- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
hetvegi divany cikk utan kimentem a Moszkito kft-hez, mert az a 9k-s keszlet izgaott:
sajna a kepen levo fekete zold osszeallitas nem volt, de akkor mar osszevalogattam egy vegyest, kisit kiprobaltam a kicsit es az kell mondagyn teccik,
ha mar kinn voltam talaltam par ijjet is igen omojj osszegert 1250/db:es aminek legjobban orultem: Tramontina Dynamic 250/db:- )
udv
neduddki
mod: ja es lenyheg hetvegen ott leszek a fehova-n, de nekem kellemesbb a fovamteri vasarcsarnok jovo het csut-szombat /nov 15-17 /
-
SBBOX
csendes tag
erről mik a vélemények? mit kell tudni róla?
-
ujtordai
tag
Sziasztok
Keresek Canas Street Cutlery, Queen Cutlery által készített bicskát megvételre, sok modell van ami tettszik, pl. a large stockman,serpentine jack. Csak D2 acélból!
Vagy valami laguiole kés sandvik acélból.
Esetleg Great Eastern Tidioute készítmény. D2!
Illetve valami Magyar bicska jóféle acélból RWL-34, ATS-34, Sandvik, N690, vagy más Uddeholm acélokból.
Esetleg van valakinek eladó?
-
DeFranco
nagyúr
Jöttem borzolni a kedélyeket
A vicc az, hogy meglepően stabil, nem tört bele az első konzervbe
(régóta kerestem már ilyet, direkt valami gagyi mindenest, amiért nem sajnálom a pénzt, mert szinte soha nincs rá szükség, de csak ilyen vicc árat voltam hajlandó érte fizetni, pont azért mert nem használom csak félévente egyszer... ide sem dicsekedni linkeltem be, csak a vicc kedvéért
)
-
ujtordai
tag
válasz
jookomak #186 üzenetére
Szia jookomak
Erre én is rájöttem ezért kissé átalakítottam /egyoldalas konvex/ hogy egyszerű legyen az élezése. Így egy oldalt élezek szilícium karbid alapú vizes papíron a másik oldalt csak sorja mentesitem. A hegyét kicsit elcsesztem, de jó ez így :-) Még lenne mit rajta csinálni, ha lesz időm tükörre polírozom. A szőrt már viszi...
Ime:
Mennyiért adnád a Spy élezőt? -
busman
veterán
A következő a gyűjteményben:
-
ar
tag
válasz
jookomak #191 üzenetére
Hello,
Csak felig tudok egyeterteni
. Tenyleg sokmindenre eleg egy jo nagy es egy kis kes, es valoban, egy 9-12 darabos keszkeszletben tobb olyan dolog lehet amit ritkan vagy soha nem hasznal az ember.
De, egy 5 reszes keszletben, az emlitett keseken kivul a kenyervagot peldal nagyon sokan hasznaljak mert nem igazan szeretik a finomra elezett sefkeseket kenyeren, peksutemenyeken tonkretenni. A szeletelo is igen jol hasznalhato arra amire kitalaltak, leven az europai szakacskesek pengeje vastag, a szeletelok pedig vekonypengesek, sokkal szebben siklanak halban, sonkaban vagy sutemenyekben, igy ez is nagyon is jol egeszit ki egy ilyen keszletet. Vicces de altalaban a mellekelt fenovas a legkevesebbet hasznalt resze ezeknek, pedig ugyancsak nagy hiba, de akarhogy is, minden adott a pengek karbantartasara is. Feleslegesnek ezt sem latom.
A tarolas pedig a kovetkezo. Szemely szerint, ha en vennek 10-20e Ft keseket, utalnam oket fiokban, de akar magnescsikon is tarolni (ez csak szemelyes agybaj). Egy tomorfa tarto szamomra nemhogy barmikor szebb, de nem is magnesezi ossze az eszkozoket valamint nincs eselye hogy karcolodjanak a pengek a csikra felhelyezeskor/levetelkor. Igy hogy a gyartotol jon a cucc, messze felette al minosegben minden ikeas vagy akarhol kaphato szornyusegeknek (tudom, mert vegigneztem oket).
Hat kb ennyi lenne a kiegeszeitesem a hozzaszolasodhoz
. Ezzel lehet egyeterteni vagy nem, de ahogy te is irtad, a velemenyed tartalmaz nemi sarkitast, ezert gondoltam leirni en mit gondolok
.
-ar
-
jookomak
őstag
A készletekkel az a baj, hogy úgyse használod mindet. Kell egy jó "nagykés" meg egy kis ügyes. A többi kis túlzással felesleges. Én santoku-t választottam nagynak, kicsinek meg cold steelt használok a konyhában, bár nézegetem a japán vonalat folyamatosan.
50 rugóból belefér mindez a hattoritól, vg-10 damaszkolt acéllal, és még marad egy fenőacélra is. -
ar
tag
Sziasztok!
Latom inkabb taktikai/terep vonalon mozogtok, de ha valakit erdekelnek a konyhai kesek, kerem nezzen be ide is: [link]
-ar
-
jookomak
őstag
válasz
ujtordai #184 üzenetére
A fogazottakat alapból ugye nehezebb élezni, megfelelő eszköz kell hozzá. A zdp-nek meg az a trükkje, hogy ne hagyd teljesen elkopni, így nem kell nagyoló élezést csinálni, amivel megszenvednél. Spyderco sharpmakert tudom ajánlani, én azzal élezem a zdp endurámat. (Burkolt reklám, esetleg eladó lehet)
-
macikos
addikt
Na ez durva: [link]
-
ujtordai
tag
Sziasztok,
No szert tettem egy Spyderco Native C41PSBK
késre.
Kíváncsi leszek a penge anyagára/S30V/ vagyok kíváncsi mennyire nehéz az élezése.
Még eddig nem volt serrated azaz fogazott pengéjű késem.Ami még igencsak érdekel/meg akarom rendelni mihamarabb/ az pl. egy ZDP-189 pengéjű kés. Ebből valami szolidabb változat, pl. Spyderco Manbug MGREP
Eszerint a penge alapanyag összehasonlítás szerint elég jó kell legyen az éltartása és persze nehéz lesz élezni.
-
macikos
addikt
Ez hamisítvány lesz, az eredetire nagyon hasonlító kés, de gagyi pengével és hanyagul megmunkált markolattal. Rengeteg gyár rengeteg kését lehet megvenni olcsón ebay-en. Ha mondjuk egy máshol 30ezres kés 3000forintért van fent, akkor az tuti hamis. Mindenesetre ezekkel is lehet vágni, ugye a semminél jobbak
de ne gondoljunk szuper minőségű kidolgozásra és minőségi acélokra.
-
macikos
addikt
USA-ból jön, ebay-en vettem, postával együtt 23.500Ft.
Kíváncsi vagyok rá. Jobb acélt akartam, VG10, ATS-34,S30V, de egyszerűen nem gyártanak ilyenekből olyan kést, ami tetszene. Spyderco is hiába tele van VG10 késekkel, ugyanolyan kicsi, ívelt pengéjű az összes. Nem tetszenek.
Ez a Hold Out I meg valami gyönyörű. Arra vagyok kíváncsi, hogy kézbe véve mekkora lesz, mert összecsukva 18cm, kinyitva 33,5! -
macikos
addikt
Na, megrendeltem egy Cold Steel Hold Out 1-et
-
busman
veterán
Csatlakozom a klubbhoz..[link]
-
jookomak
őstag
Korábbi kérdéseidre visszatérve: Eka H8-at nézted? Gyári kések közül talán az tűnik a legmegfelelőbbnek.
Amúgy meg csináltatni kell egy magyar mesterrel. Késportálon sokaknak van egyedi puukkoja.Zdp-t meg nem szidni, bitang egy acél. Egy endura boldog tulaja vagyok. Bár tény, hogy az s30v könnyebben kezelhető, ellenben azért annyira nem éltartó. Valamit valamiért. Ha kitalálják az tökéletes késacélt, szerintem tudni fogunk róla. Vanadis 10-et is csak addig szeretik az emberek, amíg nem kell élezni.
-
Brae
őstag
Az igazi acélok sosem rozsdamentesek!
Egyébként kicsit túl van misztifikálva ez a rozsdaállóság kérdése. Ha minden használat után szárazra törlöd, mikor valami nedveset vágsz vele és száraz helyen tartod, akkor nem lesz semmi gond, ezt normál esetben a rozsdamentes késekkel is megcsinálja az ember. Ha meg biztosra akarsz menni, bekened vékonyan étolajjal. Nekem van pár szénacél késem ami nem rozsamentes, köztük a borotvakésem, amit a fürdőszobába tartok párás környezetbe és egyik sincs elrohadva
-
Fred23
nagyúr
A Vanadis 10-ről olvasgattam, sokkal jobb késnek, mint a Vana23.
Tóth Pál dolgozik ilyen acéllal, itt az oldala.
-
Fred23
nagyúr
Köszi! Azt a 31k-sat néztem én is, de reménykedtem, hogy valaki talált már olcsóbbat is.
Viszont meggyőzőnek tűnik ez a Vanadis 10, kezdek róla olvasgatni, meg a Vanadis 23-ról is. Az mondjuk baj, hogy nem egészen rozsdaálló, de ahogy néztem az összetételét, nagyon közel lehet hozzá, tehát nem fog csontra elrozsdásodni, ha mondjuk fél órát ázik.
-
Brae
őstag
Szia!
Ha azért szeretnél ilyen acélból kést, mert olvastad a Spyderco marketing anyagát, hogy 64HRC _körül_ van a keménysége, ne hidd el. Spyderconál az a 64 inkább csak 58-59. Spydercon kívül más késgyártó néhány japán hentes/szakács/konyhakésgyártón kívül nem használja. (legalábbis én nem tudok róla) Ha tényleg brutális keménységet, éltartóságot akarsz, akkor készítess a svéd Vanadis 10-ből kést valamelyik magyar mesterrel. Igaz a Vanadis 10 nem rozsdamentes.
De az eredeti kérdésedere válaszolva 1 perc guglizás után, itt, 31k-ért. -
Fred23
nagyúr
Hol és mennyiért lehet kapni Mo.-n a legolcsóbb zdp-189-es acélból készült kést / bicskát?
-
Csabro
tag
Most jelenleg a Fallkniven F1 3G-verziójával kacsintgatok.
Annyiba szimpatikusabb, mint az A1-em, hogy kisebb annál és kompaktabb sokkal, nem olyan nagy batár dög. Az acél, meg hogy vg10 helyett ez a 62 HRC-s 3G acélból készült... Hát megnézném mit tud
De sajna kosztos az ára, mivel 74k körül van.... a "sima" Vg10-es F1 meg ha jól tudom, akkor ilyen 36-40 között van.
-
Csabro
tag
http://www.hidegfem.eu/index.php?m=2&p=termek&tid=20
Nekem ez a kedvenc késem amióta csak érdekelnek ezek az "eszközök" Egyszerűen gyönyörű, az acél minősége kifogástalan, de sajnos olyan összeget kérnek érte, ami csak lottónyeremény fejében lenne reális, hogy kiadjak
-
Brae
őstag
Kisebb északi gyártóknál mint a Helle, Marttiini, Kainuun, Brusletto, Karesuando, Brisa, Iisakki Järvenpää van jópár gyönyörű fixpengés skandináv élű kés 8 centis pengehosszal iszonyatkeményre edzett szénacéllal. Csak sajnos ezeket nálunk nem nagyon lehet kapni.
Ezeket az ötvözött rozsdamentes csodák nem azért terjedtek el mert annyira jók lennének, hanem azért mert az ember egy kényelmes jószág, mosogató gépbe akarja mosni, nem hajlandó minden használat után beolajozni, csillogás kell neki a pengén vagy militeri blekk festék és nem felületi oxidrétegNa meg ezeket egy gépsor fossa ki magából, nem pedig egy ember kovácsolja, tehát nyílván nagyobb rajta a profit.
Nekem is van pár konvex élű késem, én polifoamra ragasztott p600-p2000 polírpapírokkal szoktam őket fenni. Simán viszik a szőrt a karomról, de azért olyan élességet, mint amit egy skandináv él tud, azt sosem lehet elérni velük, a nagyobb élszög miatt. A szénacél Mora Classicom (ami csak egy ~3500Ft-os kés!) és a homorú élű Dovo borotvakésem közt élességben nem érzek különbséget, a kis Mora ugyanúgy ellenállás nélkül viszi a szőrt, szinte észrevétlenül.
Egy időben én is nagyon szemeztem a Fallknivenekkel, mondjuk én F1-et akartam, az A1 az nekem már bazinagyEttől függetlenül biztosan jó kések, arra amire kitalálták (mondjuk erdőbe fákat kicsapkodni
, ezt jól tűri a strapabíró konvex él), de engem a skandináv él hiánya, és a gusztustalan kinézet eltántorított. Persze ez utóbbi erősen szubjektív, de egy műanyagnyelű Fallkniven és mondjuk egy ilyen gyönyörűség esztétikai összehasonlításából ez utóbbi fog győzni nálam
(Ne érts félre, nem akarom leszólni a Fallknivent)
-
Csabro
tag
Ja, gondoltam, hogy a 80mm azért kell...
Amúgy elég nehéz lesz szerintem találj ilyen kést, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel és még max 20k-ért is adják....
Normál szénacélból szerintem már annyira nem gyártanak sok kést, mivel az ötvöző anyagok nagyon elterjedtek a késgyártók körében, mivel jobb tulajdonságokat adnak a késeknek.
Nekem pont egy Fallkniven A1-em van és ugyebár rozsdamentes és 59HRC, azonban hálistennek szépen lehet élezni egérpados módszerrel vízpapírralHát talán próbáld meg akkor ezen az oldalon keresni, mert itt elég sokféle kés van, de nem tudom sikerülni fog-e mivel nagyon sok kritériumod van :S
-
Brae
őstag
A 80mm azért kritérium, hogy legálisan hordhassam. Sajnos a belinkelt kés az sima kommersz élszalagos élezésű, olyat semmiképp nem szeretnék, se konvex élűt, mint a Fallknivenek, mindenképp skandináv él kellene. Ja meg nem kell ilyen modern VG1, sokkal jobb lenne valami hagyományos szénacélból, azt is simán megedzik 59HRC-re, csak épp az nem rozsdamentes, de az nálam amúgy is hátrány, mert a krómtartalom miatt nehezebb élezni.
-
Csabro
tag
Hát elég nehéz kritériumokat adtál, mivel 20k max összegben ezeket nagyon nehéz találni. Ami a max 80mm-es pengehosszt illeti, az még nehezebb, mivel fixpengésekben nem nagyon van ilyen "rövid".
Egyetlen kést találtam ami neked jó lehet. Ez a legtöbb kritériumnak megfelel,még a keménysége is megvan 59HRC, úgy olvastam más oldalakon, mivel a vg1 acél annyi simán van.
Ez a kés lenne, amit találtam neked.....
http://www.hidegfem.eu/index.php?m=2&p=termek&tid=247
-
Brae
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok nekem légyszíves valami normális fixpengés kést max. 20000Ft-ig.
Kritériumok:
-max. 80mm penge
-skandináv él (ez a legfontosabb kritérium)
-normális nem rozsdamentes acél, minium 59HRC keménységű
-legyen hozzá olyan tok, ami biztonságosan fogja a kést akár fejjel lefelé is -
Csabro
tag
-
a4ből
csendes tag
sziasztok,
tudnátok ajánlani valami jó kis bökőt mindennapi használatra? nincsen különleges elvárás, kicsit legyen ízlésesebb, meg ne legyen 15 centinél nagyobb, zsebben becsukva is kényelmesen elférjen.
előre is köszönöm
ui.: ár az kb. max. 20 rongy
-
benvolio
őstag
Akkor vegyél még egy kanálgépet is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest