- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
28100 - 28001
68433 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
+1 idojaras szenzorra. Illetve mindenre, ami (nem tul fontos) adatot ad. Pl sztm RF sokkal jobb termosztat vezerlesre. kb percenkent (vagy gyakrabban) jelent, es minimalis az energia felhasznalasa (egy ceruzaelemmel elmegy ket evet...)
Pl zigbee homerseklet / paratartalom erzelekok helyett en ilyenekre csereltem a futesvezerlest egy helyen: [link]
Kiszortam a lakasban vagy 5-6 ot, aztan ezek alapjan kapcsolja a shelly a kazant. (meg vezerlem az oszto gyujtokon a motorokat)
-
Degeczi
nagyúr
Redőnyt húzogatni, klímát vezérelni éppen távolról is van értelme, és redőnynél különösen elcseszett dolog az RF-es vezérlés, mert jellemzően pozícióra állni, pozíciót visszajelezni sem tud (ami pedig nagyon hasznos automatizálásokban is), nomeg egyszerre több eszköznek parancsot kiadni sem lehet hiszen ugyanazt a frekvenciát használják, így késleltetésekkel kell vacakolni.
Persze ha már adottak a rádiós motorok, akkor nyilván egyszerűbb kompromisszum, mint azokat kicserélni, de amúgy tényleg kerülendő, ha lehet.Csak egyszer jelentő érzékelőknél (mint pl. nyitásérzékelők) meg végképp felejtős, mert nem lehetsz teljesen biztos az információban, akkor meg minek. Annak idején megváltás volt a 433-as nyitásérzékelőket Zigbee-sre cserélni.
Időjárás szenzorokhoz viszont teljesen jó, ott semmi probléma, ha esetleg elveszett egy jelentés, pár perc múlva majd jön másik.
-
zsamiatt
őstag
Fogyasztas alapjan azert lehet visszajelzes. Nyilvan nem lesz teljesen pontos. De amit te is vazoltal felhasznalast az is tipikusan az ugy is otthon vagyok es latom/hallom/erzem visszajelzes. Ez pedig mar sok esetben elegendo a vezerleshez. En se rohannek mindent IS lecserelni csak mert okositom a hazat, lakast.
-
ojb
tag
"nem lesz visszajelzésed arról, hogy valóban teljesült-e az, amit szeretnél vele elérni."
Nekem elég meggyőző visszajelzés egy (hang-vezérelt) scene kiadása után, hogy
- a meglévő RF433 vezérelt vetítővászon és redőny letekeredik.
- az ir vezérel projektor ; BD lejátszó és erősítő bekapcsol majd (a szükséges inputra és hang módra kapcsol) ...
Abban viszont teljesen egyetértek Veled, hogy erről az egészről nincs semmiféle visszajelzésem ill. infóm, ha akkor futtatom le a scene-t, amikor nem vagyok otthon.
Akkor viszont miért is futtatnám ???
-
LouiS22
veterán
-
cpt rodgi
tag
mit javasolnatok HA alä, rf433, es ir bridgenek? ( lehetoleg local)
-
zsamiatt
őstag
-
Degeczi
nagyúr
Ja, h végleg leesik a wifiről?
Úgy értettem, h áramszünet idején persze nekem is leesik minden Yeelight Ceiling a wifiről (míg a házvezérlés persze szünetmentesen van), de maguktól visszacsatlakoznak a wifire (és így a HA integrációba) amikor újra van áram.Nem vmi olyan szerencsétlen áramszünet volt, ami resetelte a lámpát?
Kicsi rá az esély, mert 2 mp-es szünetekkel kell 5x elvenni/visszaadni a tápot, de éppen előfordulhatott. -
vampire17
addikt
-
LouiS22
veterán
-
zsamiatt
őstag
-
tradeelek11
aktív tag
A sorrend:
1., OMV
2., Docker
3., Nem kötelező de sok helyet nem foglal Portainer.
a., 2-3 as pont ugye az OMV- extrák között van.
4., HA SupervisedA dockert és a konténereket célszerű külön particióra tenni(A HA Supervisort is).
Nálam úgy néz ki hogy van egy 120GB SSD.
30 GB OMV, 45 GB konténerek+docker, 45GB Win10 VM
Vannak adat HDD-ék is snapraid+mergerfs(de ez majdnem hogy lényegtelen)Nálam a backup stratégia úgy néz ki.
Van egy ugyan ekkora ssd-ém erre minden héten (pénteken) csinál egy komplett clonet.
A HA minden nap csinál egy automatikus snapshotot, azt az Rsync átmásolja az adat meghajtóra, az Rclone kettős titkosítással pedig feltölti Cloudba.Ha valakit érdekel hogy telepítem a Supervised-et szívesen leírom mert abba is vittem egy kis trükköt
Tisztelettel
-
Degeczi
nagyúr
-
cpt rodgi
tag
sziasztok
szerencsetlenkedek, es kellene pici segitseg . [link] rolot szeretnem csinosan megoldani. de nem megy .
( az angol ertelmezes lehet a hiba)
amim van . kontenerben HA, supervisor,
Bosszant mert hasonlo a roomba, es azt össze raktam,
a carplay garazs nyitas is összeallt, de ez nem megyegy lassu magyar mit hova masoljak, segitseg kellene. .
"nem hülye, csak megfontolva halado...."
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Egyik baratomnak egy yeelight ceiling light-ja van, amit homekitel integralunk HA ala. A gond, hogy aramszunet eseten leesik wifirol, Mi home-ban (oda is fol van veve) offline-nak latszik... Csak az segit, ha toroljuk mi home-bol, majd ujra felvesszuk. Ekkor HA alatt uj Homekit eszkozkent megjelenik a lampa, amit ujra fel kell venni, a regit pedig torolni...
Ez igy "kisse" maceras.... Miert lehet ez? Gondolom ez nem normalis mukodes..
-
magyarl
tag
Jól értem, a HA supervised-ot konténeren kívül simán rátelepítetted az OMV-re?
-
Suineg
senior tag
-
jézusom
addikt
-
tradeelek11
aktív tag
Köszönjük ,hogy leírtad:
de ha ezt is felrakod
https://github.com/alexbelgium/hassio-addons
nekem teljesen fából vaskarikának tűnik
Igaz hogy egy picit erősebb vason:
OMV+docker+ HA supervised+ a többi konténerekben.
(tudom hogy "szentség törés" itt de pl. NÁLAM Nextcloud
minimum "egy polcon" van a HA-val)
És én is használom a KVM plugint csak másra:
[link]Tisztelettel
-
magyarl
tag
Leírom mire jutottam, hátha más kezdőnek is segítséget jelent, hogy ne kelljen annyi órát szívnia hülye akadályok guglizásával.
Cél:
Rugalmasan bármire használható, jó ár-érték arányú 24/7 Home Assistant szerver, amely azért mini NAS-ként tudjon kezelni hozzáadott külső-belső tárhelyeket is.HW:
Gigabyte BRIX GB-BXBT-1900 Mini PC, 4 GB RAM, 500 GB HDD (Hardveraprón 18k volt)
Lényegében bármely Linuxot futtató gép megteszi. A Raspberry Pi gépek minden kieggel együtt hasonló árúak, mégis erőtlenebb megoldások.SW:
- OpenMediaVault (aka OMV, egy Debian alapú OS): ezzel lehet kultúráltan kezelni az ftp, samba, stb. megosztásokat, gyakorlatilag egy home made NAS.
- Home Assistant OS: az OMV alatt fut KVM virtuális gépként.
Előnye, hogy hivatalosan is támogatott megoldás, és OS lévén Supervisor menü is van. Ha eddig sikerül elvergődni a sok telepítés és konfig után, innentől nyert ügyed van: pár kattintásokkal lehet bedobálni végtelen mennyiségű add-ont.Telepítés:
- OMV telepítése: PH fórumon szuper összefoglalója van, a telepítés mikéntjéről, beállításáról
- Gparted segítségével kisebbre vettem az OMV partícióját, hogy a fennmaradót tudjam tárhelyként használni (Gparted az OMV-extras-ból 1 kattintással felrakható).
- HA OS KVM (.qcow2) virtuális gép image-t letölteni egy Shared folderbe
Vigyázat: a HA honlapról .xz tömörített formátumban lehet letölteni, ezt előtte ki kell csomagolni! (xz-utils)
- OMV-be KVM plugin telepítése. Ezzel sokkal egyszerűbb izzítani a virtuális HA OS-t, mint a régebbi Cockpit megoldással.
Leírás 1 és leírás 2
Fontos: Network bridge és UEFI legyen bekapcsolva.
- VM indít, majd a hálózaton megjelenik egy új (virtuális) homeassistant gép, saját MAC és IP címmel. Arra lehet a szokásos :8123 porton csatlakozni. Innentől a többi kb már gyerekjáték.
- Gyári addonok mellé hasznos bővítések:
https://github.com/alexbelgium/hassio-addons
https://hacs.xyz/Bennem felmerült a kérdés, hogy ha már a HA OS alá Addon-ként már kb bármi feltelepíthető (ftp, samba, wireguard, adguard, stb), akkor minek kell még egyáltalán fölé az OMV?
Válasz: HA OS-hez nem igazán lehet utólag tárhelyeket mountolni, nem erre való. -
jézusom
addikt
-
Chal
addikt
A levegőben levő kisméretű részecskék koncentrációját méri, az adatokat μg/m³-ben kapja az ESP, illetve az eszközön levő led is ezen érték alapján vált színt (zöld, sárga, piros). A fenti cikkekben levő github linken le vannak írva a gyári határérétkek a ledhez (mikor lesz piros, stb..), de az összes szenzor így működik, szóval HA-ban (vagy bárhol) egyéb ajánlás alapján is lehet állítgatni a riasztási küszöbértéket, és megjeleníteni hogy jó/elfogadható/rossz a levegő.
-
jézusom
addikt
-
Chal
addikt
Végre hozzánk is megérkezett az olcsó IKEA VINDRIKTNING air quality szenzor. Egyszerű okosítás ESP-vel: link1 link2
Van persze ennél olcsóbb megoldás is, de a könnyű beszerezhetőség, meg a kultúrált doboz szerintem kárpótol eléggé.
-
LouiS22
veterán
-
tsilver
senior tag
legújabb fw-nél a konfiguráció ellenőrzés csak homokórázik, amúgy minden megy tökéletesen mi a teendő ilyenkor?
-
sparks
senior tag
Nekem a klíma egy okosdugaljba van csatlakoztatva. Annak monitorozom az áramfelvételét, és amint elindul a fogyasztás, értesítést küld a telefonomra. Mondjuk én Broadlink RM3 pro-val vezérelem, hiba nélkül kapcsol minden esetben. Ugyan ilyenel vezéreltem egy másik helyen is egy klímát, amivel fűtöttem is és oda csak hetete 2x jártam, így fontos volt, hogy befűtsek, mielőtt odamentem. Ott viszont nem volt okosmérő csak webkamera, így az a megoldás is működött, de az okoskonnektoros megoldás lényegesen jobb - számomra legalábbis.
-
radio11
tag
Megjött a 7 collos Raspberry kijelző, összeraktam a Pi3 B+-al, a műanyag nyomtatott tartószerkezet meg hétfőre jön. Akkor aztán jól összerakom a fali vezérlőt az élménekről meg beszámolót írok.
-
zsamiatt
őstag
-
tome0001
senior tag
Sziasztok.
Van egy WIFI nélküli klímám, amit egy Xiaomi Zigbee Gateway+IR Remote kombóval próbálok meg távolról vezérelni néha, több kevesebb sikerrrel.
Van hogy tök jól működik és bekappcsolja a klímát, van hogy egyátalán nem reagál a bekapcsolásra.
Ahhoz hogy kontrolláljam hogy megtörtént-e a bekapcsolás, szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?
Egy olcsó webcam ami veszi a klímát és látom hogy mi a klíma elő státusza?
Egy okos fogyasztásmérő ami méri a klíma fogyasztását?
Vagy egy ablaknyitás szenzor a klíma "legyező műanyagjára"
Van valaki aki hasonló cipőben jár mint én?
Köszi előre is az ötleteket/válaszokat. -
DougButabi
tag
Sziasztok!
Konyhai pultvilágításra szeretnék ötleteket. Jelenleg ami van: kapcsolt és fix 230 V, ikeás 24 voltos led spot táppal , és 3 méter led szalag( ezt még nem vettem meg)
Amit szeretnék, a jelenlegi 230 voltot kapcsoló villanykapcsoló minden esetben kapcsolja a két lámpát egyszerre le vagy fel, a kapcsoló állása mindegy, lehetőleg a szalag színe kézi kapcsolás után legyen állandó, függetlenül attól, előtte milyen volt a színe. pl éjszaka mozgásra bekapcsolna pirosan, reggel akkor is fehéren világítson, ha kézzel kapcsolom.
És ezt az alap funkciót tudja akkor is, ha valamiért nem megy az okosotthon központ.Ami extra lenne, hogy HA alól is tudjam vezérelni minimum a szalagot, de mindkettő lenne a legjobb.
Ami eszembe jutott, hogy 24 voltos szalagot veszek, és a spotokkal együtt rákötöm egy shelly rgbw2-re
Vagy külön táppal csak egy 12 voltos szalag a shelly-re, és az ikeás 24 voltos táppal vezérelném a kézi kapcsolását, ez nem tudom mennyire lenne működőképes.
Vagy két Shelly rgbw2, végső esetben, de azért jó lenne olcsóbban megúszni.
Szóval ki hogy csinálná, minden ötletet szívesen fogadok.
-
szat8
tag
-
vtechun
veterán
-
cpt rodgi
tag
-
cpt rodgi
tag
-
cpt rodgi
tag
megerkezett a [link] csinos, stb . tasmota 5 ra, es latszolag minden okay, de a relek nem mozdulnak . [kép] [kép] . sehogy.. ami meg ertdekes, hogy a magyar 9.5 el nem tudok kivalasztani semmit sonoff basic rol. angollal megy barmi. valami 5 let?
( multkor is valami trivialis hibat vetettem .. lehet most is, )
-
vtechun
veterán
-
zsamiatt
őstag
-
vampire17
addikt
-
Suineg
senior tag
-
zsamiatt
őstag
-
amargo
addikt
-
vampire17
addikt
-
amargo
addikt
Néztem tegnap én is, ez nagyon jó hír amúgy! Tök gyorsan megcsinálta a srác.
Egyik ablakomnál szükség is lesz erre..
Viszont most amennyire láttam csak CN-ből lehet rendelni (igaz a postás már több csomagot is hozott nekem és nem kellett fizetnem, pedig Kínából jött és most rendeltem párhete) -
vampire17
addikt
Info!
Az alabbi redonymodul most mar (pontosabban valoszinuleg a kovetkezo Z2M release utan) kalibrahato!
MoesHouse ZigBee+RF433 Smart Curtain Switch Module
https://github.com/Koenkk/zigbee-herdsman/pull/405
Ez igy eleg jo Shelly 2.5 alternativa lehet, az RF eleg jo backup megoldas sztm, ha lehalna minden vezerles.
Hozza egy Ilyen (9 csatornas)
Moeshouse 9 /1 Channel RF433 Remote Control for WiFi Curtain Switch
-
vtechun
veterán
-
Fleto93
tag
Röviden: nem. Annyi történik, hogy ez az egy konténer kikerül a host gép alap hálózati interfészére és nem lesz keresztülküldve a dockeres bridge-en. Praktikusan az alap (asszem) 8123-as port foglalt lesz a gépen (gondolom most is az, csak valahogy így: -p 8123:8123). Ez amúgy valóban járhat mellékhatásokkal, de ezek főleg a home assistantot érinthetik, és egy kis plusz konfiggal megoldható (pl ha van külön mosquitto szerver akkor annak a kapcsolatát újra kell konfigolni, vagy esetleg reverse proxyt újra kell konfigolni, ilyesmik). Nálam is így van, pont az LG TV WOL-ja miatt.
-
cpt rodgi
tag
-
vtechun
veterán
Sziasztok!

Xiaomi szenzorokat használok BLE integrációval. Korábban működött a képen látható kilengések nélkül. Ekkor manuálisan hozzáadott BLE volt a custom_components-en belül.7. havi frissítéskor jött elő, hogy nem működött alapon az integráció, ekkor felraktam a HACS-t, majd abból a BLE-t. Itt nagy nehezen újra beállítottam a 2 szenzoromat. Működik is - custom FW-vel a szenzoron. Viszont ahogy a képeken is látszódik vannak ilyen kellemetlen kilengések. Úgy tűnt, mintha ilyenkor a szenzor nem mutatna a kijelzőjén valótlan értéket, ezt csak a HA szívja be. Valaki tapasztalt már hasonlót, vagy van ötlete mi okozhatja ezt? Régi FW-t visszarakva (a Xiaomi mijia szenzorra) is előjött a probléma, szóval nem azzal függhet össze
Más: próbálom
https://github.com/hassio-addons/repositoryhozzáadni, de nem nagyon történik semmi. Nincs benne többek között a Node-Red sem. Gyakorlatilag maradnak azok az Add-onok amik addig is voltak. -
LouiS22
veterán
-
jézusom
addikt
-
Madoc
veterán
-
vtechun
veterán
-
cpt rodgi
tag
-
Madoc
veterán
-
vtechun
veterán
-
Suineg
senior tag
-
noorbertt
őstag
-
Madoc
veterán
-
vtechun
veterán
-
gya/352
tag
Ezek a DHT22 szenzorok ilyen vacakok?
Néhány hónapja raktam ki egyet kültérre.
Azt már akkor is láttam, hogy elég jelentős eltérés van a DHT22 és a BME280 páratartalom értékei között, de számomra még elfogadható volt, meg azt raktam ki végül is amelyiknek a mért értéke jobban illeszkedett a környékemen fellelhető Időképes automaták által mért páratartalom értékhez.
Na mostanra aztán úgy elmászott, hogy szinte állandóan több mint 80% páratartalmat mutat és szárazabb időben sem nagyon akar kevesebbet mérni. Próbálom hasonlítgatni újra a mért értékeit a környékemen található Időképes automaták értékeivel, de köszönő viszonyban sincs.
Van erre irányuló tapasztalat, hogy lehet ez? Úgy gondolom 2-3 havonta nem fogok venni új szenzort. A BME280-at nem akartam kirakni kültérre, de lehet hogy az lesz a következő lépés. -
Madoc
veterán
-
ojb
tag
"a két végét a reed csőnek a kapcsolóra kötöm, azaz gyakorlatilag ezt kapcsolja a kapcsoló? "
Nem. A reed helyett a kapcsoló ad rövidzárat On állapotában. A reed normál esetben nyitott állapotban van, ezért is maradhat párhuzamosan a ráforrasztott kapcsolóval. ( Addig amíg senki nem hadonászik egy mágnessel körülötte semmit nem zavar. A vezeték odaforrasztását viszont megkönnyíti
)
"Már csak az elemcserét kellene egyszerűbbé tenni. A falban lévő kapcsolót mindig kiszerelni elemcsere miatt eléggé macerásnak tűnik.."
Kb kétévente????
-
vtechun
veterán
tehát, akkor csak, hogy tényleg jól értem-e: a két végét a reed csőnek a kapcsolóra kötöm, azaz gyakorlatilag ezt kapcsolja a kapcsoló? és ennyi elég is neki?
Madoc: postaláda esetén valamilyen kapcsolót raktál a bedobónyílásra? és az kapcsolta a reed-et?
ja, hogy a reed nem is kell bele ezután, ahha

Már csak az elemcserét kellene egyszerűbbé tenni. A falban lévő kapcsolót mindig kiszerelni elemcsere miatt eléggé macerásnak tűnik..
-
simico
aktív tag
Azon tutira nem, fel se tudod rakni rá. Nekem is ez volt a NAS, pár hónapja nyugdíjaztam.
ojb: köszönöm. Ezt meghagyom végső vészmegoldásnak. Ilyen apró dolgok forrasztgatása nem az én műfajom jobb esetben csak erős káromkodás mellett nem sikerül tartósra a forrasztás, rosszabb esetben tönkre is megy a cucc, ezért már nem is próbálkozom ezzel.
-
LouiS22
veterán
-
magyarl
tag
-
jézusom
addikt
-
Madoc
veterán
-
törölt tag
-
magyarl
tag
Köszi a tippeket!
OMV-t eddig nem ismertem, de szimpi.
El is kezdtem telepíteni, de a laptop corrupted biossal végleg elhalálozott (anno is ezért lett leselejtezve...), így egy Brix lesz helyette.HA supervised telepiteni direktbe elvileg hekkelősebb (?), inkább megyek én is VM + HA OS kombóra.
Na, de akkor jött a Proxmox... Az mi a bánat? Az kinek lehet jó? Kezdek megint elveszni, ki kivel van, mi van mi alatt/fölött/mellett. -
Fleto93
tag
-
ocso
tag
Leírás képekkel: [Converting Aqara Door and Window Sensor to a Zigbee Wall Switch]
-
cpt rodgi
tag
össze allt az LG tv es a HA kapcsolata. minden is megy kiveve a WOL .
-amit megtudtam, hogy a baj az lehet, hogy kontenerböl fut, es igy nem tudja eleszteni.
ez igaz lehet ? -
ojb
tag
-
LouiS22
veterán
-
jézusom
addikt
Egy HP vékony kliens volt ami meghalt, ez ilyen kis fogyasztású x64 cucc...
Plex mindenképp megy, de én nem használtam, nekem felesleges, smb-n megosztom a filmeket OMV-vel. Nincs ir átjáróm, nem is tervezem, szerintem kicsit erőltetett kőkorszak
A kameráim külön rendszeren vannak rendes rögzÍtővel, beraktam párat HA-ba de nem sok értelmét látom, egyedül talán, hogy ha csöngetnek dob egy screent a kiskapuról, de ez csak terv. -
vtechun
veterán
-
Olympia76
tag
"Aszta".... Nem semmi DIY-ség tényleg, le a kalappal

Egyébként LouiS22-hoz hasonlóan én is nehezen tudom elképzelni, hogy annyit ne lehessen óvatosan vésni, hogy egy Shelly 1L ne menjen be. Nem csak úgy lehet vésni, hogy minden elszakad egyből... Hacsak nem védőcső nélkül van ott befalazva minden vezeték, akkor azért én próbálkoznék. Nekem is sok dobozt kellett mélyítenem.
-
LouiS22
veterán
Tudom, kiveséztük ezt előtte rendesen, szóval nem leszólás volt részemről

Egyébként, ha minden kötél szakadna, VÉLHETŐEN az alábbi megoldást választanám: ha jól emlékszem három kapcsoló volt, egy kettes és egy egyes (javíts, ha tévedek, nem gurítottam vissza a fotóhoz).
Kapcsolók leszerel, az egyik helyére egy három érintőgombos kapcsoló fel, a másik helyére a fali lyukba pedig szinte biztosan be kell férjen relé (akár shelly, akár más), ami a vezérlést megoldja. Ezzel minden kívánság teljesül, azt hiszem.

-
Bobby81
tag
-
ojb
tag
Maximálisan egyetértek Veled...
Ettől függetlenül kíváncsivá tettél a -- Te vagy bárki --megoldási javaslatára az alábbi szempontok figyelembe vételével:
Nagypapa kompatibilitás, tehát kapcsoló marad...
Lehetőleg a jelenlegi -- meglévő -- kapcsolók használata dizájn stb miatt.
Újabb doboz bevésése ill. a jelenlegiek mélyítése nem megoldható.
A Shelly 1L sem fér már el a dobozban lévő kábelektől. -
LouiS22
veterán
-
ojb
tag
"Mi triggereli a nyitott és a zárt állapotot?"
A kapcsoló...
Tehát: alapesetben a kapcsolóhoz megy kettő szál drót. Általában az egyik a fázis a másik a villanykörtéhez elmenő un. kapcsolt szál. Ezt a két szál drótot a dobozban fixen összekötve a villanykörténél is állandóan megjelenik a fázis is a nulla mellé. innen kezdve lehet okos ZB izzót vagy ZB relét használni. stb A ZB RF433-al helyettesíthető
A nyitásérzékelőben van egy reed cső ami érzékeli a mágnes közelségét - távolságát és kapcsol. Ennek a reed-nek a kivezetéseivel párhuzamosan kötött villanykapcsoló (amiből már előzőleg a "nagyfeszültségű" vezetékek ugye ki lettek kötve és a doboz aljára -- szépen leszigetelve -- be lettek "gyűrve" ) érintkezői helyettesítik a mágnest. Tehát egy - egy szál vékony drótot kell kötni a kapcsoló érintkezőire, majd a másik végét a reed cső kivezetéseire kell forrasztani.
Mi ennek az egésznek az előnye? Elsősorban feleség kompatibilis
Meg lehet tartani az eredeti kapcsolókat, nincs stílus keveredés stb.
A door szenzor nyitott és csukott állapotában is kb ugyan annyit fogyaszt.
A ZB (RF) nyomógombokra sajnos ez nem mindig igaz. (Logikátlan egy nyomógomb esetében az állandó nyomva tartás, ezért általában ehhez az állapothoz nagyobb fogyasztás tartozik ill maga az állandó nyomott státusz sincs sok esetben tisztességesen lekezelve a firmware-ben) -
Suineg
senior tag
-
zsamiatt
őstag
-
Olympia76
tag
-
Suineg
senior tag
-
Suineg
senior tag
Jézusom! Lesz itt mit meditálnom!
A HA hardver az a gyári Blue cucc volt? Vagy valami más odroid-n2 vagy más...?
A következő kérdésem az lett volna, hogy a gyári blue dobozos vagy másik hardverre (pi4, odroid) rátehető-e a HA program mellé egy plex szerver esetleg?
Régi LG-t smart távval tudnál kapcsolni, gondolom. Kamerák is HA-n keresztül müködnek?Tableten a falon vezérelni szeretném - úgy mint mobilon teszem, csak kissé komolyabb megjelenítéssel (képernyővédő, fényképek lejátszása, időjárás, pontos idő lejátszása.) A google asszisztens is azon venné a hangparancsot mondjuk. Ilyesmik az álmaim
-
ojb
tag
Kérek egy pici időt...
A héten megpróbálom átgondolni, hogy "huzalozott logika" segítségével, hogyan lehet megoldani a feladatot olcsón és egyszerűen
Jelen pillanatban az anyagigény a már korábban jelzett relé modulokból és időzítőkből (1 - 1 db) ill a hozzájuk tartozó távirányító(k)ból áll. -
ojb
tag
-
simico
aktív tag
szat8 és LouiS22: bakker, a nyitásérzékelő eszembe se jutott... ez jó ötlet. Tudtam én, hogy valami megoldás felett elsiklottam

Olyan vadiúj "kisállatvédett" mozgásérzékelő volt a kocsibeállóban: nemhogy kisállatra, de a nagy büdös semmire is állandóan kapcsolt (éjjel ott álltam fél órát a kocsibeálló mellett és néztem ahogy feleslegesen kapcsolgatja a lámpát). Nekem bezzeg táncolni kellett előtte, hogy felkapcsolja a világítást. Villanyszerelő srác is mondta, hogy mindenhol leszereltetik vele a kültéri mozgásérzékelőket ugyanilyen problémák miatt.
ojb: gondoltam a dupla és szimpla kapcsolók átkábelezésére is. Az éjjeli nagy vihar utáni fáziskimaradásoknak köszönhetően most már tudom, hogy más fázis van bekötve a csillárkapcsolóba és a szimplába. A kapcsoló hátuljára ragasztott nyitásérzékelő nem teljesen világos nekem... illetve van az annyival kisebb mint a filigrán 1L, hogy beférjen?
-
jézusom
addikt
Számtalan verzió létezik rengeteg előnnyel, és hátránnyal a különböző konfigok. Nálam a HA hardvere most halt be, de volt már pi4-en ,meg x64 mini pcn is. Maga a film lejátszás csakis droid boxon, a "szerver"en a HA mellett fut OMV smb filemegosztónak és onnan nézem a filmeket, de eszemben sincs a szerverrel lejátszani. A zenék mennek csak dlna-n. A TV-ket be lehet kacsoni hálózatról elvileg, de nekem régi LG van. Az erősÍtő viszont képes rá, végülis lehet csinálni egy "tévézés" parancsot, de nem csináltam. Nyilván tableten is futhatna a HA, de az nem 0/24re van kitalálva.
-
radio11
tag
Raspberry Pi 3 már teljesen jó (nekem is az volt egy darabig, csak pont belőle lesz a kijelzős vezérlő). Pi4 természetesen még jobb, mert erősebb, meg több a memória.
Asus Tinkerboard is nagyon jó (most nekem az van), határozottan erősebb vas, mint a RPi3 és használtan olcsóbb, mint az RPi.
Odroidról annyit tudok, hogy hivatalosan azt árulja a HA, tehát rossz nem lehet, csak drágább mint az előbbiek.
Kínai box szerűség valószínűleg nem nyert, esetleg ha normál x86, x64 mini PC-ről van szó akkor az játszhat. -
ojb
tag
-
amargo
addikt
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
nem akarsz inkabb valami lakatfogos megoldast hasznalni? Pl Shelly EM. Jo benne, hogy nem kell semmit szerelni hozza.
Nem kell ahhoz Surface

Egy ilyen, boven elegendo (ebben is van annyi kraft, mint egy Pi-ben, sőőt...)
Mire mindent megveszel egy Pi4-hez pl, nem biztos hogy olcsobban kijossz...
-
Suineg
senior tag
-
zsamiatt
őstag
Kevés lesz a központhoz egy mezei tablet. Persze egy surface 4 giga rammal és i3-mal már nem rossz. De ennyit meg nem ér meg.
Amúgy itt van a link pontosan mire lehet installálni a központot:
[link]Akár teljesen. Megfelelő TV-t, boxot be tud kapcsolni. Mondjuk plexben filmet is el tud indítani.
Itt van a lista miket lehet integrálni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
28100 - 28001
68433 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Hobby elektronika
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Windows Insider Program
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)