Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#81101) NoLF válasza ladybug (#81093) üzenetére


NoLF
addikt

hát nem én akartam vele szóba állni, ez a munkám - mindenesetre egy telefonszám és egy nagyon maximum név birtokában ritkán tudom megállapítani, milyen embert fogok épp hívni - mindenesetre ilyesmit azért ritkán tapasztalok :D
ez egyébként egy elég nagy cég beszerzési vezetője, és tudom, hogy importálnak is, tehát nem tudom, vajon minden ügyfele készségesen beszél németül vagy vajon az angolokkal azért hajlandó angolul beszélni? bár már rutinból nem a bemutatkozás legelején árulom el hogy honnan telefonálok, az akcentusom meg még véletlenül sem árulja el, hogy balkáni köcsög lennék :DD

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#81102) venember83 válasza NoLF (#81101) üzenetére


venember83
nagyúr

Megtanultad a kínai, a japán vagy a ruszki akcentust?

(#81103) parandroid válasza venember83 (#81102) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Rosszabb. Bristoli. Pfuj. :P

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#81104) venember83 válasza parandroid (#81103) üzenetére


venember83
nagyúr

Akkor nem csoda, ha nem értik a németek a kikötői dokkmunkás akcentussal...

(#81105) NoLF válasza parandroid (#81103) üzenetére


NoLF
addikt

aight me babber?

egyébként a legtöbb angol engem hollandnak gondolt az akcentus alapján.

[ Szerkesztve ]

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#81106) FehérHolló válasza NoLF (#81105) üzenetére


FehérHolló
veterán

nem azért, mert lógott a szádból a zöld?

Skynet is real. It's called Google.

(#81107) NoLF válasza FehérHolló (#81106) üzenetére


NoLF
addikt

az nekik is lógott, ott nem számít :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#81108) milkabrams


milkabrams
őstag

Sziasztok!
Smart tag féle nyomkövetős kulcstartó kellene, elsősorban androidos telóval kellene együttműködnie. De nekem az is jó ha elirányítotok valami ezzel foglalkozó kevésbé off topicba.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#81109) gaborbol válasza milkabrams (#81108) üzenetére


gaborbol
őstag

Csak valami nam talalom a kocsikulcsot otthon szituaciora gondolsz vagy GPS kordinatat simkartyaval kuldo eszkozre ?

[ Szerkesztve ]

(#81110) milkabrams válasza gaborbol (#81109) üzenetére


milkabrams
őstag

Még nem döntöttem el biztosan, elsősorban az előbbire gondoltam.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#81111) ToBeY válasza gaborbol (#81109) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Az US határőrök(tsa/cbp) a reptéren tényleg feloldatják az emberek notebook-át,telefonját és belenéznhetnek?Ez nekem elég meredeknek tűnik így első hallásra.
Csak mert néztem ma valami hátárőrös,drogkeresős műsort a natgeo-n,ahol az embert keményen megfingatták.(pedig csak valamelyik dél amerikai országban volt orgián :D )

[ Szerkesztve ]

(#81112) parandroid válasza ToBeY (#81111) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Igen. Nem kell megtenned amúgy, vissza is ülhetsz a repülőre. ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#81113) ToBeY válasza parandroid (#81112) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Sejtem hogy ez amolyan sakk-matt helyzet.Vagy feldoldom a telóm,notim nekik,vagy fordítanak vissza 9órás út után.
De akkor is nettó szemêtségnek gondolom,hogy egy gyanú miatt,belemásszanak a full privát szférámba.

(#81114) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Ha beteszek a papírzacskóba 6 db kiflit, a pénztáros csak belenéz, kérdezi: 5 db? Mi a jó válasz? Mármint a helyes nyilván az hogy: nem, 6. De elkezd-e menthetetlenül zuhanni az erkölcsi szakadékba aki azt mondja: igen, 5 ?
Mérvadó-e egy ilyen 79 Ft-os apróság, hogy azt mondjuk aki erre képes az másra is? Vagy vannak a csínyek, meg vannak a bűnök, és ki-ki meggyőződése szerint húzza meg a határt?
Van egyáltalán értelme ezen gondolkodni? Visszakapja a sorstól az ember akár a helyes, akár valamelyik másik utat választja? Vagy lehet valaki becsületes, attól még lehet simán szerencsétlenebb, mint egy laza erkölcsű?

Igen, vettem ma 6 kiflit, és 6-ot mondtam, nem is állt rá a szám az 5-re. Most akkor verjem magam hátba, vagy b..szam magam arcon, mert én vagyok az a labilis erkölcsű, aki egyáltalán elgondolkodik ezen?
:U

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#81115) erdey_a válasza BlacKSouL (#81114) üzenetére


erdey_a
őstag

azt gondolom, hogy erre a kérdésre is az a tézis adja a választ, miszerint kétféle ember létezik: jó és rossz.
a jó nem vár vállvetegetést a jó cselekedetekért, csak a rossz érzi úgy, hogy amikor jót tesz, akkor azért jutalom jár.

Vérboci

(#81116) ladybug válasza BlacKSouL (#81114) üzenetére


ladybug
őstag

Ugyan már, miért lennél labilis erkölcsű? Hiszen nem visz rá a lélek, hogy hazudj a pénztárosnak.
Egyébként ilyenen sokat gondolkozok én is.

Úgy gondolom, hogy aki képes ilyenkor hazudni, az képes màs miatt is. Ami még kis csínytevés volt, később nagyobb bűn lesz ès minél inkább megengedőbb magával szemben az ember, annàl kevésbé fogja érezni, hogy hol a határ, hol kell(ett volna) befejezni.

Legutóbb a szerencsejátékokon agyaltam napokig, hogy hogyan lehet belesüllyedni ès hogyan nem a józan ész kerekedik felül egy következő vagy még következő tét után.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#81117) BlacKSouL válasza ladybug (#81116) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Akkor ahogy valaki engem esetleg életképtelen lúzernek tekinthet, mert nehezményezem, hogy ő rendszeresen gyorshajt, a családi parkolóba áll egyedül, és megcsalja a menyasszonyát, és elmondom hogy én ezekre sem vagyok képes, úgy közben én is tekinthetek rá egy egoista faszként, és közben semmi sem történik, csak a nézőpontunk más. Ja meg persze őt ezek nem töltik el elégedettséggel, mert neki ez természetes, engem viszont zavar az ilyen és ehhez hasonlók következmények nélkülisége.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#81118) ladybug válasza BlacKSouL (#81117) üzenetére


ladybug
őstag

Az számít, hogy más mit gondol rólad? Vagy az, hogy te hogy érzed magad ezzel a tudattal?
Mi van akkor, ha lúzernek gondolnak, de a lelkiismereted tiszta? És mi van azzal, aki csalja a menyasszonyát és folyton gyorshajt?
A sors/a nagy számok törvénye vagy a karma, bárhogy is hívjuk egyszer beüt, és akkor ő is f@szul.
Ha meg nem, akkor csinálja tovább, ha van idege és gyomra hozzá.
Az ő élete az övé, a tiéd a tiéd.
Egyébként hidd el. hogy tudja, hogy nem okés, amit csinál, csak más az értékrendszere, mint a tiéd.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#81119) parandroid válasza BlacKSouL (#81117) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Engem jobban zavart, amikor megkaptam a csekket az autópályás 100 helyett 117 kmph-s gyorshajtásomról, holott én vagyok az, akit mindig mindenki le akar tolni az autópályáról, mert minden 80-as korlátozást betartok. Na, ezt pont nem sikerült. (Jó kapás lehetett nekik amúgy aznap, mert a többség még ennyire sem lassított le, egy messziről láthatóan elhagyatott építési terület volt az út mellett, és már a korlátozó tábla előttről látszott a feloldó tábla is.) Felfogtam úgy, hogy ez a karma, voltam én is hülyegyerek boldog legénykoromban, akkoriban bezzeg mindent megúsztam. Szóval valahol biztos megérdemlem. Ellenben az, hogy a vöröslő fejű idióta mögöttem mit üvöltözik, az egyáltalán nem érdekel, kerüljön ki, ha gyorsabban akar menni. Fedélzeti kamerám azért van, biztos, ami biztos.

Minap amúgy intettem az utcánkban egy bmw-snek, hogy lassítson, megállt, mondja nem ment gyorsan, csak 18-cal, meg sose hajtana gyorsan, ott ül a gyerek neki is hátul. Kérdezem, szerinte mennyivel lehet itt menni, mondja 20-szal, szóval tök szabályos volt. A gond az, hogy a 20 kmph az itt már közel 3x-os sebességtúllépés, mert ez egy ‘spielstrasse’ (lakó-, és pihenőövezet), ahol a megengedett legnagyobb sebesség a schrittempo (lépésben), ami hivatalosan 7 kmph. Történelmi belváros, dombos, enyhén kanyargós, szűk utcácska, macskakő, hivatalosan csak lakók, és szállítók hajthatnak be, de ezt kb mindenki leszarja. Amúgy normálisan kommunikált a csóka (én is), remélem meg is szívlelte, amit mondtam.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#81120) gaborbol válasza BlacKSouL (#81114) üzenetére


gaborbol
őstag

Tessek, Fridi mar bekeszitette neked a valaszt:

“Adásonként egy-egy nézőnek elég lenne mindössze 150 forintot fizetnie, de nagy részük még ennyit sem hajlandó áldozni. Elképzelni sem tudjuk, mi járhat azoknak a fejében, akik megtehetnék, de nem fizetnek, viszont rendszeresen megnézik vagy meghallgatják műsorainkat. Ahogy egyetlen kiflit sem lehet büntetlenül ellopni a boltból, és ahogy egy kifli előállítása, ugyanúgy a műsorok előállítása is pénzbe kerül, amit a fogyasztónak – ha minimálisan is – meg kellene téríteni. Ha a nézők befizetéseikkel nem vállalják át a műsoraink előállításának költségeit, mert nyereségre nem törekszünk, nem marad más választásunk, mint reklámokkal megszakítani az interjúkat”

Visszakapja a sorstól az ember akár a helyes, akár valamelyik másik. Semmit nem kap vissza senki. A szerencse-balszerencse vodrokbol ugyan ugy huzogat mindenki.

(#81121) venember83 válasza gaborbol (#81120) üzenetére


venember83
nagyúr

Visszakapja a sorstól az ember akár a helyes, akár valamelyik másik. Semmit nem kap vissza senki. A szerencse-balszerencse vodrokbol ugyan ugy huzogat mindenki.

Francokat.

(#81122) concret_hp válasza ToBeY (#81113) üzenetére


concret_hp
addikt

ők is nettó szemétségnek gondolják, hogy esetleg terrorista vagy és be akarsz menni az országba :DDD ;] :P

vagy fullba vagy sehogy :D

(#81123) Tim82 válasza venember83 (#81121) üzenetére


Tim82
nagyúr

Melyiket cáfoltad a három egymásnak ellentmondó állítás közül?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#81124) concret_hp válasza BlacKSouL (#81114) üzenetére


concret_hp
addikt

egy cba-ban, ahol a penészes meg lejárt dolgokat is rám akarják sózni és véletlen be kell mennem, ott simán rámondom, hogy 5, amúgy nem :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#81125) venember83 válasza Tim82 (#81123) üzenetére


venember83
nagyúr

Igazad van, az utolsót kellett volna csak bemásolni. Vagy a háromból a másodikat nem. Megközelítés kérdése.

Szóval leginkább a harmadikat.

[ Szerkesztve ]

(#81126) lenox válasza parandroid (#81119) üzenetére


lenox
veterán

Amugy mennyire eletszeru a 7 km/h? Nekem nem tunik annak. Illetve mennyivel veszelyesebb a 20 km/h a 7-nel?

(#81127) erdey_a


erdey_a
őstag

klasszikus kék-piros papír 3d szemüveget hol lehet kapni?
neten is alig találok, de 100-200 forintos dologért 1500ft postaköltséget nyilván nem fogok fizetni

Vérboci

(#81128) fokukac válasza parandroid (#81119) üzenetére


fokukac
nagyúr

Én 30-as övezetben lakom, az emberek fele 50-60-70-nel megy, nagy gázzal, saroktól sarokig, hiszen jobbkezes utca, ezért le kell lassítani. De ha nyomja, akkor akár 2-3 másodpercet is spórolhat a következő sarokig... De a kedvencem éjszaka, akkor lassítás nélkül 70-nel tolják végig. Amúgy egyedül a mi untcánkban nincs fekvőrendőr, azért jönnek erre.
És nem is jönnek sokan, percenként 1-2-3, néha 6, ez az önkormányzat szerint nem sok.
megjegyzem, 5 évvel ezelőtt ez egy csendes kis utca volt.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#81129) bobsys válasza ToBeY (#81113) üzenetére


bobsys
addikt

Ez ilyen senki nem akar belemaszni eset. Elvileg, mint nem allampolgar ugyanugy megilletnek az alkotmanyban leirt jogok, de kozben a CBP-nek meg elegge lazan defiialt hataskore van a hatartol 100 merfodes korzetben. Tehat nem kell feloldani, nem kotelezhet ra, viszont indoklas nelkul visszafordithatnak, hiaba tudod, hogy miert, nem lesz a papirra rairva, hogy, azert raknak ki, mert eltel az alkotmanyos jogoddal.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#81130) parandroid válasza lenox (#81126) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"Amugy mennyire eletszeru a 7 km/h?"

Én meg tudom oldani.

"Illetve mennyivel veszelyesebb a 20 km/h a 7-nel?"

Gyerek, kutya, labda, mindez nedvesen ultracsúszós macskakövön, parkoló autók közül, úgy, hogy nincs dedikált járda, hanem háztól a szembe házig egybe van macskakövezve minden. Szerintem teljesen reális, hogy ha valaki lépésben halad, akkor gyakorlatilag nulla a baleset esélye. 20-nál nem. Másrészt ha már ez lakóövezet (+3 vendéglő egy rakáson), és nem szabadna keresztforgalomnak lenni, akkor igenis felháborítónak találom, hogy ha jön egy autó, akkor 1) nekem kell odafigyelnem, hogy ne lépjek ki elé, 2) nem enged át, merthogy ő megy az 'úttesten', én meg várjam meg, amíg ő eltrappol. Ki szoktam eléjük lépni, csak úgy nevelő célzattal, illetve csak azért sem húzódok le, ha valaki gyorsan jön, tovább sétálok az út közepén. Eddig még senkinek nem volt pofája ledudálni.

Amúgy a macsakakőnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy borzasztó hangos is, már alacsony tempónál is. Nyáron, nyitott ablaknál éjszakánként simán hallani, hogy ki az, aki gyorsan hajt.

Szerk.: Ja, jobbkéz itt is lenne, látszik az alsó képen a szűk kis utca a két ház között, amiből eleve csak úgy lehet kilátni, ha kitolod az autót szélvédőig. Meg szokott lepődni, aki a főutcán rombol épp lefele.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#81131) lenox válasza parandroid (#81130) üzenetére


lenox
veterán

Nevelo celzattal, ertem. Hat ki mint vet, ugy arat, ha erted hogy mondom :).

(#81132) fokukac válasza lenox (#81131) üzenetére


fokukac
nagyúr

Ki Mir Szen, úgy Arafat...
(Boncz Géza)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#81133) parandroid válasza lenox (#81131) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nézd, ha gyorsabban megy, mint én, akkor úgyis szabálytalan. Azért ez nem olyan, mintha büntetőfékeznék előtte az autópályán.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#81134) lenox válasza parandroid (#81133) üzenetére


lenox
veterán

Hat ez csak onigazolas, egyreszt nem setalsz 7 km/h-val, masreszt nem ugyanaz, mint a buntetofekezes, mennyisegileg van kulonbseg, de ugyanaz a liga.

(#81135) parandroid válasza lenox (#81134) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, mindenkinek kell valami kis apró öröm az életben, ha már a pöcsünk aprócska.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#81136) lenox válasza parandroid (#81135) üzenetére


lenox
veterán

Gondolom csak a sajatodbol vontad le ezt a kovetkeztetest, nem felteteleznem, hogy masoke utan is erdeklodsz. Mindenesetre erdemes visszaterni az alaptemara, ez a fordulat nekem nem kedves.

(#81137) emvy válasza lenox (#81136) üzenetére


emvy
nagyúr

az elején úgy olvastam, hogy 'nem nedves'

while (!sleep) sheep++;

(#81138) parandroid válasza lenox (#81136) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Személyes érintettség? ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#81139) tope válasza fokukac (#81128) üzenetére


tope
addikt

Simán tennék ki valami fekvő rendőrt, vagy megkérdezném mi az akadálya hogy nincs még...

(#81140) lenox válasza parandroid (#81138) üzenetére


lenox
veterán

Igen, reggeltol estig tudnam sorolni a temakat, amik jobban erdekelnek, mint a te aprocska pocsod :).

(#81141) erdey_a válasza lenox (#81140) üzenetére


erdey_a
őstag

akkor rossz topikban vagy :DDD

Vérboci

(#81142) Pacák válasza BlacKSouL (#81085) üzenetére


Pacák
senior tag

Gyermekorvosnál simán küldik e-mail-ben, valami nucleus rendszerből, pdf formátumban én meg forwardolom a sulinak az e-Krétába feltöltve és/vagy ofőnek. Most jut eszembe, hogy a pdf formátumról én is tudok egyet, s mást és még bele sem néztem, hogy mitől speckó ez a pdf... :U
Nagyon hülye rendszer van: az egyik gyerekhez nekem van rendes szülői hozzáférésem, a másikhoz a páromnak. :N

Nuclear launch detected

(#81143) NoLF


NoLF
addikt

Az oszintet megvallva kicsit frusztral, hogy sikerult reprodukalnom az augusztusi konyoktoresemet, a kulonbseg annyi, hogy letukroztem…
megint lassan, megint nem kapkodva, megint nyugisan, megint alig tortent valami - erre total odavan a bal konyokom, pont ugy mint nemreg a jobb. El is megyek korhazba holnap aztan kezdodhet az egesz elolrol :((

mondjuk elviekben igy ismet szinkronban lehet a ket oldalam, balansz nelkul mit sem er a let! :K

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#81144) ladybug válasza NoLF (#81143) üzenetére


ladybug
őstag

No, lassan te is kimaxolod erre az évre a sérüléseket!
Jobbulást.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#81145) NoLF válasza ladybug (#81144) üzenetére


NoLF
addikt

Erre az evre talan ennyi eleg is lesz, ambar hol van meg a vege… mondjuk az is biztos hogy most kb 1 honapig nem tudok ismet biciklizni, kosarazni, uszni…

az eselyek csokkennek! Lenyegeben kb orulnom kene, hisz innentol aligha eshet bajom :DD

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#81146) fokukac válasza NoLF (#81145) üzenetére


fokukac
nagyúr

Már megint..? :Y
No offense, de az van, hogy öregszel... :U :P
Ebben a korban már nem nagyon szabad ugrálni...

Langsam spacíren, kein ugrabugra, és akkor nem lesz baj... :K

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#81147) erdey_a válasza NoLF (#81145) üzenetére


erdey_a
őstag

btw el nem tudom képzelni azt a felnőtt tevékenységet aminek a vége könyöktörés lehet :Y
micsináltál?

Vérboci

(#81148) ladybug válasza erdey_a (#81147) üzenetére


ladybug
őstag

Hidd el, a legártalmatlanabb szituációk során képes eltörni a könyököd.

Pl. eldőlsz a biciklivel 3 km/h-nál! :Y
Vagy kijössz a fürdőből és beütöd a könyöked az ajtófélfába. :Y

Csupa ilyen aprócska baleset.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#81149) NoLF válasza erdey_a (#81147) üzenetére


NoLF
addikt

Sajnos sosem voltak vasbetonbol a csontjaim, fiatalabb koromban sport miatt volt vagy 10 toresem.

kb 3 eve egy jo olaszos ordibalos veszekedes soran odav@sztam egy szepet az asztalra okollel, hat masnap mentem a balesetire mert eltort butykom a kisujjamnal :D

multkor biciklivel kanyarban vagodtam el, most meg szinten biciklivel mentem es egy alagut vegen volt egy vaskorlat ami elvalasztja a gyalogos meg bicikliforgalmat, csak mivel nem jartam meg arra errol nem volt tudomasom. Este leven lofuttyot nem lattam ebbol es keson vettem eszre, nem sikerult idoben lefekezni hogy kikeruljem igy beleakadt a kormany es kirantotta a kezembol mikozben ugye en izombol szoritottam a csutkat es a feket - pont ugy mint legutobb, a kormany megcsavarta az alkarom es a konyokhajlatnal az orsocsontom harantiranyban megpattant. Tehat nem ugy kell ezt elkepzelni hogy ketterort a konyokom :N

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#81150) ToBeY válasza NoLF (#81143) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Borozgatás után nem okos döntés biciklizni értem :N :DDD Jobbulást!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.