-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
válasz
KaqXar19 #63374 üzenetére
CL32-es ramjaim vannak, talán 28 a piacon a leggyorsabb.
(Időzítés/Freki) * 1000 = ms
Jelen esetben (32/6400)*1000= 5 ms válaszidő
Ez korábban 4,7 volt.
Ez a nyers erőtesztekben ad pár száz pontszám különbséget.Az FPS már másképp van számolva. De ott meg a 6200 Mhz feletti ramoknál nincs változás.
-
KaqXar19
tag
válasz
KaqXar19 #62148 üzenetére
lehet megis csak elhajlok a DC tap fele es egy ASROCK N100DC-ITX lesz belole, ha.
ha sikerul valami risert talalnom, hogy el tudjam fektetni 90°-ban es egy kicsit eltolni hatra, hogy valahogy befaragjam a chopinba mondjuk ezt a pcie kartyat:
TRENDnet TEG-10GECSFP PCIe SFP+az a terv, hogy valamilyen flexibilis riserrel pozicionalom az adaptert ugy, hogy itt
vezetem be neki a kabelt.valahol van egy NR200-hez kapott riser, megkeresem, hatha hajlik annyira, bar ugy emlekszem az eleg merev.
van otletetek milyen riser lehetne jo?
-
sb
veterán
válasz
KaqXar19 #62148 üzenetére
Szvsz a 2.5G LAN nehéz ügy. Sajnos desktopon valahogy ezeket lespórolják, pedig a lapok *** drágák lettek. Most nézegettem végig, hogy minipc-n egy rakáson nemhogy 2.5G (meg USB4-ek, PD, DP...), hanem dupla 2.5-ös megoldások vannak. Persze azok meg NAS-nak nem alkalmasak, 1x2.5"-on felül max M.2-esek férnek még el.
-
válasz
KaqXar19 #62144 üzenetére
Írhattál volna bővebben, pl. felhasználást, milyen célra szeretnéd, stb.
ASRock Deskmini B760 kapható idehaza, 2.5G Realtek Dragon (RTL8125BG) LAN-al.
Ebbe veszel (és alulfeszelsz/lekorlátozol) egy 35W-os CPU-t, belemegy 2db 2.5"-os HDD + 2db PCIE SSD, és kész is vagy.
Ja nem, ez DC tápos... hát akkor passz. -
TurboK0
tag
válasz
KaqXar19 #62144 üzenetére
N100-ból tudtommal nincs 2.5GbE alaplap, kivéve a kínai csoda "nas motherboard"-okat.
Olyat viszont lehet, hogy Asrock N100M lapon az extra PCIE foglalatba teszel egy 2.5GbE kártyát, habár az megdobja a fogyasztást pár wattal.Illetve itt még írtak egy ilyet:
https://forums.unraid.net/topic/98070-reduce-power-consumption-with-powertop/page/25/
- Intel i3-13100
- ASUSTeK COMPUTER INC. Pro B760M-C
I am able to achieve approx. 15-17 W in Idle with HDD spinned down.
With spinned up HDD consumption is around 20-22 W.... de ezen is csak 1gigabites háló van. Viszont ebből kiindulva talán lehet nézni valami más B760M lapot ami 2.5GbE-vel jön, és nincs rajta annyi periféria ami felnyomná a fogyasztást.
Azt vedd figyelembe hogy a mostani 2.5GbE vezérlők nem annyira kiforrottak, a Realtek és az Intel vezérlőre is hallottam panaszt. Aquantia vezérlőt meg nem nagyon tesznek alaplapra (külső kártyán viszont elérhető).
-
rxmiss
tag
válasz
KaqXar19 #59720 üzenetére
hat en ugye semmivel, mert nalam hagyomanyos(abb) atx tapegysegrol megy, de gondolom egyreszt a sokszaz wattos 12V-os szerver tapegysegekkel is meg lehetne oldani (tipikusan 1U, eleg hosszu, hangos mint a fene es ket hatalmas keses csatija van), masreszt pedig egy hagyomanyos 230V->12V tappal is, ha biggyesztesz a vegere egy 8pines csatit (talan meg egy 300W koruli LED tap is jo lenne).
de csak saccolok, nem neztem utana.
-
PROTRON
addikt
válasz
KaqXar19 #57941 üzenetére
Ez biztos info?
Mert akkor eléggé inkorrekt tőlük hogy az egyes egységek weblapján ez az info szerepel a duties and taxes-nál:
"
If your delivery address is in the EU, you can choose "Free Shipping" regardless of the warehouse. If the order is shipped from a warehouse in Hong Kong, the goods will first be sent to a German warehouse and then forwarded to you, all costs are already covered by the seller.
"
Itt egy egész EU-t írnak, nem szűkítik le.szerk.:
Most ránéztem a ship-terms oldalukra és ott tényleg egyesével fel van sorolva minden európai ország EU belül és kívül...magyarország (igen, szándékosan kismegűvel) nincs a felsorolásban.Bajszos népünk győzni és mert mindenkinél jobban teljesítünk! : @
-
Rick4
félisten
válasz
KaqXar19 #57920 üzenetére
Van egy 3 kilós vastagfalú acél házam, igazából nem lesz vele semmi, ez olyan lanpartyra hurcolós, vagy házbontós kaliber, nehéz benne kárt tenni, talán egy camouflage minta jót tenne a dizájnnak, esetleg egy kis katonai láda jellegűre fel lehetne hozni, de nincs mégse tervem vele.
Tele brutál merevítésekkel, és olyan anyagból van, hogy bármit kibírna, simán rá tudok a 125 kilómmal állni. Az előlap konkrétan 4mm vastag, szóval még golyóálló is!
-
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KaqXar19 #56675 üzenetére
Nyilván nem a táp miatt írtam, hanem alapból a gépház kialakítására.
Ránézésre jóval több hely van alul. [link]
A jelenlegivel hasonlítottam össze.Megjegyzem.
SF450 volt, de szerintem gyári hibást fogtam ki, mert egyfolytában zavaróan hangosan üzemelt. Nem gariztam, mert volt, aki elvitte ennek tudatában és használta, szóval passz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest