- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
válasz
AxBattler #63389 üzenetére
Tudom, hogy ez a platform nem hajt ki egy combos vga-t, de az elmúlt 25 évben sokszor csináltam már ezt, hogy előbb vga-t cseréltem és az minőségi ugrás volt. Egyszer csináltam fordíva, amikor egy P3-as platformról váltottam P4-re, de maradt a 8500-ös Radeon. Na az volt a rossz ötlet.
Annak idején például egy Celeron 300@450 mellől eladtam az S3 Trio3D + Voodoo2 kombót és egy Geforce256-ra cseréltem. Nagyon jelentős ugrás volt az akkor.
Nem úgy, mint ma, hogy egy 8 éves gépet még használni lehet a mai napig. Annak idején évente volt akkora technológiai ugrás, mint ma 4-5 év alatt.
-
Grave_444
nagyúr
Meshlicious SSUPD riserrel elérhető, ha valakit érdekel.
Szerintem elég jó áron. -
mpierre
veterán
válasz
zsoltee10 #63385 üzenetére
Az a proci sovány erősebb vga-hoz. Talán még egy 2060 mehetne neki, de az 160W már.
1060 6GB-t cseréltem 6600XT-re a fiam gépében. 120--ról 160W-ra, de vízhűtés van és ugyanúgy sf450. 5-6°C-t emelkedett a terhelt vízhőmérséklet ugyanazon ventilátor fordulat és átfolyás mellett.
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Gigabyte WF2OC 2 ventis 1060-as vga-t cserélném a Metis házban némileg erősebbre, de a többi hardver maradna. i5-6600, 16Gb ram, Corsair SF450 táp. Azt megnéztem, jól emlékeztem, hogy a tápon 8 pines táp csati van, meg fogyasztásban a 1060as 120W-ja fölé nem nagyon szeretnék menni. Cseréltetek mostanában vga-t hasonló körülmények alapján?
-
trog
tag
Van bárki aki az InWin B1be építkezett? Tetszett a chopin is, elsősorban tartaléktápnak vettem hozzá alzáról a b1et, de hogy leteszteljem a tápot át is építettem a konfigot, közben arra gondoltam megpróbálom kicserélni a procihűtő ventimet ha már szétkaptam és itt több a hely mint a chopinben volt.
A fenti ventije is meglepően halk ami húzza kifelé a levegőt, az egyedüli gond hogy másfél centi széles, a legtöbb 8 centis pedig 2.5es. Egy darab noiseblockert találtam ami méretben passzol és teljesítményre és hangerőre még jobb, jelenleg 6k körül árulják, de a hőmérsékletekkel nem volt eddig problémám, úgyhogy max majd ha aktuális lesz.
Sokkal könnyebb volt szerelni mint a chopint, az SSDk/laptopHDDk becsúsztatós verziója is kifejezetten tetszik,16k-ért tényleg jó vásár.
Fun fact: minden mod nélkül pont passzosan befér a 14 centis Arctic ARGB venti szerintem pofás a végeredmény: -
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #63380 üzenetére
A ventilátorok argb-sek, így lesz némi fény. Nem csillámpónis fényorgia, ha lehet, akkor csak fix fehér.
-
mpierre
veterán
válasz
Pista0001 #63378 üzenetére
Nos igen, de kellett a rózsaszín.
A fekete olyan snassz lett volna. A gép leendő tulaja teljesen odáig van, meg vissza. Úgy gondolta, hogy csak a ház lesz pink. Na, de a sötétített üvegoldallap sokat fog tompítani a megjelenésen...
De ott van helye. Általában én is hdd-t használok a sokszor írandó fájlok tárolására, de velociraptort. Ebbe a gépbe nem férne be a veloci, mert akkor nem fér be adattárolásra dedikált megoldás. Most nincs elfekvő 2,5-es 1TB hdd idehaza.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63377 üzenetére
A gyári kábelek elég lágyak szerintem, a hosszuk se vészes, a táp mellett elférnek a fedél alatt. Mondjuk nem rózsaszínek...
3,5-esnek pont a táp alatt van a helye, nem?
A Kolinkba szerelt gépben 2,5-es merevlemezt használok Users-nek és virtuális memóriának (van, aminek kell, hogy legyen, de nem hiszem, hogy használja 32 giga ram mellett), szerintem kapni fog a többi gép is egyet-egyet. A Chieftec IX-ben nem tudom még, hogy fogom megoldani, magas tető nélkül nem fér be az AXP90-36 fölé. A magas tető meg már nem nem 4000 forint, mint pár éve, ha egyáltalán kapható... Az A4-ben is még csak 1 ssd van, pont befér a másik helyre a hdd.
-
mpierre
veterán
válasz
Pista0001 #63372 üzenetére
Direkt a lehető legrövidebbre lett gyártatva a moduláris kábelezés. Sajnos a harisnyázott, rövid kábelek elég merevek lettek, emiatt volt nehéz a kábelezés. Leginkább a takaró felrakása. Ettől a mutatványtól kb úgy éreztem magam, mint az autószerelő, aki auspuffon keresztül cserél kuplungot.
Az ssd-t még nem döntöttem el, hogy bent marad-e, de a rövidre vett tápkábel miatt kb ez lesz a bekötés módja. Van bent m2 ssd is. Ezen csak az írástűrése (intel 520) miatt gondolkodom, mint temp és letöltés mappa tár. Még be kéne mókolnom egy 3,5-es hdd-t is, de az már csak hosszabbítóval fog működni.
rxmiss:
A vrm borda is "csíkos" lett, de azt takarja a procihűtőn lévő ventilátor. Szögben, szélességben ua az ezüst csík. Lásd lentebb. Így utólag nézve a dolgot, azt akár ki is hagyhattam volna.
Amúgy meg bocs a retinapörkölés miatt.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
KaqXar19 #63374 üzenetére
CL32-es ramjaim vannak, talán 28 a piacon a leggyorsabb.
(Időzítés/Freki) * 1000 = ms
Jelen esetben (32/6400)*1000= 5 ms válaszidő
Ez korábban 4,7 volt.
Ez a nyers erőtesztekben ad pár száz pontszám különbséget.Az FPS már másképp van számolva. De ott meg a 6200 Mhz feletti ramoknál nincs változás.
-
sasNAXO
aktív tag
HDPLEX pico aprón, ha esetleg valakinek...
-
KaqXar19
tag
válasz
HUN_Sector #63373 üzenetére
6400 alacsony idozitessel nem jobb, mint 7000 CL mittudomen 40?
-
HUN_Sector
őstag
Ha esetleg lesz majd más is ebben a 8700g cipőben:
A legújabb chipset frissítések után a 7000Mhz-es ramokkal a gaming folyton crashel kb 10 perc után. 6400 Mhz-en stabil (elvileg itt már nem jár fps különbséggel) -
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63370 üzenetére
Nálam is SF450 van a megépített Jonsbo A4-ben, nem volt gondom a kábelezéssel, meg úgy általában a táp környékével.
A másik A4-be szerettem volna a B550/R5/RX6650XT gépet átköltöztetni, de a Silverstone SX500-zal 2 problémám is akadt. Egyrészt a ventilátor rácsa nem a burkolat anyagából van, hanem külön drótrács, ami nincs síkba sűllyesztve. Emiatt nem lehet úgy beépïteni, hogy a VGA kamra felől szívjon, ami ennél a háznál szerintem a logikusabb. Másrészt SFX-L. SF450 szerű puha kábelekkel talán ez nem lenne gond, de baromi rideg szalagkábelei vannak, így annak a bekábelezése már tényleg szívás, fel is adtam. Sokkal jobb háznak tartom a Jonsbo A4-et mint a Kolink Rocket Heavy-t, de utóbbi SFX-L kompatibils, maradt abban a gép.
Az SSD-t az előlap felől akarod kábelezni? Én az alaplap felől csináltam 20 centis SATA kábellel.
-
mpierre
veterán
A Jonsbo A4 táp takaró lemeze valami rémálom. Az sf450-et alig lehetett bekábelezni, leginkább a 24 pin volt gyalázat. Na de hogy a pink se maradjon le, íme egy adag mályvacukor:
-
HUN_Sector
őstag
Na, befejeztem a projectet. A PLA rideg, törik, mintha muszáj volna és a gépem sem egy űrtechnika.
Ez telt belőle:2 db 50x*50*x10 mm-es duál 3 pines noiseblocker blacksilent házhűtés venti (semmi hangja, mehet 100%-on). Készítettem nekik egy felfogatót.
1 darab 92mm-es noctua slim cpu venti. Készítettem ennek is felfogatót, tüskével rögzül a venti a keretre, a keret meg karmokkal a bordára.2 részletben kellett megcsinálni, mert egyben nem fér fel a nyomtatóasztalomra. Bepattintósak az elemek, ragasztani szerencsére semmit sem kellett.
40C fok az a belső hőmérséklet, ami eddig 45 volt. (mesh panel fent, windows és pár program fut)
Fura mód a cpu venti ugyanazon fordulatszámon halkabb lett, amint a házhűtő pinekre rácsatlakoztattam ezeket. Van valami error az alaplap tervezésében.
-
mpierre
veterán
ZF-12025-PINK. Még nem kapcsoltam be a gépet, így nem tudom mennyire lesz zavaró. Eddig tudatosan kerültem ezeket a csodákat.
-
mpierre
veterán
Tovább épült a csajos gép:
Erre még rákapcsolom a rgb-t, ami a ventiken van, kész a csillámpóni.
- Ha jól mértem, akkor pont 7 mm marad a procin lévő hűtő koptere és az oldallap között. nos levegőt nem sokat fog venni. A nagy rózsaszín lapátos alatt thermalright axp90-x53 lakik.
- Valaki rakott már össze ilyen argb csodát? Egy alaplapi csat hány darab ventilátort bír el? Van 3-as elosztó. (Az már csak szépészet, hogy a ventilátor kábelei fehérek, míg az argb elosztó fekete...)rxmiss: Hdd hűtésre ellenben teljesen megfelelt.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63361 üzenetére
14mm vastag 120-as lezárt tetővel, az általam nyomtatott tartóval, alacsonyabb ramokkal kb 35 fok.
(rá tudom helyezni simán a ram tetejére a szélét de ferde, meg nyomja a ramot, így nem erőltetem.)Sebaj, gyakorlatnak jó volt. A két meglévő noiseblockerből most csinálok ssd-re szerelt duál gépház hűtést.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63358 üzenetére
Hű. Mondanám, hogy lehet a borda a szűk keresztmetszet, de nem tudom, mert ugye 120-assal próbáltad, bár ha jól értem nem lezárt tetővel.
Esetleg lehetne rakni NA-FD1 (vagy bármilyen 3D nyomtatott) tölcsért fölé, hogy garantáltan friss levegőt szívjon, illetve ugye létezik AXP90-X53 is.
Valamint létezik 100mm-es Thermalright venti is, csak tudtommal kb. beszerezhetetlen. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63356 üzenetére
Akartam mondani, hogy 10x10-esből van vékonyabb. Asszem nekem is akad itthon egy régi Scythe.
Bár (régi) emlékeim szerint alig volt légszállítása ennek is. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63357 üzenetére
Fent volt a gyári thermalright venti. Hulladék, jól hűt de zajos. Felraktam rá egy slim 92-es noctuát. Na ugyanolyan zajos, hőfok ugyanaz. (rogyásig van a szekrényem noctuákkal, de amilyen megdöbbentő volt anno a LP 92 coolerjük az első chopinomnál, mostanra annyira beleszürkültek a mezőnybe)
Ezért próbálom most megcáfolni valahol a fizika törvényszerűségeit. Ez a noiseblocker rettentően alulértékelt és kenterbe veri az összes nagy gyártót. Csak az a fránya statikus légnyomás. Márpedig alatta bordák vannak, ezen kéne átpréselnie magát a levegőnek. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63356 üzenetére
Amúgy milyen ventit cserélsz? A gyárit, vagy már esetleg egy Noctua A9x14 volt rajta?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63355 üzenetére
Áh, 7000 mhz-en pörgetem, nem merek ilyet csinálni. De köszi a kisördögnek a válladon
DE MEREK MÁST!
Emberek, bemutatom a 10 cm*10cm*1 cm cpu "quatro" hűtőventilátorokat!
(egyelőre csak 2 db van)
Bányásztam a ventik között és megtaláltam ezt a két régebbi noiseblockert. 11,3 cfm a légszállítása egynek. Ez az 50 mm*50mm-es és 1 cm vastag venti olyan halk, hogy ha megy, a fülem mellé téve sem hallom. 4 darab együttes légszállítása meg 45 cfm, ami hozza egy 92mm-es ventijét. 3 pines, szóval a PWM mint olyan max átalakítóval - ha van.
Kapna egy 10*10-es keretet (sőt, már meg is van, csak rögzítő lyukakat kell rá tennem.
2x2 ebből felmenne a keretre és akkor összesen 4 ilyen hűtené a hűtőbordát. Max fordulatszámuk mellett a 20 dB-t sem érik még el.
A statikus légnyomás az alacsony - 0.51, ebben bizonytalan vagyok hogy milyen hatásfokot érne el. Vélemény?Azt hiszem új hülyeséget találtam magamnak.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63354 üzenetére
Disclaimer: nem vállalok semmi felelősséget a lent írtakért.
Nem kell lecserélni a ram-ot, meg kell nézni hogy van rögzítve a heatspreader a ram -ra, majd elő kell venni a hajszárítót és annyira felmelegíteni a heatspreader-t, hogy elengedjen alatta a ragasztó, és szép óvatosan leszedni a heatspreader-t. Nekem is így van Kingston Fury Renegade borda nélkül a proci venti alatt. -
KaqXar19
tag
válasz
HUN_Sector #63352 üzenetére
slim 12?
-
HUN_Sector
őstag
Konklúzió: Chopin max keret összes opció végigvizsgálva. 120 mm-es venti befér, ha sima ramok (33-35mm) vannak a gépházban. Amennyiben legalább 43mm-es hűtőbordás ramok mint nekem (nem túl magas), akkor felejtős. (hála annak a rohadt beugró pöcöknek a fém mesh háló kihúzó fogantyújánál - pedig a belső tér elég lenne. Elcseszett egy design.
Pedig a 120-as venti annyira jó, halk, erősen hűt...
Megy vissza a 92mm. Viszont nem fogok sz@rakodni többet kallantyúkkal, a 92-es kap egy ilyen csöves rögzítőt:
Aztán várom türelmetlenül a Jonsbo T6-ot. -
Valaki keresett zsebre vágható, kijelzős mini PC-t... hát tessék:
MOREFINE M11 - 7", N200, 16GB, WiFi 7, BT 5.2, $399,-tól. -
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #63347 üzenetére
One 2 sf-nél fn+esc a 0. A hármasnál átvariálták?
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63336 üzenetére
ott a 0 az esc helyén mi az h nincs 0
bindeld át és kész (qmk/via/sajat szoftver?)
-
-
Horvi
őstag
válasz
mpierre #63340 üzenetére
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy milyen festéket/alapozót használtál ehhez? Illetve hol szerezted be? Kéne fém alkatrészeket festenem de egyelőre csak ilyen barkácsboltok jutottak eszembe, hogy ott lenne érdemes festéket venni.
Gondoltam rákérdezek hátha tudsz valami megbízható szakmai boltot. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #63333 üzenetére
Hú, akkor kell szereznem egy olyan matricát az RTX 3070 Eagle-re mielőtt eladom..!
(Nincs esetleg SFF Ready Plus? Ami jelzi, hogy még a Dan A4-SFX-be is befér?)
-
mpierre
veterán
Az öreg rx 570 pulse itx is átlényegülve, frissen padozva és pasztázva:
Már csak az utolsó alaplapi borda hiányzik és rakható össze a gép. -
TurboK0
tag
A C6 ITX-nél az sfx táp keret nem pont középen van hanem picit balra tol, de még mindig úgy hogy a ház közepéhez képest.
Amit belinkeltem, azt szerintem rá lehet csavarozni az előlapi síneket tartó csavarra is, tehát majdnem az oldalfalig ki lehet tolni a tápot. Csak egy centi a különbség, de nagyon sokat számít, mint ahogy a szomszéd felesége is mondani szokta. -
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63329 üzenetére
javaslom használd a számsort rendesen (azaz 0 a 0) magyar kiosztas szerint és a layer váltás gombot rakd a capslockra. azaz ha escet akarsz nyomni akkor capslock+0 , f1-12 meg capslock+1-12.
én ezt nagyon jól megszoktam .
modolt keychron q2 knob iso van nekem.másik: engem multkor leszóltak mert beírtam, hogy eladó a formd t1-em
-
HUN_Sector
őstag
Hardverapróra felraktam egy garis itx alaplapot (socket 1200, z590-es chipset), ha valakit érdekelne. (meg felkerült egy hozzá való i7 proci is)
-
TomiLi
addikt
Van egy rendelésem (Bestmarkt):Asrock B650i Lightning - 77.180.- 3év garancia. Még egy napig át lehet venni, amivel én nem élnék (mégsem). Hátha valakinek kapóra jön. Írj privátot, szívesen átadom
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63329 üzenetére
Jobban rá kell nyomni, vagy meghúzni a ház csavarokat.
Nálam Silencio 352, "Maximum Compatibility - CPU Cooler Height155mm"
Hűtő: Brocken 2, 165mm. -
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #63325 üzenetére
Ahogy lentebb is írták, Ducky one mini 3
Nem tudom megszokni a 0 hiányát és a funkciógomb létét, de már marad, drága volt.
Na, Chopinhoz nem jó. Egyébként nagyon faszán összeillik, de a chopin mesh pont belelóg. Így ma reggel újraterveztem, most nyomtatom az új tartót. Megemeltem egy mm-el (így elvileg még jók kell hogy legyünk, meg lejjebb és beljebb vittem 6-6 milliméterrel a ramok fölé. A karokon a bújtató gombok hosszát meg megnöveltem 1-1 milliméterrel a jobb ragaszkodás érdekében.
Egyébként most fent van a radiátoron a 12 cm-es acrctic ventim, a mesh panel a gépházra csak rá van téve. Sokkal sokkal sokkal halkabb mint a 92mm-es thermaltake és a hőfokok 5 fokkal alcsonyabbak. Szóval ezt várom majd élesben is. Egy kiló pla csak a chopin teszthez lett rendelve, úgyhogy nem adom fel
Kb 2 óra és jön a 2. teszt. -
viperabácsi
addikt
válasz
hegegabi80 #63325 üzenetére
Gyanítom DUCKY
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63322 üzenetére
Ez az amihez nem értesz?
-
zed1983
őstag
válasz
Ez nagyon jó lett így
Kíváncsi vagyok a tesztre. -
hegegabi80
addikt
válasz
Tényleg szuper lett így ránézésre. Milyen billentyűzet az ott az asztalon?
-
válasz
Vagány lett.
-
rxmiss
tag
válasz
szep lett!
valaki mintha irta is volna h igazibol a ventiknel a szelsebesseg a lapatok vegeinel a legnagyobb, szoval pontosan kozepre tenni nem erdemes, hacsak nem a vrm/memoria/ssd/stb hutese a cel. jo esellyel jobbak lesznek a cpu homerdekleteid, ha pl ket oldal illeszkedik a bordahoz es masik ketto log tul jobban. -
HUN_Sector
őstag
Egész nap terveztem, újraterveztem, nyomtattam. A chopin alacsonysága is feladta a leckét a megengedhető anyagvastagságból. (2mm marad a mesh panelig)
A tartókarok pattintós kivitelűek, a keret karmokkal csimpaszkodik a bordára.
Íme a thermaltake axp-90-x47 full 92 to 120mm átalakítóm.
Gyönyörűen illeszkedik, életem első tervezése.Pár mm holtjátékot hagytam a bordán ha mozgatni kéne az egészet, reggel letesztelem rámegy e a fedél (eredetileg csak elcsúsztatott 120-as ventivel lenne használható)
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #63316 üzenetére
Én erről beszélek: B650I AORUS ULTRA
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #63318 üzenetére
És akkor rakjunk melléjük egy nem SFF-Ready nvidia rtx 3080 founders edition-t (285 mm x 112 mm x 40 mm).
Szerk.: OFF... -
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63316 üzenetére
ja nekem is ez a b650i van, nekem kéne rá még egy ssd slot de hát ez van. ez a legolcsóbb elérhető és tud pbo
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sasNAXO #63280 üzenetére
Ez az SFF nem a megszokott SFF.
Ez kérkelalássan nVidia SFF-Ready! Akkorána kkell lennie, amekkorának ők akarják!
Merthogy csináltak egy ilyen SSF-Ready badge-et, amit rá tudnak paskolni a 151mm-nél nem magasabb, 304mm-nél nem hosszabb és 50mm-nél (2.5 slot) nem vastagabb kártyáikra. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63314 üzenetére
A lapra még várok de Asrock lesz. Azért magasabb órajeleken ahol instabil/elszáll a cucc hiába lehet kattintgatni, ott macera a beállítás.
Változó mi gyorsul, 6000-6400 felett már alig van előny gpu oldalon is, de ha még van és esetleg simán bírja akkor miért ne?
Cpu oldalról 90%-ban biztosan előnyösebb a szinkron 6000-6400 + alacsonyabb késleltetés mint akár 8000 környéki aszinkron ram. Csak a gpu-nak tesz jót a minél nagyobb sávszélesség, akár a késleltetés árán is. A másik oldalon meg ennek ára van. Nomeg a gpu sem gyorsul a végtelenségig a ramtól. -
HUN_Sector
őstag
válasz
zed1983 #63315 üzenetére
Kazynál nem az Alaplapok/ITX lapok között találod meg, hónapok óta rosszul van feltöltve:
Gigabyte B650i AX
[link]
68700ftIlyen van nekem is. Egyetlen hibája, hogy az usb 3.0 tűcsatlakozó nekem gyárilag lejárt. Egyébként fain kis lap. (meg nem designos az IO backplate, de azt úgysem nézegetjük)
-
zed1983
őstag
Skacok!
Picit feljebb kell vinnem a keretet az új ITX vásárlásnál.
Az Asrock a620i lightning alaplapot kifizetettem a Kazynak, majd pár napra hívnak, hogy nem beszerezhető, válasszak mást vagy visszafizetik a pénzt. Ok, mi az ami AM5 és ITX?Gigabyte B650i Aourus alaplap 114K
Szerintetek ez milyen?
Használ itt ilyet valaki? Az a bizonyos Asus b650i ROG Strix coil whine jelen van itt is?Köszönöm szépen!
-
sb
veterán
Csak célzom... aztán max mellémegy.
Értsd: van egy próbakitem, 6000-es ami elvileg tudhat 7000+ -t (ebben van 10 perc keresgélésem fórumokban), meg egy 7000-es, amit igen olcsón sikerült beszerezni. Szóval se nagy felárat nem ér nekem, sem hosszú állítgatást amit írtál, ha ez lesz akkor goto 6000 (vagy amit az IF/MC bír és annyi).Egyrészt "rá vagyok szokva", eddig is 4000/2000 ill. 4200/2100-on ment 1:1-ben a 4650G-m, 5600G-m.
De ez csak azért volt mert viszonylag egyszerű volt belőni: megfelelő chip, az APU-k jól bírják az ilyen tuningot, setupot meg találtam gyorsan jót (CB fórum pl.) amivel kb. 4-5 körből megvolt a beállítás. Ja és jó lap bios... volt anno amivel állítgattam jobbra-balra de sehogy nem volt stabil, ráadásul minden minimális szar állításra jöhetett a bios reset. Akkor rövid sz***s után nem is foglalkoztam vele, majd jött egy olyan bios amivel a fenti, 4-5x 10 perc állítgatással megvolt a végeredmény.
Tesztek alapján amúgy nincs sok előnye valóban, tisztán grafika oldalról sem mondjuk egy 6000/6400 szinkron vs 7000-8000 aszinkron beállításnak... szóval ez tényleg inkább passzió, az meg addig érdekes amíg jópofa. Szenvedni nem fogok vele.
@TurboK0
Köszi, ez nem rossz. Egyelőre csak a szokásos tapogatózás ház ügyben, nincs eldöntve mi legyen csak érdekel mit bírhat pontos méretekben a C6 ITX. ATX táppal is volt némi reményem ránézésre (persze csak elbarkácsolva középről a tápot), de jobban utánaszámolva ez tök esélytelen, 43mm a ram, alatta slot+lap+távtartók. Az ATX táp 150mm a ház pedig 202mm. Kívülről.És még rátenni se kéne direktben a tápot a ramra.
Akkor lehet, hogy más lesz az irány... vagy mégis átgondolom az SFX-et. (Amúgy a C6 ITX-ben az SFX felfogatás ránézésre nem tűnt középen lévőnek, csak az ATX. De csak kép alapján, szemre mondom.) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63311 üzenetére
Amit fent linkeltem, most 70.000 alatt is van már, és többet tud mint a 1st gen. ender 3 -am. Ahhoz képest, most megnéztem, az a 6-os egy luxusnak néz ki.
Nem egy kategória.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63309 üzenetére
Nekem egy régi ender 3 van, most ha vennék, szerintem ezzel lenne érdemes kezdeni.
Amúgy nagyon jó vele mindenfélét nyomtatni, az ITX konfigokhoz is nem egyszer nyomtattam már részeket. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63308 üzenetére
máris újratervezés van
De ebben legalább a leg alapvetőbb dolgokat hellyel-közzel átlátom, egy freecad-re nézek mint borjú az új kapura. (jó, erre is)
Kellett nekem kicsi 3d gépet venni. Itt minden nehezebb mint nagyobbal.
De ez de ja vu - ld. ITX-ben sem egyszerű az élet, mindenen machinálni kell
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63307 üzenetére
Tinkercad nagyon jó, először (mint minden) macera, de nagyon jól bele lehet jönni idővel.
-
HUN_Sector
őstag
Egyszerűbb lenne az életem ha nem egy 10x10 cm-es nyomtatóterülető 3d nyomtatót veszek, vagy ha csak értenék a 3D nyomtatáshoz és/vagy a modellezéshez - nekem a gyerek programok is bonyolultak.
De egy délelőttöt rászánva tinkercadben összegányoltam valamit, ami remélhetőleg a thermaltake axp90-x47 bordájára akasztva képes lesz a 92mm helyett egy 120 mm-es ventit megtartani.
Nyomtatja.... kíváncsi leszek mi sül ki belőle -
Dapro
senior tag
-
rxmiss
tag
semmi extra, csak halokartya-csere
-
TurboK0
tag
C6 ITX-el nem tudom mi a helyzet, de a sima C6-hoz ha veszel egy ilyen keretet:
https://vi.aliexpress.com/item/1005007159261912.html
akkor azzal majdnem ugyanott tartasz.
Annyival lesz gyengébb, hogy hátulra ventit csak a házon kívülre tudsz helyezni gumipöckökkel, és a táp kábelt be kell húzni a gép belsejébe (előny ha van 90 fokos táp csatlakozód). Cserébe viszont lehet használni matx lappal is, feltéve hogy sfx tápot használsz és a memória nem otromba magas. A C6 ITX-hez járó táp keret sajnos középre igazodik ezért matx lappal egyáltalán nem használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest