- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
36100 - 36001
68456 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
addikt
-
mikk2000
őstag
-
tradeelek11
aktív tag
Rád bízom a döntést :-)
Inkább visszakérdezek.
Milyen előnye van Sonoff Zigbee Bridge Pronak vagy a SmartWise Zigbee Bridge Pronak
a SONOFF ZigBee 3.0 hoz képest?
Nem kötözködés, komolyan mérlegeljünk.
Nyugodtan hozz föl érveket, mellette ellene.Tisztelettel
-
LouiS22
veterán
-
szricsi_0917
tag
A Sonoff Zigbee Bridge Pro-nál is jobban megéri a Sonoff usb változata? Nem egy hatalmas árkülönbség van közte, de ha időtállóbb akkor inkább azt venném.
-
eagleberg
aktív tag
-
sambenez
addikt
-
LouiS22
veterán
Ha szükséged van rá, megveszed akkor is, ha "drága".
-
tradeelek11
aktív tag
-
LouiS22
veterán
A HA filozófiája az, hogy lehetőség szerint lokálisan fusson minden, függetlenül bármilyen gyári felhőtől. A tiéd gyári felhőből fut. Ha az leáll, nem megy, bezárják (mindegyik előfordult már az elmúlt években gyári felhős integrációknál), akkor a csodás "okos" eszközöd egy levélnehezék lesz csak
Remélem így érthető. De mondok egy egyszerűbb példát: tiltsd le a routeredben a net hozzáférést és láss csodát: nem fog működni az integrációd (mert nem tud kommunikálni a felhővel). -
eagleberg
aktív tag
-
LouiS22
veterán
-
sambenez
addikt
-
Fowles
csendes tag
-
szricsi_0917
tag
Köszi az infót! Honnan rendeled jó áron jelenleg?
Másik kérdés.
Szerinted melyik a jobb: [Sonoff] vagy [Smartwise] ? -
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
tradeelek11
aktív tag
Működik tökéletesen, (HA, Z2M, Sonoff stick)
Bővebben.
Rendeltem még 3-at belőle
Tisztelettel

-
amaximus
csendes tag
Honnan lehet tudni előre, hogy egy Gosund SP1-es ESP chipes vagy sem? Milyen kódot kell nézni rajta?
Néztem az itthoninak a dobozát (4-es csomag), a terméket, sehol egy p/n vagy verzió vagy bármilyen utalás ilyesmire.
Ez éppen ESP volt, símán felment rá a Tasmota.
-
sambenez
addikt
-
ViZion
félisten
-
sambenez
addikt
-
sambenez
addikt
-
ViZion
félisten
nemrég rendeltem 4-es szettben Gosund-ot. Smart life-val dolgozik szépen.
Wifire ESP**** akármi néven regel, szal. lehet még kifogni ESP verziót, ha vkinek ez a vágya. -
eagleberg
aktív tag
Gosund miért nem ajánlott?
Nekem megy HA-val. -
szricsi_0917
tag
Szia,
Van azóta esetleg új tapasztalatod az eszközzel? Fórumtárs hívta fel a figyelmem rá és kíváncsi vagyok mennyire vált be nálad.
Köszi az infót [sambenez]
-
szricsi_0917
tag
-
LouiS22
veterán
Ha neked mindösszesen egy kell, vagy nem akarod saját rendszerbe illeszteni (és megfelel a tuya felhője), akkor jó lehet a gosund is.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Olvasgattam a fórumot, hogy most a Gosund-ot nem ajánlatos vásárolni HA-hoz. A kérdésem az lenne, hogy milyen más javasolt termék van? Néztem Shelly-t, de azoknak szépen megkérik az árát. -
vampire17
addikt
-
BlackJack21
tag
-
DaeMonS
tag
-
Gh0sT
addikt
-
Gh0sT
addikt
Tapasztalatom szerint a wifis kapcsolat stabilabb és gyorsabb is. Zigbeenél főleg az elemről működő szenzoroknál gyakoribb a késés, de együtt lehet vele élni. Zigbee esetén a gyári hubok is csak meghatározott számú eszközt kezelnek, ha tényleg csak pár kütyüről van szó, akkor akár még jók is lehetnek. Annak nézz utána, hogy melyik hub hova telefonál haza és mivel tudsz együtt élni, mert jó eséllyel a gyártó saját szerverén keresztül fogod elérni.
Építhetsz/flashelhetsz is saját zigbee adaptert, én személy szerint ebbe az irányba mennék, de egy kész wifi hálózattal szemben ez ugye plusz költség és idő. -
Gh0sT
addikt
Nyilván kellene fog egy normális router, de nálam vidáman elvan több mint 50 Shelly a Wifi hálózaton lassan két éve. Sütőt pl. nem bírja, bekapcsolásnál rendszeres aktíválódott a Shelly 1PM-ben a max power protection. Főzőlappal már nem is mertem próbálkozni, azt Shelly EM-em mérem. Nálam az összes nagyfogyasztó mögött van egy-egy Shelly 1 PM, vagy éppen Shelly Plug S: mosógép, szárítógép, medence vízforgató szivattyú, mikró hűtő, fagyasztó, asztali gép, HTPC, TV, stb.
Wifire érzékenyek, főleg a szerelődobozban lévők, firmware frissítés kötelező.Shellyt én kizárólag a gyártótól rendeltem eddig, érdemes megfontolni, akciókkal gyakran verhetetlen ajánlatokat lehet kifogni.
Guest wifi: ha valóban vendég wifi, akkor arra nem rakunk okosotthon eszközöket. Ha minden kötél szakad, akkor csinálj inkább a Guest-hez hasonlóan egy külön 2,4 GHz-es SSID-t, bár inkább a külön VLAN lenne elegáns tűzfal szabályokkal.
Zigbee-ből a Xiaomi okoskonnektorát próbáltam, de ment a levesbe, mert pontatlan volt. Zigbee-hez szükséged lesz egy koordinátorra/adapterre, javaslom hogy engedd el a gyári hubokat (Ikea, Philips Hue, Xiaomi, stb) és inkább ebbe az irányba nézelődj: [link]
Érdemes elgondolkodni már most azon, hogy mennyire fogsz belemerülni a témába, mert nagyon könnyen el lehet csábulni és azt fogod észrevenni, hogy van 30-40 eszközöd, de a meglévő hardver nem tudja már kiszolgálni őket.Fogyasztás: az okos kütyük nagy részének bizony van standby fogyasztása, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ez hatványozottan érvényes a wifis eszközökre, a zigbee ilyen téren jobban teljesít. Nálam az 50 db Shelly 35-40 W-ot eszik óránként, nem beszélve a kb. 80 db zigbees okos izzóról, HA szerverről. Nyilván ez az egyik véglet, lehet ésszel is okosotthont építeni és nem kell mindent IS monitorozni és kapcsolgatni, de én is utólag szembesültem azzal, hogy valami tekeri a villanyórát akkor is, ha minden ki van kapcsolva. Tény, hogy kényelmes, de utólag azért lehet másképp csinálnám.
-
ojb
tag
Amennyiben pl 5 percen keresztül számoltatod az impulzusokat, majd az eredményt megszoroztatod 8-al, akkor elfogadható pontossággal megkapod az elmúlt 5 perc átlagos teljesítményét, ami a fogyasztást generálta.
Ez így kb 8W-os pontosságot eredményez.
Az időt (5perc) csökkentheted, de ez a pontosság rovására megy pl egy perc esetében már ~40W!
Természetesen az idő növelése a pontosságot is növeli… pl 60 perc esetén már 0.666666666666W -
Degeczi
nagyúr
Kevered a fogalmakat: a fogyasztás nem kW, hanem kWh - de azt nem tudod, hány wattos teljesítményből jött össze, hiszen a fogyasztás már egy adott időtartam alatt elfogyasztott energiára vonatkozik. Lehet pl. 1000W teljesítmény 1 órán át, 2000W fél órán át, mindkettő ugyanúgy 1 kWh fogyasztást eredményez.
Mindesetre ha 1500 imp = 1 kWh = 1000 Wh, akkor 1 impulzus = 1000 / 1500 = 0.6667 Wh, akkor egyszerűen minden impulzusra ennyit adsz hozzá egy Wh számlálóhoz, amit 1000-el elosztva megkapod a kWh fogyasztást.
Ez egy folyamatosan csak növekvő érték, mint a villanyóra számlálója, de erre ráültethetsz HA-ban pl. utility metert napi, heti, havi- stb időközzel és már meg is van ezen időszakok fogyasztása (ill. az Energy fül alatt is közvetlenül hozzáadható, az is tud belőle ilyen időszakokra kigyűjtött fogyasztást képezni) -
DaeMonS
tag
Logikában segítene valaki:
elektromos mérőóra: 1500 imp / kwhAzon túlmenően, hogy
- megszámolom az impulzusokat,
- 1500nál inkrementálok,
- így lesz egy változóm 1 kw fogyasztással,milyen logika szerint kellene számolnom az "aktuális" fogyaszást ?
- mondjuk elmólt 1 perc? elmúlt 1 óra, - meglenne az impulzusok száma a perchez, vagy órához, de hogyan lesz ebből watt? -
mikk2000
őstag
-
Fowles
csendes tag
Köszönöm, jogos, a nagyobb fogyasztásúakba a nagyobb teljesítményt bíró verziót tenném: https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termek/shelly-plug-wifi-s-okoskonnektor-fogyasztasmerovel-16a-3680w/ Ennek az ára mondjuk már vetekszik a Zigbee-vel rendelkező konnektorokkal, amiket korábban linkeltem.
Ha jól gondolom mindössze annyi lenne a Zigbee előnye, hogy nem terhelném a routert, viszont ekkor is egy bekapcsolt számítógépre kellene kapcsolódniuk a konnektoroknak, hogy a fogyasztási adatok mentésre kerüljenek?
-
ojb
tag
-
mikk2000
őstag
azt sem szabad komolyan venni, ha 16A-re specifikálták
Úgy lehet ez mint a számítógép tápoknál, hiába van ráírva 300W, lehet csak a felét tudja, míg a normális 400W-os lehet tud 450W-ot is (tartósan).A gyakorlatban akinek shelly plug-s van, és ráeresztett 10A-t, érezte hogy melegszik? Szétszedte valaki, hogy mi van benne?
-
Degeczi
nagyúr
Bizony nem, már 7-8 A is alaposan próbára teheti az ilyen mini kivitelű fogyasztásmérőket. Semmi hasonlót nem célszerű a terhelhetősége közelében járatni.
Félreérthetted, olyan senki nem mondott, h nem jó, ha minél magasabb ez a terhelhetőség, de azt sem szabad komolyan venni, ha 16A-re specifikálták. -
mikk2000
őstag
Van benne egy relé, amit 10A-re terveztek. Az azért nem pont 10A-nél fog elkezdeni füstölni. Az áram mérése szerintem nem úgy történik hogy eldisszipál közben 100W-ot, és szarráég, minek.
Érdekes amúgy, amikor én kerestem okoskonnektort, ami legalább 16A-es, mindenki lebeszélt hogy túlzás, most meg "jaj kevés a 10A"

-
Degeczi
nagyúr
Mosógépet valóban nem jó ötlet azzal, mert a Shelly Plug S-nek már a gyári specifikációja is csak max 2500W terhelést enged, márpedig erre mindig alaposan érdemes ráhagyni.
Régebben ajánlható kellően masszív, terhelhető típus volt a Blitzwolf SHP2 / Gosund SP1, de azon az utóbbi időben sajnos változtattak rajta, már nem ESP chipes, így okosotthon mellé kerülendő.
7 eszköz még teljesen rendben van minden átlagos wifinek, olyan 25-30-tól lehet számítani problémákra. -
Fowles
csendes tag
Sziasztok!
A villanyhálózatra csatlakozó eszközeim (mosógép, hűtő, pc, stb.) fogyasztásmérését szeretném monitorozni okos konnektorok segítségével. Home assistant-hoz kapcsolódva gondoltam statisztikát készíteni. Idáig a Shelly Plug S típust néztem ki, viszont volt ahol azt írták, hogy a Shellyk hajlamosak túlmelegedni, illetve az értékelései nem a legjobbak. Tudtok-e ajánlani megfelelőbb terméket erre a célra?
A netes hálózatom védelmére a guest wifire csatlakoztatnám őket egy külön erre dedikált mini laptopra, de nem tudom, hogy ez-e a legcélszerűbb megoldás. Kb. 7 fogyasztót számoltam össze eddig, lehet ez már sok lesz a wifinek?
Később még elképzelhető, hogy további, távolról vezérelhető eszközöket is csatlakoztatnék, így azon töröm a fejem, hogy zigbee-vel lehet jobban járnék. Zigbees fogyasztásmérős konnektorból viszont csak sokkal drágábbakat találtam: Qubino, Aeotec. Zigbee esetén kellene még egy hub ha jól tudom, aminek szintén a számítógépre kellene csatlakoznia 0-24, hogy adatokat tudjon gyűjteni a home assistant ha jól sejtem. -
BullZeye
veterán
A lényeg, hogy a végén működjön!

Régen volt Xiaominak e-ink kijelzős de bluetoothos hőmérője ami eltűnt a piacról valamiért.
Szobákba szeretnék 4db kijelzős hosszú élettartamú hőmérséklet szenzort HA-hoz ami Zigbees, van esetleg erre bevált eszközötök ami még aránylag pontos is? Neten találok egy csomót, de az sose látszik, hogy valójában mennyire látható a kijelző, vagy hogy valóban mennyi ideig bírja szusszal és hogy mennyire pontos. -
tradeelek11
aktív tag
-
BullZeye
veterán
Oké, sorry gyökér vagyok így már értem!

Akkor most várok egy őszt és aztán berendelem ezeket.

Köszi a segítséget!
-
tradeelek11
aktív tag
-
BullZeye
veterán
Ha elkezdődik a fűtési szezon tegyek a tetejére egy door sensort 1-2 napra aztán ha nyit-zár akkor jó?
Megtaláltam a leírást hozzá, itt én úgy látom tudja:
Pulse Generator Standard 0.1 m 3 / pulse
Optional 0.01 m 3 / pulsePulse Transmitter Retrofittable LF-system, 12 Vdc max – 10 mA max. standard 0.1 m 3 /pulse,
Different versions: with 1m cable, binder plug or connecting blockEgészen véletlenül van mellette nem messze egy konnektor meg egy szerver is 5V USB-vel így ezek is mehetnek.
Water Leak sensor milyen módon működne, mihez kéne rákötni?
Ez a Gecko impulsus hogy jutna HA-ba mint adat? Ha jól látom ez valami fizetős rendszerbe küldi csak. -
ojb
tag
Mielőtt nagyon belevágsz ellenőrizd, hogy a mérőd valóban kiadja-e a mágneses impulzust.
Az adatlapja szerint nem (Nincs rajta hogy " 1imp=0,1m3 ")
A door sensor valóban a legegyszerűbbnek tűnik erre a célra, de nagyon kicsi a CR2032-es elem kapacitása (kb 225mAh) 10m3 fogyasztás és 100liter/imp esetében ez 100 impulzust jelent, ami nagyon rövid telepes üzemidőt eredményezne.
Szerintem erre a célra sokkal jobb választás lehet egy water leak sensor pl [link] , ami 2xAAA elemről üzemel (1250mAh) + utángyártott reed érzékelő [link] az órához.
HA alá nagyon egyszerű integrálni. -
BullZeye
veterán
-
beers
addikt
-
tradeelek11
aktív tag
-
Vodike
tag
Ennek melyik a zigbee-s változata? Szar a google keresőm

-
Tarokk79
aktív tag
Olvastam a fórumot és az alapján jól értem, hogyha van egy kamerás rendszerem ami h265-ben (esetleg h265+) rögzít, akkor az nem jó előjel a HA integrációhoz?
Illetve, ha mégis be tudom valahogyan (pl. motionEye-jal) integrálni, akkor meg egy erőmű kellene a rendszer mögé, hogy elbírja (7 kamera)? -
vampire17
addikt
-
BullZeye
veterán
Shelly-hez hasonló falba süllyeszthető 230V-> 5V USB adapter létezik?
Nappaliba szeretnék egy tabletet ha lesz rá keret, de most a villanyt csináljuk és pont van mögötte már kivésve egy 65mm-es lyuk pont a másik oldalra, így lenne lehetőség 5V-os kábelt kivezetni neki már most.
-
zsamiatt
őstag
-
beers
addikt
-
beers
addikt
-
Janaboy
veterán
Köszi, sajna ezt így nem tudom kirakni

-
ojb
tag
Igen. lehet, hogy kicsit keresgélni kell a megfelelő pozíciót, de MŰKÖDIK.
vagy 10 vagy 100 literenként ad egy impulzust!!!
Ez általában rajta van az óra előlapján: (alsó fotó ablak alja - közepe 1imp=0,1m3 )
Nekem is volt egy próba erejéig. Igaz nálam be kellett forrasztani egy másik reed-et is.
A DÉGÁZ területen már nem megvalósítható ez a megoldás, mert újabban a plomba szálat átfűzik a mágneses érzékelő helyén és ezzel lehetetlenné teszik a door sensor elhelyezését is
:
-
tradeelek11
aktív tag
-
Janaboy
veterán
Sx100 as villanyórát lehet vhogy okositani?
-
Blackmate
őstag
"Postaláda szenzorra" van valami jól bevált megoldás? Mindössze annyira gondolok, ha bedobnak egy levelet, akkor jelezzen a HA. Vezetékes megoldástól sem rettenek el, mert kihúztam egy UTP-t a videókaputelefon miatt.
-
LouiS22
veterán
-
zsamiatt
őstag
-
BullZeye
veterán
-
beers
addikt
-
DaeMonS
tag
Köszönöm,
nagyjaból erre gondoltam én is.
Természetesen ismerem a jogi hátterét is a helyzetnek, ennek utánajárok.Jelenleg a technikai kérdés:
- nálam van egy takarólemez a nyíláson, ez ragasztás lenne, vagy "pattintós" megoldás? másnak milyen volt/van? Hogyan lehet leszedni bontás mentesen?zigbee megoldást szerettem volna tesztelni , "beüzemelés" előtt
-
ojb
tag
Mielőtt belefogsz az impulzusok számolgatásába célszerű tájékozódni, hogy a szolgáltatód hogyan is viszonyul az "impulzus számolási" kérdéshez.
Igaz mindegyikük az MVM-hez tartozik, de szolgáltatónként más a hozzáállás.
(Van aki egyáltalán nem engedélyezi sem a mágneses sem az optikai leolvasást, van aki csak azt kéri, hogy jelentsd be Nekik, hogy Te ilyet művelsz és van aki elvileg engedélyezi ugyan, de mindent megtesz annak érdekében, hogy nehezítse, drágává tegye a dolgod vagy elvegye az egésztől a kedved.)
A legfontosabb a későbbi esetleges konfliktusok elkerülése érdekében, hogy beszerezz egy írásos nyilatkozatot az illetékes szolgáltatódtól, hogy Ők hogyan viszonyulnak a kérdéshez ill. mely technológiát engedélyezik.
A lehető legegyszerűbb, -- ha engedélyezik, -- hogy a mérőn erre a célra kialakított nyílásba gyári vagy az olcsóbb utángyártott [link] reed-es érzékelőt szereled be és az általa szolgáltatott impulzusokat dróton vagy rádióhullámon (WiFi vagy ZigBee) továbbítod a feldolgozási helyre.
Amennyiben ehhez a megoldáshoz nem járul hozzá a szolgáltató, akkor a liter-es (jobb szélső) dobkeréken található un "silver dot" fordulatait lehet optikailag megszámolni egy egyszerű IR szenzorral.
Az impulzusok feldolgozása ua. , mint reed esetében.
Akkor vagy a legszerencsésebb, ha a szolgáltatódat egyáltalán nem érdekli, hogy hogyan - mivel számolod az impulzusokat, mert ebben az esetben egy egyszerű ZB door sensor is megfelelő lehet a reed nyílásába dugva, ami érzékel és továbbít...
-
zsamiatt
őstag
-
Rosep
senior tag
Ha esetleg valaki mást is érdekelne...
Végre találtam egy normálisnak tűnő (értsd: nem Aliexpress-es) 10"-os PoE fali tabletet emberi áron. És még kapni is lehet: iiyama ProLite TW1023ASC-B1P
Csak kár hogy nem fehér. De én valószínű beszerzek egy ilyet a Home Assistant-hoz. Egyébként több féle méretben elérhető.
Egy félelmem van. Ha nem frissítik rajta az Androidot, meddig lesz jó a 8.1-es a HA-hoz.
-
BullZeye
veterán
-
beers
addikt
-
DaeMonS
tag
BK-4G gázórával kapcsolatban:
- kérdezem azokat, akiknek ilyen megoldása van, a mérő alján található takaró leszedhető, vagy eleve nem volt raja? hogyan? ( nekünk van rajta takaró műanyag)
- amennyiben nem, van olyan ötlet, hogy hogyan lehet "mérni" az impulzusokat? ( zigbee, rf, - bármelyik ötlet jöhet)
Köszönöm, -
zsamiatt
őstag
-
BullZeye
veterán
-
zsamiatt
őstag
-
BullZeye
veterán
-
beers
addikt
-
zsamiatt
őstag
Szedett mar szet valaki ajtonyitas szenzort? Mennyire kicsi az ajtora teendo darab? Beleferne egy tv vagy xbox taviranyitoba? Ha jol gondolom valami kis magnes darab van benne?
-
zsamiatt
őstag
sziasztok, használ valaki caldav naptárat?
-
stigma
addikt
Édes istenem...erre soha enm gondoltam volna, mit amit ír a lengyel haverunk, igaz ez T620-ra: Link
Új BIOS-t kellett egy pendrive-ra kiirnom/frissítenem és most egy próba után eddig úgy néz ki megy
#36012tradeelek11 : Meglátjuk , ha nem válna be, akkor mindenképp keresni foglak
-
tradeelek11
aktív tag
-
cOxeR
Ármester
-
stigma
addikt
#36008Degeczi: Hát mielőtt megvettem pár youutbe videot néztem(nem sokat találtam) de sok mindentki lehetett rá telepíteni, ez biztos valami HP BIOS nyűg lesz.
Ha visszadugom a monitort - egér,bill nem is kell) akkor vajsima minden.#36009halisa: Hát ilyet nem csinálok, Windows+ VM
a legnagyagyobb erőforrás foglaló.
2 db NAs van itthon ami épített, Xpenology Vépben VM-ben megy eddig a HA 1 map és 3GB ram van odaadva neki, de nem túl acélos, ezért szerettem volna valami jobbat.Én sima server-t szerettem volna, de nem gond ha pár nap szenvedés után nem menne akkor eladom, nem szórakozok vele.

Köszi mindkettőtöknek a segítséget.
-
halisa
tag
-
Degeczi
nagyúr
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Aki HP-s vékonykliensre(T520,T620,stb) telepített Ha-t tudna nekem segíteni?
Adott egy HP T630-as kliens, melyet tegnap vettem,tökéletesen ment Win10-el.
3 órája szívok vele, mert akár Debian minimal/DVD vagy Ubuntu servert-t telepítek rá, amire a HA-t tenném, monitor nélkül nem hajlandó elindulni, foylamatos 6-os csipogás van, ami ,,Pre-video graphics error"-ra utal, de nem tudtam rájönni, hogyan oldhatom meg:
HP T630-as kliens 8GB rammal, 128GB-os SSD-vel vettem.
Telíptés menete:
- Feltelepítem bármelyik linux disztribúciót pendrive-ról, monitor + egér van rádugva.
- Telepítés után restart majd egy másik gépen SSH-n beállítok, gépet lekapcsolom majd csak a táp és hálókábel marad bedugva.
- újra elindítom majd a bekapcsoló gombja pirosal villog 6x és sípol is, ami az általam írt hibára utal : Pre-video graphics errorBios-ban már elég sok mindent letiltottam, de semmi eredmény nincs.
Ha monitort visszadugom tökéletes minden.Valakinek erre ötlete?
Azért ide írtam mert elvileg csak HA lenne rá téve, semmi más, vagy Debian + Ha Supervisor (1,2)
-
halisa
tag
-
eagleberg
aktív tag
-
SPEA
aktív tag
-
fradi81
veterán
-
blg
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
36100 - 36001
68456 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- iPhone topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Házi erősítő építése
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple AirPods Max 2 USB-C Bontatlan Fekete & Csillagfény / 27% áfás ár
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Remélem így érthető. De mondok egy egyszerűbb példát: tiltsd le a routeredben a net hozzáférést és láss csodát: nem fog működni az integrációd (mert nem tud kommunikálni a felhővel).

: