Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
poénból írtam az első ironmanig

ahol az utóbbi 3 évben mindig ott voltam 4 verseny az olyan szum 60-70K + még pár random 10-15K, évi egy pár futócipő elkopik 20K, bringán kopó alkatrészek, kis olaj stb 20-30K minimum, mondjuk két hetente egy uszoda az olyan évi 25-50K, tök jó lenne ha ez az évi fizum fél%a lenne és akkor még mennyi mindent nem számoltam

-
Vérboci
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
nem figyeltél korábban? kőbányaira meg vörösborra

nekem a hangszerek a gyengéim, tele van velük a ház. De amikor pl. ukulelét vettem, nem a 100e kategóriában nézelődtem, mert hobbiszinten megtanulni rajta, és magamat szórakoztatni elég a 10e is.
A legtöbb pénz a gyerekekre megy el, ott nem mindig tudok a realitás talaján maradni (lásd karácsonyi ajándékok) de próbálom aránytévesztés nélkül intézni a beszerzéseimet.
Pl. van egy telefonom, ami mindent tud amit a céges szifon, de ez csak 4e volt (nem részletre)
Szóval törekszem arra, hogy ne szippantson be a fogyasztás örvénye (mondjuk a kínai olcsó kütyük vonalán vesztésre állok) -
válasz
Vérboci
üzenetére
Hát, azért ez nem akkora személyiségzavar szerintem. Azért is jó venni egy rendes ruhát, mert emiatt automatikusan "komolyabban" van véve az edzés, ami eleve nagy lelkierot igényel.
Szerintem ez nem nagy para, ennél kb csak nagyobb gondok vannak a világban.
A telefon jó példa. Ha két évente veszel egy 200e-s telefont az 50e-s helyett, akkor az havi kevesebb, mint 7000 forint különbség (ha nem adod el a végén, stb., tehát worst case). Tök elfogadható szerintem, hogy ha valaki attól jobban érzi magát, hogy naponta 100-szor egy csinosabb készülékre néz rá, akkor rakolt napi extra 200 forintot. (És ez extrém példa, tehát feltételezem, hogy zéró praktikus előnye van a drágább cuccnak.)
-
Vérboci
addikt
jó akkor te kivétel vagy.
de a játszótér körül van egy jó hosszú futópálya és látok néha nem egy olyan paradicsommadarat, akin ránézésre minimum 200e cucc van, de úgy fut mint a szomszéd Gusztinéni. Üdvözlöm, hogy fut, hogy sportol, de amit csinál, csinálhatná piacos rövidnaciban meg alap decathlonos futócipőben is.
Sokan elveszítik a realitásérzéküket. A lent említett fotózás is ilyen téma. Akkora fotóstáskát cipel az óvodás szülők fele a gyerekek előadásaira, hogy én is beleférnék. Persze lehet hogy mindegyik profi fotós... (nem)aztán a horgászat... mire egyik másik emberke kihajtogatja a hiper szuper horgászfoteljét én fogok 3 halat
de aki bele kerül ebbe a pénzköltési spirálba, sosem fogja belátni hogy hülyeséget csinál, mert keresi az önigazolást.
sorolható tovább: autók, telefonok, számítógép, televízió, stb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem is, csak az edzés 16/ho, ami sajnos több, mint fél százalék

-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Jó, én is ismerek olyat aki más földrészekre jár maratont futni, de azért nyilván nem ez az alap.

-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Keveset keresel. Én nem akarok utánaszámolni. Büszkén konzumálok inkább, csak ne kelljen szembesülnöm vele.
p
-
válasz
Vérboci
üzenetére
> mintegy drága újrafeltalálása a lábnak.
A cipo minimalis funkcioja, hogy vedje a talpadat a serulesektol. A minimalista cipok itt allnak meg.
> futásban jóval több konzumerizmus van, mint a cipő. a spéci ruha, a telefontartó, a sport-fülhalgató, a kulacs, az energia ital meg táp.
Oke. Tehat allitasod szerint ha rendszeresen futsz, akkor abba lehet penzt fektetni. Persze. Nekem a fentiekbol annyi van, hogy van pl. futonadragom, es nem melegitoalsoban futok, plusz van egy futooram. Ennek az oka az, hogy ha vastag pamutban futsz, akkor elobb-utobb csuromvizes, nehez szovetet fogsz cipelni magaddal.
Konzumerizmus az, hogy ha valami fontos az eletedben es relative sok idot es energiat raksz bele, akkor egy minimalis osszeget belefektetsz? Mondjuk a jovedelmed 0.5%-at forditani valamire, amire a szabadidod 15%-at forditod, az szerinted aranytalan? Szerintem nem.
> A pecázást is akkor hagytam abba amikor kinéztek a tópartról a pajtás botommal.
Ez a te lelki problemad, nem masoke.

(FYI, nem mondom, hogy nem ut neha be a konzumerizmus akar nalam is, de pont a mostani tema rossz pelda.)
-
Vérboci
addikt
azt hittem pont az az ötujjas cipő a csúcsabb... mintegy drága újrafeltalálása a lábnak.
borozni mindig jobb, mint futni, de hogy jön ez ide?
szerk: a futásban jóval több konzumerizmus van, mint a cipő. a spéci ruha, a telefontartó, a sport-fülhalgató, a kulacs, az energia ital meg táp.
De ez nem a futás sajátja. Minden hobbit (Frodó
) behálóz.
A pecázást is akkor hagytam abba amikor kinéztek a tópartról a pajtás botommal. -
válasz
Vérboci
üzenetére
Amirol lent szo volt, az epp a futas de-eltechnikasitasa.
A barefoot cipok pont arrol szolnak, hogy hagyjuk a hiperszuper alatamasztast, szivacsokat, etc. etc.De halljuk, te mit javasolsz. Ne fussunk cipoben? Ha cipoben futunk, akkor csak ugy nem konzumerizmus, ha pl. az utcai borciponkben futunk? Vagy lehet barmiben, csak ne beszeljunk rola? Ha faj a labad futasnal, akkor az egyetlen nem-konzumer hozzaallas az, hogy inkabb elmesz voros/feherbort inni helyette (merthogy ha elkezded nezegetni, hogy hatha esetleg a cipovel van baj, az mar konzumerizmus, nem?).
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
biztos vagy ebben?

-
Vérboci
addikt
Konzumerizmus ez, semmi más.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Nagyon sokat segithet, ha nagyon ovatos vagy. Tehat peldaul ludtalppal elkezdeni futni ilyesmiben eleg orultseg. Kb. a mezitlabas jarashoz lehet hasonlitani -- ha ludtalpaskent futnal mezitlab 3 km-t, akkor .. hat igazabol valoszinuleg nem is tudnal futni annyit igy. Elso korben el kell kezdeni utcan hordani egy minimal (tamasztek nelkuli, flexibilis talpu) cipot, de nem tul sokat, elso par heten csak napi egy-ket kilometert. Igy is nagyon furcsa lesz, tobbszor be fogod verni a sarkad a talajba, mert meg kell szokni, hogy nem vedi vastag szivacsreteg.
-
válasz
parandroid
üzenetére
En mostmar probalok szinte csak Vibramot meg Vivobarefoot-ot hordani; futni meg a Nike Flex* meg Fly* szeriai is bejonnek. Eleg addiktiv, tok hulye erzes utana 'normal' cipot hordani.
Mondjuk en eleg jol fogom a talajt szerintem, nem pronalok egyaltalan.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Én most nekiállok majd a Five Fingers-ben futni. Annál neutralisabb nincs

-
parandroid
félisten
Van egy 42,5-es felsőrészem hozzá, ha érdekel. Szép kék. Tök jó állapotban van, mert a talpát két futással félrekoptattam. Lunartempo dettó. Úgyhogy én ennyivel letudtam a könnyű, neutrális cipőket, és visszaálltam a stabilabbakra. Még szerencse, hogy brutálisan leárazva vettem őket, így nem fájt annyira. A Pegasusban most van ~950 km, nem mondom, hogy mintha új lenne, de szép egyenletesen kopik, és sehol sem feslik még. Az enyhén terepes Salomonjaim hasonlóan tartósak még, Asics pl. nekem még 500 km-nél többet nem bírt.
p
-
ToBeY
nagyúr
Én most leálltam mindenfajta mozgással az ünnepek alatt,nincs értelme "széthajtani" magam ha folyton zabálok.
Azért 24-én du még egy 8km futottam. -
489.04 km után szétszakadt a Nike Flex Run 2016. Azért ez szomorú, pedig tök jó cipő egyébként.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Így a nagy bejglimámorban lementem edzeni tegnap is meg ma is, és sikerült átmozgatni pár olyan izomcsoportot, amit a mostanság tolt edzésprogramok nem mozgatnak annyira, szóval épp majd be szarok.

-
Na, remélem, mindenki kezd józanodni a bejglimámorából...

Mi nem mentünk el Görögországba, mert lusta voltam vezetni 3000 km-t.
Amúgy halálomon vagyok, tegnap-tegnapelőtt tornáztam egy kicsit, és most minden porcikám fáj. A legjobban a hasizmom, lehet, hogy azt kicsit túltoltam...
Eléggé el vagyok puhulva. De egyszer majd olyan kemény leszek, mint Mikrobi, és akkor jó lesz
-
Vérboci
addikt
téves, az ebay topikba akartam
-
BlacKSouL
addikt
Firefoxban régen volt opció, amit később kivettek, és már csak kiegészítővel működött, hogy a tálcára rejtés nem tálcára hanem az óra mellé rejtette. Ez a kiegészítő már nem működik, és utódját sem találom. Valaki futott már bele ennek megoldásába?
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Nem minden cipő való minden lábra. Még ugyanazon ember két lábának sem feltétlenül ugyanaz a tartása, terhelése. Minden fazon, példány, más-más lábtípushoz ideális, sajnos néha becsúszik egy-egy ilyen. Drága lecke, amikor egy futócipőt egy-kétszáz km alatt széttaposol, miközben ugyanazon gyártó másik modellje ezer km körül is újszerű, és kényelmes, ez sajnos benne van a pakliban, és nem feltétlenül a cipő hibája.
Amúgy valószínűleg pont ott kopott ki, ahol nyomta a lábad, sanszos, hogy ott kicsit más volt a cipő formája, mibt a lábadé. Ezt azért kicsit intenzívebb próbával ki lehet talán szűrni. Ami amúgy első próbára nem kényelmes, azzal nem érdemes tovább próbálkozni, később csak rosszabb lesz.
p
-
válasz
Pttypang
üzenetére
A linkelt cipőnek a bal lábra valójánál a sarkamnál kikopott az anyag, most dörzsöli a merevítés a sarkamat. Ezt vissza kéne vinnem és garanciában cseréltetnem ,vagy user errorként visszadobnák vajon?
Az oké, hogy nem kényelmes hosszabb távon bekötve, nem probléma, ha beérek, kilazítom és kész, de a kikopás ennyi idő után egy kicsit nem erős. Ennyire mozgott volna benne a lábam..? -
bnss
veterán
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek!
-
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok.
-
Vérboci
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
anyósom pálmalevélnek ismeri. én Drezdában ettem először egy pékségben, ott malacfül. De németül is Schweinsohren -re hozza a gugli a találatokat.
Sok sikert az elkészítéséhez.
+1 tipp: az aldiban van nagyon frankó tejcsokis bevonó. (alapból éttel készül, de a család nálunk sajna tejcsoki rajongó) -
parandroid
félisten
-
Vérboci
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
2 tojássárga
3 tekercs levelestészta
10 dkg barnacukor
20 dkg olvasztani való tej v. étcsokia 2 tojássárgát egy csurrantás vízzel elkeverjük
kitekerjük az első tésztát és lekenjük a tojással, majd megszórjuk egyenletesen a cukor felével
rárakjuk a második tésztát, kicsit lenyomkodjuk sodrófával
megkenjük a második lap tetejét is és ezt is megcukrozzuk
jöhet rá a harmadik tésztatekercs, lenyomkodjuk és ezt is lekenjük (ide cukor már nem kell)
a rövidebb oldalakat kétoldalról középrehajtjuk, majd ugyanebből az irányból az egészet félbehajtjuk
1 cm vastag szeleteket vágunk és 200 fokon 15 perc alatt kisütjük
a tepsibe max 6 darabot célszerű rakni, mert nagyon megnőnek
ennyiből nekem 14 darab lett
ha teljesen kihűltek, a dupla végüket olvasztott csokiba mártjuk, hűtőben hagyjuk rádermedni
nagyon fini, de aki cukorfóbiás, inkább igyon helyette vizet
-
-
Vérboci
addikt
KKÜK mindenkinek.
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Működik. Akku és önindító kb. egyszerre haljon meg o_O
-
BlacKSouL
addikt
Nna. Letelt a 2017. év utolsó munkanapja munkaideje is. A viszontlátásra, viszonthallásra 2018-ban.
-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Ja, egy kis Bush mindig jol jon... Bar amugy faterom azt szakertette, hogy nagy valoszinuseggel a fogyasztas korulmenyei igen jelentos befolyassal birnak a kovetkezmenyekre, tehat a koszos kocsmaban fogyasztott alkohol az ott elkapott betegsegeken keresztul fejti ki hatasat, mig aki otthon iszik, az sokkal kevesbe terhelt. Szoval ha igazan oda akarsz porkolni a majadnak, akkor azert el kell latogatni egy intezmenybe, es az sem art, ha roka komat kergetsz...
-
Na jó, akkor halál a májra...
-
Viszlát
addikt
Arról beszéltek, hogy Monti nem túl szerencsés szórendet használt és így félreérthetővé vált a mondandója. Helyesebben úgy hangzott volna, hogy a cukorbetegség és a túlsúly általában együtt jár, mivel a cukorbetegek jelentős része egyben túlsúlyos is, miközben az arány fordított kapcsolati viszonyban lényegesen alacsonyabb. Aztán mivel szokás szerint senki nem akar "arcot veszíteni", jöttek a technikalitások, statok, ésatöbbi.
Elég specifikus?

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azt mondd már el, hogy hogy a bűnbe pattant az ott meg? Megütötte valami? Anyagfáradás?
-
tildy
nagyúr
Na hogy ne csak vitat generálják, ma Scrum Master PSM1 képesítést szereztem.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
A néhány óra kompresszorral való szárítás meghozta a kívánt eredményt, nem volt ott nedvesség, lehetett hegeszteni, bőven meg is lett. Biztos ami tuti alapon körbe is kentem folyékony fémmel, így tán jobban tapad, nehezebben akar majd lejönni - ha próbálkozna. Mivel elég hideg van, a hajszárítót is be kellett vonnom a közös munkába. Hála fűtőszálainak, remélem bírják sokáig. Pár órát megy, remélem eléggé meg fog kötni. Holnap reggel megy bele a víz, beszerelem az önindítót és remélhetőleg elindul a kocsi...
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Vicces dolog amúgy a diet coke is.
Az ugye arról szól, hogy átb..od a szervezetet, mert beviszel valami jó édeset, de igazából nem viszel be vele cukrot.
A probléma csak az, hogy a szervezet az okosabb, és ha betolok egy ilyet, akkor rövid időn belül olyan éhes leszek, hogy tuti beviszem azt a kalóriamennyiséget, amit az üveg normál kóla jelentett volna... -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ahogy tüdőtákod, vagy májproblémád is lehet úgy, hogy nem iszol, nem dohányzol. Csak éppen ez kimondottan ritka.
Sajnos nem annyira, de tény, hogy erősen növeli a kockázatát a dohányzás.
-
Miért van az, ha néhány konkrét ember megjelenik a topicban, akkor egyből elindul valami vérre menő vita valami baromságról?
Tessék inkább vicceseket írni, és könnyeden beszélgetni...

-
parandroid
félisten
Két dolog ehhez még:
1. Az (tipikusan a túlsúlyból adódó) enyhe cukorbetegségben szenvedők jó tésze bem diagnosztizált cukorbeteg, általában maga sem tudja, hogy az.
2. A túlsúly (illetve inkább ahogy korábban pontosítottam: a mértéktelen fogyasztás) nemcsak ott van a cukorbetegség kiváltó okai között, de egy vsomó más betegség mellett oda is vezet. Olyan ez, mint a dohányzás, vagy az alkohol. Nem minden dohányos tüdőrákos, és nem minden alkoholistának van májzsugora. Általában előbb belehalnak valami más nyavajájukba (stroke, infarktus, rák). Ahogy tüdőtákod, vagy májproblémád is lehet úgy, hogy nem iszol, nem dohányzol. Csak éppen ez kimondottan ritka. Akárcsak az egyes típusú cukorbetegség. Aminek ettől függetlenül az egyik kezelési módja tudtommal az egészséges táplálkozás (ami ugye a mértéktelen fogyasztás ellentéte). De ez olyan hitvita, mint az, amikor valaki elkezdi bizonygatni, hogy az ismerőse azért nem halt meg autóbalesetben, mert kizuhant az autóból az árkon áthajtáskor, és így csak az üres autóján ment át a traktor.
p
-
tildy
nagyúr
De te obesity rate-t hozol ( elhizott) , nem pedig overweight ratet(tulsulyos) .

Olvass kicsit tovabb:
"In England, 24.8% of adults are obese and 61.7% are either overweight or obese, according to the Health and Social Care Information Centre (PDF, 1.53Mb)." Oke 61.7 < 2/3-nal de nem sokkal.De meg mindig a relacioval volt gondom, mert csak egy iranybol kozelitette meg. Szerintem nem volt pontosabb megogalmazs, de szerintem mar boven tultargyaltuk.
Koszi viszlat

-
https://www.nhs.uk/Livewell/loseweight/Pages/statistics-and-causes-of-the-obesity-epidemic-in-the-UK.aspx
Obesity rate UK: 24.9%, ez nem 2/3.
> hogy maga a tulsuly mar egy okozat.
Ez siman lehet, ezzel nem is vitatkozom. Sot, egyaltalan nem tartozom azok taboraba, akik a tulsulyosakra ugy neznek, mint akaratgyengekre (ez egy primitiv, leegyszerusito elkepzeles, ami ezer sebbol verzik).
Egyszeruen annyit mondtam, hogy EQMontoya megfogalmazasa pontosabb volt, mint a tied.
-
tildy
nagyúr
Angliaban a lakossag ketharmada tulsulyos.
A teljes lakossag 6%-anak van diabetesze.
Ha az osszes cukorbeteg a tulsulyosak kozul kerul is ki, akkor is kb a tulsulyos lakossag 11%-a diabos, ha jol szamolom.

Szoval emiatt is mondom nem feltetlenul jar kez a kezben a ketto, DE ha valaki cukorbeteg, es 2-es tipusu, igen, akkor nagy valoszinuseggel tulsulyos. Forditva kevesbe igaz.
A lenti videobol pedig az is kiderul, hogy nem feltetlenul a tulsuly okozza a betegseget, sokkal inkabb lehet az, hogy maga a tulsuly mar egy okozat. ( a videoban az orvos heti harom-negyszer edzett, egeszsegesen taplalkozott, megis metabolikus szindromaja lett, elkezdett hizni, inzulinrezisztense valt)
-
"Almost 90% of people living with type 2 diabetes are overweight or have obesity. ", az adatok szerint. Ezenkivul tudhato, hogy a diabeteszesek 85%-a 2-es tipusu. Tehat a diabeteszesek kb. 75-80%-a tulsulyos.
EQM: "túlsúly és a cukorbetegség általában együtt jár" -- szerintem a fenti szam tukreben az 'altalaban' teljesen jo kifejezes, a 'bizonyos esetekben' pedig egyaltalan nem tukrozi a valosagot.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha mar szamon kered az erto olvasast, hadd tegyem meg en is. Egyreszt az az en esetem az 50 ezer emberbol a kettot nem neked irtam.
A masik, hogy az en esetem MODY-n belul is kb 1-2%. direkt ki is emeltemm kulon. A MODY a teljes diabosokon belul 2-5%. A teljes lakossag kb 8%-a diabeteszes Magyarorszagon, ebbol kb 10% 1-es diabos. LADA-sokrol nem talaltam infot.
En inkabb a sok esetben vagy bizonyos esetekben egyutt jart hasznalnam az altalaban helyett.
Az 1-es tipusu cukorbetegeknel ( eleg sokan vannak ok is) peldaul szinten egyaltalan nem jellemzo a tulsuly. A 2-eseknel jellemzo, de ott sem mindenkinel. Aki tulsulyos meg nem feltetlenul lesz cukorbeteg.
Nagyon ajanlom ezt a ted videot. "As a young surgeon, Peter Attia felt contempt for a patient with diabetes. She was overweight, he thought, and thus responsible for the fact that she needed a foot amputation. But years later, Attia received an unpleasant medical surprise that led him to wonder: is our understanding of diabetes right? " a tobbi a videoban
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hááát, az úgy van, hogy utolsó gyártós, anyagmozgásos, hulladékozós, selejtezős munkanap, év vége, zárás, holnap már csak leltár. Ezeket, illetve ennek az irodai vonatkozású részét nem nagyon lehet hómofiszban nyomni, plusz jön még 1-2 hívás, email is, amit kezelni kell, úgyhogy muszáj itt lenni.
Kis kézi hősugárzókkal próbálkozik az ember, aztán meg dél óta már nyomja a hőt a rendszer, csak hát nem kicsi a tehetetlensége. Az se elhanyagolható, hogy szinte 0 hőszigetelés van, a falak is hidegek, az ablak is minimumos, fémkeretes, az meg tökéletesen vezeti kifelé a meleget, gyorsan áthűl ha leáll a kazán, szóval még max fűtéssel is épphogy, amikor ilyen -8 és -15 között van odakint.Hó az jön állítólag. Meg is fog maradni itt az biztos. Van ahol még az előző se ment el, garázs előtt pl. tömör gleccserszerű jég van, de most jó a sármentesség. Múlt hét elején lemostam a buszt, de már szerdán tetőig volt sárral, pedig zárt garázsból, főúton járunk, de hát az útépítés csapadékkal keverve egy csoda. Úgyhogy az ablakok és lámpák kivételével én bizony májusig sz.rok megint lemosni, teljesen szó szerint értelmetlen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Jah, itt is -3 körül volt reggel, pedig ma viszonylag későn indultunk (9 körül).
Cserébe:
-Nincs latyak, sár
-Nem esik az eső minden napSzóval részemről approved.
Egy kis hó mondjuk lehetne.Egyébként ha nincs fűtés, mi a francért nem küldenek haza?
Én tuti küldeném haza a csapatom, de esélyes, hogy a főnököm megelőzne. Dolgozzon akkor inkább mindenki otthonról. -
BlacKSouL
addikt
Teljes értékű munkanap. -9 fok volt reggel. A kazán meg nem ment 11-ig. Fűtés = 0. Hát még ha tél lenne mi lenne.
-
EQMontoya
veterán
Értem én, hogy nem látsz túl a saját eseteden, de könyörögve kérlek, gyakoroljuk már az értő olvasást, ennyire nem lehet bonyolult!

Ezt írtam:
túlsúly és a cukorbetegség általában együtt járErre válaszolsz:
az en esetem az 50 ezer emberbol a kettoIgen, pontosan. Van az a fajta cukorbetegség, ami genetikai alapú.
Ettől függetlenül a cukorbetegek döntő többsége nem ebbe a kategóriába tartozik, és az elhízás igenis súlyosan növeli a cukorbetegség kockázatát. Persze, ha valakinál genetikailag egyébként is kialakul, akkor az nyilván ebből a szempontból mindegy, de attól függetlenül az állítás igaz. -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Pontosan.
Erdeya: az en esetem az 50 ezer emberbol a ketto, 50 ezer random emberbol. A tobbi Modys azert ennel joval tobb, eleg ritka altipusa van nekem ennek cukorbetegsegemnek. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek ez a tipus lenne, es bizony van , ahol a kajan mulik. Nem is keves. A 2-es tipusuak jo resze ide tartozik. De a Modysok tobbnyire nem.
EqMontoya: Pont ezt irom, hgy nem midnen esetben. Van amikor egyuttjar, egyszeruen nem eleg a szervezetnek az inzulin, amit termel. A Mody cukorbetegeknel (akik sok esetben nincsenek is diagnosztizalva jol, csak siman 2-skent) a BMI teljesen normal, 18-25 kozti.
De ha 30, mint nalam, akkor is persze egyszerubb rasutni az azert vagy cukros, mert van rajtad tulsuly belyeget, mikozben koze nincs a dologhoz. Emiatt is is konnyu felrediagnosztizalni. Nem tudom irtam-e, 200-an vagyunk Magyarorszagon diagnosztizalva genetikai tipusu cukorbetegseggel. A valos szam kb 20000 lehet, a tobbiek felrediagnosztizalva vannak.
-
Winner_hun
félisten
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
A szar mindig csőstül jön...

-
Winner_hun
félisten
Sok szempontból rám jár a rúd, a mai napot aztán sikerült kimaxolni... tegnap teherautóval el kellett volna valahova menni. Nem indul. Jó, akkutöltő fel, az idei hidegeket már nem annyira bírta, párszor kellett már tölteni. Töltéssel se indult. Ok, szereztem új akkut, este be lett szerelve.
Ma reggel indítanék, izzításon túl nem sikerült eljutni. Rendben, rossz az önindító. Leszereltem, rákötöttem akkura, nem csinál semmit. Irány venni egy másikat, szerelőm útbaigazított hogy hova menjek. Megvan az új, irány haza, berak, aztán nyomás dolgozni. Berak..... ez máris egy érdekes dolog, nehéz a kábelt rárakni (rövid az egyik, a helyén meg nem igazán lehet hozzáférni (ez volt reggel fél 7-kor leszerelésnél, csak a helyéről történő kiszerelés után szereltem le a kábeleket). Végül beraktam rászerelt kábelek nélkül mert úgy tűnt hogy a helyén majd fel tudom tenni a kábeleket, a reggeli kapkodás / félig sötétben szerelésnél csak túl akartam lenni rajta minél előbb. De mielőtt rákötöm, megmérném hogy van-e ott egyáltalán áram. A 12 voltos ágon volt még azelőtt, hogy a gyújtás rá lenne adva a kocsira. Ok, negatív van szakítva. Amíg az akkura rá volt csatlakoztatva mind a két pólus mit sikerült csinálni? Szikraesőt. A pozitív kábelt, ami az önindítóra rámegy hozzáérintettem fémhez. Abból meg elkezdett folyni a hűtővíz. Szemembe szerencsére nem ment..
Javítani hogy lehet? Ezt nem szedem szét, ahhoz túl hideg van, meg fekve nem is tűnik túl jó mókának, egyáltalán hogy van berakva a motorba ez az alkatrész? Jó, legyen valamilyen 2 komponensű ragasztó vagy folyékony fém. Keresgéltem egy kicsit, egyik a vizet nem bírja, másik csak 93 fokig jó.. sikerült találni egy megfelelőt (loctite 3450), de mielőtt nekiindultam volt fél Bp-nek elmentem a helyi barkácsboltba. Kaptam 3xx fokig hőálló fémragasztót, plusz vettem bilincset is. Nekiálltam letakarítani a helyet, nem láttam a lyukat. Nézzük a másik oldalon: megvagy! Mivel a sérülés élen van nem pedig lapján, illetve a hely bilincselhető síkjánál útban van egy cső, ezért a bekenem ragasztóval, majd ráteszek egy bilincset is hogy ne essen az ki - kiesett. Rendben, akkor szólni kell valakinek hogy jöjjön, hozzon CO-t, próbálja meg meghegeszteni. Elvileg működhet a mutatvány, gyakorlatilag mivel volt még ott nedvesség ezért nem sikerül az első hegesztés. Ilyen időben nehezen szárad, minden esetre kompresszort rákötöttem, beraktam a kiegyenlítőtartályba és ment vagy 2 órát, hadd fújja ki onnan vizet. Holnap még kap egy kis szárítást, kíváncsi vagyok fog-e sikerülni a foltozás vagy muszáj leszek-e ragasztani. Nem tudom hogy a nagy hőingadozást a ragasztó mennyire tolerálja.. januárig kéne kibírnia ha a hegesztés nem sikerül.
Ja.. vettem ma féktisztítót is. Citrom illatosítású. Nem elég hogy ártalmas, legalább kellemesen legyen az.
-
ToBeY
nagyúr
Én gyorsan vacsira betoltam három nutellás palacsintát.
De áttértem a zero energiaitalra
Új hozzászólás Aktív témák
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Óra topik
- Android játékok topikja
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gurulunk, WAZE?!