Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- 
			  LOGOUT Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

ada19 senior tag válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetéreHálás lennék!  Köszi előre is. Köszi előre is.CX430M-et cserélnék mert halk de nincs túl kellemes hangja (standard YL DS12L-12 venti), BQ L8 400W és ez kerültek górcső alá, azaz még 1 Seasonic is de az majdnem duplaennyibe kerül. Ezen kívül nagyon jó, moduláris, szalagkábel nagyon jól elfér Elite 110-be is. 
- 

Pista0001 addikt Táp szempontból nekem a Streacom lenne jobb, van már pico-m. Mellesleg ezen ODD lyuk sincs, ez is jobb. Hmmm....  Ja, és mintha kisebb is lenne mint a másik, és HDD téren is jobb. Ja, és mintha kisebb is lenne mint a másik, és HDD téren is jobb.Duracellm...: Az E-i7-tel is elég jó lenne, ha az egyik oldalon előre, a máskon hátra teszi a ventit, a többit meg letakarja.  
- 

#16939776 törölt tag válasz  Pista0001

üzenetére Pista0001

üzenetéreAmit bele akar tenni lapot az pont hosszirányú szellőzést kíván, így kevésbé fontos hogy kereszt irányban az oldalakon keresztül mennyire könnyen szellőzik. 
 Ezért is írtam korábban a frontra a két PWM ventit, amni a fedlapon lévő perforációval fog működni, az oldalon lévő perforációt érdemes lesz az első 70-80%-át letakarni
- 

ocso tag válasz  jim bcs

üzenetére jim bcs

üzenetéreKöszi, igen az első listából az INWIN BQ656 lehet érdekes, de itt nem látom a PCIE bővítés lehetőségét: link Viszont a Streacom házak megfelelőnek tűnnek. Egy Supermicro A1SAi-2750F lap lenne a házban, a PCIE helyén pedig nem grafikus kártya lenne, hanem egy InfiniBand 10GB PCI-E Host Adapter. Találtam viszont még érdekességnek (elég drága): 
 OrigenAE MM100
 OrigenAE M10
 (nem olcsóak, ha jól tudom, akkor Tendraw néven is futottak)
- 

Thom! veterán ASROCK N3700-ITX 
 DTSHD/Dolby TRUEHD hangot átengedi HDMI-n???
- 

ocso tag Sziasztok, mini-itx házat keresek, hasonlóra lenne szükségem, mint a Supermicro SC101i, csak kellene egy Full vagy low profile PCIE slot is. 
 Táp nem kell, mert külső 12V-ról táplálnám és 1db 2.5" hdd hely is elég.Antec ISK 300 sem lenne rossz, csak van benne táp, ezért nagyobb a ház is, mint ami nekem kellene. 
- 

#16939776 törölt tag válasz  shteer

üzenetére shteer

üzenetéreRemek ötlet, már gondoltam rá  
 Ha átlátszó lenne és a pumpa fölé, a nyomó ágára, fel tudnám tenni egy T idommal, akkor ide tudna légteleníteni a rendszer, meg kell nézni mekkora kockázattal jár az alaplap fölött ilyet tartani, mennyire lehet bolondbiztosra megcsinálni. Lehetne látni a folyadék szintet( jó dolog) de feltölteni kiépítve lenne. Esetleg ezen keresztül, 5ml-es fecskendővel utánapótolva a folyadék álló rendszernél.Tervben van, hogy 4-4 csavar eltávolítással, könnyedén leszerelhetőnek kell lennie a komplett hűtésnek, így nem építeném rá fixen a gép testére a fill-portot. És a radiátortól elágaztatva sem szeretnék még egy csövet betámasztani valamelyik sarokba, amelyik felér a gépház tetejéig. Mert azért olyan rengeteg szabad hely nincs, hiába van minden kábel pontosan méretre-vágva  
- 

#16939776 törölt tag Mivel továbbra is megy a vakaródzás "esetleges fejlesztés" miatt, így az FT03-mini még egy problémáját ki szeretném küszöbölni. A 10,5"-os vga, Atx táp támogatás után, szeretném ha a CPU hűtő mérete/elhelyezése/teljesítménye nem szűkítené a beszerelhető alaplapválasztékot és a processzor teljesítményét. 
 Ezért tovább fogom moddolni.
 Egy 140 mm-es radiátort próbálok meg felszerelni a ház szellőztetését végző alsó ventilátorra és egy pumpával egybeépített blokkot a cpu-ra, persze nem gyári egybevíz formájában.CPUblokk+pumpa megvan az apróról, Egyenlőre a meglévő 200-as radiátorral lesz kipróbálva. Ki kell derülnie hogy res. nélkül hogyan bírja a hőtágulást a 100% feltöltött rendszer, mert a pumpa van legmagasabb pontban nem lehet benne buborék. 
 Illetve ilyen kis ellenállású, kis térfogatú körben mennyire lesz zajos a leszabályzott pumpa, ami alapból elég nagy teljesítményű, kell-e valmi folyatás, vékonyabb csövek.?!
 Míg ezek kiderülnek addig a 140-mm-es radiátorok szűk választékán kell átverekedem magam, mert túl vastag és túl vékony sem lehet, mert az egyik az esztétikum míg a másik a teljesítmény rovására megy. illetve a kivezetések sem lehetnek akármilyen pozícióban..
- 

Archttila veterán eMAG e-mail: Levasarolhatom a haz arat, vagy visszafizetik a vetelarat  A futarceg is irt, megkezdtek az ugy kivizsgalasat A futarceg is irt, megkezdtek az ugy kivizsgalasat 
 Egyebkent jol latszik a dobozon, hogy a szallitoauto zarja preselodott bele. 
- 

shteer titán válasz  TESCO-Zsömle

üzenetére TESCO-Zsömle

üzenetéreén az ITX vs ATX méret közötti mATX-re gondoltam  
- 

TESCO-Zsömle titán válasz  shteer

üzenetére shteer

üzenetéreAmi nem 2 hatványa méretű az azért annyi, mert a rendszerint SandForce vezérlő plusz helyet tart fent tartaléknak. Ugyanez a vezérlő annak köszönheti kimagasló teljesítményét, hogy tömörítést alkalmaz, amitől nem tömöríthető állományok esetén meglehetősen belassul. De lehet én tévedek... 
- 

üzenetére TESCO-Zsömle

üzenetére? 
- 

Archttila veterán 
- 

patomi őstag válasz  shteer

üzenetére shteer

üzenetéreNekem is volt(3,5" Blue), de semmi baj nincs vele, csak egy normális ház kell alá, amiben van rendes szerelék a vinyóhoz.. (persze ez csak az én véleményem) Utoljára a Silencio 352-ben éreztem rezegni, de abban nem is volt gumis felfogatás. A jelenlegi icic-pici házamban is volt egy darabig, gumi alátétekkel(gyárilag így kell szerelni) semmi hangja, rezgése nem volt. 
- 

üzenetére TESCO-Zsömle

üzenetéreMeg a kettő között is van egy népszerű méret. 
- 

Archttila veterán válasz  AxBattler

üzenetére AxBattler

üzenetére"mondjuk egy WD Black 750GB-ot, vagy 1TB-t." Sajnos az miden csak nem gyors. A 3.5-es Blue es 2.5-es Black kozott eg es fold a kulonbseg... (tapasztalat) 128GB SSD, 1TB WD Blue a kis black pedig egy hordozhato kis mindenes hdd lett.  En is ugy almodtam meg a SG13-at, hogy a Drive Bay-en 2x2.5'' ssd/hdd fog csucsulni de sajnos csalodas lett a vege, egyszeruen nagyon lassu ha nagyob mennyiseget kell surun betoltenie. 
- 

válasz  TESCO-Zsömle

üzenetére TESCO-Zsömle

üzenetéreSzvsz reménytelen tartani a lépést SSD-vonalon a játékok helyigényével, hacsak a pénz nem számít. Inkább vennék egy 128GB-os SSD-t a rendszernek, és mellé egy gyors, 2.5"-es vinyót a játékoknak, mondjuk egy WD Black 750GB-ot, vagy 1TB-t. 
- 

TESCO-Zsömle titán Én 512GB-os M.2 PCIe SSD-vel gondoltam el az új gépet, azzal már meg merem kockáztatni, hogy sima vinyó nem kell a gépbe. Igaz, a 256-ossal is így voltam, míg ki nem jött a GTA5 és el nem einstandolt 70 gigát... Star Citizen-t várom, az meg úgy néz ki, hogy lesz 100 is, ha elkészül... Meg igazából teszteken nem tapasztaltam számottevő sebességnövekedést. ÚGyértem a mostani SSD-m még SATA2-es és a modern SATA3-asoknak van 1-2MP előnyük átlag használat alatt programok/játékok betöltésekor... Az nem ér meg tízezreket... Meglátjuk, jelenleg nem tudom, hogy ATX vagy ITX lesz a vége. Mindkettő mellett és ellen is szólnak érvek. 
- 

flashpointer őstag Válaszd a matx verziót, +memória, sokkal kényelmesebb szerelni, jobb szellőzés, sli is belemegy, vagy ha jön valami új csati nem kell új lapot venni hanem bővítőkártya belefér. 
 Normális hűtésnek úgy is kell a hely, (még a radiknak is ) úgyhogy nem a lap dobja meg az összméretet.
 (persze hogy normális matx ház nincs az más kérdés : )
- 

vis.p aktív tag válasz  TESCO-Zsömle

üzenetére TESCO-Zsömle

üzenetéreNem tudom sajnos. Csak 2 intel ssd-ről tudok ami ezt a csatit használja. Egy 400gb-os és egy 1,2tb-os. Intel 750 Series 2.5" ssd. 150k és 400k. 
 Nem tudom felfogni, hogy erre a 2db ssd-re miért kell az u.2??????
 M.2 -> u.2 adapter már van, annak aki az utóbbit választaná.
 150k-ért nem fogok venni ssd-t az biztos, inkább visszalépek a sima sata-s ssd-hez.
 A külsőt már elfogadtam. A hdmi 1.4-et is. A lemaradt m.2-t nagyon nehéz.
 Fogalmam sincs mit csináljak. A memóriámat csak ez a lap kezelné hivatalosan.
 Már azon gondolkozom, hogy írok a TE-nek, hogy gyártsanak az u.2 csatihoz egy szerelhető 90 fokos apa-t. 
- 

Mercutio_ félisten válasz  Archttila

üzenetére Archttila

üzenetéreHa képen is látszik fotózd le a dobozt (bekarikalázva a fotón a problémás részt, és a ház érintett részét ugyanígy és mellékeld a reklamáló levélhez amiben leírod, hogy a párod vette át aki nem ért az ilyenhez, egyúttal jelezd, hogy a visszapostázás magas költsége miatt pozitív elbírálás esetén más megoldást (részbeni vételár visszatérítés, vagy futár hozza az ujat, viszi a sérültet) szeretnél. 
 Emagnak nincs valami hazai átvételi pontja ilyen garanciális problémák esetére?
- 

balu333 tag Sziasztok, lenne egy kérdésem hátha valakinél volt már ilyen probléma. Leírom a gép adatait: 
 Alaplap: Gigabyte Z97N Gaming 5
 Pocesszor: i5 4460
 HDD: Seagate ST40000DX001
 Ram: G.Skill F3-17000CL9D-8GBSR
 Táp: Corsair RM 550
 Olyan gondom van vele bekapcsolom, majd felpörög a proci és a ház ventije, majd 16sec alatt szépen leállnak a ventik és újraindul a gép, ezt csinálja folyamatosan, valakinek valamilyen tipp esetleg mire nem figyelhettem? Két procival leteszteltem, két winchesterrel, ebből a típusú ramból is kettő van külön-külön megnéztem, de úgyanaz a hiba 
- 

vis.p aktív tag 
- 

kisza25 félisten MSI b85 Gaming OC: most sikerült biosban beállítanom 3,4Ghz-re csak UEFI BIOS megtréfált egér kattintásra nem engedte állítani szorzót, de enterre sem. 
 Kiderült, hogy +- kell nyomkodni, erre valahogy nem gondoltam, de csak 34-ig engedi, ivynél engedett max szorzó +2-t. 103-as bckl-el menne a 3,5Ghz, de annyit nem ér szerintem
- 

ada19 senior tag Gigabyte alaplapoknál a TMPIN2 szenzor mit jelent HWMonitor-ba? Pár fórumban írnak róla de csak találgatás megy, van ahol NB-t írnak (az nem a prociban van már?) van ahol VRM-et. Megfordítottam a tápot (fentről szív friss levegőt nem a gépből a meleget) és ez bizonyos TMPIN2 64 fokig felmegy. Mikor kellene aggódnom?  
- 

Archttila veterán válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetére"én ismerek pár futárt és pl az egyik 6hónapja van a cégnél, de még nincs bejelentve, a telefonja saját, ha felhív mert nem talál otthon azt maga fizeti, reggel 6-tól, este 8-10 ig melózik attól függ mennyi a csomag és ezért kap 150eFt-ot (mert ugye nincs bejelentve)" En mindent megertek hidd el,  de ugye ez meg nem ok arra, hogy osszerugdossa a csomagokat es ugy kezelje oket, mintha szalmabalak lennenek? de ugye ez meg nem ok arra, hogy osszerugdossa a csomagokat es ugy kezelje oket, mintha szalmabalak lennenek?
- 

kisza25 félisten válasz  Archttila

üzenetére Archttila

üzenetéreén ismerek pár futárt és pl az egyik 6hónapja van a cégnél, de még nincs bejelentve, a telefonja saját, ha felhív mert nem talál otthon azt maga fizeti, reggel 6-tól, este 8-10 ig melózik attól függ mennyi a csomag és ezért kap 150eFt-ot (mert ugye nincs bejelentve) 
 Az MPL sokat fejlődött én mindent azzal küldök (vaterafutár) 1 nap alatt ott van, 100000Ft-ig értékbiztosítás és 950Ft 
- 

Archttila veterán válasz  patomi

üzenetére patomi

üzenetéreAzt teszem de fel nem tudom fogni, hogy ha nalam a cegnel a fonok 150%-ot var el (es nyilvan ha nem hozom akkor pakolhatok) akkor itt es mashol ez miert nem mukodik? Miert nem lehet az ilyen hanyag lesz@rom embereket eltavolitani az adott poziciobol, jelen esetben ulesbol? 
 Egyebkent ahogy azt irtad is, a postaval (MPL) a vilagon semmi gondom nem volt meg. 3 kopp
- 

patomi őstag válasz  Archttila

üzenetére Archttila

üzenetéreMindenképpen reklamálj. Komolyan mondom a királyi posta lazán túl nőt ezeken nevenincs futár cégeken. Mind kultúrában, mind minőségben. Pár hete jött hozzám is a futár. Mikor kinyitotta a rakteret, látom ám, hogy minden behányva dobozok egymás hegyén hátán, ahogy kanyarban rendeződnek... Háát no..  lehetnek ott több száz ezres cuccok is... lehetnek ott több száz ezres cuccok is...
- 

patomi őstag válasz  Archttila

üzenetére Archttila

üzenetéreÉn már jártam így hazai pc bolttal, de az rendeződött gyorsan. (2x kaptam sérült házat egymás után és nem akarom azt mondani, hogy esetleg nem a futár cég volt a ludas.. ennél azért jobban össze volt nyomódva az enyém) Ha nem az újra csomagoltat (12490.- most) vetted simán reklamálj. 
- 

Archttila veterán válasz  TESCO-Zsömle

üzenetére TESCO-Zsömle

üzenetéreHorpadt a haz oldala. 
- 

Archttila veterán 
- 

kisza25 félisten válasz  #16939776

üzenetére #16939776

üzenetéreberaktam egy 12cm-es ventit fentre szívóra és helyreállt a rend  
 ja a lappal kapcsolatban:
 a PWM-es CPU hűtőt nagyon szépen lehet profilozni, de a ház venti érthetetlen okból 50%-tól indul és nem is lehet lejebb állítani 
 szóval, vagy egy alacsony fordulatú ventit kell szabályozni, vagy egy csatlakozóra kell rakni a procival, hogy nekem mindig a ventikkel kell küzdenem 
 agyalok rajta, hogy visszarakjam a vizet, mert nem nagyon kapkodnak érte, elherdálni meg nem akarom, de jelenleg lusta vagyok rá, meg beszerelném még aznap vinni akarnák 
- 

#16939776 törölt tag válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetérelegalább akkora légcsere kellene a házon keresztül mint amit a gyári hűtő produkál a bordán keresztül, akkor nem tudná felfűteni. Hasonló első benyomásra számítottam. 
 Kíváncsi leszek tx3 mennyit farag a maghőn/zajon.szerk.:Lehet csak kelleni fog a kompakt víz, hogy nyáron se pörögjenek a ventik... Várjuk a fejleményeket! 
- 

vis.p aktív tag Sajnos igen. 
 M.2, aminek lenne értelme nincs, viszont van felesleges LN2 mode jumper.
 Newegg.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mikrotik routerek
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Path of Exile (ARPG)
- LEGO klub
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Yettel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- GIGABYTE GA-78LMT-S2P+FX4100 proci+8 gb ddr3
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- Gigabyte H81M-S2PV alaplap + Intel i5-4460 + 2+4GB DDR3 + hűtő 23e
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Köszi előre is.
 Köszi előre is. 

:
 :

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A futarceg is irt, megkezdtek az ugy kivizsgalasat
 A futarceg is irt, megkezdtek az ugy kivizsgalasat  

lehetnek ott több száz ezres cuccok is...
 lehetnek ott több száz ezres cuccok is...