- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ciripke
tag
válasz
PeterPH #23297 üzenetére
Megfelelt, de gondolom már eljárt felette az idő (lehet, h ez hülyeség
, ezért inkább olyat vennék, ami a mai elvárásoknak is megfelel, de továbbra is csak lejátszásra használnám.
Gondolkodtam PVR funkcióban is, de a lassú csatornaváltás, meg körülményes konfig miatt csökken az tv-zés élménye, ezért nem is említettem ezt elvárásként. -
válasz
Ciripke #23293 üzenetére
Szerintem csapj le erre: Asrock E350M1/USB3, megéri.
Ha erősebb, tartósabb konfig kell, akkor AM1-es lap + APU kijön 23k-ból:
Asrock AM1B-ITX (árgép) + AMD Athlon 5350 -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Nemrég sajnos tönkrement az ASUS At3N7A-i alaplapom, ami egy HTPC-nek volt az alapja. Legalább 3 éve vettem, azóta nem követtem a trendet. Tudtok esetleg ajánlani olyan alaplapot, ami kiválthatná ezt? Csak házimozizásra használom, a média NAS-on van, szóval a lejátszásra kell koncetrálnia, 1080-as filmeket is vigyen gond nélkül, másra nincs is szükség.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Üdv!
Szerintetek i3-ra, picit alulfeszelve ajánlott a gyári hűtést lecserélni?
Valami olcsóbb megoldás kellene, egy ilyenre gondoltam: Alpine 11 PLUS -
Nagytalp
senior tag
válasz
AxBattler #23232 üzenetére
Max. a RAID hiánya miatt lehet, hogy kiesik az integrált CPU-s lap. Van egy ipari ITX lapon ami tudna mindent ami csak kell de az alján lévő CF kártya foglalat miatt nem tudom normálisan beépíteni az 1U-s házba. Plusz ezen csak PCI foglalat van, a SAS vezérlő pedig PCI-e.
Esetleg a feleségem MSI E450 lapja lesz a megoldás de akkor neki másik konfig kell nekem meg PCI-e riser.
Ez kapna egy SAS vezérlőt amin lesz 2 vagy 4 db SAS hdd. A rendszer pedig SATA SSD-kről menne RAID tömb formájában. Ezért lenne jó az alaplapi RAID vezérlő! -
törölt tag
válasz
kisza25 #23281 üzenetére
A két ház külső méretei megegyeznek. A nagyobbik méret a elő és hátlap belső távolsága lehet, a kisebbik az oldallap/nyílás mérete?.
Ahhoz hogy 3mm-en be tudd tenni a VGA-t a helyére, szerintem le kell szedni a ház alsó lemezét és alulról bebillenteni.
Ha ilyen kialakítású vga-d van, akkor le lehet venni róla a ventiket és azokat hordozó műanyag keretet, így biztos befér. Utána vissza lehet csavarozni.(#23280) Mercutio_ :Ez egy teszt darab, így iszonyatosan össze van fogdosva:[link]
Nekem ez nem "szálcsiszolásnak", inkább csak a préshenger nyomatának tűnik
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #23279 üzenetére
igen szimpi csak az zavar, hogy abba max 190mm VGA-t írnak sharkoonba meg 207mm-ert, ami baromira nem mindegy nekem, mert 204mm VGA-m van
nem tudom, hogy valós különbség van, vagy az egyik 190mm kényelmesen belefér a másik 207mm a max távolság, mert ugye elvileg ugyanaz a kettő, mondjuk második is necces lehet
(B)Mercutio_/B) na igen a szálcsiszolás sem mindegy, az a párezer forinton már ne múljon, hogy olyan legyen amit az ember szívesen lát, mint spóról pár ezrest és azt bánja, hogy miért nem a szál-csiszoltat vette
-
törölt tag
válasz
kisza25 #23276 üzenetére
Az anyaghasználat jó, csavarok puhák, 100% belevaló húzóval szabad piszkálni, különben elnyalódik a fejük, gombok/csatlakozók a doboz árszínvonalát tükrözik.
Nekem az lc power szimpatikusabb, mert nincs az előlapon "lik" és nem számolnak fel +pénzt a ventilátorért amit egyébként is elhajítanál, így olcsóbb.
Jó és olcsó ATX tápot hamarabb találsz mint sfx-et, kábelköteget egyféleképpen lehet csökkenteni
-
-
kisza25
félisten
válasz
shteer #23275 üzenetére
akkor meg az
tényleg fater gépében is az van athln xp vel
(9-10 éve üzemkész)
más: ezek a házak minőségre milyenek? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
robcsekwow #23273 üzenetére
Persze, ugyanúgy egy processzor az.
-
maláj
addikt
válasz
robcsekwow #23271 üzenetére
nyomjál rá 1 kiskanál szilvalekvárt mint a bacsis kolléga
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
robcsekwow #23268 üzenetére
Simán, amennyiben a felfogatása azonos/engedi.
-
rover45
őstag
válasz
robcsekwow #23268 üzenetére
Szerintem simán
-
robcsekwow
tag
Srácok!
Olyanra van lehetőség, hogy két hassonló tudású alaplapnak megcserélem a passzív chipset hűtőjét? -
válasz
Mercutio_ #23264 üzenetére
Köszi, megnyugodtam! (Máshol is megerősítettek...)
Ha veszek majd valami plexis házat (250D, SG08), akkor nagyon dzsigi lesz pluszban egy narancs LED-sorral...
Meg aztán kicsit hiányoznak is a régi, gazdag színvilágú lapok - ma már olyan egyhangú az egész kínálat, csak a különleges, ruppósabb (Sniper, Vantage, ECO, Fatal1ty, stb.) verziókat dobják fel egy kis vidámsággal. Régen ez alap volt.
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #23262 üzenetére
tehát mindet ők gyártják jelek szerint, mondjuk az a ház már azért nagyobb, de vannak ettől nagyobb mini-itx házak, szóval szerintem azért alternatívaként nem rossz,
nem mellesleg belemegy ATX táp és 12cm venti, mondjuk ennek meg a tetejéről hagyták le az USB csatikat,
most nézem az ITX verzióba is belemegy a normál mérető táp -
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #23254 üzenetére
És most látom, hogy alig többért a Realan E-D5 kuckó is van Sharkoon cimkével, +2 usb+ venti módosítással CA-M néven bár ez féloff, mert már mATX, de méretben a nagyobb mITX-ek alatt van.
-
>Deego..
senior tag
Általánosságban kb. hány centiméter egy Pico-PSU kábele/i?
-
Link?
120W-os, 12V.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #23244 üzenetére
Az LC Power az átcimkézett Realan E-D3, a Sharkoon-t is valszeg a realan gyártja, csak talán egyedi igény alapján raktak rá +2 usb-t.
A sharkoon ventik mennyire számítanak jónak?
Azt jó lenne tudni, hogy az LCPower-ek olyan szálcsiszolt hatású anyagból vannak-e mint a Realan-ok, vagy élőben is az a randa matt festett(?) felület -
Sziasztok!
12 V-os pico tápegységhez milyen külső "noti töltő" tápot ajánlotok? Lehetőleg 10k alatt ha van!
Köszi!
mobal,
-
kisza25
félisten
skacok, csak én vagyok hülye, vagy ez a két ház tényleg tök ua. 2db USB-t leszámítva
LCPOWER 1500Bmi fekete 12560Ft
SHARKOON CA-I fekete 15964Ft
csak azt nem értem, hogy az egyikbe 20.7 cm kártya fér és 10,5cm CPU hűtő, addig a másikba 190mm és 95mm -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23239 üzenetére
Szerintem lesz, csak a nyák aljára fog szorulni, mert máshol nem nagyon férnek el egy közepesen/jól felszerelt lapban, ott meg a szellőzés nem a legoptimálisabb neki.
"akkor se biztos, hogy olcsó lesz"
Nekem a szabadidőm a legértékesebb így az "olcsó" amihez nem kell hozzányúlni éveken keresztül, max.: portalanítani kell.
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23235 üzenetére
Arra utaltam hogy az esetleges eladásnál ilyen árakra lehet számolni.
Egyszer csak jönnek az m.2-es USB3.1-es lapok és ezek is mennek a levesbe.(#23236) AxBattler: Ha rendszeresen túrod az aprót bele lehet futni. Elvétve van olyan user aki nem csak árulja, hanem el akarja adni.
Visszatérve a lapra, nézd meg mennyiből lehet "betölteni", ha belefér miért ne?!
-
Polllen
félisten
Sziasztok,
intelnél hogy hívják azt a feature-t, hogy teljesítményfüggően aktíválja/deaktiválja a dgva-t? Ez chipset függő vagy minden 1150-s lap tudja itx méretben?
-
törölt tag
válasz
Nagytalp #23225 üzenetére
Az átlag integrált prociknak nincs annyi pci-ex csatornájuk hogy ilyen felszereltségű lapot lehessen vele kiszolgálni, vagy a gyártó nem akar saját drágább termékeinek konkurenciát...
Ha jól értem "némi" kompromisszummal ezek jöhetnek szóba:
E350M1
C8HM70-I/HDMI
X7SPA-HF-D510Nézz szét a korábban linkelt nem integrált cpu-s, vagy mATX lapok között.
-
tresh
veterán
Sziasztok,
ASROCK AM1H-ITX lapnak mekkora a DC csati mérete? (lenovo t61-es tápom van itthon és az érdekelne hogy za jó e hozzá vagy vegyek másikat)
-
Nagytalp
senior tag
Ezt láttátok már?: [link]
-
Ez szerintetek jó vétel?
GIGABYTE GA-B85N Phoenix -
imibogyo
veterán
válasz
Goose-T #23216 üzenetére
"Aki ilyet akar, az vegyen magának ATX-et, és kész."
De ezt miért is te akarod megmondani, hogy más mit vegyen? Én köszönöm szépen nagyon jól elvoltam a Cooltek U2-mmel, egy szinte hangtalan BeQuiet ATX táppal és a Mugen 2-vel egy 3770k-n ITX méretben is. ATX házzal lett volna vagy 2x ekkora az egész. De miért legyen valami 2x akkora, ha ugyanazt a teljesítményt és csendességet megkapom fele akkorában is? Szerintem ez mindenkinek a szíve joga.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #23216 üzenetére
A 2-4 db 3,5"-os hdd befogadása szerintem sem célravezető, de az itx méretnek nem kellene kizárnia az Atx táp és toronyhűtő együttes használatát. Még ilyen környezetben is van létjogosultsága, itx lap használatának az mATX-el szemben!
(#23217) Nagytalp: Mindent tud amit kívántál
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #23212 üzenetére
Ne akarjunk már ITX gépbe nagyvinyókat tenni. A táp előtt meg pont van helye egy kisvinyónak vagy egy SSD-nek. Az ITX nem arról szól szerintem, hogy minél kisebb dobozba minél nagyobb böszmeségeket tegyünk (pl. ATX táp, toronyhűtő, nagyvinyó). Aki ilyet akar, az vegyen magának ATX-et, és kész. Kisautót sem azért vesz az ember, hogy tonnaszámra szállítson benne krumplit V8-as turbómotorral.
-
Nagytalp
senior tag
Tudtom olyan ITX lapot ajánlani amin van 2db Gb LAN, Integrált proci, SATA RAID, PCI-e, So-DIMM vagy DDR3 foglalat? A PCI-e slotba egy SAS RAID vezérlő menne ezért elég az x8-as csatlakozó is.
-
válasz
Goose-T #23209 üzenetére
Na pont ez a bajom: a HDD-t adattárolásra, és nem hővezető fém bordának szánják a gépekbe.
Egyébként ha 1-2cm-rel szélesebb/mélyebb lenne, akkor az SFX táp előtt elférne keresztben egy HDD rekesz, 2 meghajtónak. Meg az alaplap előtt még egy (80mm-es helyett 92mm-es) venti. Meg hátul a 2db 60mm-es helyett 2db 80mm-es venti. Meg a felső lemezen egy 120mm-es venti. Akkor tökéletes lenne...
(#23208) Mattanyahu
Rossz az AM1-es lap linkje (helyes itten). Én szívesen olvasok AM1-ről, de amíg egy mATX lapra 2db SATA csatit bírnak tervezni, addig nem vagyok hajlandó szóba állni egy ilyen deszkával. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
robcsekwow #23205 üzenetére
-
Mattanyahu
tag
gigabyte ga-z97n-gaming 5 teszt @bit-tech
gigabyte ga-am1m-s2h teszt @anandtech az utóbbi időkben annyira nincs buzz az am1 körül, hogy már egy µatx tesztnek is örülökbtw végre befejeztem a gépem, számos apróság mellett bekerült az alpenföhn panorama az sg05be
egyéb tapasztalat: a gainward 750 ti gs ventijeit nem lehet 30% alá tekerni, úgy viszont egy picit hangosak nekem -
flashpointer
őstag
Aa köszi kerestem de nekem nem jött elő. Jó kis ház, lehet benevezek egyre, kisebb volt a cél de közben változtak a követelmények úgyhogy muszáj két slotos vga bővítős.
Kár hogy csak 200-as hosszúságú kártya megy bele pedig 240 mély: /
Az ultimáte egy NWIN BM639 -szerű lenne legalább 250-es nem hallható táppal max egy huszasért -
törölt tag
ebbe a CHIEFTEC BT-04B 350W-be szalagkábellel megy a videókari, vagy az alaplap van annyira fent?
-
robcsekwow
tag
Srácok!
Tudna valaki nekem olyan aktív topicot mondani ami a hangszórókkal és kábeleikkel foglalkozik? -
HookR
addikt
válasz
kisza25 #23184 üzenetére
kisza25, AxBattler: Bár egyik sem tökéletes, talán még ezekre érdemes pillantást vetni:
- Thermaltake SD101 és In Win Wavy / Wavy II / BM639 / BM643 / BM648 / BM650 (PicoPSU + Dell DA-2 + GTX750 (Ti) kombóhoz jó kiindulási alap lehet)
- Spire PowerCube 502
- Lian Li PC-Q12L(#23197) flashpointer: "Az opcionális 80mm frontventi képen lévő túloldalán merre megy az áramlás? Csak a kis lába között lehet egy 10x100 -as kivágás és annyi? ... Ugyanerről típusról sajnos nem találtam képet ami igazolná vagy cáfolná"
[Kép] - [link] -
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #23199 üzenetére
bingo és bingo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo 3DS és DS topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest