Ha nem akarja magát szivatni az ember rejtélyes hibák miatt, ajánlott a nagyobb fesz és DC-DC, a PoE se véletlenül 40-50V.
Aszpirin:
Jó kérdések. Esetleg egy szivattyú meg időközönként slagolni, de ezeket biztos jobban tudja a másik kolléga, ha már ilyen profi... -
E.Kaufmann
veterán
Mikrotik hap mini működik 5V-ról is, amúgy alacsony DC fesz mellett is jobb, ha 12-24V-al és filléres DC-DC átalakítókkal operál, mert 5V-on nagy lesz a feszültségesés, azokhoz meg már lehet nem árt egy kültéri doboz, amibe meg pont befér egy kicsi router is.
Tit-szelettel... -
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Ha áramot el lehet oda vinni, akkor Wifi-t is lehet. Valami mini router egy nagyobb kültéri kötődobozban, amiben "nagy" a légtér. Közvetlen az akna szélén már csak illene működnie. OpenWRT képes cuccok és Mikrotik működnek akár jelismétlőként is, elég, ha a tápot megkapják, ha kültéren amúgy van Wifi.
-
E.Kaufmann
veterán
Ha elutazunk vagy hosszabb ideig vagyunk távol, szeretem minimalizálni az áram alatt lévő eszközöket. Úgy kategorizálom, hogy vannak a Core eszközök, ahová az okosotthon meg L2/L3 hálózati eszközök tartoznak, az összes többi meg a futottak még. Van amikor le is lövöm a francba az összeset és akkor nem baj, ha az alap dolgok gyorsan rendelkezésre állnak.
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem az a fontos, hogy előbb működjön a villanykapcsoló és a garázskapu mobilról, mint a családi albumok elérése. Nálam a kettő független.
róland:
Nekem a TV-re rá van kötve egy PC, ami eléri az internetet NAS-t, a VLC meg mindent is lejátszik (kivéve azok HikVision mentések, amiket csak az MPC-HC nyit meg) -
E.Kaufmann
veterán
A másik, hogy már pl egy erősebb Mikrotik router is tud futtatni Docker-t, de mondjuk nem jön be nekem ott se az USB-s külső tár dolog, De ha van otthon valami értelmesebb NAS, azon is van már Docker.
Amúgy pont HA esetén volt pár megkötés Docker mellett, bár nem tudom, manapság ez hogy van, valamint nekem jobban bejön, hogy az elsők között indul a HA egy teljes áramtalanítás után, nem kell várni, hogy felálljon a host rendszer és azon elinduljon a Docker, hanem párhuzamosan és (függetlenül!) a NAS és a router mellett indul az is. -
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem eddig a Pi4 + SanDisk microSDXC High Endurance 64GB bevállt. Első indítás/telepítés lassú, de a sima boot/reboot 3-5 perc alatt megvan, menet közben meg nem érzem hogy lassú, viszont kis helyen elfér és kompakt. Én nem bízom az ilyen USB-s tárakban (igaz, a microSD sem egy túl ideális boot device
) bár van, amikor nincs más mód, ha nem akar/tud az ember Pi5-re költözni. Pár érzékelő adataihoz ez is elég vagy ha biztosra akar menni az ember akkor egy nagyobb microSD-t vesz (nem a több tárhely hanem a jobb wear levelling miatt, mert azt írták, hogy a komolyabb gyártók Endurance cuccaiban meg a WD Purple kártyákban van ilyesmi)
Ja és Alit, de még az emag zugárúsait is érdemes kerülni, Alzáról úgy néz ki (kopp-kopp) frankó cucc jön, de ismerős járta meg emaggal -
E.Kaufmann
veterán
RPi 3B(+) használtan (10 körül) valami talon microSD kártyával (majd ha begyere a móka, akkor értelmesebb endurance microSD kártya meg esetleg Pi4B)
A microSD kártyát ki kell írni egy Pi Imager-rel, ami le is tölti neked a Home Assistant-ot [link] , majd beteszed a PI-be, adsz neki áramot és hálózatot és a DHCP szerver által adott IP címmel (http://192.168.x.y:8123/) eléred böngészőn keresztül, még monitort/TV-t se kell hozzá a PI-re kötni. -
E.Kaufmann
veterán
Az a baj, hogy úgy tudom, ezeknek kell valami nagyobb gyártó ökoszisztémája, hogy legyen a közelben adott gyártó készüléke a pozíció jelentéséhez. Talán még a Samsung egy olyan elterjedt gyártó, akinek a hasonló cuccát érdemes lenne nézegetni, hogy HA kompatibilis-e, különben marad valami drágább adatgyűjtős vagy mobilnetes cucc.
-
E.Kaufmann
veterán
Azt nem tudjátok, hogy Shelly Plus Uni-hoz ilyen 10 eres szalagkábelt csatlakozóval honnan lehet szerezni? A gyárit nem akarom nagyon gincsolni, hanem egy másikról szedném le a felesleges kábeleket.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Keresek HA alá pöcc-rövv betolható eszközt (wifi/bt), ami 12VDC-ről táplálható és méri is azt!!!
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Érdekes, Shelly PnP, Xiaomi hőmérőm minimális reszelés után PnP, LG tv PnP, TP-link kamerám PnP. 2 Z-Wave senzoromra és a Pi Hat-ra is fogjuk rá, hogy az. Sajnos a légkondi még akkor került be, amikor még nem kellett ezzel bajlódnom (nem hobbiból kezdtem, hanem sajnos szükségből), de a felhős integráció már (ha túljut az ember a HACS regisztráción), PnP (bekérte a felhasználónevet/jelszót, már dobta is fel a két beltérit).
-
E.Kaufmann
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Emlékszem, hogy 15 éve cseréltem le egy vállalatinak szánt G-s wifi AP-t egy TP-link akkor 8-10ezer forintos N-es routerre, hogy az legyen az új céges AP. Ég és föld volt a különbség, és a TP-link nyert, mert az akkori laptopok már mind támogatták az N-et. N nél régebbi lényegében csak jelzavarónak jó... N-es router/AP kompatibilis visszafelé, B/G-s eszközt meg tényleg csak akkor, ha valami nagyon drágán pótolható eszköz, de azt is inkább ha lehet vezetéken kötném egy N+ képes OpenWRT vagy Mikrotik routerre, hogy az legyen a kliens.
, puszika
.