- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csiben1 #27837 üzenetére
Emlékeim szerint más is volt itt hasonló problémával..
Gyenge minőségű/hibás a kábel a lap és az eszköz között.
Ha végleges megoldást akarsz, kicseréled magad, Ebay-röl valami jobb minőségű, lehető legrövidebb kábelre. Ha garanciában kicserélteted a házat még járhatsz ugyan így. Ha konstrukciós baja van a vele adott kábelnek... Usb2/3 kombó csatlakozó nekem gyanús ebből a szempontból -
Ombre85
tag
válasz
csiben1 #26083 üzenetére
Általában a kínai e-bay-es olcsó cuccokkal az a baj, hogy a töredékét nem tudják annak, ami rájuk van írva. Pont az előző oldalon volt egy kics csevej a Pico tápokról és olvastam olyat is, hogy ezek az AC-DC ebay-es tápok könnyen kinyúvadnak, mivel nem lehet tudni a tényleges terhelhetőségüket. Viszont tapasztalatom nincs róluk, ebben talán más kiegészít, én nem mertem bevállalni
-
törölt tag
válasz
csiben1 #25895 üzenetére
A konfigodat elbírja azzal a 60W-os táppal, csak nem kell órákon át IBT tesztet futtatni, akkor nem lesz probléma vele. Ha alul tudod feszelni a CPU-t még nagyobb lesz a tartalék...
Egy öreg I3 2120+H67-es lap Wifi+Firewire 2,5"-Hdd,+ssd, 2*4Gb ram eszik konektorból 55-60W teljes terhelésen a fene megenné ha nem férne bele..
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
csiben1 #25433 üzenetére
Nagyjából elég. Filmezéshez szinte biztos, mert nem nagyon terheli a gépet a filmezés.
Igazából ennek a brixnek az áram sem nagyon rossz, ha azt nézem, mennyibe kerül ez Asrock Q1900DC-ITX (29-30 környéke), ahhoz még kellene egy ház, akkor már ott vagy, mint a Brixnél.Itt egy teszt róla : Gigabyte Brix GB-BXBT-2807 Fanless Mini PC Review - XBMC, Gaming, Windows 8
Nem pontosan ez a gép, hanem a Intel® Celeron® Processor N2807-al szerelt változata, ami csak két magos.
J1900: [link]
N2807 [link] -
Goose-T
veterán
válasz
csiben1 #25311 üzenetére
Paneltápoknál a 12V-os ág áramerősségét kell nézni. Amit először kinéztél, ott 4A-es ez az ág, ezzel 48W leadására képes, szóval az 53W-os Pentiumot nem viszi el. A 6cm vastagság körüli házakban egyébként sem tudsz lehűteni ésszerűen egy asztali processzort, egy kicsit nagyobb kategóriában nézelődj, mondjuk ez a Chieftec egész jó, nekem is van egy ilyen, és egy 65W-os AMD A10-5700-at egész jól le lehet hűteni benne egy Scythe Big Shuriken 2 rev. B-vel.
-
csiben1
tag
válasz
csiben1 #25310 üzenetére
Időközben a 3. kérdést meg is válaszoltam magamnak, mert hogy ez a konfig meg van nekem csak Vga-val meg egy másik házban.. kb 60-70mm magas az egész, szóval ebbe a házikóba kizárt dolog, hogy beférjen
Antec isk 110-es házikón kívül tudtok valami hasonló tulajdonságokkal rendelkezőt? Valami kis helyigényű és állót keresek. Lehetőleg a dobozokat ne... Most amúgy egy cooler master elite 130-ban van benne, de időközben rájöttem, hogy én amúgy se akarok játszani, akkor minek a vga és idegesít a táp hangja... Szóval csere mellett döntöttem -
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
csiben1 #24166 üzenetére
Én HyperX Fury 1600MHz CL10-et vennék bele RAM-nak(csak mert bordás és fekete nyákos
).
És azt a VGA-t nem erőltetném. A Sapphire R7 250X 1GB GDDR5 jobb választás(FLEX nem fér bele)."Egy kérdésem még maradna, jól értelmeztem, hogy a CM házba standard méretű táp való, szóval a fentebb linkelt táp jó is lesz ?"
-Bele fog férni. -
válasz
csiben1 #24152 üzenetére
Ház: CHIEFTEC BT-04B - alig drágább az általad kinézettnél, viszont tudsz bele rakni 2 slot-os VGA-t, és sokkal jobb benne a táp. (Szerintem Goose-T is ezt akarta linkelni, csak lemaradt a hivatkozás.)
Alaplap: GIGABYTE GA-B85N - jobban felszerelt lap, msata csatlakozóval, belső usb3-csatival, olcsóbban, +1 év garival, de a wifi modul és antenna nélkül.
VGA: a 250X-nek 95W-os a TDP-je, és kell hozzá külön tápcsati. Ilyen kis házba nkább vennék GT740-est, vagy GTX750, pénztárcától és igényektől függően - ezeknek jóval kisebb a fogyasztása.
SSD: a fenti Giga lapba mehet egy msata SSD is, ha spórolni akarnál a hellyel.
(#24157) Goose-T
+1, sokkal jobb vétel.Egyébként a slim odd helyére lehet háttértárat rakni?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
csiben1 #24152 üzenetére
Amit először észrevettem, az az, hogy a háznak csak 1 PCI bővítőhelye van, míg a VGA kettőt kér.
A másik: lehet, hogy nem lesz elég csatlakozó az R7 250X 6pin-es PCI-E kábelének.
Én háznak egy CM Elite 110-eset vennék, ha a kis méret is lényeg. Ebbe egy FSP 350-60APN/Hexa+ tápot vennék.A többi szerintem jó lesz(WiFi-s lap biztos, hogy szükséges?).
-
flashpointer
őstag
-
saturn27
tag
válasz
csiben1 #24090 üzenetére
Én ilyet építenék ennyiből:
Monitor: LG 22MP55HQ-P + átalakító ~ 35k
billentyűzet + egér + hangfal ~ 15k (mondjuk logitech mk120 + genius sp-hf1250b vagy 1255b)Marad kb 100.000 gépre:
Ház: Cooler master elite 110 ~ 11,5k
Táp: FSP hexa+ 400w ~10,5k
Alaplap: Asrock h81m-itx (wifi nélkül) ~ 17k
Proci: intel g3220 ~ 14k
Ram: Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G ~ 12,5k (ebből később mehet majd még egy akár)
SSD: Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G ~ 21,5k
Wifi stick ~ max 3kEz így kb 90.000 forint, marad még kb egy tízesed.
Videokártya tekintetében én ezt javaslom: MSI N750-1GD5/OCV1 1GB PCIe ~ 31k
Azért, mert ez elég rövid, és simán belefér a házba, amibe max 210mm hosszú kártya mehet. Ha később játszhat még a bővítés, én meggondolnám, hogy már most vegyél egy elite 130-at, árban alig drágább.Ha maradni szeretnél az ISK 110-nél, akkor azt csak APU-val tudod megoldani, mivel nem tudsz VGA-t belerakni. Viszont az APU nagyobb energiaigénye miatt kellene jobb tápellátás is. Vagyis nagyobb költség.
Ház: Antec ISK-110 ~ 23k
Új táp: lazydog által linkelt picopsu + tégla ~ 20k
Alaplap: asrock fm2a78m-itx ~ 21k
Proci: egy értelmes APU 23-27k között mozog a boltokban
Cooler: Scythe Kozuti ~ 9k
Ram: CORSAIR Vengeance LP 8GB [2x4GB] 2133MHz ~25,5k
SSD: Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G ~ 21,5k
Wifi stick ~ max 3kJó, mondjuk itt kicsit túlzásokba estem (talán a következő konfigomra gondoltam
), de ha levonjuk azt a reális, kb 10.000 pénzt, amit gyengébb/olcsóbb alkatrészekkel (ram, ssd, proci) fognál, akkor is olyan 140.000-be kerülne monitor és egyéb nélkül.
Ha ragaszkodsz a kis mérethez, akkor olcsóbb megoldás lehet mondjuk egy chieftec fi-01b-u3, vagy valami hasonló méretű kis chieftec, vagy egyéb ház. Amit most megneveztem az kb 18.000 forintba fáj mostanában, de elég kicsi és van benne egy 200W-os táp, ami már elég egy APU-hoz bőven. Viszont itt már lenne hely ahhoz, hogy egy halk 12 centis ventit rakj a kozuti-ra a hűtés hatékonyságának növelésének érdekében. Legalábbis én így csináltam.
Mondjuk ebben az esetben is az általad megadott limit felett lennénk úgy 20.000-el. -
burny
aktív tag
válasz
csiben1 #24090 üzenetére
NÉzzél szét hardveraprón, ott szokott lenni 1-2 kissebb ház, bele szintén egy használt, de jó minőségű, táp, és pont spóroltál kb annyit hogy tudj venni egy kis, de játékra használható vga-t (akár szintén használtan).
(Pont van egy sugo 05 táppal 15e-ért aprón, árban és méretben jobbat nem fogsz kapni)
-
flashpointer
őstag
válasz
csiben1 #24080 üzenetére
Amit linkelt a kollega a képen láthatod rajta a 24pin csatlakozót ami belemegy az alaplapba és egy notebook adapterrel együtt tulajdonképpen egy hagyományos tápegységet helyettesít csak némán, nagyobb hatásfokkal, kisebb helyen, viszont jóval kisebb teljesítménnyel is. VAn rajta minden ami kell sata pata stb
De mondhatjuk azt is hogy az adapterből jövő áramerősséget és feszültséget osztja szét megfelelően
Így egy szett az egész persze külön megvásárolható: -
flashpointer
őstag
válasz
csiben1 #24077 üzenetére
Nem kell picopsu a ház már alapból 90w tápegységgel jön ami ugyan magában még nem lenne garancia hogy elbírná a linkelt procit de volt egy teszt és a 65w tdp-t is simán vitte.
Ebbe semmiféle bővítőkártya nem megy bele, úgyhogy ha később bővíteni szeretnél akkor házcsere .
Kinek mi a halk relatív, alap intel hűtőt annak mondják de az számomra hangos.
fsp tápomat annak írták de messze az a leghangosabb a gépben, zavaróan.Úgyhogy azóta nem hiszek senkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Asus Rog Strix G16
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged