Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
robi222
senior tag
Ezeknél en sokkal kisebbekre gondoltam.
Nagy vakum nekem is van ,ami nagyon jo de kenyelmetlen jarkalni vele -
JohnyBlue
addikt
válasz
robi222
üzenetére
Nem pici viszont ócsó meg mindent kibír
Az enyémen volt hogy a cigit elnyomtam stb
Kapott már sört, esőt meg kitudja mit, a tetején már a "lencse" kicsit olvadt, de bíírja 
de ahogy 80hun is említette ha kicsit akarsz akkor a godox mókamikije nagyon jó vétel, bááár röhejül nézhet ki a 6D-n

-
-
JohnyBlue
addikt
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gaben22
üzenetére
Nyugodtan vállalható 12.800-on, de afelett is. Ha van egy kis fény már teljesen baba tud lenni. Pár expot beletoltam már a 6D vázacskámba (170K+) szóval ha kell minta kép szóljál és tudok mutogatni.
ISO 16.000 f4 - 1/128 - 70mm
ISO 12.800 f4 - 1/166 - 70mm
robi: Ezek csak kis mókus képek ha kell tudom adni a rawot kukkolgatni

-
Byk01
őstag
válasz
gaben22
üzenetére
Persze, hogy más a skála, mikor más vázat tesznek mögé. A Nikon váz 24 Mp, míg a Sigma mögött egy 50 Mp-es Canon 5DsR van. A 105/1.4 már f/2.8-on eléri azt a felbontóképességet, amit ezzel a vázzal mérni lehet. Nyilván jobb lenne egy D850-nel mérni, de valamiért nem azzal csinálják a teszteket.
-
gaben22
senior tag
Helosztok, olvasgatok különböző portré objektívekről, van egy [Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ART], grafikonok alapján elég mortál, mégsincs agyon istenítve. Mennyire hihetőek ezek a számok? Összevetésnek mondjuk legyen ez Nikkor AF-S 105mm f/1.4E ED (FX) , ahol már a skála is tök más (elvileg a mérési módszerük ugyanaz, MTF50) vagy a Sigma ennyivel élesebb lenne? Sigma 135-öt használt már valaki?
-
Throme
veterán
válasz
gaben22
üzenetére
Nekem egy budget szintű obival volt gondom, nem ilyen drágával. Garancia időn belül vittem. Képeken látszott, hogy nem stimmel vele valami, ennek ellenére kiszortak, hogy minden fasza.... valszeg ebben is pár dolgot cserélni kellett volna, de nem az ügyfél fizeti.... na ez nem biznisz. Ha gari időn kívül van akkor biztos szívesebben bevállalják. Nagyon nikon obit nem is veszek. Amit meg veszek, azt nagyon megnézem, és csak is online rendeléssel, személyes átvétellel. Mégegyszer nem akarok a nikon fos szerviz felé menni se....

-
gaben22
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Remélem csak valami álatlános irónia beszél belőled, mert már elfogadtam a Nikon ajánlatát (csak viszonyításnak, ez 200 000 HUF-os kör lesz...). A kérdés attól még adott, bár remélem soha többé nem kerülök ilyen helyzetbe, itt a topicban is többször ajánlott Csurgó kolléga vagy Camera Kft. szóba jöhet ilyen helyzetben egy ilyen kategóriája objektívnél?
-
Sziasztok!
Melyik obi lenne jobb választás ár/érték arányban?
Canon 70-300/F4-5.6 EF IS II USM
Tamron Canon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD
Tamron Canon 16-300/F3.5-6.3 Di-II VC PZDUtóbbi felé hajlanék, bár az a legdrágább, de talán legsokoldalúbb, csak nem tudom, ér-e annyit..
-
robi222
senior tag
Szerintetek melyik a jobb verzió, egy Sigma art 24-105 f4 és hozzá egy Canon 28mm 1.8 obi de ez egy kicsit igy drágább, vagy egy kompromisszumos Tamron 24-70 f2.8 obi.
Sok nyari, kirándulás ,beltéri sport ,és sötétebb helyek, akár sűrű erdő vagy templom katedrális. Állvány és vaku nélkül. -
gaben22
senior tag
Helosztok, bevittem a 14-24 f2.8-as objektívem Nikonhoz, mert zoom 18 környékén kicsit szorult. Pár óra alatt meg is jött az árajánlat "a teljes belsõ objektív tubustag cseréjéről + teljeskörű beszabályozásról", felajánlva, hogy ez bizony nem lesz gazdaságos és egy szép nagy összegért cserébe kicserélnék az objektívet (már ha jól értem egyáltalán, amit írtak).
Nikon helyett esetleg Camera Kft. (foglalkoznak Nikonnal?) vagy Csurgó mester szóbajöhet szerintetek egy 14-24 esetén? Gondolom tubuscsere elkerülhetetlen lesz ezek szerint.
-
Peczek
aktív tag
Tisztelt fotóstársak,
Úgy tűnik, lecserélem a kb. 12 éves D70-em (nem nevet ki
). Egy D7000-re gondoltam, használtan. (a 7100 vagy a 7200 nekem nem éri meg). Kérdés: vegyek, csak vázat, a D70-es-hez van egy 18-70-em, vagy vegyek hozzá egy 18-105-ot, esetleg egy 16-85-ot ? Ezekben van VR, illetve ami csábít, az a 16-85-nek a 16-os vége.
Ezek az obik jelentenek minőségi előrelépést, vagy egyik sem jobb, mint a régi 18-70 ? A D7000-es vázak egy részét árulják a 18-105-os kitobival is. Ez egyébként műa bajonettes, ez kopik, tönkre megy-e, ha cserélem az obikat ? (én szoktam: alapzoom / 50-es fix / tele időnként).
Amire használnám: épületfotó (belső is, na itt jól jön a 16-os kezdő gyutáv), utazás, család, portré (na erre van egy 50/1.8-am). Persze rá kell gyúrnom egy Tokina 11-16/2.8-ra is, de az nem nagyon van használtan, tehát arra még gyűjtenem kell. Esetleg helyett valami más javaslat ? Sigma 10-20 pl, az olcsóbb ? Van valakinek Tokina 11-16-ja ?Köszi, előre is
-
gaben22
senior tag
Helosztok, van valakinek Sigma 135mm f/1.8 DG HSM Art objektívje? Ha igen, milyen tapasztalatai vannak vele élesség, fókusz, kontraszt stb. témában (amúgy Nikonom van)?
-
Roxx
tag
Sziasztok a két objektív közül melyik a jobb?Köszi
-Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II LD Sony
-Tamron AF 55-200mm f/4-5.6 Di II LD Sony -
Palika71
őstag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére

-
Motaba78
addikt
válasz
Attila.,
üzenetére
Szia
"Jól látom, hogy ez egy rendes 1:1es Makrólencsével teljesen lehetetlen, és mindenképpen focus stacking kell?"
Jól látod, mivel 1:1 nagyításról beszélünk. Túl kicsi ekkora nagyításnál a mélységélesség.
"Mert egy Mobiltelefonnal ez megoldható gond nélkül."
Telefonnál nem is beszélünk 1:1 nagyításról, de még makróról sem.
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
A kedvesem fotózik. Egy baleset során megsérült a kedvenc objektívje (Canon EF 70-200mm beépített képstabilizátor). Évek óta nem tudja használni, és úgy döntöttem, hogy szülinapjára megcsináltatom.
Mikor ő utána járt, 150e-s javításról volt szó, de nem tudom, hogy kivel-mivel, mert akkor még nem voltam vele.
Titokban szeretném intézni.
Szerintetek merre induljak el vele? -
Attila.,
csendes tag
Játszogatok új theoretikus játékommal a DOF kalkulátorral.
http://www.dofmaster.com/dofjs.html
Azt nem értem, hogy nagyobb érzékelőre nagyobb éles DOF értéket ad meg.
Ez tényleg így van?
Az én tapasztalatom az eddigi gépekkel, hogy a legkisebb érzékelős (Mobilok) gépek mindenhol élesek és alig van háttérmosás.
Nekem az kellene, hogy min 1 CM de inkább több legyen ami éles, hogy egy Imátkozó sáska vagy szitakötő is beleférjen ha kell.
Jól látom, hogy ez egy rendes 1:1es Makrólencsével teljesen lehetetlen, és mindenképpen focus stacking kell?
Mert egy Mobiltelefonnal ez megoldható gond nélkül.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
Köszi!
-
80hun
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
A Meike egy manuális obi ( neked kell fókuszálni meg rekeszelni is manuálisan) nem biztos hogy kell neked meg lehet nem túl acélos nyitva sem.
A Panasonic 25mm f1.7 jó választás.
Esetleg ajánlanám a Panasonic 20mm f1.7-et , újonan nem valami olcsó de használtan kifoghatsz belöle 55-60e körül. -
GX80-hoz keresek nagyfényerejű fixet:
- Meike 35mm f/1.7 (Panasonic) vagy
- Panasonic H-H025E LUMIX G 25mm f/1.7 ASPHMegéri a Panasonic a 20000 forint felárat? Szürkületi, éjszakai, csillagos felvételekhez kell főleg a nagy fényerő.
-
Roxx
tag
Sziasztok,jelenleg Tamron 55-22-as obit használok A58-hoz szeretnék,helyette egy Minolta 70-210 f4-es obit ...Vagy milyen hasonló kaliberű objektív(kb.ebben a zoom tartományban) van följebb magasabb minőségű mert akkor inkább egy olyat vennék.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
robi222
üzenetére
28mili 1.8 meg vegyél egy 50mili 1.8 STM et és vagy 85 mili 1.8-at oszt csókolom
éés akkor most zavarlak meg.... a 85 helyett vegyél stabi nélküli 70-200 f4L telét
de ha már megveszed a telét akkor az 50 mili túl közeli a 70 hez akkor inkább 40mm 2.8 STM és boldogság van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Lőttem ebayen potom pénzért egy Minolta 70-210f4 és 35-70 f4 objekítvpárost. A lencsék kicsit foltosak, gombásnak tűnnek. Hová érdemes BP-n vinni őket egy kis karbantartásra és kb mennyit fognak elkérni a karbantartásért?
-
derrik
őstag
.....már megbocsáss de akkor senki nem mondta.
Ott csak ezt tudják mondani....minden rendben -
Roxx
tag
Sziasztok,Sony A58-hoz melyik Minolta objektív volna jobb.Képminőség terén főleg.(tájképre,természetfotózásra,általános dolgokra használnám)
A két jelölt: Minolta 70-210 /f4
Minolta 50 1.7 -
robi222
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Canon EF 28mm f/1.8 USM és ez?
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Káosz a köbön...
A CANON EOS M50-eshez kitben 15-45mm-es objektívet adnak, amíg a DSLR gépekhez 18-55mm-est.
Miért van ez a különbség?Köszi a válaszokat, és elnézést a láma kérdésért: Zsolt
-
sunone
aktív tag
Sziasztok, Privátban tudnátok ajánlani ügyeskezű mesterembert, aki javítással foglalkozik?
1 NIKKOR VR 10–30 mm -as objektívom látszólag jól funkcionál, de több rekeszértékkel sötétebb képet mutat/készít.
Egy használt ajándék szettel kaptam, a hivatalos NIKON szervíz többe lenne, mint az egész értéke, és itthon nem is javítják.
Köszönöm! -
robi222
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Canon 6D-hez
-
robi222
senior tag
Canon 6d-hez szerintetek melyik lenne a jobb obi?
Jó rajzolatú fényerős obit keresek.
SIGMA 20mm f/1.8 EX DG ASP RF
Canon EF 20mm f/2.8 USM
Canon EF 28mm f/1.8 USM -
Roxx
tag
Akkor milyen objektív volna a legmegfelelőbb?Éles képeket szeretnék készíteni.Tájkép elsősorban...Ha a beercan nem sokkal jobb mint a jelenlegi obim akkor azt hanyagolnám...
-
ccs2929
senior tag
Az 55-200-al nincs tapasztalatom, a beercan jó, de nem voltam annyira hasra esve tőle, mint amennyire istenítik, de a fix fényerő+ hogy zoomoláskor nem változik az obi hossza, + az anyagminőség engem megfogott, súlyával nekem nem volt gondom. Az élességét meg láthatod a linkelt képeken.
A makrókat m42-es manuális obikkal lőttem m42-es közgyűrűkkel, illetve makró kihuzattal(egyet hirdetek is) -
ccs2929
senior tag
Szia!
Itt van pár kép, amit annó ezzel a kombóval lőttem.
-
Roxx
tag
Sziasztok,Sony SLT A58-hoz szeretnék egy objektivot. Amit gondoltam az egy Minolta 70-210 F4.Jelenleg van hozzà a gyàri kitobim és egy Tamron 50-200-om.A minoltànak mennyivel jobb a képminősége mint a két jelenlegi obimnak?Megérné e beruházni egy Minoltába?vagy esetleg tudtok e ajánlani más objektivot? Koszi
-
mazsi70
őstag
Sziasztok !
Van valakinek Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro obija ?
A stabilizátor nálam nagyon hangos ! Ez másnál is így van ,vagy kifogtam egy problémásat ?
-
80hun
addikt
válasz
amulet
üzenetére
Én a Sigmát venném mert ahoz lehet venni dokkolót ha gond lenne vele frotbackfókusz terén.
Meg azért a fényerőkülönbség sem elhanyagolható.
A teszteket nézve a Sigma élesebb is.A tokinát kár rárakni DX vázra sztem mert az ultranagylátó szerepét nem fogja betölteni.
Nekem egyik sem volt de arra amire te akarod én a Sigma 18-35-öt venném

De majd kijavít valaki ha rosszúl gondolom

-
amulet
senior tag
Nikonhoz melyik a jobb objektív D7200?
Tokina 16-28 f2.8 PRO FX
Sigma 18-35 f1.8 HSM ART
használtan kb 1 árban van, a sigma még garis. Rajzolatban és megbízhatóságban melyik a jobb?
Nem fontos az 1.8, elég az 2.8 is, tehát a fényerő nem feltétel. -
80hun
addikt
válasz
sasa134
üzenetére
Lehet kapni páramentesítőt ha párás helyen laksz rakd be a szekrénybe melléjük.Pl Ceresit Aero 360
Egyébként meg vegyél egy digit hőmérőt ha gondolod ami méri a páratartalmat is kb 3500ft. és akkor megtudod milyen a páratartalom.

-
sasa134
addikt
Sziasztok, vhogy sosem gondoltam bele, mi lenne a legideálisabb/ biztonságosabb tárolási módja az objektívjeimnek. Pár éve váltottam Fujira és azóta a saját dobozaiban laknak az obik, egy zárt szekrényben. Ergo semmi különös, spéci tárolási módom nincs. Próbáltam utánaolvasni, hogy kell pl a gomba ellen védekezni: száraz, és világos hely, üvegszekrény a legjobb. Nos, nem tudom a lakásomban mekkora a páratartalom, de száraznak nem nevezném, mert ahol élek, rengeteget esik az eső, amolyan angolos az időjárás.
Azt szeretném kérdezni, hogy Ti hol/hogyan/miben tartjátok az obikat? Ennyire kritikus téma a gomba? Van már pár Fuji XF objektívem és nem szeretném ha bajuk esne. köszi -
robi222
senior tag
Tudnátok mondani Canon 6D-hez , valami jó obit 24-70 f2.8 kb 130e ig?
-
Throme
veterán
válasz
Krtek81
üzenetére
A VR működését lehet érezni/látni/hallani (legalább egy a 3 közül).
Kapcsold ki a VR-t és készíts pár fotót, majd kapcsold be és úgy is. Az obi viselkedésére figyelj.
Ha nincs különbség, akkor VR nem megy.Szerintem ez a reciprok szabály ellenőrzés nem túl hatékony. Sokban függ a fotóstól.
Voltak itt olyanok, akik 1/tízenakárhány, sőt 1/8-at kitartottak.... legalább is saját elmondásuk alapján.
Én képtelen lennék erre, még VR-el is -
faki_
senior tag
válasz
Krtek81
üzenetére
Igen, olyan záridővel készítesz képet, amivel biztosan kicsit be fog mozdulni a kép stabilizátor nélkül. A ki- és bekapcsolt stabis kép között látszódnia kell a különbségnek (a vázon visszanézve, belenagyítva is). Hosszabb gyújtótávú objektíveknél már belenézve is látható a működés tükör nélkülieknél mindig, de tükrösök élőképén is.
-
Krtek81
csendes tag
Sziasztok,
Használt objektív vásárlásán gondolkodok és érdeklődnék, hogy mi a legegyszerűbb módja egy obi képstabilizátorának ellenőrzésére?Videókészítés?
-
Throme
veterán
válasz
Krtek81
üzenetére
Ha makró is játszik akkor ezekből a sigma 17-70 "C". A 70-es vége makróra is használható (jobban mint az átlag obi 70 mm-e, de kevésbé, mint egy dedikált makróobi).
Valamint dokkolható a Sigma saját dokkolójába, fókuszt állítgatni, ha arra lenne szükség. Azt mondják, hogy macerás, cserébe otthon elvégezhető....Tamron 17-50 VC-t nem szokták ajánlani.
Ebből a stabi nélkülit, de annak is egy kipróbált verzióját érdemes.Én is nézegetem a sigma 17-50-et. Számomra érthetetlen módon ebből nincs "C" verzió, pedig jó lenne (annak ellenére is, hogy van af tuningos vázam...)
Szerintem túl nagy 'hájp' volt a nikkor 16-85 körül. A 16 mm kezdés azért nem jön rosszul.
Leszámítva a kezdő fókusztávot, és a fém bajonettet, egy vakteszten nem tudom mi különbözteti meg a kitobitól... Ok, mondjuk 18 mm-en jobb , mint a kitobi... A 18-105-höz képest a kb dupla ára számomra nem indokolt.Nikon végre kiadott egy olcsóbb budget nagylátót. Be is árazta a - "sötétebbik" - Sigma 10-20 obihoz...
Igaz, van benne stabi, de nekem a sigmában annyira nem nagy érvágás ennek a hiánya. 10mm-en f4-el jól elvagyok, pedig nem tartozom a 'beton' kezűek csoportjába....
Canon kihozta kb 85k huf pénzösszegből a saját budget nagylátóját...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Mobile
- Gaming notebook topik
- Sorozatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Byski Áramláskijelző.
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az enyémen volt hogy a cigit elnyomtam stb

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(28, 35) vagy ha nagyon olcsót akarsz akkor 40mm 2.8 stm