Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Köszi a tanácsokat. Megrágom a dolgokat.
A sí témához annyit, hogy nyilván nem a kamerával a hátamon fogok porig döntve karcolni vagy nyakig érő porhóban ugrálni, de azért nem ijedek meg a dologtól. Idén is volt példa rá, hogy 550D-vel a kézben csúsztunk pályán, vagy ide-oda ugratótól ugratóig.
Csak a példa kedvéért egy kép arról, ahogy cimborám kezében ül az 550D,mellette pedig másik cimborám édesapja csúszik a hátán a komplett Nikonos táskájával. Minőségért bocs, egy kompakt videójából vágtam.Közben egyébként elkezdtem az index forum ide vágó adok-veszek topicját is tanulmányozni.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Na összeszedem akkor az eddigi javaslatokat:
Sigma 10-20mm
Tokina 11-16mm
Canon 18-200mm
Tamron 17-50mm sima
Canon 17-55 is usm
Canon 15-85 is usmEzek alapján most egy ilyesmi lista állt össze a fejemben (árakat mellé raktam amennyiért találtam normálisat használtan):
Canon EF 50mm f/1.8II - 25.000Ft
Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM - 100.000Ft
Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM - 160.000FtMajd kicsit később hozzá egy:
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS - 88.000FtEz picivel a fájdalomküszöb fölött van (a 18-200-al jócskán), de ez tűnik logikus lépésnek. Vélemény? Ötlet? Kifogás?
Ez itt off, de a vázon is gondolkoztam, viszont a videozás miatt az 50D mindenképpen kiesik.
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
A simga vs tokinánál a tokina fix 2.8as fényerővel játszik, nincs ilyen ellenfele.
A felsoroltak mellé a 18-200 felesleges (vagy fordítva), helyette inkább egy tele (v mellé egy uwa) Nekem 18-200am van és teljesen meg vagyok vele elégedve. Szinte mindenre használható, igaz szinte semmilyen optikai tulajdonsága nem kiemelkedő, max a makro (közelpont 35 cm), egyedül a stabilizátora a legjobb.
Az 50D tud videózni, a megoldás neve magic latern, ha ez neked nem játszik akkor 60D használtan és ésszerűbb obi összeállítás.[ Szerkesztve ]
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Xero
nagyúr
Magic lantern mindenképpen lesz a gépen ez nem is kérdés. A váz nyilván képlékeny. Ha találok jó áron 60D-t nyilván az lesz a befutó. De az mozgat most a legkevésbé. Az obi parkot nyilván hosszabb időre tervezem.
Akkor nézzünk egy kettes számú összeállítást:
Canon EF 50mm f/1.8II - 25.000Ft
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS - 88.000Ft
Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro IF DX - 180.000FtEzt is lehet véleményezni.
-
Dr V
őstag
Sztem egy olyan obit vegyél, amit mindenképpen fogsz használni pl 18-200 v 17-55 stb. Utánna tudod, h mi fog neked kelleni és aszerint fejleszd az obi parkodat. Ha most használt lencséket veszel, eladáskor kevesebbet fogsz rajta bukni, de már tudni fogod, h mi kell neked. Ez sokkal olcsóbb, mint most bevásárolni, amikor még bizonytalan és tapasztalatlan vagy.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Peethy
őstag
Prioritásokat kell megnézned. Minőség szempontjából 10-20 + 17-55-el sokkal jobban jársz, ámde így sem lesz teleobjektíved, amire elsőkörben talán nagyobb szükséged lehet, mint egy ultranagylátószögű objektívre. Személyszerint nem látom értelmét egy felsőkategóriás alapzoom mellé megvenni a "műanyagtubus" 50mm-est. Utóbbinak tényleg jó a képminősége, de leginkább 1-1 kitobjektív mellé, egy 17-55 mellett nem hiszem, hogy érne annyit, hogy cserélgesd.
-
t72killer
titán
válasz Peethy #10312 üzenetére
Sigma 10-20-am volt elég sokáig és nem voltam túlságosan megelégedve az élességével... A tesztek szerint a 8-16-os sokkal-sokkal jobb. Amúgy most kaptam ebayen ajánlatot egy samyang 2.8/14-re, kicsit gondolkozom, kell-e nekem a tamron 17-50 mellé, de lehet megveszem. Nem túl drága és nem hinném, hogy a nyakamon maradna, ha tovább akarnám adni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Xero
nagyúr
Köszönöm a sok tanácsot. Végül arra jutottam, hogy megveszem a vázat és a kellékeket és hozzá egy Canon 17-55-öt. Ha a kit obiban el tudják adni kb ezt az átfogást, akkor kezdésnek nekem is jó lesz, ahogy már fentebb is szerepelt.
Később meglátom, hogy szükség lesz-e egy 50-esre vagy nagylátószögűre esetleg telére, vagy nagyobb zoomra. -
fulton
addikt
Hm megvan a Canon 85mm fix 1,8 obi és a Canon 550D gép. Nézegettem fényerőben valóban jó, de pl azért valahol olvastam hogy szinte teliholdnál is lehet vele fotózni)) Hát nem tudom azért gyenge fénynél a szobában, az autofocus nem nagyon talál magára, főleg feketén. (igaz csak a középső pontot használom)
De profi kis obi, nagyon szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
válasz fulton #10318 üzenetére
Szegény 85mm obit lehetetlen helyzetbe hozod, sötétben fekete felületen nem talál fókuszt
Telihold tényleng túlzás de pl városi fényeknél között a 85mm obiddal jó lenne itt is legalább 1/136-os záridőt elérni az éles kép reményében, mondjuk ez sem lehetetlen ISO102400-nál
De a másik obiddal a 15-85-el magas ISO-n 15mm-en F3,5-on 4 Fé-s stabil mellett statikus témára tényleng használható sötétben néhány lámpa fényénél hisz azzal már 1/4-es záridőd is ki lehet tartani.
-
werttzui
addikt
Végre katt bár nem ócsóóóó
PENTAX
-
Degeczi
nagyúr
válasz werttzui #10324 üzenetére
nem csak az ára, a mérete is "azt a Q!"
a régi 76x136 mm volt, 67 mm-es szűrőmenettel, 770 gr, ez 86x198, 77 mm-es szűrővel (a súlyáról még nincs adat, de ez alapján közel lehet a 1.5 kg-hoz): FX méretű képet rajzolna?
mert ez gyakorlatilag a 70-200... vmit nagyon elnéztek, nem erre lett volna szükség
-
Degeczi
nagyúr
válasz werttzui #10326 üzenetére
igen, az kellett volna jöjjön - de nézd meg a méreteit: a full frame-es Sigma 70-200/2.8 mérete 86x184 mm, 77-es szűrővel (és 1.4 kg) - tehát ez még annál is nagyobb lett!
így aztán jó eséllyel nem is a teljesen más fölépítésű 50-150, hanem lehet, h tényleg a 70-200 alapján dolgoztak, abból indultak ki
a 70-200 már elég böhönc volt sok vázon, míg a régi 50-150 kellemes méretű
mert az APS-C egyik előnye pont az, h kisebbek, könnyebbek lehetnek az azonos látószög tartományt adó obik - hát ezt ügyesen kilőtték...
-
.DLL
veterán
Amit lefaragtak a 24-70-ből azt rá kellett pakolni valamire...
(P.H.)
-
t72killer
titán
válasz Peethy #10336 üzenetére
Témától is függ a dolog, nekem sokszor a 4/300 is rövid...
Valahol láttam egy amcsi kolléga kézilabdás fotóit, fix 1,4/85-ös Sigmával dolgozott. Az 50-150-nel az a baj, hogy elég lágy 2,8/150-en. Nincs kizárva, hogy egy fix 85-ös crop-olt képe élesebb lesz...
-
aleister
veterán
válasz t72killer #10338 üzenetére
Szimplán kivágott, vagy használt telekonvertert is?
Mondjuk így belegondolva, egy kézi pályán tán nincsenek olyan távolságok, amit a crop ne oldana meg...legalábbis, ha csak a saját 'térfelén' garázdálkodik a fotós.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
t72killer
titán
válasz aleister #10339 üzenetére
Úgy emléxem konverter nélkül csinálta, sajna nem találom... Közben ITT találtam kosaras fotókat - igaz, ott se túl nagyok a távolságok.
-
rumos14
nagyúr
válasz t72killer #10338 üzenetére
hát nyilván nincs egyetlen ideális tele... de úgy érzem, az 50-150 tartomány több célra is baromi jól használható. sajnos a tele végén nyitva nem teljesít túl jól ez az obi. de ami még nagyobb baj, a rengeteg negatív visszajelzés a fókusz pontosságáról és az egyenetlen élességről (decenter). talán majd az OS-es változat, de milyen áron és méretben
van ugye Tokina 50-135/2.8 de sztem kb. beszerezhetetlen és lassú a fókusza és a Pentax változata ennek az obinak, jó drágán, és ugyebár csak Pentax-ra. -
t72killer
titán
válasz rumos14 #10343 üzenetére
Nekemis megtetszett anno a hsm2 változat, de ez az OS szörnyeteg szvsz már túl nehéz ahhoz, h csak 150mm-ig lőjön. Akkor inkább egy 70-200, főleg, hogy azokat FX-re találták ki, így DX-en tuti jól teljesítenek majd.
-
flash-
veterán
tudnátok pár tippet adni hogy mikor kell 35mm es obi és mikor kell 50mm es obi?
mikor melyikkel járnék jól? -
spanyoll
addikt
válasz flash- #10345 üzenetére
Vegyél egy 35öst, utáld meg magad miatta, hogy nem zoomosat vettél, akard eladni, határozd el, hogy inkább megszereted, aztán fedezd fel, hogy milyen kib...ott jó, hogy fényerős és az élessége beteg, aztán legyél bele szerelmes és hegeszd rá a vázra.
Onnantól ott tartasz ahol énAmúgy 50-est ha rólam lenne szó, nem vennék. A 35 mellé egy 85 jó még ha fixben gondolkozol
"Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ukrajnai háború
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest