Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12066) Sentinel80 válasza azbest (#12065) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Nem tudom, majd a 10. hengernél megerősítem vagy cáfolom, hogy nem lehet gyári hiba ;) Ez a második gembird öm, ennél össze volt tapadva pár szál is ahogy kicsit letekertem.Lehet sokat állt, lehet meleg érhette nem tudom mi lehetett az oka. Az első hengernél nem volt gondom, se hurok, se összetapadás.

De ha mindenki esküszik, hogy totál ilyen nem fordulhat elő, akkor befűzésnél csináltam, most letekertem kicsit, hogy lássam jó-e. De megkövetlek és beírom forumba, ha valóban csináltam egy hurkot, pedig nem is volt :R

Én még a gyári Cura t használom 15.04.3 , ehhez adtak valami leírást doc ban, hogy mi mit csinál, másrészt mikor leszedtem az új verziót megijesztett a raklap paraméter na mondom kitapasztalom jobban a nyomtatást és akkor majd felbátorodok.

Ender 3 gép, azt hiszem ez a második generáció, aminek külön üvegszál lapos az ágya és már fém a hotend.

Most 200 illetve 210C a fej, egyik helyen a 210-et mondták, ha ilyen réteg szüneteket lát az ember -mint lehetséges megoldás (az anyag minősége miatt) 65C az ágy.

A teflon csövem rövidebb kicsit, mert elakadt benne legutóbb olyan szerencsétlen mód az anyag, hogy a csomó nem a hotend ben volt- az tiszta maradt, az anyag szépen a cső végében kötött meg. Csak úgy tudtam megszabadulni tőle, hogy levágtam 1cm-et és kihúztam. Ezután nem tudtam a teflon csövet már ugyanabban az irányban visszarakni, eltorzult a hotendben lévő részm, ezért megfordítottam - extruder oldalon nem volt gond a külső átmérő torzulása és tövig belenyomtam a hotend oldalon - ezután megnéztem a PLA nem akadr a teflon csőben. Nem tudom megmondani, hogy a teflon cső rendesen lent van-e, de tovább már nem tudtam lenyomni. Csere teflon cső úton van - már ha ez a gond.

A Z tengely érdekes dolog, mert a leírás nem tér ki amit mellékeltek, hogy azon is van 2 feszítő csavar.. Csak annyit mond, hogy nézzük meg, hogy szabadon tud-e járni le-fel a Z tengelyen a X amin a hotend van. Lötyögni nem lötyög. De nem tudom mi az ideállis feszítőcsavar beállítás, nem-e kell még erősebbre húzni. Most pici erővel ha lenyomom akkor kikapcsolt állapotban le tudom nyomni a Z-n a X tengelyt.

A fejet 1x a cső javításnál szétszedtem, fém.

Közben ilyenkor kutatok, hátha még találok hasonló forum bejegyzést itthon\külföldön. olyat találtam még, hogy olyan is okozhat ilyen effektust, ha a feszítő rugó ami húzza a PLA-t nem feszíti eléggé a PLA-t. A másik tipp a retraction beállítás módosítása volt.

A rugó feszítéséhez javasolnak egy ilyen távtartót:

[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.