- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
válasz
E.Kaufmann #58420 üzenetére
Az elemmel működő z-wave eszközöknél minden esetben ébreszteni kell (a pöcökkel) az eszközt, és onnantól van 10-30 másodperced az új paraméterek rögzítésére.
Nincs két egyforma otthon, így nehéz látatlanban eldönteni, hogy távolság problémád van-e (a leírás alapján esélyes). A ledek lokálisan villannak, értelemszerűen jó jelzést fognak adni.Amit tenni tudsz: tedd láthatóvá az összes entitást, amit a szenzor generált magának (esélyes, hogy lesz pár letiltott is), majd a helyszínen figyeld, hogy nyitásnál és zárásnál van-e olyan entitás, ami megfelelően adja vissza az állapotot (az is benne van ugyanis, hogy te rossz entitást figyelsz most).
Azt nem tudom hol olvastad, hogy riportot kellene figyelni, de egészen biztosan nem így van.Ha végül az lesz a megfejtés, hogy igen, távol vagy a kontrollertől, akkor valahol útközben le kell pakolnod egy fix áramforrásról üzemelő z-wave eszközt (pl egy smart plugot).
-
gorbep
senior tag
válasz
E.Kaufmann #58232 üzenetére
NatGeo-s műsorban volt.... szibériában kiolvadt gyapjas mammutból készült nagyon exluzív vacsora...
Most guglizva találtam cikket... állítólag legújabb fejlemény, hogy csináltak a felkínált húsból DNA analízist, és nem mammut hanem zöld teknős hús, de radiokarbon alapján 15e éves....
Glass JR, Davis M, Walsh TJ, Sargis EJ, Caccone A (2016) Was Frozen Mammoth or Giant Ground Sloth Served for Dinner at The Explorers Club? PLoS ONE 11(2): e0146825. doi:10.1371/journal.pone.0146825
DOI-s tudományos cikk( YALE Univeristy ) ... nem olvastam el, a kivonatból most az infó, ha fake akkor sorry....
Amúgy:
A mélyfagyasztott hús eltarthatósága attól függ, hogy milyen hústípusról van szó, valamint a hőmérséklettől és a csomagolás minőségétől. Általánosságban a következőkre lehet számítani:
Csirkehús: 9-12 hónap
Sertéshús: 6-8 hónap
Marhahús: 6-12 hónap
Hal: 3-6 hónap
Darált húsok: 3-4 hónap
Fontos, hogy a húsokat -18°C vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten tároljuk, hogy megőrizzük minőségüket. A csomagolás legyen légmentes, hogy elkerüljük a fagyási égést.
Ha a hús már egyszer felolvadt, ne fagyasszuk vissza, mert ez romlást és ételmérgezést okozhat. A legjobb, ha a csomagoláson feltüntetett lejárati dátumot is figyelembe vesszük. -
ViZion
félisten
válasz
E.Kaufmann #58163 üzenetére
több thread van, olvasd a másikat...
Kiderült, h ezek belső utasítások, csak valszeg clickbait miatt kellett a backdoor szó a cikkbe. Fura volt, h bt backdoor... ide jön kínából hackelni?Nyugodtan alszom, van opnsense + AGH + 300k körüli host lista. Sajnos a legtöbben megveszik, használják a kütyüket és kész. Esetleg ma már a routeren az admin admin-t lecserélik, meg kap a wifi egy bodrikutya12 jelszót. A routereket, kamérákat komolyabb problémának gondolom, na meg a Lenovo és Xiaomi cuccokat (Poco tulajként is
).
Hátha páran elgondolkodnak azért a biztonságon, mégha ez most nem is igazi probléma. -
ViZion
félisten
válasz
E.Kaufmann #58158 üzenetére
Na ezért fontos, hogy honnan származik az okoskütyü és milyen fw van rajta.
Épp ez a para tárgya, hogy ez nem FW függő, hanem már HW szinten az ESP chip része, akkor mi van? Mi triggereli? Mert egy bt backdoorral lehet élni, de állítólag olyan utasítások is futtathatók, amivel a flash és a ram írható/olvasható. Ha ezt a net felől elérik és így tudnak egy bármit letölteni rá... -
tibbike01
őstag
válasz
E.Kaufmann #57839 üzenetére
Nincsen HA integrációm és nem is szeretnék.
Okos lámpát azért szeretnék mert egyrészt már nem is nagyon lehet kapni olyan mennyezeti lámpát, amibe izzót lehet tekerni, másrészt meg tök jó lenne, ha a fényerő mellett a színhőmérsékletet is be tudnám állítani az adott időszakra. De persze ez már csak hab lenne a tortán.
Ez a warmglow amúgy tetszene csak kár, hogy 2200tól 2700ig állítódik a kelvin. Mivel wc-be lenne, oda jobb lenne valami 4200-5000 körüli kelvin. -
tibbike01
őstag
válasz
E.Kaufmann #57835 üzenetére
Ez nagyon király! Neked milyen lámlád/izzód van?
-
3lm0
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #57116 üzenetére
Tudom én írtam és ott is rosszul
-
3lm0
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #57111 üzenetére
Valóban, kicsit szét vagyok szórva. Köszi a kiigazítást
migabi24:
Az egyik fórumtárs kérdezett klímáról hogy integrálható-e HA-ba.
Arra válaszoltam. -
migabi24
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #57111 üzenetére
Hogy jön a témához a Broadlink?
-
vampire17
addikt
válasz
E.Kaufmann #57101 üzenetére
-
drdr
senior tag
válasz
E.Kaufmann #57033 üzenetére
1. ZigBee kisebb fogyasztású, Gateway fogyasztása minimális
2. Kisebb térerővel sugároz
3. Nem akarom terhelni feleslegesen a routerem +15-20 eszközzel (van így is elég) (és magam az adminisztracióval, MAC szűrés, firewall....), egy router csere kész káosz lenne..., ha eladom esetleg a házat a ZigBee akkor is maradhat.
4. ZigBee akkor is megy ha a wifi gyengélkedik vagy nincs esetleg és így az automatizációk is működnek wifitől függetlenül
5. az automatizációra lletve IoT-re a ZigBee lett kitalálva, eddigi tapasztalataim alapján, atom stabil
6. A ZigBee még egy "réteg" az eszközök és a világháló közöttEzek miatt nem akarok wifi-zni.... Persze biztos vannak ellenérvek is.
-
snooze
veterán
válasz
E.Kaufmann #56988 üzenetére
camhi..a vlc-vel az rtps linket lejátsza..
-
snooze
veterán
válasz
E.Kaufmann #56984 üzenetére
Állókép van,de pár napja nem akarja a mozgót..de még ha rákattintok a képre,akkor sem indul el..
-
Cyberbeni
addikt
válasz
E.Kaufmann #56857 üzenetére
433-as érzékelő mellé raksz mondjuk egy rtl433-as vevőt, ami kitolja mqtt-n a vett üzeneteket, amivel azután HA-val feldolgozol. Nálunk pl a kapucsengő így van.
Ha nincs még betanítva, akkor csinálsz egy felvételt rtl433-ban és talán valamelyik hozzáértő segít az rtl433 githubon.
-
vampire17
addikt
válasz
E.Kaufmann #56857 üzenetére
Cel a Mabisz minosites? ha nem, akkor valami minosegibb Zigbee.
ha igen, akkor pl a hikvision-nek van Mabisz-os rendszere. azt isapi-val egyszeru integralni
https://www.securifocus.com/hir/2022/10/20/az-ax-pro-mabisz-ajanlast-szerzett
-
ViZion
félisten
válasz
E.Kaufmann #56795 üzenetére
ssr-ben optos leválasztás van, mehet esp lábra közvetlenül.
Sokféle van, nem olvastam vissza, h mire kellene. -
BlackJack21
tag
válasz
E.Kaufmann #56789 üzenetére
-
vampire17
addikt
válasz
E.Kaufmann #56791 üzenetére
esetleg ilyet ele rakni?
-
vampire17
addikt
válasz
E.Kaufmann #56789 üzenetére
ha van zigbee halozatod, esetleg ez lehet opcio?
https://www.aliexpress.com/item/1005007127916841.html
Amugy biztos h az miatt szakad le, hogy a motorra van kotve?
-
migabi24
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #53465 üzenetére
Nem igazán értem ki akarná megheckelni a te szobahőmerődet
de ez biztos az én tudatlanságom miatt van.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #53438 üzenetére
Na közben rájöttem, hogyan lehet levédeni a hekkelt Xiaomi hőmérőt (köszönöm magamnak
)
- Van az "encrypted beacon", ami az éterbe kiszórt adatokat titkosítja, lejjebb a weboldalon lekérhető és módosítható (Bindkey), a Home Assistant be is kérte amint lecsatlakoztam a konfig weboldalról
- Valamint van a pinkód, ami a frissítéshez/konfigoláshoz szükséges aktív BT kapcsolatot (mikor nem csak a szórt adatokat akarjuk elcsípni, lásd az első pont). Amikor másik böngészőből próbáltam rákapcsolódni, akkor már be is kérte a Windows a párosításnál.Kár, hogy nem találok sehol egy értelmes manuált, mert úgy nézem, lenne mit hekkelgetni (pl adóteljesítmény, mert pl az átjáró 50cm távra van) de sokat nem merek lejjebb menni, nehogy kizárjam magam
-
csibor
addikt
válasz
E.Kaufmann #53453 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Nullvezető nem is jutott eszembe. A kapcsoló nagyon rossz helyen van, teljesen meg kell szüntetni. Ikea-s verzió nyert.
-
Speederer
senior tag
válasz
E.Kaufmann #52845 üzenetére
Kicsit utána kellett néznem a Shelly addonoknak, de akkor ha jól értem ennél a verziónál egy kábel lógna ki a hűtőből a szenzor és a Shelly addon között. Ráadásul a Shelly-t és az addon-t össze kell pattintani, így nem férne a konnektor mögé, de mondjuk mehetne a hűtő tetejére, viszont akkor még kellene egy dugalj is.
Jobb lenne a vezeték nélküli (elemes) hőmérő, de tudom, hogy az meg wifi-nél nem előnyös a relatíve nagy fogyasztás miatt.nfer: a wifi-s okoskonnektoros kapcsolgatás ugyan nem tűnik túl kifinomult megoldásnak, de még mindig ez a leggyorsabb megoldás.
Azért most hogy mondjátok, hogy a hűtőben lévő termosztát cseréje megoldhatja a problémát (jó esetben nem drágán), akkor azért ennek még utána megyek. Addig meg bevetek egy wifi-s okoskonnektort.
Köszi mindenkinek a gyors választ.
-
ViZion
félisten
válasz
E.Kaufmann #52803 üzenetére
...természetesen nem
Lekvár lesz az, csak ilyen híg egy kicsit!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #52789 üzenetére
A leírás külön fejezetet is szentel annak, h ez szándékosan csak percenként értékeli ki ha általános template-et használsz ami minden állapotra vonatkozik, hiszen különben teljesen leterhelné a rendszert a folyamatos újrafeldolgozással. Mint írják, ha leszűkíted fixen hivatkozott szenzor bizonyos állapotaira, akkor nincs ilyen megkötés.
-
4D4M
senior tag
válasz
E.Kaufmann #52789 üzenetére
Én ezt használom, de amit mondasz az nem megjelenítésproblémának hangzik. Nekem semmit se kellett kalapálni, hogy normálisan menjen.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
E.Kaufmann #52749 üzenetére
Vagy akkor inkább úgy kérni az ajánlatot, hogy egy Shelly uni-t építsenek bele.
-
FeriPapa2
tag
válasz
E.Kaufmann #52756 üzenetére
Ez mennyiben tartozik ide?
-
sambenez
addikt
válasz
E.Kaufmann #52751 üzenetére
Csal egy megjegyzés. Azt az adóemelést is kifizetnéd ami ezzel járna?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #52737 üzenetére
Most is azért kellett araszolni a pályára felhajtván, mert a barma nem bírta már ki az utat bagó nélkül, ezért ment alig 70-nel se
-
sambenez
addikt
válasz
E.Kaufmann #52735 üzenetére
Hát persze. Ha meg főz és átszáll a kajaszag akkor tiltsa el a főzéstől?
-
LouiS22
veterán
válasz
E.Kaufmann #52730 üzenetére
A saját birtokán azt csinál, amit akar. Én is rühellem, talán annyival jobb a helyzet, hogy sokan már ezeket az ecigiket szívják, azok kevésbé büdösek.
Remélem majd lesz olyan is, ami "intrgrálható", oszt valaki jól meghekkeli
-
válasz
E.Kaufmann #52722 üzenetére
Threadre gondolhattam mint fizikai implementáció.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #52714 üzenetére
Végül csak rákötöttem a Plus H&T-t USB-C-re így viszont nem működik az action, de cserébe folyamatosan él az entity, nem csak szakaszosan
-
dbius
veterán
válasz
E.Kaufmann #52702 üzenetére
Kövesd végig ezt a szálat: link
Nekem ugyan nincs Shelly H&T, de van Shelly flood szenzorom, kettő is. Azok ugyan gen1 eszközök, de elemesek. Van bennük hőmérséklet szenzor is, naponta mindössze pár alkalommal jelentenek, egyébként az eszköz alszik, nem látható a wifin sem. Ettől függetlenül a home assistantban mindig a legutoljára jelentett hőmérsékleti értéket látom, nem pedig azt, hogy az eszköz elérhetetlen.
-
4D4M
senior tag
válasz
E.Kaufmann #52702 üzenetére
Template meg statistics sensorral is kikerülhető a probléma, de biztos, hogy nem üzemszerűen működik a shelly ebben a formában. Én mindenképp a cloud környékén keresgélnék először. Frissítés, gyári reset, stb..
-
JMP
kezdő
válasz
E.Kaufmann #52695 üzenetére
Szia!
Ezt próbáld ki, nekem a Smoke Alarm -nál be van álltva. Az se küld egyfolytában adatot csak néha bejelentkezik, hogy még él
és ha Alarm van akkor jelez persze.
Egyébként meg tudod nézni a routerben is, hogy gondolom amikor nem küld adatot akkor épp elérhetetlen állapotba van Wifi-n is.
Egyébként ezt kell beállítani a websocker résznél és utána újraindítani az eszközt. Elméletileg a webes mutatja ha kapcsolódik:
ws://192.168.1.100:8123/api/shelly/ws. Egy próbát megér.
Generation 2 and 3 devices use the RPC protocol to communicate with the integration. Battery operated devices (even if USB connected) need manual outbound WebSocket configuration, Navigate to the local IP address of your Shelly device, Settings >> Connectivity >> Outbound WebSocket and check the box Enable Outbound WebSocket, under server enter the following address:
ws:// + Home_Assistant_local_ip_address
ort + /api/shelly/ws (for example: ws://192.168.1.100:8123/api/shelly/ws), click Apply to save the settings. In case your installation is set up to use SSL encryption (HTTPS with certificate),
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #50964 üzenetére
Sikerült megoldani az időzítés az Action-ökhöz. URL-en keresztül nem csak lekérni lehet az eseménykezelést, hanem megfelelően preparált URL-el ki-be lehet kapcsolni. Mikrotik routeren beütemeztem ezen url-eket a fetch paranccsal, eddig úgy néz ki működik, de remélem nem fáraztja el nagyon a flash-t. Vagy hol tárolja egy Shelly Dimmer2 a beállításokat? Mindenesetre kéne már egy Plus változat a Dimmer-ből is, ami nem 0-10V hanem a 230V-t hasítgatja.
-
gya/352
tag
válasz
E.Kaufmann #50910 üzenetére
Vegyél egy ilyet: [link]
-
gya/352
tag
válasz
E.Kaufmann #50906 üzenetére
A Shelly labdaval csak annyi lehet a gond hogy ritkan jelenti az allapotat.
-
gya/352
tag
válasz
E.Kaufmann #50902 üzenetére
A végére eléggé leszükítetted a kört. Kb a semmire.
-
gya/352
tag
válasz
E.Kaufmann #50889 üzenetére
Ha jol emlekszem az volt a feltetel hogy 5 vagy 12 voltos legyen. Most akkor taprol menjen vagy elemes legyen. Ha nem elemes akkor ott forrasztani is kell.
Ha jo az elemes megoldas akkor en ezt ajanlanam: link
Igaz bluetooth de konnyen integralhato HA ala. -
radio11
tag
válasz
esetleg ez:
[link] -
gya/352
tag
válasz
E.Kaufmann #50876 üzenetére
Első generációs shelly Uni DHT22 szenzorral.
-
sambenez
addikt
válasz
Attól függ mire akarja használni. Mert az a shelly nagyon ritkán jelent.
-
ViZion
félisten
válasz
wifis? Ehhh... épített wemos D1 mini + AHT szenzor + MQTT/ESPHome
Nem szép, ócó az relatív, de a Tiéd!
Alin esetleg valami, de abban nem vagyok járatos. Wifis sztem ritka ezekben. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Enyé(i)mre valaki?
-
sambenez
addikt
válasz
E.Kaufmann #49266 üzenetére
Mélyített kötődoboz kell hozzá.
-
daninet
veterán
válasz
E.Kaufmann #48712 üzenetére
feltételezem van már valamije amivel a hőmérsékletet méri illetve valami platform ahol a logikát megcsinálja. Egy relét kapcsolni meg olymindegy melyiket veszi.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #48439 üzenetére
Na kipróbáltam a kicsin (hAP mini), előbb nagy nehezen felküszködtem a 7.12-őt (olyan kicsi a RAM/ROM, hogy nem mindig sikerül elsőre winbox-ból), majd jött a problémamentesebb 7.13, utólag kiderült, persze hogy, mert nem hogy minimalista, de semmilyen Wireless csomag nincs benne alapból, de így legalább nagyobb a sansz a frissítésre. Utólag az all_packages-ből fel lehetett tenni a wifi csomagot. Nem tudom, hogy a későbbiekben valamint más típusoknál is így lesz-e, hogy külön kell majd Wifi-t telepíteni. még nem mertem a fő routeremen kipróbálni
-
LouiS22
veterán
válasz
E.Kaufmann #48439 üzenetére
Nem tudom, a product developement kifejezés nekem valami termékre utal inkább.
-
Steady74
addikt
válasz
E.Kaufmann #48025 üzenetére
Köszi, megnéztem, egy részük ECO-ban volt a Shelly-knek (redőnyvezérlők, konnektorok), a Shelly plus 1-ek nem. Visszamentek a hőmérsékletek, köszi a jelzést.
-
Steady74
addikt
válasz
E.Kaufmann #48023 üzenetére
Shelly plus 1-ek vezérlik az emeleten a szobák világítását. Gipszkarton falak vannak, mély kötődobozok. A relék 50-60 fok közötti hőmérsékletet írnak ki, van 2, ami ha megy a világítás 68 fokot mutat.
Sonoff wifis relével jártam úgy, hogy, hogy offline lett (konnektor mögött volt), pár nap múlva vettem észre, és pont akkor olvastam, hogy ilyenkor felforrósodik a relé valami hiba okán. Gyorsan ki is szereltem a falból és tényleg nagyon forró volt. Ezeket a shelly-ket viszont megnéztem, kézzel ugyan melegnek érződik, de nem 70 fokosnak. De azért lehet lecserélem őket. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #48017 üzenetére
Igen, nekem is van külön IoT SSID/PW és külön VLAN hozzá. Nekem papírom van róla, hogy üldözési mániám van, így hát megcsináltam.
-
noorbertt
őstag
válasz
E.Kaufmann #48013 üzenetére
Nem tudok. De egyszerűbb találni olyat ami füstöl rendszeresen. = lehet más fele kellene nézelődni.
-
migabi24
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #47740 üzenetére
Mondjuk ez eszembe se jutott
Csillagkapunak kell a nafta
-
fo_di
őstag
válasz
E.Kaufmann #47576 üzenetére
bocsi, akkor félreértettem
én arra egy drótos reedet kötöttem a shelly kapcsológomb bemenetére és detached switchre állítottam
a reed mágnes részét a láncra felapplikáltam egy olyan helyre, amit nem gyűr be akkor sem, ha felhúzódik, és a csukott állapotban lévő pozícióba raktam mellé az érzékelőt (azon a részen, ahova felhúzódik már a kapu, a vízszintes részen)
korábban linkeltem egy videót, ahhoz hasonlóan -
fo_di
őstag
válasz
E.Kaufmann #47574 üzenetére
a drótos kapcsolót is be lehet vinni a sorkapocsra, van rajta egy kis ajtó, amit ki lehet nyitni
https://rmkapu.hu/files/ProMatic_3.pdf (25. oldaltól)
a 24V sorkapcsot meg is lehet bent csapolni, ha kell -
chemand
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #47544 üzenetére
Ha érdekel a bekötés szívesen segítek, hogy én hogyan csináltam. (ProMatic3 motornál), zárt állás visszajelzés is van. Kb. fél éve kötöttem be egy Shelly1-et, megpróbálom összeszedni az emlékeimet, papírjaimat erről.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #47538 üzenetére
Sok évvel ezelőtt vettem Kínából, gari se így, se úgy nincs már rá.
Thx! -
vampire17
addikt
válasz
E.Kaufmann #47550 üzenetére
tippre fenysorompo bekotesre.
De lehet ra nyitaserzekelot is kotni, lasd 16-os kep.
-
ViZion
félisten
válasz
E.Kaufmann #47552 üzenetére
Szerintem végálláskapcsolót is lehet oda kötni, ott is csak van/nincs jel gondolom.
-
ViZion
félisten
válasz
A jobboldali szerintem az optokapu jele, az a kapu két végén van, ha belesétálsz (nem látjá egymást), akkor nem záródik tovább.
-
vampire17
addikt
válasz
Szinte 99% hogy nem kell ra 24V csak egy nyomogomb (vagy rele) probald ki egy drotdarabbal h rovidre zarod.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #47536 üzenetére
Igen, de semmi reakció, semmi LED fény/villogás.
Nyilván wifi kapcsolat sincs.A reggeli leállás nem tervezett volt, egyszercsak nem működött tovább.
-
pube111
senior tag
válasz
E.Kaufmann #47296 üzenetére
Munkahelyen vannak a relék, szerintem nem engednék meg a HA elérését kintről.
-
spst
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #47286 üzenetére
Promatic-nak van egy kapcsoló bemenete melyen keresztül fali kapcsolóval vagy akár elvileg shelly-vel is vezérelhető. Ha jól emlékszem 24V-ot kell kapcsolni neki és impulzus szerűen (nyomógombbal). A kapura szerelhető pl. Honeywell MPS vagy EMPS nyitásérzékelő amivel pl. Shelly D&W2-vel lehet állapot jelzést küldeni a HA-ra. Azért kell a pl. Honeywell, mert fémszerkezet a garázskapu és a sztenderd nyitásérzékelők reed reléi rövid idő után képesek átmágneseződni, sőt jártam úgy, hogy az MPS is 5-6 év után átmágneseződött. Elvileg a végálláskapcsolóval is párhuzamosan köthető, bár kísérletezést igényel.
-
fo_di
őstag
válasz
E.Kaufmann #47286 üzenetére
egy shelly és egy drótos nyitásérzékelő megoldja, a fizikai kapcsolóval párhuzamosan lehet bekötni: https://www.youtube.com/watch?v=WEZUxXNiERQ (nyitni, csukni, megállítani tudod vele, pont mint egy egygombos nyitóval, és az állapotról is annyit mond, hogy csukva, vagy akár résnyire is nyitva)
ha promatic 4-es kapud van, akkor ezt is megnézheted: https://github.com/pboschi/HCPBridgeMqtt -
vkp
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #46965 üzenetére
Nekem a kritikus dolgaim (riasztó, kazán vezérlés, stb) lanos esp-ken lógnak.
A wifi az még hagyján, az nagyjából megbízható. Sokan küzdenek a bt-s vackokkal, na az az igazi "ördögtől van" protocoll... Lámpáim ikea-s zigbee-sek (már amit nem shelly kapcsol), ott azért volt már rá példa, hogy megállt egy lámpa és ami rajta lógott, az rajta is maradt... -
vampire17
addikt
válasz
E.Kaufmann #46935 üzenetére
A linkbe kell beletenni az auth parametereket.
https://shelly.guide/webhooks-https-requests/
If you use authorization syntax it is:
http://user:pass@[deviceIP]/[deviceType]/[channel]?[command]&[command] -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #46919 üzenetére
Enyémre valaki?
Ha jól sejtem az Action-ok webhook-okat hoznak létre és lokálisan hívják meg, ha kapcsolót kapcsolgatjuk, de magán a webes felületen nincs beállítás az action-öknél, hogy authentikáció esetén milyen jelszót használjanak. Nekem pont jó így, hogy vannak helyi időfüggő Action-ök, és HA-n keresztül meg simán lehet kapcsolgatni (gyerkőc elleni védelem lenne, hogy este már ne kapcsolgasson, csak mi mobilról) viszont jó lenne le is jelszavazni az eszközt. Igaz, hogy külön alhálón van, de biztos, ami ziher. -
daninet
veterán
válasz
E.Kaufmann #46828 üzenetére
az összes okosrelé olyan, ha átbillented a kapcsolót a firmware azonnal átlöki a relét és kapcsol, majd megpróbálja jelenteni az állapotváltozást a cloud felé. Ezzel biztosítják hogy internet nélkül is felkapcsolhatod a lámpád. Ez shellytől független, még az olcsó kínai reléim is így működnek.
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #46816 üzenetére
Ha tudsz időzítve script-et futtatni akkor megoldható:
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #46596 üzenetére
Alapból nem tud ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged