- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Gurulunk, WAZE?!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #28693 üzenetére
Egy venti kavarja befele a hideg levegőt, abból talán jut valami a HDD-khez, de nem sok. Plusz amelyik közelebb van a VGA-hoz azt az is jól felfűti. VGA oké, hogy kintről szellőzik, de a meleg levegő hol megy ki? Sehol, az a kis venti a CPU-n 80000-es fordulaton sem fogja tudni az összes beszívott levegőt kijuttatni, tehát szimplán bentragad a meleg a házban a VGA fő. Egyértelmű, hogy a procinak is melege lesz, a VGA által felmelegített levegő jut neki, arra az ~50 grammos bordára. Talán még a táp jár a legjobban, mert le van választva a többitől, tehát az legalább nem lesz 80 fokos, bár biztos az is süvíteni fog.
Alternatíva? Hát jó kérdés, aki nem akar gépet összerakni/rakatni, és kis gépet akar, annak nem nagyon van. (bár biztos vannak még hasonló gépek, de nem ismerem mindet)
Én mindenképpen azt javasolnám annak, aki ilyet akar, hogy inkább rakjon össze magának egy ITX konfigot, minthogy ezt vegye meg. Olcsóbban is kijön, jobb a hűtés, olyat vesz amilyet akar...stb.Szerk: Lol ezt most olvasom: Silent Storm Cooling
-
burny
aktív tag
Errol a taprol van valakinek tapasztalata, akar masodkezbol? Szinte most hallok rola eloszor.
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #28691 üzenetére
Nem azt mondom hogy nincs igazad a hűtéssel kapcsolatban, mert tényleg lehet ekkora térfogatban sokkal hatásosabb hűtést belerakni, de az +pénz, kisebb haszonnal értékesíthető.
Azért a lapost hoztam fel példának, mert ott is ugyan ez a mentalitás a hűtéssel, 4-6 kilójával és a szinte folyamatos hálózat igényével nem sokkal rosszabb ennél, és ez elvileg folyamatosabb, nagyobb teljesítményt nyújthat.Milyen alternatívára gondolsz, és milyen kompromisszumokért cserébe?
UI.:Intel a boardwell/skylake mobil CPU-k mellé "nem ajánlja" semmilyen dVGA beépítését a partnereinek, így biztos hogy jönni fognak ide is userek ilyen szintű igényekkel, fel kell majd készülni ajánlható konfigokkal.
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #28690 üzenetére
Oké, de az egy Laptop, tehát hordozható, ez meg egy asztali gép. Jó, hogy ezt is lehet hordozni, könnyebb, mint egy ATX-et ez világos, de szerintem megoldhatták volna jobban is a hűtést.
Nyilván lesz aki megveszi, és a gép használható, működik, remélhetőleg nem sülnek meg benne rövid idő alatt a kondik, de van helyette más jobb alternatíva is.
-
-
Pete55555
addikt
-
törölt tag
válasz
patomi #28683 üzenetére
A proci hűtő abszolút nem meggyőző, de valszeg a tervezett légáramlás része.
így van rajta keresztül megy ki a CPU+VGA összes hője, -ha tényleg ilyen kialakítású, befelé szellőző VGA-val álmodták meg a mérnökök- épp ezért a légszállításával nem lesz probléma az biztos.
Compatibility chart-on van opció vízhűtőre is, a CPU-hoz, a blokk gondolom előre szerelhető fel. De ekkor -érdekelne hogy- mi történik a szellőzéssel, amit a processzor hűtő biztosított eddig?!
Másrészt fent van a 290/290X-is ami "kicsit" kérdéses 350-es táp mellet, és az is befelé szellőzik...Szerintem a PR-részleg írta ezt a listát
Amúgy sokkal életképesebbek tűnik, mint egy gamer laptop, örülök neki hogy van ilyen is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
patomi #28683 üzenetére
Azért úgy temetni a rendszert, hogy nem is tudod a venti paramétereit...
Nekem van egy barebone gépem, abban gyárilag olyan BTX hűtőventi van, ami 6000 RPM-es és akkora légszállítással bír... Elég neki 1-2 mp-re felbőgnie és kifújja a meleg levegőt a házból.
Én azért várnék teszteket vele, mielőtt leírom azt a configot. -
patomi
őstag
válasz
shteer #28681 üzenetére
Egyet értek jó kis masina ez. (1 szóval nem mondtam, hogy szar) Nálam okosabb emberek tervezték,,,viszont elöl a kis fing venti hááát. Elegánsabb és hatékonyabb lett volna egy 120-as. Valamiért mégis (nyilván okkal) így döntöttek. A proci hűtő abszolút nem meggyőző, de valszeg a tervezett légáramlás része.
-
shteer
titán
válasz
patomi #28680 üzenetére
annyira nem vészes, de szem előtt kell tartani, hogy ez egy out-of-box ITX gamer PC - nem sok ilyen van a piacon. júzer megveszi, bekapcsolja, megy, örül.
a vga gyakorlatilag kívülről szívja a friss levegőt. a táp bőven elegendő teljesítményű, tapasztalatból írom - a ventijének hangereje meg csak a belsőtől függ (bronze minősítések között is elég nagy a szórás), azt meg nem tudjuk - TPU vagy Guru3D reméljük teszteli majd
a cpu hűtő igen, az biztosan felpörög majd terhelésnél de gondolom az sem 30 fokon próbálja tartani a CPU-t, hanem kellően magas target-et kapott a még biztonságos kereteken belül
ennek ellenére nem gondolom, hogy az MSI mérnökei csak úgy a hasukra csaptak és nem tesztelték ki megfelelően a konstrukciót. akinek nem tetszik, úgyse veszi meg (az ára miatt főleg, az előlap meg engem borzaszt el) de ide beböfögni, hogy egy ez sz*r, az nem túl elegáns vélemény-nyilvánítás
-
-
burny
aktív tag
Pofasnak nez ki, kis meret, de a tap az tenyleg aggaszto lehet, specifikacio alapjan teljes gep lesz, elozo nightbladet elnezve rohadt draga lesz. Lehet h jobban meg fogja erni egy ncase bele epiteni hagyomanyos alkatrezeket.
-
Patice
nagyúr
Asrock N3150-ITX első tapasztalataim.
És az erre épülő HTPC 2 blogja.
-
Müszi
senior tag
-
Müszi
senior tag
válasz
lajos75 #28662 üzenetére
És igen IGAZAD VAN!
Rádugtam az AMD gyári hűtőjét és a bekapcs pillanatától alacsony fordulaton kezd pörögni, míg a gyári Intel kétszer megmoccan, majd maxra felpörög és úgy áll be kis fordulatra. Nem is értem miért ilyen.Lehet, hogy leszabályozva olyan kicsi a nyomatéka a ventinek, hogy nem képes felpörögni ezért hibának érzékeli a lap és aut. ráadja a kakaót. Biztosan valamilyen védelem ez a lapban. Mindenesetre akkor egy másik nem gyári hűtő lesz a megoldás, bár ezt már Duracelm... topiktás is megjegyzte.
-
lajos75
senior tag
Én is szívtam az induláskor felpörgő ventilátorral.
És arra jöttem rá, hogy a ventilátor függő és nem pedig Alaplap!
Bizonyos Intel porcihűtők csinálják ezt. -
Müszi
senior tag
válasz
#16939776 #28660 üzenetére
Szerintem ezért a felpörgetésért kizárólag a bios a felelős. Most nézegettem, hogy van a lapomhoz új. Lehet frissítem és ha nincs változás írok az Asrock-nak. Olvastam többször is, hogy volt akinek küldtek módosított biost bár már nem emlékszem, hogy melyik gyártó volt és azt sem tudom kinek kellene írni.
-
törölt tag
válasz
shteer #28659 üzenetére
Nekem a P5Q3-deluxe lapom volt a csalódás: nem ette a memóriát, hideg indításnál kétszer indult, vége felé már nem volt stabil alapórajellel sem, és egyszer csak megkínálta 12V-al CPU-t. Rosszabb lapom nekem se legyen soha.
Ja és ez is felpörgette! Nagyon sokszor kifagyott, és ez megragadt az emlékek közül -
törölt tag
válasz
shteer #28657 üzenetére
Igazad lehet, nekem eddig teljesen természetes volt hogy így működik indulásnál a PWM-es szabályzás, nem foglalkoztatott, hogy kikerüljem. Mert nem okozott gondot
Lehet Z-s lapnál már ez is + szolgáltatás, hogy "csendben" indul,
anno RE2/RE2 Gene/P5Q-em/P67m-Pro voltak "ebben a kategóriában", de nem vagyok venne biztos, hogy felpörgették-e a ventit indulásnál, vagy sem, ezeknél is lehetett ~mindent~ állítani -
Müszi
senior tag
válasz
#16939776 #28653 üzenetére
Igazad lehet, mert az AMD-n nem gyári hűtő van. Nem látom értelmét, hogy ezért hűtőt cseréljek főleg, hogy a gyári is bőven hüvösen tartja csendben az I3-at.
Lehet viszont, hogy ráaplikálok a bordára valahogyan egy másik fant bár nem egyszerű, mert a venti kerete tartja helyén az egészet.
Akkor mégis másik hűtő után kell nézzek, mert ez így nem tetszik.
Melyik hűtő lehet a legolcsóbb verzió, ami legalább annyira hűt mint a gyári és csendben van bekapcskor is? -
törölt tag
Ha nem gyári hűtőt használsz akkor nincs porszívózás, valamint nem feltétlenül intel/amd függő.
pl.:140mm-es noctuat nem tudja annyi idő alatt belendíteni H77M-ITX lap, a másik lapon H67M-itx/ht-n fix. feszültséggel megy a 120-as venti. Az AMD-s FM1-es szintén asrock lap, pedig felpörgeti a 80mm-es slim ventit indulásnál.Megpróbálhatod másik csatlakozóra dugni/vagy a vezérlésnél átállítani 3/4 vezetékes módot.
-
Müszi
senior tag
válasz
flashpointer #28649 üzenetére
Dehumidifier (párátlanító) funkciót találtam csak benne. Az ki van kapcsolva.
-
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni mit lehetne tenni, hogy ne pörögjön fel bekapcsoláskor mindíg maxra a gyári Intel procihűtőm?
Nagyon idegesítő, hogy este mikor már alszik a család ezzel a porszívózással kezd, pedig szuperül sikerült silentre belőni müködés közben a ventiket, így totál csendben lenne.
Egy Asrock H97M-ITX lapról van szó, ha ez számít. -
csemiubi
tag
válasz
#16939776 #28646 üzenetére
Köszi!
Ezt a házat korábban is néztem, de szerintem elnéztem a méreteit. Pedig pont passzol. És egyre jobban tetszik
Ebbe viszont alacsonyabb hűtőt kell keresnem, ha jól látom.
Már csak egy gondom van, se pcx/ipon nincs ez a ház. Összerakósba szeretném, mert nulláról még sose raktam össze gépet...nem merem
(tudom, el kell kezdeni valahol)
-
törölt tag
válasz
csemiubi #28644 üzenetére
A házal az a problémám hogy a DVD alatt a HDD nem kap friss levegőt, és a táp is alá fogja tolni a meleget. valamint nincs rendes szellőzése, hely eldugni a kábeleket.
Nem tudom hogy a méreteit mennyire venné be a gyomrod: Corsair Obsidian Series 250D szerintem alkalmasabb erre a feladatra, csendesebb, jobban kitalált ezért esetleg hosszabb ideig tudnád megelégedéssel használni, mint a C10-et.
Lehet a két méret között is találni félúton jó házat, jó szellőzéssel, halk működéssel, de abba az 5,25"-os hely az ami hiányzik, vagy nem fér el a toronyhűtő...
De a többiek is tudhatnak véleményt formálni a dologról.
-
csemiubi
tag
Sziasztok!
1.Mi a véleményetek erről a konfigról?
Asus H81I-PLUS
Intel Core i5-4460
Arctic-Cooling Freezer I11
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz
Kingston 120GB HyperX Fury
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX2. Milyen házba tegyem? Egyelőre Sharkoon SharkZone C10-et néztem. Ez milyen?
(a háznak 35cm magas helyre kell beférnie, legyen rajta optikai meghajtónak hely, elöl usb 3.0 és audio kimenet)3. Milyen táp kell nekem mindehez?
Köszönöm a segítséget!
-
kisza25
félisten
válasz
patomi #28635 üzenetére
tudom köszi
, anno fel is vettem vele a kapcsolatot, mondta próbáljam meg visszaegyenesíteni és, ha eltörnék pár lábat akkor küldjem el és ő megcsinálja, de szerencsére nem törtem el egyet sem és a szemeim sem maradtak keresztben a több órás művelet után
Az a helyzet, hogy használtan vettem, jeleztem a hibát az eladónak, visszaküldtem neki, ő nem vette át, a posta elfelejtette visszaküldeni, kerek 1hónap múlva került vissza hozzám újra a lap egy raktár mélyéről, úgy hogy megkerestettem velük. Ez után valahogy nem volt kedvem újra postára adniMég abban a hónapban átvertek engem és 3 társamat egy i5-3470-es processzorral (4 emberrel vetette meg a gyerek az 1 db processzorát), az a hónap nem alakult túl jól
Amúgy stabil a lap, i7-2600k-t is hajtottam benne 4Ghz-en, ennyi hibája van, hogy az egyik ventihely nem szabályoz, ezzel megtanultam együtt élni
Duracellm...: A feszültségeket nem piszkálom most, hogy a tesztnél érdemben összetudjam hasonlítani a két hűtőt, amúgy aida 64 alatt mért hőmérsékleteket nálam még soha egyik játék sem haladta meg, linx az inkább stabilitásra való, annyit meg nem húztam a procin -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28633 üzenetére
Az új hűtő jobb lesz mint ez, a ventik is, + csökkentek feszt is és királyság
nem is tudom mennyi az alap fesz a procin, öregszem, régen az volt az első, hogy megnéztem egy proci végét alap feszen, aztán emelve a feszt, majd alul feszelve tuningolva
de most toltam rá 38-as szorzót, mert többet értelmesen úgysem lehet aztán csá
Ram: 1,5V 9-9-9-24 T1 1600Mhz nálam RAM-nál ez az alap -
törölt tag
válasz
kisza25 #28632 üzenetére
Aida teszt nagyon light-os load, toljad linx-el.
Amúgy a felpörgés lehet a hibás foglalat miatt is, nézzél hőfokokat játék alatt."fesz autón van, nem volt kedvem vele foglalkozni "
Most kicsit zaklatott lettem, minek téptem eddig a szám?
Te meg már megrendelted az új hűtőt?!LLC állítsd a leggyengébbre(talán Level 1) és kezdheted 1,15V-nál, ha ofszeted van akkor -0,05V-nál.
Ram: 1,5V 9-9-9-24 T1 1600Mhz -
kisza25
félisten
a CPU venticsati nem mér hőt (nem látja hány fokos a CPU), ezért nem vezérel, használtan vettem és úgy kaptam meg, hogy a CPU foglalatban kb 20-30 láb el volt hajolva, ezeket kézzel hajtottam vissza, vagy ez a művelet nem lett 100%-os, vagy passz, ezért is ragadtam ezen a platformon, mert én így nem adom el, ezzel a hibával nem kapnék sokat a lapért, de ezt leszámítva nincs baja, kb 1éve így használom
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28628 üzenetére
Ez a 1,1909V meg az 1,208V valid?
amit nem értek, hogy játék alatt meg pörög, mint ökör Talán kurv@sok neki a fesz?
Nem fogom leírni többször hogy a 3570-em 1.008V megy ennyit és 20 kör linx teszt alatt produkál 70-72C°-ot a legmelegebb magja.
(#28629) Seep:Már korábban körbejártuk kollégával a dolgot.
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #28627 üzenetére
tudom van pár darab, de nem akarom kinyírni azt az egy db csatlakozót egy 200 mm és 3db 80 mm és 92mm-el
meg ugye melyikkel szabályozzam őket? 1dbot adhatok meg amit legutoljára dugok rá az összes ahhoz igazodik
ez van AC-vel ~900-on, ennél kellene jobbnak lennie,amit nem értek, hogy játék alatt meg pörög, mint ökör
-
patomi
őstag
válasz
kisza25 #28625 üzenetére
1100-on nem lesz hangos(bár kinek mi a hangos ugyebár) szvsz, de lehet, hogy kevés lesz. Reméljük, hogy nem. A légszállítása jóval kevesebb, statikus nyomásról meg semmi infó. (A gyári venti 1200-nál kezdődik ennyit mondjuk nem is forog a másik.) Majd számolj be róla.
-
kisza25
félisten
válasz
patomi #28624 üzenetére
szia, gondolom, hogy nem rossz a gyári venti, csak nem fogom tudni szabályozni a hibás alaplap miatt, ezért kap egy fix 1100-at pörgő 92 mm-es SWIF 2-est, ha az még úgy is hangos lenne, van egy akasa ellenállásom ami 10%-al csökkenti a fordulatot, 1000 alatt már csak jó lesz
-
kisza25
félisten
én a loki 2-est 4900Ft ért rendeltem és rendeltem mellé fix 1100 fordulatos swif2 92 és 80 mm-es ventiket darabját 1600 Ft-ért ennél olcsóbban jót nem tudok (mert alaplap nem szabályoz sajnos, csak 1 venticsatlakozót, mert a másik hibás, de arra van kötve a 200 mm-es )
Ja így olcsóbban jövök ki a 3db venti + CPU hűtő+ garifutár+ szállítás, mint a másik oldalon csak az EVO -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28616 üzenetére
igazad van, azt azért kukáztam mert tesztek alapján az enermax 7500 Ft-ért ugyanúgy szerepelt, az ALPENFOEHN Sella esett ki 105 mm -er miatt
kicsit sok tesztet olvastam tegnap
-
törölt tag
válasz
kisza25 #28615 üzenetére
ja meg közben rájöttem az evo is 105mm széles, az sem jó
Ne erre hogy jöttél rá? (mert a 93mm széles és a műanyag klipszes változatot árulják, nem a drótossat)
Próbáld ki a Loki-t!
Azt vedd figyelembe hogy nagyobból ugyan azt tudják ezek a bordák a felület/lamella szám ami limitál. inkább a rárakott gyári ventik közötti légnyomás különbség az, ami jelentős különbséget hozhat ki tesztekben. -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28614 üzenetére
ja meg közben rájöttem az evo is 105mm széles, az sem jó, viszont tesztek alapján ugyanazt tudja az ENERMAX ETS-N30-HE 7500-ért és van ledes változata is 8100 ért, meg a XIGMATEK Loki II amit sok teszt győztesnek hoz ki a 6000Ft alatti kategóriában 5800-ért, most ezek között vacilálok, lehet a loki lesz és kapásból veszek rá egy jobb ventit így ugyanannyira jön ki, mint az Enermax
-
törölt tag
Ezt ismered? Szabványos 100mm-es VESA mount-os talpról le lehet vele választani a monitort a kis kallantyúval, simán a monitor és a talp közé szerelhető..
Kicsit kitágítaná a lehetőségeid, mert alapból elég gyatrák a könnyű+vékony monitorok talpai, viszont vesa csavarok vannak már szép számmal 20" fölött. Utána alternatív/könnyen csomagolható talpat tudsz hozzá csinálni. -
burny
aktív tag
Van tippetek konnyebben hordozhato monitorra, pl a talpa nem hatalmas, konnyebben szerelheto. Talan az a legutolso akadaly hogy ne laptopot vegyek hanem mini itx gamer gepet.
-
-
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #28583 üzenetére
Szervusz, na most oldod az en problemam
ugyanilyen lapom van csak Corsair 250d hazban ami kb ugyan olyan magas mint a tied
. En is gondolkodtam ezen a 120i-n , de szerintem csak ugy ferne be ha kicsit megnyomnam felurol. Amitol az egesz torony elhajlana picit a gpuval ellentetes iranyba.
Vagy NOCTUA NH-U9S
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28595 üzenetére
és Duracellm...: nekem 200 mm van elöl 350-400-as fordulaton,
de 1000 rpm alá szabályozva a CPU és két hátsó venti már kevés, viszont idáig hangtalanok, a noiseblockerek meg 2000rpm-en tudtak annyi légszállítást, mint az AC-k 1000-1100-on, ezért akarok nagyobb bordát a CPU-ra,
amúgy ez van itthon, de akárhogy variálom őket, load nem elég egyik sem a hangtalan/csendes működéshez:
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged