Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26324) mips válasza Pew (#26120) üzenetére


mips
csendes tag

No próbálgattam ez az add pause print dolgot a Prusa Slicer-ben, ami egy megadott rétegnél megállítja a nyomtatást, majd pedig gomb nyomással lehetséges a folytatás.

De nem működött a Marlin firmware-es nyomtatómmal. Kis kutakodás után meg is találtam, hogy a Marlin-nál az ideiglenes megállásra nem M600 meg M601 gcode van, hanem M0.
Gondoltam sebaj, lehet custom kódot is beírni bármelyik réteghez.

Na de

Egy sima M0 az csak megállítja a fejet. Tehát ez nem elég, mert ha nem megy félre a fej, akkor nem lehet egy csavar anyát bele pottyantani a műanyag fészkekbe, mert útban van a fej. Ráadásul a hotend forró hegye ott marad a nyomaton, és ronda műanyag pacát hagy maga alatt. Gyakorlatilag tönkre teszi a nyomatot.

Tehát tettem az M0 elé egy fej félretolást is:

G1 X10.000 Y200.000
M0

Ez már szépen félre tolja a fejet jó messzire, és várakozik a gomb nyomásra, ahogy kell. Aztán amikor bele rakom egy csipesszel a csavar anyát a nyomat lyukakba, és megnyomom a nyomtatón, hogy folytassa, akkor jön a meglepi, mert azonnal nyom egy jó bő -30mm retractot. (A fej amúgy szépen vissza megy a pontos pozícióra, oda ahol abba hagyta.) De a giga nagy retract miatt a következő pár rétegben semennyi anyag sem jön ki a fúvókán. Mire oda ér, hogy jön az anyag, addigra már N réteggel feljebb jár, és a levegőbe nyomtatja a rétegeket. Tehát kampec az egésznek.

Na ekkor tettem a gcode végére az M0 után egy +30 mm filament kitolást. Gondoltam nem is baj, kicsit legalább megnő a nyomás a fejben a folytatás előtt, és kompenzálja is ezt a nem kért kb -30mm retractot. A kicsurgó anyagot meg majd röptében lekapom a fej végéről. De nem nyert az ötlet, mert így meg bár kitolja +30mm filamentet a folytatás előtt. De ezek után megint jön a nem kívánt -30 retract és ugyan ott tartok mint amúgy.

Vajon miért csinálja ezt a bazi nagy visszahúzást a folytatás előtt? Nem lehet ezt valahogy kiiktatni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.