- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #29693 üzenetére
Nem igazán tudok barkácsolni, ezért nézegetem a kész megoldásokat. Nem lehet gond abból, hogy fából készült házba teszek melegedő alkatrészeket?
Lehet keresnem kéne valakit aki esetleg vállalja ilyen gépház készítését.(#29694) patomi
Mondjuk elég húzós ára van a pico PSU-nak és a hozzávaló adapternek együtt... Ráadásul ott most csak 150 W-ost látok, elég az is a fentebb általad linkelt pico PSU-hoz? -
tomic
addikt
Megjelent a SilverStone Raven Z RVZ02 házikó. Gondoltam szólok mert volt itt akinek ugyan úgy megtetszett mint nekem.Az ára picit húzós. Kb 27 ezer forint, igaz ez kinti ár.
-
patomi
őstag
Igen mindenképpen jó. Én ezt javaslom:PicoPSU-160XT ha belefér a keretbe. Azt hiszem HookR kolléga is ilyet használ és elégedett vele. Plusz a 12Voltos ágon 8Ampert tud. Akár egy 65Wattos i5-höz is elég (később, ha váltasz)
-
janos666
nagyúr
4.2.3-gentoo és btrfs-progs v4.2
Biztos nem Btrfs gikszer, mert a scrub után elindítottam SmartMonTools-al egy offline/long öntesztet és az is elakadt olvasási hibával, ebbe pedig még a kernel sem bakizhat bele, mert a HDD saját vezérlője végzi az öntesztet. Vagyis szinte biztos, hogy a HDD a bibis. Még esetleg talán a táp, vagy tápkábel/csatlakozó lehetne, de nem olyan hibának tűnik (egyértelmű lesz, ha még egyszer lefuttatom az öntesztet és pont ugyan annál a szektornál száll el). -
burny
aktív tag
Dear burny,
This email is to acknowledge placement of order number xxxxxxxxxxxxx
Order date and time: blablablablaYour order consisted of the following items:
Silverstone Milo ML08 Mini-ITX Case - Black (SST-ML08B)Képek holnap, gépösszerakás késöbb
-
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #29689 üzenetére
Értem. Esetleg tudsz olyat is ami itthoni boltban beszerezhető?
Szerk.: Közben találtam egy ilyen üzletet. Amit itt árulnak szintén jó lehet?
-
patomi
őstag
Igen én is táp nélkülit vennék... Nekem egy z3-atx-200 viszi a gépem. Semmi gond nincs vele.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #29682 üzenetére
és (#29683) Mercutio_
Eredetileg egy thin ITX alaplapot képzeltem el, amihez egy külső notebook adapter kellene. Bele egy Pentium processzort. Nos, ez azóta annyit változott, hogy valószínűleg sima mITX alaplap lesz belőle, amihez valamilyen pico vagy paneltápos megoldás kell, ha továbbra is azt szeretném, hogy könnyű maradjon a gép és csak egy adaptert kelljen vele cipelni.
Alaplap: ? (talán Gigabyte GA-B85N Phoenix)
Processzor: Pentium G3XXX
Hűtő: Noctua NH-L9i
Ház: ?
SSD
RAM: 4 vagy 8 GBLáttam, hogy van táppal és anélkül árusított változata is a Chieftec háznak. Ezért is kérdeztem, hogy elegendő lehet-e a gyárilag vele adott paneltáp és adnak-e hozzá adaptert is.
Ezek szerint az EPC3-at maximum táp nélkül lenne érdemes megvennem, ha azt választanám. -
F34R
nagyúr
válasz
janos666 #29676 üzenetére
Melyik kernel es melyik btrfs verzio?
(#29685) lazydog
ZFS Linuxra nem a legjobb, a BTRFS hasonlo tudassal bir es sokkal jobban integralodik kevesebb hibaval.
Egyebkent gentoo-n a legjobb a ZFS-is ha esetleg erdekel akkor keresd meg gentoo.org foruman kernelOfTruth user-t, vagy muvelodj a zfs on gentoo thread-ben. -
Ðávid
aktív tag
Az EPC3 és a Chieftec IX-03B gyári paneltápja mennyire vállalható? Érdemes ilyen készre szerelt megoldást választani? Vagy ha nem jók, akkor milyen más alternatívák vannak?
A Chieftec házhoz néztem egy kicsomagolós videót és az alapján úgy tűnt, hogy jár hozzá adapter is. Ez tényleg így van?
-
janos666
nagyúr
válasz
lazydog #29677 üzenetére
Ezek szerint elvben igen, de én már nem emlékszem rá, hogy valaha is elkezdtem volna, így azt kell mondanom, hogy nem igazán.
Amiket legutóbb nézegettem NAS ügyben, az az Ebay-en fillérekért árult, használt FiberChannel PCI-E (v1.x 4x) kártyák (véletlenül botlottam bele egybe és meglepett a néhány dolláros ár), hogy valamiképp bele lehetne-e tákolni a Gentoo-s NAS és Windows 10 Pro-s asztali PC közé.
A 4Gb átvitel meglenne fillérekért, de ha ha nem akarok elvenni a VGA-mtól 8 PCI-E sávot (vagy legalább CPU-t cserélni, hogy cserébe 2.0-ról 3.0-ra lépjen a PCI-E vezérlő) és csak egy PCH-s 1x slotba lenne téve a 4x kártya, akkor is a dupláját hozná, mint az 1Gbe (egy dedikált vonalként). -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #27229 üzenetére
Na, pusztán 5 hónapot kellett "várnom", hogy kifizetődjön a Btrfs-re váltás:
total bytes scrubbed: 3.21TiB with 6 errors
error details: read=6
corrected errors: 6, uncorrectable errors: 0, unverified errors: 0Minden bizonnyal ez volt a kiváltó ok:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 18
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 200 200 000 Old_age Offline - 5
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 200 200 000 Old_age Offline - 7Tehát köhögött egy HDD-m (WD Red 2Tb), de hála a checksumok és paritások párosának, nyugodt lehetek, hogy még minden adat ép.
Ezt leszámítva amúgy nagyon szépen bevált a gép.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
painkillerx #29672 üzenetére
Ha a tápod fentről kapja majd a friss levegőt akkor mehet a DEEPCOOL Gabriel.
-
válasz
Alpenföhn Silvretta esetleg?
A házban van két venti, egy 120, és egy 80mm-es, mindkettő cserélendő, borzalmas a hangjuk (nekem ELITE 120-as volt):
- előre egy jobb, PWM-es, 120mm-es ventit tennék, minimum Coolink SWIF2-120P;
- jobbhátul pedig kidobnám a kisebbik ventit, kb. semmit sem ér, de legalább idegesítő a hangja. -
shteer
titán
válasz
van abban a házban bőven hely, ne ilyen gyök2 hűtést tegyél bele! az nem ebbe való.
szvsz Scythe Big Shuriken 2 vagy Thermalright AXP-100 Muscle
-
painkillerx
tag
Első ITX konfigom fogom összerakni. Kb így néz ki:
Ház: CM Elite 130
Alaplap: Gigabyte GA-H170N-WIFI
CPU: i5-6500
RAM: Hyperx 8GB 2133mhz DDR4VGA (ez már megvan): Asus GTX 760 DirectCU II OC 2GB
SSD+HDD+Táp is van már.CPU hűtőt keresek még, eddig a Noctua NH-L9i tetszett meg. Ára kevésbé tetszik, viszont mindenhol dicsérik. Valami hasonló, talán olcsóbb hűtőt tudtok javasolni? Főleg halk legyen. Ja és a házra nemtudom kell-e ventilátor. Ha igen hova, mennyi és milyen?
VGAt jövőre akarok cserélni amikor az AMD es NVIDIA kiadják az uj kártyákat.
-
kisza25
félisten
na pont ezt nem akarom, hogy bármi ciceregjen nekem, na meg a hang az fontos, meg egy csomó apróságot tud az a lap amit én mind kihasználnék, ha nincs tuning akkor nincs, az a 200Mhz amit tudna a non K nem a világ, aztán majd 50-60eFt-ra leesik az ára i7-nek kap egyet, vagy addigra megint platform váltás 2-vel újabbra, igen ennek sosese lesz vége
jim bcs: ok köszi szimpatikus kis lap, az ára is nagyjából a helyén van, az i5-4660 is elfogadható áron, feldobok apróra egy hirdetést aztán meglátom, hogy viszik a motyót, vagy nem, köszi a segítséget -
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #29664 üzenetére
Non K i5höz pont elég akár a legpuritánabb lap is húzás nélkül. Egyedül csak max terheléskor cicereghet a vrm, mint nálam is Linx futtatásakor a 3+1 fázis.
Amúgy ha valami, akkor ezekben a gaming lapokban a fejes erősítős hangkártya megéri azt a néhány ezer forint pluszt.Sajnos olyan ez a pc fejlesztés, hogy sosincs vége. Ahogy fejlesztesz valamit rajta, utána nem sokkal találsz rajta másik kifogásolni való dolgot is, amit előbb vagy utóbb váltasz.
-
kisza25
félisten
Ja az általam említett asrock lap is azutolsó elötti bios-ig tudja a dolgot, viszont, ha nincs tuning akkor elég lehet egy olcsóbb lap is, de mondjuk 25eFt alatt nincs is normális akkor meg már majdnem mindegy, hogy 26 vagy 30eFt azért nyújt pár extrát a felárért
Jöhetne pár olcsóbb 1151 lap, lehet azt még kivárom talán i5 is lejebb megy pár ezressel addig és akkor már inkább arra váltok, bár akkor kell ddr4 is omg sose lesz ennek vége -
-
kisza25
félisten
elméletileg lehet benne szorzót emelni, csak gyakorlatilag nem erősíti meg itt senki, pl az ASROCK H81M-ITX/WiFi-ben egy ismerős g3258-at használ 4,2Ghz-en szorzóemeléssel,
de nekem ez az MSI lap szimpatikusabb ezért is érdekelne, hogy lehet, vagy nem lehet benne szorzóval tuningolni (visszatérve az eredeti kérdésemre)
jim bcs: megtudnád mondani, hogy a nonK procidat fellehet húzni benne max szorzó +2ig pls -
mcs
veterán
válasz
kisza25 #29651 üzenetére
,,Szóval az az elvetemült ötletem támadt, hogy vennék egy MSIB85I gaminget és egy i5-4460-at amit 3,6Ghz-re húzva használnék alulfeszelve"
Ez necces lenne. Megfelelő lappal rákényszerítheted mind a 4 magra a turbot a multicore enhancement opcióval vagy szorzóállítással, így 3,4en futna, viszont a buszt nagyon necces tolni, mivel max 3-5 mhz emelést visel el.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29652 üzenetére
nem lenne előrelépés, inkább visszalépés lenne, nem véletlenül fejlesztettem i7-2600k-ra és nem léptem feljebb, csak azt nem vettem figyelembe, hogy már ennyire nincs 1155 itx alaplap, se új, se használt és most kicsit vakarózok, még 2hónap gari van amúgy a lapomra.
Mondjuk, ha nincs is tuning az msi b85i lapján azért legalább 8pines tápellátása van és minőségi cuccok vannak rápakolva, na meg a 3év garancia az Asrock 2 évével szemben sem elhanyagolható tényező mondjuk, ha 1,5-2év múlva cserélem még bőven garis lesz és könnyebb így eladni.
Abban az esetben van teljesen kihajtva, ha high/ultra beállításokon játszom, de akkor van egy csomó effekt ami zavaró játék közben, így medium játszom és látótáv van ultrán (ez eléggé CPU limites beállítás sajnos, erre amúgy tök fölösleges a 960 is, de kicsit jövőbenézően vettem és ezért is 4GB-os, jelenleg ebből nálam csak a GTA5 profitál)
Aludni? majd a sírban ráérek pihenni -
vis.p
aktív tag
"Egy ismerősőmnek z87-es asus lapja volt 4790k 4,6ghz + gtx 980. Megkérdezem volt-e nála valami gond." Ezt a lapot használta:
Nála sem volt melegedés probléma. -
válasz
kisza25 #29651 üzenetére
Az ár/értéket mindig szem előtt tartom, minden mindegy alapon vehetném a z170-et is i7-el, csak akkora ökör azért nem vagyok.
Világos, csak nem tudom, hogyan lehetne kis ráfordítással érezhető ugrást produkálni.Ekkor leltem meg azt az MSI lapot és érdeklődtem, hogy K procit lehet benne húzni vagy nem, mert nem Z csippes, hanem B85, de gamer...
A Gigabyte dobott piacra H81-es lapot is "Gaming" jelzővel, minimális (3) tápellátással... hát no comment, ezekre a matricákra nem érdemes hagyatkozni, bár tény, az én figyelmemet is felkeltik. Úgy emlékszem, akinek korábbi BIOS volt a B85-ös lapján, annak ment még a tuning, sajnos a későbbi UEFI-kben (az Intel nyomására) a gyártók letiltották ezt a mókát.Nekem 50-60% tekert sokszor a VGA és droppolt a minimum FPS-el...
Na, ez már érdekelne engem is a helyedben! Ha ezt műveli egy 960, mi lenne nagyobb kártyákkal?
A hűtésed eléggé rendben van, és a lapodnak is 6+2-es a tápellátása, szóval ezekkel nem kéne, hogy hiba legyen. Nem lehet driver a ludas?(I)a ~3500 óra BF3-4 után annyira megszoktam, hogy szemre észreveszem, ha leesik az FPS(/I)
Eh. Mennyit is szoktál aludni? -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29650 üzenetére
Az ár/értéket mindig szem előtt tartom, minden mindegy alapon vehetném a z170-et is i7-el, csak akkora ökör azért nem vagyok.
Nézelődtem webshopokban és azzal szembesültem, hogy 1155 alá már csak h61 lapok vannak és abból is csak atx, majd átnéztem apróra és ott sem volt 1db itx lap sem és ekkor kezdtem el nézelődni, hogy milyen lehetőségek vannak, ha váltani kellene a közeljövőben, ne akkor vakarózzak (pl. kifingik a jelenlegi lapom).
Ekkor leltem meg azt az MSI lapot és érdeklődtem, hogy K procit lehet benne húzni vagy nem, mert nem Z csippes, hanem B85, de gamer van a nevében ezért feltételeztem, hogy esetleg lehet (választ azóta sem kaptam, csak mindenki elkezdett lebeszélni a tuningról, de jól elvagyunk az a lényeg)
Szóval az az elvetemült ötletem támadt, hogy vennék egy MSIB85I gaminget és egy i5-4460-at amit 3,6Ghz-re húzva használnék alulfeszelve (igazi extrém tuning), ha egyszer megnyekken a jelenlegi lapom és ezért szerettem volna tudni, de mindegy már nem is érdekel
Nekem 50-60% tekert sokszor a VGA és droppolt a minimum FPS-el, ha valaki koca játékos észre sem veszi, de mikor vérre menő csatákat vívunk akkor idegesítő tud lenni (mondjuk egyre kevésbé játszom komolyan, de már a ~3500 óra BF3-4 után annyira megszoktam, hogy szemre észreveszem, ha leesik az FPS ) -
válasz
kisza25 #29649 üzenetére
"szívem szerint i7 után nézelődnék 1150-hez is,de az 100eFt az i5 meg 53eFt" - bocs, de nekem ebből az jött le, hogy azért nem mindegy neked. Ezek szerint félreértettem.
Oké, ha nem gond a pénz, akkor miért vacillálsz egyáltalán aprós beszerzésen, meg azon, hogy nem lesz s1155 lap aprón? Újonnan van bőven kínálat (meg a CPU-t is le tudod cserélni, LeC-nél biztosan).
s1150 pl.: ASUS MAXIMUS VII IMPACT (ezzel tuti nem gond a tuning)
s1151 pl.: ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/acNem állítottam, hogy ITX-ben nem lehet tuningolni, csak azt, hogy összességében talán drágábban, mint a nagyobb formátumok esetében.
Nem, engem soha nem izgatott a tuning, legfeljebb a Kaveri NB-jét, meg az IGP-jét húztam...
Ugyanakkor nem fáj az sem, hogy a VGA nem megy 100%-on, csak 95-ön, mikor 75+ FPS-sel hasít a BF4 a 64 fős map-on, 1080p/high-on. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29647 üzenetére
te most miről beszélsz? nem akarlak megbántani, de:
1., én egy szót sem szóltam pénzről
2., a kérdésem annyi volt, hogy MSI B85I GAMING alaplapban K procit lehet-e tuningolni?
3., 5 éve mini-ITX-el tolom, mindig is játszottam és mindig is tuningoltam és nem extreme tuningot akarok, csak + pár 100Mhz-et (ezt is leírtam többször is)
4., van egy olyan érzésem, hogy életedben nem tuningoltál mini-ITX-ben
5., 2010-ben i3-530-at 4,3Ghz-en használtam egy H55 ITX lapban és soha nem volt fagyás semmi,
ment benne i7-870 is 4Ghz felett és nem volt gondom vele,
i5-3470-et 3,8Ghz-re húzva több, mint egy évig és most i7-2600K-t 4Ghz-en nem volt egy fagyás sem, pedig én 3-4 óra játékot tolok egyben, de van, hogy 6-8 órát is (tudom no lifer)
ha valamit még soha nem próbáltál és nincs benne tapasztalatod nem szégyen az, de akkor nem muszáj válaszolnod, mert nem az elképzelésekre vagyok kíváncsi, hogy ki szerint melyik igény normális, hanem tapasztalatokra -
vis.p
aktív tag
válasz
kisza25 #29628 üzenetére
Szia!
Én ajánlom a z97 impact lapot mindenképpen. A legjobb leghűvösebb lapom volt. Egyáltalán nem tapasztaltam melegedést. Az igaz, hogy komoly vga-t nem használtam soha, de volt nálam 2-3 hétig egy 4790k sajnos csak 4.4ghz-en ment, de azzal sem volt semmilyen vrm melegedés probléma. Kézzel megérintve nem tudom, hogy volt-e 40 fokos prime95+furmark(igp) közben. Egy ismerősőmnek z87-es asus lapja volt 4790k 4,6ghz + gtx 980. Megkérdezem volt-e nála valami gond.
-
válasz
KaiotEch #29633 üzenetére
Ezen már szenvedsz egy ideje...
2*3.5" HDD még mindig? Csak mert szvsz arra kell egy erősebb DC-s táp (90-120W).(#29634) kisza25
i7-3770 = 56k HUF -
-
-
válasz
Grave_444 #29635 üzenetére
Pontosan. Egy laptop töltővel üzemel, és a sata portok mellett van 2 csatlakozó, ami adja a kraftot a vinyóknak, így nincs annyi szar kábel. Még pontosan nem találtam meg a házat sem hozzá. Amit kinéztem az dög nagy, abba mehet sima tápos is. Mindkettőnek van előnye és hátránya.
Néztem egyébként az utód SoC-ot is N3150 személyében, de gyengébb teljesítményben. Bár mondjuk, hogy viszi a H265-ös lejátszást is, bár az nem tudom mikorra fog egyáltalán elterjedni.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29632 üzenetére
játék, azon belül bf4 multiplayer, aminél az i5-3470 még 3,8Ghz-en sem tudta 100%-on tartani a GPU-t (nekem megfelelő beállításokkal 64 fős szerveren) úgy, hogy 85-100% tekert, az i7-2600k tudja 4Ghz-en 100% tartani az alatt az sem, szívem szerint i7 után nézelődnék 1150-hez is,de az 100eFt az i5 meg 53eFt szóval az az olcsóbb lap és gyengébb hűtés dolog kicsit sántít az erősebb prciért sajnos
az i7-2600k-nál nagyon nem is tudnék erősebbet venni, a jelenlegi gépem amúgy tökéletes lenne, csak napokban nézelődtem, hogy mi lenne, ha behalna a lapom, újonnan 1155-be már csak H61 lapok vannak itx meg egyáltalán nincsés ez után kezdtem el gondolkozni a váltáson ami amúgy nem is kerülne olyan sokba, persze i5-4460-ra váltással
az 1151 meg kicsit puritánnak tűnik 40eFt-ért ASROCK Z170M-ITX/ac -
Üdv. Kollégák segítsetek dönteni: AsRock Q1900-ITX vagy Asrock Q1900DC-ITX?
-
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
Elárulnád mi az a felhasználási kör, aminél konkrétan megéreznéd a +200 Mhz-es, vagy egy kicsivel több tuningot?
Amennyivel többet költesz tuningos alaplapra (+ erősebb hűtésre, bár ez most nálad nem számít), annyiból vehetnél egy kicsivel erősebb, de tuning nélküli CPU-t, és máris ugyanott vagy.
Egyébként én ITX-re inkább S-es procit vennék, 65W-os fogyasztással.
-
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #29629 üzenetére
Most is vízzel hűtöm
Impact? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
A Z a chipsetre utal, ami nem is gátolja a tuningot. Nyilván az igény hatására voltak fejlesztések ebbe az irányba és az új procik is eleve jobb fogyasztási mutatókkal bírnak, mint anno. Ettől függetlenül az ember kétszer is meggondolja, hogy mennyit merjen húzni ekkora méretben, mert se a hő elvitelére, se a stabilitás biztosítására nem marad túl sok hely.
Szóval lehet tuningolni, de ésszel. Én kerülném a fesz-emelést, ha nem külön-nyákos Asus lappal van dolgom. Arra is szemrebbenés nélkül dobnám rá az EK vagy Bitspower fullcover vizesblokkját. Vízzel nem lehet olyan könnyen elszállni hőmérséklet terén és elég kompakt méretbe lehet tartani a járulékos részeket is. Persze nem olcsó buli, de egy jó tuningos gép sosem az...
Ha tuningolni akarsz, akkor mindenképpen Impact-ot ajánlanék a fent említett okokból. Ha nem elsődleges, akkor megteszi az MSI is, vagy bármely gyártó hasonló méretű portékája, ami rendelkezik a számodra szükséges csatikkal és szolgáltatásokkal.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
Ok akkor, ha nem lenne tuning melyik lenne az az alaplap1150-ben ami már ajánlható kategória?
Asrock z97m sem lenne jó tuningra? -
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #29626 üzenetére
Jelenleg egy asrock z77e-m van ebben már ment i7-2600k 4,4Ghz-en
Majd egy évig használtam benne i5-3470 3,8Ghz-en(alulfeszelve)
I7-2600k most 4Ghz 1,16V használom, akkor ezekszerint nem kellene tuningolnom egy Z lapban
6+2 fázis
Ebben sem terveznék extreme tuningot, de mondjuk egy i5 4460-at húznék +200Mhz-el azt csak bírná
Mondjuk gondolkoztam egy g3258 on is kíváncsiságból, azt mondjuk biztos megkergetném 4,5Ghz-en -
-
kisza25
félisten
Sziasztok! Szerintetek ebben lehet tuningolni K procit?
MSI B85I GAMING -
Patice
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29618 üzenetére
Blogomban megtalâlod az épített nasomat.
-
válasz
Értem, hogy minél kisebb helyet szeretnél pazarolni, de 8+ darab HDD-t rezgésmentesen, halkan, megfelelő hőmérsékleten tartva üzemeltetni egy otthon összerakott házban... szvsz nehéz ITX méretben.
Nyilván a lejjebb linkelt NAS, 200k+ HUF-ért megoldás lehet...Az A88X-es microATX lapokon alapból 8db SATA van, ráadásul akad köztük egészen kis formátumú (240*170mm) darab is, boltból, 3 év garival, 15k HUF-ért. Mellé raksz apróról egy olcsó, házilag alulfeszelt A6-os APU-t 10k HUF-ért, amit aztán egy kellő méretű bordával passzívan is tudsz futtatni.
Persze ha megtelt mind a 8 HDD, akkor még mindig vehetsz bele bővítőkártyát...
-
F34R
nagyúr
válasz
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #29616 üzenetére
Szeretném a helyfoglalást minimalizálni. Ha szükséges, akkor a zsebembe nyúlok, de próbálom azért az ésszerűség határain belül tartani a dolgokat. Az ITX csak egy lehetőség, de a nagyobb formátumokban sem hemzsegnek fillérekért a sok SATA csatis alaplapok.
(#29617) F34R: És mit csinálok egy olyannal? 4 vinyóm van, mind tele + a rendszer. Hova fér abba az 5. a 6. a 7. és így tovább, ha azok is megtelnek?
-
F34R
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29615 üzenetére
Ez nem igeny, ott vannak apron proliant gepek pl nl54,ha megvannak a merevlemezeid akkor mar csak egy operacios rendszert kell radobnod (Freenas, vagy openmediavault-al) tokeletes.
-
válasz
TESCO-Zsömle #29615 üzenetére
Ha korlátot jelentenek az anyagiak, és ilyen sok HDD-t kezelnél, akkor miért ragaszkodsz a legújabb ITX rendszerhez?
Egy alacsony fogyasztású Sandy Bridge Penya, akár passzívan járatva, sok SATA csatis microATX lapon, megfelelő táppal + házzal, mindez apróról összeszedve sokkal olcsóbban jönne ki. Persze nem annyira vagány, mint egy ITX kocka, de még kezelhető méret, kezelhető áron, és nem is kell annyit szenvedni az összelegózásával.
-
TESCO-Zsömle
titán
Agyalok is rajta piszkosul... Ha tavalysikerül kijutnom Angliába, nem lenne min gondolkodni, de itthoni fizuval nem tudom, hogy ennyit beleöljek-e. NAS ugye nem játszik, alig olcsóbb és megvan a géppark egyedit építeni, viszont valami kell, mert a nagy gépet nem járathatom 24/7.
A HW csak az első lépcső, a SW-es oldalát se lesz egyszerű megoldani, hogy az eltárolt adattömeghez interneten keresztül is hozzá tudjak férni. Jövőre kötik elvileg a Digi-t, akkor ugrik is be az 500/200-as net, amiből legalább 300/150-et dedikálni akarok a kis dögnek, de azt ki is kell szolgálni. Persze semmi extra, max 3-4 gépet kéne kiszolgálni filmekkel ilyesmikkel, meg persze a torrent klienst futtatni de ennyi.
-
HookR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #29613 üzenetére
A képeket és specifikációikat szemlélve, ha jól látom, kizárólag a rendszerchipben térnek el.
Ezen lapok mellett szóló érv, hogy támogatják a késleltetett felpörgetést (staggered spin-up), ami jól jöhet a tápegység méretezésénél.
-
HookR
addikt
ASRock B150M-ITX/D3 hivatalos oldal - [link]
-
HookR
addikt
Esedékessé vált a 4-nél több meghajtót kezelő mini-ITX alaplapok listájának aktualizálása - a teljesség igénye nélkül. (Pl. nem tartalmazza az integrált CPU/APU-s alaplapokat sem.)
12 SATA:
- ASRock C2550D4I
- ASRock C2750D4I7 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A85X-ITX6 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A88X-ITX+
- ASRock H87E-ITX/ac
- ASRock Z87E-ITX
- ASRock X99E-ITX/ac (SATA Express 10Gb/s / Ultra M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Zotac H55-ITX-C-E WiFi
- Zotac H67-ITX WiFi6 SATA:
- ASRock FM2A78M-ITX+
- ASRock Z97E-ITX/ac (SATA Express 10Gb/s / M.2 PCIe 2.0 x2 10Gb/s - 30/42 mm)
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX.ac (SATA Express 10Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Asus H87I-Plus
- Asus P8H67-I
- Asus P8H77-I
- Asus Z87I-Pro
- Commel LV-678
- Gigabyte GA-2AIEV-RH
- Gigabyte GA-H97N-WiFi
- Gigabyte GA-Z97N-WiFi
- Gigabyte GA-H170N-WiFi (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5 (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Jetway NF9A Q67
- Jetway NF9E Q77
- Jetway NF82
- Kontron KTQM67
- Kontron KTQM77
- Portwell WADE-86565 SATA + 2 PATA:
- ASL R780G HTPC5 SATA + 1 eSATA:
- Jetway NC97R-LF
- Gigabyte GA-Z97N-Gaming 5
- MSI B85I Gaming
- MSI Z87I Gaming AC
- Zotac G43ITX-A-E
- Zotac H77-ITX WiFi (mSATA)5 SATA:
- ASRock H97M-ITX/ac
- ASRock Z97M-ITX.ac
- ASRock B150M-ITX/D3 (mSATA)
- ECS H97I-Drone
- ECS Z97I-Drone4 SATA + 2 PATA + 1 eSATA:
- Albatron KI780G
- J&W MINIX 780G-SP128MB
- J&W MINIX 785G-SP128M4 SATA + 2 PATA:
- Jetway NC62K-LF
- Sapphire IPC-AM3DD785G4 SATA + 2 eSATA:
- Asus P8Z77-I Deluxe
- EVGA Z77 Stinger
- Jetway NC81-LF
- Jetway NC84
- MSI Z97I Gaming AC4 SATA + 1 eSATA:
- ASRock A75M-ITX
- ASRock B75M-ITX
- ASRock B85M-ITX
- ASRock H87M-ITX
- ASRock FM2A75M-ITX
- ASRock H67M-ITX
- ASRock H77M-ITX
- ASRock Z68M-ITX
- ASRock Z77E-ITX
- Asus F1A75-I Deluxe
- Asus Maximus VI Impact (M.2 PCIe 2.0 x1 5Gb/s - 42/60/80/110 mm)
- ECS H55H-I
- ECS H67H2-I
- EVGA Z87 Stinger
- EVGA Z97 Stinger
- Giada MI-H55
- Giada MI-R880G
- Gigabyte GA-A75N-USB3
- Gigabyte GA-H55N-USB3
- Gigabyte GA-H67N-USB3(-B3)
- Gigabyte GA-Q87N
- Intel DG45FC
- Intel DH57JG
- Intel DH67CF
- Intel DH77DF
- Intel DQ45EK
- Intel Mini-ITX H57
- J&W MINIX H55-HD
- MSI A85IA-E53
- MSI Z77IA-E53
- Zotac 890GX-ITX WiFi4 SATA:
- Asus Maximus VII Impact (M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80/110 mm)
- Asus H97I-Plus (M.2 PCIe 3.0 x2 10Gb/s)
- Asus Z97I-Plus (M.2 PCIe 3.0 x2 10Gb/s)
- Asus H170I-Plus D3 (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Asus Z170i Pro Gaming (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Gigabyte GA-B85N (mSATA)
- Gigabyte GA-B85N Phoenix (mSATA)
- Gigabyte GA-B85N WiFi (mSATA)
- MSI Z97I Gaming ACK (M.2 PCIe 3.0 10Gb/s)
- MSI Z170I Gaming Pro AC (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60 mm)
- Sapphire Pure Platinum Z77i (mSATA)
- Zotac Z77-ITX WiFi (mSATA)
- Zotac H87-ITX WiFi (mSATA)- Előfordulhat, hogy egyes alaplapok esetében az eSATA valamelyik SATA csatlakozóval osztozik. Érdemes utánaolvasni a kiszemelt darabnak!
- Sikítsatok, ha vala kimaradt, aminek itt a helye! -
PyroS
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #29598 üzenetére
Szia.Esetleg Asus H87i Plus lap?Ezen 6db sata csatlakozó van.
-
válasz
TESCO-Zsömle #29606 üzenetére
Nem láttam még olyan ITX lapot, amiben 6-nál több SATA csati lett volna, ha mégis több kell, a PCIE-sínre vegyél bővítőkártyát. A Delock elég sokfélét gyárt, pl. van 10db csatit adó kártyája is, mindössze 36k HUF-ért!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jim bcs #29604 üzenetére
A dokkolók is benne vannak a pakliban. Van is itthon vagy 6-8db átalakítóm.
(#29605) varmi2: Nem konkrétan 6 SATA a cél, az a minimum amit a lapnak tudnia kéne. A mellé is esélyes még RAID-kártya és/vagy USB3.0 hub. Egy olyan gépet próbálok minél olcsóbban összehozni, amibe csak pakolom be a HDD-ket, kivennem nem kell, csak ha megdöglik egy. Ha elfogy a hely csak bedobok még 1 vinyót és kész.
-
varmi2
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29603 üzenetére
Elgondolkodhatnál, egy normál itx lapon, ahol 4db sata van, plusz veszel egy pcie sata3 bővítő kártyát, ami ad még további 2 sata3 portot. Szerintem, ez a legolcsóbb megoldás.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29603 üzenetére
Még a végén csak intel marad 4db sata csatival és veszel mellé egy hdd dokkoló sort usb-re kötve.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #29601 üzenetére
Mi értjük de a legalább 6db SATA csati feltétel itx-en nem olcsó, ha elég lenne 4db sata akkor van, nincs értelme integráltat venni mert annyiba kerül mint egy jobb itx+cpu -->
MSI H81I
MSI B85I
GIGABYTE GA-B85N Phoenix
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest