Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BekkNekker
csendes tag
Üdv!
A segítséget szeretném kérni objektív választásban.
Nikon D3100-hoz keresek objektívet.
-Tamron 28-75 F2.8 xr Di LD Asperical macro (IF)
-SIGMA 17 70 2.8 4 DC MACRO OS HSM NIKON
-Nikon AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G DX ED VRÁrban kb ugyan az a 3.
Átfogásban ilyesmire lenne szükségem.
A Tamronnál a 2.8 fényerő tetszik.
A Sigma átfogása jobban tetszik a Tamronnál.
A Nikonnál meg a megbízhatóság tetszik, és az egyszerűség, hogy akárhonnan megrendelem, jó lesz az AF (nem úgy mint a sigma, tamron alakulatnál, ahol másról sem hallani csak a front/back focusrol) Viszont fényerőben ez lenne a leggyengébb, pedig a választásomnál nem mellékes az f mértéke.Na most így mi tévő legyek? Esetleg tuti megbízható fotos bolt, ahol raktáron vannak efféle obik? Vidékről ha felutazok pestre, és csak 1 db pl tamron van, ami rossz AF-os, akkor elég mérges lennék.
Ti melyiket választanátok a 3 közül? köszönöm előre is a segítséget!
-
gab.m
senior tag
válasz BekkNekker #10105 üzenetére
1. Most milyen obid van?
2. Mire szeretnéd használni? Mit és hol fotózol elsősorban?-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
aleister
veterán
Ha ki tudod helyben próbálni, akkor Tami.
Biztos van olyan bolt, ahol van raktáron. Az adatlapodból nem derül ki, hogy hova valósi vagy.
Pl ahol én vettem Pesten a Tokinát, ott mindhárom említett üveg kapható: bóót.
Szerintem zsírozd le velük, hogy biztos legyen készleten.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
válasz BekkNekker #10108 üzenetére
Végre valaki aki átérzi helyzetem, hogy milyen 50mmen vagy alatt élni
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
gab.m
senior tag
Én a 28-75öt venném erre a felhasználásra (lehet picit elfogult vagyok, nekem is ilyen obim van.. ), DE nem adnám el a 18-55öt. 28 alá nagyon hiányozna a nagylátó. Portrézni meg tökéletes ez az obi 75mmen a 2.8as fényerejével, és lehet vele makrózni is akár.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
BekkNekker
csendes tag
Nekem is a Tamron kéne a 3 közül legjobban, csak nagyon a fotózás elején vagyok, és zavar, hogy azt olvasom mindenhol, hogy kb minden 3. obinak tökéletes csak az AF beállítása. Egy kezdőnek így objektívet venni nem könnyű.
Tudom kb a módszereket, laptoppal boltba vonulni, pl könyvet lefotozni 28on, 75ön egy adott szóra/betűre fokuszálva, és megnézni laptopon, hogy ott éles e, ahol terveztem.
Jól mondom kb?
-
gab.m
senior tag
válasz BekkNekker #10112 üzenetére
Nézd még meg 40 mm körül is. És mind a három gyutávon teszteld 2.8on és f4en és f5.6on is. Ha 5.6on nem tűnik elég élesnek, akkor valami gond van! Az enyém f4nél már szinte borotva éles (jó, nem próbáltam még 5-600 ezres Nikon obikat..). Meg arra figyelj, hogy vagy vakuzz, vagy kültéren teszteld, szóval legyen elég fény, mert amúgy megkergülhet az autofókusz.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
aleister
veterán
válasz BekkNekker #10109 üzenetére
Szívesen!
A Tokina náluk volt anno a legolcsóbb, és tök korrektek is voltak. Ettől függetlenül úgy emlékszem, hogy a többi áruk változó volt. Azért nézz utána árgépen!Én úgy szoktam csinálni, hogy külön füleken megnyitom árgépen a termékeket, és ár szerint sorba rendezve elkezdem nézegetni. Így hamar feltűnik, ha van olyan bolt, ahol az összes kapható.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Zozzant
addikt
Optiform, könnyen elérhető bolt, kipróbálható obik.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Klemice
senior tag
Tokinát hivatalosan már csak az optiform forgalmaz?
-
aleister
veterán
válasz Klemice #10119 üzenetére
Nem. Máshol is kapni. Meg nem mondom a bolt címét, de először ott rendeltem.
A raktáron lévő termékről kiderült, hogy nincs is nekik. Aztán jött a habos duma, hogy mekkora hiánycikk, blabla, aztán kinyögtön, hogy kb 20k-val drágábban tudnak adni. :SSzépen sztornóztam a rendelésem, és megvettem az Optiformnál, ahol meg tök korrektek voltak.
-
M_o_g_y_i
őstag
Ha már Tokina: 80-200/2.8 milyen lehet?
70/80-tól 200/300-ig keresek valamilyen telét, elsősorban Sigma 70-200 2.8 ill. Nikkor 70-300 4.5-5.6 érdekelne, de láttam ilyen Tokinát is már eladót. Tamron 70-300 4-5.6 VC is szóba jöhet.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
gab.m
senior tag
válasz M_o_g_y_i #10121 üzenetére
A Tamron 70-200 2.8-at miért nem soroltad fel? Nem hallottál még róla, vagy valamiért nem szimpatikus? Sokkal szebb a képe, mint a Sigmáé, és olcsóbb is. A Tokináról nem tudok nyilatkozni..
De előbb azt kéne eldöntened, hogy kell-e fényerős tele, vagy nem. 60-70e forint a különbség..-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
M_o_g_y_i
őstag
A fókuszálás sebessége miatt. Az állítólag nem épp gyors Tamron 70-200 2.8 esetében. Az általa készített képek tudom szépek, csak az a fókusz lehetne gyorsabb...
Arra mondjuk nem emlékszem, hogy a fókusz pontossága milyen ennél.
Fényerős obi kellene elsősorban, de ezt vakuval tudom kompenzálni valamennyire.
SB-700 van tervben az objektív mellett, az ár sem mellékes pont ezért.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
gab.m
senior tag
válasz M_o_g_y_i #10123 üzenetére
Szerintem ha 200mmen fotózol valamit (ami nem portré mondjuk, hanem valami távolabbi téma), oda már nem igen ér el a vaku.. De lehet tévedek.
Milyen obijaid vannak? Az, hogy lassan fókuszál, az relatív. Ha nem sportot vagy táncot, vagy éppen rohanó állatokat fotózol, véleményem szerint bőven el lehet boldogulni a fókusz sebességével. Én inkább a jobb képminőséget választanám..
A fókusz pontossága mindegyik (kivéve a Nikonnál, ott általában pontos szokott lenni) obinál buktató lehet, ezért kell alaposan letesztelni vásárlás előtt.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Semmi köze az obinak a vakuhoz, csupán anyagilag!
Azt hittem érthető lesz...
18-105 egyelőre, anyagilag elég "vegetatív" állapotban vagyok...
50/1.8 lesz még nemsokára, és kész. Majd lóvétól függ, mi lesz utána.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Peetry #10126 üzenetére
[Jogos, DE! Nem a 200 (v. 300)-as végén használnám elsősorban, inkább a közepes tartományban. Most az a kérdés elsősorban, hogy normál fényerejű obi+SB-700 vagy inkább 70/80-200 2.8 + olcsóbb vaku legyen. Mindkettőnek van előnye-hátránya a választás szempontjából, én inkább a jobb vaku felé hajlok, ami megbízhatóbb.
szerk.: objektívet később gyorsabban cserélhetek kisebb bukóval, mint fordítva szerintem. Ráadásul egy épp rosszkor tönkremenő vaku nagyobb veszteséget jelentene, mint egy kisebb fényerő az obinál, amit ISO-növeléssel/záridővel tudok kompenzálni.Jó lenne a fényerős obi természetesen, de pl. egy Nikkor 70-300 4.5-5.6 sem lenne rossz választás, azt használtan is gyorsan megveszik szerintem (remélem).
Tokináról ha van tapasztalat, jöhet nyugodtan!
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Hooper
őstag
portréra hagyd meg a fényerős 50est, és 16-85!
-
JohnyBlue
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a külföldön, újonnan vásárolt Sigma objektívekre mennyi garancia van idehaza?
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
flash-
veterán
érdekelne a fotózással kapcsolatban két dolog:
az hogy szűk rekesszel fotózok,attól miért lesz minden éles a képen,és ha tág rekesszel akkor miért csak a téma?
ennek a fizikai magyarázata érdekelne
köszi előre is
-
Atapi
senior tag
-
peetside
csendes tag
sziasztok! olyan kérdésem lenne felétek, hogy tulaja vagyok egy nikkor 35mm 1.8-as obinak, s szeretném eladni s egy új obit vásárolni ami szélesebb látószöggel rendelkezik, nagy fényerővel. Tudnátok valamit ajánlani?
eddig tamron 17-50 2.8-ast néztem de megakadt a szemem egy nikkor 24 2.8-on is. tapasztalatokat ajánlatokat várok köszönöm előre is segítségetek- peetside -
-
aleister
veterán
válasz peetside #10133 üzenetére
Bááááz! Nem mondod, hogy földim vagy! Végre egy helyi Nikonos!
Keress meg! Van Tami 17-50-em, és ultranagylátó Tokina 11-16-om. Egyik sem eladó, de kipróbálhatod őket....engem viszont érdekel a 35/1.8-ad.
-
Peethy
őstag
Erről mit gondoltok? Gondolom D90-re nem sok értelme van.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Én is gép vásárlása előtt állok.
Érdekelni kezdett a fotózás, illetőleg szeretnék egy "korrekt" gépet magaménak tudni. Gondolatok sora árrán a következő géphez jutottam el:
Canon 550D váz, sokat gondolkodtam vajon milyen objektivet is vegyek, mert szeretnék egy minőségi "ugymond utazó" obot, amivel ha kimozdulunk valamerre "korrekt" képeket készíthetek, de ugyanakkor a portré fotózás az ami még nagyon érdekelne.
Agyaltam, olvasgattam, kutakodtam, hogy vegyek-e egy kit obj, és mellé egy Canon 85mm f1,8 obot. Igen ám de később tudom hogy cserélném az alap obj, egy általános használatra való minőségibb obj-re, amit most jóval olcsóbban meg lehet venni, ráadásul necces hogy későbbiekben el tudnám bukás nélkül adni az alap obj.-et Így most szántam rá magam, és meg is rendeltem a Canon 15-85, ez lesz az általános obim.
Namost még a gép felől nem döntöttem, szerintetek "éles helyzetekben" jobb képet készíthetnék az 550D mint az 1100D vel? (van köztük 50e).hm....Sajna kipróbálni nem tudom őket.
A 15-85 mellé későbbiekben még veszek egy 85mm 1,8 a portrékhoz.Egyelőre ez a két obim lesz a géphez.
Mit gondoltok?
-
Peethy
őstag
Nem beszéltem ultranagylátóról, egy éles, fényerős alapzoom kellene, nagyon szép képpel, 110ezer környékén. Mivel nincs 17-40 f/4L-ünk, mint a Canonosokban ezért vagy 3rd party, vagy olcsóbb Nikon.
(#10138) fulton: nem vagyok Canonos, de az 1100D nagyon műanyag és szerintem tényleg csak azoknak való, akik az alapkittel akarják használni. Egy 85-öshöz méltó váz inkább az 550D lenne, az egy nagyon jól sikerült darab. Az a nyolcvanötös egyébként zseniális darab, Nikonban és Canonban is
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Peethy #10139 üzenetére
A DFM-ben régebben olvastam a canon 1100D-ről és szerintem pozitív volt a kicsengése a cikknek.
A váz jól össze van rakva és nem recseg. Képzaj is rendben van.
Természetesen helyén kezelve a dolgot egy jó kis belépő váz.fulton: szerintem a személyes találkozót a vázakkal ne hagyd ki, bármit is veszel.
-
gab.m
senior tag
válasz Peethy #10144 üzenetére
Azért ha valaki kompaktról, vagy bridgeről vált nem fogja rögtön érezni ezeket a leegyszerűsítéseket, sőt! Az, meg hogy milyen lencséket rak rá, megint más téma, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy inkább használja az 1100d-t egy 85össel, mint egy 5dII-t egy pl. Sigma 18-200al.. Most persze nagyon drasztikus voltam..
Azt vegye, amire van kerete, és tetszik neki kipróbálás/fogás és tesztek alapján.-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
copass
veterán
válasz fulton #10138 üzenetére
próbáld ki mindenképpen és azt nézd hogy mire van szükséged.
nekem 1100d-m van, ha rárakom az m42-es jupiter 11-A 135mm ruszki dögöt a maga 40dekájával 5-10 perc után már kényelmetlen fogni, az 50mm fixel kb.félóra-óra folyamatos használat mellett jön elő az újjgörcs!
ha kell a full hd videó,nagyon mpixel és a többi akkor 550d, ha csak egy belépőszint kell akkor elég az 1100D."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
fulton
addikt
Értem, egyébként a Canon 18-55 IS II és 18-55 IS között mi a különbség, úgy értem van?
-
-
aor
tag
válasz copass #10146 üzenetére
Én markolattal vettem a 1100D-t, és az egy áldás.
Sokkal jobban készre áll, most került rá egy tami 70-300 és nem kényelmetlen.
Tényleg eléggé műanyag hatású, de azért acél a váz.
Lassan fél éve használom és bejön, ha vmi negatívumot szeretnék mondani, akkor...lehetne gyorsabb a sorozatfelvétel.
Szerintem, akinek nem munkája a fotózás, annak megfelelő lesz. A kép úgysem elsősorban a vázon múlik.
Én bátran ajánlanám bárkinek....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.