Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43351) maestro87 válasza EmptyParadox (#43349) üzenetére


maestro87
őstag

Biztos nem a precíz kijelölésre van, mert most hogy kikapcsoltam, most tudok először precízen szöveget kijelölni.:D Eddig ha rákattintottam egy szövegre megjelent egy villogó kurzor és most végre eltűnt.:) Még egyszer köszi! :R

(#43352) Krystal_s válasza Kékes525 (#43330) üzenetére


Krystal_s
addikt

"bármikor láthatja egy hacker, ha akarja"
Igen, de elég kicsi az esély, hogy pont az enyémre vadásszon. Az általam említett kiegészítő Password Exporter konkrétan közli használat közben és rákérdez, hogy elfogadom-e így a használatát (persze akkor, amikor már rég telepítve van), hogy 3. fél is láthatja. Ez kicsit ijesztően hangzik, mert ha már így kijelenti, akkor nagy esély van arra, hogy lementik a felhasználók adatait. :F

LastPass? :) Inkább nem. Feltörték a népszerű jelszókezelő rendszerét
Különösebben nincs szükségem plusz böngészős védelemre. Sandboxieban böngészek, AB+ különböző biztonsági listákkal is, vagy néha próbálgatom az uBlock-ot (utóbbiról olvastam, hogy sokaknál kevesebb memóriát eszik, de nekem még nem tűnt fel).

#43334 Steelmanus: Ja ne, nálam ez alap kieg. Régebben nagyon sokfélét kipróbáltam, de egyik sem felelt meg, csak ez. Remélem nem végleges a tiltás. :((( Nálam még nem jelezte, nem volt böngésző restart. :)
Korábban már volt vele olyan gond, hogy nem fejlesztették egy ideig és újabb Firefoxban tiltva volt, de akkor egy kis trükkel tudtam használni.

[ Szerkesztve ]

(#43353) Matthewus válasza pibácsi (#43350) üzenetére


Matthewus
őstag

Firefox uninstallnál a profil mappát is kitörölted?

(#43354) Kékes525 válasza csako (#43338) üzenetére


Kékes525
félisten

+
(#43339) Matthewus:

Ugyanazon ok miatt mint Steelmanus kolléga, én is köszönöm, kipróbálom! :R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#43355) maestro87 válasza Krystal_s (#43352) üzenetére


maestro87
őstag

LastPass: Én is ódzkodtam tőle, de kényelmesebb megoldást nem találtam ami ingyenes. Felőlem meg feltörhetik a fiókomat, sokat nem veszítek rajtuk (meg ők se nyernek.:)), mivel én csak két jelszót nem bízok a jelszókezelőkre: a paypal és az e-bank jelszavamat. A többivel úgy se tudnak mit kezdeni.:D Mit tudnának csinálni, megváltoztatják a gmail jelszavam?:)

(#43356) vlevi válasza maestro87 (#43355) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ha nincs droidos telód, nem tárolsz semmit a google driveon, és a gmailodban sincs egyetlen fontosabb levél sem, akkor tényleg nem sokat veszítesz egy gmail feltöréssel.
Ja, ne feledjük azokat az oldalakat sem, ahova google authentikáción keresztül regisztráltál. Mert azok az oldalak is elfogadják a google-s belépést.

(#43357) Apaxp


Apaxp
senior tag

Akinek fordító addon kell, tegyen próbát ezzel.
Google Translator for Firefox

Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint

(#43358) Krystal_s válasza Krystal_s (#43352) üzenetére


Krystal_s
addikt

*Jaj ne akart lenni...

maestro87: Nekem teljesen megfelel a beépített jelszókezelő. Egyedül most a frissítés miatt volt gondom, mert a 32-es verzió óta más formátumban kezeli a böngésző, mint korábban, ezért az összes eltűnt. Végül megoldottam.

[ Szerkesztve ]

(#43359) Kékes525 válasza Krystal_s (#43352) üzenetére


Kékes525
félisten

A HitmanPro.Alert-et és az uBlock Origin 1.0.0.0 (ez a legújabb, most jelent meg) nem írnám le. De félre ne értsd, nem akarom erőltetni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#43360) oncsi


oncsi
őstag

Sziasztok.
Firefox-ban van egy bosszantó, idegesítő, szolgáltatói, beállítás. Nem tudom, hogyan kellene tőle megszabadulni. Van egy éjszakai 100GB-os netem a vodától. ez 0h-06h ig megy. De ha eléri a 06h-t akkor minden megnyitott oldalt átirányít a Voda oldalára. Semmi nem jön csak a saját oldaluk. Ez érthető is lenne, de ha más hálózatra váltok olyankor, akkor sem változik semmi. Hiába adom meg pl az eredeti 8 lapot újra (mindig azokkal az oldalakkal indítom a böngészőt) Sütiket meg nem szeretném törölni minden alkalommal, mert akkor megy rendesen megint. Ötlete valakinek esetleg

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#43361) Botigta


Botigta
aktív tag

Sziasztok,
Van esetleg olyan beállítási lehetőség, hogy ha a címsorba beírok egy webcímet, akkor ne az adott lapon, hanem mellette egy újban nyissa azt meg? A Maxthonban megszoktam, hogy nem kell új üres ablakot nyitnom, hanem az éppen nézegetett oldal címsorába már írhatom is, mert az Enterre mellé nyitja az új oldalt

(#43362) maestro87 válasza vlevi (#43356) üzenetére


maestro87
őstag

Gmail bármikor visszatudja állítani a jelszavamat, és egy hacker sem fog egy magánszemély mail-jeben turkálni vagy üzeneteket törölni. Az igazán fontos leveleket pdf-ben küldik meg, amit meg lementhetsz a gépedre (pl. számlák stb). Neked amúgy mi számít fontos levélnek?

(#43363) pibácsi válasza Matthewus (#43353) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Matthewus!
Teljesen kitöröltem még a Registry.-ből is mindent ami a Firefoxra és a Mozillára vmint az Adobe Flash-ra vonatkozik. Ujra feltettem a Mozillát Adobe Player bélkül és már az is elég volt, hogy az említett oldal átvegye az irányítást, hogy olyan oldalra mentem, ahol kérte a Flash Player feltelepítését és ott símán csak a lejátszandó videó/játék ablakra klikkeltem és máris átirányít a jelzett oldalra és csak utána enged bármit. Tehát még a Flash nem is volt feltelepítve, elég volt a neve, ill. a helye, ahová kérte. Most azt csináltam, hogy kerestem egy másik böngészőt - sok közül a Comodo Dragon vált be - amelyik képes átvenni a Firefox könyvjelzőit, kb. a Crome sebességével dolgozik és hasonló a kezelő felülete, a kezdő oldalt be lehet állítni a Firefoxét és ez érdekes módon meg tudja nyitni azokat az oldalakat baj nélkül, amire ott már jelentkezett a gond. Így nyugodtan lehet nyitogatni az oldalakat. Az is érdekes, hogy a feltelepített Adobe Flash 209-est is alkalmazza néha és nem ugrik be a bajt okozó oldal. (egyébként a YouTub-hoz a HTML5-öt adja).
Egyelőre ennyi a megoldás. Kerülőút.

Üdv. Pibácsi

(#43364) Matthewus válasza pibácsi (#43363) üzenetére


Matthewus
őstag

Ha a Firefox és a Flash Player uninstallálása után is jelentkezik a probléma, akkor valahol máshol kell keresni. Próbáld ki az AdwCleaner-t és a Malwarebytes Anti-Malware-t, hátha talál valamit, esetleg még ellenőrizheted, hogy mi van beállítva a Windowsban DNS kiszolgálónak. Itt megoldásnak a DNS kiszolgáló megváltoztatását írják, valamint router reset-et.

[ Szerkesztve ]

(#43365) Steelmanus válasza pibácsi (#43363) üzenetére


Steelmanus
addikt

Ird be a kugliba rdsrv.com elso video How do I remove rdsrv.com redirect popup virus majd ezen az oldalon Fake Adobe Flash Player Installer and Redirect Virus.
Szoval elobb el kell tavolitani a kartevot.

(#43366) Imre921


Imre921
tag

Üdv

Sokáig kerestem vissza de nem találtam megoldást erre a retkes Yahoo problémára.

Hogy tudnám kiírtani firefox alól a yahoo keresőt, meg úgy kompletten az egészet hogy ne mindig ez a rohadás nyíljon meg új ablakban? :W :W

Bocs csak idegesítő ez a hulladék. Ja, próbáltam már mindent de rendesen eltávolítani a szokásos módszerrel nem lehet :(((

Köszi előre is :R

(#43367) spammer válasza Imre921 (#43366) üzenetére


spammer
veterán

A beállításoknál lehet törölni a keresők közül. Ha neked valami más yahoo-s cucc van, akkor lehet, hogy valami nem kívánatos dolog települt a gépedre.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#43368) DS39 válasza Imre921 (#43366) üzenetére


DS39
nagyúr

adwcleaner és utána visszaállítani a keresőt a google-ra mondjuk. ha csak visszaállítod, lehet idővel megint átírja vmi program a yahoo-ra.

[ Szerkesztve ]

(#43369) pibácsi válasza Matthewus (#43364) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia!
Köszi a választ. Ezekkel már ellenőríztem és még több mást is átfuttattam. A Windows DNS kiszolgálót még nem néztem. A Routerre is gondoltam, de még ott nem állítottam semmit. Ott még az eredeti beállítások vannak. (az üzembehelyezéskor képeket készítettem az oldalakról és stimmelnek.) Magát a Resetet nem próbáltam. Nézem ezt az angol oldalt, ott is ez a gongja az illetőnek. Ott a router okozta. Még azt megpróbálom, bár többeknek nem jött be.
Steelmanus! Sajnos ezeket is kipróbáltam. A videón is amik megjelennek én is látom. A Yaho, meg az üres oldalt, ami egyébként a főbaj. Három napja ezzel szórakozom. Amiket ajánlanak az angol leírások, amiket találtam azt végigcsináltam. Egyszerűen nem lehet kiirtani. Feltettem a Google Chrome-ot is, de az is ugyanazt produkálta. Ezután leszedtem. Egyedűl ez a Comodon Dragon - amelyik egyébként mini Chrome, minden részében - ez egyelőre dolgozik, ráadásúl át lehet tenni a Mozilla könyvjelzőket és azzal símán megy. Most is ezzel dolgozom.
Hát próbálkozom tovább. Köszi a meglátásokat.

Üdv. Pibácsi

(#43370) pibácsi válasza Imre921 (#43366) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Imre921!
Úgy tűnik, hogy neked is ez a problémád. A Yaho beuigrik és még utána egy pár, ha klikkelgetek valahová. Egyszerűen kiirthatatlanok. De előtte a jelzett oldal egy pillanatra.

Üdv. Pibácsi

(#43371) pibácsi válasza Matthewus (#43364) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Matthewus!
Jó volt a tipp a routerrel kapcsolatosan. Sose gondoltam volna. Köszi. Ezen az angol oldalon, de más angol oldalon is sokan panaszkodnak és adnak megoldásokat, de nem egyértelmű. Viszont sokan írták, hogy router gond. Vettem egy nagy levegőt és reseteltem. Ezután szórakoztam a visszaállítással, szerencsére amikor beüzemelték csináltam minden oldalról képernyőképet és ez alapján símán beállítottam. Most - hogy el ne kiabáljam - működik úgy mint régen.
Köszi a tippet és a többieknek is a hozzászólást. Imre921-nek is üzenem, hogy talán ezzel kellene megpróbálni megszüntetni a Yahot.
Viszont a három nap alatt sokat tanultam. Nem utólsó sorban van egy másik jó böngészőm a Comodo Dragon, mostmár nem szedem le.

Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#43372) sonar


sonar
addikt

Sziasztok,

Nem tudjátok létezik a chrome-os leoh new tab-nak Firefox-os változata? V vmi alternativa?

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#43373) m3tr0


m3tr0
senior tag

Sziasztok,

olyan gondom akadt,hogy youtube-os videókat nézve ha megállítom a videót és újra indítom akkor utána nem tudom többször megállítani a lejátszást. :DDD
Konkrétan nem vált át a play ikon pause-ra, valami mozilla alól nem működik jól mert chrome alatt tökéletes.
Ez valami flash-es dolog lesz?

Eni ájdí?

Köszönöm

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#43374) pibácsi válasza m3tr0 (#43373) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia!
Hacsak nem ugyanaz, mint nálam. Nullázd le a routert, ha van ilyen a kezelésedben. Ha nincs, akkor más.
üdv. Pibácsi

(#43375) Matthewus válasza m3tr0 (#43373) üzenetére


Matthewus
őstag

Firefoxban YouTube-on már pár verzió óta a HTML5 lejátszó az alapértelmezett. Melyik verziót használod? Valamelyik kiegészítő nem kavar be?

(#43376) K Norbi


K Norbi
addikt

Sziasztok! a könyvjelző sávomba amiket kihúzgálok miért vannak elmosódva? de itt a fórumon is az arcképek elvannak mosódva, azóta van ez a jelenség amióta frissített a windows update, meg nem tudtam feltelepíteni a legújabb plash playert csak ha kikapcsoltam a Nodot teljesen. frissítés előtt meg nem volt semmi baja.

[ Szerkesztve ]

(#43377) K Norbi válasza K Norbi (#43376) üzenetére


K Norbi
addikt

Közbe megtaláltam a megoldást! a layout.css.devPixelsPerPx értéke legyen 1.0, és nem -1.0 :DDD

(#43378) oncsi


oncsi
őstag

Sziasztok.
A 43360 ra nem volna egy megoldásotok?

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#43379) spammer válasza oncsi (#43378) üzenetére


spammer
veterán

Az nem jó, ha a vodás sütiket tiltod alapból? Beállításoknál ha fogadod a sütiket, akkor add a kivételek közé a Vodát, akkor elvileg nem tud beállítani sütiket.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#43380) Sátán44


Sátán44
addikt

Teamvieweren keresztül ennyit látok a firefoxból [link] Ennek vajon mi lehet az oka? Egyébként Chromeon keresztül is ugyanez a helyzet. :U

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#43381) HoTaZo


HoTaZo
őstag

Sziasztok!
Nemrég csináltam gyereknek saját profillal FF. böngészőt. Ma olyat produkált a gép, hogy az ő böngészőjén át nem jelennek meg teljes pompájukban az oldalak, a videók nem lejátszhatók...
Mi állíthatódott el az ő böngészőjében?
Saját:

Gyereké:

Segítségeteket előre is köszönöm!

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#43382) DS39 válasza HoTaZo (#43381) üzenetére


DS39
nagyúr

ctrl-F5 vagy gyorsítótár törlése. (az oldal css fájlja nem töltődött be vagy elavult)

(#43383) Bjørgersson válasza Sátán44 (#43380) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Hardveres gyorsítás be van kapcsolva?

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#43384) HoTaZo válasza DS39 (#43382) üzenetére


HoTaZo
őstag

Megcsináltam mindkettőt, de nem javult a helyzet. :(

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#43385) Sátán44 válasza Bjørgersson (#43383) üzenetére


Sátán44
addikt

Azt egy hét múlva tudom leellenőrizni, mivel a céges laptopomról van szó, ami meg bent van a munkahelyemen és én meg szabadságon vagyok :D

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#43386) m3tr0 válasza Matthewus (#43375) üzenetére


m3tr0
senior tag

HTML5 lejátszó az alapértelmezett, azért fura mert csak az egyik céges gépen csinálja a másik kettőn tökéletes. :D

Semmi egyéb kiegészítő nincs, csak az AdBlock.

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#43387) HoTaZo válasza DS39 (#43382) üzenetére


HoTaZo
őstag

Szerencsére nem pakolta tele dolgokkal, így egyszerűen csináltam neki egy újat, ami működik rendesen. :)

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#43388) atomgbu


atomgbu
csendes tag

Az előbb nekem behozta a delta-homes keresőt egy külön oldalon, amely nem először jelentkezik nálam egyébként, emiatt összeomlott a böngésző (mivel rengeteg más lap is nyitva volt benne), és mikor újra kinyitom, nincsen helyreállítás gomb, hanem a delta-homes kereső jött be, mivel az egy külön oldalon volt megnyitva, és csak azt hozta vissza.
Hogyan?? Hogyan tudnám visszakapni azt a fontos 30 lapomat ami melóhoz meg sulihoz meg egyebekhez kell? Legközelebb elmentem majd az összes oldalt egyből szerintem. Ötlete valakinek??

:) aTomGBU, www.vasarnapeste.hu www.golgotaradio.hu

(#43389) spammer válasza atomgbu (#43388) üzenetére


spammer
veterán

"Hogyan tudnám visszakapni azt a fontos 30 lapomat ami melóhoz meg sulihoz meg egyebekhez kell?"

[link] [link]

Ha nem tudod visszaállítani, akkor kitúrod őket history-ból (Ctrl+H vagy Ctrl+Shift+O).

"Az előbb nekem behozta a delta-homes keresőt egy külön oldalon, amely nem először jelentkezik nálam egyébként"

Miért hagyod, hogy ilyen a gépeden legyen, miért nem pucoltad már le? :F

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#43390) oncsi válasza spammer (#43379) üzenetére


oncsi
őstag

Akkor meg nem megy a Voda web-es felülete, nem látom a beállításait, és a forgalmat.
Bár kijelölhetek erre egy másik böngészőt alapnak, amit nem is használok már.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#43391) spammer válasza oncsi (#43390) üzenetére


spammer
veterán

Nem kell másik böngésző: csinálhatsz külön profilt a Firefoxhoz [link], amit akár parancsikonnal is indíthatsz, így 1 kattintásra indul és nem keveredik az alapértelmezett profiloddal.

Vagy használsz valamilyen cookie managert addont, amivel be lehet állítani, hogy megadott feltételek szerint engedélyezze/törölje a vodás sütiket.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#43392) Panthera


Panthera
őstag

Üdv!

Az olvasó nézet gombjának megjelenése mitől függ? Még a ph-s cikkeknél is van eltérés...gyakran használom pdf exportáláshoz.

(#43393) atomgbu válasza Fancy-boy (#43290) üzenetére


atomgbu
csendes tag

Szia!

Sikerült még anno visszakapni valahogy a mozillában volt lapokat/füleket?
Segítenél nekem abban, hogy sikerült?
Nekem is elvesztek, és mivel megnyílt egy új oldal ami miatt lefagyott egész böngésző, emiatt hiába nyitottam meg újra a böngészőt, azt érzékelte hogy a legutolsó munkamenetem egy üres oldal volt. Ha érted.
:)
Köszi,
Tomi

:) aTomGBU, www.vasarnapeste.hu www.golgotaradio.hu

(#43394) unravel


unravel
őstag

Ti is probáltátok az androidos firefoxot? Szerintetek is nagyon jó?

¯\_(ツ)_/¯

(#43395) vlevi válasza unravel (#43394) üzenetére


vlevi
nagyúr

Most is arról írok :)

Változó egyébként. Amlogic SOC-al szerelt mini pc-n nagyon zuper, de az rk3188-as tabletemen használhatatlan. Erről azonban nem a FF tehet, mert rk3188-on minden használhatatlan, sajnos :(

(#43396) Rimuru válasza unravel (#43394) üzenetére


Rimuru
veterán

Regota azt hasznalom (konkretan aurora), nem azt mondanam hogy nagyon jo, sot igazabol lenne is nala jobb... de el lehet lenni vele + van sync. Amugy szovegbevitel (egy oldalon) sokszor rosszul mukodik ff alatt.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#43397) chungee


chungee
addikt

Hellótok!

Elindítva a gépet a FF 39.0 1 évvel ezelőtti könyvjelző állapotot hoz be :( Hogyan tudom az aktuális könyvjelzőket visszanyerni. Nagyon fontos linkek vannak benne.

(#43398) chungee válasza chungee (#43397) üzenetére


chungee
addikt

A bejelentkezések megmaradtak, szal nem csinált "tisztítást" vagy ilyesmi, de a könyvjelző állapot 1 évesek :(

(#43399) mazza


mazza
tag

Hello,

A Mozilla elkezdte blokkolni a Flash-t a Firefox-ban, ezt a hírt látom mindenhol. De a legfrissebbet is? Ha beállítom a bővítmények között, hogy mindig aktiválja akkor lehet vele gond?
Mi van, ha fent sincs a flash külön, csak chrome és firefox, a firefox pedig még sem szól az oldalakon, hogy hiányolná, tehát kell még neki vagy nem? (Nem youtube-ra értem, hanem pl idokep.hu, ott régebben kérte, ha nem volt telepítve)

Azért ez a sok kérdés, mert én már jó ideje nem használok firefoxot, de sokan körülöttem igen, és kicsit le vagyok maradva most ezzel a helyzettel. Ma is mehetek segíteni valakinek, mert fagy az egész, elavultságra hivatkozik, vagy tiltja, nem tudom. Mintha azt is olvastam volna, hogy ha tiltja is alapból, de szükség van rá, csak egy kattintás lenne az egész, hogy akarom-e futtatni..

(#43400) Steelmanus válasza mazza (#43399) üzenetére


Steelmanus
addikt

A legfrissebb Adobe Flash Player 18.0.0.209-et mar nem blokkolja. Letiltottam ideiglenesen a flash-t es az idokep.hu nem hianyolta, de mas oldalak igen, szoval tedd fel nyugodtan. A YT pedig html5-el megy.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.