Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
Véleményem szerint 3 dologra jobb a fogazott él. Zsemlét, paradicsomot, és kötelet vágni. A hétköznapokban számomra sokkal hasznosabb a sima élű kés. Kiránduláson pl. már macerás egy nyársat kihegyezni vele. Élezni kell, lehet, de spécibb eszköz kell hozzá. Azért tűnhet élesebbnek, vagy éltartóbbnak, mert fizikailag hosszabb az élszalag a barázdák miatt.
A santoku-ról meg nézz yt-n néhány videót, gyanítom rosszul fogod, ezért macerásabb használni. -
Redneck
nagyúr
válasz
peestike #446 üzenetére
Elvileg ezeket annyira nem kell élezni, mert jobb az éltartásuk, de ki mire használja. Nekem zsömlét, kolbászt és hasonlókat szelni tökéletes lenne például horgászatkor.
Van itthon egy cirka 20 de lehet 25 éves mikrobarázdás/hullámélű késkészlet. Ezt a büdös életben nem kell élezni, nagyon szeretem. Rozsdamentes, Sheffieldből való. Megszoktam, ezért szeretnék zsebkésnek is ilyet.
A sima például Santoku késsel nem vagyok annyira pontos és ügyes, mert a másikhoz szoktam.Szerk:
És tudom hülyén hangzik, de pékárut sima egyenes pengével képtelen vagyok vágni. Ezért jön be a linkelt. Máshoz pedig jó a markolathoz közelebbi egyenes penge.
Üvegtörő, drótvágó, és egyéb nekem nem kell. Nem Falludzsába készülök. -
benfolds
őstag
ezek az aldis zsebkések milyen minőségű pengével készülhetnek? ránézésre teljesen jók, vannak köztük szép fanyelűek, jól össze is vannak rakva. ha a penge sem túl gagyi, akkor 1300 ft-ért egynek biztos jók.
-
-
Redneck
nagyúr
Szeretnék venni egy jó egy kezes zsebkést. Ez a legszimpatikusabb, 10k-ért, szeretek hullámpengés késsel vágni. Azért kell hogy mindig legyen nálam egy kés, általános dolgokra, főleg falatozni.
Mi a véleményetek róla és a hullámpengéről? Keret amúgy 15k, de az extrametal oldalát még nem böngésztem.
-
busman
veterán
[link]
Vélemények? Szerelmes lettem.😜 -
benfolds
őstag
ganzo G7392 review, érdemes követni a csávót.
-
Kasya
nagyúr
válasz
jookomak #440 üzenetére
Mai nap varom a futart...johetne mar
Elvileg a 25 tovabbfejlesztese lenne. Sajnos ugy tunik, hogy Chris Reeve "tavozasa" nem viszi jo iranyba a dolgokat, hiaba is jo vezeto es marketinges Ann.
Nagyobb forgo "lemez": ezt ugyanakkor kritizaljak is a CRK gyujtok, mert ugy tunik, hogy a hezagok a tetejen kilatszodnak a csukott kesbol, tehat jobban gyujtheti a piszkot. Meglatjuk...
Penge iveles: A 21 es a 25 kozt van feluton a "large hollow grind". Maszivabb erzest ad, ugyanakkor elvileg konyebben szeletel a melyebb iv miatt. Ez mondjuk nekem nagyon bejon.
Stop pin: vastagabb lett, egy részes. Jobban tarthatja elvileg a penget. Nekem esztetikailag is bejon, hogy nincs csavar fejmenet rajta.
Kicsit a nyel ivei is valtoztak. Talan kecsesebb lett, ha jobban megnezi az ember. Valamint a keramia golyo elvileg belekattan egy hezagba a pengen kinyitott allapotban. Ezzel meg stabilabb allapotot garantal. Ugyanakkor ugy tunik, ezt csak a korai modellekre tettek ra, a gyartoi verziorol kihagytak. Indoklasuk szerint "nem hoz fejlodest" a mukodesben. Es az Inkosi vonal elvileg a tobbi modell fejlettebb valtozata mindig.
Valamint a korai modellek vasarlasanal nem kaptak a felhasznalok extrakat, amik az osszes tobbi kesnel jar: keno olaj, csavarhuzo, bőr tok, szíj a kes vegen.De amint atveszem, biztos rittyentek bovebben rola infot
-
jookomak
őstag
Akkor én most utállak.
Amúgy ez miben más, mint a sebenza? Nagyobb a forgócsapágy, és ennyi? Nem vártam volna CR-től egy rókabőrt...
A sebi az álomkésem.
Meg egy legál méretű spyderco paramilitary 2. Nem fogom fel, ha direkt csináltak egy kisebb modellt, miért nem lehetett 8 cm alá vinni a pengét. -
benfolds
őstag
válasz
peestike #434 üzenetére
köszi. látom az enlannál legalább kiírják, hogy a penge milyen acélból van. na nem mintha mondana valamit.
kezdő vagyok a témában nagyon, de szeretnék egy frankó bicskát. kezdésnek valami nem túl drágát. fateromtól örököltem egy nagyon szép agancsnyelűt, réz végekkel, a pengéje nem tudom milyen acél volt, de nem rozsdásodott és tartotta az élét. sajnos elveszett.
-
peestike
senior tag
válasz
benfolds #433 üzenetére
Nekem átfutott a kezeim között néhány. Ha olcsó kést keresel, akkor szerintem jók. Penge jó, kidolgozás is rendben van. Annyi, hogy amikhez szerencsém volt az egy automata, többi axis lock-os volt. Az axis zárja, ha jól megnézted, akkor látszottak, hogy nem teljesen egyenes, picit ferde. Viszont jól működött mind. Pengék szépen középre zártak mindegyiknél. Volt néhány enlan, ugyancsak axis lock-osak, ott tökéletes volt a zár.
-
benfolds
őstag
sziasztok, a ganzo késekről vélemény?
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Valami ilyesmi kést keresek csak ettől letisztultabbat. Tudnátok ajánlani akár ebay-ről is, illetve a helyes késélezés technikájáról tudnátok mutatni egy linket. Köszönöm előre is. -
Kasya
nagyúr
Mennyire nehez elezni egy S35VN penget? Ismertek esetleg valakit, aki profi modon tud elezni?
-
sbazsi
veterán
-
Sefter
veterán
Sziasztok Urak!
Tartós, jó minőségű machete-t tudtok ajánlani?
Kertészeti melókra kellene, amivel lehet haladni.. -
emiki6
veterán
Bocsi...
-
jookomak
őstag
válasz
Predator2 #417 üzenetére
Ha a megfelelő sorrendben rakod bele, ahogy van, úgy elég stabil, belefeszül, de azért nem árt neki egy tok. Victorinox nem olcsóbb kintről sem jelentősen, akár extrametálban is megvehető. Vagy mall.hu, hidegfém webshop, victorinoxáruház.
Kinézed a neked tetsző modellt, aztán rákeresel, hol a legolcsóbb. Személyes javaslatom: ha kicsi kell, akkor sportsman, ha nagyobb, akkor huntsman. -
Predator2
addikt
válasz
jookomak #415 üzenetére
Köszönöm a tippet. Mivel nekem még nincs ilyen "kanálgépem" nézzétek el, ha butaságot kérdezek. Ebből a "tartóból" könnyen kicsúsznak az evőeszközök vagy tart rendesen?
Illetve victorinox termékeket hol érdemes vásárolni, hol lehet olcsón beszerezni? (akár külföldről is)
-
Predator2
addikt
Helló
Victorinox-on kívül van még olyan gyártó, aki gyárt minőségi zsebkéseket, de olcsóbban? Esetleg olyan oldal (akár külföld is) ahol ilyet vásárolni lehet?
Vennék egy kés/villa/kanál triót, csak nem tudom melyiket lenne érdemes. -
emiki6
veterán
Magyar reklámon röhög egész Amerika!
Tudom, nem kés, de akkor is.Magyar tervező munkájának eredménye a Spyderco SzaboHawk... és most hazai reklámfilm is készült róla.
-
az 1-2-3 ezer forintos kerámia konyhakések végtelenül sérülékenyek, úgy kell rájuk vigyázni mint a hímes tojásra. nem vennék még egyszer.
-
jookomak
őstag
válasz
norbert1998 #408 üzenetére
Én nem szeretem, túl high-tech-nek tartom, a kés nekem legyen (szén)acélból. Olyan helyen van nagyobb jogosultsága, ahol ritkább, macerásabb élezni, lévén a kerámiák jobban tartják. Ellenben élezni csak gyári körülmények közt lehet. Kinek mi. Ja, és amit boltban kerámiakést kapsz, az tudtommal nem az. Kyocera szint meg bőven 50 rugó felett van. Még egy adalék: a kerámiakések is tartalmaznak fémet, bár azt hiszem csak azért, hogy pl. repülőre ne lehesenn felvinni.
-
norbert1998
nagyúr
No, üdv, találtam ezt a topikot, kérdésem az lenne, hogy ha van lehetőség folyamatosan elezni köszörűvel a rozsdamentes késeket, van értelme a kerámiának?
-
busman
veterán
válasz
DrTechnoid #405 üzenetére
Zsebben nehezen fér el,igazából taktikai kés,torok,lágy részek,felvágására szolgál. De ha tetszik vedd meg,csak jó tanács volt...
Ahhoz szerintem drága,hogy a fiókban legyen,de az lesz a sorsa sztem. Nekem is van jó néhány a képen jól mutat,gyakorlati haszna nincs. -
-
busman
veterán
válasz
DrTechnoid #402 üzenetére
-
busman
veterán
válasz
DrTechnoid #402 üzenetére
Szerintem arra ez a kés alkalmatlan.Arra célra valami egyenes pengés bicskát néznék.[link]
Van egy ilyenen napi használatban van,szintén nyitogatok... -
-
jookomak
őstag
válasz
DrTechnoid #399 üzenetére
Knifecenter bevált oldal, késportálon asszem szokott csoportos rendelés is lenni. Vám + áfára számíts onnan.
Ugyanakkor a karambit szvsz semmire nem jó, kivéve egy dologra, ellenben ahhoz tudni is kell használni. És itt most nem a banánfürtök levágására gondolok, amire alapvetően ki lett találva.
Ha gyűjtőszenvedélyről van szó, akkor nem mondtam semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest