Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
válasz xigris #27668 üzenetére
1-2 hete hirtelen leárazták az MSI Z87i AC-t én azt vettem 20ezerért. Itt még mindig olcsó. Egyedüli negatívum h a cpu foglalat elég béna helyen van, így komolyabb hűtéshez AIO vagy épített víz kell.
-
gianni85
veterán
Nekem volt
Szép ház, van benne alapból 3 venti, nem is rosszak, és mindhármat egyszerre lehet szabályozni a házba épített kapcsolóval. A negatívum, hogy trükközni kell a kábelek elvezetésével.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
Nem néztem a hőfokokat, de szerintem jó a szellőzése a háznak, VGA oldalról szív, táp alulról, elölről hátra meg szép huzatot csinál a 3 venti. Jelenleg WIP a gépem, csak unatkoztam pár napja, benéztem ide, és picit itt ragadtam
google azt mondja, hogy 165mm-es tower hűtő még befér
Most eszembe jutott még valami, azt sajnáltam, hogy az első I/O portok az előlaphoz voltak rögzítve
Mivel rögzítettem a kábeleket, így macerás volt leszedni az első ventik porszűrőjét tisztítani. De ez kb csak szőrszállhasogatás[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
ÓÓÓ a fenébe Fractal Design, addig nézegetem a Node 202-est, míg a végén elcsábulok. és akkor cserélhetem a tápot is
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz shteer #27887 üzenetére
Ennyire lettem volna kíváncsi. Most egy Gold V450-es CM van a gépben, nyilván más szint, de a hardverekkel (4770S + GTX970) ez is elboldogulna. Terheléses hangjára lennék még kíváncsi, de csak nem gáz. Az első szériás BeQuiet SFX Power 350-hez volt már szerencsém, azt teljes terhelésen egy Giga Windforce 3 hűtő túlsüvítette.
-
gianni85
veterán
Na tápcserét letudtam (fáj a szívem a V450 miatt). Lehet már tudni, hogy mikortól lesz a Node 202 elérhető?
-
gianni85
veterán
Úgy legyen
Aztán meg jön a másik probléma, a cpu hűtés, ha nem elégszem meg a gyári intel hűtővel... itt segítségre hívtam a bejegyzésedet, és talán még egy AXP-100 (58mm) bezsúfolható az 56mm helyre. Eddigi mITX bulid-eimnél nem volt még ilyen problémám, mert nagyobb kockaházakat használtam. Egy APU-s gépben meg Zalman CNPS-2X -em volt, bár arra meg tök fölösleges a gyárit cserélni. Na mind1, valahogy megoldom majd... -
-
-
gianni85
veterán
válasz viperabácsi #27976 üzenetére
Még sehol, minden nap rákeresek egyszer google-on, de német oldalakon se érhető még el. Már tűkön ülök.
(#27979) tomic
Én először a 450-es Chieftec-et és Zalman-t néztem, azt ajánlották is a többiek (a 350-es is jó). De a végén egy 500W-os Silverstone SFX-L tápot rendeltem, mert házhoz jött egy kis extra zseton[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
Nem tudom volt-e már itt megemlítve, de böngészés közben találtam, elég betyár kis házat hoz össze ez a kis lengyel társaság
-
gianni85
veterán
Tovább folytatódik a szívás a node 202 miatt
Megjött az axp100-as, egyik irányból a vrm hűtőborda akad bele, másik irányba rögzítve meg a ram hűtőbordája. Most cserélhetem le az új ramokat.[ Módosította: radi8tor ]
-
gianni85
veterán
Vagy elhajlítom a hűtő lamelláit, és bepaszírozom
Szóval garit nem szeretném bukni... mondjuk még van időm átgondolni -
gianni85
veterán
válasz shteer #28002 üzenetére
Közben néztem én is pár videót, tuti elhajlítanám a bordát, és akkor bukó. Amíg nem elérhető a kiszemelt ház addig úgyis mind1, megpróbálom elcserélni, vagy eladni.
(#28001) Mercutio_
Nem kell LP, csak a nyákon nem szabadna túllógnia. Bár ha eladom megnézem amit linkeltél. Kingston-nak is van ilyen 1,35-ös ram-ja. Hát igen, nem gondoltam, hogy egy koncepcióváltás ekkora nyűglődés lesz. Prodigy-vel terveztem először, ott nem lett volna semmi baj[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
Na kicseréltem a RAM-okat. A Thermalright hűtő nem teljesen egyenes/párhuzamos, így a RAM egyik végén 2-3mm maradt, a másik végén 1mm
-
-
gianni85
veterán
válasz kisza25 #28126 üzenetére
Ahogy a 970-essel (vagy talán elötte a 770-nel) bejött ez az itx méret, pár hónapja nagyon rá voltam pörögve a lian-li q33-as házra. Látva a fury nano-t, valószínüleg mostantól állandó jelleggel fognak jönni ilyen kis méregzsákok. Viszont én is nagyon érzékeny vagyok a hangra, így gyorsan elvetettem az ötletet.
(#28135) Mercutio_
Ilyen problémám még nem volt, nem tartok több alkatrészt fölösben
Viszont amennyit csereberén buktam eddig, abból kijönne 1-2 komplett konfig[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
Valakinek volt már dolga AM1H-ITX lappal? Van egy Dell notitöltőm E6520-hoz használom, és kíváncsi lennék, hogy átalakító nélkül csatlakoztatni tudom-e a laphoz?
-
gianni85
veterán
Sziasztok! Kb 5+ éven át pc nélkül voltam… akkor még a Dan A4 ház volt a pálya
Létezik olyan sff ház, ami ahhoz hasonló kialakítás, nincs üveg, rgb csicsa és elfér benne esetleg matx lap is? -
gianni85
veterán
válasz coccolino #58897 üzenetére
Az ismert gyártókat végignéztem, de nem ismerem manapság a boutique gyártókat, vagy crowd funding cuccokat… lian li-nél láttam pl ilyen moduláris kialakítást, hogy 7slotos/5 slotos… gondolnám naívan, hogy ma már sff-ben is van olyan, hogy itx ház tetején radiátor supporttal, de ha nem kell vízhűtés, akkor bele tudsz tenni pl matx lapot is…
Hirtelen felindulásból beszereztem aprón egy fractal torrent nano-t, de megy eladósorba… azt is megtolták volna 1-2centivel, akkor matx lap is belemenne
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz coccolino #58899 üzenetére
Nyilván nem Illetve nézőpont kérdése… mindenesetre itx
adott volt már egy atx táp, aztán olyan házat akartam amibe belemegy akár 330cm vga is, és hirtelen a nano lett, de közben meg matx lapot szereztem be. Á hagyjuk
ezért is érdeklődtem, hogy van-e esetleg valami normális sff matx kompatiblitással[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz AxBattler #58902 üzenetére
Az enyém sajna nem fér be…
na valami ilyenre gondoltam volna amit flashpointer linkelt, de persze nem egy fél vese áráért (78e Merlin)
Na akkor ez így valószínűleg füst, ha kompakt(abb) méretet akarok, akkor nem úszom meg az itx cserét (lehet a tápot se sfx-re). Úgy látom az ilyen Jonsbo D31 és Asus AP201 féle házak a legkisebbek a jelenlegi konfigomnak…
És akkor nem offolok tovább az matx lapommal az itx topikban[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz AxBattler #58961 üzenetére
Nekem tetszik ez a T8, csak a fogantyút hagynám le, és üveg helyett teli oldallap kellene. Alulról felülre és hátra végig lehet szellőztetni. Tervben volt a D31 is, de ott meg nem tetszik az előlap elválasztás a kijelzőnek szánt hely miatt. A kijelzőt meg feleslegesnek és drágának tartom. Ezekbe a házakba úgyse érdemes közepes teljesítménynél erősebb hardvert beletenni, ha fontos hogy halk legyen. Van most nálam egy Torrent Nano, az még mATX-nek is nagy lenne, de szerintem hűtés szempontjából az se tökéletes high-endnek, bár nem költöztettem bele még semmit (valszeg nem is fogok már)
-
gianni85
veterán
válasz Grave_444 #58966 üzenetére
Igen, de lehet 2x12/14-et berakni, a vga hossz kárára. Mondjuk ha valami 3+ slotos kártya megy bele, akkor alulról közvetlenül elég jól levegőhöz tudna jutni. Kisebb kártyát meg onnan is lehetne ventivel megtámogatni, bár nem tudom mennyire előnyös közvetlenül még ráfújni a vga-ra… na meg lényegében a táp is a cpu meleg levegőjét kapja. Személy szerint nálam igen, kb a 200w 4070-et és 65 tdp-s procit tennék max kis házakba. Én szörnyülködök amikor bezsúfolnak egy high end vga-t oc procival meg 750+ -os sfx táppal sff házakba.
-
gianni85
veterán
válasz coccolino #58977 üzenetére
Ne vedd készpénznek a véleményem, mert kimaradt 5-7 év PC építés, de volt már mindenféle házam, többnyire itx…
Jonsbo-ból egy U2 azt hiszem, az alu minősége kiváló volt, de az a baj a házaikkal, hogy semmi előremutató tulajdonsága nincs, és mindig találtam valami bosszantó dolgot. Ezt úgy látszik máig nem nőtték ki, lsd az új T8 feljebb, ahol egymás ellen dolgozik a cpu cooler és a psu… dizájn jeles, alu minőség jeles, többi meh (szerintem).
Lian li-ből valami Qhuszonvalahanyasom volt, most meg egy Dan sfx, az alu elég vékony, nem egy nagy szám, bár lehet más/újabb termékei már jobbak. Az A4 h2o pl minden téren jónak tűnik, de élőben nem láttam még.
Fractal szerintem folyamatosan fejlődik, volt tőlük már mindenféle házam, node, define, meshify, torrent… ez az új Terra meg szerintem istencsászár, gyönyörű kivitelezéssel, előremutató funkciókkal, csak az ára
Phanteks eléggé úttörő volt amikor kijöttek, de itx vonalon sose jött be… az elvolv itx pl egy olcsó bóvli a nagyobb testvéreihez képest. Az matx (van itthon) majd 3mm vastag alu, itx-re meg alu se jutott. Nekem személy szerint ez a shift vonal se bejövős, szóval nem is nagyon foglalkozok a gyártóval mostanság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest