- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbalia87
tag
válasz
Honkydoo #22698 üzenetére
Ha jol lattam a kepeken 2 3,5-es hdd-t belehet epiteni a hazba. 1 megy az optikai olvaso ala a masik pedig a haz oldalaba. Amennyiben jol lattam is 1 sima hdd es ket 2,5-os hdd elfer benne.
Mercutio_: A toltot nem szeretnem eladni, ugyanis a laptop is megvan meg. Igaz nem hasznalom mar egy jo ideje.
Egy dell L701x laptoprol van szo es a gyari 19v-os 150w-os tolto. -
Honkydoo
őstag
válasz
norbalia87 #22696 üzenetére
Ha laptop HDD-ket teszel bele, 1db 5,25-ös helyen elfér az összes. Ha ügyes vagy szerintem ezt is meg lehet oldani házi barkácsolással. Ha pedig profi megoldást szeretnél, léteznek erre beépítő keretek is. (igaz nem olcsón.)
-
Mercutio_
félisten
válasz
norbalia87 #22696 üzenetére
Dell-t eladhatod az aprón (egyébként konkrétan melyik típus) és vehetsz az árából olyat ami jó a táphoz.
-
norbalia87
tag
válasz
mrbig25 #22695 üzenetére
Egy egyszeru ftp, file, DLNA(serviio) szervert tervezek epiteni. ill. vpn, kesobbiekben web szerver is fog rajta futni. A lap (meg nem biztos, de tobb mint valoszinu, hogy) egy ilyen lesz.
2 hdd lesz a gepben, kesobbiekben az is bovitve lesz, de nem hinnem, hogy valaha is tobb mint 4 hdd lesz benne.
Meg 4 hdd-vel sem hinnem, hogy valaha is 65w fole menne a fogyasztas. A dell tolton csak azert gondolkoztam, mert ugyebar keznel van es nem kellene ra koltenem semmit.Gondolkoztam ezen a hazon, de ez csak 2 hdd-t fogad a tobbit egy kis hazi barkacsolassal oldanam meg.
-
mrbig25
őstag
válasz
norbalia87 #22692 üzenetére
Létezik wide inputos PicoPSU, ami megeszi a 19V-os tápot is...viszont ebből ez a 120W-os a legerősebb.
Nem tudom, hogy milyen gépet tervezel alá, de ha elég a teljesítménye, akkor én ezt választanám a hangtalan működése miatt. -
norbalia87
tag
Udvozletem.
Tervezek egy mini itx-es hazi szervert osszedobni amit (meg nincs meg a lap) de valoszinuleg egy pico psu fog hajtani. Van egy 19 v-os dell xps psu-m amit szerettem volna felhasznalni, de jol latom, hogy ezek a pico psu-k 12 v-ot "zabalnak" es nem 19-et?
Amennyiben a dell tolto kilove mi lenne a jobb szerintetek?
pico psu+dc vagy vennem egy kismeretu kis hazba tervezett tapot? A gep 24/7-ben uzemelne. -
Mercutio_
félisten
válasz
>Deego.. #22690 üzenetére
Asrock AM1B-ITX lap AMD X4 5150 vagy 5350 proci, a gyári hűtője is hallhatatlan, most vittek el tőlem egy ilyet csak notitáppal etethető alaplappal (AM1H-ITX) és W8.1-el SSD-vel pörgős kis gép az új tulaj szerint.
Ramból inkább 4GB, abból 1 GB-t úgy is az integrált VGA-nak osztasz.
SSD vagy HDD ezt neked kell eldönteni, nyilván utóbbi lassítja a rendszert.
-
>Deego..
senior tag
Üdv
Egy szimpla netezős, filmnézős konfigot szeretnék összedobni.
Amivel eddig rendelkezem: 300W Fsp SFX, Realan ED-3 (úton van felém)
Sokat filóztam a ház méretét illetően, de végül nem tudtam tágítani a fent megnevezett ház mellől.
A kérdésem tehát.
Elég egy integrált cpu-s lap erre a feladatra vagy érdemesebb külön-külön beszerezni?
Milyen operációs rendszer ajánlott?
Ram méretét illetően elég a 2GB?
SSD vagy HDD ajánlott a tárolásra mini pc esetén? -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #22686 üzenetére
azóta már ilyen, pontosabban ilyesmi
-
válasz
Mercutio_ #22681 üzenetére
Jah, egy AM1-es hűtő mellett nagynak tűnik, akárcsak az én gyári hőcsöves, AM3-as cooler-em:
Jó-jó, a stock 70*70*15-ös kávédarálót lecseréltem egy SWIF2-80P-re, de a gyári FM2-es hűtőnél még anélkül is láthatóan masszívabb:
(#22684) kisza25
Ügyesen megmoddoltad azt a kis házat! Grats, bár nekem ez már kicsit zsufi!Ilyen 9cm-es Arctic-om van nekem is, jó kis darab, csak sajnálom, hogy mod nélkül nem fér bele az Elite 120-ba. Mondjuk SFX táppal nem sok híja van, ha az alaplapon kicsit előrébb lenne a z APU foglalata, könnyen lehet, hogy beférne.
-
KISDUCK
addikt
Valakinek van tapasztalata az intel celeron 1900-al szerelt alaplapokkal? pl.: Asrock q1900-itx
Gondolom az 1600-as ramot is megeszi csak visszafogja. -
Mercutio_
félisten
Milyen monstrumnak tűnik a gyári cooler a többi pici komponens mellett
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #22675 üzenetére
1150-es lapok integrált táppal, a ThinITX-ek, de azoknál a szabvány notiramokat ír elő, valamint a pci-express slotra is 25W max terhelést ad meg.
-
HookR
addikt
válasz
AM1 foglalattal az ASRock AM1H-ITX. LGA1150-esről nincs tudomásom.
-
viperabácsi
addikt
válasz
1150 lett volna
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #22676 üzenetére
Szerintem is jobban jársz azzal.
-
-
viperabácsi
addikt
ÜDV
Létezik olyan ITX lap ami külsőtápos (mint a thin itx lapok) és Normál ramokat fogad? ''50 foglalattal?
-
válasz
flashpointer #22666 üzenetére
Szerintem inkább csapj le erre az Antec ISK300-ra, nem fogjátok megbánni!
(Szvsz alkudni is tudsz az árból, ha nem kéred a pendriveot.) -
viperabácsi
addikt
válasz
Mindenképpen V1
-
shteer
titán
válasz
1 szavazat a v1-re
-
flashpointer
őstag
Segítenétek döntésre jutni? Az öregemnek raknék össze valami gépet. SSD (nem kell beleszámolni) és itx deszka adott, de az utóbbi eladható ha nem kerülne beépítésre.
elvárások:
-böngészés
-kis méret
-otthon hagytam neki az asztalimat ideiglenesen és rászokott a youtub videókra amik eddig nem mentek az övén, úgyhogy 1080p youtub gördülékeny lejátszás
-win7Ezek a variációk álltak össze eddig.
v1
itx deszka asus h61mv
1155-ös celeron 1630 proci
2gb memória
64gb ssd
+ilyen ház tápegységgel paneltáppal elvileg belemegy a házba a gyári hűtő
----------
~42kv2 gyengébb ugyanannyiért
-Zotac Zbox 18
-2gm mem
----------
~40knéztem a j1800-as integrált procival bíró alaplapokat is, de úgy olvasgattam win7-et problémásabb rátenni, illetve nem tudom win alatt mennyire menne egy hd youtub videó ezeken, + majdnem ugyanannyiba kerül egy jóval erősebb celeronos cucc (v1) ,annyi fogyasztáskülömbség meg most nem számít.
Esetleg AM1 platform, de az megint ott van hogy a linkelt házzaltáppal (ami szerintem 15k- ért mindennel együtt elég kedvező, hasonlót sem találtam sehol, úgyhogy az adja meg legfőképp a celeronos konfig előnyét, persze ha lehetne csak házat venni 5k-ért úgy más lenne) drágábbra jön ki mint a celeronos és még gyengébb is
Vélemény,esetleg más ötlet?
-
válasz
Polllen #22660 üzenetére
Na ja, de az egy kicsit drágább megoldás, főleg ha külső notitáp is kell.
Az sfx FSP meg tud leadni 288W-ot, a nagyonmax. 130W-os rendszert két ásítás között is kiszolgálja, a ventinek nem nagyon kell dolgoznia. Viszont ha később kell plusz kraft, akkor sem lesz gond, szóval szerintem jobb megoldás hosszabb távon.
-
Ez elég jó megoldásnak tűnik, főleg amit a #6-os hozzászóló dobott be:
"I snipped the end off one of the extension leads, and also snipped the 2 pin header off the stock fan. I then used a terminal block to join the two leads together and voila.. the blacksilent pro now has a two pin header connection. The actual fan is untouched so can be used as a standard PWM fan in the future if required, only the extension lead was modified."
Tetszett, ahogyan az összekötést megoldotta egy sima csokival!(#22657) shteer
Ha nekem sikerülne jó áron beszereznem egy ilyen darabot, tuti megpróbálkoznék a fenti eljárással, kerül amibe kerül - nagyon tuti kis táp ez a Silverstone!Legközelebb meg vegyél 4k-ért egy sfx FSP-t jaja1981-től!
-
F34R
nagyúr
válasz
shteer #22657 üzenetére
Vegulis ha csak a hangal van gondod akkor meger egy probat szerintem. A lenyeg hogy olyan ventit nezz ami mar 3,5V-on indul. Pont nezheted azt a Noiseblockert is de ha sokaig akarod megtartani akkor olyat vennek aminek nem kopik ki a csapagyazasa. Pl akar lehet Scythe Gentle Typhoon -t.
-
Grave_444
nagyúr
-
shteer
titán
a Silverstone ST45SF-G kibaszott hangos a Chieftec SFX-350BS után.. alapon zörög
a csifi meg néma volt idle
-
Polllen
félisten
válasz
AxBattler #22645 üzenetére
Szerintem a szimmetria jegyében kerül középre. Tuti sok user-t zavarna, ha el lenne csúsztatva az ODD.
Amúgy én az elmúlt 2 évben nem használtam a gépemben lévő ODD-t semmire. Igaz volt bd lejátszó a nappaliban. Most a kis gép miatt lesz egy külső a dedikált lejátszó helyett.
-
válasz
Polllen #22634 üzenetére
Én meg most nézegetem az SG05-öt, és az ehhez hasonlóakat - feltűnt, hogy ha az ODD-t nem középre pozicionálnák, hanem valamelyik oldalra, akkor mellette talán elférne egy 2.5-ös meghatókat fogadó keret.
Ráadásul az ODD-t az élére is állíthatnák, mint egyes mITX házakban a 3.5-ös HDD-ket, ami így akár az alaplap mellé is benyúlhatna, a HDD-k meg maradnának a deszka és az első venti között (pl. az ISK600-ban) - így simán lehetne több meghajtóhelyet kapni SG05/06 méretben is.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #22640 üzenetére
En a caseking.de-n láttam, onnan szoktam ilyesmit rendelni, mert külföldön élek.
Más: csak nem hagy nyugodni az ML05/06. Kb 2/3-a a PC-Q07-nek (7 liter a több mint 11 ellenében), szóval lehet, hogy mégis fogok vacakolni vele, viszont dobom a hiúságot, és ML05 lesz, ha elkel a Lian-li.
-
burny
aktív tag
válasz
viperabácsi #22640 üzenetére
Még csak 1 helyen, de valószínűleg nemsokára több helyen [link]
-
burny
aktív tag
Nem (hiszem hogy) mini-itx, de kicsi Gigabyte BRIX Gaming BXi5G-760 Micro PC
T.L;D.R: Qrvára túlmelegszik
-
Pista0001
addikt
válasz
Polllen #22627 üzenetére
Az ML06-al (csak a hiúságom miatt, valójában az ML05 is jó lenne, de az olyan ronda) szemezek én is NAS-nak, csak ahhoz előbb el kéne adni a PC-Q07-et. Valószínűleg nem fogok vele vacakolni, és utóbbi lesz a NAS kasznija. 2 db 3,5-es lesz benne, meg egy 2,5-es, természetesen pico-PSU-val, tehát az ML06 (ML05) jobb lenne. Pont azért, mint amit az ML07-tel kapcsolatban írtam, az arányai miatt könnyebben elhelyezhető.Alaplapnak Gigabyte 1037U-s passzív alaplapot néztem ki, szóval a hűtés miatt is jobb lenne a lapos ház, tekintve, hogy van pont "raktáron" 8 centis ventim is.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #22604 üzenetére
Lényegében véve mindegyik FSP300-60GHS...
A Bequiet feketére festette a borítást + harisnyázta a kábeleket, a Silverstone pedig még megfejelte saját ventiprofillal, ennyi.(#22605) Grave444
"Nem csak annak, a mostani SG05 lite-nak is, ami táp nélkül 14K alatt kapható."
Hozzászólásom első mondata:
Csak a 450-es táppal szerelt változatnak fekete a belseje + a nemrég megjelent táp nélküli Lite változatnak. -
Hanok
senior tag
válasz
rover45 #22606 üzenetére
Még úgy is hogy ki lett bonva? Mit csinál vele? Úgymond lesz egy használt cucca...Nem kib@szás ez a boltossal? Nem bonyolítottam le még ilyet, nem túl nagy macera? Kicsit könnyebbnek érzem a beletörődést a dologba, igazából csak a táp ami nem szimpi a többi dolog nem érdekelne...Gondolom ezt a tápot nem nagyon lehet elpasszolni itt apróba...
+ bennem van az is hogy lehet hogy kicserélem és ez a kis 8-as venti ugyan olyan hangos lesz egy ST30SF-el is
-
Polllen
félisten
válasz
AxBattler #22628 üzenetére
PicoPSU vagy paneltáp házon kivül és az SFX táp és 2,5"-s vinyó helyére be tudsz rakni kettőt. Sőt van hozzá gyári 3,5"-s rack a proci fölé, így 3 db is belefér.
Hozzáteszem Athlon 5350 gyári hűtője és a 3,5"-s vinyó között kb. fél cm van, uh oldalról meg kell támogatni 2 8 cm-sel. Én ezért is inkább a 3,5"-s vinyót beraktam a táp helyére, felülre meg bekerült egy 12 cm-s venti.
Amúgy Patice éppen ilyesmi igényekkel épített most gépet, nem? Node 304.
shteerÍgy van, ezért is marad!
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #22623 üzenetére
Silverstone ML07? A Raven polgári tesója. Már én sem emlékszek pontosan az elvárásokra, de ez is gémer, nagyon kicsi, és az ára sem túl vészes. Literre talán nagyobb mint az SG05/06, az arányai mások. ODD hely van, de csak slim és nem tálcás passzol bele, emellet 1 d 3,5-es és 3 db 2,5-es fér bele dupla slotos 330 mm hosszú VGA mellett. A szellőzésről 3 db 120-as venti gondoskodik, kettő a VGA-ra, egy a procifoglalat tájékára fúj.
-
válasz
Grave_444 #22622 üzenetére
Oldszkúl fazon vagyok, kell.
(#22620) burny
Szép darab, de ennek sincs ODD-je.Egyébként köszi mindenkinek az ötletelést, de szerintem már végigzongoráztam a piacot, szóval már csak magamat győzködöm.
Az ISK600 kicsit azért nem tetszik, mert az HDD-k elhelyezkedése túl közel van a procihoz, és nem kapnak közvetlen légáramlatot / hűtést. Nem tudom, hogy ez mennyire lenne megoldás, de én a bal oldali rács alatt a vázhoz csavaroznék két 92mm-es ventit, azok talán elég levegőt tudnának már befújni.
Vagy az Elite 120-as oldallapját vág(at)nám ki hátul, hogy rácsavarozzak egy 120mm-es kavarót, kívül meg egy fekete, fém porszűrővel fedném a nyílást.
Vagy marad simán egy 250D.
Szóval vannak ötleteim, de nem szeretném elkapkodni, ráér a projekt...
-
válasz
kisza25 #22617 üzenetére
Érzem én is, hogy az Elite 120-nál nem lehet kisebb a ház, viszont a Prodigy, meg a 250D már egy kicsit nagy... semmi se jó...
Lehet marad inkább a mostani, csak akkor moddol(tat)nom kell rajta egy kicsit.
Vagy talán ISK600.(#22619) Grave444
És a belső ODD, az madzagon lógjon a gépházról? -
kisza25
félisten
-
Mercutio_
félisten
Ha tudod küldd vissza, és vegyél táp nélküli Lite verziót abba olyan (SFX) tápot raksz, amilyet szeretnél.
mrbig25: Ez az ST30SF csak ránézésre hasonlít a Be quite! SFX Power 300W-ra, vagy...
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #22600 üzenetére
Csak a 450-es táppal szerelt változatnak fekete a belseje + a nemrég megjelent táp nélküli Lite változatnak.
Az USB3-nak nincs köze a ház belső színéhez.(#22601) Hanok
Igen...a tápos témát pedig benézted.
Az ST30SF külön megvásárolható tápegység, a 300W-os "gyári csomagban" a jól bevált, régi FSP cucc van. -
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #22600 üzenetére
Pedig USB3-as és nem fekete a bele. Elmondásod szerint elkelt már mikor beszéltünk
Ezért rendeltem...
SG-05 USB 3.0 x 2 (SG05B-USB3.0, SG05W-USB3.0 only) és itt a képeken nem fekete a belseje...Kicsit odébb van kép USB3-ról a rácson átnézve ott sem fekete a bele, de végülis ez legyen a legkevesebb, úgy sem azt nézegetem. A táp kicsit jobban zavar, de sajnos ott is csak a 80+-ost írja nem a 80+ Bronze-ot..Tehát a csomag tartalma megfelel a valóságnak...Merlinből van.
Jah...USB3-at rá sem tudom dugni az alaplapra mert nem fér el a hűtő alatt...Mondjuk még ez sem mozgat mert nem használok usb3-as ezközt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest