- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
Ok, a táp marad.
Alaplap helyett tudnátok ajánlani 1-2 hasonlót, mert az itteni bolt nem tudja beszerezni.
(Asrock b85m-itx) -
shteer
titán
válasz
Chesterfield #27098 üzenetére
Az jo, ha nem indokolt, ne csereld!
-
Chesterfield
őstag
Van egy FSP 400-60GLN tápom, a mostani asztaliban, ahogy mértem az 140mm.
Ugye ezt áttehetem? -
törölt tag
válasz
Chesterfield #27091 üzenetére
Táp hosszát csekkold le, nehogy meglepetés legyen Pl.:[link]
ui.:Tápod 150mm-es de 145mm-es táppal kompatibilis a ház.
-
Pete55555
addikt
válasz
Chesterfield #27093 üzenetére
BTW a Gammax 300 nem egy rossz hűtő, és a 12 cm-s venti ellenére elég alacsony is. Ekkora magasságban a 92-es hűtők vannak leginkább. Más 12 cm-s hűtők jóval magasabbak.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Chesterfield #27093 üzenetére
Én sajnos nem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Chesterfield #27091 üzenetére
Hűtőből nézhetnél jobbat is.
-
Chesterfield
őstag
Ehhez a konfighoz mit szóltok?
Asrock b85m-itx
INTEL Core i3-4160 3.60GHz 1150 BOX
Samsung MZ-75E250B 250GB
2x4GB ddr3 Kingston hyper x fury 1600 mhz
Be Quiet Pure Power 300W L8-300W BN220
deepcool gammaxx 300
SHARKOON QB ONETáp és CPUcooler jó lesz?
köszi
-
Mercutio_
félisten
válasz
Chesterfield #27088 üzenetére
Giga GA-B85N Phoenix
-
Chesterfield
őstag
Köszi a válaszokat.
Erről az alaplapról mi a véleményetek?
Asrock H81M-ITX/WiFi
Vagy ajánlanátok más wifis lapot?köszi
-
Seep
senior tag
válasz
Chesterfield #27084 üzenetére
Silverstone Sg07, Sg08
Langear infinity
Fractal node 304 -
mrbig25
őstag
válasz
Ami most így hirtelen fejből beugrik:
Fractal Design Node 304
Raidmax Element
Xigmatek Eris / Octans -
Goose-T
veterán
válasz
Ezek között biztos találsz párat.
-
Chesterfield
őstag
Ilyesmi elrendezéssel vannak még házak a codegenen kívül?
1 SSD, 1 normál vinyó, meg valami normális procihűtő kell, hogy elférjen, VGA nincs.köszi
-
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #27082 üzenetére
Most mosolygok kicsit. A H60 ilyen Zalman fanmate rol megy
a ket hatso 80mm as Arctic meg olyan 5V os zalman atalakitorol mint amit linkeltetek. A 140mm a FAN headerbe van kotve a maradek 2x120mm meg egy noctua Y eloszton a CPU headerbe. Most nagyon elgondolkodtam valami NZXT Grid+-on. A corsair commander mini az tul borsos az en penztarcamnak.
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
1db csatlakozóról, sorba kötöttem őket a PST azt jelenti az AC ventiknél, hogy 5db ventit sorba tudsz kötni, erre elő vannak készítve a ventilátorok, PWM-es az összes és az alaplap biosában lvl1-re vannak állítva és 45fokra,
a mostaniak megtartásával a legegyszerűbben ilyen csatlakozóval tudsz fix 5V-ra kötni 2db ventit
persze ilyet venned kellene 2db-ot azokra menne fixen 5V-ra 4db venti, 2db-ot meg az alaplapra dugva tudnál vezérelni, vagy ilyen PWM-es elosztóval mehetne 4db az alaplapra -
-
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #27078 üzenetére
Egy kerdes az uj hazadhoz, azt a sok ventit hogy kototed ra erre az asrock lapra, es honnan vezerled oket? en 2x80mm arcticot, 2x 120mm, 1x140mm , 1x a corsair h60 pump szeretnek rakotni a z77e-it-re. Egyik sem pwm es. Hogy a fenenbe lehetne ezeket vezerelni? Vagy lecserelem a P-be az egeszet valami pwm esekre?
-
kisza25
félisten
csak a fogalmak tisztázása végett
Légüres tér: olyan zárt tér, melyből a levegőt valami úton teljesen eltávolították.Ilyen tér keletkezik az u. n. Torricelli-féle kísérletnél, amelynél körülbelül egy méter hosszú, az egyik végén zárt üvegcsövet egészen megtöltenek tiszta kénesővel, a cső nyitott végét elzárják s így kénesőt tartalmazó edénybe állítják. Ha a csövet függélyes helyzetbe hozzák, úgy hogy a zárt vég fölül legyen, a nyitott vég pedig alul a kénesővel közlekedjék, akkor a kéneső a csőben körülbelül 760 mm. magasságban függve marad (l. Légsúlymérő) s a kéneső fölött L. marad, az u. n. Torricelli-féle ür. Ez azonban csak akkor valóban légüres, ha a cső föltétlenül tiszta, a kéneső pedig vegyileg tisztított és levegőtől teljesen ment. Ilyen a hőmérőkben, légsúlymérőkben levő kéneső, melyből kifőzés által hajtják ki a levegőt. Ezen műszerekben tehát szintén van L. Légszivattyú segélyével L. nem állítható elő, habár az újabb kénesős légszivattyúk rendkívül nagyfokú ritkítást engednek elérni. L. Geissler-féle csövek.
-
maláj
addikt
na urak félig-meddig én is összedobtam 1 ITX rendszert (amiből 2 lesz majd csak pár alkatrész még hiányzik
)
Xigmatek Octans
GA-H81N
Intel G3420 BOX
Corsair VX450
Gigabyte R9 270X OC 2GB DDR5
Adata SP300 64GB mSATA SSDramot majd most kérek kölcsön a szomszédtól, hogy az is legyen benne valamennyi
az megvan, hogy ez a vga nem ehhez a cpu-hoz lett kóburálva de most jelenleg csak ezen alkatrészeim akadtak a szekrényben
majd lesz belőle 2 gép (low gamer + normál gamer) ha minden cucc megérkezett
-
TomiLi
addikt
Ez igaz! De tetszik a dizájn, és a hely, hogy vízhűtés kényelmesen kialakítható benne. Meg nekem tökéletes lenne ez az elrendezés, mert az asztalom bal oldala van a falhoz tolva, így az EKWB ház ablaka is jó felé nézne...Léghűtésre feleslegesen nagy az tuti.
Az egyik modder rögtön élt is a méret adott lehetőségekkel, és egy mATX lapot "faragott" a házba, két vga-val.... -
TomiLi
addikt
válasz
TomiLi #27068 üzenetére
[link]A fene.... ezt a házat, csak pár modder kapta meg, akik február 1-től április 30.-ig kell, hogy valami nagyot alkossanak....Nem lehet megvenni a házat, hanem majd szavazni lehet az elkészült alkottásokra, és akkor talán nyerni egyet, vagy egyéb más ekwb cuccost.... (ha jól értettem.... - de a lényeg: nagy kár, hogy nem lesz elérhető, nekem nagyon tetszik, főleg az íves plexi! )
-
TomiLi
addikt
Remélem ez az EKWB Vulture ház nem marad meg csak prototípusnak, vagy limitált kiadásnak.... (Bár az alábbi oldalon van az egyik házon egy 10/50-es jelzés......
)
-
somasz
addikt
Köszi!
Ez sem kisebb látványosan, mint a mostanim
Elvetettem az ötletet, marad a mATX, a zseton meg jobb helyre kerül. Így hangkártyát sem kell lecserélni külsőre. Ha jól sejtem, csak paneltáppal lehet lényegesen kisebb méretet összehozni, az meg gondolom nincs a nekem szükséges teljesítményszinttel/csatlakozókkal.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #27050 üzenetére
Inkább a így TILOS! kategóriát erősíti!
A táp AC felöli földelése és a belső GND nincs fémes kapcsolatban, amit alap esetben a táp fém dobozában a csavarok biztosítanának. Csíp/szúr/rúg, attól függően milyen körülmények között találunk odanyúlni a csatlakozók fém részéhez.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
flashpointer #27054 üzenetére
Az egy januári hirdetés. Ha valaki olyat keresett volna, akkor megtalálta volna.
-
flashpointer
őstag
Van az aprón egy komplett Dell Optiplex GX620 de az adaptere a lényeg egy dell da-2 elég kedvező áron ha valaki épp tápot keresne, a 180w-os paneltáppal kedvező árú kombót alkot.
-
HookR
addikt
3D nyomtatott hengeres ház - [link]
-
HookR
addikt
válasz
somasz #27042 üzenetére
Akkor esetleg: Cooltek U3
-
HookR
addikt
válasz
somasz #27031 üzenetére
Ha lehetne őket kapni, akkor:
- Jonsbo V7S
- Lian Li PC-Q07N ([kép1], [kép2])Így viszont marad:
- Lian Li PC-Q33 (A 3-ból gyárilag csak 1, az előlap mögötti gumigyűrűs rögzítésű. A másik kettőhöz készíteni kell gumigyűrűs rögzítéshez való HDD keretet.)1db 3,5"-es meghajtó esetén:
- Cooltek U2 (alias Jonsbo U2)
- Cooltek UMX1 Plus (alias Jonsbo UMX1 Plus)
- Lian Li PC-Q19
- Silverstone SG08-Lite -
Pista0001
addikt
válasz
somasz #27037 üzenetére
Lian li PC-Q33. Ez elegáns is, nagyon kicsi is, a 2db 3,5-es is belefér. Az ára meg...
-
somasz
addikt
Igen, ő nagyon tetszik, de gyakorlatilag ugyanakkora, mint a mostani...
Valószínűleg elférnék csak a nagyobbik 3TB-os vinyón is, csak akkor szanálni kéne a filmeket.Akkor lehetne kukázni a másfelest.
Ha csak egy vinyót kéne rögzítenem, mi jönne még szóba?Rájöttem, mi volt a baj a node-dal, idiótán lehet a vinyókat rögzíteni, nem tudom megoldani egy tápkábellel.
-
Mercutio_
félisten
válasz
somasz #27031 üzenetére
Ez privát vélemény, de ha a gtx960 hűtése nem olyan ami a keletkezett hőt kitolja a házból, akkor a mITX méretű ház egyszerűen nem fog tudni megbírkózni a keletkező hőmennyiséggel, vagy csak nagyon komoly -ezáltal nem túl csendes - ventilátorok használatával.
Esetleg a Fractal Design Node 304-et nézd meg. -
somasz
addikt
Üdv!
Van olyan Mini-ITX ház, ami:
-elegáns
-nem feleslegesen nagy (csak annyi hely kell, hogy beférjen egy mini gtx 960, meg egy csendes hűtő az i5-4570-re)
-két 3,5"-ös vinyót rezgésmentesen lehet benne rögzíteni (ezen kritériumon bukik el egy csomó ház), az ssd elfér bárhol
-USB3.0 csatlakozó van rajta?Vettem pár napja egy Prodigy M házat és az asztalon túl batár, megfontolnám az ITX-re váltást, ha ennél kisebbet össze lehet hozni. Van pár ötletetek?
Ha nincs akkor marad az mATX, egy másik házzal, és visszakerül az asztal alá. -
artru60
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget.
Asrock Q1900M mellett döntöttem. Volna még egy kérdésem memória tekintetében mennyire kényes ez az alaplap mehet bele bármilyen?Üdv
Artur -
kisza25
félisten
Írtam egy szösszenetet a Thermaltake Core V1-ről, ha valakit érdekel itt olvashatja
-
Black&White
addikt
válasz
lajos75 #26924 üzenetére
Én most raktam össze egy Q1900-as konfigot az eggyel újabb 1350mi kuckóba (ez már USB3-as).
Alaphelyzetben tényleg az van, amit írsz/írtok, veszettül melegszik!
Nálam AIDA stress teszt alatt a CPU hőmérséklet simán elment akár 80°C-ig is.
Ezenkívül rendszeresen eljátszotta azt, hogy 2-3 naponta kifagyott az egész rendszer.
Most volt egy kis időm...szóval megfordítottam a "merevlemez" tálcát és a 3,5'-os helyre betettem egy használaton kívüli Scyte Ita Kaze-t.
Így az SSD-t sem fűti közvetlenül a proci, illetve annak hőmérséklete is sokkal elfogadhatóbb lett.
Remélem innentől okés lesz minden! -
imibogyo
veterán
válasz
shteer #27018 üzenetére
Én meg pont most tervezem pár barna Noctua beszerzését egy másik projektemhez, mert faházakban nagyon jól mutat.
Azt nem tudom, hogy bedobtam-e már ide, de elkészültem az oldallappal.
Eredetileg borostyán-üvegből lett volna, de az sajnos vágás közben eltört.
Az előlapot még továbbra sem volt időm elkészíteni. -
válasz
shteer #27018 üzenetére
Hát, ártani nem árt, az biztos.
Ha nem csipázod a barnát, akkor ott van az olcsósított Redux-változat, szürkében. Szvsz az is simán hozza a Noctua-színvonalat, az Industrial árának kb. feléért. Persze ha fussa' rá...
(#27020) imibogyo
Szerintem minden házban jól mutatnak, feldobják az egyhangú színvilágot. -
shteer
titán
-
Yahhher
aktív tag
válasz
artru60 #27007 üzenetére
Szia.
Nekem van/volt mindkettő. j1800/j1900 is. Ezekre a feladatokra mindegy melyiket veszed. J1800 sem volt érzetre semmivel lassab ilyen környezetben. Bár azt nem tudom, hogy linuxon van-e youtube alatt hardveres gyorsítás. Win7 alatt nekem nincs, win8 alatt tökéletes. Én a Gigabyte-ra szavazok egyébként.
Üdv B.
-
törölt tag
a fújás meg egy sugárnyalábban végzi a dolgot. Ez nem igaz a hagyományos ventikre.
Ilyet csak a két rotoros (második lehet passzív is) ventik tudnak, ahol a második rotor ellenkező irányban forog mint az első, de ugyan abba az irányba tolja a levegőt.
Pl.:GFB0812SHS,
AP121,
NF-F12PWMszvsz. a sorrend:
első: zaj és légszállítás szempontjából a szendvics megoldás a legjobb, oldalsó perforáció nélkül.
második:1db befúvó nagy statikus nyomásra képes ventivel, ha nincs sok perforáció a ház oldalán.
harmadik:1db elszívó. ha perforált a ház oldala és oda tudjuk tenni, ahol amúgy megállna a meleg levegő.(#27009) A Gázos: Tipp 1: nem jól érintkezik a memória a szlotban. elég könnyen reprodukálható.
Tipp 2: nem bírja a tápod. -
maláj
addikt
Thin Mini-ITX shield mérete kellene nekem (nem a külső hanem a belső amit a helyére pattintassz
) ...
-
A Gázos
csendes tag
Sziasztok! Hibajelenség. A windows asztal elmosódik mintha vízfestékkel lenne pacsmagolva. Kikapcsoltam a gépet, nem indult újra, majd kiírta, hogy az eszköz amiről bootolnék nem érhető el. Szétszedés, kábelcsere, semmi. Majd lehúztam a másodlagos 3,5" Sata vinyót, és indult. Először azt hittem grafikus hardver probléma, de így végül lehet az is, hogy áramellátási gondom van? Tippek? Gépem alább olvasható. Köszi aki töpreng rajta.
-
artru60
csendes tag
Sziasztok !
NAS-t építenék egy régi nagy atx házba, van egy paneltápom, 2TB WDRedem van. Fontos, hogy csendes, ventilátor mentes legyen és olcsó, sokáig ne kelljen fejleszteni.
Amire használnám torrentezés, filmnézés, youtube, fájl megosztás, backup. semmi játék. Linux menne rajta.J1800 mini-itxre gondoltam a J1900 árban sok lenne. Melyik gyártó alaplapja ajánlott?
Van esetleg valami más alternatíva olcsóbban?Üdv Artur
-
tthom
senior tag
Azzal kísérletezett már valaki, hogy házba nyomni a levegőt, vagy elszívni a jobb? Hirtelen az elszívás tűnne logikusabbnak, mert az mindenhonnan szív, a fújás meg egy sugárnyalábban végzi a dolgot.
-
válasz
kisza25 #27002 üzenetére
A hűtője mindenképpen.
(#27003) kisza25
Jah, de nem LP.
Azt a hűtőt meg utólag fabrikálták rá valami Firepro-ról.Egyébként nem lenne lehetetlen, mivel az R7-250-nek magasabb a hivatalos TDP-je a GTX750-eknél (65W vs 55W és 60W), és előbbinek van LP 1slot változata a Sapphire kínálatában.
-
HookR
addikt
Akasa Nero LX 2 hivatalos oldal - [link]
- 57mm magas a 15mm-es ventivel (2mm-rel alacsonyabb, mint az elődje).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mozilla Thunderbird
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest