Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#80901) venember83 válasza fokukac (#80900) üzenetére


venember83
nagyúr

Elnézve a környező, pl. a nyugati országok helyzetét, a maszkviselés nem oszt és nem szoroz. De nyilván tenni kell valamit, nem lehet karba tett kézzel ülni, amikor folyamatosan a vezetőtől várja mindenki a megváltást, az intézkedéseket. Miközben a lakosság a kormány felelősségére mutogat, ugyanezt választások előtt a kormány nem teheti meg, pedig járványhelyzetben a lakosság felelőssége/felelősségtudata sem éppen elhanyagolható.

Máshol meg bő két hónapos kormányválság is belefér rekordszámú napi halálozási adatok mellett, mert fontosabb, hogy éppen hogy hívják a miniszterelnököt, melyik párt és vezető milyen minisztériumot kap, minthogy pl. nincs pénz az egészségügyben a decemberben folyósítandó novemberi bérekre, s kellene módosítani a költségvetést, de ahhoz kormány kellene.

Lassan úgy vélem, nincs is sok értelme a felső rétegekkel foglalkozni, minek? Hisz ők sem aggódják túl magukat miattunk.

Elég populista és demagóg lett, vagy húzhatom még egy picit?

(#80902) fokukac válasza venember83 (#80901) üzenetére


fokukac
nagyúr

szerintem igenis oszt vagy szoroz. ahogy a távolságtartás is. És akkor lehet, hogy most feleekkorák lennének a számaink.
de eddig kb csak a bagatellizálás ment, hogy hozzánk nem gyűrűzik be.
modnjuk erről már Hofi is viccelt, és akkor is begyűrűzött...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#80903) venember83 válasza fokukac (#80902) üzenetére


venember83
nagyúr

Lassan két éve csak feltételezéseink és modelljeink vannak, amik aztán ilyennek vagy olyannak bizonyulnak. De végső soron mégis oda jutunk, hogy a lakosság felelősségtudata a döntő, hogy éppen minek és kinek hisz, meg hogy mennyire hajlandó betartani az óvintézkedéseket, mennyire kész vállalni pl. az oltást az eü-s rendszer terhének a csökkentése érdekében és így tovább.

Szóval ja, lehet, hogy segített volna. Meg az is lehet, hogy igazából nem lett volna jelentős a hatása.

Jó, persze most a különböző meneteket és rendezvényeket nagy elegánsan kivettem az egyenletből, milyen rendes vagyok a felelős országvezetőkkel szemben... :U Mert miközben odafönt a saját kalácsukat sütik egyesek, és az sem zárható ki, hogy rossz döntéseket hoznak, jó lenne nem megfeledkezni a társadalom szerepéről sem, nincs egy megoldás, önmagában az oltás sem megoldás, ahogy az intenzív osztályok méretének a kiterjesztése vagy a teljes bezárkózás sem.

(#80904) concret_hp válasza venember83 (#80901) üzenetére


concret_hp
addikt

azt kened, hoyg egy hónapja még volt egy hónap hátrányunk a környező országok görbéihez képest, most meg kb. ugyanott vagyunk , ergo mi megcsináltuk okt közepétől nov közepéig azt az ugrást, amit körülöttünk szept közepétől nov közepéig... jobban teljesítünk na :U :W

és de, elég pontos modellek vannak már, az utóbbi 2-3 hétben rohadtul minden hozzáértő azt mondja, hogy nagyon gyorsan szigurítani kéne. de amikor sorban jönnek a hetek amikor majdnem duplázódik az esetszám, akkor igazából nem kell nagyon túlgondolni...

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#80905) FehérHolló válasza concret_hp (#80904) üzenetére


FehérHolló
veterán

nyitok egy zugkocsmát a prérin, amit nem tudnak bezáratni.
fórumtagoknak 10% kedvezmény a hatodik ital árából.

Skynet is real. It's called Google.

(#80906) venember83 válasza concret_hp (#80904) üzenetére


venember83
nagyúr

Kellenek az intézkedések, egy szóval nem mondtam, hogy nem kellenek, de először is, Ausztriában és Németországban is bőven áll a bál, ezért gondolom elkerülhetetlennek az esetszámok emelkedését, másrészt soha nem voltam híve a leegyszerűsítésnek, hogy csak XY felelős Z eseményekért, igenis felelősség lenne elvárható úgy a kormánytól, mint a társadalomtól.

Kicsit más: épp ma reggel a kedves feleségem nézett egy reggeli műsort (nem állami adón), amelyben egy egészségügyi közgazdász/szakember épp arról beszélt, milyen rossz átlalános egészségügyi állapotok uralkodnak a magyar lakosság szintjén, sok az elkerülhető betegség. Azt már nem tette hozzá, hogy ez a járvány pont ezeket a már eleve nem túl egészséges szervezeteket terheli meg leginkább, pl. cukorbetegeket, túlsúlyos, keringési problémákkal küzdőket. Talán ebben a tekintetben sem ártott volna tenni valamit az elmúlt 1,5-2 évben, hogy Magyarország jobban átvészelje ezt a járványt.

FehérHolló: Ez nem rossz ötlet, csak ne lenne olyan borzasztóan messze a préri...

[ Szerkesztve ]

(#80907) ladybug válasza venember83 (#80906) üzenetére


ladybug
őstag

Az a baj, hogy az intézkedések mindenhol későn jönnek. Még itt is.

Ha alapvetően okés minden, akkor utazhat, fesztiválozhat, nyaralhat a nép, mert ugye a szabadságjogok meg minden…. Aztán ugye 1-2 hónap alatt megint baj lesz.

Nagyon fel kellene ébredni, nagyon össze kellene fogni ès preventíven kellene cselekedni, csak hát valamiért ez nem mindenki érdeke. :(

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#80908) erdey_a


erdey_a
őstag

Ízelítő a járványkezelésből:
6 éves kisfiam múlt vasárnap délelőtt fejfájásra panaszkodott, délután már rázta a hideg, 39 fokos láz, estére teljesen "elfogyott" a gyerkőc.

Hétfőn reggel hívtam a háziorvost, hogy beteg a gyerkőc, mikor mehetünk, adjon időpontot. Kiderült, hogy már van egy gyerek a fiam ovis csoportjában, akinek már a teszt eredményét várják, úgyhogy kérnek tesztet a fiamnak is.
Én a melóhelyről vittem haza hétfőn délután egy tesztet, megcsináltuk, pozitív is lett.

Kedden hívtam a háziorvost, hogy a saját teszt pozitív, illetve szóltam az óvodának is.
Mindkettő lerázott, hogy köszönik az infót, de majd akkor szóljak, ha lesz függőpecsétes kutyabőr a fertőzésről.

Szerdán jöttek a mentősök, teszteltek. Az már csak hab a tortán, hogy bár a kitöltött papíron azt írják, hogy "az elvégzett gyorsteszt negatív lett, ezért pcr-t is csináltak", valójában gyorstesztet nem is csináltak.
A pcr eredménye viszont még most, péntek este sincs meg.

Mindeközben az óvoda, ahol egy csoportban legalább 2 pozitív gyerek volt, tárva nyitva áll.

Hogy volt-e kontaktja a fiamnak, pláne hogy a lányom esetleg ne menjen iskolába, nem kérdezte, nem mondta senki. Mindenesetre kedd óta itthon a család, csak én futok egy kört a melóba délelőttönként, senkivel nem érintkezve, délután home officeolva.

Fiam már jól van, de nekem már kezd kaparni a torkom... De van 3 pfizerem.

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#80909) venember83 válasza erdey_a (#80908) üzenetére


venember83
nagyúr

Fiam már jól van

Ez a lényeg.

Nálunk a bölcsit bezárták egy hétre, mert az egészségügyi munkatárs koronavírusos lett, felhívtuk az óvónénit, hogy akkor egy hét után, amikor ismét nyit a bölcsi, hétfőn vihetjük a srácot? Akkor kezdte volna a beszoktatást. Mondta, hogy persze, a teljes személyzet gyorsteszteli magát otthon vasárnap, s aki negatív, az mehet bölcsibe. Ő be van oltva, és bár a lánya éppen koronavírusos beteg, ettől még ő hétfőn megy bölcsibe gyerekekre vigyázni.

Szóval tetszik vagy sem, legyenek jogi vagy társadalmi okai a dolognak, de nem hiszem, hogy mostanában fogunk megszabadulni ettől a vírustól.

(#80910) tope válasza venember83 (#80909) üzenetére


tope
addikt

Olyan jó hogy azt hiszik hogy oltott akkor minden faca, pedig ugyanúgy fertőzhet, sőt abban se vagyok biztos hogy adott esetben rosszabb ha oltott...
Én nagyjából már jól vagyok, de napok óta érzem a fejem hogy még nem ok a dolog, valami még van bennem.

(#80911) erdey_a válasza venember83 (#80909) üzenetére


erdey_a
őstag

na, éjjel írt sms-t a háziorvos, hogy a szerdai teszt pozitív lett. micsoda meglepetés.
kíváncsi leszek, mikor jön a hivatalos papír, és mikortól meddig kap karantént. meg hogy a tesóra rákérdez-e valaki, mert különben őt én hétfőn iskolába küldöm, az fix.

Vérboci

(#80912) emvy válasza erdey_a (#80911) üzenetére


emvy
nagyúr

Jelenleg elsődleges kontaktok számára nincs előírva a karantén, tehát mehet a tesó, jogi szemszögből nézve.

Jobbulást.

while (!sleep) sheep++;

(#80913) BlacKSouL válasza erdey_a (#80908) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nálunk a korábbi hullámokkal szemben most heti 4-5 melós hullik ki, több oltatlan már kórházban volt, a cégnél zárt helyen ismét kötelező a maszk, a kézfertőtlenítés, a távolság, meg pár irodistát hazaküldtek ho-ba, de semmi egyéb, mert az a rohadék acélgyűrű nem hegeszti rá magát az acélpalástra.
Én kíváncsian várom mi lesz, mert 2 oltás+átesés+3. oltás+influenza oltás után nem tudom mik az esélyeim.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#80914) rushty válasza BlacKSouL (#80913) üzenetére


rushty
senior tag

Nógrád? Az mindig a legsötétebb megye. [link]

Revolut meghívó pü-ben

(#80915) erdey_a válasza emvy (#80912) üzenetére


erdey_a
őstag

akkor az iskolai osztályokat vajon miért zárják be, és kerülnek karanténba az osztálytársak?

Vérboci

(#80916) emvy válasza erdey_a (#80915) üzenetére


emvy
nagyúr

Mert így döntött az iskola.
Az osztálytársak elvileg nem kerülnek karanténba.

while (!sleep) sheep++;

(#80917) erdey_a válasza emvy (#80916) üzenetére


erdey_a
őstag

hát elhiszem én, csak furcsállom.
a táncos csoportba 12 lány jár, abból most 5 hiányzott, 4 különböző iskolából iskolai, osztálykarantén miatt. az iskola meg ilyenről nem is dönt, csak a "köszpont", a tankerületi tanácsi pártvonali kancellár. ezt mondja az óvoda...

de hát értem én. ha karanténban a gyerek, akkor a szülő otthon, nem megy a munka, nem jön a dzsídípí, aztán még a végén "nem alakulnak úgy a számok"

szóval beb@szták a lovak közé a gyeplőt

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#80918) emvy válasza erdey_a (#80917) üzenetére


emvy
nagyúr

> szóval beb@szták a lovak közé a gyeplőt

hm, tok oszinten: most mit lehet csinalni? marmint az kinek hianyzik, hogy legyen 3 honap iskolabezaras? szerintem itt mar mindegy

while (!sleep) sheep++;

(#80919) erdey_a válasza emvy (#80918) üzenetére


erdey_a
őstag

nem tudom. de a karantén lényege a tünetmentes de fertőző egyének elkülönítése lenne. ez most akkor már nem fontos...
lehet hogy a lányom hétfőn megfertőz 3 másikat...

Vérboci

(#80920) gaborbol válasza erdey_a (#80917) üzenetére


gaborbol
őstag

En mondtam,hogy az itteni tapasztalatok alapjan a delta valoszinu mindenkiert el fog jonni. mindegy hany oltasod van csak a lefolyasban lesz a nagy kulonbseg.
Itt mar nyaron elindult a delta, a gyerekorvosok 5 honapos immunitasrol beszelnek nagyatlag, de van par gyerek mar most akik 3 honap utan ujrafertozoftek, nincs alapbetegseguk. :( Nem varosrol beszelek, hanem a koknret gyerekorvoshoz ahova jarunk. Harom kulonbozo dokival beszeltem, mindnel van jopar, ezert 90 nap utan megfazasos tuntet-> egybol covid teszt.
Meg az elso hullamban en is lezaras parti voltam, de igy mar nem latom ertelmet.
Oltas, maszk, tavolsagrartas es a tomeg kerulese.

(#80921) lenox


lenox
veterán

Nekem kuldte a BFKH, hogy egyik lanyom 10 nap karanten (mert az osztalyaban valaki pozitiv lett), a 10 nap azon a napon jart le, amikor kuldtek (emailen, tehat nem posta). Ugyhogy del korul elmentem erte az iskolaba, es masnap megint mehetett. A tobbi 5 szulo, akinek kuldtek nem tudott delben bemenni, tehat azok a gyerekek maradtak bent, es masnapra nyilvan nekik is lejart.

(#80922) Egon


Egon
nagyúr

Délelőtt kaput szereltem, bár ne tettem volna. A felső rögzítőpontból kiakadt, és rám dőlt az egész (vaskapu). Alig bírtam kimászni alóla. Ültömben dőlt rám, és ahogy oldalra dőltem, megreccsent egy bordám. Először még csak kicsit fájt, de utána a hátam is elkezdett fájni, 1-1 köhögés vagy tüsszentés során majd berosáltam. Elmentem a sürgősségire Vácon, ahol megröntgeneztek, illetve meg is ultrahangoztak. A diagnózis szerint csak zúzódás.
Bevettem a létező legerősebb (vény nélküli) fájdalomcsillapítót, de sz*rt sem ér. Sem ülve, sem állva, sem fekve nem jó (akárhogy fordulok), majd megőrülök úgy fáj (érdekes módon leginkább a hátam, nem elöl a bordarész - de 1-1 hirtelen mozdulatra ott is bele tud nyilallni csúnyán).
Volt valakinek már bordazúzódása? Mennyi idő alatt gyógyul, illetve hogyan lehet/érdemes addig is csillapítani a fájdalmat? Jah, és aludni hogy lehet?

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#80923) emvy válasza Egon (#80922) üzenetére


emvy
nagyúr

Pont ez történt velem pár hete. Nekem a szegycsontom és a borda közötti bordaporc reccsent meg. pont akkor volt köhögés sem.

Két-három hét után nagyjából rendben leszel. Az első hét nyomorúságos.

while (!sleep) sheep++;

(#80924) Egon válasza emvy (#80923) üzenetére


Egon
nagyúr

Cca. 10 nap múlva költöznék vissza (felújítás), pakolnom kellene ezerrel... :(
Neked is zúzódás volt a diagnózis? Milyen fájdalomcsillapítót szedtél? Aludni tudtál azért?

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#80925) emvy válasza Egon (#80924) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem fogsz pakolni. Nagypárnát atolelve aludtam.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#80926) Lortech válasza Egon (#80922) üzenetére


Lortech
addikt

Nekem volt törés és zúzódás többször, egyszerre több bordát érintően. 2 hétig csak egyik oldalamon tudtam aludni, és még két hónap után is éreztem a fájdalmat járásnál. Nekem vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók nem segítettetek, mást nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#80927) Egon válasza Lortech (#80926) üzenetére


Egon
nagyúr

Egyszer fájt a fülem meg a fogam sorkatonaság idején, hétvégén. Esélyem sem volt orvoshoz jutni. Bevettem két szem Demalgont (akkor még vény nélkül lehett kapni), fél deci rumban feloldva... ;] Feküdtem az ágyon, és azt éreztem, hogy lebegek: teljesen súlytalan volt a testem... ;]
Másnapra csak egy halvány fülfájás maradt.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#80928) NoLF


NoLF
addikt



rendelkezz korovirus ellen egy ~15 millios varosban :D (szimpla gyalogos aluljaro)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#80929) Lortech válasza NoLF (#80928) üzenetére


Lortech
addikt

Allah akbar / > covid

#80927 Egon: hát ez egy remek gyógymódnak tűnik, holnap majd számolj be, hogy a fejed fáj-e jobban vagy a bordád. :D

Thank you to god for making me an atheist

(#80930) erdey_a


erdey_a
őstag

Ma este átadom magamnak a város hőse érdemérmet :D

Úgy fél órája hallottam, hogy van némi hangoskodás az utcán, meg fel alá repesztenek valami kismotorral a legények. Úgy 5 perce tartott a dzsembori, amikor már kinéztem. Pont akkor vette csúszóra a szembeszomszéd kocsijának elejét az ízi rájderes legény. Észlelték ők is a bajt, "húzzunk gyorsan" felkiáltással távoztak.
Felkaptam valami vállalhatót, riasztottam a szomszédot és 2 perc múlva utánuk mentünk kocsival.
Egy utcával arrébb még tartott a bukósisak nélküli menetpróba.
Gyenge vagyok mint a harmat, de nagy, úgyhogy hamar megvolt a beismerő vallomás, az igazolványok fotózása és a telefonszám csere.

Aztán apjuk helyett apjuk voltam a 3 kb. 20 éves legénynek és tartottam egy szentbeszédet, hogy miért nem kéne ezt csinálni :DDD

Két tenyérnyi horzsolás az egész, de na. A kocsi szinte új. Meg hát szerintem jobban alszik így a szomszéd. Mégis csak szar érzés lett volna reggel úgy találni a kocsit...

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#80931) NoLF válasza erdey_a (#80930) üzenetére


NoLF
addikt

Szep munka! Nem osztottal ki meg veletlenul sem egy par minimal taslit? De tenyleg csak annyit, hogy erezzek a fiziaki torodest is a lelki melle? Vagy fustosokhoz inkabb nem nyulunk alapon jobbnak lattad esetleg minimalizalni a kontaktot?

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#80932) erdey_a válasza NoLF (#80931) üzenetére


erdey_a
őstag

á... eszembe sem jutott.
jól szituált helyi gyerekek voltak ezek. amelyik nekiment a kocsinak, nagyon megijedt, aztán nem győzött hálálkodni, hogy a "szülőket kihagyjuk".

ha az én kocsim lett volna, vagy ha nem így állnak hozzá a dolgokhoz ahogy, akkor lehet hogy átmegyek ordítozósba, de ilyen pofozkodós, nyakszorongatós nem vagyok. szerencsére ők ezt nem tudták :D

csak tanuljanak belőle.
mert most csak a kocsit húzta meg, de ha mondjuk elesik bukó nélkül akkor lehet hogy ottmarad. veszélyes játékot játszottak.

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#80933) NoLF válasza erdey_a (#80932) üzenetére


NoLF
addikt

Ketsegtelen hogy helyesen jartal el. En is voltam fiatal, mindannyian (vagy legalabbis sokan) csinaltunk ordenare baromsagokat “gyerekkent”.

becsulom, hogy ennyire emberkozpontu voltal es az amyagi javak megovasa mellett inkabb az o egeszseguket es “nevelesuket” helyezted eloterbe. :R

es akkor most lefekszem egy 6 oracskara, hogy holnap koran indulhassak erre a laza 1400 km-es turara, kivancsi vagyok melyik hataron mi lesz, mert idefele ugye semmi para nem volt, szinte varakozas sem.

[ Szerkesztve ]

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#80934) tope


tope
addikt

Vasárnapi vezető hír:
Kis híján tragédia történt...
Egy őrült Boci rátámadott egy szegény ártatlan majdnem fiatalkorú férfira aki a motorjával szabályosan közlekedve észlelte hogy jön a feldühödött Bika...
:D

Amúgy jól tetted, fogja fel hogy a saját életével is játszik illetve hogy tudja mi a felelősség ha történik valami.

(#80935) tbs válasza NoLF (#80931) üzenetére


tbs
addikt

olvass a sorok kozott: "...Két tenyérnyi horzsolás..." ;) :DDD

(#80936) fokukac válasza NoLF (#80933) üzenetére


fokukac
nagyúr

gyere haza fiatal...! :)

én 10 éve kacérkodom a gondolattal, hogy egy ilyen karácsony-szilveszteri görög túrát kéne nyomni kocsival, de még sosem mertem bevállalni.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#80937) NoLF válasza fokukac (#80936) üzenetére


NoLF
addikt

Isztambul kevesbe van gorogben mint mondjuk torokben, de ertem amit mondasz :K mondjuk a 10 ev gondolkodas alatt en mar eldontottem volna biztos, hogy igen, vagy nem :DDD

egyebkent tul sok para nincs, beulsz, mesz, ennyi. Van aki nem birja a hosszu utakat, annak mar neccesebb nyilvan, akar a vezetesrol, akar csak az autoban senyvedesrol legyen szo.

[ Szerkesztve ]

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#80938) venember83 válasza NoLF (#80937) üzenetére


venember83
nagyúr

Ugyan, fokukac az ellopott biciklije pótlását is alaposan megfontolja több évnyi háttérben futó gondolkodással. :))

Örömmel látom, hogy a járványkezelés kitűnően működik Isztambulban is. Mindeközben egyes nyugati államok/tartományok teljes lezárást hirdetnek.

[ Szerkesztve ]

(#80939) Pacák válasza Egon (#80922) üzenetére


Pacák
senior tag

Jobbulást!
Mellhártya gyulladásom volt 2007 február-március körül. Alapesetben a mellhártya két sima felületű szövet ami elcsúszik egymáson minden ki- és belégzés alatt. Ha begyulladt, akkor ez két rücskös reszelő, ami egymást basztatja. Nem hirtelen alakul ki, kell hozzá egy lábon kihordott történet... Félig ülő helyzetben tudtam aludni valamennyit a legerősebb recept nélküli fájdalomcsillapító mellett. A háziorvos kiírt két hétre, de semmi erősebb fájdalomcsillapítót nem írt fel az antibiotikum mellé. Aznap éjjel ügyeletet kellett hívni, mert a fájdalomtól olyan kis levegőket tudtam venni, ami káros az egészségre. Arra még emlékszem, hogy az ügyeletes kipakolt egy sor ampullát, szólt, hogy forduljak hasra - nem volt vicces mutatvány - kétszer megszúrt, még félig felültem, aztán kimentek. Ülök a sötét szobában az ágyon és filmszakadás. Másnap délelőtt riadtam fel, 5 ampulla volt lefejezve az éjjeli szekrény tetején, még mindig fájt, de kaptam levegőt. Gyulladáscsökkentő, ópiát származék fájdalomcsillapító és már nem tudom, hogy még mik voltak a koktélban. Hétfőn végre kaptam vényre Cataflamot - akkor még csak az aceklofenák-kálium hatóanyagú létezett - ezzel ki tudtam húzni a betegséget, még maradt is.

Nuclear launch detected

(#80940) NoLF válasza venember83 (#80938) üzenetére


NoLF
addikt

Lol :DDD

Annak megintcsak van egy diszkret baja egyebkent, hogy szinte atslisszannank a torok-bolgar hataron, de egy 10 perces kipakolas - autoatnezesre a bolgarok azert csak kivesznek - na de utana kiderul, milyen jeles napot valasztottunk a hazauthoz...

Hatar utan par kilometerrel rendorblokad, megallitanak. Messzebb latjuk, hogy valami demonstraciofele van, rendorbacsi semmilyen ertelmes nyelven nem akar es tud, de meg jelnyelvvel sem hajlando kommunikalni.

~egy ora varakozas utan mar tevesek jonnek, hat adok is gyorsan egy interjut...

Hat kiderul hamar, ha mar a riporter tud angolul, hogy ma van a valasztasok masodik forduloja, es a bolgarok demonstralnak a kettos allampolgarsaggal, ezaltal szavazati joggal rendelkezo torokok ellen, es ezzel az utzarral probaljak elvenni a kedvuket tole. Reggel 9 ota tart, azota mar egyszer engedtek a forgalmat egy orara mert meglepo modon a kamionokat epp nem szavazni akaro torokok vezetik, es a szemelyautok nagy resze is inkabb roman/szerb/moldav rendszammal van ellatva.

Ha valaki bolgarul tud es nezi a f.szomsetudja milyen csatornat, lathat egy nem tul boldog nolfot nyilatkozni, es szolodan elkuldeni a tuntetoket a durva anyjukba :U



na, mar engednek is. Kirakat-tuntetes…

[ Szerkesztve ]

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#80941) FehérHolló válasza NoLF (#80940) üzenetére


FehérHolló
veterán

és mit nyilatkoztál? hogy nem tudod mi a franc folyik itt, de haza akarnál menni?

Skynet is real. It's called Google.

(#80942) erdey_a válasza NoLF (#80940) üzenetére


erdey_a
őstag

minekmentéloda :DDD

Vérboci

(#80943) venember83 válasza NoLF (#80940) üzenetére


venember83
nagyúr

Vérlázító. Már a tüntetések sem a régiek. Manapság már egy jó kis taxisblokádot sem lehetne megszervezni. Ráadásul a gépjárművek tüzelőanyagának az árát is maximálták. Szar az egész.

(#80944) BlacKSouL válasza NoLF (#80940) üzenetére


BlacKSouL
addikt

"Ismerleeeek, láttalak bolgár tévé!" <Hadházi>

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#80945) Egon válasza Pacák (#80939) üzenetére


Egon
nagyúr

Igen, valami ilyesmi lehet nálam is. 1-1 mozdulatnál mintha ugrana egyet egy bordám - vélhetőleg akkor súrlódik egymáson az a két szövet.
Éjszakára bevettem 1 szem Algoflex Forte-t, plusz bekentem a mellkasom és a hátam Voltaren géllel. Először háton feküdtem, de hamarosan fájni kezdett a hátam, így inkább az oldalamra feküdtem (persze nem a sérült oldalra). Reggelre eléggé fájt a nyakam meg az a vállam amin feküdtem (hason szoktam aludni), de egész jól voltam. Amíg fel nem keltem.
Azóta jobb és rosszabb periódusok váltakoznak.
Holnap muszáj bemennem melózni, egy élmény lesz... :(

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#80946) NoLF válasza FehérHolló (#80941) üzenetére


NoLF
addikt

Mivel a riporter elotte tajekoztatott, ezert nyilvan csak elsirtam banatom, hogy en megertem a demonstralo emberek problemajat ezzel a helyzettel, csak ugye az a baj hogy a hataron konkretan millio mas embert oboaztatnak azzal, hogy az utzar miatt nem mehetnek a dolgukra, mikozben a valoszinuleg a szavazni ohajto torokok szama igen alacsony a feltorlodo autok kozt - nomeg hogy a megallito rendor egy durva szot nem szolt a kerdeseimre, miszerint mi tortenik es mennyi ideig szopogatjuk a hosszu cicit...

Egyebkent mar epp a szerb-magyar hataron acsingozunk tobb, mint fel oraja :DD

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#80947) FehérHolló válasza NoLF (#80946) üzenetére


FehérHolló
veterán

akkor Újvidéken látogassátok meg a the camelot beülőst.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#80948) NoLF válasza FehérHolló (#80947) üzenetére


NoLF
addikt

nos, szerintem a legutolsó esetben fordultunk volna vissza az ideg és testi állapotunkra való tekintettel, másrészt főnök is vega én meg ugye nagyjából-egészéből növényi alapú táplálkozást folytatok, kétlem hogy ez a hely lenne nekünk Újvidéken a befutó - vagy hogy úgy nagy általánosságban szerbekkel szeretnénk valaha bárminemű közelebbi kapcsolatba lépni :D

egyébként helyi idő szerint este 10re haza is értem, azaz mindennel együtt megvolt az egész cirka 15 óra alatt, sima liba. bolgárok csak kétszer fényképeztek le, a büntetés szinte ingyen volt, szóval tényleg laza volt a menet :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#80949) venember83 válasza NoLF (#80948) üzenetére


venember83
nagyúr

Gondolom, előre beleszámoltatok az útba némi büntetést fix költségként.

(#80950) NoLF válasza venember83 (#80949) üzenetére


NoLF
addikt

Termeszetes dolog, ambator arrafele regen mas volt a szisztema, csekket kuldtek kesobb. - most meg mar nem engednek at a hataron amig nem csengetsz :C

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.