Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- 
			  LOGOUT Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

Ciripke tag válasz  PeterPH

üzenetére PeterPH

üzenetéreMegfelelt, de gondolom már eljárt felette az idő (lehet, h ez hülyeség  , ezért inkább olyat vennék, ami a mai elvárásoknak is megfelel, de továbbra is csak lejátszásra használnám. , ezért inkább olyat vennék, ami a mai elvárásoknak is megfelel, de továbbra is csak lejátszásra használnám.
 Gondolkodtam PVR funkcióban is, de a lassú csatornaváltás, meg körülményes konfig miatt csökken az tv-zés élménye, ezért nem is említettem ezt elvárásként.
- 

válasz  Ciripke

üzenetére Ciripke

üzenetéreSzerintem csapj le erre: Asrock E350M1/USB3, megéri. Ha erősebb, tartósabb konfig kell, akkor AM1-es lap + APU kijön 23k-ból: 
 Asrock AM1B-ITX (árgép) + AMD Athlon 5350
- 

Ciripke tag Sziasztok! Nemrég sajnos tönkrement az ASUS At3N7A-i alaplapom, ami egy HTPC-nek volt az alapja. Legalább 3 éve vettem, azóta nem követtem a trendet. Tudtok esetleg ajánlani olyan alaplapot, ami kiválthatná ezt? Csak házimozizásra használom, a média NAS-on van, szóval a lejátszásra kell koncetrálnia, 1080-as filmeket is vigyen gond nélkül, másra nincs is szükség. Előre is köszönöm a segítséget! 
- 

Üdv! Szerintetek i3-ra, picit alulfeszelve ajánlott a gyári hűtést lecserélni? 
 Valami olcsóbb megoldás kellene, egy ilyenre gondoltam: Alpine 11 PLUS
- 

Nagytalp senior tag válasz  AxBattler

üzenetére AxBattler

üzenetéreMax. a RAID hiánya miatt lehet, hogy kiesik az integrált CPU-s lap. Van egy ipari ITX lapon ami tudna mindent ami csak kell de az alján lévő CF kártya foglalat miatt nem tudom normálisan beépíteni az 1U-s házba. Plusz ezen csak PCI foglalat van, a SAS vezérlő pedig PCI-e. Esetleg a feleségem MSI E450 lapja lesz a megoldás de akkor neki másik konfig kell nekem meg PCI-e riser. 
 Ez kapna egy SAS vezérlőt amin lesz 2 vagy 4 db SAS hdd. A rendszer pedig SATA SSD-kről menne RAID tömb formájában. Ezért lenne jó az alaplapi RAID vezérlő!
- 

#16939776 törölt tag válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetéreA két ház külső méretei megegyeznek. A nagyobbik méret a elő és hátlap belső távolsága lehet, a kisebbik az oldallap/nyílás mérete?. 
 Ahhoz hogy 3mm-en be tudd tenni a VGA-t a helyére, szerintem le kell szedni a ház alsó lemezét és alulról bebillenteni.
 Ha ilyen kialakítású vga-d van, akkor le lehet venni róla a ventiket és azokat hordozó műanyag keretet, így biztos befér. Utána vissza lehet csavarozni.(#23280) Mercutio_ :Ez egy teszt darab, így iszonyatosan össze van fogdosva:[link] Nekem ez nem "szálcsiszolásnak", inkább csak a préshenger nyomatának tűnik  
- 

kisza25 félisten válasz  #16939776

üzenetére #16939776

üzenetéreigen szimpi csak az zavar, hogy abba max 190mm VGA-t írnak sharkoonba meg 207mm-ert, ami baromira nem mindegy nekem, mert 204mm VGA-m van  
 nem tudom, hogy valós különbség van, vagy az egyik 190mm kényelmesen belefér a másik 207mm a max távolság, mert ugye elvileg ugyanaz a kettő, mondjuk második is necces lehet
 (B)Mercutio_ /B) na igen a szálcsiszolás sem mindegy, az a párezer forinton már ne múljon, hogy olyan legyen amit az ember szívesen lát, mint spóról pár ezrest és azt bánja, hogy miért nem a szál-csiszoltat vette /B) na igen a szálcsiszolás sem mindegy, az a párezer forinton már ne múljon, hogy olyan legyen amit az ember szívesen lát, mint spóról pár ezrest és azt bánja, hogy miért nem a szál-csiszoltat vette 
- 

#16939776 törölt tag válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetéreAz anyaghasználat jó, csavarok puhák, 100% belevaló húzóval szabad piszkálni, különben elnyalódik a fejük, gombok/csatlakozók a doboz árszínvonalát tükrözik. Nekem az lc power szimpatikusabb, mert nincs az előlapon "lik" és nem számolnak fel +pénzt a ventilátorért amit egyébként is elhajítanál, így olcsóbb. Jó és olcsó ATX tápot hamarabb találsz mint sfx-et, kábelköteget egyféleképpen lehet csökkenteni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

- 

kisza25 félisten válasz  shteer

üzenetére shteer

üzenetéreakkor meg az  tényleg fater gépében is az van athln xp vel tényleg fater gépében is az van athln xp vel (9-10 éve üzemkész) (9-10 éve üzemkész)
 más: ezek a házak minőségre milyenek?
- 

radi8tor MODERÁTOR válasz  robcsekwow

üzenetére robcsekwow

üzenetérePersze, ugyanúgy egy processzor az. 
- 

maláj addikt válasz  robcsekwow

üzenetére robcsekwow

üzenetérenyomjál rá 1 kiskanál szilvalekvárt mint a bacsis kolléga  
- 

üzenetére robcsekwow

üzenetéreSimán, amennyiben a felfogatása azonos/engedi. 
- 

rover45 őstag válasz  robcsekwow

üzenetére robcsekwow

üzenetéreSzerintem simán  
- 

robcsekwow tag Srácok! 
 Olyanra van lehetőség, hogy két hassonló tudású alaplapnak megcserélem a passzív chipset hűtőjét?
- 

válasz  Mercutio_

üzenetére Mercutio_

üzenetéreKöszi, megnyugodtam! (Máshol is megerősítettek...) Ha veszek majd valami plexis házat (250D, SG08), akkor nagyon dzsigi lesz pluszban egy narancs LED-sorral...  Meg aztán kicsit hiányoznak is a régi, gazdag színvilágú lapok - ma már olyan egyhangú az egész kínálat, csak a különleges, ruppósabb (Sniper, Vantage, ECO, Fatal1ty, stb.) verziókat dobják fel egy kis vidámsággal. Régen ez alap volt.   
- 

kisza25 félisten válasz  Mercutio_

üzenetére Mercutio_

üzenetéretehát mindet ők gyártják jelek szerint, mondjuk az a ház már azért nagyobb, de vannak ettől nagyobb mini-itx házak, szóval szerintem azért alternatívaként nem rossz, 
 nem mellesleg belemegy ATX táp és 12cm venti, mondjuk ennek meg a tetejéről hagyták le az USB csatikat,
 most nézem az ITX verzióba is belemegy a normál mérető táp 
- 

Mercutio_ félisten válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetéreÉs most látom, hogy alig többért a Realan E-D5 kuckó is van Sharkoon cimkével, +2 usb+ venti módosítással CA-M néven bár ez féloff, mert már mATX, de méretben a nagyobb mITX-ek alatt van. 
- 

>Deego.. senior tag Általánosságban kb. hány centiméter egy Pico-PSU kábele/i? 
- 

Link?  120W-os, 12V. 120W-os, 12V.
- 

Mercutio_ félisten válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetéreAz LC Power az átcimkézett Realan E-D3, a Sharkoon-t is valszeg a realan gyártja, csak talán egyedi igény alapján raktak rá +2 usb-t. 
 A sharkoon ventik mennyire számítanak jónak?
 Azt jó lenne tudni, hogy az LCPower-ek olyan szálcsiszolt hatású anyagból vannak-e mint a Realan-ok, vagy élőben is az a randa matt festett(?) felület 
- 

Sziasztok! 12 V-os pico tápegységhez milyen külső "noti töltő" tápot ajánlotok? Lehetőleg 10k alatt ha van! Köszi! mobal, 
- 

kisza25 félisten skacok, csak én vagyok hülye, vagy ez a két ház tényleg tök ua. 2db USB-t leszámítva  
 LCPOWER 1500Bmi fekete 12560Ft
 SHARKOON CA-I fekete 15964Ft
 csak azt nem értem, hogy az egyikbe 20.7 cm kártya fér és 10,5cm CPU hűtő, addig a másikba 190mm és 95mm 
- 

#16939776 törölt tag válasz  Mercutio_

üzenetére Mercutio_

üzenetéreSzerintem lesz, csak a nyák aljára fog szorulni, mert máshol nem nagyon férnek el egy közepesen/jól felszerelt lapban, ott meg a szellőzés nem a legoptimálisabb neki. "akkor se biztos, hogy olcsó lesz" Nekem a szabadidőm a legértékesebb így az "olcsó" amihez nem kell hozzányúlni éveken keresztül, max.: portalanítani kell. 
- 

- 

#16939776 törölt tag válasz  Mercutio_

üzenetére Mercutio_

üzenetéreArra utaltam hogy az esetleges eladásnál ilyen árakra lehet számolni. 
 Egyszer csak jönnek az m.2-es USB3.1-es lapok és ezek is mennek a levesbe. (#23236) AxBattler: Ha rendszeresen túrod az aprót bele lehet futni. Elvétve van olyan user aki nem csak árulja, hanem el akarja adni. Visszatérve a lapra, nézd meg mennyiből lehet "betölteni", ha belefér miért ne?! 
- 

Polllen félisten Sziasztok, intelnél hogy hívják azt a feature-t, hogy teljesítményfüggően aktíválja/deaktiválja a dgva-t? Ez chipset függő vagy minden 1150-s lap tudja itx méretben? 
- 

#16939776 törölt tag válasz  Nagytalp

üzenetére Nagytalp

üzenetéreAz átlag integrált prociknak nincs annyi pci-ex csatornájuk hogy ilyen felszereltségű lapot lehessen vele kiszolgálni, vagy a gyártó nem akar saját drágább termékeinek konkurenciát...  Ha jól értem "némi" kompromisszummal ezek jöhetnek szóba: 
 E350M1
 C8HM70-I/HDMI
 X7SPA-HF-D510Nézz szét a korábban linkelt nem integrált cpu-s, vagy mATX lapok között. 
- 

tresh veterán Sziasztok, ASROCK AM1H-ITX lapnak mekkora a DC csati mérete? (lenovo t61-es tápom van itthon és az érdekelne hogy za jó e hozzá vagy vegyek másikat)  
- 

Nagytalp senior tag Ezt láttátok már?: [link] 
- 

Ez szerintetek jó vétel? 
 GIGABYTE GA-B85N Phoenix
- 

imibogyo veterán válasz  Goose-T

üzenetére Goose-T

üzenetére"Aki ilyet akar, az vegyen magának ATX-et, és kész." De ezt miért is te akarod megmondani, hogy más mit vegyen? Én köszönöm szépen nagyon jól elvoltam a Cooltek U2-mmel, egy szinte hangtalan BeQuiet ATX táppal és a Mugen 2-vel egy 3770k-n ITX méretben is. ATX házzal lett volna vagy 2x ekkora az egész. De miért legyen valami 2x akkora, ha ugyanazt a teljesítményt és csendességet megkapom fele akkorában is? Szerintem ez mindenkinek a szíve joga.  
- 

#16939776 törölt tag válasz  Goose-T

üzenetére Goose-T

üzenetéreA 2-4 db 3,5"-os hdd befogadása szerintem sem célravezető, de az itx méretnek nem kellene kizárnia az Atx táp és toronyhűtő együttes használatát. Még ilyen környezetben is van létjogosultsága, itx lap használatának az mATX-el szemben! (#23217) Nagytalp: Mindent tud amit kívántál  
- 

Goose-T veterán válasz  AxBattler

üzenetére AxBattler

üzenetéreNe akarjunk már ITX gépbe nagyvinyókat tenni. A táp előtt meg pont van helye egy kisvinyónak vagy egy SSD-nek. Az ITX nem arról szól szerintem, hogy minél kisebb dobozba minél nagyobb böszmeségeket tegyünk (pl. ATX táp, toronyhűtő, nagyvinyó). Aki ilyet akar, az vegyen magának ATX-et, és kész. Kisautót sem azért vesz az ember, hogy tonnaszámra szállítson benne krumplit V8-as turbómotorral. 
- 

Nagytalp senior tag Tudtom olyan ITX lapot ajánlani amin van 2db Gb LAN, Integrált proci, SATA RAID, PCI-e, So-DIMM vagy DDR3 foglalat? A PCI-e slotba egy SAS RAID vezérlő menne ezért elég az x8-as csatlakozó is. 
- 

válasz  Goose-T

üzenetére Goose-T

üzenetéreNa pont ez a bajom: a HDD-t adattárolásra, és nem hővezető fém bordának szánják a gépekbe.  Egyébként ha 1-2cm-rel szélesebb/mélyebb lenne, akkor az SFX táp előtt elférne keresztben egy HDD rekesz, 2 meghajtónak. Meg az alaplap előtt még egy (80mm-es helyett 92mm-es) venti. Meg hátul a 2db 60mm-es helyett 2db 80mm-es venti. Meg a felső lemezen egy 120mm-es venti. Akkor tökéletes lenne...  (#23208) Mattanyahu 
 Rossz az AM1-es lap linkje (helyes itten). Én szívesen olvasok AM1-ről, de amíg egy mATX lapra 2db SATA csatit bírnak tervezni, addig nem vagyok hajlandó szóba állni egy ilyen deszkával. 
- 

üzenetére robcsekwow

üzenetére
- 

Mattanyahu tag gigabyte ga-z97n-gaming 5 teszt @bit-tech 
 gigabyte ga-am1m-s2h teszt @anandtech az utóbbi időkben annyira nincs buzz az am1 körül, hogy már egy µatx tesztnek is örülökbtw végre befejeztem a gépem, számos apróság mellett bekerült az alpenföhn panorama az sg05be  
 egyéb tapasztalat: a gainward 750 ti gs ventijeit nem lehet 30% alá tekerni, úgy viszont egy picit hangosak nekem
- 

flashpointer őstag Aa köszi kerestem de nekem nem jött elő. Jó kis ház, lehet benevezek egyre, kisebb volt a cél de közben változtak a követelmények úgyhogy muszáj két slotos vga bővítős. 
 Kár hogy csak 200-as hosszúságú kártya megy bele pedig 240 mély: /
 Az ultimáte egy NWIN BM639 -szerű lenne legalább 250-es nem hallható táppal max egy huszasért 
- 

#22145024 törölt tag ebbe a CHIEFTEC BT-04B 350W-be szalagkábellel megy a videókari, vagy az alaplap van annyira fent? 
- 

robcsekwow tag Srácok! 
 Tudna valaki nekem olyan aktív topicot mondani ami a hangszórókkal és kábeleikkel foglalkozik?
- 

HookR addikt válasz  kisza25

üzenetére kisza25

üzenetérekisza25, AxBattler: Bár egyik sem tökéletes, talán még ezekre érdemes pillantást vetni: 
 - Thermaltake SD101 és In Win Wavy / Wavy II / BM639 / BM643 / BM648 / BM650 (PicoPSU + Dell DA-2 + GTX750 (Ti) kombóhoz jó kiindulási alap lehet)
 - Spire PowerCube 502
 - Lian Li PC-Q12L(#23197) flashpointer: "Az opcionális 80mm frontventi képen lévő túloldalán merre megy az áramlás? Csak a kis lába között lehet egy 10x100 -as kivágás és annyi? ... Ugyanerről típusról sajnos nem találtam képet ami igazolná vagy cáfolná" 
 [Kép] - [link]
- 

kisza25 félisten válasz  flashpointer

üzenetére flashpointer

üzenetérebingo és bingo  
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- One mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- iPad topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Revolut
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3688, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, ezért inkább olyat vennék, ami a mai elvárásoknak is megfelel, de továbbra is csak lejátszásra használnám.
, ezért inkább olyat vennék, ami a mai elvárásoknak is megfelel, de továbbra is csak lejátszásra használnám. 

/B) na igen a szálcsiszolás sem mindegy, az a párezer forinton már ne múljon, hogy olyan legyen amit az ember szívesen lát, mint spóról pár ezrest és azt bánja, hogy miért nem a szál-csiszoltat vette
/B) na igen a szálcsiszolás sem mindegy, az a párezer forinton már ne múljon, hogy olyan legyen amit az ember szívesen lát, mint spóról pár ezrest és azt bánja, hogy miért nem a szál-csiszoltat vette ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)