Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Házfelújításban vagyok, egyenlőre csak a termosztátokat szeretném okosítani. Csak felületfűtés lesz (hol mennyezet, hol padló), így zónaszelepeket kell majd nyitni-zárni, radiátortermosztát nem játszik.
Mindenképpen szeretnék felhőmentes lenni. A home-assistant első ránézésre tetszik, próbálok olvasganit, de még vannak sötét foltok.- Mi történik, ha nincs internet? Attól még belső hálón működik-e rendesen?
- Mi történik, ha elmegy a wifi? Lokálisan üzemel tovább a termosztát az utolsó beállított program szerint?Előre is köszöszönöm a válaszokat
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz Degeczi #19307 üzenetére
Szervusztok!
Immár konkrét kérdésem is van:
Ez a termosztát beintegrálható-e home-assistant alá? Kell-e firmware csere, illetve esetleg leírást tudnátok-e ajánlani hozzá?Előre is köszönöm!
-
fap333
aktív tag
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Próbáltam keresni, de nemigazán találtam olyan termosztát szettet, mint pl a computherm q8rf, csak épp okos termosztátokkal...
Szóval az a lényeg, hogy kéne nekem legalább 4 helyre vezetéknélküli smart-termosztát, lehetőség szerint egy közös zónavezérlővel. Tudnátok nekem ilyet ajánlani (akár kínából is rendelve)?
Előre is köszönöm a válaszokat!10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz vampire17 #20490 üzenetére
Hali!
Radiátor nincs, csak felületfűtés. Jelenleg egy helyre van vezetékes termosztát téve, ezt szeretném szétszedni több zónára, emiatt kell az rf-termosztát. A kazán utáni osztó-gyüjtőkre raknék fel motoros szelepeket, így vezérelve külön a köröket. És ehhez kéne egy zónavezérlő, hogy a kazánt-szivattyúkat-szelepeket működtesse a ketyere.
(Elég sokat visszaolvastam, de sajnos nem találtam meg azt a hozzászólásodat, amiben alis cuccokat ajánlottál...)
Szóval még áll a kérdésem, hogy van ilyen 4 vagy 8 okostermosztátos vezeték nélküli komplett rendszer, vagy nekem kell összelegózni egyedi termosztátokból?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Helló!
Tudnátok segíteni abban, hogy egy BHT-002 termosztát az aktuális hőmérséklet kijelzésénél mutatja rendesen a tizedest is (pl. 23,8 vagy 22,2), vagy csak 0,5°C-ot lép (pl 22,5 és utána már csak 23,0).
Illetve a kazánt azt +/- mennyinél kapcsolja be illetve ki? Vagy a hiszterézis paraméterezhető?
Köszönet előre is.10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz istvan170 #20955 üzenetére
Izlések és pofonok... kb 10 éve vettem egy computherm termosztátot, ami 0,1°C lépésekben mutatja az aktuális hőmérsékletet, és +/- 0,2°C-nál kapcsol be illetve ki. Most ezt cserélném smart termosztátra, de nekem is igencsk rosszul esik, hogy amit kinéztem az csak 1°C hiszterézissel tud működni...
És akkor kérdeznék is egyet: Nem tudnátok ajánlani olyan smart termosztátot, ami képes a 0,1°C-os lépésekben kijelezni, valamint +/- 0,2°C hiszterézissel is működhet?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz Degeczi #20957 üzenetére
Gyári rendszertermosztátot nem szeretnék venni 40k+ ért, viszont a kazánra rá van kötve egy külső hőmérő, ami a külső hámérséklet függvényében változtatja az előre menő hőfokot. Szóval nem, nem 100%-al indul a kazán, viszont az időjáráskövető görbét nem tudom olyan pontosan beállítani, hogy ne legyen szükség kapcsolgatásra... Így még mindig áll a kérdésem, hogy keresnék olyan smart termosztátot, ami képes nem rosszabb pontossággal kapcsolgatni, mint egy 10 éves computherm.
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Készülődik nálunk egy új fűtési rendszer: A meleget egy levegő-víz hőszivattyú készíti majd először egy 500l-es puffertárolóba. Ebből veszik majd a meleg vizet a szivattyúk. Csak felületfűtés lesz a házban, így csak alacsony hőmérsékletű vizet fogunk itt tárolni. A kérdésem az lenne, hogy tudnátok nekem ajánlani okos termosztátot, amely képes lehet akár 0,2°C hiszterézissel kapcsolgatni?
A válaszokat előre is köszönöm!10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Helló!
Nekem is piszkálja a fantáziámat az automata redőnyvezérlés, de mivel még viszonylag új vagyok a HA területén, így szeretnék kérni egy kis segítséget az automatizáció értelmezésében.
Adott ez az automatizáció: https://community.home-assistant.io/t/need-help-to-close-roller-blinds-at-4-p-m-if-sunny/339685/4
Ebben a feltétel az, hogy a dátum szeptember és május között legyen, ÉS 30%-nál kevésbé legyen felhős az ég.condition:
- "{{ now().month <= 4 or now().month >= 9 }}"
- "{{ states('sensor.openweathermap_cloud_coverage') | int <= 30 }}"
Az indító feltétel pedig az, hogy legyen délután négy óra.trigger:
- platform: time
at: '16:00:00'
A nagy kérdésem az, hogy jól gondolom-e azt, hogy ha 16:00:00-kor még 31%-nyi felhő van az égen, de 16:01:00-kor viszont 29%-nyi, akkor ez az automatizáció már megy a levesbe és nem fog lefutni?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz Ezekiell #34069 üzenetére
Mi először egy ilyet raktunk fel teszt jelleggel, mert a zasszonynak ez tetszett. Néhány nap után Ő mondta, hogy szerelhetem lefele...
Most ilyennel van tele a ház, ezt mindenki szereti.
HA-val egyébként mind a kettő tökéletesen működik.
Ízlés és megszokás kérdése, de mindenképpen javasolt először csak néhányat kipróbálni, mert lehet nem jön be az újítás...10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Rutinosabb társaim szakértő véleményét szeretném kérni zigbee hálózat témában.
Szépen lassan fokozatosan bővül a zigbee hálózatom, emiatt néhány régebbi end device nem a jelenleg legközelebbi routerhez csatlakozik, hanem egy régebben a hálózaton lévő távolabbihoz. A kérdésem annyi lenne, hogy érdemes lehet újrapárosítani ezeket az eszközöket, vagy ha nem törlöm őket az adatbázisból, akkor úgyis csak az eredeti routerhez fog visszatalálni?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Tudnátok nekem javasolni zigbee-s ketyerét, ami megmondja, hogy aktuálisan hány lux a fényerősség a helyiségben?
Itt a nyár, a meleg. Ha a nap olyan állásban van, amikor besüt a szobába, akkor lehúznám a redőnyt. Viszont, ha olyan felhős az ég, hogy eleve nem jut be túl sok fény, akkor maradna fent a redőny.
Ha fényszenzor helyett van egyéb ötlet, azokat is szívesen fogadom10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz LLKobe #35129 üzenetére
Köszönöm a sok választ!
A külső hőmérsékletre azért nem gondoltam első körben, mert hőszigetelt a ház, 3rétegű hőszigetelt az abalak, így nem a hőáramlást kell megakadályoznom a redőnnyel, hanem a szoláris nyereséget kell féken tartani.
Egyenlőre valóban abba az irányba indultam el, hogy a HA-ban a 'sun' entitásból megvan a nap pozíciója, és tudom pl, hogy akkor süt be a nap, ha az azimutja 60°-240° közé esik. Így akkor engedem le a redőnyt, ha az azimut túlhaladt a 60°-on.
A fényérzékelőre azért gondoltam, hogy esős-borús időben ne sötétítsem még jobban a házat, de akkor egyenlőre lebeszéltetek róla. Most kipróbálom így, aztán majd meglátjuk, hogy kell-e még valamit pofozni rajta10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz pruzsi #35199 üzenetére
... az aqua honlapján szerintem meg lehetne találni azt a részt, hogy "az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk" ....
Én az ilyen jellegű műszaki paramétereket mindenképpen gyártói oldalon is leellenőrizném, mint például ebben a katalógusban.
Van túlfeszvédős kütyü, de amit kinéztél az sajnos nem az10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
no, megcsináltam magamnak a problémát.
A homeassistant Supervised rendszert egy debian linuxon futtatom. Ez alapján ment a telepités anno.
Eddig nem foglalkoztam vele, de most frissitettem a debiant az 'apt update', majd 'apt upgrade' paranccsal.
Erre most nem indul a home assistant. Mivel nem vagyok nagy linux guru, tudnátok egy-két tippel segiteni, hogy mit ellenőrizzek le?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Az alaphelyzet a következő.
Régi laptop, azon fut egy friss debian, azon fut a HomeAssistant Supervised.
A HA-ban már ott van a Mosquitto broker integráció és működik szépen, mivel elég sok zigbee-s kütyüt használok Zigbee2MQTT-vel.
Amit szeretnék:
A hőszivattyúmat beintegrálni HA alá, és találtam is hozzá egy ilyen lehetőséget.
Viszont mivel az MQTT-t csak használom, de nem nagyon tudom, hogyan működik, így nem tudom, hogyan kellene nekikezdenem.
Tudnátok segíteni néhány tanáccsal, hogy mik legyenek az első lépéseim?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz Ezekiell #35364 üzenetére
Én is építkeztem, és nálam is alapfeltétel volt, hogy mindennek üzemelnie kell "buta" módban is, ha véletlenül lehalna a rendszer. Emiatt lett ilyen villanykapcsoló, és ilyen termosztát.
Ezekben nem gondolkoztál? Vagy nálad is beleszolt az eszközök kiválasztásába a WAF?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Sejtettem, hogy ilyen irányban érdemes elindulnom.
Azt nagyon nehéz lenne megoldani, hogy HA-n belül futtassam az aquarea2mqtt-t?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Zigbee-s hőmérséklet szenzorokból van nálam vagy 4-fajta. Ami épp olcsó volt, vettem egyet-kettőt.... Tényleg igaz, hogy szinte semmi különbség nincsen köztük.
Viszont pont egy sonoff-al szívtam egyszer fél napot, mivel lemerült az elem, kicseréltem, de nem akart riportálni. Akkor eltávolít, újrapárosít, elem kiszed-visszatesz, stb... Azt azóta le is cseréltem egy másik tuya-ra.10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz zambozoli #36659 üzenetére
Az egy kicsit nekem is gyanús, hogy a hirtelen nagy mennyiségű esőt nem fogja rendesen mérni, mert a felső "medence" része gyorsabban fog tellni, mint ahogyan a középső lefolyóján le tud ürülni a libikókára. Emiatt a "medence" túlcsordul, és már folyik is az oldalán a méretlen víz...
De ez természetesen csak elméleti fejtegetés.
Na megyek pudingot enni10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem, mivel megfeneklettem HA+Z2M területén.
Legutóbb kb két hónappal ezelőtt frissitettem a rendszert, most újra elérkezettnek láttam az időt, tegnap update-eltem mindent. És azóta áll fenn a problémám:
A HA úgy látja, hogy nem fut a zigbee2mqtt. A z2m addonnál a start-ra nyomva sem történik semmi. A furcsaság viszont az, hogy a legtöbb vezetékes zigbee-s kütyüm viszont működik, kommunikál. Termosztátok, redőnyök, villanykapcsolók többsége tökéletesen üzemel.
A z2m logja tele van info bejegyzéssel (pl a termosztátok jelentésével, vagy fogyasztásmérős dugaljak jelentéseivel), de semmi warning, semmi error.
Már természetesen volt újra inditva a HA is, a host is, de semmi változás. És a legnagyobb problémám az, hogy még a backup visszaállitás sem oldja meg ezt a gondot.
Bármilyen ötletet szivesen veszek.10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz fap333 #38928 üzenetére
Úgy néz ki helyreállt a rend.
Mivel nálam egy régi laptopon fut debian alatt a HA, ezért a 2022.11.3 frissitésnél jött néhány "unsupported" üzenet, amelyek közül az egyikre azt javasolja a HA, hogy telepitsem fel asystemd-journal-remote
programot a hostra, amit meg is tettem. Viszont abban a pillanatban, hogy ezt eltávolitottam, visszajött a z2m is.
Valószinű, hogy ezt a system-journalt még valahogy konfigolni kell, hogy megfelelően működjön...10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
A zigbee hálózaton én ezt az LQI-t még soha nem néztem, de most rápillantottam:
Van a 52db eszközöm, ha LQI szerint sorba teszem őket, akkor az első 40db 100 alatt van, és a legnagyobb is midössze 127. És eddig nem volt gondom a hálózattal, mindenki teszi a dolgát szépen. Szóval, ha a dugaljad működik egyébként rendesen, akkor ne foglalkozz vele, hogy milyen jelerőssége van... szerintem10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
HomeAssistant biztonságos távoli eléréséhez használ valaki tailscale-t?
Kellően stabil? Esetleg van jobb altenatíva?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek hogyan lehetne legegyszerűbben bevinni HomeAssistant-ba egy buta villanyóra impulzusjelét?
Gondolok itt olyanra, hogy kell egy fototranzisztor, annak a jelét feldolgozza monduk egy esp8266, majd a HA-ba telepített EspHome addon meg megjeleníti.
A gond csak az, hogy forrasztgatásban nem vagok nagy ász, és ESP-t se sokat programoztam még...
Erre véletlenül nem tudtok olyan komplett megoldást, mint pl okos órákhoz a slimmelezer?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz amargo #42352 üzenetére
1100literes konténer.....
Egyébként ha odafigyel az ember sokat lehet spórolni a hulladékkal. Mi egy 5tagú család vagyunk, és 2-3hetente teszek ki egy 80literes kukát. A szelektivitásra nagyon rá lehet feküdni.10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Sziasztok!
Szereném megkérdezni, hogy van-e itt olyan ember, aki:
- Holley DTSD545 villanyórája van
- Slimmelezer-t vásárolt a P1 port kiolvasására
- és ezt sikeresen beillesztette HomeAssistantba
Ugyanis 2 napja próbálkozok összehozni ezeket, de még nem jutottam eredményre. A pufferek méretét módosítgattam már össze-vissza, de az alaphiba mindig megmaradt: "Checksum mishmatch"...
Kérlek segítsetek, hogy milyen konfigot kell ebbe a ketyerébe beletölteni, hogy működjön.10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Igen, volt már. Külön-külön, és együtt is.
A max_telegram_length önmagában nem hozott változást, a crc_check kikapcsolásával a hiba változott. Most fejből nem emlékszem pontosan, valami duplikált dologra panaszkodott...10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz LouiS22 #42981 üzenetére
Sok olvasás, millió újrafordítás után eljutottam oda, hogy az alábbi hibát küldi a slimmelezer:
[23:57:46][E][dsmr:265]: 0-0:17.0.0(00050.000) ^ Missing unit
Ezen az obis kódon egyébként a "Megszakító korlátozási határérték" szerepel.
Jelenleg az alábbi kód van benne a slimmelezer.yaml fájlban:substitutions:
device_name: "slimmelezer"
device_friendly_name: "slimmeLezer"
device_description: "DIY P1 module to read your smart meter, HU D545 edition/afarago"
esphome:
name: "${device_name}"
comment: "${device_description}"
name_add_mac_suffix: false
project:
name: zuidwijk.slimmelezer
version: "2.0"
# on_boot:
# then:
# - if:
# condition:
# lambda: return id(has_key);
# then:
# - lambda: |-
# std::string key(id(stored_decryption_key), 32);
# id(dsmr_instance).set_decryption_key(key);
# else:
# - logger.log:
# level: info
# format: "Not using decryption key. If you need to set a key use Home Assistant service 'ESPHome: ${device_name}_set_dsmr_key'"
esp8266:
board: d1_mini
restore_from_flash: true
#external_components:
# - source: components
# components: [dsmr]
wifi:
networks:
- ssid: xxx
password: xxx
# Enable fallback hotspot (captive portal) in case wifi connection fails
ap:
ssid: ${device_name}
# improv_serial:
captive_portal:
# Enable logging
logger:
baud_rate: 0
level: INFO
# level: DEBUG
# Enable Home Assistant API
api:
services:
- service: set_dsmr_key
variables:
private_key: string
then:
- logger.log:
format: Setting private key %s. Set to empty string to disable
args:
- !lambda |-
private_key.c_str()
tag: main
level: DEBUG
# - globals.set:
# id: has_key
# value: !lambda |-
# return private_key.length() == 32;
# - lambda: !lambda |-
# if (private_key.length() == 32)
# private_key.copy(id(stored_decryption_key), 32);
# id(dsmr_instance).set_decryption_key(private_key);
encryption:
key: xxx
port: 6053
password: ''
reboot_timeout: 15min
ota:
# password: !secret ota_password
safe_mode: yes
# dashboard_import:
# package_import_url: github://zuidwijk/dsmr/slimmelezer.yaml
web_server:
port: 80
uart:
baud_rate: 115200
rx_pin: D7
rx_buffer_size: 3000
# globals:
# - id: has_key
# type: bool
# restore_value: yes
# initial_value: "false"
# - id: stored_decryption_key
# type: char[32]
# restore_value: yes
dsmr:
id: dsmr_instance
# For Luxembourg users set here your decryption key
#decryption_key: !secret decryption_key // enable this when using decryption for Luxembourg; key like '00112233445566778899AABBCCDDEEFF'
crc_check: false
max_telegram_length: 3000
receive_timeout: 200ms
sensor:
- platform: dsmr
energy_delivered_lux:
name: "${device_friendly_name} Energy Consumed"
energy_delivered_tariff1:
name: "${device_friendly_name} Energy Consumed Tariff 1"
energy_delivered_tariff2:
name: "${device_friendly_name} Energy Consumed Tariff 2"
energy_returned_lux:
name: "${device_friendly_name} Energy Produced"
energy_returned_tariff1:
name: "${device_friendly_name} Energy Produced Tariff 1"
energy_returned_tariff2:
name: "${device_friendly_name} Energy Produced Tariff 2"
power_delivered:
name: "${device_friendly_name} Power Consumed"
power_returned:
name: "${device_friendly_name} Power Produced"
electricity_threshold:
name: "${device_friendly_name} Electricity Threshold"
# electricity_tariff:
# name: "${device_friendly_name} Electricity Tariff"
# frequency:
# name: "${device_friendly_name} Frequency"
# energy_absolute:
# name: "${device_friendly_name} Absolute active energy"
voltage_l1:
name: "${device_friendly_name} Voltage Phase 1"
voltage_l2:
name: "${device_friendly_name} Voltage Phase 2"
voltage_l3:
name: "${device_friendly_name} Voltage Phase 3"
current_l1:
name: "${device_friendly_name} Current Phase 1"
current_l2:
name: "${device_friendly_name} Current Phase 2"
current_l3:
name: "${device_friendly_name} Current Phase 3"
# reactive_energy_qi:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Energy QI"
# reactive_energy_qii:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Energy QII"
# reactive_energy_qiii:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Energy QIII"
# reactive_energy_qiv:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Energy QIV"
# instantaneous_power_factor:
# name: "${device_friendly_name} Instantaneous Power Factor"
# instantaneous_power_factor_l1:
# name: "${device_friendly_name} Instantaneous Power Factor Phase 1"
# instantaneous_power_factor_l2:
# name: "${device_friendly_name} Instantaneous Power Factor Phase 2"
# instantaneous_power_factor_l3:
# name: "${device_friendly_name} Instantaneous Power Factor Phase 3"
# reactive_power_qi:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Power QI"
# reactive_power_qii:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Power QII"
# reactive_power_qiii:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Power QIII"
# reactive_power_qiv:
# name: "${device_friendly_name} Reactive Power QIV"
# energy_positive_reactive:
# name: "${device_friendly_name} Positive reactive energy (Q+)"
# energy_negative_reactive:
# name: "${device_friendly_name} Negative reactive energy (Q-)"
# energy_negative_reactive_tariff1:
# name: "${device_friendly_name} Megative reactive energy (Q-) in tariff T1"
- platform: uptime
name: "${device_friendly_name} Uptime"
- platform: wifi_signal
name: "${device_friendly_name} Wi-Fi RSSI Signal"
update_interval: 60s
text_sensor:
- platform: wifi_info
ip_address:
name: "${device_friendly_name} IP Address"
ssid:
name: "${device_friendly_name} Wi-Fi SSID"
bssid:
name: "${device_friendly_name} Wi-Fi BSSID"
- platform: dsmr
identification:
name: "${device_friendly_name} Identification"
sub_equipment_id:
name: "${device_friendly_name} Sub Equipment Id"
# breaker_status:
# name: "${device_friendly_name} Breaker Status"Kérlek segítsetek, hogy mivel kellene még kiegészíteni ezt a kódot, hogy beinduljon a lekérdezés...
-
fap333
aktív tag
Ha beteszem a kettőskeresztet, akkor meg a duplicate hiba jön elő:
[08:02:17][E][dsmr:265]: 1-0:1.8.0(000000.000*kWh) ^ Duplicate field
Este megnézem majd a rar-t, amit megosztottál, tegnap arra valahogy nem leltem rá.@LouiS22:
A config részletedet már láttam, de abban is vannak olyan sorok, amiket hibásnak hoz nekem. Azokat kikommentelve pedig a szokásos duplicate hiba jön10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Csak az a gond, hogy az nekem hibát ír:
Failed config external_components: [source /config/esphome/slimmelezer.yaml:32] - Source is not a file system path, in expected github://username/name[@branch-or-tag] or github://pr#1234 format!. source: components components: - dsmr
Valahonnan valami még hiányzik.
-
fap333
aktív tag
És @LouiS22:
Hálás köszönet, sikerült végre beüzemelni a slimmelezert
Valahogy ez az infó maradt ki, hogy a dsmr mappa tartalmát nekem még módosítani kell...
(Egy utolsó kérdés maradt még bennem: az áramértékeket csak egész számokban mutatja (1,0; 3,0; 8,0). Az óra nem ad ettől pontosabbat, vagy valahol elveszlik a tizedesjegy?)Szerk: bocsánat, közben visszaolvastam... Hagyjuk azt a tizedesjegyet.
[ Szerkesztve ]
-
fap333
aktív tag
válasz bolvar #43826 üzenetére
Helló!
Redőny mozgatásra nálam ezek vannak:
- AliExpress
7db van belőle, és több, mint egy éve teljesen megbízhatóan működik. Én úgy oldottam meg, hogy minden redőny mellett egy dupla falon kívüli dobozka van. Az egyik vak-fedeles, a másikban van a kézi fel/le nyomógomb. Az okosító kütyü a vakfedeles alatt van, így kényelmesen elfér.szerk: nekem zigbee hálózatom van, de van belőle wifis is.
[ Szerkesztve ]
-
fap333
aktív tag
Helló!
Adott egy Holley DTSD545 villanyóra és egy slimmelezer ami a HA-ba adja az adatokat. Tud valaki valamilyen módot arra, hogy megtudjam, hogy adott fázison merre folyik az áram?
A napelemes inverterem 3 fázisú, és van olyan, amikor 1 fázison vételezek, a másik kettőn meg visszatáplálok. Szeretném látni, hogy mikor merre megy, de van egy olyan sejtésem, hogy ennyi eszközzel ez nem fog menni...10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Helló!
Nem jövök rá..... hogyan tudom eltüntetni egy 'picture-element' kártyán a 'state-badge' alól a szenzor nevét???
type: picture-elements
elements:
- type: state-badge
entity: sensor.panasonic_heat_pump_main_outside_temp
style:
top: 18%
left: 10%
image: /local/hoszivattyu_v02_out.bmp10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
Ezt próbáltam, de semmi változás Ugyanúgy ne történik semmi, ha bármit beírok az idézőjelek közé.
Lehet valami bug?
Ez a verzió működik jelenleg:
Home Assistant 2023.4.6
Supervisor 2023.06.2
Frontend 20230411.1 - latest10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz BlackJack21 #44413 üzenetére
Köszönöm, így eltűnt a szöveg.
dbius: próbáltam mindent: szimpla, dupla aposztróf, egymás mellett, szóközzel, szöveggel, szöveg nélkül, ... ott semmi nem használt
-
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Tudnátok segíten abban, hogy a HA hogyan tudja megszámolni, hogy aktuálisan mennyi termosztát fűt éppen?
Lámpákra találtam template-eket, de nem tudtam átpofozni, hogy termosztátokra is működjön.
A problémám valahol ott van, hogy nem egyszerűen heating állapotot kell keresnek, hanem a climate entitásom hvac_action attribútumának heating állapotát.10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fap333
aktív tag
válasz daninet #45209 üzenetére
Szóval van összesen 7db termosztátom, ezek nevei: termosztat_nappali, termosztat_pince, stb... Ha pl egy automatizációban fltételként szeretném meghivatkozni, akkor az így néz ki:
condition: state
entity_id: climate.termosztat_pince
attribute: hvac_action
state: heating
És az a kérdés, hogy a 7 termosztátból jelenleg mennyi fűt (heating), és mennyi nem (off)
A fenti template sajnos nem akar nekem működni. Developer toolsban "TemplateError: Invalid entity ID 'items.__call__'" hibát ír.más fórumokon másoknak elvileg egy ilyen működik:
{{ states.climate | selectattr('attribute.hvac_action','eq','heating') | list | length }}
De nekem természetesen ez sem Itt a hiba: "UndefinedError: 'homeassistant.helpers.template.TemplateState object' has no attribute 'attribute'"
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Foxpost
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Sweet.tv - internetes TV
- iPhone topik
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...