- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
barnam_ #64790 üzenetére
Óóó, nálam 2 hónapomba került, mire sikerült azt kiderítenem, hogy a fiam gépében a RAM és a VGA párosa nem kompatibilis….
Minden jól ment, amíg nem indítottam el bármilyen játékot, aztán random kidobált a játékokból. Volt, hogy csak kidobott, volt fagyás, néha BSOD.
Nem tudom hányszor raktam újra a drivert, Win reinstall, minden volt már.
És egy reddites hsz.-ben lett meg a tipp, hogy próbáljam ki másik RAM-mal. -
sff-cucc
csendes tag
válasz
barnam_ #64476 üzenetére
Nalam meg mindig a Dan A4-SFX a csucs teljes hosszusagu gpu-knal. Gyakorlatilag barmi ami utana jott, valamiben csak rosszabb volt. En peldaul imadom, hogy az SFX tap nem log a levegoben mindentol tavol, hanem ott van a bal felso sarokban, elolrol, felulrol es oldalrol is erintkezve a hazzal - mintha konkretan a resze lenne. boven van eleg hely alatta a kabeleknek es egy 25mm-es hazventinek, valamint a tap szelessege hatarozza meg a cpu huto magassagat. Semmi elvesztett hely es meg egy SATA SSD-t is be lehet szerelni a ket elolap moge. Mindezt 7.2L-ben.
Nincs ilyen fura lyuk hatul a videokartya meg az alaplap fedojenel es bar nagyon masszivan egybe van az egesz, szeles alvanyzattal, sulyra sokkal konnyebb, nem lotyonek az oldallapok sem. Tokeletes. Egy korlatozast tartalmaz, ez a szigoruan dual-slot gpu, ami max csak azoknal lehet baj akik egy 4070 Ti Super-nel erosebb kartyat akarnak beletenni. -
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #64383 üzenetére
Tegnap összeraktam a Fractal Ridge-el a gépet.
Végül is nem rossz, de valahogy nem vagyok elájulva tőle. Kicsit nagyobb mint amire számítottam, legalábbis a PS5-höz képest ami mellett van. Ennek ellenére persze belülről szűkös, a legnagyobb fejtörést a kábelek elrejtése jelentette... amit tudtam bezsúfoltam a tápegység elé/alá/fölé... stbmáshol nincs hely neki. Rövidebb kábelekkel valószínűleg könnyebb dolgom lenne, a cpu és alaplapi kábelek feleslegesen hosszúak ehhez a házhoz (moduláris tápegység).
Az XFX 6750XT tényleg nagyon szűkös volt: a gyártó szerint 323 mm hosszú a kártya és elvileg 335 mm férne el max, mégis csak úgy fért be, hogy kicsit szét kellett feszítenem a házat. Pont annyi hely maradt a végén, hogy a pci-e tápkábel elfért. De aki kitalálta ezt a riser-be menő riser adaptert, és arra megy rá a gpu... az egész setup elég ingatag, kétlem, hogy túl sok ki-be szerelést kibírna...
A CPU hűtő egy Thermalright AXP120-X67, Thermal Grizzly Kryonaut pasztával, egy 13400F-et hűt. Idle 30-40 fok körül, Cinebench R23 alatt 96W-ot fogyasztott, a hőfokok is teljesen rendben, szerintem 70 fok körül volt, de nem emlékszem pontosan (nem vagyok gépnél).
Hűtés tekintetében szerintem jó a ház, a 10 perc CB R23 alatt semmi sem melegedett túl. De a ventilátorokkal nem vagyok megelégedve, szerintem hangosak. Biztos, hogy az oldalpanel is erősít rajta, de egy halkabb ventivel jobb lesz. Arctic slim 14-est tervezek oldalra (vagy kipróbálom nélküle, van a gpu-n 3 ventilátor), a cpu hűtőre meg 12-es vékony kivitelt.
De még megálmodom, hogy megtartsam-e a házat. Szép letisztult a külső, de nem érzem úgy, hog a 140€-s ár ellenére valami különlegeset kaptam volna.
Szerintem ez ugyanazt tudja, csak 70%-al olcsóbban: ML07 Ennél viszont a gond, hogy csak pci-e 3.0 riser van benne, és a saját 4.0 riser adapterüket 64€-ért találtam meg Amazonon... kérdés, hogy más riser adaptert bele lehet-e tenni? -
Pista0001
addikt
válasz
barnam_ #64400 üzenetére
Ez a vga ma jött meg, még a 6650XT van benne. Ez sima 2 slotos, így a vga és az oldallap, illetve a vga háta és a TR ventije között is kb 1-1 centi van. Szerintem ez a 6750XT be se férne így, úgyhogy a szellős oldallappal se lennék előrébb, akkor is át kellene helyezni a vga-t.
Korábban át akartam építeni Jonsbo A4-be, de a tápnál elbukott a dolog. A Kolinkban el lehet lenni az sfx-l táppal, a Jonsboban viszont nem tudtam elvezetni a vezetékeket. Több szempontból jobb a Jonsbo elrendezése, de abba pl a 67 mm magas TR szerinte be se ferne, ha igen, akkor se kapna levegőt. A másik oldal is szűkösebbnek tűnik, oda meg a 6750XT nem férne be. A Kolinkban ha egyszerre mindkettő nem is fér el, legalább az egyik megoldható a másik kárára.
-
Pista0001
addikt
válasz
barnam_ #64383 üzenetére
Nálam van TR AXP120-X67 Ryzen 5 5600-on, hát, nem vagyok elájulva tőle. Mondjuk a ház sem a legjobb a szellőzést tekintve, egy Kolink Rocket Heavy.
A másik párhuzam, hogy pont ma jött meg az új vga ehhez a géphez...
Hosszra be fog férni, inkább a vastagság probléma, meg a nagyobb fogyasztás. 2,75 slot vastag, úgyhogy az üveg oldallap miatt nem maradhat a vga a nagyobb procihűtőnek helyet biztosító pozícióban, úgyhogy repül a TR. Van szinte mindenem vízhűtéshez, csak hely nincs. Házon belül legalábbis. Sajnos nem vagyok jól felszerelve, hogy készítsek a radiátoroknak és a pumpának állványt, hogy házon kívül elférjenek, , szóval esélyes, hogy kompakt vízre kell majd váltsak. -
Hanok
senior tag
válasz
barnam_ #64384 üzenetére
Van Silverstone Air Slimmer 120-am tud azért morgós lenni bizonyos fordulat felett.
Bár tudom hogy nem számít már de én bevállaltam volna az L12Sx77-et még ha drága is, de jobb vas nem nagyon fog készülni terrába, kiszolgált volna jó sokáig.. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
barnam_ #64352 üzenetére
Intel procit nem használok, de...
Noctua NH-L12S jó cucc.
IS-55-nek nézz utána alaplap és memória magasság kompatibilitás miatt. Arra mehet a 15-ös helyett egy 25-ös venti is (65mm), az jó lehet.
Annak van egy "kisebb" tesója, az IS-50X v3, arra is mehet 25mm-es venti (66mm), kevesebb benne az anyag, de memória és alaplap kompatibilitás miatt jobb.
Nekem is van egy olyan és a 83W-os átlagfogyasztás mellett számomra tetszetősen teljesített, lekorlátozott ventikkel, mini gépben.Nem tudom neked a max. 150W teljesítményű procid mennyire lenne terhelve, mert igazából attól függ...ugyanis ha átlag/folyamatos 100W vagy 150W kell, akkor nem tudom mi hűti le kényelmesen 70mm-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arena Breakout: Infinite
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest