Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
A yamaha csak tervezett egy nagyon szuper kéttárcsás vízhűtéses wankelt, de végül nem ment gyártásba. A suzuki gyártotta a re5-öt, sajnos csak két évig. Fél éve láttamebay-en egyet, ami egy gyűjteményből szarmazott, újszeű állapotban volt, alig pár kilométerrel, az első évből azzal az érdekes hengeres múszerfallal. Ha lett volna szabad másfél millám, már itt állna az udvaron. Soha nem lesz még egy ilyen alkalom.
Gyártott a hercules is wankeles motort egy egytárcsas levegős sachs blokkal, illetve a van veen, egy nagy dög ezrest.
Érdekes módon a világ első vankeles motorját az mz csinálta egy 175-ös 23 lovas blokkal.
Ami még nagyon érdekes, hogy volt wankeles trabant, lada és volga is. A kgb használt wankeles ladákat.
-
Den
veterán
válasz
ludsimon #58191 üzenetére
Leszedett légdzűrővel ne járj, mert a kerék oda kavarja be a port a karbi környékére, amit a motor beszippant és elkopik. Ha ennyire a légszűrő limitál, vegyél egy tuning légszűrőt, de valami szűrő legyen a gépen.
Kehet hogy a légszűrőszivacs van márannyira eltömődve hogy az okozza a gondot. Próbáld ki hogy kiveszed a szivacsot a légszűrőházból, és úgy teszed vissza a légszűrőház csövét a karbira. Ha úgy jó, akkor nem a doboz ázeresztőképessége limitál, hanem a szivacs. akkor próbald ki egy új szivaccsal, az olcsóbb mint egy sportlégszűrő. Ha úgy sem jó akkor jöhet a sportlégszűrő.
Amíg megjön a 68-as fúvóka, kipróbálhatod, hogy egyel lejjebb teszed a tolózártűt. (tehát a zégert egy rovátkával feljebb)
-
Den
veterán
válasz
body007 #58137 üzenetére
Sajnos szériában nem gyártanak már, a norton volt at utolsó, és versenymotorban is még pár éve próbálkoztak. Most a crighton racing indít egy gépet, amihez a rotron gyárt egy 700-as 2 tárcsás 200 lovas wankelt (a rotron csinálta Bear Grills mont everest átrepüléséhez is a kompresszoros wankeles paramotort) [link]
-
válasz
Redneck #58189 üzenetére
En elvagyok a babettan is, nekem az a tempo is megfelel.
Kicsi ez a varos, nincsenek nagy tavolsagok es nagy forgalom sem, itt nem kell gyorsulgatni a lampanal.
Anno az nrg-vel is az elejen kieltem magam es utana szep finoman motorozgattam. Mondjuk ha az ember meg nem huzza neki, ezek a 2T-k se esznek olyan sokat, vagy igen? Nem sokat hasznaltam azt a piaggiot, szoval olyan nagy tapasztalatom nincs a fogyasztasaval. Azt tudom, hogy mikor temposan motorozgattam, rengeteg evett. Ha finoman eljar az ember, mennyit ehet egy 50-es 2T? Efelett nem szeretnek motort, eleg az 50ccm.
Pete55555 Ezek a jog-ok brutalisan mennek. A tied az tarcsafekes akkor?
-
ludsimon
veterán
Bebizonyosodott!!!
Leszedtem a levegő csövet és javult(brutálisat,de főleg hidegen nem volt olyan szar), de még mindig nagy.Veszek 68as main jetet jövőhéten, azzal úgy gondolom már jó lesz a karburálás. A csövet nem fogom visszarakni hogy több levegőt kapjon (picivel).
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #58186 üzenetére
Mondjuk ez igaz...
-
Ezekbol az 50 4T erogepekbol melyik tipusokkal erdemes foglalkozni?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Redneck #58184 üzenetére
Én sem hiába váltottam 180ccm-re. Azért azzal más a közlekedés. Viszont tény, hogy 50 2T vs 50 2T közt nem érzem azt, hogy a márka döntene... Lehet, hogy a minarelli blokkos gépek erősebbek, modernebbek, valamivel jobban is mennek, de én csak emiatt nem zárnék ki másik gépet. Illetve nem sarkítanám el a dolgot, hogy vagy "erős" 2T vagy már jó a 4T...
-
Redneck
nagyúr
válasz
huszi.gyb #58181 üzenetére
Nekem az hogy egy erősebb 50 2T vagy legalább 80 4T kell a városi közlekedéshez.
Egyszer volt nálam kölcsönben egy 90 vagy 100 ccm-es 4T robogó, valami ázsiai JingCheng (úgy emlékszem a Keeway rendelt tőlük 1-2 motort). Lehet nem ez volt a neve.
Na az volt a jó kis robogó. Mondjuk fél éves volt és nem volt vele semmi gond. -
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb #58181 üzenetére
Robogó blog:
Kicseréltem a szíjat. Nincs semmi változás.kb 2mm-el ül kijjebb de még mindig nem eléggé.
Elég már a szarakodásból, holnap szépen nyitok a levegőszűrőn, lehúzom róla a levegőcsövet és megnézem mit reagál.Hova menjek már 70 alá.. úgy érzem 65-66 lenne a jó így zártan, de az meg nagyon nagy fojtás.
Holnap lehúzom a csövet. Ha megjavul akkor mehetek megint fel 72-re megnézni mi történik. -
2thletme2day
őstag
Elnézést ha nagyon off de van pár számomra fölösleges cucc amiket el szeretnék adni de fingom sincs hogy reális áruk mennyi lehet a használtpiacon.
Gilera Runner 50 gyári variátor, kuplung
Polini (L/50mm 23kg) kék kontrasztrugó
Malossi variátorszíj
Gianelli Reverse sportkipufogó
gyémántlemezből kivágott szellőző
12-es Weber karbi -
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #58180 üzenetére
Komolyan, most már kíváncsiságból is... Hozzunk össze egy fórumtalálkozót, 50-es gépekkel, és gyorsulunk egyet... Csak gyári gép játszik, kíváncsi vagyok
Oké, 4T-vel is biztosan el lehet lenni, de egy "alap" 2T kicsit ellép az autóktól, 4T vel Budapesten még nem közlekedtem, Győrben (lomhábbak az autósok), éppen el tudok lépni zöldnél, vagy tartani velük az ütemet. Úgy voltam vele, ha siet hadd menjen... Tacttal csak 70-es szakaszokon próbáltak meg megölni, máshol elég dinamikus voltam. Nálam ez a tapasztalat.
-
szentkuti11
addikt
válasz
huszi.gyb #58179 üzenetére
Ha az a pár méter nem számít, akkor az a pár méter sem, amit egy ilyen Dio 50 2T ad egy Address 50 4T-nek. Én nagyon sokat közlekedtem a budapesti forgalom sűrűjében Address-szel és egyáltalán nem akartak megölni, lenyomni, kivégezni. Ésszel mentem, a Hungária körúton nem álltam be a sor elején álló Audi A8 elé, mindig igyekeztem a szélső sávban lenni és még mindig itt vagyok, élek, mellette pedig 1,7 litert tankoltam valós 100 kilometerre.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #58178 üzenetére
Tény, hogy a futóművét dicsérted, és hogy a Liberty izmosabb volt, de jelentősen (hétköznapi forgalomban) nem gondolnám, hogy számít az a pár méter.
Sok Diot, Tactot, Kymcot vezettem már 50ccm 2T-k közül. Igaz, hogy nem egy időben, szóval nem tudtam gyorsulási versenyt csinálni. De általános tapasztalat inkább az volt, hogy ha rendben van a gép, megy (60-70km/h valós közti végsebesség), 4L körüli fogyasztás. (Igen, felhasználástól függően, Tact 2,7-3,8 közt evett).
-
szentkuti11
addikt
válasz
huszi.gyb #58176 üzenetére
Azért az az SV sem volt egy nagy erőgép, ha jól emlékszem, inkább a futóművét dicsértem, mintsem az erejét. A Tactodat nem próbáltam soha. Én mentem eddig Joggal, Dióval, meg azzal a Tact-tal, a gyári Piaggio Zipem (pedig az volt még egy lefingott hulladék, mutattam már róla képet) meg a Libertyk sokkal jobbat mentek azoknál.
(#58177) Lauda: Japán gép esetén szerintem kevésbé kell félni az injektortól, mint egy Di-Teches olasztól.
-
válasz
Redneck #58172 üzenetére
Redneck, szentkuti11
Koszi a tapasztalatokat a fekkel kapcsolatban!
Amugy ezekkel a 2T robogokkal nekem is az a bajom most is, mint 3 eve, mikor vettem azt a piaggiot, hogy sokat esznek. Az a piaggio is, ha gyorsulgattam vele, siman beverte a 4-5 litert es akkor egy pocs kis robogonal vagyunk. A diesel corsam meg eszik 5.2-t varosban. A gyorsulas engem annyira nem zavarna, mert nem pesten hasznalnam, hanem kisvarosban, viszont a jobb fogyasztas azert nem lenne mindegy. Csak ezeknel meg az injektor a problema, en itt nem tudom van-e hozzaerto szerelo. Letezik olyan tipus, ami negyutemu es karbis? Mert a karbit en is szet tudom szedni itthon.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #58175 üzenetére
Nem gondolom, hogy egy gyári, jó állapotú japán gép jelentősen lomhább lenne, mint egy gyári, jó állapotú Liberty...
2T-be töltheted, 4T-be cserélheted az olajat, vitatkozhatunk melyik a bonyolultabb művelet.
2T jóval egyszerűbb szerkezet, hengerfej felújítás szempontjából nézve pl.szerk: A PUG sem volt túl lomha az előző Libertydhez képest, pedig azért az egy 45k-ért vásárolt gépezet, karburátor be se volt lőve tökéletesre... (Dio blokkos úgy tudom).
Tactom (szintén Dio blokkos), szintén tartotta a lépést más 50-essel... -
szentkuti11
addikt
válasz
huszi.gyb #58174 üzenetére
Azt írtam, hogy nem sokkal lomhábbak. Egy 2T Liberty erejét ezek a gépek nem hordozzák magukban, de a hátrányokat igen: töltögetheted bele az olajat, sokat fogyaszt, büdös(ebb, mint a 4T). Szerintem a legnagyobb zsákutca egy ilyen gyengécske, kiskerekű japán 2T.
Természetesen tudom, hogy japán 2T-ből is van nagyon dinamikus, stabil darab, de azok nem ezek Diók meg Jogok.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #58173 üzenetére
Azért azt a nem lomhábbat megcáfolnám. Egy 2T legyen kis kerekű, akkor is dinamikusabb, mint egy 4T (mindegy, hogy injektor vagy karbi)
-
szentkuti11
addikt
Egy jól beállított/jó állapotú dobfék tud nagyon jól fogni, ezeken a kistestű japán ötveneseken szinte csak elöl-hátul dobféket lehet látni, nagyon ritkán előfordulhat elöl tárcsa-hátul dob párosítás. A hirdetés alapján ez a robogó 55-ös utazót tud és maximum 60-at megy, emellett pedig 2,7-et fogyaszt. A probléma itt azzal van, hogy az én második Piaggio Liberty 50 2T-m 3,4-et fogyasztott, de tudott is valós 80-at megy sokkal nagyobb kerékkel, jobb futóművel, erősebb fékekkel. Ha japán gépet szeretnél, javaslok egy olyan motort, mint amilyet 30z.Samu kolléga vett. Suzuki Address 50 4T, de kb. ugyanez a Lets' 4 meg a Vino 4T is. Kis utánajárással 120-140k körül lehet kapni ilyen motorokat, ezek fiatalabb gépek (2007-2012), TÉNYLEG 1,7 liter körül fogyasztanak 100-on, jól beállítva ezek is mennek valós hatvanat és nem sokkal lomhábbak, mint egy ilyen kis japán 2T. Ráadásul némelyikben van lopásgátló, riasztó, szivargyújtó és csomó olyan extra, amit nap mint nap használ az ember, ha hozzászokik.
-
Redneck
nagyúr
Nem emlékszem milyen volt amivel mentem. Volt még Honda Tact és Dio is de egyiknél sem tudom milyen fék volt. Mindegyikkel meg lehetett állni, ilyen kis kerékkel amúgy sem száguld a normálisabb emberfia!
Szerk:
Most hogy nézegettem a Honda Tact tuti dobos volt de a fék nem volt rossz. A Jogra már nem emlékszem. Mondjuk én tényleg civilizáltan mentem velük, a 70 körüli sebesség csak Árpád-híd szerű helyeken figyelt be, nem lámpától-lámpáig nyél-satu üzemmódban! -
Redneck
nagyúr
Ránézésre nem tűnik rossznak. A kipufogó rozsdás, a gumi mondjuk így a képen nem tűnik újnak. A mindig jó minőségű olajat kapott dolog minden hirdetésben megvan. Még a széthajtott fosoknál is be szokták írni.
Múltkor megnéztem egy motort ami állítólag frankó volt. Csörgött mint atom pedig "mindig Castrol full szintetikus olajat kapott"!Tehát szerintem az olaj dolog ott is bukik hogy az előző tulaj nem törődött vele.
Robogóhoz annyira nem értek de én amikor ilyen Joggal mentem az simán ment 70-et de lehet csak az óra csalt.Ettől még ez lehet jó, meg kell nézni, így kép alapján amúgy nem tűnik rossznak.
-
korcsillio
addikt
Ezt mi okozhatja?
(Injektor kábel) -
huszi.gyb
senior tag
válasz
2thletme2day #58164 üzenetére
új
(szerű) -
válasz
2thletme2day #58164 üzenetére
Szerintem ez tok uj. Ha hasznalva lett volna, akkor az oldalan latszana. Tevedes joga fenntartva.
-
2thletme2day
őstag
Hali.
Találtam a dobozban amiben a robogó cuccait adták egy Malossi variátor szíjat. Vajon használt lehet vagy esetleg zsír új? Nem néz ki rosszul, de nem vagyok biztos benne, hogy nem használt. Sajnos tolómérőm nincs de vonalzóval lemérve 18mm körüli a szélessége vagy inkább valamivel több..
Esetleg ha valakit érdekelne a szíj megegyezhetünk az áráról..
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Tőlem nem messze lenne elég jó árban/120K/egy gyári 50-es enduró,aminek AM3-as blokkja van.
A motor teljesen fel lett újítva,semmi kopott alkatrész,csavar,új festése van,és az ülése is át lett huzatva.
Végre olyan 70 körül megy,nekem az elég is lenne.
Arra lennék kíváncsi hogy jók ezek az AM3-as blokkok,vagy nézzek AM6-ost??Azért tetszik mert tényleg látszik rajta az igényes munka,törődés,meg az eladó is mondta/mondjuk aki eladni akar az mind így tesz/ meg közel is lenne!
Ja meg ezeket az AM3 blokkokat 2003-ban gyártották még,mert Elvileg akkori gyártás????
-
droving
aktív tag
Vissza térve a varió görgő témához.
100-as 2T gépen tesztelve is , igen nagy különbség van induláskor gyorsuláskor.
De a végsebesség eléggé csökkenni fog.
Aki gyorsan 50-60 akar lenni városban vagy bár hol , megéri a kisebb görgő.
De aki komótosabban akar menni , és szeretné ha többet is menne , az szerintem maradjon a gyári súly méreteknél.
Persze ez fugg a géptől is mit lehet belőle kihozni. -
ludsimon
veterán
-
Pete55555
addikt
Nekem a 3YK azaz ZR Superjog van. Ennek ugyan az a blokkja, mint a sima Z jognak, vagy a 3KJ-nak, (csak talán a gyújtása más kicsit, de ebben nem vagyok biztos) Ezeket merem ajánlani, jól
húzkilő, és "gondozásmentes" fekvő minarelli blokkos, alkatrész annyi van hozzá, mint a szemét. -
ludsimon
veterán
Még egy kérdés, mert akkor lecserélem az összes csövet is, hogy tuti legyen minden.
Szóval az olajcső ami a tartályból az olajpumpához megy az ugyanaz méretre mint a benzincső? -
Yamaha jogbol melyikkel erdemes foglalkozni? Ugy emlekszem azokbol is van tobbfele blokkos. Melyik abbol a megbizhato tipus?
Koszonom!
-
ludsimon
veterán
válasz
mumtaz #58154 üzenetére
Le van kerekítve ennek is.
Csinálok legközelebb pár fényképet és beteszem ide.
Egyébként nem ül ki a kerekítés kezdetéig!! Akkor jó lesz szerintem.
Kb a kerekítés alatt szemre 3-4mm-el ül beljebb.Megvan a szíj mérete!
A gyári valószínűleg: 830mm.
Az új amit be akarok tenni 835mm a kevlár Malossi.+5mm-t elbír?
Komoly gyorsítást illetve végsebességet fog adni az biztos.
Még jobban ki tud ülni a szélekre elől, hátul is.Szerk.: Azt tudom, hogy mikor tettem vissza a szíjat annyira passzentos, rövid volt, hogy össze kellett elég rendesen nyomni hátul a kuplungnál, hogy fel tudjam tenni elől a tengelyre. De majd megnézem jobban ha feltettem az új szíjat hogy ül úgy ki.
Most biztos nem nyúlok hozzá mert rohadtul el van nyalódva az anya a főtengelyen...
Rendeltem kettőt, úgyhogy legközelebb kukázom a csavarokat és mennek az újak rá..
Valaki nagyon nekiesett dugókulcs nélkül... Komolyan nem értem, hogy érzi nem megy de azért is erőlködik és bassza el az anyát. -
ludsimon
veterán
válasz
mumtaz #58148 üzenetére
Mennyire kell lennie hátul a szíjnak egyébként alapból?
Kb mi a határ a peremtől ami még biztonságos és jó?Megrendeltem az olajpumpához a szíjat, nem fogom húzni mert tuti az is gyári és elég borzalmasan meg van nyúlva.
Nem 1200Ft lesz ha elszakad és besül a motor..
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest