- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
FM2+-os lapba van most valami 4magos bestbuy proci?
-
gianni85
veterán
Na tápcserét letudtam (fáj a szívem a V450 miatt). Lehet már tudni, hogy mikortól lesz a Node 202 elérhető?
-
Goose-T
veterán
Szerk.: sőt, még számok nélkül is kapható!
-
tthom
senior tag
Itt többen építettek már házat.. Nincs valakinek elfekvőben 4db 15x15x15mm-es kockája? Akár műanyagból, akár alumíniumból, a lényeg, hogy tényleg egyforma kocka legyen.
-
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #27891 üzenetére
Így, hogy kapható a Zalman, szerintem nem nagy érvágás.
A 350W-os változat (Zalman - Chieftec) árai között is minimális a differencia, ráadásul nem egy helyen a Zalman még olcsóbb is...szóval ha kapható lenne a 450W-os Chieftec, akkor se biztos hogy olcsóbb lenne a Zalman-nál. -
mrbig25
őstag
válasz
gianni85 #27888 üzenetére
Itt egy teszt a 450-es Chieftec-ről.
Van benne egy grafikon a venti fordulatszámmal. Látható, hogy idle nagyon halk cucc és csak ~200W-os terheléstől kezd el drasztikusan fordulatszámot emelni.
Az általad említett 4770S + GTX970 páros pedig nem eszik ettől többet átlagos felhasználás mellett.A BeQuiet SFX 350 nagyjából ~1100rpm-en megy idle...csak hogy legyen valami támpontod.
-
gianni85
veterán
válasz
shteer #27887 üzenetére
Ennyire lettem volna kíváncsi.
Most egy Gold V450-es CM van a gépben, nyilván más szint, de a hardverekkel (4770S + GTX970) ez is elboldogulna. Terheléses hangjára lennék még kíváncsi, de csak nem gáz. Az első szériás BeQuiet SFX Power 350-hez volt már szerencsém, azt teljes terhelésen egy Giga Windforce 3 hűtő túlsüvítette.
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
ÓÓÓ a fenébe Fractal Design, addig nézegetem a Node 202-est, míg a végén elcsábulok.
és akkor cserélhetem a tápot is
-
Vesa
veterán
válasz
tupacamaru #27881 üzenetére
Akkor megnyugodtam, mert van egy egyébként számomra tökéletes ház, csak a táp miatt kissé aggódtam...
Köszönöm neked is! -
Vesa
veterán
válasz
radi8tor #27877 üzenetére
Értem...És nem fog ez így leégni, vagy instabilitást szenvedni a rendszer?
Így néz ki a táp, van ott egy +4pines csatlakozó, esetleg az bedugható mellé? Vagy az más? :-) -
radi8tor
MODERÁTOR
Persze, rá lehet dugni átalakító nélkül is.
-
Vesa
veterán
20pines paneltáppal (60w), van esély meghajtani egy 24pines Intel D510MO Atomos lapot? A teljes load max. 45watt lenne elvileg.
-
flashpointer
őstag
Volt már valahol hogy ez a fractal core 500 mikortól lesz kapható?
-
saturn27
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a chieftec ix-03b 90w-os tápja elbírná-e a következő konfigot:
asrock h81m-itx
intel celerong g1820
4gb kingston hyperx ddr3
120gb kingston hyperx furyHajlok az igen felé, különösen azért, mert kis irodai gép lenne, így nem lenne szénné terhelve, de biztos ami biztos alapon mégis megkérdezem.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #27855 üzenetére
Az Intel Flex Memory-ra gondolsz? Olvastam már erről. A kisebbik memória modul méretéig a mellette levő nagyobbat együtt tudja használni kétcsatornás üzemmódban.
Ez megnyugtató ha így van. -
burny
aktív tag
Corsair sfx táp bővebben [link]
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #27857 üzenetére
Szerintem ha azt szeretned, hogy felfele helyezkedjenek el a rekeszek, akkor mindenkeppen kellene egy tavtarto az elolap moge, hogy ne akadjon fel a muanyag elolapot tarto femvazba a belso fiok. De ha gondolod szivesen lemeregetem neked.
Nezzetek meg ezeket a custom kabeleket, hat nem szemet gyonyorkodtetoek?
kivancsi lennek, hogy hofokokban ez mennyit jelent... (sajnos nem az enyemek)
Csak megjegyeznem, hogy a kepen lathato build-en is befele fujnak a ventik, es valojaban ezen meg mindig dilemmazom: Kifele vagy befele fujjanak a ventilatorok?
Kulfoldi forumokon ki erre, ki arra eskuszik. -
-
Archttila
veterán
Elkezdtem belakni a kis SG13-mat es azert meg kell hagyni az illesztesek, furatok, nem minden esetben pontosak. A felso 2.5 colos meghajtokat tarto lemez egyik furata kerek 1 milliméterrel van mellefurva, aminek eredmenyekeppen becsavarast kovetoen ugyan minimalisan, de megfeszul, deformalodik a vazszerkezet.
Igy elso korben talan ennyit tudnek felroni a hazikonak. -
Ðávid
aktív tag
válasz
>Deego.. #27852 üzenetére
és (#27853) Mercutio_
Köszi szépen a válaszokat!
A gépet teljesen átlagos dolgokra használom (net, filmnézés, file megosztás a hálózaton) és attól tartottam, hogy esetleg jobban befolyásolná a teljesítményt az egycsatornás üzemmód. A memóriafejlesztést csak két lépcsőben tudom megoldani, ezért lenne egy ideig két eltérő modul a gépben.
-
Ðávid
aktív tag
Bővíteni szeretném a RAM-ot a mITX gépemben. Jelenleg 2x2 GB van benne kétcsatornás üzemmódban. Azt tervezem, hogy az egyik 2 GB-os modult cserélném csak le valami nagyobbra. Lenne bármi hátrányom a dual channel hiánya miatt?
-
HookR
addikt
válasz
>Deego.. #27848 üzenetére
Párhuzamosan gond nélkül elfér, így bizonyára a merőleges elhelyezésre vagy kíváncsi. Ha jól látom ventilátor nélkül 104mm a Phantakes PH-TC14S hosszúsága és szimmetrikus, azaz 4,5mm-rel lóg ki az alaplapon bejelölt keep-out zone-ból. Normálisan biztosan nem fér el.
Halovány esélyt látok ugyan rá: ha a hűtő rögzítése enged ~1mm-t, hogy a VGA-tól távolabb told, illetve a VGA-t is tudod valamennyire a CPU-hűtőtől távolabb feszegetve rögzíteni (lehet magát az alaplapot is ennek megfelelően kell a rögzítőfurat széléhez igazítva rögzíteni). És esetleg valami vékony műanyag lapra is szükség lehet, amit a VGA nyákja és a CPU-hűtő közé kell majd helyezni, hogy ne dörgölőzzenek egymáshoz.Vagy ha más nem, értékes mm-eket nyerhetsz az alaplapra előzetesen felhelyezett 2db rögzítőlemez furatainak ellipszis szerű kiszélesítésével a megfelelő irányba.
-
>Deego..
senior tag
Szerintetek egy Asrock B75M-ITX lapon a pcie slotba bele lógna a Phantakes PH-TC14S bordája?
Ventit lehet cserélni az nem lényeges szempont.
-
HookR
addikt
Lian Li PC-O5SX / PC-Q20 / PC-Q21 / PC-Q17WX képek - mobile01.com
-
törölt tag
Az egyszerűbb mechanikájú ház miatt előrelépés ez az elrendezés, maga a konzol forma már egy bő éve hódít a gyártók között.
Monitor hátuljába épített gép nekem mindig a design, és a panel minőségén bukott el, +hátrány még a magasság/dőlés állítás hiánya.
Mostani monitorom 5,8Kg talp nélkül, és ez csak 23"-os! Milyen állvány kellene hozzá hogy 15-20Kg-os egybe gép-el megbirkózzon, és ne korlátozza a monitor használhatóságátÉs még mindig kérdés meddig mennek probléma nélkül ezek a kompakt vizek/lapos lég hűtések ferdén elhelyezve, mégis csak 1m-en belül lesz a zajforrás a usertől.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #27844 üzenetére
Szerintem az alaplap élére elhelyezett PCI-E foglalatot eredendően a DIY AinO, illetve a Steam Machine-féle gépekhez ötlötték ki, hogy egy oldalon legyen a VGA hűtője az alaplapéval.
Főleg az előbbit várom tárt karokkal. Olyan monitorokat vizionálok, melyek hátlapi burkolata és belső kialakítása már eleve lehetővé teszi a mini-ITX alaplapok, fektetett VGA-k és a megfelelő tápegység fogadását, vagy amihez az alapértelmezett lapos hátlapot lehet opcionálisan utólag lecserélni vastagabbra, de ugyanúgy eleve fel van készítve az alkatrészek elhelyezésére. Hozzá rövid DVI / HDMI / DP átkötőkábel a diszkrétebb kábeldzsungel érdekében. -
törölt tag
Inkább került volna a lap háta mögé a csatlakozó, megspórolható lenne a drága riser, egyszerűbb és olcsóbb lenne hűteni, nem palacsinta kinézete lenne. A két kompakt víz ára az ami meg fogja akadályozni az elterjedést.
Szettben:ház+lapos táp+2db kompakt víz 120-140K alatt nem fog megállni.
-
Vesa
veterán
Fogyasztás is szerepet játszhat...és mert általában aki ITX-et épít, annak számít a hely, a házak többségébe viszont nem építhető 1-2db HDD-nél több.
Nekem is gond volt ez a NAS építésnél, mert a 4fiókos CFI házba akartam olyan lapot ami kezel 4db SATA drive-ot. De kétségtelen, hogy ITX építésnél ez ritka igény, általában bőven elég a 2db port, főleg, ha mSATA hely is van a lapon. -
burny
aktív tag
Alul is és felül is szellőzés lain li házakban? Hova fejlődik a világ
-
törölt tag
válasz
csiben1 #27837 üzenetére
Emlékeim szerint más is volt itt hasonló problémával..
Gyenge minőségű/hibás a kábel a lap és az eszköz között.
Ha végleges megoldást akarsz, kicseréled magad, Ebay-röl valami jobb minőségű, lehető legrövidebb kábelre. Ha garanciában kicserélteted a házat még járhatsz ugyan így. Ha konstrukciós baja van a vele adott kábelnek... Usb2/3 kombó csatlakozó nekem gyanús ebből a szempontból -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #27838 üzenetére
Szerintem csak elírás.
==================================
Lian Li PC-Q20 és PC-Q21 további képek - cowcotland.com / clubic.com
==================================
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám.Adott egy Coolermaster Elite 110-es ház és ezen van 2db előlapi usb 3.0 foglalat. Az egyikbe állandóan be van dugva az usb wifi stick, a másikba alkalmanként pedig egy pendrive-ot rakok.
Na már most ahogy bedugom a pendriveot, megszűnik a net kapcsolatom. (routerre továbbra is fel van csatlakozva). És amint kihúzom a pendrive-ot újra lesz netem.Nem igazán tudom merre kellene keresnem a hibát. Előtte egy Elite 130-as házban volt, ott nem emlékszem, hogy volt ilyen hiba.
Illetve ha az alaplap hátuljába, valamelyik usb foglalatba dugom a pendrive-ot akkor is tökéletesen működik...Szerk: az alaplapom egy Gigabyte GA-B85N Phoenix
-
HookR
addikt
Lehet mégis komolyan gondolják a gyártók a fektetett PCI-E foglalatot?
ECS H81M SI01 - [kép1] / [kép2] / [kép3] / [kép4]
=========================================
Lian Li PC-Q10 - [kép1] / [kép2] / [kép3]
Lian Li PC-Q20 - [kép1] / [kép2] / [kép3] / [kép4]
Lian Li PC-Q21 - [kép1] / [kép2]
Raidmax - gyanús, hogy ez is valami mini-ITX kuckó - [kép]
-
sysrq
őstag
Újabb generációk, 3050, 3150. csak tudnám miért ragaszkodnak annyira mereven a két SATA porthoz.
-
Vesa
veterán
válasz
flashpointer #27827 üzenetére
Lehet, hogy csak a kép rossz, de egy hajszál választja el a bordát a VGA nyáktól. Én nem lennék így nyugodt...
Megjegyzem, legjobbnak még mindig azt tartom, amikor maga a ház a hűtőborda...Máris sokkal több hely marad és nem kell féltéglákat beleküzdeni a házba...:-)
Sajnos kevés az ilyen ház... -
tthom
senior tag
válasz
Ah, merész azért.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
JUJ.
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #27824 üzenetére
A második linken is van egy.
-
HookR
addikt
válasz
patomi #27820 üzenetére
Igen, arra.
Asus B85M-VIEW PAKER - expreview.com / 5ichecker.com / twitter.com
Nem tudom mennyire fog elterjedni a koncepció, mindenesetre van benne ráció. Persze azt is érdemes megemlíteni, hogy ez egyelőre nagyobb, mint a mini-ITX formátum.
-
HookR
addikt
ID-Cooling érdekesség - gdm.or.jp
Na ki veszi észre mi a furcsa a képeken?
-
válasz
flashpointer #27811 üzenetére
Nem nooormális.
Egyébként ez egyértelműen egy Csifi BT-02B...
-
törölt tag
válasz
flashpointer #27813 üzenetére
180w tdp-re és 120-as radira vonatkoztatva: 2Krpm-el 10C°dT. Szolid 1000rpm körül olyan 20C° dT lehet számolni.
dT: ennyivel lesz melegebb a hűtő közeg a környezetnél. VGA-n pár (3-5)C°-al melegebb a GPU mint a közeg. Modern CPU(>i5-2xxx) 40-45C° közeggel már "nem megy sehova", a kupak-mag közti nagy hőellenállás miatt.
-
flashpointer
őstag
válasz
Goose-T #27812 üzenetére
Nekem is hasonló van és épp keresgettem valami megoldást mert most hogy melegebb lett az idő megjött a hangja : [
Ezzel inkább az a baj hogy ventihang helyett lehet majd hallgatni a szivattyúbúgást, külön szivattyúnak meg már nem nagyon van hely, főleg kicsit leburkolva.
Kíváncsi lennék egy ekkora radiátor (140 vagy 120-as) mennyivel jobb egy hőcsöves levegőnél ( pl apx 200) ilyen beépítéssel mert térben kb ugyanakkora helyet foglalnak, csak plusz pont a tömlőknek a flexibilitásért. -
Goose-T
veterán
válasz
flashpointer #27811 üzenetére
Photoshop!
Hol van az optikai meghajtú nyílásánál kilátszó ventilátor többi része? Ki hiszi el, hogy ezt a gépet elviszi az alap 180W-os táp, ami benne van?
Egyébként nekem is van egy ilyen házam Kaverivel és eléggé befűt. Rendeltem is egy 140mm-es porszűrőt, hogy kivágjam az oldalát, és azt rakjam a lyukra.
-
flashpointer
őstag
-
HookR
addikt
Gigabyte GA-Z170N-WIFI - [kép] (mydrivers.com)
============================================
ECS Z170IU-C43 - bit-tech.net
Ugyanitt további képek a nevesincs és Deepcool Nephrite, valamint a IN WIN Chopin BQ696 házakról.============================================
ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX-AC kép a hátoldaláról is - [kép] ([link])
Deepcool Tristellar mod - [kép] ([link])
-
Hege1234
addikt
CPU: Intel core i3 4130 3,4GHz
CPU Hűtő: COOLER NOCTUA NH-L9i
RAM: kingston 2x4gb ddr3 1600mhz low
SSD: MSATA 128GB-os Samsung SSD SM841
2db 24" -es monitorezekhez vehetek olyan lapot ami dc-in -es ?
(2tb külső vinyó néha fog rajta lenni)meghajtani erre gondoltam
(#27804) Patice
hopp erre nem figyeltem csak azt néztem hogy a magassága 42mm
gondoltam mivel a noctua 37 még helyem is marad -
törölt tag
-
Patice
nagyúr
válasz
Hege1234 #27797 üzenetére
Igen, csak thin lap megy bele.
CPU hűtő is problémás: SilverStone honlapja szerint a max. magasság 30 mm, Noctua NH-L9i meg 37 mm magas ventivel (venti 14mm), a 30 mm-hez meg 7 mm lehetne csak a venti.
Szerintem kicsit magasabb házat nézz, mert így nem fogsz beférni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest