- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TurboK0
tag
Ha már az Inter-Tech paneltáp szóba került, nekem is van egy 160W-os típus amit épp nem használok, ha esetleg valakit érdekelne jó áron.
Meg még vagy egy polcnyi más kacat is, épp ideje lenne feltenni apróra, de úgy vettem észre minél olcsóbb valami, annál jobban próbálják lealkudni a semmire.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63988 üzenetére
Bocsánat, nem néztem meg alaposan, valóban hibás a diagram. Tápoknál általában azok az 12V kábel ágak egyszerűek, egyik sor ez, másik sor az, aztán melyik marad ki nem számít (nyilván neked ott van a gyári tápkábel, le tudod ellenőrizni
).
#63992 Mclovin:
Tényleg, arról is csak jókat írtak reddit-en. -
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63985 üzenetére
Ott kezdtem, hogy írtam neki. Miután árajánlatot adott, azután kezdtem el nézelődni alin, hogy meg lehetne e ezt oldani máshogy.
Drága mulatság ez.
sasNAXO: Úgy érted azon pont jelzi, nem? Egyetlen hiba, hogy a gpu/pci-e -nél a psu oldalon a dupla alatti üres kéne legyen (különben hova kötöd a negyedik 12V-t...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63984 üzenetére
Alaplapi 24 pinnél az Y az ilyen feszültség szabályzás miatt szokott lenni (valahogy visszaméri talán a táp minden rendben van-e ha jól értem). Interneten ha rákeresel gyakran van fent hozzájuk rajz/diagram. Mondjuk ezen pont nem jelzi, a duplákat hova kéne kötni.
((Érdekesség, hogy a Corsair SF Gold szériánál még el lehetett hagyni a szabályzós oldalt mindenféle következmény nélkül, szóval ahhoz kényelmesebb kábelt készíteni.Platinumnál kell a táp oldalon mindkettő az Y-ból és (tudtommal) megfelelő helyre.))
VGA 8pinnél mindegyik olyan szokott lenni gyártó függetlenül, az egy "sense pin".
És ahogy BalageK és mpierre kollégák is írták van nagyon ügyes kábelgyáros aprón.
-
emiki6
veterán
Megnéztem hogy vannak a kiosztások a Seasonic PX750-nél.
- A 24 pin táp felöli oldala 10 pin + 18 pin. Mindkét oldalon van egy lyuk. A 23 pinből úgy lesz 27, hogy van 4 Y ér a 24 pin oldalon. A 4 Y ér ott van a nem moduláris tápomon is, szóval valami oka biztos van, hogy Y.
- A CPU kábel alaplapi oldalon 8 pin CPU csatis, táp oldalon 8 pin PCIE csatis. 4 12V, 4 föld.
- A VGA kábel mindkét oldalon 8 pin PCIE csatis. Mivel csak 3 12V van használva, ezért táp oldalon az egyik 12V ki van hagyva, ami egy ér "veszteség", így az egyik föld érintkező Y-os.Miközben írtam ezt rájöttem, hogy az alis, harisnyázott, crimpelt kábelből csak hosszabbítót lehet csinálni, tápkábelt nem (egyik vége mama, másik papa), szóval lehet megreked a project, mert nem vagyok biztos abban, hogy akarok én crimpelni harisnyás kábelt, pláne úgy, hogy crimpelőt minimum kölcsön kéne kérni.
#63983 HUN_Sector:
-
HUN_Sector
őstag
Kompakt, öblös, de meglepően pici itx ház. Jó minőségű, de igaz ami igaz, mindent csavarozni kell. Két sfx táppal (fsp, deepcool) néztem meg, a kábelhosszabbító mindegyiknél az előlap fele áll, így csak befele tud fújni a táp, kifele a meshen nem.
kábelmenedzsmentnek nincs hely. Rengeteg venti pozíció van benne, hátul, fölül is pakolható)
Nagyon szellős, toronyhűtőt is lazán fogad, marad is hely.
(Cm 212)(a fóliát még nem szedtem le)
-
válasz
HUN_Sector #63981 üzenetére
Van otthon egy LC Power házból való pico tápom. Délután mutatok róla képeket.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #63980 üzenetére
rakosogatom már itt egy éve a szekrény tetején, soha nem jutok el addig hogy felrakjam apróra, egy inter-tech a60-as házzal jött (talán)... a ház is megvan, de asztali 65 wattos 3400g cpu-val nagyon melegedett, így minden átköltözött egy chopinba.
100 wattot tud a paneltáp, a külső tégla 12v 5 amper (60 watt)
Tudok hozzá 100 wattos külső tápot is adni. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
sasNAXO #63978 üzenetére
Írok majd, megpróbálok kölcsönözni egyet addig.
Nem értek hozzá annyira, de lehet, hogy a házhoz járó paneltápnak volt kevés a 2 és 3A, vagy szimplán a 3A adapter rossz volt.#63979rxmiss
Tudom, lehet elég lenne egy 4A is, de úgy vagyok vele, ha ilyet adtak a házhoz, akkor ilyet lenne a legjobb találni, mert később esetleg ha a háznak más helye lesz, akkor mehet hozzá ez és akkor lehet eredeti rendeltetése szerint is használin -
rxmiss
aktív tag
válasz
sasNAXO #63978 üzenetére
illetve az mar csak szorszal-hasogatas, de nem kell ragaszkodnia 'csupan' 6.5A-hoz, afelett lehet akar 10A is, nem fogja megsutni a gepet
max a csatira kell figyelni, hogy ugyanolyan legyen (meg a polaritasra) illetve nyilvan kisebb teljesitmenyu kocka tud kisebb lenni, ami elony.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #63977 üzenetére
Megmondod majd mi sikerült? Nekem van egy olyan tippem, hogy a 3A táppal már mennie kellett volna, Asrock Q1900-ITX-nek elég volt a 12V/3A egy 3,5 vinyó mellett.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #63975 üzenetére
Heuréka, hosszas google képkeresés böngészése után megvan a jószág: LC-1360MI - Mini ITX case, amihez gyárilag egy LC75ITX - ITX power supply unit járt, 12V / 6,5A.
Már csak egy ilyet, vagy egy azonos értékűt kell levadásznom és győzelem. (az a 2A adapter hogy kerülhetett a gép közelébe, rejtély...)
Köszönöm mégegyszer mindenkinek!! -
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai
Gép közelébe nem vinném őket. Se az LC Powert.
+Külföldön vannak jó gyártók, megéri ott is szétnézni, például:
[link]
Köhömm. Megvédeném az Inter-tech-et, mert abban igazad van, hogy valszeg' matricáznak ezerrel, de pl. a NAS pico tápjuk kísértetiesen hasonlít az általad ajánlott RGeek egyik termékére.
Véletlen lenne? Aligha. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Talon1111 #63974 üzenetére
Most ahogy nézem neten, majdnem ugyanilyen lap házzal meg mindennel együtt egy 5A adapterrel jön. Megpróbálok keríteni egy olyat.
Köszi mindenkinek!
A dolog pikantériája, hogy aminek szántam project úgy néz ki nem fog menni már ezen a laponde mind1, max valami kis nas lesz belőle.
-
válasz
HUN_Sector #63970 üzenetére
Külföldön vannak jó gyártók, megéri ott is szétnézni, például: [link]
Ők gyártanak panel és pico tápokat is és szerintem elég jó minőség lehet. Na nem igazán konyítok az elektronikához, annyit látok, hogy minden kondi szilárd a tápon, ami azért tartós lehet, persze a tápegység sem csak a kondenzátorokból áll. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Strezi #63966 üzenetére
Sajnos semmi infóm nincs az előéletéről. Valahol találtam olyat, hogy ez lehet egy pico psu, az viszont 12V-ról megy, így lehet, hogy csak az A a kevés.
@ #63967HUN_Sector
Igen, lehetséges, de amígy nem tudom, hogy mennyi V kell, adiig lehet még nem próbálkozom össze-vissza
Próbálom túrni a netet, de ezen a panelon semmi infó nincs, és a házat se tudom beazonosítani.Btw, használ valaki itt ilyen Gigabyte lapot? Személyes tapasztalatok hasznosak lehetnek.
Köszi!
-
válasz
HUN_Sector #63967 üzenetére
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai
Gép közelébe nem vinném őket. Se az LC Powert. Gondolom a leggagyibb kínai licenszet megveszik, majd ráokádják a saját matricájukat. Ez így ebben a formában vállalhatatlan.
Gépházat meg olyan dolgot, amiben nincs elektronika, az említett két cégtől gondolkodás nélkül vennék, de tápegységet semmilyen esetre sem. -
HUN_Sector
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #63965 üzenetére
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai.
(tudok neked előkeríteni ha kellhet)10 wattos az alaplap Intel® Celeron™ J1900 procija. A fentieknek is vinni kellett volna. De azért jó tudni, hogy a legtöbb ultra mini gép is 65 wattos paneltáppal jön, így az a 24 meg 36 wattos paneltáp amit próbáltál lehet szűk keresztmetszet
-
Strezi
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #63965 üzenetére
Ezek nem 19.2 voltosak? Azaz laptop táp kell alá, nem 12V
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy GA-J1900N-D3V lapot egy házan, benne egy vékony tápegységgel és egy fali adapterrel (12V/2A). Sajnos így nem akart működni, de egy normál táppal igen.
Mivel semmit nem tudok a házról (semmi márkajelzés vagy logo nincs rajta), kérdésem az lenne, hogy milyen fali adapterek ajánlottak?
Összesen ennyit találtam a neten, hogy nekem is ilyen van a házban.
Próbáltam még egy másik adapterrel, ugyanúy 12V de 3A, azzal se ment. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63956 üzenetére
Milyen Seasonic tápra gondolsz? Google első találat egy Seasonic Focus SGX-500 volt, hagyományos Molex Mini Fit Jr. 4.2mm-es csati van rajta, pont mint egy Corsair SF-en (nyilván a kiosztás kérdéses, de a csatlakozó a "szokásos" - mint az alaplapokon).
Alin 5557 4.2mm 2x9 (vagy 2x5) kulcsszavakra keress, gondolom azokat nem találtad meg?Harisnyázottat nem raktam össze, alis szilikon kábelt használtam utoljára. Puha, könnyen hajlik, jó dolgozni vele a kis házakban.
-
válasz
flashpointer #63954 üzenetére
Tény, a 4060 a legerősebb a felsoroltakból, egyúttal a legdrágább... és min. kéne mellé egy i7-8700, vagy 9700.
A 90 fokos fordítóról mindig megfeledkezem, jó cucc az.
-
emiki6
veterán
Van itt aki rakott már össze harisnyázott kábelt alis alapanyagokból? (A kész kábelek árát sokallom.)
Crimpelt harisnyás kábelt már találtam, fogyasztó oldali csatit is, de seasonic psu oldali csatit nem tudom, hogy árulnak e.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Nirvanus #63951 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 8400 egy régi proci. Tehetsz mellé 3070-et is, akkor sem leszel sokkal előrébb, mint egy gyengébb kártyával. A GTX 1650 az, aholl FHD-n még csak 2% a bottleneck. (persze játéka válogatja, melyik mennyire gpu, vagy cpu igényes).
Viszont a 4060 overkill lenne véleményem szerint. -
válasz
RTX 4060-nál a PCIE 6pin tápcsatlakozóval is számolnod kell, valamint a ház USB és audio portjaival is ütközhet. Szóval necces.
RTX A2000 12GB most kapható aprón, garival, és biztosan befér... érdemes megfontolni szvsz, +10% OC mindegyikben benne van.
RTX 3050 6GB szintén befér, de teljesítményre kevesebbet tud, mint a fentiek. -
flashpointer
őstag
válasz
hat a gigabytenal elvileg 7mm-el tullog az adatlap alapjan de egyik gyarto a braket oldalfalatol adja meg a meretet masik meg a bracket elolrelogo reszet is beleszamolja ugyhogy vagy befer vagynem
kicsit le lehet nyisszantani a muanyag takaroelem hatso reszebol. Meg amugy a hazgyartok is szoktak par mm-t rahagyni mert nem csak be kell ferjen a hossza hanem be is kell szerelni. Szoval ha szerencses a csillagok egyuttalasa meg tancolni is tud benne.
-
Nirvanus
aktív tag
Egy gondolat bánt engemet...
Sziasztok. Eljött az idő, hogy a sokáig szolgáló GT1030-at leváltsa egy erősebb kari. Silverstone ML06E-be menne, ROG B360-I Gaming lapba, i5-8400 mellé (ezt is ápgredelném). A tápegység 600W-os Silverstone. Félek, hogy az RTX4060 nem férne bele hosszban (de az usb portok nélkül is vajon?) Kérdésem: adott gépházba milyen videókártyát ajánlanátok? -
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #63947 üzenetére
Nálam az 5600G felmegy 133W-ig, faltól mérve, és az is csak 65W proci. Ezt kicsit árnyalja hogy ezt csak a megerőszakolós tesztek alatt teszi, játék alatt nem, illetve ebből kb 20-30W az alaplap + perifériák.
Játék alatt sajnos nem mértem, de nem csodálkoznék ha ez is csak olyan ~88W-ig menne fel.8700G-vel van egy olyan apró bibi, hogy az IHS alatt sima hőpaszta van, nincs ráforrasztva. Tehát az Ivy Bridge óta jól ismert delid + folyékonyfém eljárással jelentősen javulást lehet elérni a hűtésben. Emlékeim szerint egy teszten olyan 15C-vel esett a hőmérséklet ha az IHS alá folyékonyfém került. Grafénos lapkával (vagy minek hívják azt, pl. a thermal grizzly kryosheet) is javul, csak kb fele annyit, úgy emlékszem.
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #63947 üzenetére
Szerintem mind a kék, mind a piros csapat gödörben van, difi talán az ásáshoz használt lapát méretében van - de tény, most biztos sokkal kevesebben tesznek a kékre.
-
HUN_Sector
őstag
A 11400 valami 65 wattos proci. Csak ellentétben az amd-vel, lazán fogyaszt 120-at is. A 11700f 130-ig kúszott.
A 8700g 65 wattos, 85-88 watt a max amit nálam eszik.
S mondanom sem kell, a létező legkisebb házak egyikében sem megy 75 fok fölé. Az biztos hogy jó ideig nekem nem fog kelleni megint intel. De most úgyis gödörben vannak, nem versenyképesek
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #63944 üzenetére
Az 5700X nagyon kis barátságos, nekem is az van.
De a 3900X ugye 105W TDP, 142W PPT volt és a két CCD-t vagy mit (ugye két 6 magos blokkból áll) összekötő interconnect asszem egy 8W-ot evett üresjáratban is, tehát más a fogyasztás. Azért azt hoztam példának mert ilyen 55-60 fok alatt ritkán láttam.
Előtte a 3600X, és utána az 5600X játszi könnyedséggel volt lehűtve. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63931 üzenetére
Nekem Ryzen 3900X volt NR200-ban rácsos oldallappal, nem rémlenek ilyen 95 meg hasonló fokok, pedig léghűtésen volt, egy Noctua NH-C14S alatt.
De mondjuk 60 fok körül volt az alapjárat... -
HookR
addikt
válasz
Az a CPU nem olyan, ami hűtéstől függetlenül mindenképp elengedte ebbe a tartományba a hőmérsékletet?
-
Crabface
senior tag
válasz
A légáramlás abban a házban nem jó, mert elöl tele panel van. Hátul volt 90-es venti, alul kettő 120-as, felül egy 120-as, toronyhűtő (cm 212 evo), a 11400 95 fokos volt.
Amikor víz + 90 +2*120-as alsó ventivel ment, akkor “csak” 90.
Ezert is adtam el a francba es azota sem ajanlottam senkinek...
-
2019 körül vettem a procit, az alaplapot meg a videókártyát. Minden más változott, de azok sem azért, mert szükséges beruházások voltak (a háttértárakat kivéve, mert azok kellettek), hanem mert inkább kíváncsi voltam, hogy mit tudnak, jobbak-e az elődöknél? Minimális volt a változás, inkább pénzkidobás.
Sokszor olyan dolgokra adok ki fejlesztés címszóval pénzt, amire nincs is igazából szükségem, de erre csak utólag jövök rá.
Szerk.: még az SFF gépek izgatják a fantáziámat, mert azért csak kevesebb helyet foglalnak, meg jól mutatnak, meg azért nem egy 20-30 kilós full towert kell tologászni jobbra-balra, de nem tudom, hogy akarjak-e még ezzel foglalkozni. Már kezdem unni a szerelgetést meg az alkatrész csereberét is, ahogy írod. Legyen itthon egy stabil gép aztán mennyen, többit lesz*rom. -
dugo_
veterán
válasz
Pista0001 #63933 üzenetére
Persze, az autó. Csak az álmok meg a valósággal kapcsolatban említettem.
Azért gyorsan bele lehet unni ebbe az alkatrész csere-berébe. Vagy csak én kapok bele mindig valami másba, ami fontosabb lesz. A gép meg ellátja a feladatokat azóta is.
8 év alatt ennyi történt:
G4560 -> i5-6500
1050Ti -> RX480 4GB -> 1030 -> 1660 Super
8GB -> 16GB2015-ben vettem egy 2010-es gyártású Thinkpad T500-at (2008-as hardver), 5 éve édesanyámnál van második gépnek, pár éve kezdte kevésnek érezni.
-
Francia91
veterán
válasz
Nekem jó volt benne a légáramlás, de más elrendezésű alaplapom és hűtőm volt, az közrejátszhat simán... És TG panellel, minden hőfok rendben volt terhelve is
A következő gép viszont a több HDD hely miatt egy mATX házba (CHIEFTEC CI-02B-OP) fog épülni
-
dugo_
veterán
válasz
flashpointer #63929 üzenetére
Én is azt hittem, hogy majd jól lekövetem a piacot, 2-3 évente teljes csere, aztán mindjárt 8 éves lesz a konfig, amiben a 7th gen Pentium "frissült" egy 6th gen i5-re.
Após ugyanígy volt az autóval, amit végül 20 évesen megkaptunk.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #63928 üzenetére
A légáramlás abban a házban nem jó, mert elöl tele panel van. Hátul volt 90-es venti, alul kettő 120-as, felül egy 120-as, toronyhűtő (cm 212 evo), a 11400 95 fokos volt.
Amikor víz + 90 +2*120-as alsó ventivel ment, akkor “csak” 90.
Nem szerencsés annak a háznak a konstrukciója. A jonsbo c6-tal fényévekkel jobb eredményeket értem el.
A tower 100 szintén zárt, azzal is, de az nagy mint a fene.
A minineo s300 esetén 11700 mellé már gallium kellett hogy ne főjön meg a gép, pedig az mesh.Ez nagyon nagyon soktényezős egyenlet
De most a chopin + 8700g alfa és omega, marad ez
-
Francia91
veterán
válasz
flashpointer #63929 üzenetére
Nyilván nem az a lényeg, de jobb, ha pl 95 fok helyett 60 fokon megy a VRM teljes terhelés alatt, több az esély rá, hogy kibírja, amíg le nem váltod...
Esetemben pedig más tészta, van otthon Socket 462-es (Athlon XP 3000+, HD3650 AGP VGA, 3x1 GB RAM), LGA 775-ös csúcskonfigom (Xeon X5472, Radeon HD6950, 8 GB RAM), mai napig hibátlanul mennek, és elő vannak szedve időnként retrózni
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #63927 üzenetére
Vízhűtéssel meg főleg alig kap valamit az alaplap, úgy elhiszem, hogy forrósodik. Sokan összeépítik vízzel, a házban nulla légáramlat, aztán jön a csodálkozás, hogy a VRM meg minden forrong...
Nem ítélkezek, nem ekézlek, ha ez jön le, előre is bocsánat, csak én a több mint 20 év gépépítés alatt azt tapasztaltam, hogy kell légáramlat a házba, és a CPU hűtő is optimálisabb, ha az alaplapra fúj, meghálálják az alaplapi komponensek -
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #63922 üzenetére
Cm nr200P-ben én 120-as vizet használtam felső radiátorral. Csak ehhez machinálni kellett a burkolattal, de van neki hely, csak le kell előbb hámozni a porszűrő műanyaghálót, majd a csavarozás után visszarakni.
De 25mm-es dupla venti nem fért fel nekem, beleütközött az alaplapba az egyik. Slimmel nem néztem
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #63923 üzenetére
Szerettem, nagyon jó kis gép volt, de szeptemberben meg kellett válnom tőle, kellett az ára másra, és mivel van egy erős laptopom, ez ment
Viszont a B450i Aorus Pro WIFI lapon a sokat szidott VRM nem ment 57 fok fölé több órás Prime95 alatt sem, ebben szerintem sokat segített, hogy a lapra és a VRM bordára fújta a venti a levegőt.
Én sosem gondolkoztam toronyhűtőben a korábbi tapasztalatok miatt, ismerősi körben is sok gépet építettem, amikor toronyhűtő volt az igény, rendszerint forrtak a VRM-ek, cseréltünk rendes Top Flow hűtőre, egyből 20 fokokat csökkentek a VRM hőmérsékletek, és a gép is ki tudta futni magát. NR200P-ben is számtalan lehetőség van top flow hűtőkkel, nem muszáj csak toronyban gondolkozni.... Felülre meg mehet slim venti 3D nyomtatott stiftekkel (én alulra is slim ventiket tettem, beállítva fix 450-es fordulatra mind a 4 ventit, és alulról húzta át a levegőt felfelé/kifelé a házból), és már nem kell nyavajogni, hogy a rendes 25 mm vastag venti nem fér el felülre
Az LGA 775-ös gépemben is egy Scythe Grand Kama Cross 2 hűtő van, nyomja csak rendesen a VRM-re a luftot -
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #63908 üzenetére
Nem kötelező az NR200P-ben kizárólag toronyhűtőt használni, én tökéletesen elvoltam a Big Shuriken 3-assal, ráadásul az alaplap is kapott általa bőven légáramlatot. De elég sok más, 120-as ventivel rendelkező top flow hűtő használható még az NR200P-hez, felülre meg mehet slim 120-as venti, nekem is úgy volt, és bármilyen hűtővel elfér slim venti felülre.
Tessék, alig venni észre, és biztos vagyok benne, hogy bármilyen hűtővel elfér -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #63913 üzenetére
Megvettem.
Megmértem és az alaplap aljától a TG-ig kb 162 mm a távolság.
A matek kijön, a ps120se 154 mm magas, a lapom a procival 8 mm magas: elvileg pont be kell férjen. Lehet hozzá fog érni, az nem fog érdekelni ezek után.
Hétfőn jön a cooler meg az atx psu bracket, azután tudok elkezdeni beköltözni és akkor kiderül hogy van e szórás a magasságokban - méréseimben és az alá szór e v fölé.
-
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #63912 üzenetére
Találtam amazonon full fekete phantom spirit 120 SE-t, az csak 154 mm, nem 155, mint a PA120SE. Hozzádobtam még egy atx bracketet, amivel ingyen lett a posta is. Szóval nr200p lesz.
-
mpierre
veterán
Elkészült a mitx barát, halk hűtésű - itt még passzív
- Arc A380 @ Zalman vf900. [link]
Azóta rájöttem, hogy nem sikerült megfelelően eltalálni a 4 pines csatit, így passzívban vitte a vga a vf900. Azóta ez a hiba orvosolódott. Idle 31°C gpu és 36°C vram fut, szalad.
-
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #63912 üzenetére
Tele van a reddit buildekkel, ahova befért a PA120SE vagy PS120SE és hozzá sem ért az üveghez.
Azt esetleg nem tudjátok, hogy mekkora a távolság az alaplap aljától az üvegig?
-
HUN_Sector
őstag
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #63908 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63907 üzenetére
Nem rossz, a baj csak az, hogy most vettem egy 750-es platina tápot.
HUN_selector: időközben amúgy rátaláltam az r/sffpc ház táblázatára, abból szűrögettem paraméterek szerint és néztem miket dob ki.
A z20 elég kézenfekvő lenne, de lejjebb akarok menni méretben amennyire lehet, még nyűglődök, aztán úgyis kialakul. Meg még megy az alkatrész adokveszek is.
Lehet beruházok a pa120se black-re és megkérem a budapesti nr200p hirdetőt, hogy had próbáljam ki befér e úgy és ha nem, akkor elvetném az nr200-at, utána ráérek kitalálni hogyan tovább, meg persze várni kell, hogy aprón mi bukkan fel, sok jó ház már nincs forgalomban.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
emiki6 #63902 üzenetére
NR200P-vel kapcsolatban: 154 mm-es cooler master hyper 212 vége és az üveglap között egy hajszálnyi hely sincs, nem hogy 4 mm. Az NR200 meg ugyanez, csak mesh panellel. Engedd el.
Házban mi az elképzelés? Lehet hogy ez volt, de akkor átsiklottam rajta. Legyen rajt üveg? Csak fém legyen? Mindegy? Álló, fekvő?
Méret nem számít? Pénz nem számít?
Méretbeli keretek vannak-e? (a tápot olvastam hogy atx legyen)Az a gond, hogy amiket te szeretnél, arra m-ATX házak szolgálnak. Szóval kategóriát kellene ugranod. Ha megnézel pl egy JONSBO TK-2 2.0 TG házat, nagynak tűnik, holott azok a méretek vannak ott, amiket külön-külön te is be akarsz szuszakolni. És még ez is csak 280 mm-es gpu-t fogad.
Vagy vannak az állítható házak, mint a PHANTEKS EVOLV SHIFT. De az meg a gigászi hűtődet nem fogadja.Az ITX ilyen hobbi, itt nem az alkatrészekhez veszünk gépházat, hanem a gépházhoz alkatrészt.
-
HUN_Sector
őstag
Ami itt a fenti hozzászólásokban gyanús, az ugyanaz a konstans elírás. Olyan szó hogy barley nincs (azaz van, de árpát jelent). Barely, na olyan van (jelentése épphogy, alig). És soha nem láttam angol szövegben ezt így elírni, nemhogy kétszer.
Szóval az a két reddites hozzászólás valószínűleg ugyanattól az egy n00b-tól jött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest